Jaunākais izdevums

Itāļu - izraēļu arhitekts Deivids Fišers (David Fisher) Dubaijā iecerējis uzbūvēt rotējošu 68 stāvus augstu debesskrāpi, raksta The Wall street journal. Katrs stāvs rotēšot neatkarīgi no pārējiem, kā rezultātā ēkai būšot pastāvīgi mainīga arhitektūra.

Tajā atradīsies viesnīca, apartamenti un biroji. Katrs stāvs varēšot apgriezties 360 grādu leņķī. Lai viens stāvs apgrieztos pilnībā ap savu asi būšot nepieciešamas 90 minūtes. Stāvi turēšoties pie ēkas centra, kurā būs izvietoti lifti un avārijas izejas.

Šī būve tie uzskatīta arī par videi draudzīgas būvniecības paraugu, jo elektrību tai ražošot vēja turbīnas, kas būs izvietotas ēkas sānos.

D. Fišers nav pirmais, kuram Dubaijā radusies ideja par rotējošu debesskrāpi. Pagājušajā gadā vietējais attīstītājs informēja par plāniem uzcelt 30 stāvus augstu torni, kas ap savu asi apgriezīsies vienas dienas laikā. Tā mehānismu darbinās saules enerģija. Speciālisti norāda, ka, paraugoties patlaban uz Dubaijā uzceltajām ēkām, pat šādi plāni esot uzskatāmi par reāliem, kamēr vien naftas cenas saglabājas augstā līmenī.

D. Fišera rotējošā debesskrāpja projekta attīstītāji ir Sheikh Mejren binSultan's Mejren Group, Kriston Co. (attīstītājs no Atēnām) un Dubaijas nekustamo īpašumu mārketinga kompānija Gowealthy.

D. Fišers plāno, ka debesskrāpja būvniecība varētu sākties sešu mēnešu laikā un tā ilgšot 22 mēnešus. Arhitekts cer, ka ēka kļūs par pilsētas simbolu. Attīstītāji neuztraucoties par terorisma uzbrukumiem, jo "Dubaija esot drošākā vieta pasaulē".

Vairāk par šo projektu lasiet, skatiesties foto un video šeit.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija kā viena no pirmajām valstīm saņēmusi oficiālo licenci Expo 2020 Dubaijā organizēšanā, tādējādi saņemot rīkotāju akceptu dalības nodrošināšanai, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

Licence paredz, ka Latvija savā paviljonā var uzsākt būvniecību un ekspozīcijas organizēšanu, organizēt pasākumus un notikumus, kā arī nodarboties ar ēdienu, dzērienu un suvenīru tirdzniecību.

«Esam patiesi lepni, ka tik daudzu valstu vidū, esam jau saņēmuši licenci, lai turpinātu veiksmīgi uzsākto gatavošanos Expo 2020 Dubaijā,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs un Expo 2020 komisārs Jānis Endziņš, «no organizatoriem jau saņemti ļoti atzinīgi vārdi par izvēlēto paviljona arhitektūru un plānotajām aktivitātēm tajā, tādēļ esam pārliecināti, ka parādīsim Latviju no vislabākās puses, un uzņēmēji, kā arī sabiedrība būs ieguvēji ilgtermiņā.»

LTRK deleģējuma līgumu par Expo 2020 Dubaijā organizēšanu ar Ekonomikas ministriju noslēdza tikai 14.novembrī, nekavējoties uzsākot gatavošanos nozīmīgajam notikumam. Pašreiz izvēlēts paviljona mets, kā arī tiek risināti citi jautājumi, tostarp sarunas ar dažādiem uzņēmumiem par viņu iesaisti procesos, papildu finansējuma piesaiste, utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Čīles zemestrīcēm draudzīgais debesskāpis varētu izraisīt haosu galvaspilsētā

Lelde Petrāne, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čīles galvaspilsētas panorāmu mainījis Dienvidamerikā augstākais debesskrāpis, raksta euronews.com.

70 stāvus augstais Gran Torre Costanera centrs patlaban aizēno citus debesskrāpjus pilsētā, kuru 1541. gadā dibināja Spānijas

konkistadori un kas joprojām lepojas ar savām koloniālā laika ēkām.

Februārī strādnieki pabeidza gandrīz 1 miljardu ASV dolāru vērtās struktūras augšējo stāvu, un 2013. gada martā tajā varētu sākt ievākties cilvēki.

300 metrus augstais Gran Torre gan nav tik augsts kā Ņujorkas ikoniskā Empire State Building (381 metri) un ir mazāk nekā puse no Dubaijā esošās Burj Khalifa (828 metri).

Blakus Gran Torre tapis arī sešstāvīgs tirdzniecības centrs un tuvumā tiek būvēti trīs citi debesskāpji - divas augstas klases viesnīcas un biroju ēka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Maskavas Mercury City sola pārspēt Eiropas augstāko debesskrāpi Londonā

Gunta Kursiša, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka pašlaik augstākais Eiropas debesskrāpis Londonas Shard zaudēs savu statusu, un to iegūs Maskavas Mercury City Tower debesskrāpis, norāda Mercury City attīstības projekta pārstāvji.

Tiek paredzēts, ka debesskrāpis Mercury City Tower būs 338 metrus augsts, kas ir par 18 metriem vairāk nekā pašreizējam augstākajam debesskrāpim Shard, kas tika atklāts šā gada jūlija sākumā un kura celtniecībā tika izlietoti aptuveni 11 tūkstoši stikla paneļu. 87 stāvus augstā Shard būvniecību finansēja Katara.

Merkury City Tower būvniecība tika uzsākta 2005. gadā un to paredzēts pabeigt šogad. Debesskrāpim paredzēti 75 stāvi, tostarp pieci pagrabstāvi.

Debesskrāpī paredzēts iekārtot biroju telpas, dzīvojamās telpas, restorānu, fitnesa zāli un tirdzniecības platības, liecina informācija portālā skyscraperpage.com.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Azerbaidžānā sliesies kilometru augsts debesskrāpis

Jānis Rancāns, 12.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, pēc astoņiem gadiem Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku apkaimē būs redzams kilometru augsts debesskrāpis. Vismaz tā cer kompānija Avesta Group, kas pavēstījusi par saviem plāniem celt 1 050 metrus augstu celtni.

Paredzēts, ka debesskrāpis tiks celts uz mākslīgām salām, kuras Kaspijas jūrā Baku piekrastē jau tiek veidotas. Kompānija Avesta norāda, ka paredzētais debesskrāpis būšot par 220 metriem augstāks nekā slavenais Dubaijas Burj Khalifa. Debesskrāpja celtniecības izmaksas aplēstas divu miljardu ASV dolāru apmērā.

Topošās mākslīgās salas, kurām dots nosaukums Hazāru salas, paredzēts veidot kā jaunu Azerbaidžānas uzņēmējdarbības un mājokļu centru, nodrošinot telpas vienam miljonam cilvēku. Paredzētās peldošās metropoles izmaksas sasniedz astronomisku summu – 100 miljardus ASV dolāru. Uz salām paredzēts izveidot 50 viesnīcas, parkus, veikalus, universitātes, kultūras centrus 150 skolas un Formula 1 trasi, vēsta medijs Digital Trends.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā atklāts Eiropas augstākais debesskrāpis – Shard.

Ēkas atklāšanas pasākumu ceturtdienas vakarā apmeklēja tūkstošiem Londonas iedzīvotāju. Debesskrāpis tika atklāts ar gaismas šovu, kurā izmatoti lāzeri un prožektori, tādējādi izgaismojot debesskrāpi.

Jaunais Londonas debesskrāpis ir 310 metrus augsts. Db.lv jau vēstīja, ka debesskrāpja celtniecībā izlietoti aptuveni 11 tūkstoši stikla paneļu un tam ir 87 stāvi. Projekta attīstītāji debesskrāpi dēvē par «vertikālu pilsētu». Ēkas būvniecības izmaksas tiek lēstas 450 miljonu britu mārciņu (aptuveni 376 miljoni latu) apmērā.

Ēkas būvniecību finansēja Katara.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē pirmo pludmali ar iebūvētām atvēsināšanas ierīcēm plāno atvērt netālu no būvniecības stadijā esošās pieczvaigžņu viesnīcas Palazzo Versace, ziņo Times Online.

10-stāvu komplekss Dubaijā būs jau otrais ar Versačes vārdu (pirmais tapa Austrālijā), taču tas būs unikāls. Pludmales smilšu slānī būs ievietotas caurules ar siltumnesēju, kura temperatūru varēs regulēt datorizēti. Pludmalē tiks izvietoti milzīgi ventilatori, kas radīs patīkamas vēja pūsmas.

Atvēsināmās pludmales realizācijā piedalās Lielbritānijas kompānija Hyder Consulting, kas piedalījās cita Dubaijas brīnuma - slēpošanas kūrorta Ski Dubai- radīšanā, kā arī debesskrāpja Burj Dubai izstrādē.

"Ļoti bagāti cilvēki vēlas saņemt tīru greznību. Viņi nevēlas staigāt pa svilinošām smiltīm", izteicies viens no šīs novitātes organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šodien, 24.aprīlī, saņēma vienbalsīgu valdības atbalstu tam, lai Ekonomikas ministrija slēgtu deleģējuma līgumu par EXPO 2020 Dubaijā, informē LTRK.

Valdība arī uzdeva LTRK līdz 1.augustam izstrādāt tāmi par plānotajām izmaksām, uzņēmēju iesaisti un citiem būtiskiem jautājumiem, lai lemtu par valsts finansējuma piešķiršanu. Visi klātesošie ministri apliecināja, ka sniegs nepieciešamo atbalstu, lai biedrība veiksmīgi organizētu Latvijas pārstāvību EXPO 2020 Dubaijā.

«Organizējot EXPO Dubaijā noteikti liksim lietā savu uzkrāto pieredzi un zināšanas, tādējādi darot visu, lai katrs ieguldītais eiro ir investīcija, ko Latvija ar uzviju saņemtu atpakaļ. Tāpat arī mēs vēlamies, lai dalība izstādē ir jauns sākums daudziem uzņēmējiem eksporta uzsākšanai, stiprināšanai un palielināšanai gan reģiona līmenī, gan visā pasaulē,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka būtiski arī tas, lai paviljons un Latvijas pārstāvība būtu noorganizēta tik augstā līmenī, ka ikvienam apmeklētājam tā būtu pozitīva, neaizmirstama, aizraujoša un atmiņā paliekoša pieredze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules slavenības, ieskaitot Deividu un Viktoriju Bekhemus, Maiklu Džeksonu un Bredu Pitu, katru nedēļu zaudē aptuveni 100 tūkstošu ASV dolāru, jo viņiem piederošie īpašumi Dubaijā strauji zaudē savu vērtību, raksta Daily Mirror.

Dubaijā nekustamā īpašuma īpašnieki, kas savu mājokli iegādājušies pāris pēdējo gadu laikā tagad grauž nagus, skatoties kā bezdibenī krīt šo īpašumu tirgus vērtība. Atsevišķu īpašumu vērtība kopš 2008. gada oktobra samazinājusies pat uz pusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma Dubaijā no otrdienas līdz mēneša beigām slēgti visi bāri un krogi.

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Dubaijas emirāta varasiestādes norādīja, ka arvien biežāk tiek pārkāpti preventīvie pasākumi, un uz to reaģējot, tiks veikti vairāki pasākumi, tostarp slēgti bāri un krogi.

Kinoteātri, sporta klubi un citu pakalpojumu sniedzēji iekštelpās varēs uzņemt tikai pusi no maksimālā apmeklētāju skaita, bet iepirkšanās centri, viesnīcas, peldbaseini un privātās pludmales drīkstēs uzņemt 70% no maksimālā apmeklētāju skaita.

Restorāni un kafejnīcas drīkstēs strādāt ne ilgāk par vieniem naktī.

Krīžu un katastrofu pārvaldības komiteja uzsvēra, ka visi, kas pakļaus sabiedrības drošību riskam, tīšuprāt neievērojot preventīvos pasākumus vai ievērojot tos neprecīzi, tiks bargi sodīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņus gadus pēc dizaina apstiprināšanas Dubaijā atklāts pasaulē augstākais «vītais» debesskrāpis Cayan Tower, vēsta pasaules mediji.

Arābu nekustamo īpašumu kompānija Cayan Group ekspluatācijā nodevusi 310 metru, 80 stāvu augstceltni, kas savijusies deviņdesmit grādu leņķī.

Pašlaik aptuveni 80% no debesskrāpī esošajiem dzīvokļiem jau ir pārdoti, stāsta Cayan Group prezidents Ahmends Al Hati (Ahmed Al Hatti). Dzīvoklis ar vienu guļamistabu «vītajā» debesskrāpī maksā no 545 tūkst. ASV dolāru, bet dzīvoklis ar divām guļamistabām – 953 tūkst. ASV dolāru. Tāpat ēkā atrodas arī mājokļi ar vairāk istabām, kā arī luksusa dzīvokļi jeb penthouse ēkas augšējos stāvos, raksta cpexecutive.com.

Augstceltnē lielākoties atrodas dzīvojamās telpas, un vien divus stāvus aizņem komercplatības un atpūtas zonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalību starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai", kas rudenī sāksies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā, līdz šim apstiprinājuši 23 Latvijas uzņēmumi, bet vēlmi piedalīties izteikušas vēl 52 kompānijas, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

"Līdz šim lielākā interese ir no informācijas tehnoloģiju (IT) nozares, bet ir atsaukušies arī citu nozaru pārstāvji, kā, piemēram, farmācijas, būvniecības, kokapstrādes, pārtikas, loģistikas un citām jomām," papildina LIAA direktors Kaspars Rožkalns. Viņš pieļauj, ka Tuvo Austrumu reģiona tirgū īpaši pieprasīti varētu būt dažādi tehnoloģiskie risinājumi, ekskluzīvi nišas produkti un pakalpojumi, piemēram, medicīnas tūrisms.

Šonedēļ no Rīgas ostas uz Dubaiju nosūtīts konteiners ar nepieciešamo aprīkojumu Latvijas paviljona izbūvei izstādē, bet tuvāko nedēļu laikā sāksies paviljona montāžas darbi.

Ar izstādes organizatoriem apstiprināts un saskaņots Latvijas paviljona tehniskais projekts, kura koncepcija paredz četrās dimensijās realizētu risinājumu. Db.lv jau vēstīja, ka tā centrālais elements būs kūdra, kas veido simbolisku saikni starp Latvijas vēsturi, mūsdienām un nākotnes sasniegumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) no 12. līdz 15.septembrim notika viens no EXPO 2020 satelītnotikumiem - būvniecības nozares izstāde THE BIG 5, kurā Latviju tajā pārstāvēja astoņi uzņēmumi, kuriem iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits svārstās no 20 līdz 50, savukārt dažiem jau noslēgti sadarbības līgumi.

Izstādē piedalījās "Controlit Factory", "AM Energy", "WWL HOUSES", "Tetralia", "Groglass", "TENAX PANEL", "Wood ART.LV" un "Silk Plaster Group".

"Mēs protam piesaistīt uzmanību: izstādes apmeklētājiem patika stenda dizains, kas ievērojami atšķīrās no citu valstu piedāvājuma. Kamēr citas valstis izmantoja salīdzinoši vienkāršas konstrukcijas, Latvijas stendā varēja apbrīnot gan neparastus materiālus, gan 3D hologrammas. Iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits dažādiem uzņēmumiem svārstās diapazonā no 20 līdz 50, un dažiem ir jau noslēgti līgumi. Visi uzņēmēji teic, ka izstāde bijusi interesanta un vērtīga, jo palīdzējusi labāk izprast konkrēto tirgu, to, kādi produkti konkrētajā tirgū ir "ejošāki" un ko potenciāli varētu piedāvāt papildus. Savukārt tie, kas THE BIG 5 apmeklējuši iepriekš, norāda, ka šogad par spīti Covid-19 ierobežojumiem izstāde bija sevišķi labi apmeklēta, kas, iespējams, saistīts ar EXPO tuvošanos. Un vēl viena atziņa, pie kuras nonācām, - izstādes apmeklētājiem ir ļoti svarīgi, lai produkts būtu ražots Eiropā, nevis Ķīnā, kas mums sniedz savas priekšrocības," iespaidos dalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītājs Toms Sudrabs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos trīs mēnešos nekustamo īpašumu cenas Dubaijā kritušās par 41%, salīdzinot ar 2008.gada pēdējo ceturksni, atsaucoties uz kompānijas Colliers International datiem, ziņo BBC.

Colliers noradījis, ka pēdējos gados pastāvošajam nekustamo īpašumu bumam Dubaijā ir pienācis gals, ko veicinājusi globālā recesija. Tās rezultātā ir izsīkušas globālās finanses un mazinājušās darba iespējas Dubaijā.

Cenu pētījuma ietvaros tika aplūkotas nekustamo īpašumu cenas tajās Dubaijas vietā, kur ārvalstniekiem ir atļauts iegādāties īpašumus kopš tirgus atvēršanas 2002.gadā.

41% cenu kritums laika posmā no janvāra līdz martam sekojis 8% kritumam iepriekšējā trīs mēnešu periodā.

Colliers pētījuma secinājumos arī norāda, ka spekulanti jau ir šo tirgu pametuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Automašīnu skaits uz vienu iedzīvotāju Dubaijā pārsniedzis Ņujorku un Londonu

LETA--AFP, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu skaits Dubaijā pēdējo astoņu gadu laikā dubultojies, un šobrīd valstī ir vairāk automobiļu uz vienu iedzīvotāju, nekā Ņujorkā vai Londonā, pirmdien paziņoja Dubaijas Ceļu un transporta pārvalde.

Pārvaldes dati liecina, ka Dubaijā ar 2,4 miljoniem iedzīvotāju šobrīd ir 1,4 miljoni automobiļu, kas ir līdzvērtīgi 540 automašīnām uz katriem 1000 iedzīvotājiem.

Londonā uz 1000 iedzīvotājiem ir 305 automašīnas, bet Ņujorkā - 213 automobiļi.

Pārvalde vēsta, ka reģistrēto automašīnu skaits Dubaijā pēdējos astoņos gados ir pieaudzis vidēji par 8,2% gadā, 2006.gadā šādu automobiļu skaitam veidojot vien 740 000.

Ja šī tendence turpināsies, tad reģistrēto automobiļu skaits Dubaijā līdz 2020.gadam varētu sasniegt 2,2 miljonus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lieliska dāvana izveido interaktīvu veikalu ar lāzera radara tehnoloģiju

Laura Mazbērziņa, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centrā Akropole uzņēmums Lieliska dāvana izveidojis pārdošanas stendu, kas aprīkots ar lāzera radara tehnoloģiju.

«Jaunākie tehnoloģiskie risinājumi iepirkšanās laikā pircējiem nodrošina jaunu pieredzi – iluzoru iespēju atrasties dažādās vietās, telpās un izbaudīt piedzīvojumu sajūtu, piemēram, lidot ar gaisa balonu, sēsties pie ātra auto stūres, pabūt relaksējošā SPA u.c.,» stāsta Erika Dovydenaite, uzņēmuma Lieliska dāvana vadītāja.

Lidar jeb 3D lāzerskenēšanas tehnoloģijas integrēšana tirdzniecības vietas vizuālajā koncepcijā uzņēmumam esot liels projekts. Ideja ir īstenota kopā ar Lietuvas inovatīvā dizaina studiju Surikatos. Akropolē ir pirmais Lieliska dāvana stends, kurā izmantota lāzera radara tehnoloģija.

«Rotējošais lāzera stars mēra un fiksē apkārtējos objektus. Iegūtos datus pēc tam analizē ierīces sensors, kas atjauno apkārtējās vides zīmējumu un iegūto algoritmu pārraida tālākai analīzei. Iegūtie dati tiek sapludināti kopā ar jau iepriekš uzņemtiem video failiem un pārraidīti ekrānā atbilstoši objekta kustībai reālā laikā. Līdzīga tehnoloģija parasti tiek izmantota arī robotikā un viedajos automobiļos. Lāzeriekārta ir iebūvēta veikala stendā - tas ir rotējošs lāzera stars, kas mēra un fiksē apkārtējos objektus, tātad, piemēram, cilvēkus, kas ienākuši veikalā. Iegūtie dati (attēls - piemēram, veikalā ienākušais cilvēks) tiek sapludināti kopā ar jau iepriekš uzņemtiem video failiem un pārraidīti ekrānā atbilstoši objekta (cilvēka) kustībai reālā laikā,» stāsta E.Dovydenaite.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pati augstākā celtne pasaulē būs vairāk nekā kilometru augsta

, 07.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijas kompānija Nakheel Properties nākusi klajā ar saviem celtniecības plāniem paziņojot, ka cels vēl vienu pasaules brīnumu – jaunu dzīvojamo masīvu Nakheel Harbour&Tower, kura galvenais lepnums būs celtne, kas sliesies vairāk nekā kilometru augstu.

Augstākā ēka Nakheel Harbour&Tower kļūst arī par pasaulē vienīgo laivu piestātni, kas atrodas pilsētas centrālajā daļā.

Jaunais šedevrs aizņems 27 hektārus un kļūs par 55 tūkstošu cilvēku mājām. Komplekss nodrošinās darba vietas 45 tūkstošiem un pievērsīs vairāk nekā miljona tūristu un apmeklētāju uzmanību gadā. Nakheel Tower tiks konstruēts no četriem atsevišķiem debesskrāpjiem, kas atradīsies vienas struktūras iekšpusē.

Jāpiebilst, ka šobrīd augstākā celtne arī atrodas Dubaijā. Debesskrāpis Dubaijas tornis virs zemes sasniedz 630 metrus. Uzceļot šo torni līdz minētajam augstumam, Dubaija pārspēja pasaules rekordu, kas tika sasniegts 1963. gadā un pieder KVLY-TV televīzijas tornim, kura augstums ir 628.8 metri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā šonedēļ uzsākta jauna pasaulē augstākā torņa būvniecība. Dubaijā jau tagad atrodas pasaulē augstākais debesskrāpis Burj Khalifa.

Tower at Dubai Creek Harbour plānots pabeigt 2020. gadā.

Būvnieki gan pagaidām nenosauc konkrētu būves augstumu. Būvniecības izmaksas tiek lēstas viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Par torni tiek dēvēta struktūra, kurā mazāk nekā 50 procenti no kopējā augstuma ir izmantojama platība. Pasaulē augstākais tornis ir Tokyo Sky Tree, kas ir 634 metrus augsts.

Burj Khalifa augstums ir 829,8 metri.

Torņa autors ir arhitekts Santjago Kalatrava. Attīstītājs - Emaar Properties, lielākais nekustamā īpašuma attīstītājs Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas attīstītājs Hermitage sācis trīs miljardu ASV dolāru vērtu projektu Parīzē, cerībā pārspēt Londonas debesskrāpi Shard, kas pašlaik ir augstākā celtne Rietumeiropā, raksta Bloomberg.

Hermitage paredz uzcelt divas 320 metrus augstas celtnes Parīzes La Defense biznesa rajonā, vienpadsmit metro pieturvietu attālumā no Parīzes Dievmātes katedrāles

Paredzēts, ka debesskrāpjos atradīsies luksusa dzīvokļi, biroji, kā arī pieczvaigžņu viesnīca.

Parīzē vēl augstāka celtne par Hermitage debesskrāpjiem būs vien Eifeļa tornis.

«Jūs redzēsiet abas celtnes no jebkuras pilsētas daļas,» norāda Emins Iskanderovs, 37 gadus vecais Hermitage vadītājs. Viņš pauda, ka līdz gada beigām tiek plānots slēgt visas ar finansēm saistītās norunas, savukārt projekta īstenošanas darbi varētu sākties nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Londonas debesskrāpis, kas iesaukts par Walkie Talkie, tiek vainots gaismas atstarošanā, kā rezultātā izkusušas netālu novietotas automašīnas detaļas, vēsta BBC.

Martins Lindsijs savu Jaguar tur bija novietojis ceturtdienas pēcpusdienā. Kad atgriezies pēc aptuveni divām stundām, viņš konstatējis, ka dažas automašīnas detaļas, tai skaitā sānu spogulis, Jaguar nozīmīte, ir izkusušas.

Pēc Lindsija vārdiem, viņš neesot spējis noticēt tam, kas noticis. Projekta attīstītāji atvainojušies auto īpašniekam un samaksājuši par remontu.

37 stāvus augstais debesskrāpis Fenchurch ielā, kas iesauku ieguvis, pateicoties tā formai, patlaban ir būvniecības stadijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ņujorkas Chrysler Building debesskrāpis izlikts pārdošanā

Lelde Petrāne, 10.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler Building debesskrāpis, kas ir bijis daļa no Manhatanas ainavas kopš 1930. gada un bija pasaulē augstākā ēka līdz to pārspēja Empire State Building, izlikts pārdošanā.

Debesskrāpim ir 77 stāvi, augstums līdz jumtam ir 282 metri, bet kopā ar spici, kas atrodas uz jumta, celtnes augstums sasniedz 319 metrus, liecina informācija Vikipēdijā.

Debesskrāpi sāka celt 1928. gadā un pabeidza celt 1930. gadā. Chrysler Building laikā no 1930. gada 27. maija līdz 1931. gada 30. aprīlim bija augstākā ēka pasaulē, pirms tam augstākā ēka bija Eifeļa tornis, savukārt pēc tam - Empire State Building. Pašlaik tā ir viena no augstākajām ēkām Ņujorkā.

Debesskrāpis pieder valsts ieguldījumu fondam Abu Dhabi Investment Council un attīstītājam Tishman Speyer.

Tishman Speyer īpašumu iegādājās 1997. gadā un ēkas atjaunošanā ieguldīja 100 miljonus ASV dolāru. Valsts ieguldījumu fonds 2008. gadā par īpašuma iegādi samaksāja 800 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jaunais Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs sasniedz savu maksimālo augstumu

Jānis Rancāns, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centram One World Trade Center (1 WTC) uzstādīta sudraba smaile, tādējādi tornis sasniedzis savu maksimālo augstumu – 541,3 metrus.

Iecerēts, ka 758 tonnas smagā smaile kalpos kā telekomunikāciju antena un gaismas bāka lidmašīnām, kā arī kā sava veida triumfs pār fundamentālistiem, kas iznīcināja oriģinālos Pasaules tirdzniecības centra torņus. Smaile novietota pagaidu pozīcijā, līdz inženieri izgatavos konstrukciju, kas to turēs turpmāk, vēsta USA Today.

Paredzēts, ka debesskrāpis tiks atklāts 2014. gadā, kad tur apmetīsies pirmie uzņēmumi. Vieni no pirmajiem vietas tornī ieņems žurnālu izdevējs Conde Nast, ASV valdības Vispārējā pakalpojumu pārvalde, kā arī kompānija Vantone Holdings China Center.

Pēc smailes pievienošanas, debesskrāpis kļuvis par augstāko ēku ASV, kā arī par trešo augstāko pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deivida torņa debesskrāpis var lepoties ar helikopteru nosēšanās laukumu, lieliem balkoniem un brīnišķīgu skatu uz kalniem.

Tomēr šis 45 stāvu debesskrāpis Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas centrā nav pieczvaigžņu viesnīca vai luksusa daudzdzīvokļu nams. Tas ir grausts. Iespējams, augstākais grausts pasaulē.

Deivida tornis bija iecerēts kā jauns finanšu centrs, bet tika pamests ap 1994. gadu pēc attīstītāja - baņķiera un zirgu audzētāja Deivida Brillemburga - nāves un finanšu sektora sabrukuma.

Tā sauktie skvoteri milzīgajā betona «skeletā» iemitinājās 2007. gadā. Tolaik toreizējā prezidenta Ugo Čavesa valdība uz to pievēra acis, un tagad šo vietu par savām mājām sauc aptuveni trīs tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maskavas dienvidos sagruvusi daudzstāvu jaunceltne; viens cilvēks miris

Lelde Petrāne, 17.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabrūkot jaunceltnei Maskavas dienvidos, viens cilvēks gājis bojā un vairāk nekā desmit cilvēki guvuši ievainojumus, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta gazeta.kz.

«Kopumā 12 cilvēki tika ievainoti, viens no viņiem nomira. 10 tika hospitalizēti, viens cietušais atteicās no hospitalizācijas. Viņam tika sniegta pirmā palīdzība notikuma vietā,» informējusi policija.

Ievainotie darbinieki esot NVS valstu pilsoņi, bet viņu identitātes šobrīd tiek noskaidrotas.

Glābēji turpina noskaidrot, vai zem gruvešiem patiešām vairs nav cilvēku. Kā vēstīja mediji, tad, kad noritēja glābšanas darbi, būvfirmas pārstāvji notikuma vietā vēl nebija ieradušies.

«Tā ir rūpnieciska zona, kur vairākas ēkas ir būvniecības stadijā,» informējusi policija.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Maskavas departamenta preses serviss paskaidrojis, ka jaunceltnei bija jākļūst par ražošanas ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnā top iespaidīgs 445 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (382 miljonus latu) vērts britu dizaina debesskrāpis, kas salīdzināts arī ar visā pasaulē zināmo Triumfa arku Parīzē. Tomēr vēl pirms 74 stāvu ēkas Vārti uz austrumiem pabeigšanas kritizētāju tai netrūkst, vēsta telegraph.co.uk.

Neapmierinātie ķīnieši to salīdzinot nevis ar populāro objektu Francijā, bet gan ar milzu biksēm. Debesskrāpis esot britu arhitektūras prakses RMJM darbs.

Saskaņā ar kompānijas Suzhou Chinaing Real Estate Co, kas attīsta šo projektu, sniegto informāciju Vārti uz austrumiem tiks pabeigti šājā gadā, kļūstot par lielāko vārtu formas struktūru pasaulē.

RMJM interneta vietnē teikts, ka Vārti uz austrumiem simbolizē ieeju Sudžou pilsētā un atspoguļo Ķīnas nozīmi mūsdienu pasaulē. Uzņēmumam ir biroji visā pasaulē, ieskaitot Londonu, Ņujorku, Dubaiju, Maskavu un Šanhaju.

Sākotnēji Ķīnas prese projektu esot uztvērusi labvēlīgi, to dēvējot par Austrumu Triumfa arku, taču tagad nostāja esot mainījusies.

Komentāri

Pievienot komentāru