Tirdzniecība un pakalpojumi

Douglas saņem 6,1 miljona eiro aizdevumu no SEB bankas

Žanete Hāka, 10.10.2013

Jaunākais izdevums

SEB banka piešķīrusi finansējumu Douglas grupas uzņēmumiem, kas pārstāv kosmētikas un parfimērijas mazumtirdzniecību, 6,1 miljona eiro apmērā, informē bankas pārstāvji.

Tādējādi pārfinansētas līdzšinējās kredītsaistības no UniCredit Bank.

SIA Douglas Latvia valdes priekšsēdētāja Dita Dricka norāda, ka Douglas grupa Latvijā šobrīd ir uz pārmaiņu ceļa, līdzās izmaiņām īpašnieku struktūrā, uznēmums nolēmis sekmēt biznesa attīstību, veicot virkni izmaiņu: paplašināt veikalu Douglas ķēdi, mainot parfimērijas veikalu Kolonna zīmolu uz Douglas, kā arī sākt jaunu privāto un ekskluzīvo zīmolu ieviešanu veikalu produktu klāstā.

2013. gada septembra sākumā par SIA Douglas Baltic, kas ir mātes kompānija gan Douglas Latvia, gan Douglas LT, vienīgo īpašnieku kļuvusi Nīderlandes kompānija Douglas Investment B.V., atpērkot Lietuvas kompānijai Fragrances International piederošos 49% uzņēmuma Douglas Baltic kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

KP atļauj mainīt Douglas Baltic īpašnieku struktūru

Žanete Hāka, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut Douglas Investment B.V. iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA Douglas Baltic, informē KP.

Atļauja dota, jo netika konstatēti riski, ka apvienošanās rezultātā būtiski pieaugtu apvienošanās dalībnieku tirgus vara, kā arī ka apvienošanās rezultātā samazinātos konkurence smaržu un kosmētikas vairumtirdzniecības vai mazumtirdzniecības tirgū.

SIA Douglas Baltic tirgo smaržas un kosmētiku veikalu tīklos Douglas, Kolonna un Express Kolonna Latvijā un Douglas un Sarma Lietuvā. Līdz šim 49% SIA Douglas Baltic kapitāla daļu piederēja Lietuvā reģistrētai sabiedrībai UAB Fragrances International, bet 51% - Nīderlandē reģistrētajai privātai sabiedrībai Douglas Investment B.V.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Douglas Latvia pērn nopelnīja 440 tūkstošus eiro

Gunta Kursiša, 07.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada laikā parfimērijas un kosmētikas mazumtirgotāja SIA Douglas Latvia apgrozīja 14,7 milj. eiro (10,3 milj. Ls), pēc nodokļu nomaksas nopelnot 440,7 tūkst. eiro (309,736 tūkst.Ls), liecina Lursoft dati.

2013. gada septembra sākumā par SIA Douglas Baltic, kas ir gan Douglas Latvia, gan Douglas LT mātes kompānija, vienīgo īpašnieku kļuva Nīderlandes uzņēmums Douglas Investment B.V. Lēmumu atļaut Douglas Investment B.V. iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA Douglas Baltic Konkurences padome pieņēma pērn septembra sākumā.

SIA Douglas Latvia reģistrēta 2001. gadā un līdz šim piedzīvoja vairākas nosaukuma maiņas – līdz 2005. gadam uzņēmums bija pazīstams kā SIA Kolonna parfimērija, savukārt no 2005. gada līdz 2008. gada septembrim bija zināms kā SIA BCH Retail.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Douglas Latvia kāpinājis apgrozījumu līdz 10 miljoniem latu

Žanete Hāka, 27.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas un parfimērijas preču mazumtirgotājs SIA Douglas Latvia pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 9,57%, sasniedzot 10,04 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Pērn mazumtirgotājam ir izdevies samazināt savu saistību apjomu, kā arī samazināt nelikvīdo preču krājumu apjomu, tādejādi nostabilizējot uzņēmuma finanšu rādītājus. Pārskata gadu SIA Douglas Latvia noslēdzis ar 404,39 tūkstošu latu peļņu, kas ir būtisks uzlabojums pēc 2011.gadā gūtajiem 65,56 tūkstoša latu zaudējumiem.

Aizvadītajā gadā uzņēmums lielu uzmanību veltījis veikalu darbības efektivizācijai. SIA Douglas Latvia realizējis sortimenta paplašināšanu un efektivizēšanas pasākumus, ieviešot jaunas preču grupas un preču zīmolus, atsakoties no produktu grupām ar zemu pieprasījuma līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Douglas Latvia divi jauni valdes locekļi

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas kosmētikas un parfimērijas preču mazumtirgotāja SIA Douglas Latvia valdē, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes sastāvs papildināts ar diviem jauniem locekļiem – Artūru Griņuku un Martinu Dagmāru Badi (Martina Dagmar Bade).

Līdz ar izmaiņām, tagad SIA Douglas Latvia valdē darbojas trīs amatpersonas – bez jaunieceltajiem valdes locekļiem savus pienākumus turpina pildīt līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Dita Dricka.

Lursoft pieejamie dati liecina, ka A. Griņuks līdz šim nav ieņēmis amatus Latvijā reģistrētos uzņēmumos, kā arī nav neviena uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, savukārt M.D. Bade ieņem arī valdes priekšsēdētājas vietu SIA Douglas Baltic.

Aizvadītajā gadā SIA Douglas Latvia apgrozījums sasniedzis 10,04 miljonus latu, gadu noslēdzot ar 404,4 tūkstošu latu peļņu. Pērn uzņēmumā nodarbināti 234 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Igaunijā atklās lielāko tirdzniecības centru ar panorāmas ratu uz jumta

Zane Atlāce - Bistere, 07.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 8.novembrī Tallinā tiks atvērts Igaunijā lielākais tirdzniecības centrs T1 ar panorāmas ratu uz jumta, informē projekta attīstītāja Pro Kapital Grupp pārstāve Iveta Vanaga.

Kopējais investīciju apjoms ir 70 milj. eiro.

Panorāmas rats ar 27 apsildāmām kapsulām ļaus vērot Tallinas panorāmu no 120m liela augstuma.

Tirdzniecības centra izklaides zona pārsniedz 12000 kvadrātmetrus, kurā būs gan zinātnes un eksperimentu centrs bērniem, gan Super Skypark vairāk kā 6500 kvadrātmetru platībā ar Eiropā lielāko tramplīnu kompleksu, 10m augstām klinšu kāpšanas sienām, labirintiem, kā arī 360 grādu 4D un interaktīvu 7D kinoteātri.

Tirdzniecības centra T1 tirdzniecības platība ir 55 tūkst.kvadrātmetri ar vairāk kā 200 veikaliem (kopējā platība 130 tūkst. kvadrātmetru, 1500 autostāvvietas), kā arī 5500 kvadrātmetru liela restorānu zona Taste of Tallinn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ieva Plaude atdzimst kā fēnikss no pelniem

Kristīne Stepiņa, 30.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Ieva Plaude

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Pēc desmit Bavārijā pavadītiem gadiem zīmola "Kolonna" izveidotāja un bijusī uzņēmuma "Douglas Baltic" līdzīpašniece Ieva Plaude ir atgriezusies Latvijā, lai vadītu investīciju fondu, kura mērķis ir ieguldīt Baltijas valstu uzņēmumos, kas darbojas mazumtirdzniecībā un pakalpojumu sfērā.

"Esmu jaunas dzīves sākumā, formulēju savas vēlmes un plānus nākamajiem desmit gadiem, – ja mana pieredze un atziņas var noderēt citiem, neslēpju sveci zem pūra un ar prieku tajās dalos," žurnālam "Dienas Bizness" saka "Lawrence Asset Management" izpilddirektore.

"Latvija ir mana dzimtene, latviešu valoda ir mana dzimtā valoda. Man ir tikai viena dzīve. Maniem bērniem daudz svarīgāks būs tas, ko es esmu devusi Latvijai, nevis nopelnījusi lielākas naudas summas kaut kur svešumā," viņa atzīst.

"Tas, ka Latvija ir nomale, pēdējais ciems pa ceļam uz Krieviju, lai kā mums arī varētu nepatikt, tomēr ir fakts. Vai mēs to pieņemam un izmantojam savā labā, ir atkarīgs no mums. Manuprāt, tas, ka Latvijā ir atvērta un salīdzinoši ļoti neliela ekonomika, to var nedaudz vairāk pasargāt no krīzēm," viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc valdības lēmuma, kas lielā daļā tirdzniecības centru veikalos liedz izsniegt attālināti iegādātās preces, vairāki tirdzniecības centri Rīgā gatavi organizēt saviem nomniekiem tirdzniecību un attālināti iegādāto preču izsniegšanas punktus ārtelpās, aģentūru LETA informēja tirdzniecības centru pārstāvji.

Kopš piektdienas pie tirdzniecības centra "Akropole" ārā sācis darboties vienots pasūtījumu izsniegšanas punkts, kur apmeklētāji varēs saņemt iepriekš tiešsaistē iegādātas un apmaksātas preces no "Akropolē" esošajiem veikaliem, aģentūrai LETA pavēstīja tirdzniecības centra pārstāvji. Pasūtījumu izsniegšanas punkts darbosies ārpus "Akropoles" telpām, pie B ieejas.

"Akropoles" pārstāvji skaidroja, ka vienotais pasūtījumu izsniegšanas punkts izveidots, lai ierobežojumu apstākļos turpinātu apmeklētājiem nodrošināt attālināti iegādāto preču izsniegšanu, vienlaikus ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un epidemioloģiskos drošības pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru