Jaunākais izdevums

Septiņus gadus pēc dizaina apstiprināšanas Dubaijā atklāts pasaulē augstākais «vītais» debesskrāpis Cayan Tower, vēsta pasaules mediji.

Arābu nekustamo īpašumu kompānija Cayan Group ekspluatācijā nodevusi 310 metru, 80 stāvu augstceltni, kas savijusies deviņdesmit grādu leņķī.

Pašlaik aptuveni 80% no debesskrāpī esošajiem dzīvokļiem jau ir pārdoti, stāsta Cayan Group prezidents Ahmends Al Hati (Ahmed Al Hatti). Dzīvoklis ar vienu guļamistabu «vītajā» debesskrāpī maksā no 545 tūkst. ASV dolāru, bet dzīvoklis ar divām guļamistabām – 953 tūkst. ASV dolāru. Tāpat ēkā atrodas arī mājokļi ar vairāk istabām, kā arī luksusa dzīvokļi jeb penthouse ēkas augšējos stāvos, raksta cpexecutive.com.

Augstceltnē lielākoties atrodas dzīvojamās telpas, un vien divus stāvus aizņem komercplatības un atpūtas zonas.

Nama uzcelšana izmaksājusi aptuveni 272 miljonus ASV dolāru.

Liektās formas augstceltnes arhitekti iepriekš projektējuši arī pasaules augstāko debesskrāpi – Burj Khalifa Dubaijā, kā arī augstceltni Trump Tower Čikāgā un Jin Mao Šanhajā.

Ēkas celšana bija aizkavējusies par vienu gadu, 2007. gadā applūstot ēkas pamatiem.

Celtne jau saņēmusi vairākus apbalvojumus - «Best Architecture» apbalvojumu Londonas International Propery Awards, kā arī četrus novērtējumus Dubaijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Augstceltņu zirnekļcilvēks bez drošinājuma pieveicis ēku Kubā

Gunta Kursiša, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francūzis Alans Robērs (Alain Robert), kurš tiek dēvēts arī par zirnekļcilvēku, jo rāpjas augstceltnēs bez drošinājuma, pievarējis vēl vienu augstceltni, šoreiz Kubas galvaspilsētā Havanā, vēsta Reuters.

4. februārī A. Robērs «pieveicis» 126 metrus augsto Habana Libre viesnīcas ēku Kubas galvaspilsētā.

Francūža pievarēto izaicinājumu sarakstā ir arī Francijas augstākais (231 metrs) debesskrāpis First Tower, Kataras galvaspilsētas Dohas augstākā celtne (300 metri) Torch Doha, 214 metru augstais Bekrie Tower debesskrāpis Džakartā, 261 metru augstais Sapphire Tower Stambulā, 22 stāvus augstā viesnīcas ēka Bukarestē un 165 metrus augstais Singapore Flyer novērošanas rats Singapūrā, 452 metrus augstais Petronas Twin Towers Malaizijā, Kualalumpūrā, vanšu tilts Lisabonā un citas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jaunais Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs sasniedz savu maksimālo augstumu

Jānis Rancāns, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centram One World Trade Center (1 WTC) uzstādīta sudraba smaile, tādējādi tornis sasniedzis savu maksimālo augstumu – 541,3 metrus.

Iecerēts, ka 758 tonnas smagā smaile kalpos kā telekomunikāciju antena un gaismas bāka lidmašīnām, kā arī kā sava veida triumfs pār fundamentālistiem, kas iznīcināja oriģinālos Pasaules tirdzniecības centra torņus. Smaile novietota pagaidu pozīcijā, līdz inženieri izgatavos konstrukciju, kas to turēs turpmāk, vēsta USA Today.

Paredzēts, ka debesskrāpis tiks atklāts 2014. gadā, kad tur apmetīsies pirmie uzņēmumi. Vieni no pirmajiem vietas tornī ieņems žurnālu izdevējs Conde Nast, ASV valdības Vispārējā pakalpojumu pārvalde, kā arī kompānija Vantone Holdings China Center.

Pēc smailes pievienošanas, debesskrāpis kļuvis par augstāko ēku ASV, kā arī par trešo augstāko pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Londonas debesskrāpis, kas iesaukts par Walkie Talkie, tiek vainots gaismas atstarošanā, kā rezultātā izkusušas netālu novietotas automašīnas detaļas, vēsta BBC.

Martins Lindsijs savu Jaguar tur bija novietojis ceturtdienas pēcpusdienā. Kad atgriezies pēc aptuveni divām stundām, viņš konstatējis, ka dažas automašīnas detaļas, tai skaitā sānu spogulis, Jaguar nozīmīte, ir izkusušas.

Pēc Lindsija vārdiem, viņš neesot spējis noticēt tam, kas noticis. Projekta attīstītāji atvainojušies auto īpašniekam un samaksājuši par remontu.

37 stāvus augstais debesskrāpis Fenchurch ielā, kas iesauku ieguvis, pateicoties tā formai, patlaban ir būvniecības stadijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ņujorkas Chrysler Building debesskrāpis izlikts pārdošanā

Lelde Petrāne, 10.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler Building debesskrāpis, kas ir bijis daļa no Manhatanas ainavas kopš 1930. gada un bija pasaulē augstākā ēka līdz to pārspēja Empire State Building, izlikts pārdošanā.

Debesskrāpim ir 77 stāvi, augstums līdz jumtam ir 282 metri, bet kopā ar spici, kas atrodas uz jumta, celtnes augstums sasniedz 319 metrus, liecina informācija Vikipēdijā.

Debesskrāpi sāka celt 1928. gadā un pabeidza celt 1930. gadā. Chrysler Building laikā no 1930. gada 27. maija līdz 1931. gada 30. aprīlim bija augstākā ēka pasaulē, pirms tam augstākā ēka bija Eifeļa tornis, savukārt pēc tam - Empire State Building. Pašlaik tā ir viena no augstākajām ēkām Ņujorkā.

Debesskrāpis pieder valsts ieguldījumu fondam Abu Dhabi Investment Council un attīstītājam Tishman Speyer.

Tishman Speyer īpašumu iegādājās 1997. gadā un ēkas atjaunošanā ieguldīja 100 miljonus ASV dolāru. Valsts ieguldījumu fonds 2008. gadā par īpašuma iegādi samaksāja 800 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deivida torņa debesskrāpis var lepoties ar helikopteru nosēšanās laukumu, lieliem balkoniem un brīnišķīgu skatu uz kalniem.

Tomēr šis 45 stāvu debesskrāpis Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas centrā nav pieczvaigžņu viesnīca vai luksusa daudzdzīvokļu nams. Tas ir grausts. Iespējams, augstākais grausts pasaulē.

Deivida tornis bija iecerēts kā jauns finanšu centrs, bet tika pamests ap 1994. gadu pēc attīstītāja - baņķiera un zirgu audzētāja Deivida Brillemburga - nāves un finanšu sektora sabrukuma.

Tā sauktie skvoteri milzīgajā betona «skeletā» iemitinājās 2007. gadā. Tolaik toreizējā prezidenta Ugo Čavesa valdība uz to pievēra acis, un tagad šo vietu par savām mājām sauc aptuveni trīs tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas attīstītājs Hermitage sācis trīs miljardu ASV dolāru vērtu projektu Parīzē, cerībā pārspēt Londonas debesskrāpi Shard, kas pašlaik ir augstākā celtne Rietumeiropā, raksta Bloomberg.

Hermitage paredz uzcelt divas 320 metrus augstas celtnes Parīzes La Defense biznesa rajonā, vienpadsmit metro pieturvietu attālumā no Parīzes Dievmātes katedrāles

Paredzēts, ka debesskrāpjos atradīsies luksusa dzīvokļi, biroji, kā arī pieczvaigžņu viesnīca.

Parīzē vēl augstāka celtne par Hermitage debesskrāpjiem būs vien Eifeļa tornis.

«Jūs redzēsiet abas celtnes no jebkuras pilsētas daļas,» norāda Emins Iskanderovs, 37 gadus vecais Hermitage vadītājs. Viņš pauda, ka līdz gada beigām tiek plānots slēgt visas ar finansēm saistītās norunas, savukārt projekta īstenošanas darbi varētu sākties nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

10 pasaules skaistākie debesskrāpji, kas atklāti pērn

Žanete Hāka, 23.05.2014

10. Tour Carpe Diem.

Šī ēka atrodas Korbevuā, Francijā, un tai ir videi draudzīgs dizains, kas ietver ūdens sildīšanu ar saules palīdzību, augsta līmeņa apgaismojumu un citus faktorus. Uz jumta atrodas dārzs, no kura iespējams baudīt Parīzes un Sēnas skatus.

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas debesskrāpis Shard patlaban ir līderis starp debesskrāpjiem pasaulē, liecina jaunākais Emporis pētījums.

Šo ēku kā līderi no vairāk nekā 300 debesskrāpjiem, kuru augstums ir vismaz 100 metri un kuru celtniecība ir pabeigta pērn, izvēlējās grupa starptautisko ekspertu. Tiesa gan, ne visi par Shard ir sajūsmā – londonieši sākotnēji šo celtni ienīda un tā dizaina nepilnība ļauj viesiem skatīties vienam otra istabā. Kā norāda Emporis žūrijas loceklis, Shard būvniecība bija sarežģīta salīdzinoši šaurās vietas dēļ, tādēļ bija nepieciešama inovatīva plānošana. Tas gan padara rezultātu daudz iespaidīgāku – debesskrāpis ir uzreiz atpazīstams un patlaban tiek apsvērta tā pasludināšana par Londonas jauno simbolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija kā viena no pirmajām valstīm saņēmusi oficiālo licenci Expo 2020 Dubaijā organizēšanā, tādējādi saņemot rīkotāju akceptu dalības nodrošināšanai, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

Licence paredz, ka Latvija savā paviljonā var uzsākt būvniecību un ekspozīcijas organizēšanu, organizēt pasākumus un notikumus, kā arī nodarboties ar ēdienu, dzērienu un suvenīru tirdzniecību.

«Esam patiesi lepni, ka tik daudzu valstu vidū, esam jau saņēmuši licenci, lai turpinātu veiksmīgi uzsākto gatavošanos Expo 2020 Dubaijā,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs un Expo 2020 komisārs Jānis Endziņš, «no organizatoriem jau saņemti ļoti atzinīgi vārdi par izvēlēto paviljona arhitektūru un plānotajām aktivitātēm tajā, tādēļ esam pārliecināti, ka parādīsim Latviju no vislabākās puses, un uzņēmēji, kā arī sabiedrība būs ieguvēji ilgtermiņā.»

LTRK deleģējuma līgumu par Expo 2020 Dubaijā organizēšanu ar Ekonomikas ministriju noslēdza tikai 14.novembrī, nekavējoties uzsākot gatavošanos nozīmīgajam notikumam. Pašreiz izvēlēts paviljona mets, kā arī tiek risināti citi jautājumi, tostarp sarunas ar dažādiem uzņēmumiem par viņu iesaisti procesos, papildu finansējuma piesaiste, utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā šonedēļ uzsākta jauna pasaulē augstākā torņa būvniecība. Dubaijā jau tagad atrodas pasaulē augstākais debesskrāpis Burj Khalifa.

Tower at Dubai Creek Harbour plānots pabeigt 2020. gadā.

Būvnieki gan pagaidām nenosauc konkrētu būves augstumu. Būvniecības izmaksas tiek lēstas viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Par torni tiek dēvēta struktūra, kurā mazāk nekā 50 procenti no kopējā augstuma ir izmantojama platība. Pasaulē augstākais tornis ir Tokyo Sky Tree, kas ir 634 metrus augsts.

Burj Khalifa augstums ir 829,8 metri.

Torņa autors ir arhitekts Santjago Kalatrava. Attīstītājs - Emaar Properties, lielākais nekustamā īpašuma attīstītājs Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma Dubaijā no otrdienas līdz mēneša beigām slēgti visi bāri un krogi.

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Dubaijas emirāta varasiestādes norādīja, ka arvien biežāk tiek pārkāpti preventīvie pasākumi, un uz to reaģējot, tiks veikti vairāki pasākumi, tostarp slēgti bāri un krogi.

Kinoteātri, sporta klubi un citu pakalpojumu sniedzēji iekštelpās varēs uzņemt tikai pusi no maksimālā apmeklētāju skaita, bet iepirkšanās centri, viesnīcas, peldbaseini un privātās pludmales drīkstēs uzņemt 70% no maksimālā apmeklētāju skaita.

Restorāni un kafejnīcas drīkstēs strādāt ne ilgāk par vieniem naktī.

Krīžu un katastrofu pārvaldības komiteja uzsvēra, ka visi, kas pakļaus sabiedrības drošību riskam, tīšuprāt neievērojot preventīvos pasākumus vai ievērojot tos neprecīzi, tiks bargi sodīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šodien, 24.aprīlī, saņēma vienbalsīgu valdības atbalstu tam, lai Ekonomikas ministrija slēgtu deleģējuma līgumu par EXPO 2020 Dubaijā, informē LTRK.

Valdība arī uzdeva LTRK līdz 1.augustam izstrādāt tāmi par plānotajām izmaksām, uzņēmēju iesaisti un citiem būtiskiem jautājumiem, lai lemtu par valsts finansējuma piešķiršanu. Visi klātesošie ministri apliecināja, ka sniegs nepieciešamo atbalstu, lai biedrība veiksmīgi organizētu Latvijas pārstāvību EXPO 2020 Dubaijā.

«Organizējot EXPO Dubaijā noteikti liksim lietā savu uzkrāto pieredzi un zināšanas, tādējādi darot visu, lai katrs ieguldītais eiro ir investīcija, ko Latvija ar uzviju saņemtu atpakaļ. Tāpat arī mēs vēlamies, lai dalība izstādē ir jauns sākums daudziem uzņēmējiem eksporta uzsākšanai, stiprināšanai un palielināšanai gan reģiona līmenī, gan visā pasaulē,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka būtiski arī tas, lai paviljons un Latvijas pārstāvība būtu noorganizēta tik augstā līmenī, ka ikvienam apmeklētājam tā būtu pozitīva, neaizmirstama, aizraujoša un atmiņā paliekoša pieredze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Pekinā atklāts jauns debesskrāpis ar augstāko ātriju pasaulē

Zane Atlāce - Bistere, 21.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pekinā, finanšu biznesa rajonā šonedēļ durvis vēris ilgi gaidītais Leeza Soho debesskrāpis, tā noenkurojot jauno Fengtai biznesa rajonu - augošu finanšu un transporta mezglu starp pilsētas centru un nesen atvērto Pekinas Daksingas starptautisko lidostu.

200 metru augstā debesskrāpja celtniecība prasīja četrus gadus, un šī ēka ir kopumā ceturtais arhitektūras sasniegums Ķīnā, ko projektējis arhitektu birojs Zaha Hadid Architects. Turklāt celtne ir pašas nu jau aizsaulē aizgājušās slavenās arhitektes Zahas Hadidas aizsāktais projekts.

Projekta attīstītājs ir nekustamo īpašumu attīstītājam SOHO China. 45 stāvus augstajā stikla tornī ir pasaulē augstākais ātrijs 194,15 metru augstumā, apsteidzot Burj Al Arab viesnīcu Dubaijā. Ēkā ir 172 800 kvadrātmetru biroja un dzīvojamās telpas. Torņa ātrijs ir tieši savienots ar jauno metro apmaiņas staciju, kā arī pilsētas autobusu tīklu Lize Road un Luotuowan East Road.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

«Nevainojama fotosesija» Dubaijas Burj Khalifa virsotnē

Gunta Kursiša, 12.06.2013

«Šiem puišiem tā ir ikdiena, bet man - izdevība, kas rodas vienreiz mūžā,» norādījis fotogrāfs Dž. Maknellijs. Viņš pauž, ka šo fotogrāfiju uzņemšana ir arī cilvēku paveiktā, kā arī Burj Khalfia virsotnē strādājošo darba svinēšana. Attēlā redzama viena no fotogrāfijām, kas tapa fotosesijas laikā.

Ekrānšāviņš no Youtube video

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai varētu uzņemt nevainojamu fotosesiju no neierasta skatu punkta, National Geographic fotogrāfs Džo Maknellijs (Joe McNally) uzrāpies 828 metrus augstajā ēkā Dubaijā Burj Khalifa.

«Man vienmēr ir paticis doties ar fotokameru uz dažādām vietām, lai varētu uzņemt fotogrāfijas no neierasta skatu punkta,» stāsta fotogrāfs.

Lai nokļūtu Burj Khalifa virsotnē Dž. Maknellijs agri no rīta ar liftu devās uz vienu no pēdējiem debesskrāpja stāviem, pēc tam izmantoja kāpnes un vēl pāris simtus metru viņš mēroja pa taisnām metāla trepēm augstceltnes ārpusē.

Burj Khalifa ir pasaulē augstākais debesskrāpis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalību starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai", kas rudenī sāksies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā, līdz šim apstiprinājuši 23 Latvijas uzņēmumi, bet vēlmi piedalīties izteikušas vēl 52 kompānijas, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

"Līdz šim lielākā interese ir no informācijas tehnoloģiju (IT) nozares, bet ir atsaukušies arī citu nozaru pārstāvji, kā, piemēram, farmācijas, būvniecības, kokapstrādes, pārtikas, loģistikas un citām jomām," papildina LIAA direktors Kaspars Rožkalns. Viņš pieļauj, ka Tuvo Austrumu reģiona tirgū īpaši pieprasīti varētu būt dažādi tehnoloģiskie risinājumi, ekskluzīvi nišas produkti un pakalpojumi, piemēram, medicīnas tūrisms.

Šonedēļ no Rīgas ostas uz Dubaiju nosūtīts konteiners ar nepieciešamo aprīkojumu Latvijas paviljona izbūvei izstādē, bet tuvāko nedēļu laikā sāksies paviljona montāžas darbi.

Ar izstādes organizatoriem apstiprināts un saskaņots Latvijas paviljona tehniskais projekts, kura koncepcija paredz četrās dimensijās realizētu risinājumu. Db.lv jau vēstīja, ka tā centrālais elements būs kūdra, kas veido simbolisku saikni starp Latvijas vēsturi, mūsdienām un nākotnes sasniegumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Automašīnu skaits uz vienu iedzīvotāju Dubaijā pārsniedzis Ņujorku un Londonu

LETA--AFP, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu skaits Dubaijā pēdējo astoņu gadu laikā dubultojies, un šobrīd valstī ir vairāk automobiļu uz vienu iedzīvotāju, nekā Ņujorkā vai Londonā, pirmdien paziņoja Dubaijas Ceļu un transporta pārvalde.

Pārvaldes dati liecina, ka Dubaijā ar 2,4 miljoniem iedzīvotāju šobrīd ir 1,4 miljoni automobiļu, kas ir līdzvērtīgi 540 automašīnām uz katriem 1000 iedzīvotājiem.

Londonā uz 1000 iedzīvotājiem ir 305 automašīnas, bet Ņujorkā - 213 automobiļi.

Pārvalde vēsta, ka reģistrēto automašīnu skaits Dubaijā pēdējos astoņos gados ir pieaudzis vidēji par 8,2% gadā, 2006.gadā šādu automobiļu skaitam veidojot vien 740 000.

Ja šī tendence turpināsies, tad reģistrēto automobiļu skaits Dubaijā līdz 2020.gadam varētu sasniegt 2,2 miljonus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) no 12. līdz 15.septembrim notika viens no EXPO 2020 satelītnotikumiem - būvniecības nozares izstāde THE BIG 5, kurā Latviju tajā pārstāvēja astoņi uzņēmumi, kuriem iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits svārstās no 20 līdz 50, savukārt dažiem jau noslēgti sadarbības līgumi.

Izstādē piedalījās "Controlit Factory", "AM Energy", "WWL HOUSES", "Tetralia", "Groglass", "TENAX PANEL", "Wood ART.LV" un "Silk Plaster Group".

"Mēs protam piesaistīt uzmanību: izstādes apmeklētājiem patika stenda dizains, kas ievērojami atšķīrās no citu valstu piedāvājuma. Kamēr citas valstis izmantoja salīdzinoši vienkāršas konstrukcijas, Latvijas stendā varēja apbrīnot gan neparastus materiālus, gan 3D hologrammas. Iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits dažādiem uzņēmumiem svārstās diapazonā no 20 līdz 50, un dažiem ir jau noslēgti līgumi. Visi uzņēmēji teic, ka izstāde bijusi interesanta un vērtīga, jo palīdzējusi labāk izprast konkrēto tirgu, to, kādi produkti konkrētajā tirgū ir "ejošāki" un ko potenciāli varētu piedāvāt papildus. Savukārt tie, kas THE BIG 5 apmeklējuši iepriekš, norāda, ka šogad par spīti Covid-19 ierobežojumiem izstāde bija sevišķi labi apmeklēta, kas, iespējams, saistīts ar EXPO tuvošanos. Un vēl viena atziņa, pie kuras nonācām, - izstādes apmeklētājiem ir ļoti svarīgi, lai produkts būtu ražots Eiropā, nevis Ķīnā, kas mums sniedz savas priekšrocības," iespaidos dalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītājs Toms Sudrabs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Mēneša laikā Rīgā taps 829 metrus augsts tirdzniecības centrs - debesskrāpis

Dienas Bizness, 01.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzi būs redzējuši video, kā citviet pasaulē ļoti īsā laika posmā tiek veikti neticami apjomīgi būvdarbi, un beidzot pieredzēsim to arī Baltijā. Maija beigās Rīgā sāks būvēt tirdzniecības centru - debesskrāpi, kas sliesies 829 metru augstumā, tādējādi par 1 metru pārspējot pat projektu Burj Khalifa.

Pats satriecošākais ir tas, ka attīstītājs debesskrāpi sola uzbūvēt mēneša laikā.

Investīciju apjoms, kas tiks ieguldīts projekta attīstīšanā, pagaidām netiek atklāts, bet SIA Neapšaubāmā kvalitāte - viens no lielākajiem celtniecības un nekustamā īpašuma uzņēmumiem Eiropā - informēja, ka summa nebūs pārmērīga.

SIA Neapšaubāmā kvalitāte pārstāvis Dagnis Dagne, jautāts, vai bažas nerada putni, kuri, kā zināms, jau sabojājuši Latvijas megaprojekta - Gaismas pils - jumtu, atbildēja, ka šī problēma patiešām pastāv un tai tiek meklēts risinājums. Putni Latvijā ir īpaši draudīgi.

Uz pabeigtā debesskrāpja jumta Rīgas mērs Niks Ūsis plāno iekurināt Rīgā grandiozāko Jāņu ugunskuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trampa tornis ir 58 stāvus augsts jauktas izmantošanas debesskrāpis. Tornis atrodas Piektajā avēnijā 725, uz stūra 56. Austrumu ielai Manhetenā, Ņujorkā, ASV. Torni sāka būvēt 1979. gadā, bet tas tika pabeigts 1983. gada 30. novembrī.

Trampa tornis ir 51. augstākā celtne Ņujorkā, liecina ieraksts Vikipēdijā.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Iespējams, visdīvainākā izskata viesnīca, kādu šogad redzēsiet

Lelde Petrāne, 01.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas ir virtulis? Pakavs? Līkas kājas? Citas versijas? Sheraton viesnīcas būvi Ķīnā katrā ziņā nevarētu raksturot kā parastu, norāda CNN.

Pagājušajā mēnesī pasaule ar skepsi uzņēma Ķīnas plānus uzcelt pasaulē augstāko ēku - 838 metrus augstais debesskrāpis Sky City tapšot 10 mēnešu laikā.

Toties šomēnes ASV viesnīcu zīmols Sheraton Ķīnā, ezera krastā atklāj visai dīvaina izskata ēku, kuru projektējis Pekinas arhitekts Ma Yansong, - Sheraton Huzhou Hot Springs Resort.

Būve ir 100 metrus augsta un 116 metrus plata, un tās kopējā platība sasniedz 95 tūkstošus kvadrātmetru. Viesnīcas 27 stāvos izvietota 321 istaba.

Projekta vērtība esot 1,5 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Aplūko Krištianu Ronaldu 18,5 miljonus dolāru vērto dzīvokli Trampa tornī

Lelde Petrāne, 18.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbolists Krištianu Ronaldu tikko «pielēja degšķidrumu jau tā ugunīgajām baumām» par viņa pārcelšanos uz ASV pēc līguma ar Real Madrid beigām 2018. gadā.

ASV mediji ziņo, ka portugāļu futbola zvaigzne samaksājusi 18,5 miljonus ASV dolāru par dzīvokli Ņujorkas Trampa tornī. Pirms to iegādājās Ronaldu dzīvoklis piederēja Alessandro Proto, Donalda Trampa biznesa partnerim.

Futbolista jaunā mājvieta skatāma raksta galerijā!

Trampa tornis ir 58 stāvus augsts debesskrāpis Ņujorkā, ASV. Ēkā mitinās vairākas slavenības, kā arī tajā atrodas visā pasaulē atpazīstamu uzņēmumu biroju telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar šobrīd vērojamo krīzi būvniecības nozarē Latvijā eksporta spēju stiprināšanai tiek pievērsta arvien lielāka nozīme; statistika gan rāda kritumu arī šajā segmentā

«Jau kopš krīzes 2008. gadā būvniecības nozares uzņēmumi ir strādājuši, lai apgūtu ārvalstu tirgus. Tomēr jāsaprot divas lietas. Pirmkārt, 5–6% tiek uzskatīti par labu rādītāju ārvalstu pasūtījumu īpatsvaram. Latvijā šobrīd šis rādītājs ir zem 2%. Kamēr būvnieki mājas tirgū būs spiesti cīnīties ar birokrātijas kalniem un ēnu ekonomiku, ir ļoti grūti investēt ārvalstu tirgu apguvē, jo tas prasa nopietnus administratīvos resursus. Otrs faktors – ir dažādu izmēru un profilu uzņēmumi, līdz ar to vienmēr būs daļa kompāniju, kas strādās tikai un vienīgi mājas tirgum,» DB norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane. Viens no tādiem uzņēmumiem ir AS RERE Grupa. Tās valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš ir pārliecināts, ka Latvijā ir, ko būvēt, rekonstruēt un restaurēt, uzlabot infrastruktūru, līdz ar to tuvāko gadu laikā uzņēmuma plāns ir nostiprināt savas pozīcijas tieši vietējā tirgū. «Šobrīd mums ir aktīvi 26 projekti visā Latvijā gan no valsts un pašvaldībām, gan privātajiem pasūtītājiem. Mūsu mērķis ir būvēt kvalitatīvi ar pirmo reizi, līdz ar to veicam dubultās drošības pārbaudes, kas prasa daudz resursu, kas, iespējams, atmaksāsies tikai ilgtermiņā,» viņš saka un uzskaita virkni objektu, piemēram, muzeja krātuvju kompleksa būvniecību Pulka ielā, stacionāra Gaiļezers Ambulatorās daļas rekonstrukciju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo ēkas būvniecību Apē un daudzus citus. Arī par finanšu situāciju, neņemot vērā sarežģīto situāciju nozarē, uzņēmums šogad nesūdzas – apgrozījums kāpis vairākas reizes. Te gan jāpatur prātā, ka RERE Grupa ir jauns uzņēmums – dibināts vien 2014. gada vasarā –, kurš pārņem aktīvo darbību būvniecībā no SIA Re&Re. Tādējādi tā finanšu rādītāji vēl nav pat tuvu nozares lielākajiem uzņēmumiem, proti, 2015. gadu RERE Grupa beidza ar 772,9 tūkst. eiro lielu apgrozījumu un 716,8 tūkst. eiro zaudējumiem, liecina Lursoft informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Zīmols Aston Martin startē nekustamo īpašumu biznesā

Zane Atlāce - Bistere, 27.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksus auto zīmols Aston Martin pieteicis sevi arī nekustamo īpašumu biznesā – ASV Floridas štata pilsētā Maiami top 66 stāvus augsts debesskrāpis, kura celtniecību plānots pabeigt 2021.gadā, vēsta Business Insider.

66 stāvu augstajā namā būs 391 apartaments, kura cena svārstīsies robežās no 600 000 dolāru līdz 50 miljoniem dolāru.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Mājas iedzīvotājiem būs pieejams spa, skaistumkopšanas salons, frizētava, mākslas galerija, boksa un trenažieru zāle, virtuālais golfa laukums, kā arī divi kinoteātri.

No daudziem apartamentiem pavērsies gleznains skats uz Atlantijas okeānu. Ēkas penthausa apartamenti būs aprīkoti ar privātu terasi un baseinu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

VIP Color biroju izveido pārbūvētā saldējamā kamerā

Dienas Bizness, 16.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Andris Lazdāns lepns stāv pie sava jaunā biroja. Firmas VIP Color, kas nodarbojas ar pulverkrāsošanas pakalpojumu sniegšanu, galvenais birojs nav nedz stiklā mirdzošs debesskrāpis, nedz arī jūgendstila ēka Alberta ielā, raksta laikraksts Diena.

18 kvadrātmetru mazais, tomēr ērtais un omulīgais birojs savu dzīvi reiz sācis kā automašīnas saldējamā kamera un pašlaik - pēc pārbūves - ir novietots blakus uzņēmuma krāsošanas ceham Baltajā ielā 27, Rīgā.

«Visu noteica izmaksas, un savu biroju nopirkām par pārsimt latiem. Mazliet līdzekļu gan vēl bija jāiegulda - logu un durvju izbūvē, arī savedot kārtībā iekštelpas,» stāstījis uzņēmējs. Birojs ir izdevies funkcionāls, un arī ziemā nebūšot sarežģīti to piesildīt. Platība nav liela, toties tagad bijusī saldētava kļuvusi par vietu, kur pieņemt klientus, - pārrunas vairs nav jāveic automašīnā vai 400 kvadrātmetru plašajā krāsošanas cehā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par igauņu nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldes grupas “Capital Mill” izpilddirektoru kļuvis Karels Loigu, par galvenajiem mērķiem izvirzot grupas ilgtspējīgu vadību un turpmāko attīstību Baltijas valstīs.

Līdz ar izpilddirektora maiņu notikušas izmaiņas arī “Capital Mill” valdē Latvijā.

“"Capital Mill" ir ne vien spēcīgs nekustamā īpašuma tirgus spēlētājs, bet arī ambiciozs uzņēmums. Uzskatu, ka gūtā pieredze banku un vadības jomā man šeit būs ļoti noderīga. Es saskatu lielu potenciālu šī biznesa attīstībai visās trīs Baltijas valstīs un, iespējams, arī ārpus tām, tādēļ kopā ar komandu centīsimies pilnvērtīgi izmantot šīs iespējas," pauž K.Loigu.

K. Loigu aizstāj Igoru Molderu, kurš līdz šim pārraudzīja grupas vadību. Turpmāk Molders būs atbildīgs par investīciju piesaistīšanu un citu “Capital Mill” uzņēmumu attīstību.

Līdz ar grupas izpilddirektora maiņu notikušas izmaiņas uzņēmuma valdē Latvijā - K. Loigu un Ieva Grīnerte, “Capital Mill” vadītāja Latvijā, ir kļuvuši par valdes locekļiem. Stiprinot valdi Latvijā, uzņēmums paredz labāk īstenot akcionāru mērķus - uzlabot pakalpojumu sniegšanu un procesus uzņēmuma darbībā, kā arī nodrošināt pastāvīgu izaugsmi Baltijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Gadu pēc atklāšanas Eiropas augstākais debesskrāpis stāv tukšs

Jānis Rancāns, 04.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumeiropas augstākā ēka, Londonā esošā The Shard gatavojas atzīmēt savu pirmo gadskārtu. Tikmēr pieaudzis skeptisms par iecerēto debesskrāpja nozīmīgumu, jo atklājies, ka patlaban tiek izmantoti tikai seši no 72 ēkas stāviem.

Pēc iespaidīgās atvēršanas ceremonijas 2012. gadā, 310 metrus augstais debesskrāpis palicis lielākoties tukšs, sarunā ar CNBC apstiprinājis ēkas īpašnieku Sellar Property Group pārstāvis.

The Shard, kura dizainu izstrādājis Itālijas arhitekts Renco Piano (Renzo Piano), bieži raksturots kā vairāk «vertikāla pilsēta» nekā ēka. Debesskrāpja un apkārtējā zemes gabala attīstīšana izmaksājusi gandrīz divus miljardus britu mārciņu. Projektā investēja Kataras uzņēmēji.

Tomēr patlaban tiek izmantots tikai torņa vidienē esošais restorāns un skatu platforma. Ēkas īpašnieki, norādot uz komercnoslēpumu, nav atklājuši, vai tuvākajā nākotnē šī situācija mainīsies. Zināms tikai, ka šogad debesskrāpī darbu uzsāks divi jauni restorāni un viesnīca 19. stāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru