Jaunākais izdevums

Saskaņā ar patlaban pieejamo informāciju par mūziķa Maikla Džeksona testamentu tajā viņš norādījis, ka viņam piederošie īpašumi tiek novēlēti mātei un trīs bērniem, kā arī labdarībai, bet tēvam mūziķis nav novēlējis neko, vēsta telegraph.co.uk.

Paredzams, ka testaments, kas rakstīts 2002.gadā, tiesai tiks nodots šonedēļ. To rakstījis Džons Branka (John Branca) - prominents jurists izklaides nozarē, kurš bija M. Džeksona pārstāvis no 1980. - 2006.gadam. M. Džeksons Dž. Branku atjaunojis darbā neilgi pirms nāves.

M.Džeksona tēvs (Foto: AFP/SCANPIX)Dziedātāja vecāki iepriekš norādīja, ka M. Džeksons ir miris, neatstājot derīgu testamentu, tāpēc tiesai vajadzēšot izskatīt vairākus iepriekš rakstītos testamentus un izlemt par īpašumu sadali starp palicējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv risks, ka latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir pārāk garš Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), tāpēc viņš varētu būt «izstīdzējis un lempīgs», izteicies Ņujorkas Knicks kluba prezidents leģendārais Fils Džeksons.

«Kā Šons Bredlijs, kurš tomēr bija diezgan labs spēlētājs, K.P. (Porziņģis) varētu gandrīz būt pārāk garš,» Džeksons izteicies izdevumam ESPN. «Viņa spēks varētu nekad nebūt pietiekami labs. Viņš varētu nebūt spējīgs tikt galvenajā aizsardzības pozīcijā, cīnoties ar masīvajiem spēlētājiem.»

Šā gada NBA jauno spēlētāju izvēles draftā tieši Džeksons spēlēja nozīmīgu lomu, lai Porziņģi ar ceturto numuru izvēlētos Knicks vienība.

Knicks prezidenta pieminētais Bredlijs 1993.gadā NBA draftā tika izvēlēts ar otro numuru, tomēr 12 sezonās vidēji guva tikai astoņus punktus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien (25. jūnijā) 50 gadu vecumā no sirds apstāšanās miris par popmūzikas karali dēvētais Maikls Džeksons (Michael Jackson), ziņo CNN.

Dziedātājs sabrucis savās mājās pēc tam nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņu mēģināja atdzīvināt, taču neveiksmīgi. M. Džeksons tiks pasludināts par mirušu plkst. 0:26 pēc Latvijas laika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainā Zaporožjes apgabala padome vērsusies pie Augstākās Radas ar lūgumu pārsaukt vienu no apgabala ciematiem nesen mirušā dziedātāja Maikla Džeksona vārdā, ziņo Lenta.

Zaporožjes apgabala vietējais laikraksts Reporter Zaparožja vēsta, ka ar šādu ieteikumu klajā nācis viens no apgabala deputātiem, kurš arī norādījis, ka šis jautājums jau apspriests vienā no frakcijas sēdēm, un drīzumā tiks nodots tālākai izskatīšanai.

Db.lv jau vēstīja, ka ceturtdien (25. jūnijā) 50 gadu vecumā no sirds apstāšanās miris par popmūzikas karali dēvētais Maikls Džeksons (Michael Jackson).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony filmu studija esot piedāvājusi 50 miljonus ASV dolāru par tiesībām uz videoieraksta ar Maikla Džeksona mēģinājumu, gatavojoties koncertu sērijai This Is It, kas bija paredzēta šogad jūlijā, ziņo Press Association.

Uzticams informācijas avots, kura vārds netiek minēts, norāda, ka uz šo ierakstu pretendē vairākas studijas, ieskaitot Paramount, Universal un 20th Century Fox.

Filmu studijai, kas iegūs tiesības uz šī videoieraksta distribūciju, būs iespēja veidot filmu kopā ar M. Džeksona koncerta organizētāju AEG Live.

Jau ziņots, ka populārais dziedātājs Maikls Džeksons mira šī gada 25. jūnijā 50 gadu vecumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pop karaļa Maikla Džeksona lolojums Nekurzeme (Neverland) izlikta pārdošanā, ziņo Move.

M. Džeksons jau 2007. gadā vēlējās šo īpašumu atgūt, bet, tad tā cena bija 25 miljoni USD, ko M. Džeksons nespēja samaksāt. Tagad īpašuma saimnieks to vēlas pārdot par 16.5 miljoniem USD.

M. Džeksons rančo nedzīvoja kopš 2005.gada jūnija, kad viņš tika attaisnots apsūdzībās par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maikla Džeksona nāve izvērtusies par komercprojektu

, 06.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maikla Džeksona nāve nesusi Losandželosai labus ienākumus: ziedu pārdošanas apjomi pieauga gandrīz trīsreiz, milzu tirāžās tiek pārdoti mūziķa diski un viņam veltīti suvenīri, dažādu gadu M. Džeksona dziesmu albumi atkal ir ASV un Lielbritānijas mūzikas topu virsotnēs, raksta dp.ru.

Britu avīze The Times, atsaucoties uz vietējo varas iestāžu teiktā, raksta, ka mirušais Džeksons ir atstājis «biznesu stimulējošu paketi» Losandželosai. Par izdevīgu Džeksona nāvi vēlas pārvērst arī vietējie uzņēmēji. Piemēram, nakts kluba Mr. Lucky's Lounge, kur pirmo reizi savā karjerā uzstājās Džeksons, īpašnieks iecerējis tagad izjaukt klubu un pārdot tā daļas Džeksona faniem.

Jau ziņots, ka Maikls Džeksons mira 24. jūnijā 50 gadu vecumā. Viņa izvadīšana notiks 7. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mirušais Maikls Džeksons gada laikā nopelnījis vairāk nekā dzīvie laikabiedri

Gunta Kursiša, 24.10.2013

10. Amerikāņu rakstnieks, dzejnieks un komiksu autors Teodors Geizels (Theodor Geisel) jeb Dr. Seuss gada laikā nopelnījis deviņus miljonus ASV dolāru. Viņš mira 1991. gada septembrī 87 gadu vecumā. T. Geizels publicējis 46 bērnu grāmatas, kas tagad tiek ņemtas par pamatu Holivudas bērnu filmām. Piemēram, stāsta The Lorax ekranizācija 2012. gadā nesa 349 miljonu ASV dolāru ieņēmumus.

Foto: Wikimedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģenda Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā, būdams miris, nopelnījis vairāk nekā pasaulē labāk pelnošā dzīvā slavenība Madonna. Proti gada laikā M. Džeksons nopelnīja 160 miljonus ASV dolāru, kamēr Madonna – 125 miljonus ASV dolāru, aprēķinājis Forbes.

Šī ir trešā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad par pasaulē pelnošāko slavenību kļuvis «cilvēks no kapiem», raksta Forbes.

Lielākā daļa mirušā M. Džeksona ienākumu nāk no cirka Cirque du Soleil priekšnesumiem. Cirka izrāde Immortal jau nesusi ienākumus 300 miljonu ASV dolāru apmērā, veiksmīga ir arī Cirque du Soleil izrāde One, kuras nobeigumā virtuāls M. Džeksons izpilda «Man in the Mirror».

Uzziniet, kuras mirušās slavenības pēdējā gada laikā ir nopelnījušas pērnā gada laikā, galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušais popa karalis Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā nopelnījis vairāk naudas nekā jebkurš cits mūziķis vai aktieris (dzīvs vai miris), vēsta Forbes, kas izveidojis Pelnošāko mirušo slavenību topu.

Džeksons ar bruto peļņu 275 miljonu ASV dolāru apmērā ne vien ieņēmis pirmo vietu Pelnošāko mirušo slavenību topā, bet peļņas ziņā pārspējis pārējo 12 mirušo zvaigžņu peļņu kopumā.

Kā norāda Forbes, Džeksona pēcnāves ienākumi nāk no viņa daļas ienesīgajā Sony/ATV katalogā, filmas This Is It un paaugstinātās fanu intereses par viņa mūziku, video un citām ar Džeksonu saistītām lietām.

Lai iekļūtu šā gada sarakstā, mirušajai slavenībai laika posmā no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 1.oktobrim vajadzēja nopelnīt vismaz 5 miljonus ASV dolāru.

13 zvaigznes kopumā nopelnījušas 506 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No izsoles izņem Džeksona portretu

, 14.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda mākslas galerija Ņujorkā izņēmusi no izsoles Maikla Džeksona portretu.

Šis Endija Vorhola popārta stilā veidotais darbs izraisīja ārkārtēju ažiotāžu, kas sākās pēc popmūzikas karaļa nāves. Tāpēc galerijas pārstāvji nolēmuši to neizlikt izsolē, ziņo rynok.biz.

76x66 cm lielais portrets, kurā M.Džeksons attēlots sarkanā žaketē, kurā viņš filmējās dziesmas Thriller videoklipā, pirms izsoles tika vērtēts no 1 līdz 10 miljoniem dolāru.

Jau ziņots, ka M.Džeksons mira 25. jūnijā, bet publiskotajā viņa miršanas apliecībā nav minēts nāves iemesls, un izmeklētāji joprojām pārbauda popmūzikas dziedātāja smadzenes.

M. Džeksona smadzenes vai vismaz to daļa joprojām atrodas pie izmeklētājiem, un tās tiks atdotas ģimenei pēc neiropatoloģisku analīžu beigām. Tikmēr netiek izpausts, kur mūziķis tiks apglabāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Jānis Porziņģis: Fils Džeksons Krisīti testēja

Daiga Laukšteina, 25.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks uzlecošās latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa brālis un aģents Jānis Porziņģis intervijā DB stāsta, cik maksā biļete uz NBA spēli, kā arī pauž viedokli par Fila Džeksona izteikumiem.

Fragments no intervijas:

Cik maksā biļete uz NBA spēli un, vai viegli pie tādas tikt?

Pārsvarā visi ir abonementi, dažiem pat 40 gadu pēc kārtas. Taču, šķiet, lētākās biļetes pašā augšā uz vienu spēli maksā ap 80 dolāriem. Daudz maz normālākās vietās – 200 līdz 250 dolāru. Laukuma malā – trīs līdz sešu tūkstošu dolāru robežās. Tribīnes allaž ir pilnas. Tā ir Ņujorka! NBA spēles notiek daudzfunkcionālajā sporta arēnā Manhetenā Madison Square Garden. Lai noskatītos spēli, ir iespēja pārpirkt biļetes, piemēram, no abonementu īpašniekiem, kuri uz kādu maču netiek.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona rančo Neverland (Nekurzeme) izlikts pārdošanā. Cena - 100 miljoni ASV dolāru, ziņo Wall Street Journal.

Santabarbarā esošajā īpašumā savulaik bija zooloģiskais dārzs, atrakciju parks un ugunsdzēsēju depo. Liela daļa no tā visa vairs nav, bet vēl saglabājies ziedu pulkstenis un dzelzceļš.

Džeksons īpašumu iegādājās 1987. gadā par 19,5 miljoniem ASV dolāru, bet nespēja šo summu samaksāt. Tad darījumā iesaistījās investīciju kompānija, palīdzot viņam to glābt no izsolīšanas.

Tagad īpašumu sauc Sycamore Valley Ranch, un kopš Džeksona nāves 2009. gadā tajā notikuši apjomīgi labiekārtošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau aizsaulē esošā dziedātāja Maikla Džeksona slavenais Nekurzemes (Neverland) rančo drīzumā nonāks tirgū, vēsta medijs Business Insider.

Plašais rančo, kas atrodas ASV, Kalifornijā, nav apdzīvots kopš laika, kad Džeksons no tā izvācās 2005. gadā. 2008. gadā to iegādājās investīciju firma Colony Capital, samaksājot 23,5 miljonus ASV dolāru. Pēc restaurācijas jau tuvākajā laikā īpašumam atkal tikšot meklēts pircējs.

Džeksons rančo iegādājās 1988. gadā. Tas sastāv no 22 ēkām. Dziedātājs tur ierīkoja arī privātu dzelzceļu.

Nekustamā īpašuma eksperti jau prognozē, ka Nekurzemes pārdošanas cena varētu sasniegt 50 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rītdien, 28.oktobrī, daudzviet pasaulē, arī Latvijā, sāks demonstrēt filmu par aizsaulē aizgājušo dziedātāju Maikls Džeksons. Tas arī viss (Michael Jackson's This is it). Kinoeksperti lentei paredz grandiozus finansiālus panākumus.

Kā liecina Parex Plaza mājaslapā internetā www.forumcinemas.lv publicētā informācija «lielākā daļa filmas izejmateriāla filmēta 2009.gada jūnijā, STAPLES centrā Losandželosā, kā arī Inglvudā, Kalifornijā, kur Džeksons gatavojās tūrei This is it, kam bija jākļūst par 50 koncertu sēriju O2 arēnā Londonā».

«Filma piedāvās Džeksona faniem un mūzikas mīļotājiem retu iespēju ieskatīties skatuves darbā aiz kulisēm, baudīt skatuves spožumu, ļaujot justies kā skatītājam, kas sēž pirmajā rindā popmūzikas karaļa koncertā,» sola Parex Plaza.

Filma Latvijā tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arestēta Lemberga manta 135 miljonu vērtībā; Lembergs: tas neko nemaina

LETA, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visa Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) manta jau sen esot arestēta, tāpēc Anglijas tiesas lēmums par viņam piederošo aktīvu iesaldēšanu neko nemainot.

Neko nemaina arī tas, ka tiesas rīkojuma izpratnē būtu jāiesaldē arī tie aktīvi, kas nav uz Lemberga paša vārda, bet ar kuriem viņam ir vara rīkoties kā ar paša aktīviem.

Ventspils mērs aģentūrai LETA skaidroja, ka tādā gadījumā viņš varētu norādīt tiesai jebkuru citu personu, kuras īpašumā it kā ir manta, pār kuru vara patiesībā ir viņam. «Tās visas ir tukšas spekulācijas. Tas, kas pieder man, tas pieder man atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai,» sacīja Lembergs.

«Tas pilnīgi neko nemaina, absolūti nemaz, jo es Anglijas tiesai nosūtīju sarakstu, kas man pieder,» apgalvoja Ventspils mērs. Jautāts, cik liela ir viņam piederošo īpašumu vērtība naudas izteiksmē, Lembergs aicināja ieskatīties viņa amatpersonas deklarācijā, kur viss esot redzams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesātinātajā garšvielu tirgū ilgdzīvotāju nebūt nav tik daudz, turēties virs ūdens un peldēt garu distanci veikalam Avokado palīdz augstu paceltā kvalitātes latiņa

Specializētais garšvielu veikals Avokado ir ģimenei piederoša tirgotava, kura darbojas jau 23 gadus. «No konkurentiem atšķiramies ar to, ka mūsu ģimenei garšvielu bizness ir ne tikai peļņas avots, bet arī dzīvesstils un hobijs,» teic veikala Avokado īpašnieks, SIA Avokado MS un SIA Garšvielas valdes loceklis Mārcis Strautiņš. Plašais sortiments un augsti kvalitātes standarti ļāvuši Avokado piecas reizes gūt Latvijas Tirgotāju asociācijas balvu kā gada labākajam tirgotājam specializēto veikalu kategorijā.

Savi produkti

90. gadu sākumā garšvielu veikalu izveidoja M. Strautiņa tēvs Raits Strautiņš, bet šobrīd viņš tajā saimnieko kopā ar sievu Intu Rubenkovu. Avokado Tērbatas ielā, Rīgā, atrodas astoņus gadus, iepriekš 15 gadus tas darbojās Ģertrūdes ielā. Pirms vairākiem gadiem Avokado īpašnieki izmēģināja savus spēkus garšvielu biznesā arī ārpus Rīgas – Saldū, Liepājā, Ķekavā un Daugavpilī, kā arī deviņus mēnešus Avokado bija atrodams tirdzniecības centrā Alfa, taču šobrīd garšvielu karaļvalsts bāzējas telpās Rīgas centrā. «Kad sākām, cilvēki maz ko zināja par garšvielām, pārsvarā iztika ar sāli un pipariem. Arī mums pašiem bija daudz, ko mācīties, tāpēc sākām padziļināti par tām interesēties. Pamazām sākām saprast atšķirību, kāda ir, ja zupai ir pielikti četri nederīgi piparu graudi vai viens, bet īsts,» atceras M. Strautiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā par ķīlniekiem sagrābta ģimene; policija aiztur organizētu grupu

Dienas Bizness, 09.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar pretterorisma vienību OMEGA martā Rīgā aizturējuši četrus Kazahstānas Republikas pilsoņus, kuri organizētā grupā par ķīlniekiem bija sagrābuši kazahu ģimeni. Noziedznieku mērķis bijis iegūt ķīlnieces tēvam Almati pilsētā piederošu nekustamo īpašumu 400 000 ASV dolāru vērtībā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Marta sākumā Valsts policija saņēma informāciju, ka vairākas personas ir sagrābušas par ķīlniekiem Kazahstānas Republikas pilsoņu ģimeni, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Latvijā, – tēvu, māti, kā arī viņu astoņus un sešus gadus vecās meitas. Ķīlnieki turēti kādā dzīvoklī Rīgā, tomēr precīza viņu atrašanās vieta izmeklētājiem tobrīd vēl nebija zināma.

Par ķīlnieku atbrīvošanu nolaupītāji pieprasīja cietušās tēvam, Kazahstānas pilsonim, pārreģistrēt uz noziedznieku norādītās personas vārda viņam piederošo nekustamo īpašumu Kazahstānā, Almati pilsētā, kura kopējā vērtība ir ap 400 000 ASV dolāru. Paši ķīlnieki ar nolaupītājiem savstarpēji nav bijuši pazīstami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No 1.jūlija plāno izmaiņas maternitātes, slimības un paternitātes pabalstu piešķiršanas kārtībā

Dienas Bizness, 30.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzēts, ka no 2015.gada 1.jūlija, pieprasot slimības vai maternitātes pabalstu, nebūs nepieciešams darba devēja apstiprinājums par darbinieka neierašanos darbā darbnespējas periodā. Proti, darba devējam nevajadzēs aizpildīt darba ņēmējam izsniegtās darbnespējas lapas B sadaļu Darba devēja informācija, informē Labklājības ministrija (LM).

Ņemot vērā, ka papīra formāta darbnespējas lapas pakāpeniski aizstās ar vienotajā veselības nozares elektroniskajā informācijas sistēmā sagatavotajām darbnespējas lapām, pieprasot pabalstu, cilvēkam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) būs jāiesniedz tikai iesniegums. Tādējādi pabalstu viņš varēs pieprasīt arī elektroniski. VSAA lēmumu par slimības vai maternitātes pabalsta piešķiršanu pieņems, pamatojoties uz vienotajā veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmā sagatavoto darbnespējas lapu. Savukārt darba devējs informāciju par darbiniekiem izsniegtajām darbnespējas lapām saņems Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (VID EDS).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļkorejas iedzīvotāji pirmdien pulcējās valsts pilsētu ielās, lai sērotu par sava diktatora Kima Čenira nāvi.

Raudoši cilvēku pūļi bija redzami valsts galvaspilsētā Phenjanā. Saskaņā ar Ziemeļkorejas oficiālās ziņu aģentūras KCNA vēstīto, pēc K. Čenira nāves «cilvēki locījušies sāpēs».

Skumstošie ziemeļkorejieši pulcējās arī pie milzīgā K. Čenira tēvam veltītā memoriāla centrālajā Phenjanā. Mirušais diktators tiks guldīts blakus savam tēvam.

Db.lv jau vēstīja, ka 69 gadu vecumā miris Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs, kurš valsts galvas amatu ieņēma kopš 1994. gada.

Kima Čenira bēres notiks 28.decembrī Phenjanā, tomēr ārzemju delegācijas uz atvadīšanos no aizgājēja aicinātas netiks. Valstī no 17. līdz 29.decembrim izsludinātas sēras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony Music un Maikla Džeksona mantinieki noslēguši kontraktu ar kopējo vērtību 250 miljoni dolāru, ziņo newsru.com.

Sony ir ieguvis tiesības turpmāko septiņu gadu laikā laist klajā desmit albūmus ar pazīstamām un nepazīstamām dziedātāja kompozīcijām.

Par to M.Džeksona mantiniekiem ir garantēti ne mazāk kā 200 miljoni dolāru, ziņo portāls atsaucoties uz Wall Street Journal.

Skaņu ierakstu gigants uzskata šo darījumu par ieguldījumu ar peļņu, ņemot vērā intereses palielināšanos par M.Džeksona daiļradi.

Jaunais līgums paplašina darbību termiņu un vienošanās noteikumus, līgumā kas tika noslēgts 1980.gadā starp popmūzikas karali un Sony. Šī vienošanās paredzēja, ka kompānija ierakstus varēs izplatīt līdz 2015.gadam ieskaitot, bet tagad šis termiņš ir pagarināts līdz 2017.gadam. Pie tam Sony tagad ir tiesības klajā laist arī tās mūziķa dziesmas, kuras M.Džekosns, būdams dzīvs, nav izpildījis, bet plānojis ar laiku tās iekļaut jaunajā audio vai video albumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc aptuveni 98% balsu saskaitīšanas iezīmējies provizoriskais 12.Saeimas sastāvs.

Atbilstoši pašlaik apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, Saskaņa jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 25 deputātu vietas, Vienotība - 23, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 21, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) - 17, bet No sirds Latvijai (NSL) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Saeimā pārstāvēs pa septiņiem deputātiem.

Rīgā no partijas Saskaņa varētu būt ievēlēti pašreizējie Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Ivans Klementjevs, Artūrs Rubiks, Sergejs Potapkins, Igors Pimenovs, Ņikita Ņikiforovs, Mihails Zemļinskis un Igors Zujevs. Tāpat Saskaņu pārstāvēs zvērināta advokāte Jūlija Stepaņenko un biedrības Zolitūde 21.11 pārstāve Regīna Ločmele-Luņova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts 19:56 - Jaunajā Saeimā būs gandrīz 60% pašreizējo deputātu; Āboltiņa nav pārvēlēta

LETA, 05.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāk nekā 99% balsu saskaitīšanas iezīmējies provizoriskais 12.Saeimas sastāvs.V airāk nekā puse jeb 59 pašreizējie Saeimas deputāti varētu saglabāt savu mandātu arī pēc 12.Saeimas vēlēšanām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācija par provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem.

Tātad 41 no ievēlētājiem deputātiem būs jaunpienācēji vai arī deputāti, kuri 11.Saeimā bija ievēlēti, tomēr nolika savu mandātu šī sasaukuma laikā.

Atbilstoši pašlaik apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem Saskaņa jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 24 deputātu vietas, Vienotība - 23, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 21, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) - 17, Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - astoņas vietas, bet No sirds Latvijai (NSL) Saeimā pārstāvēs septiņi deputāti.

Rīgā no partijas Saskaņa varētu būt ievēlēti pašreizējie Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Ivans Klementjevs, Artūrs Rubiks, Sergejs Potapkins, Igors Pimenovs, Ņikita Ņikiforovs un Mihails Zemļinskis. Tāpat Saskaņu varētu pārstāvēt zvērināta advokāte Jūlija Stepaņenko un biedrības Zolitūde 21.11 pārstāve Regīna Ločmele-Luņova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tiesā tiek prasīta AS Rīgas kuģu būvētava maksātnespēja

Lelde Petrāne, 29.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts AS Rīgas kuģu būvētava maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA PL Logistics, SIA WURTH, SIA INSTRO.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 26. maijā.

Rīgas kuģu būvētavas valdes priekšsēdētājs atstājis amatu

Zvejas kuģu būvniecība uzņem tempu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Piena kombināta valdes locekļa amatu atstājis Jānis Ceičs.

Lielākā piena pārstrādes uzņēmuma Latvijā a/s Rīgas Piena kombināts (RPK) bijušais valdes loceklis amatu atstājis pēc nesaskaņām ar jauno īpašnieku pārstāvjiem, liecina DB rīcībā esošā informācija. Pats J. Ceičs nevēlējās plaši komentēt savas aiziešanas iemeslus, vien norādīja, ka jauno investoru skatījums uz Latvijas tirgu ir ļoti atšķirīgs, pat radikāls.

RPK pārstāve Irēna Bērziņa DB apstiprināja, ka Ceičs amatu atstājis, jo viņam bijuši jauni izaicinājumi. Plašāk uzņēmuma pārstāve notikušo nekomentē.

Jāatgādina, ka RPK šā gada sākumā iegādājās par miljardieri dēvētais Krievijas uzņēmējs Andrejs Bezhmeļņickis. Maijā uzņēmuma pamatkapitāls tika palielināts par aptuveni 11 miljoniem Ls un, kā vēlāk informēja kompānijas vadība, investīcijas ieguldīs vairākās jaunās iekārtās, kas ļaus audzēt ražošanas un eksporta apjomus. Pašlaik uzņēmumā notiek restrukturizācijas procesi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strādājot pie mūzikla Vadonis, komponists Zigmars Liepiņš sapratis — Latvijai steidzami vajag jaunu Kārli Ulmani.

Vai Latvija nav kļuvusi par placadarmu kārtējam starptautiska mēroga eksperimentam, kas — Austrumi vai Rietumi ietekmē šeit notiekošos procesus, vai arī Obama Amerikā un Medvedevs Krievijā nav uzskatāmi par diktatoriem? Šādas un dažādas citas pārdomas radušās komponistam kādreizējam Radio SWH īpašniekam Zigmaram Liepiņam, strādājot ar kārtējo lieldarbu — muzikālo izrādi Vadonis, kas veltīta slavenākajam mūsu Valsts prezidentam Kārlim Ulmanim.

Kopš atbrīvojāties no savām daļām Radio SWH, informācija par jūsu gaitām ir visai paskopa. Ko īsti šobrīd dara Zigmars Liepiņš?

Nodarbojos ar savām mūzikas lietām, un ar zināmu sava kapitāla menedžēšanu. Tās «olas», kas savulaik ir «izdētas», tagad ir jāmēģina saglābt, lai tās nesaplīstu. Pa šo laiku esmu uzrakstījis Kapteiņa stāstus, svītu Dziesmu svētkiem Dziedot dzimu, dziedot augu, bet pašlaik top jauns darbs, kas pilnībā ir paņēmis manu laiku — muzikālā izrāde Vadonis.

Komentāri

Pievienot komentāru