Internets

Dvīņi Vinklevosi investē miljonu sociālā tīklā

Lelde Petrāne, 17.09.2012

Jaunākais izdevums

Tailers un Kamerons Vinklevosi, kurus slavenus padarījis juridiskais strīds ar Facebook, investējuši 1 miljonu ASV dolāru kādā sociālajā tīklā, ziņo BBC.

Dvīņi iesūdzēja tiesā Facebook dibinātāju un īpašnieku Marku Cukerbergu, apgalvojot, ka tagadējais miljardieris nozadzis viņu ideju.

Taču Wall Street Journal ziņojis, ka dvīņi tagad atbalsta SumZero, vietni, kuras mērķauditorija esot finanšu aprindas.

Tā esot pirmā investīcija, ko veikusi Winklevoss Capital, firma, kas izveidota, izmantojot naudu no 65 miljonus dolāru vērtā izlīguma ar Facebook.

SumZero, kurai ir apmēram 7500 biedru, 2008. gadā dibināja Hārvardas absolventi Divja Narendra un Alaps Mahadevija. Vietnes mērķis esot apvienot investorus, lai apspriestu idejas un pētījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook drīz varētu atļaut veidot profilus bērniem, kas jaunāki par 13 gadiem

Gunta Kursiša, 04.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Faceboook drīzumā varētu atļaut sociālajā tīklā veidot profilus bērniem, kas jaunāki par 13 gadiem, nodrošinot vecākiem šo profilu pārraudzību, vēsta Wall Stree Journal.

Sociālā medija kompānija patlaban izstrādā tehnoloģiju, kas savienos bērnu profilus ar viņu vecāku profiliem. Līdz ar to vecāki varēs kontrolēt to, kādi cilvēki ir viņu bērna draugu lokā.

Šobrīd Facebook vēl ir aizliedzis sociālo tīklu izmantot bērniem, kuri jaunāki par 13 gadiem. Galvenais iemesls šādam aizliegumam ir virtuāla iebiedēšana un bērnu pornogrāfijas draudi.

Facebook ir aptuveni 900 miljoni lietotāju, un, atceļot 13 gadu vecuma ierobežojumu, šis skaits varētu būtiski pieaugt.

Medijam BBC Facebook pārstāve nedz noliedza, nedz apstiprināja ziņas par vecuma ierobežojuma atcelšanu, vienlaikus norādot, ka kompānija nepārtraukti izstrādā jaunas tehnoloģijas. Viņa pauda, ka Facebook allaž «galvenais ir bijis bērnu drošība». Arī pērn Faceboook vadītājs Marks Cukerbergs norādīja, ka Facebook «veic virkni piesardzības pasākumu, lai nodrošinātu, ka bērni, kas jaunāki par 13 gadiem, nav apdraudēti».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

The Pirate Bay uz diennakti paralizējuši hakeri; aizdomu ēna uz autortiesību īpašniekiem

Gunta Kursiša, 17.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Failu dalīšanās vietne The Pirate Bay cietusi DDoS (Distributed Denial of Service) uzbrukumā, un tādējādi The Pirate Bay nebija pieejama vairāk nekā diennakti. Aizsardzības sistēmu pārstāvji izteikuši minējumus, ka uzbrukumu nelegālajai failu dalīšanās vietnei varētu būt veikušas arī ierakstu kompānijas, citi autortiesību īpašnieki vai no pirātisma apkarošanas centieniem nogurušās valdības, vēsta BBC.

The Pirate Bay apstiprināja, ka tā cietusi no hakeru uzbrukumiem arī savā Faceboook profilā. Failu dalīšanās vietnes pārstāvji norādījuši, ka viņiem nav zināms, kas veicis uzbrukumu, tomēr The Pirate Bay «ir aizdomas» par to, kas varētu būt ļaundari.

The Pirate Bay, kas ir nelegāla failu dalīšanās vietne, sniedz iespēju tā lietotājiem ielādēt dziesmas, filmas un citu saturu bez maksas, tādējādi kaitinot ienākumus zaudējušo autortiesību turētājus.

DDoS aizsardzības sistēmas nodrošinātāja Corero Network Security (CNS) pārstāvji pauda, ka ir maz ticams, ka uzbrukumu varētu būt organizējis hakeru grupējums Anonymous. Andrē Stevarts (Andre Stewart) no CNS norādīja, ka varētu būt gaidāmi arī turpmāki uzbrukumi. Viņš norādīja, ka nozīmīgi ir tas, ka cilvēki domā, ka uzbrukumus The Pirate Bay veica hakeru grupējums Anonymous, lai arī, kā norādīja A. Stevarts, The Pirate Bay ir tāda veida vietne, ko hakeru grupējums Anonymous parasti aizstāv.

Komentāri

Pievienot komentāru