Jaunākais izdevums

Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā un automobiļu tirgotājs SIA Domenikss uzsāk pieņemt jaunā Mercedes-Benz GLK pasūtījumus, tā cenas būs sākot no 39 900 EUR.

picturegallery.6855b99c-2200-48d1-ad39-9f756f63bf3a

Lai arī jaunie un iespaidīgie automobiļi Latvijā tiks prezentēti oktobrī, jau šobrīd iespējams slēgt līgumus par automobiļu iegādi un veikt pasūtījumus.

Domenikss piedāvājumā iespējams izvēlēties kādu no četriem Mercedes-Benz GLK modeļiem – GLK 280, GLK 350, GLK 320CDI, kas Latvijā būs pieejami jau rudenī, kā arī ekonomisko un jaudīgo GLK 220CDI, kas tirgū parādīsies 2009. gada martā.

GLK klase piedāvā automobiļu modeļus gan ar dīzeļdzinēju, gan benzīna motoriem. Mercedes-Benz GLK 220 CDI modelim ir četru cilindru dzinējs. Tā darba tilpums ir 2.1 litrs un jauda – 170 zirgspēki, savukārt vidējais degvielas patēriņš – 6.9 litri uz 100 kilometriem.

Modeļa GLK 320 CDI dīzeļdzinēja darba tilpums ir 3.0 litri, dzinēja jauda - 224 zirgspēki, bet degvielas patēriņš – tikai 7.9 litri uz 100 kilometriem. Automobiļa maksimālais ātrums sasniedz 220 km/h, savukārt ātrumu 100 km/h tas sasniedz 7.5 sekundēs.

Mercedes-Benz GLK 280 modelim ir sešcilindru dzinējs ar 3.0 litru jaudu un 231 zirgspēkiem. Tā vidējais degvielas patēriņš ir 10.4 litri uz 100 kilometriem. Turpretim GLK 350 modeļa dzinēja jauda sasniedz 272 zirgspēkus, tā vidējais degvielas patēriņš ir 10.6 litri uz 100 kilometriem. Mercedes-Benz GLK 350 dzinējs ļauj sasniegt ātrumu līdz pat 230 km/h, savukārt ātrumu 100 km/h tas sasniedz 6.7 sekundēs.

Mercedes-Benz GLK klases modeļi piedāvā jaunākos un modernākos tehnoloģiskos risinājums gan automobiļu interjerā, gan ārējā dizainā. Visi GLK modeļi tā vadītājam un pasažieriem piedāvā vēl nebijuši augstu drošības līmeni, automobiļu tehnisko kvalitāti un braukšanas komfortu.

GLK automobiļi jau standartā ir aprīkoti ar 7 pārnesumu automātisko transmisiju, septiņiem gaisa drošības spilveniem, automātisko klimata kontroli, multifunkcionālu stūri, daļēji elektriski regulējamiem priekšējiem sēdekļiem, āra temperatūras indikatoru, virzienrādītājiem ar joslu mainīšanas funkcijām, sānu trieciena aizsardzību, atgādinošajiem signāliem par drošības jostām, gaismām un stāvbremzes neatbrīvošanu un aprīkojumu bērnu drošībai un aizsardzībai, kā arī īpašu salona iekšējo apdari un noformējumu.

Automobiļa standarta komplektācijā ietilpst arī audio sistēma ar radio, CD un MP3 pilnkrāsu displeju un informācijas centrs ar multifunkcionālu displeju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šā gada oktobri, autorizētais Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā un automobiļu tirgotājs SIA Domenikss uzsāk jaunā Mercedes-Benz GLK apvidus automobiļu tirdzniecību, informē uzņēmums.

Latvijā būs iespējams izvēlēties kādu no četriem Mercedes-Benz GLK modeļiem – GLK 280, GLK 350, GLK 320CDI, kuru cena ir sākot no 39 790 eiro, kā arī GLK 220CDI, kas tirgū parādīsies 2009. gada martā.

GLK klasē būs pieejamas automašīnas gan ar dīzeļdzinēju, gan benzīna motoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mercedes-Benz oficiālais pārstāvis Latvijā SIA „Domenikss” šo vasaru nolēmis padarīt par Mercedes vasaru, pie viena laužot priekšstatu, ka vasaras izpārdošanas jēdziens attiecas tikai uz apģērbu kolekcijām, turklāt laikā, kad sezona jau beigusies.

Domenikss auto tirdzniecības centrā sākusies Mercedes-Benz vieglo automobiļu izpārdošana, kuras laikā līdz 31. augustam tiek piedāvāti ļoti izdevīgi automašīnu iegādes nosacījumi.

Iespēja piedzīvot īstu Mercedes vasaru Latvijā saistās ar jauniem noteikumiem par noliktavā esošo Mercedes-Benz A, B, C, E, CLS un R-klases automašīnu iegādi.

Pateicoties Nordea Līzingam, jebkuru no akcijas automobiļiem ir iespējams iegādāties tagad, bet ikmēneša līzinga maksājumus sākt maksāt tikai pēc 2 mēnešiem. Līzinga nosacījumi paredz no 0% līdz 10% likmi pirmajam maksājumam (atkarībā no pircēja maksātspējas) un iegādāto automašīnu atpirkuma cenu 50% procentu apmērā A, B, C-klasei un CLS, savukārt 40% procentu atpirkumu E-klases un R-klases modeļiem. Atpirkuma nosacījumi stājas spēkā pēc 5 gadu auto lietošanas un 50 000 kilometru nobraukuma. Tā piemēram, Mercedes-Benz A 160 CDI ikmēneša maksājums, kas jāsāk maksāt tikai pēc 2 mēnešiem, sastāda 168 EUR, savukārt jaunam Mercedes-Benz C 180 Kompressor - tikai 324 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 1947. gada, kad tirgū tika izlaists modelis Mercedes-Benz 170v, kas ir tiešais E-klases priekštecis, pasaulē ir saražoti jau vairāk nekā 10 miljoni šīs sērijas automobiļu. Šogad Mercedes-Benz E-klase piedzīvo jau savu devītās paaudzes modeli. 1995. gadā E-klase bija pirmais Mercedes-Benz modelis ar divām priekšējām lampām, kas guva lielu atzinību un joprojām tiek uztverts kā galvenais simbols, kas raksturo E-klases individualitāti.

Jaunās E-klases dizainā vēl aizvien tiek izmantotas plūstošas līnijas un stilistisks noformējums, kas pielāgojas kopējam pašpārliecinātajam un vīrišķīgajam automobiļa izskatam. Dizaineri, iedvesmojoties no kubisma, automobiļa četras „acis” ir pārveidojuši, piešķirot tām interesantas taisnstūrveida formas. Savukārt radiatora režģis ar hromēto trīsdimensiju ietvaru, dinamisko V-veida formu un stāvāku novietojumu īpaši akcentē automobiļa biznesa klases statusu.

Mercedes-Benz dizaineri lielu uzmanību ir pievērsuši jaunās E-klases interjeram, nodrošinot, ka katra detaļa šķiet pievilcīga gan vizuāli, gan funkcionāli ar savu formu, krāsu un materiālu. Rezultātā panākts harmonisks veselums – salons, kurā automobiļa vadītājs un pasažieri jūtas droši un komfortabli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome ir apstiprinājusi darījumu, kura ietvaros Veho iegādājas SIA Domenikss – Mercedes-Benz ģenerālpārstāvi Latvijā.

Darījums ietver Mercedes-Benz pasažieru un komercauto importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Kompānija Domenikss piederēja tās dibinātājai un prezidentei Benitai Danilenko.

Veho ir automobiļu izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā Daimler Grupas ražotās vieglās automašīnas un komerctransportu, kā arī plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus.

2020. gadā Veho apgrozījums bija 1,1 mljrd. eiro, bet tā darbinieku skaits bija 2200.

Uzņēmums tika dibināts kā Mercedes-Benz galvenais izplatītājs Somijā 1939. gadā un kopš tā laika ir ģimenes īpašumā. Līdz ar šo iegādi tiks ievērojami nostiprinātas Veho pozīcijas Baltijas reģionā. Ņemot vērā nozares attīstību Latvijā un Mercedes zīmola augsto statusu un popularitāti, Veho jau ilgstoši uzskata Domenikss par spēcīgu spēlētāju tirgū ar labi pārvaldītu, uz klientu un zīmolu orientētu organizāciju. Darījums ir kā papildinājums Silberauto biznesa iegādei Igaunijā un Lietuvā, ko Veho veica 2019. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mercedes-Benz kravas automobiļi iekaro līdera pozīcijas Centrālās un Austrumeiropas tirgos

, 30.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daimler prezentē jaunu Mercedes-Benz Actros modeli un organizē tūri pa astoņām Centrālās un Austrumeiropas valstīm.

Jaunā Mercedes-Benz kravas automobiļu modeļa Actros starptautiskās iepazīšanās tūres laikā kravas automobiļu karavāna apceļos astoņas Centrālās un Austrumeiropas starptautisko pārvadājumu valstis, veicot jaunā automobiļa prezentācijas, Db.lv informē Inga Melngalve, SIA Domenikss mārketinga nodaļas vadītāja.

Actros kravas automašīnu kolonna devās ceļā no Igaunijas, 25. jūnijā sasniedzot Latviju un Lietuvu. Pēc tam plānots apceļot citas Centrāleiropas valstis – Poliju, Čehiju, Ungāriju, Rumāniju un galamērķi sasniegt 17. jūlijā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā.

Jauno kravas automobiļu ar pilno masu virs 16 tonnām tirgus rādītāji astoņās apceļotajās valstīs 2007. gadā sasniedza jaunus pārdošanas rekordus, kopumā tika pārdotas apmēram 55 000 vienības. Salīdzinot ar 2006. gada rādītājiem, kad kopējais pārdoto kravas automobiļu skaits sasniedza 35 100 vienību, vērojams pieaugums par vairāk nekā 56%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mercedes-Benz zīmols ir populārs visās tirgus nišās - universāļa, sedana, apvidus auto, un arī komercpasažieru pārvadājumos. Tomēr - kā labāk atrast pareizo šīs markas auto? Lietotu auto tirgotājs BRC Autocentrs sniedz ieskatu šajā jautājumā.

Mercedes-Benz automobiļus ražo kopš 1890. gada un uzņēmuma galvenā mītne atrodas Vācijas pilsētā Štutgartē. Kā vieni no pirmajiem šī auto ražotāji ieviesuši dažādas drošības un tehnoloģijas idejas, kuras šobrīd bieži sastopamos modernajos auto modeļos. Šobrīd Mercedes-Benz piedāvā pilnu auto klāstu - no maziem pilsētas auto līdz smagajiem auto, pie tam, zīmols ir pārstāvēts arī motosportā, kā, piemēram, F1, kur rūpnīcas komanda ir pēdējos gados viena no vadošajām.

Arī Latvijā Mercedes-Benz ir visnotaļ populārs auto gan jaunu šī zīmola iegādē no salona, gan lietotu auto tirdzniecībā sludinājumos, auto plačos un sertificētos lietotu auto tirgotājus. Arī BRC Autocentrā Mercedes-Benz automobiļi pieejami plašā klāstā, bet kā atrast sev piemērotāko no dažādajām klasēm?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autorizētais Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā SIA Domenikss, kas līdz šim nodarbojies ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu tirdzniecību, parakstījis līgumu ar Daimler AG meitas uzņēmumu EvoBus Gmbh, kļūstot par EvoBus Mercedes-Benz autobusu ģenerālpārstāvi Latvijā un nodrošinot Mercedes-Benz autobusu tirdzniecību un tehnisko apkopi, informē uzņēmums.

Mercedes-Benz autobusu modeļus var pasūtīt Domenikss Auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34, Rīgā. "Pēc Salaspils tirdzniecības un servisa centra atklāšanas 2008. gada beigās Mercedes-Benz autobusu tirdzniecība, tehniskā apkope un remonts tiks veikti jaunā centra telpās," norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.

No ceturtdienas, 24. aprīļa, tūrisma autobusu Mercedes-Benz Tourismo var apskatīt un iepazīties ar visām tā priekšrocībam un tehniskajiem parametriem Domenikss izstāžu stendā 4. starptautiskajā transporta, tranzīta un loģistikas izstādē Transports un Loģistika 2008, kas no 24. līdz 27. aprīlim norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto tirgotāja SIA «Domenikss» valdē šī gada 29.jūlijā iecelta jauna valdes locekle Jolanta Jēkabsone, savukārt valdē darbu pārtrauca valdes loceklis Raitis Zeltiņš, informē uzņēmumā.

Raitis Zeltiņš darbu SIA «Domenikss» uzsāka 2018. gada 7. maijā kā uzņēmuma finanšu direktors, savukārt 2018. gada 9. novembrī tika iecelts uzņēmuma valdē. Šajā laikā Raita virsvadībā īstenoti vairāki projekti, tai skaitā finanšu un kontroles sistēmas pilnveidošana.

Turpretim «Domenikss» jaunā valdes locekle Jolanta Jēkabsone jau iepriekš strādājusi uzņēmumā no 1998. līdz 2013. gadam, sevi apliecinot dažādos nozīmīgos amatos kā galvenā grāmatvede, IT projektu vadītāja, finanšu direktore, administratīvā un finanšu direktore. No 2014. līdz 2019. gadam Jēkabsone bijusi AS «Eco Baltia» valdes locekle un finanšu direktore, vadot ne vien uzņēmuma grāmatvedības, finanšu un IT operācijas, bet arī juridisko departamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto tirgotājs Domenikss pērn par 27% samazinājis darbinieku skaitu; tagad ir vakances

Lelde Petrāne, 21.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu tirgotājs Domenikss pērn par 27% samazinājis darbinieku skaitu, aģentūrai BNS pavēstījis Domenikss direktors Viktors Troicins.

«2009.gadā darbinieku skaitu samazinājām par apmēram 27%, lielākoties atsakoties no dažādu palīgdarbu un asistentu pozīcijām,» viņš teicis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Domenikss piedāvā KASKO apdrošināšanu

, 12.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No maija sākuma SIA Domenikss visās uzņēmuma tirdzniecības vietās iespējams iegādāties un noformēt Domenikss KASKO apdrošināšanas polises, Db.lv informēja SIA Domenikss Mārketinga nodaļas vadītāja Inga Melngalve.

Tās ir apdrošināšanas kompānijas If Latvia izdotas polises ar īpaši izdevīgiem noteikumiem, kas pieejamas tikai Domenikss klientiem, iegādājoties pilnīgi jaunas automašīnas. Plānots, ka vēlāk KASKO apdrošināšanu varēs izmantot arī mazlietoto automobiļu īpašnieki. Apdrošināšanas polises pieejamas gan vieglo un apvidus automašīnu, gan mikroautobusu un kravas automobiļu īpašniekiem un pircējiem. Domenikss KASKO apdrošināšana darbojas visās Eiropas valstīs.

Marta sākumā SIA Domenikss uz diviem gadiem noslēdzis sadarbības līgumu ar apdrošināšanas kompāniju If Latvia, kas paredz KASKO apdrošināšanas polišu tirdzniecību un līgumu noformēšanu jebkurā Domenikss auto tirdzniecības vietā. DomenikssKASKO apdrošināšanas polises priekšrocības – izdevīga cena, kā arī ātrs atlīdzību izskatīšanas un saskaņošanas process.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss” 2020. gadā strādājis ar 37,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 1,57 miljonu eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Gadā, kad auto mazumtirdzniecības apjomi valstī samazinājušies par 26%, SIA “Domenikss” apgrozījums sarucis par 18%, savukārt peļņa, salīdzinot ar 2019. gadu, kāpusi par 45%. Nodokļos valstij SIA “Domenikss” 2020. gadā ir samaksājis teju 5,3 miljonus eiro, no kā nozīmīgākā daļa bija PVN un VSAOI nomaksa.

“Gads uzņēmumam ir noslēdzies ļoti veiksmīgi, neskatoties uz to, ka tas ir bijis viens no izaicinošākajiem jaunāko laiku autobūves un mazumtirdzniecības nozaru vēsturē. Rezultāts sasniegts, pateicoties stratēģiskiem vadības lēmumiem, finanšu izmaksu disciplīnai, apjomīgam darbam efektivizācijas uzlabošanā, kā arī kolektīva spējai operatīvi pielāgoties darbam jaunajos apstākļos, nodrošinot nemainīgi augstu apkalpošanas kvalitāti,” stāsta uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas koncerns Veho iegādāsies Mercedes-Benz ģenerālpārstāvja – kompānijas Domenikss – biznesu Latvijā. Darījums ietver Mercedes-Benz vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi, informē uzņēmumi.

Kompānija pieder tās dibinātājai un prezidentei Benitai Danilenko.

Veho ir auto izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā Daimler Grupas ražotus vieglos auto un komerctransporta līdzekļus kopā ar plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus.

2020. gadā Veho apgrozījums bija 1,1 mljrd. eiro, uzņēmumā strādāja 2 200 darbinieku. Uzņēmums dibināts 1939. gadā kā Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis un kopš tā ir laika ģimenes īpašums.

Līdz ar šo darījumu, tiks nostiprinātas Veho pozīcijas Baltijas reģionā. Ņemot vērā nozares attīstību Latvijā un Mercedes zīmola augsto statusu un popularitāti, Veho jau ilgu laiku uzskata kompāniju Domenikss par stipru tirgus spēlētāju ar labi pārvaldītu struktūru, kas orientēta uz klientu un zīmolu. Šis darījums papildina Veho 2019. gadā iegādāto Silberauto biznesu Igaunijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Domenikss un Daimler AG šis nedēļas nogalē pie Domenikss auto tirdzniecības centra Krasta ielā, Rīgā, pirmo reizi saviem klientiem rīkoja Mercedes-Benz 4MATIC pilnpiedziņas automobiļu testa braucienus.

Testa braucienos bija iespēja uzzināt 4MATIC pilnpiedziņas sistēmas darbībā gan Mercedes-Benz M-klases, gan arī C-klases, E-klases, GLK, S-klases, G-klases un GL automobiļiem.

Interesantākais piedzīvojums, neapšaubāmi bija speciāli izveidota offroad trase, kas sastāvēja no četriem posmiem, un kurā bija iespējams izmēģināt GLK modeļa uzvedību gan uz slapjām un slīdošām, gan nelīdzenām virsmām, kā arī pārbaudīt balansa noturību slīpumā un veikt citus uzdevumus.

Īpašo Mercedes-Benz Star Experience testa braucienu tūri pa Eiropas valstīm Daimler AG organizē jau trešo gadu pēc kārtas, un šogad pirmo reizi Star Experience testa braucieni notika arī Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Kravas automobiļu vadītājiem mācīs braukt ekonomiski

Aldis Zelmenis, 05.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ, sākot no otrdienas, 6. jūlija līdz pat sestdienai, 10. jūlijam, Mercedes-Benz Driver Training Show ietvaros Rīgā SIA Domenikss organizēs speciālus testa braucienus kravas automobiļu vadītājiem.

To laikā, apgūstot gan teoriju, gan praktiskās iemaņas, vairāk nekā 50 automobiļu vadītāji tiks iepazīstināti ar jaunākajām Mercedes-Benz kravas automobiļu tehnoloģijām un iespējām, kā arī ekonomiskas, videi draudzīgas un drošas braukšanas paņēmieniem intensīvas satiksmes apstākļos. Mercedes-Benz kravas automobiļu eko braukšanas apmācību vadīs pieredzes bagāti profesionāļi no Daimler AG Global Training departamenta Štutgartē sadarbībā ar Domenikss apmācību nodaļas speciālistiem.

«Pēdējo gadu laikā, strauji pieaugot kravas automobiļu skaitam, ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā ievērojami pieaugusi satiksmes intensitāte. Tai pat laikā ir mazinājusies kravas automobiļu vadītāju profesionālā kompetence, jo tirgū ienāk daudz jaunu vai darbam ar smagsvara kravas automobiļiem nepieredzējušu vadītāju. Abi šie faktori veicina šāda veida apmācību nepieciešamību, apgūstot un iepazīstot jaunākās tendences pareizā automobiļu vadīšanā, kas ir svarīgas un absolūti nepieciešamas ikvienam automobiļa vadītājam,» norāda Aivis Zapereckis, SIA Domenikss Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domenikss grupas uzņēmumu apgrozījums 2008. gadā pārsniedzis 47 miljonus latu, kas ir par aptuveni 20% mazāk nekā 2007. gadā.

Kopējais uzņēmuma pārdoto jaunu automobiļu skaits pērn ir samazinājies par apmēram 33%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā. Kopumā Domenikss pagājušajā gadā realizējis 1279 automobiļus, kas ir par 641 vienību mazāk nekā 2007. gadā. No vieglajiem automobiļiem visvairāk pārdoti Mercedes-Benz C-klases, E-klases un B-klases modeļi, informēja SIA Domenikss Komunikāciju nodaļas vadītāja Inga Melngalve.

2008. gadā Domenikss piedzīvojis izaugsmi auto pēcpārdošanas jomā. Tieši pagājušajā gadā servisa un rezerves daļu tirdzniecība sasniegusi labākos rezultātus tās darbības laikā, Domenikss apgrozījums pēcpārdošamas jomā ir palielinājies par 5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Domenikss piedāvā KASKO apdrošināšanu

, 12.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No maija sākuma SIA Domenikss visās uzņēmuma tirdzniecības vietās iespējams iegādāties un noformēt Domenikss KASKO apdrošināšanas polises.

Tās ir apdrošināšanas kompānijas If Latvia izdotas polises ar īpaši izdevīgiem noteikumiem, kas pieejamas tikai Domenikss klientiem, iegādājoties pilnīgi jaunas automašīnas, Db.lv informē uzņēmuma Mārketinga nodaļas vadītāja Inga Melngalve.

Plānots, ka vēlāk KASKO apdrošināšanu varēs izmantot arī mazlietoto automobiļu īpašnieki. Apdrošināšanas polises pieejamas gan vieglo un apvidus automašīnu, gan mikroautobusu un kravas automobiļu īpašniekiem un pircējiem. Domenikss KASKO apdrošināšana darbojas visās Eiropas valstīs.

KASKO apdrošināšanas polišu tirdzniecība un līgumu noformēšana iespējama jebkurā Domenikss auto tirdzniecības vietā. Domenikss KASKO apdrošināšanas polises priekšrocības ir cena, kā arī ātrs atlīdzību izskatīšanas un saskaņošanas process. Ja negadījuma radītie zaudējumi ir līdz 1000 latiem polises īpašnieks, pirms tam neveicot saskaņošanu ar apdrošināšanas kompāniju, var doties uz jebkuru no Domenikss auto servisa centriem, kur tiks veikti visi nepieciešamie remonta darbi, negaidot apdrošinātāja apstiprinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Daimler AG vērtēs Domenikss autoservisa darbības kvalitāti

Elīna Pankovska, 08.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mercedes-Benz ražotājs Daimler AG izskatīs SIA Domenikss autoservisa darbību Latvijā.

Tas darīts, atsaucoties uz vairāk nekā 50 Mercedes-Benz automašīnu īpašnieku lūgumu izvērtēt autoservisa darbību, kā arī tā sniegto pakalpojumu un servisa kvalitāti. Savā atbildes vēstulē Daimler AG norādījis, ka šis jautājums tiks nekavējoties risināts.

Apvienojoties Mercedes-Benz automašīnu īpašniekiem, tika izveidota domubiedru grupa www.sliktsserviss.lv, kur tika apkopoti šīs auto markas īpašnieku pieredzes stāsti un vākti paraksti.

Domubiedru grupa savā vēstulē Daimler AG norādīja, ka SIA Domenikss autoservisa pakalpojuma un servisa kvalitāte, viņuprāt, neatbilst vispārpieņemtajiem standartiem un apkalpošanas kritērijiem, skaidrojot, ka autoīpašnieki saskārušies ar neskaitāmām situācijām, kad SIA Domenikss autoservisa sniegtie pakalpojumi bijuši nekvalitatīvi un klientu apkalpošanas serviss neatbilstošs standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Domenikss reorganizācija: pilnībā nošķirts nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un automašīnu pārdošanas bizness

Lelde Petrāne, 31.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Domenikss reorganizācijas process, kā mērķis bija nodalīt aktivitātes, kas saistītas ar Domenikss piederošo nekustamo īpašumu uzturēšanu un pārvaldīšanu no uzņēmuma pamatdarbības.

Reorganizācijas procesa rezultātā, ko veica zvērinātu advokātu birojs PwC Legal, tika izveidotas divas jaunas sabiedrības - SIA K34E un SIA K34Z - nekustamā īpašuma pārvaldīšanai, savukārt SIA Domenikss darbība turpmāk būs saistīta tikai ar Mercedes-Benz automobiļu un rezerves daļu tirdzniecību, apkopi un remontu.

«Reorganizācijas process noritējis gludi, kā arī tas nekādā veidā nav ietekmējis Domenikss līdzšinējo darbību,» uzsvēra Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska.

SIA Domenikss - Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā - nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. Domenikss ir arī autorizēts Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Fuso Canter tirdzniecību, kā arī oriģinālo Mercedes-Benz, Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Daimler Truck AG” ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss” ir atklājis lielāko kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Latvijā, kura izveidē investēti divi miljoni eiro.

Līdz ar jaunā centra atvēršanu Pierīgā SIA “Domenikss” plāno kāpināt pārdoto kravas automobiļu apjomu, kā arī vairākkārt palielināt servisa darbu apjomu kravas automašīnu un autobusu segmentā - līdz 2025. gadam par 300%.

Jaunais kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centrs, kā arī lielgabarīta automašīnu mazgātava, atrodas Sauriešos un ir izvietots divās ēkās ar kopējo platību 2560 m2 . Vienā no ēkām atrodas kravas automašīnu tirdzniecības salons, servisa telpas, un kravas automašīnu rezerves daļu noliktava. Otrā darbojas kravas automašīnu mazgātava.

“Jaunā centra atvēršana ir stratēģiski nozīmīgs solis SIA “Domenikss” biznesa paplašināšanā gan kravas auto tirdzniecībā, gan pēcapkopē. Šo paplašināšanās projektu mēs esam plānojuši ilgstoši, bet kopš 2018. gada rūpīgi pievērsušies tā īstenošanai. Ieguldījumus centra izveidē turpinājām, neskatoties uz pandēmijas radīto ekonomisko krīzi. Uzskatām, ka ieguldījumi ir pamatoti, ņemot vērā skaidro prognozi pieprasījuma kāpumam iekšzemes komerctransporta nozarē. Piemēram, 2020. gadā “Domenikss” vairāk nekā trīs reizes palielināja pārdoto kravas automašīnu skaitu, bet kopā ar partneriem šis skaits attiecībā pret 2019. gadu bija 10 reizes lielāks. Īstermiņā - pārvadājumu un piegādes autoparka paplašināšanu ietekmē Covid-19 viestās izmaiņas preču apritē, proti, pieaug vajadzība uzturēt un atjaunot esošo autoparku, jo jaunu auto piegāde ir ierobežota. Savukārt ilgākā termiņā - Eiropas Savienības prasības, vides politikas tendences pasaulē un globālās auto industrijas attīstības tendences liks izmantot videi draudzīgākas automašīnas arī Latvijā, kam sekos nepieciešamība veikt liela gadagājuma autoparka nomaiņu. Līdz ar to šajā segmentā redzam augstu potenciālu un priekšrocības “Domenikss” līderpozīciju attīstīšanai,” saka SIA “Domenikss” padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotāja "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" līdz ar īpašnieka maiņu gatavojas samazināt pamatkapitālu par 2,053 miljoniem eiro, liecina publiskotā informācija "Firmas.lv".

Pamatkapitālu paredzēts samazināt no 3,738 miljoniem eiro līdz 1,685 miljoniem eiro.

Kā pamatkapitāla samazināšanas iemesls norādīts komercdarbības apjoma samazināšanās.

Pamatkapitāla izmaiņas vēl nav reģistrētas.

Uzņēmumā stāstīja, ka "Domenikss" vienīgā īpašniece Benita Danilenko ir noslēgusi pārdošanas darījumu, kas paredz, ka par vienīgo "Domenikss" īpašnieku kļūst Somijas auto nozares uzņēmums "Veho Oy AB". Darījumu ir apstiprinājusi Konkurences padome (KP) un "Daimler AG" koncerns, un šobrīd norit pēdējie darbi, lai sagatavotu uzņēmumu atbilstoši pārdošanas nosacījumiem, tostarp pamatkapitāla samazināšana.

Pēc pārdošanas darījuma SIA "Domenikss", kā daļa no "Veho" grupas, turpinās darboties kā atsevišķs uzņēmums, saglabājot tā zīmolu, birojus un servisa centrus Rīgā un Sauriešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ernsts Lībs atstādināts no Mercedes-Benz ASV vadītāja amata

Gunta Kursiša, 18.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ernsts Lībs (Ernst Lieb) pametis Mercedes-Benz ASV vadītāja amatu, un patlaban kompānija nav paziņojusi, kas būs viņa pēctecis, vēsta autonews.com.

E. Lībs vadīja Mercedes-Benz ASV kopš 2006. gada. Medijs vēsta, ka E. Lībs nepameta Mercedes-Benz ASV vadītāja amatu pēc paša vēlēšanās, tomēr Mercedes-Benz šo informāciju vēl nav oficiāli apstiprinājis.

Tāpat vēl nav ziņu, vai E. Lībs turpinās darboties uzņēmumā vai arī to pametīs.

Mercedes-Benz ASV (MBUSA) tika dibināts 1965. gadā, bet pirms tam Mercedes-Benz automobiļus ASV tirgoja kompānija Mercedes-Benz Sales, Studebaker-Packard Corporation meitasuzņēmums.

Patlaban MBUSA ir 348 dīleru uzņēmumi, vairāk nekā 1500 darbinieki, kā arī vairāk nekā 21 tūkstotis darbinieku dīleru uzņēmumos, liecina inormācija Mercedes-Benz oficiālajā mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu "Mercedes-Benz" un "Daimler Truck" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" mainījis nosaukumu uz SIA "Veho", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Nosaukuma maiņa Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota piektdien, 30.decembrī.

Līdztekus mainīta arī uzņēmuma tīmekļvietne, kas turpmāk būs "veho.lv".

Uzņēmumā atgādina, ka 2021.gada nogalē SIA "Domenikss" kļuva par "Veho" grupas uzņēmumu. "Veho Group" ir "Mercedes-Benz" vieglo automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, un "Daimler Truck AG" komerctransporta mazumtirgotājs un izplatītājs Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Šobrīd "Veho" un "Mercedes-Benz" pārstāvniecības darbojas 15 Somijas pilsētās, 7 pilsētās Zviedrijā, Igaunijā - 4, Lietuvā - 3.

Latvijā SIA "Veho" turpina attīstīt "Mercedes-Benz" vieglo automobiļu, kā arī kravas un pasažieru mikroautobusu biznesu - Varšavas ielā 4. Darbu turpina un paplašina pakalpojumu klāstu servisa centrs, Abrenes ielā 12, kurā tiek apkalpoti "Mercedes-Benz" vieglie automobiļi, kravas un pasažieru mikroautobusi, kā arī virsbūvju servisa centrs - Kurzemes prospektā 59.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA Domenikss servisa centru papildinājis ar riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtu Hunter HTA-MBHD, kas paredzēta komerctransportam. Jaunā sistēma trīs minūšu laikā spēj veikt mērījumu trīs asīm vienlaicīgi.

Jaunās iekārtas ieviešanā SIA Domenikss investējis 37 000 eiro. «HTA-MBHD sistēma ir pirmā no Mercedes-Benz sarakstā apstiprinātajām riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtām, kas paredzētas komerctransportam. Tā aprīkota ar augstas precizitātes bezvadu sensorgalvām un rites kompensāciju veic ar Hunter auto pastumšanas ierīci. Hunter ir cieši sadarbojušies ar Mercedes-Benz, lai izstrādātu ekskluzīvi pielāgotu programmatūru ar lielāku ātrumu un precizitāti nekā parastai regulēšanas iekārtai. Tāpat tiek nodrošināts, ka mērījumi tiek veikti attiecībā pret rāmja centra asi un tiltu asīm,» skaidro Māris Putnieks, SIA Domenikss komerctransporta servisa vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Daimler AG iepazīstinājusi ar Mercedes – Benz GLA apvidus automobili, kura debija iecerēta Frankfurtes autošovā septembrī.

Kopumā Mercedes - Benz GLA būs pieejams četrās versijās – divas ar 1,6 un 2,0 litru četru cilindru benzīna dzinējiem, kā arī divas ar 2,2 litru dīzeļdzinēju. Videi draudzīgākā paredzēta Mercedes - Benz GLA 200 CDI, kas apveltīta ar 136 zirgspēku dzinēju, kura oglekļa emisijas uz kilometru veido tikai 114 gramus. Jaudīgākā būs GLA 250 4MATIC ar maksimālo ātrumu 235 kilometri stundā un spēju 100 kilometrus stundā lielu ātrumu sasniegt 6,5 sekundēs.

Jaunais Mercedes - Benz GLA būs arī aptuveni piecas collas īsāks nekā Mercedes - Benz GLK krossovers. Kompānija norāda, ka automašīnas izmērs paredzēts, lai to varētu vieglāk izmantot pilsētās. Tāpat automašīna aprīkota ar speciālām sistēmām, kas atvieglo pārvietošanos pa bezceļiem, palīdz vieglāk pārraudzīt aklās zonas un nodrošina automātisku parkošanos. Automašīnā arī būs iebūvētas navigācijas sistēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada februārī SIA Domenikss uzsāka Mercedes-Benz Jāresvāgen tirdzniecību, piedāvājot iespēju iegādāties dažus mēnešus līdz divus gadus vecus Mercedes-Benz automobiļus par īpašām cenām.

Savukārt no 19. maija līdz 25. maijam Domenikss auto tirdzniecības centrā (Krasta ielā 34, Rīgā) tiks organizētas Jāresvāgen dienas, kad ikvienam būs iespēja izmantot uzņēmuma īpašo piedāvājumu un iegādāties kādu no vairāk nekā 100 Mercedes-Benz Jāresvāgen automobiļiem par ļoti labām cenām. Pircējiem pieejami visi Mercedes-Benz vieglie, apvidus un mikroautobusu modeļi.

“Šis piedāvājums ir aktuāls galvenokārt tiem mūsu klientiem, kuri savu biznesu vai ģimenes budžetu ir ieplānojuši tā, ka iepazīšanās pirkums ar Mercedes-Benz piedāvāto automobiļu klāstu ir sabalansēts ar Jāresvāgen cenām,” atzīst Domenikss automobiļu mazumtirdzniecības vadītājs Viesturs Liekna. Cenu starpība starp pilnīgi jaunu un Jāresvāgen auto svārstās robežās no 10 līdz 30 %, atkarībā no ekspluatācijas ilguma, nobraukuma un citiem faktoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru