Transports un loģistika

«Dream Sale» uz 45 galamērķiem visā pasaulē

Jūlija Pudenko [email protected], 11.08.2006

Jaunākais izdevums

AIR FRANCE KLM uzsākusi kampaņu «Dream Sale», piedāvājot sapņu cenas lidojumiem uz 45 dažādiem galamērķiem visā pasaulē. Pagājušajā gadā kampaņas ietvaros lidsabiedrība piedāvāja 500.000 vietu lidojumiem visā pasaulē - šogad kopējais vietu skaits ir 1 000 000. AIR FRANCE KLM gadā pārvadā vairāk nekā 65 miljonus pasažieru. Kopuzņēmumi izmanto vairāk nekā 550 lidmašīnu, kas veic lidojumus uz 225 galamērķiem visā pasaulē, nodrošinot 2200 lidojumus katru dienu. Jāatzīmē, ka Baltijas valstis un Ziemeļvalstis ir kompānijas prioritāte. AIR FRANCE KLM no Latvijas ik dienas nodrošina savienojumus uz visu pasauli, lidojot caur Amsterdamu un Parīzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

22. aprīlī 17 jaunajos projektos Rīgā un Pierīgā notiks atvērto durvju diena

Sadarbības materiāls, 17.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno projektu lauciņā ”Atvērto durvju dienas maratons”, ko organizē nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītājiem, allaž ir viens no gaidītākajiem un apmeklētākajiem pasākumiem, jo vienas dienas ietvaros iespējams klātienē apskatīt un izstaigāt vairākus projektus, lai galu galā izdarītu visdrošāko un pareizāko izvēli mājokļa iegādē. Šoreiz vienas dienas ietvaros būs iespējams viesoties 17 jaunajos projektos.

“Neskatoties uz EURIBOR likmju kāpumu un citiem faktoriem, kuri būtiski ietekmējuši jauno projektu tirgus piedāvājumu un cilvēku spēju tos iegādāties, esam novērojuši, ka interese par jauno mājokļu iegādi būtiski nemazinās. Redzamākā atšķirība ir tā, ka lēmums par īpašuma iegādi pircēja pusē šobrīd tiek pieņemts pārdomātāk un piesardzīgāk nekā agrāk. Līdz ar to, jāsaka, ka šāda veida atvērto durvju dienu pasākumi šobrīd cilvēkiem ir vajadzīgi un noderīgi vairāk kā jebkad. Tāpat interese par jaunajiem projektiem ir skaidrojama ar augstajiem energoefektivitātes rādītājiem, ko spēj piedāvāt tieši jaunuzceltie un renovētie dzīvokļu nami”, skaidro Maksis Karlins, sludinājumu portāla “City24.lv” vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais maksātnespējīgās AS "Dzintars" īpašnieks un vadītājs Iļja Gerčikovs kļuvis par 2001.gadā dibinātā skaistumkopšanas salona SIA "Salons Flamingo" vienīgo īpašnieku, patieso labuma guvēju un valdes locekli, liecina "Lursoft" informācija.

Līdz ar īpašnieka maiņu "Salons Flamingo" nosaukums nomainīts uz SIA "Real Dream".

Tāpat piektdien, 5.martā, reģistrēta "Real Dream" jaunā juridiskā adrese, kas pārcelta no Madonas uz Baznīcas ielu 7-14, Rīgā. Šajā adresē reģistrēts arī Gerčikovam piederošais skaistumkopšanas līdzekļu ražošanas uzņēmums SIA "Dzintars Beauty".

"Real Dream" 2019.gadā strādāja ar 3747 eiro apgrozījumu un cieta 1048 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Real Dream" līdzšinējās īpašnieces bija Īrisa Bedeice (24,51%) un Inita Bortņikova (75,49%). Kopš 2020.gada septembra Bortņikova bija iecelta par "Real Dream" likvidatori, bet pirms tam viņa ieņēmusi uzņēmuma vienīgās valdes locekles amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Gādā omulību tējas vakariem

Žanete Hāka, 26.01.2015

«Tējas lampu» izgatavotājiem – Ievai Tifānijai Madarājai un Oskaram Grenevicam – ideja veidot gaismekļus radās, atrodot senu, saplēstu lampu

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starts kolektīvās iepirkšanās portālos latvisko tējas lampu zīmolam Dream Room atmaksājas ar uzviju, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Dream Room «tējas lampu» izgatavotājiem – Ievai Tifānijai Madarājai un Oskaram Grenevicam – ideja veidot gaismekļus radās, atrodot senu, saplēstu lampu, kuru izlēmuši atjaunot ar apdrukas palīdzību.

Ideju daudz

Lielākā daļa piedāvāto Dream Room lampu ir ar dažādu latviešu rakstu dizainu, piemēram, Austras koka, Māras zīmi, ozola un mēness simboliem, taču šī ideja – izmantot tieši latviskos akcentus – radās nejauši.

«Mums patīk staigāt pa mūsu vecvecāku garāžām, vākt dažādas lietas, kuras pēc tam atjaunojam,» stāsta Ieva Tifānija. «Reiz atradām vectēva lampu, kurai bija izsists stikls, un izdomājām, ka varam ar drukas tehniku šo lampu pārveidot,» viņa atceras. Ideja drukāt latviešu rakstus uz lampas kupola radās vēlāk, jo pirmā lampa bija ar Rīgas silueta apdruku. «Rīga mums ir ļoti tuva un tādēļ sākām ar Rīgas siluetu. Pašiem Rīgas lampa aizvien ir vismīļākā,» piebilst Ieva Tifānija. Tad radusies doma drukāt uz kupola Austras koku, secinājuši, ka izskatās skaisti. «Mums ļoti patīk eksperimentēt, lai gan vienu brīdi domājām, ka uz lampām būs tikai latviešu raksti, tomēr vēlējāmies, lai būtu arī vēl kas cits. Tad tapa «pieneņu un lapu lampa»,» stāsta Dream Room pārstāvji. Pēc tam radusies ideja novietot lampas kupolu uz koka pamatnes. Viņiem ik brīdi rodas jaunas idejas, tādēļ lampu piedāvājums regulāri tiek papildināts ar jaunu dizainu, un patlaban tiek izgatavoti aptuveni desmit lampu veidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi, kas sagaida, ka kompānijas Google veidotais mobilais telefons, kuram dots segvārds Dream un par kuru oficiāli tiks paziņots jau tuvākajā laikā, izmainīs mobilo telefonu tirgu, visticamāk, būs vīlušies, jo industrijas speciālisti uzskata, ka Google būs grūti pārspēt iPhone tehnoloģijas, ziņo aģentūra Reuters.

Google savu mobilo telefonu nostāda citā sektorā. Kompānija norāda, ka Dream būs atvērtā koda telefons, kas nozīmē, ka cilvēki brīvi varēs radīt paši savas mobilās aplikācijas, kuras integrēt mobilajā telefonā, tādējādi, iespējams radot labākas mobilo telefonu programmas.

Neoficiāli informācija liecina, ka telekomunikāciju kompānija Deutsche Telekom jauno Google mobilo telefonu Ņujorkā varētu sākt tirgot jau šī gada 23. septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pirmā acu uzmetiena tā šķiet tikai vēl viena lietota luksusa automašīna, kas nonākusi pārdošanā, bet šī Jaguar markas automašīna slēpj sevī dažas īpašas ekstras, vēsta Reuters.

Tas ir tādēļ, ka zaļais Daimler V8 no 2001. līdz 2004.gadam piederējis Lielbritānijas karalienei Elizabetei II.

Karaliskajai ģimenei tas tika piegādāts, kad bija nobraucis 2000 testa jūdzes, un karaliene tām pievienojusi vēl 12 tūkstošus jūdžu.

Šī automašīna esot speciāli būvēta Lielbritānijas karalienei, turklāt tā, lai apmierinātu visas viņas vajadzības.

Automašīna tikusi glabāta Jaguar rūpnīcā līdz to iegādājies piemiņlietu tirgotājs Pēteris Redklifs (Peter Radcliffe). Tagad viņš šo automašīnu piedāvā iegādāties ar interneta vietnes www.hmthequeensdaimler.com palīdzību.

Automašīna esot nevainojamā stāvoklī, un līdz ar to pircējs iegūšot arī fotogrāfijas, kurās redzama karaliene, braucot ar šo automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO, VIDEO: Aerodium atver pasaulē pirmo lidošanas amfiteātri Ķīnā

Zane Atlāce - Bistere, 30.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aerodium sadarbībā ar Ķīnas investoriem atvēris pasaulē pirmo lidošanas amfiteātri, kas paredzēts pastāvīgu šovu un klientu apkalpošanas nodrošināšanai, informē uzņēmumā.

Vēja tunelis Flying Dream atrodas svēto kalnu SongShan vidū, netālu no pasaulslavenā Šaolinas klostera Ķīnā.

Katru dienu klienti varēs gan vērot lidošanas un kung fu šovu, gan arī paši piedzīvot īstu lidojumu. «Tā kā vēja tunelis atrodas netālu no Šaolinas klostera, kurā mūki jau gadu simtiem ir mēģinājuši izzināt levitāciju, tad arī šova galvenā ideja ir parādīt lidošanas attīstību no dzenbudisma rašanās līdz šim brīdim. Šovā sākotnēji iesaistīti vairāk kā 200 kung-fu meistari, dejotāji, dziedātāji un, protams, lidošanas akrobāti, kuri lido līdz pat 15 metru augstumam, » atklāj projekta vadītāja Līga Gablika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Atklās Denim Dream veikalu Valmierā

Dienas Bizness, 28.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbību ārpus Rīgas uzsāks veikalu tīkls Denim Dream, rīt, 29.aprīlī, Valmierā atverot veikalu tirdzniecības centrā Valleta.

Jaunajā veikalā būs pieejami apģērbi un aksesuāri no Guess, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Tom Tailor, RG, Molly Bracken un Glamorous. Piedāvājumā būs iekļauta arī Denim Dream privātā sieviešu apģērbu kolekcija, kuru veidojusi igauņu dizainere Svetlana Puzerjova.

Kopumā Baltijas valstīs šobrīd ir 28 Denim Dream veikali, no kuriem pieci atrodas lielākajos tirdzniecības centros Rīgā, viens – Valmierā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība darbības stratēģija līdz 2015. gadam

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) padome ir izvērtējusi un atbalstījusi uzņēmuma stratēģiju līdz 2015. gadam, kurā noteiktais stratēģiskais darbības mērķis turpmākajiem gadiem ir LK vērtības pieauguma nodrošināšana, palielinot koncerna pašu kapitālu un saglabājot tā vietu pasaulē vidējā izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā vienlaicīgi ar līdera pozīcijām Ziemeļeiropas tirgū. A/s Latvijas kuģniecība stratēģijas izstrādē tika iesaistīti uzņēmuma vadošie speciālisti un kuģošanas biznesā starptautiski atzīti brokeri un konsultanti.

A/s Latvijas kuģniecība augstāk minētā stratēģiskā mērķa sasniegšanai ir izvirzījusi tādus uzdevumus kā tankkuģu flotes kravnesības saglabāšanu un paplašināšanu, risku diversificēšanas nolūkā saglabājot vai labvēlīgas tirgus situācijas gadījumā arī izvēršot gāzvedējkuģu, refrižeratorkuģu un sauskravu kuģu jūras pārvadājumu segmentus. Maksimālu rezultātu sasniegšanai būtiska uzmanība pievērsta arī administratīvo izmaksu efektivitātes paaugstināšanai un materiālo un nemateriālo resursu mobilizēšanai.

A/s Latvijas kuģniecības padomes priekšsēdētājs Uldis Pumpurs norāda uz uzņēmuma pozitīvām ilgtermiņa attīstības perspektīvām, kā nozīmīgākos resursus minot LK kompetento personālu, uzņēmuma atpazīstamību un uzticamību no klientu puses, ilgstošo pieredzi jūras pārvadājumu jomā, kā arī stabilo vietu pasaulē vidējā izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā. Tajā pašā laikā LK padomes priekšsēdētājs atgādina, ka, fraktētājiem aizvien pārliecinošāk izvēloties jaunus, modernus un drošus kuģus, pieprasījums pēc vecākās flotes daļas samazinās, līdz ar to "attīstīt un nostiprināt LK tirgus daļu mēs varam realizējot flotes atjaunošanas programmu, proti, iegūstot jaunāku, ekonomiski efektīvāku floti. Nav mazsvarīgi, ka, samazinot uzņēmuma flotes vidējo vecumu, tiek apliecināta arī LK pieaugošā korporatīvā sociālā atbildība par okeānu un piekrastes vides aizsardzību," uzsver Uldis Pumpurs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" prognozē, ka tiešos lidojumus uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) varētu sākt ne ātrāk kā 2026.gadā, taču par konkrētām aviokompānijām vai galamērķiem pašlaik runāt ir pāragri, pavēstīja lidostas pārstāvji.

Lidostas pārstāvji atgādina, ka Latvijas civilās aviācijas uzraudzības sistēmai šā gada vasarā piešķirtā pirmā kategorija ASV Federālās aviācijas administrācijas auditā atver jaunus tirgus un būtiski paaugstina lidostas "Rīga" konkurētspēju.

"Tas rada jaunas iespējas paplašināt vai uzsākt darbību lidostā gan Latvijas, gan ASV pārvadātājiem. Nākotnē tie varētu būt tiešie lidojumi uz galamērķiem ASV, taču pirmajā posmā, visticamāk, runa varētu būt par sadarbības pasažieru lidojumiem, biznesa aviācijas lidojumiem un kravu pārvadājumiem," papildina lidostas pārstāvji.

Tāpat lidostas pārstāvji norāda, ka starp lidostas "Rīga" pieprasītākajiem neapkalpotajiem galamērķiem ir gan Ņujorka, gan citas ASV pilsētas, tāpēc ir iespējama gan jaunu pārvadātāju ienākšana, gan arī esošie pārvadātāji var vērtēt iespējas atklāt jaunus lidojumu maršrutus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem

Dienas Bizness, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 18.maiju tūrisma operators Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem – Larnaku Kiprā, Sicīliju Itālijā, Rodosu un Halkidiki Grieķijā. Lidojumi uz šiem galamērķiem notiks ar pārsēšanos Viļņas lidostā.

Papildus jaunajiem galamērķiem, Novatours joprojām organizē arī tiešos reisus uz Turciju, Bulgāriju un Krētu Grieķijā.

Tūropartors prognozē, ka līdzīgi kā pagājušajā vasarā, – vieni no populārākajiem galamērķiem būs Bulgārija un Turcija.

Novatours, dibināts Lietuvā 1999.gadā, ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs un populārākais Latvijā, kam Latvijas tirgū ir 10 gadu pieredze. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. Novatours garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viņa pirmais darbs Statoil pirms 13 gadiem bija izmazgāt grīdu veikalā. «Tas izrādījās vērtīgs uzdevums, jo 10 gadus vēlāk bija vieglāk par vieglu uzstādīt Eiropas standartu grīdas tīrībai.» Nu jau ceturto gadu Guntis Āboltiņš-Āboliņš strādā Norvēģijā. Vispirms Statoil mazumtirdzniecības Eiropas Kompetences centrā Oslo, bet kopš šī gada oktobra - StatoilHydro galvenajā mītnē Stavangerā Norvēģijas dienvidrietumos, Nākotnes enerģijas risinājumu departamentā.

Kā benzīns aptiekā

Ierodoties Stavangerā, es uzreiz nokļūstu 20 gadus pēc tagadnes (tā prognozē Guntis), iekāpjot Toyota Prius - nevis tajā hibrīdmodelī, kas brauc ar degvielu un elektrību, bet vēl lielākā retumā - ūdeņraža darbinātā auto. Norvēģijā ir tikai divas ūdeņraža uzpildes stacijas, Skandināvijā kopā - trīs. Bet tas ir tikai pagaidām. Laikā, kad Bencs dibināja savu autouzņēmumu, benzīnu vajadzēja pirkt aptiekā, zina stāstīt Gunta tētis, inženierzinātņu doktors Gintauts Āboltiņš-Āboliņš. Un Tomasa Edisona laikā ar elektrību apgaismotajās telpās pie sienas bija brīdinājums nemēģināt spuldzīti iedegt ar sērkociņu. Šis aptuveni 120 gadus vecais plakāts kā atgādinājums par progresa lokiem tagad ir iekļauts StatoilHydro prezentācijā. Ir ļoti laba sajūta, braucot ar šo auto un apzinoties, ka apkārtējā vidē no tā nonāk tikai tīrs ūdens, saka Guntis. «Ja visas automašīnas būtu tādas, mēs pilsētās varētu elpot lauku gaisu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa pārdos tai piederošo Baltijas banku nekustamā īpašuma portfeli Homburg Invest Inc

, 26.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB grupa pārdos tai piederošos nekustamos īpašumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nekustamo īpašumu kompānijai Homburg Invest Inc.

Kopējo nekustamā īpašuma portfeli veido viens sale and leaseback jeb pārdošanas un nomāšanas portfelis ar 47 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa turpina attiecīgās telpas īrēt ilgtermiņā) un viens "commercial" jeb komerciālais portfelis ar 16 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa varētu būt šī īpašuma īstermiņa nomnieks). Komerciālo portfeli veido galvenokārt lielie īpašumi ar ievērojamu attīstības potenciālu un perspektīvu atrašanās vietu.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: "Lēmums par SEB grupas nekustamā īpašuma pārdošanu Baltijas valstīs tika pieņemts jau zināmu laika periodu iepriekš, kad realizēt šāda apjoma nekustamā īpašuma pārdošanu vēl nebija iespējams salīdzinoši nelielās starptautisko investoru intereses dēļ. Šobrīd nekustamā īpašuma tirgus ir kļuvis likvīdāks, līdz ar to SEB grupa var šo ilgtermiņa projektu noslēgt. SEB grupas Baltijas banku nekustamā īpašuma pārdošana tiek veikta, lai realizētu SEB grupas kopējo stratēģiju visus resursus vizīt uz bankas pamatbiznesu - finanšu pakalpojumu sniegšanu klientiem."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpeļņas labdarības organizācija Labo darbu fabrika oficiāli nodevusi ekspluatācijā futbola laukumu, kas tapis par labdarības akcijā GARAGE SALE savāktajiem līdzekļiem.

Futbola laukums ar mākslīgā zāliena segumu un jauniem soliem turpmāk iepriecinās bērnunama «VITA» (Kalnciema iela 131, Rīga) iemītniekus.

Četrus gadus Labo darbu fabrika, iesaistoties brīvprātīgajiem, organizē labdarības izpārdošanu GARAGE SALE, kurā tiek vākti līdzekļi dzīves apstākļu uzlabošanai Latvijas bērnunamos un internātskolās. Šā gada maijā notikušās izpārdošanas laikā tika savākti 9000 eiro, kas sniedza iespēju izveidot jaunu futbola laukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts valodas sargiem arvien lielākas rūpes sagādā angļu valodas izplatība publiskajā telpā. Spēkā esošais Valsts valodas likums gan ļauj komersantiem, kuri dod priekšroku veikalu, kafejnīcu vai uzņēmumu nosaukumiem svešvalodās, samērā viegli īstenot šo vēlmi.

Tomēr tieši tas, cik viegli ir apiet ierobežojumus, kuru mērķis ir mazināt svešvalodu ekspansiju komercdarbībā un publiskajā telpā, sarūgtinājis SIA Optikas studija pārstāvjus. Šī gada oktobrī, kad SIA piederošo veikalu Outlet optika skatlogus rotāja hokejista Kaspara Daugaviņa portrets un teksts, kurš ar saukli «Pilnīgs lokauts» aicināja pircējus izmantot atlaižu piedāvājumu, veikalā Rīgā, K. Valdemāra ielā, ieradušies Valsts valodas centra (VVC) inspektori.

«Atnāca un konstatēja divus pārkāpumus: pirmais, viņuprāt, ir nosaukums Outlet optika un otrais – kampaņa «Pilnīgs lokauts»,» stāsta uzņēmuma pārstāvis Mārtiņš Kossovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) absolventi diplomdarbos izstrādājuši savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpašu uzmanību pievēršot padomju laikā būvēto māju atjaunošanas iespējām un bijušo rūpnīcu ēku un teritorijas pielāgošanai mūsdienu vajadzībām.

26 jauno arhitektu diplomprojektu izstādes «100% SALE» un tai veltītās 2013. gada izlaiduma gadagrāmatas atklāšanas svētki notiks šodien, 24. janvārī, plkst. 18 RTU radošo industriju centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Tā būs apskatāma līdz 10. februārim.

Absolventi diplomprojektos ieskicē savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpaši akcentējot nepieciešamību domāt par padomju laikā izveidoto dzīvojamo rajonu revitalizāciju. Vairākus diplomandus interesē arī Rīgas vēsturiskais centrs, bijušo rūpnīcu teritoriju un ēku nākotne.

Izstādes «100% SALE» nosaukumu studenti izraudzījušies, jo tas iekļaujoties janvārim raksturīgajā sezonas izpārdošanas drudzī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstiprinātais AirBaltic biznesa plāns līdz 2021. gadam paredz, ka jaunās lidmašīnas tiek iekļautas aviokompānijas bilancē.

To intervijā DB saka AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Kas šobrīd tāds ir noticis, ka ap potenciālo AirBaltic investoru tika sacelts tāds troksnis?

Es domāju, ka tā bija komunikācijas problēma. Tika publicēta informācija par potenciālo investoru un satiksmes ministram tika uzdoti jautājumi tiešajā ēterā. Domāju, ka tas izraisīja problēmu ar šo tematu. Taču nav nekādu šaubu, ka mēs jau kopš 2011. gada meklējam investoru un ka agrāk vai vēlāk tāds arī būs. Taču šodien investors vēl nav šeit, bet vismaz tagad mēs zinām, ka tāds ir.

Dīvaini šajā kontekstā bija tas, ka satiksmes ministrs pauda aizdomas par šī investora reputāciju. Kā jūs to skaidrojat?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Valsts valodas centrs: tūristi jāpiesaista ar kvalitatīvu preci, nevis nosaukumiem

Dienas Bizness, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūristu uzmanība ir jāpiesaista ar kvalitatīvu un lētu preci, nevis nosaukumiem angļu valodā, sacīja Valsts valodas centra Kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis.

Sarunā ar Latvijas Radio viņš norādīja, ka uzņēmumu nosaukumos lieto uzrakstus outlet un sale it kā, lai piesaistītu tūristu uzmanību, tomēr normālam uzņēmējam tūristu uzmanību vajadzētu piesaistīt ar kvalitatīvu un pietiekami lētu preci, nevis ar uzrakstiem outlet.

A. Kursītis atminējās gadījumu no savas pieredzes, kad viņš 1992. gadā Krāslavā redzējis veikalu ar uzrakstu Shop, bet pie ieejas bijusi milzīga dubļu peļķe, bet no precēm gandrīz nekā neesot bijis. «Nevar piesaistīt ārvalstu tūristu tikai ar uzrakstu angļu valodā,» uzsvēra Valsts valodas centra Kontroles daļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts valodas centrs konstatējis pārkāpumus veikalu skatlogu uzrakstos.

Pēdējā laikā Rīgā rūpniecības preču veikalu skatlogos parādās uzraksts SALE. Angļu valodā tiek ziņots, ka notiek preču izpārdošana.

Taču Valsts valodas likums paredz, ka uzrakstos, izkārtnēs, afišās, plakātos, paziņojumos ietvertā informācija sniedzama valsts valodā, norādīja Valsts valodas centra sabiedrisko attiecību speciālists Atis Skalbergs. Tas pats attiecas uz paziņojumiem For sale, kas novietoti pie mājām vai pirmā stāva logos.

Valsts valodas centra inspektori par šo pārkāpumu pēdējās nedēļas laikā Rīgā sodījuši piecas atbildīgās personas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Igaunijas prezidents Rīgā prezentē savu jaunības dienu mīļāko dziesmu izlasi

Dienas Bizness, 21.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess š.g. 19.decembrī Rīgā prezentēja savu jaunības dienu mīļāko dziesmu izlasi Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978 (Jaunības dienu maksimālisma izlase 1963-1978). Daļa naudas no albumu pārdošanas tiek ziedota labdarības fondam My Dream Day (Mana sapņu diena), kas palīdz īstenot smagi slimu bērnu sapņus, teikts paziņojumā medijiem.

Albuma prezentācijas pasākums norisinājās 19.decembrī pilsētas bārā Vest (Stabu iela 1, Rīga). Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978 varēja iegādāties uz vietas pasākumā, kā arī iegūt prezidenta autogrāfu. Albumā iekļauto, kā arī citus nozīmīgus skaņdarbus Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess atskaņoja kopā ar savu padomnieku drošības jautājumos Adresu Vosmanu, kurš pazīstams arī kā DJ Drummie un tieši viņam ir liels nopelns šīs kompilācijas tapšanā.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess dziesmu izlasē iekļāvis dziesmas no tādiem mūzikas žanriem kā new wave punk, grunge down, kā arī mūsdienu izpildītājus Wolf Alice, Palma Violets un Vaiko Eplik. «Tās bija dziesmas, kuras es klausījos uz maza 12 tranzistoru radio aparāta laikā, kad augu. Tās deva nepieciešamo atvieglojumu, ko The Who dēvēja par Teenage Wasteland. Šobrīd 62 gadu vecumā tā apgalvot varētu šķist nedaudz smieklīgi, bet jaunībā manu ikdienu glāba rokenrols,» atzīst Ilvess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sjūzanas Boilas albumam rekordlieli pārdošanas apjomi

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sjūzanas Boilas (Susan Boil) debijas albums I Dream A Dream varētu kļūt par šī gada visstraujāk pārdoto mūzikas albumu, ziņo Telegraph.

Tiek lēsts, ka albuma iznākšanas pirmajā dienā tas pārdots aptuveni 150 tūkst. eksemplāru. Kompānija HMV norāda, ka S. Boilas debijas albuma pārdošanas apjomi pirmajā dienā ir līdzvērtīgi pasaules «lielo» mākslinieku albumu pārdošanas apjomiem nedēļā.

HMV palielinājis savu prognozi attiecībā uz S. Boilas albuma pārdošanas apjomiem pirmajā nedēļā no 300 tūkst. līdz 400 tūkst. eksemplāru, kas padarītu šo albumu par vislabāk pārdoto 2009. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tagad, kad Dream Room lampas iekarojušas Latvijas iedzīvotāju mājokļus, tās izgatavotāji centīsies iekarot arī ārvalstu tirgus, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Db. lv par Dream Room rakstīja 2015.gada janvārī, kad lampas nesen tika laistas tirgū. Kompānijā aizvien strādā divi cilvēki - dizainere-māksliniece Ieva Tifānija Madarāja un tehniskais speciālists Oskars Grenevics.

Nu bizness ieskrējies un lampu izgatavotāji patlaban skatās Skandināviju, Igauniju un Vāciju, savukārt, domājot par potenciālajiem tirdzniecības kanāliem, visdrīzāk tirdzniecība varētu notikt internetā vai Etsy mājaslapā. «Tāpat mums ieteica ideju investēt un piedalīties kādā ārvalstu Ziemassvētku tirdziņā – kaut arī dalības maksas tur ir daudz augstākas nekā Latvijā, pieprasījums ir milzīgs. Zinām meiteni Spānijā, kas gadu izgatavo somiņas un tad aizbrauc uz tirdziņu Vācijā, kur visu šo gada darbu iztirgo. Protams, vietas cena ir ļoti augsta, bet atdeve ir ļoti liela. Ārvalstīs koks ir ļoti pieprasīts, līdz ar to domājam, ka šī ir niša, kurā varam tirgoties,» norāda I. Tifānija Madarāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņiem vai ASV viesiem turpmāk būs iespēja vismaz uz neilgu laiku tikt pie Aston Martin, Bentley, Ferrari vai citu zīmolu luksusa automašīnām - automašīnu nomas uzņēmums Hertz Corporation paziņojis par programmas Hertz Dream Cars uzsākšanu. Tās ietvaros nomai tiks piedāvātas premium klases automašīnas.

«Hertz Dreams Cars sniegs patērētājiem iespēju izbaudīt luksusa klases ceļošanu,» norāda Hertz vadītājs Marks Frisora (Mark Frissora), solot, ka nomai būs pieejami «labākie braucamie, kas uzbūvēti uz planētas».

Hertz piedāvās tādu luksusa automobiļu nomu kā Aston Martin V8 Vantage, Audi R8, Bentley Continental GT, Cadillac CTS-V, Ferrari (California, F430), Lamborghini Gallardo, Land Rover Range Rover Sport, Mercedes-Benz AMG (SLS, C63, E63), Mercedes-Benz SL550, S550 un G550, Porsche (911, Cayenne, Boxster, Panamera), SRT Viper un Tesla Model S, raksta prnewswire.com.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūzikas albumu pārdošanas apjomi ASV pērn sarukuši par 13%

, 08.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas albumu pārdošanas apjomi ASV pagājušajā gādā, salīdzinot ar 2008. gadu, ir sarukuši par 13%, liecina Nielsen SoundScan apkopotie dati.

Nielsen SoundScan norāda, ka ierakstu mūzikas nozare cenšas pielāgoties digitālajam laikmetam, jo 40% no mūzikas pirkumiem ASV tiek izdarīti lejupielādējot dziesmas internetā.

2009. gadā mūzikas albūmu pārdošana, ieskaitot lejupielādes, samazinājās par 13% līdz 373.9 miljoniem vienību.

Vislabāk pārdotais albums ASV pērn bija Teiloras Sviftas (Taylor Swift) albums Fearless, kas tika pārdots 3.2 miljonu kopijās. Savukārt lielākais pārsteigums ir Sjūzanas Boilas (Susan Boil) izdotais albums I Dream A Dream, jo neskatoties uz to, ka tas tika izdots novembrī, tā pārdošanas apjomi nieka divos mēnešos sasniedza 3.1 miljonu kopijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Puse Latvijas jauniešu grib studēt ārvalstīs

Dace Skreija, 12.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju ceturtā daļa – 23% jauniešu plāno studēt ārzemēs, bet 27% ir teikuši, ka drīzāk izvēlētos studēt ārvalstīs, ne Latvijā, liecina organizācijas Dream! Foundation Latvija veiktā aptauja.

Kopumā vairāk nekā puse jauniešu apsver vai jau plāno studēt ārpus Latvijas robežām. Jāpiebilst, ka 34% vēl nebija izlēmuši, kur uzsākt vai turpināt savas studijas, kas varētu liecināt par tendenci – pieņemt lēmumu pēdējā brīdī. Ja jauniešiem tiktu dota iespēja studēt ārzemēs, lielākā daļa tām veltītu 3 gadus vai vairāk (šādi atbildējuši attiecīgi 26% un 17% respondentu), bet piektā daļa izvēlētos ārpus Latvijas pavadīt 1 – 2 gadus.

Ja būtu tāda iespēja, aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa izvēlētos studijas angliski runājošajās valstīs: 26% Lielbritānijā un 16% ASV. TOP trešajā vietā ierindojas Dānija un citas Skandināvijas valstis ar savām augstskolām, kurās vēlētos studēt katrs desmitais aptaujātais. No nosauktajām nedaudz atpaliek Vācija ar 9% un citas Eiropas valstis ar mazāku respondentu balsu skaitu. Tendences izglītības kvalitātes izvēlē korelē ar pasaules TOP universitāšu reitinga datiem.

Komentāri

Pievienot komentāru