Jaunākais izdevums

Jūnija sākumā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē būvnieks Re&Re plāno pabeigt otrās kārtas rekonstrukcijas un restaurācijas darbus. Jūnijā tiks atklāta koncertsezona, bet noslēdzošie būvdarbi turpināsies septembrī.

Būvniecības darbi Dzintaru koncertzāzles Mazajā zālē sākti 2012. gada oktobrī, un darbu kopējās izmaksas ir 11,5 miljoni eiro. Telpu platība pēc rekonstrukcijas būs 2435 kvadrātmetri, bet jaunizbūvētā pagrabstāva platība pēc rekonstrukcijas būs 1,2 tūkstoši kvadrātmetru.

Līdz šim pabeigta vēsturiskās koka ēkas fasādes dēļu restaurācija un montāža, kā arī restaurēto logu un durvju montāža. Sākti koncertzāles fasādes krāsošanas darbi, kas pilnībā tiks pabeigti pēc koncertsezonas pārtraukuma. Pabeigta ir arī jaunā titāncinka jumta seguma izbūve. Veikts darbs pie vēsturiskā koka interjera un tā elementu restaurācijas, kas arī pilnībā tiks pabeigts pēc tehniskā pārtraukuma. Līdz šim veikta vairāku interjera koka elementu restaurācija, tostarp dzegu, kolonnu, kapiteļu u.c., kā arī griestu restaurācija skatuves, zāles un Rietumu foajē zonās. Restaurēti arī vēsturiskie saplākšņu sienu paneļi un iekšdurvis, kuru montāža tiks pabeigta rudens darbu sezonā.

Izbūvēts ir arī jauns kafejnīcas paviljons - pēc koncertsezonas tiks veikta tā iekšējā apdare un inženiertīklu montāža. Daļēji pabeigta teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana.

Visā ēkā ir pabeigts darbs pie iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūves, tostarp ventilācijas sistēmas, elektrosistēmas, apkures sistēmas, kas līdz šim ēkā nekad nav bijusi, ūdens un kanalizācijas sistēmas un ugunsdzēsības sistēmu izbūves. Pēc koncertsezonas ēkas iekšpusē tiks turpināti iekšējās apdares un santehnisko iekārtu montāžas darbi.

Dzintaru Koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas pasākums norisināsies 6. jūnijā.

Ēka celta 1936. gadā un ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Projekta autors ir arhitektu birojs «Jaunromāns un Ābele».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludināts metu konkurss Dzintaru koncertzāles lielās zāles atjaunošanai

Zane Atlāce - Bistere, 13.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai, informē pašvaldībā.

Konkursa rezultātā plānots saņemt vienotu apbūves ieceri lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai.

Konkursā tiek sagaidīta vienota apbūves iecere koncertzāles lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.Piedāvājumu iesniegšanas termiņš metu konkursam ir 2019. gada 5. jūlijs. 2019. gada 25 aprīlī plkst. 13 visi interesenti tiek aicināti uz objekta apskati un tikšanos ar pašvaldības un Dzintaru koncertzāles pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Konkursā par Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanu noteikts uzvarējušais projekts

Lelde Petrāne, 14.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domes rīkotajā arhitektūras metu konkursā Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanai ir noteikts uzvarējušais projekts. Izvērtējot iesniegtos darbus, otrā godalga piešķirta projektam, ko izstrādājis arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA «Vincents».

Kopumā metu konkursam tika iesniegti pieci darbi, kas paredzēja dažādus Dzintaru koncertzāles lielās zāles attīstības scenārijus no vēsturiskās zāles pilnīgas pārbūves līdz modernu risinājumu piedāvājumam, saglabājot vēsturiskās zāles aprises, kā arī tika piedāvāti dažādi Dzintaru koncertzāles lielās zāles teritorijas labiekārtošanas virzieni.

Atbilstoši konkursa nolikumam otrās godalgas ieguvējs, SIA «Vincents» saņems 7500 eiro, savukārt trīs konkursa dalībniekiem, kuri izpildījuši visas darbu iesniegšanas un kvalifikācijas prasības – SIA «MARK arhitekti», pilnsabiedrība «ZGT», SIA «DUAL arhitekti» –, piešķirs 4000 eiro. Pirmā godalga konkursā netika piešķirta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Humora šovi KVN un Jūrmala (Jurmaļina) oficiāli atcēluši pasākumu datumu rezervācijas šā gada jūlijā Dzintaru koncertzālē, bet konkursa Jaunais Vilnis rīkotāji šobrīd nav snieguši oficiālu paziņojumu par koncertzāles rezervācijas atcelšanu, aģentūrai BNS ziņoja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zane Leite.

«Protams, žēl, ka divi ilggadējie pasākumi, kas tradicionāli norisinājās Jūrmalā vasarā, šeit vairs nenotiks, bet acīmredzot pasākumu rīkotājiem tas bija vienīgais risinājums laikā, kad Krievija atrodas ļoti sarežģītā sociālekonomiskajā un politiskajā situācijā. Domāju, visiem ir skaidrs, ka tas ir lielās politikas jautājums,» rīkotāju paziņojumu komentēja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Savukārt Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis norāda, ka tuvākā mēneša laikā Dzintaru koncertzāle pabeigs šī gada repertuāra izstrād. «Šis gads būs īpašs ar to, ka pavasara beigās tiks pabeigta mazās jeb slēgtās zāles rekonstrukcija un Dzintaru koncertzāle kultūras pasākumus piedāvās arī rudens un ziemas periodā,» sacīja Ķirsis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis nodokļu krāpšanas shēmu Dzintaru koncertzālē.

Šī gada jūlijā VID Nodokļu un muitas policijas (NMPP) amatpersonas veica procesuālās darbības kādā Pierīgas koncertzālē.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka procesuālās darbības veiktas Dzintaru koncertzālē. Valstij nodarītie zaudējumi nenomaksāto nodokļu veidā ir nedaudz vairāk par 50 000 eiro, sacīja VID pārstāvis Andrejs Vaivars.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, noskaidrots, ka noziedzīgs grupējums veica nelikumīgas darbības krēslu piegādē koncertzālei. Uzņēmums veica fiktīvu krēslu piegādi kādam ārvalstu uzņēmumam, kurš savukārt krēslus publiskā iepirkuma konkursa rezultātā piegādāja pasūtītājam - koncertzālei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivālu Jaunais vilnis neuzskata par tiešas peļņas avotu; uzņēmēji pesimistiski, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Humora šovi KVN un Jūrmala (Jurmaļina) oficiāli atcēluši pasākumu datumu rezervācijas šī gada jūlijā Dzintaru koncertzālē. Tajā pašā laikā organizatori lūguši rezervēt laiku pasākumu norisei Dzintaru koncertzālē nākamajā gadā. Jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis rīkotāji šobrīd nav snieguši oficiālu paziņojumu par koncertzāles rezervācijas atcelšanu.

«Jauno vilni nekad neesam uzskatījuši kā peļņas avotu pašvaldības uzņēmumam Dzintaru koncertzāle. Pašvaldība nosedz zāles izmaksas vairākiem festivāliem, tai skaitā Jaunajam vilnim, Summertime. Jauno vilni vairāk uztveram kā pasākumu, kurā kūrotpilsētā satiekas rietumi un austrumi. To nevar izmērīt dažos desmitos tūkstošu eiro,» uzsver Jūrmalas mērs Gatis Truksnis. Viņš atzīst, ka festivāla nozīme vairāk ir reklāmā, ko pašvaldība nevar nopirkt, kā arī naudā, ko nopelna pilsētas viesnīcas, restorāni un citi uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai Dzintaru koncertzāli padarītu pievilcīgāku lielu starptautisku pasākumu rīkošanai, Jūrmalas dome domā arī par atklātās zāles rekonstrukciju, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pagaidām gan tā ir tikai iecere, jo finansējuma nav. Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis uzskata, ka finansiāli būtu jāiesaistās valstij. Rekonstruētās slēgtās zāles izmaksas – nepilnus 13 milj. eiro – sedza pašvaldība. Dzintaru koncertzāle ir vienīgā Latvijā, kas iekļauta kultūras kanonā. «Tā nav pat Latvijas, tas ir Baltijas mēroga projekts. Vai Rēzeknes koncertzāle ir uzcelta par pašvaldības naudu? Vai Cēsu koncertzāle uzcelta par pašvaldības naudu? Jelgavā Zemgales Olimpiskais centrs tapa par pašvaldības naudu? Jūrmalā visi objekti tiek būvēti par pašvaldības naudu, bet tas tā nevar turpināties, jo pilsēta nevar pavilkt šādus projektus,» pauž kūrortpilsētas vadītājs, atgādinot, ka iepriekšējā plānošanas periodā no ES fondiem Jūrmala nesaņēma neko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Dzintaru koncertzāle pērn strādājusi ar zaudējumiem

Gunta Kursiša, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Dzintaru koncertzāle, kurā ik gadu notiek tādi pasākumi kā Jaunais Vilnis un Baleta Zvaigznes Jūrmalā, 2013. gadā apgrozīja 423 tūkstošus eiro (297 tūkst. Ls) un noslēdza gadu ar zaudējumiem 46 tūkstošu eiro (32 tūkst. Ls) apmērā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums raksturojis pērno gadu kā finansiāli neveiksmīgu. Apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2012. gadu, mērāms 10% apmērā.

Savukārt kā zaudējumu galvenais iemesls tiek minēts tas, ka darījuma partnere SIA Attarctio nepildīja savas saistības.

Pagājušajā gadā par aptuveni 20% samazinājušies SIA Dzintaru koncertzāle ilgtermiņa ieguldījumi. Kompānijas vadība skaidro, ka uzņēmuma pamatlīdzekļu sastāvs ir novecojis un jaunu iegāde ir samērā minimāla. Jaunu pamatlīdzekļu iegāde paredzēta 2015. gadā, kad durvis pēc rekonstrukcijas vērs mazā zāle.

Db.lv jau ziņoja, ka Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas izmaksas ir 8,47 milj. Ls, projektu plānots pabeigt līdz 2014. gada beigām ar diviem tehnoloģiskajiem pārtraukumiem šā un nākamā gada vasaras mēnešos. Telpu platība pēc rekonstrukcijas būs 2435,4m², vietu skaits zālē - 460.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Dzintaru koncertzāle ieskrējusies attīstības virzienā

Linda Zalāne, 20.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms gada atjaunota mazā zāle un jau tiek kalti plāni par brīvdabas koncertzāles infrastruktūras uzlabošanu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA Dzintaru koncertzāle pēdējo gadu vērienīgās investīcijas mērāmas 17 miljonu eiro apmērā, kas tika novirzītas Mazās zāles vēsturiskās ēkas renovācijai, restaurācijai un papildu arhitektūras formu izveidošanai, kas ir pusotras reizes lielāks apjoms nekā pati ēka. Ieguldījumus veica Jūrmalas pašvaldība, un nedz valsts, nedz Eiropas fondu nauda šim projektam netika piesaistīta. «Pēdējos piecus gadus Mazā zāle stāvēja dīkstāvē, un tur koncerti nenotika. Tur nebija ne apkures, ne tualešu. Turklāt mitrumu, kas sakrājās ziemas mēnešos, vasarā nebija iespējams izvēdināt. Zāle tika izmantota kā mākslinieku ģērbtuve,» stāsta Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Vērienīgie kultūras infrastruktūras objekti papildina konferenču un semināru telpu tirgu

Lāsma Vaivare, 25.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgie kultūras infrastruktūras objekti, kas pēdējos gados tapuši reģionos, rada ne vien iespēju baudīt augstvērtīgu mākslu ārpus Rīgas, bet papildina arī konferenču un semināru telpu tirgu, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Šoruden durvis vērs daudzfunkcionālais centrs – koncertzāle Lielais dzintars Liepājā, un jau šobrīd ir vērojama kultūras pasākumu producentu, privāto un korporatīvo pasākumu organizatoru interese par telpu izmantošanu, norāda SIA Lielais Dzintars valdes locekle Baiba Bože. Tas atbilst koncertzāles stratēģiskajiem mērķiem, starp kuriem ir gan izaugsme kā Latvijas un Baltijas jūras reģiona kultūras centram, gan regulāru konferenču, semināru, forumu un lekciju nodrošinājums. Ēkā būs pieejamas piecas dažāda lieluma telpas, kā arī kafejnīca, restorāns, aprīkojums un personāls. Plašākā telpa – Lielā zāle – ir paredzēta 350 līdz 1010 skatītāju vietām. Tā ir pielāgojama gan koncertiem, teātra un dejas izrādēm, gan kongresu, konferenču, pieņemšanu organizēšanai un pat pasākumiem bez pastāvīgām sēdvietām. Mazāka mēroga semināriem, lekcijām, banketiem būs pieejama arī kamerzāle un eksperimentāla skatuve. Koncertzālē ir divas dažāda izmēra (vienas ietilpība ir līdz 450 cilvēkiem) publiskas telpas, kas paredzētas tiklab mākslas un kultūras norisēm, kā korporatīvu un privātu pasākumu organizēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Dzintaru koncertzāles slēgtajā zālē ieguldīti 13 miljoni

Agrita Aune, speciāli DB, 30.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar rekonstruēto slēgto zāli, jauniem koncertiem un pakalpojumiem Dzintaru koncertzāle uzsāk kārtējo sezonu

Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles restaurācijas un rekonstrukcijas projekta kopējās izmaksas ir 12,9 miljoni eiro. Aizņēmumu Jūrmalas dome šim mērķim ņēmusi no 2012. līdz 2015. gadam, atmaksu plānojot laikā no 2015. līdz 2035. gadam, maksājumu sadalot pa gadiem.

Slēgtās koncertzāles apsaimniekošanas izmaksas vēl nav precizētas. «Pagaidām par slēgtās zāles apsaimniekošanu mums ir daudz nezināmo, par ko vairāk varēsim runāt pēc 1. janvāra, kad būsim jau maksājuši rēķinus par zāles ekspluatāciju. Tad arī zināsim, cik mums izmaksās tukša zāle, cik – ja tajā notiek koncerts un biļetes ir izpirktas,» turpina G. Ķirsis. Viņš atgādina, ka abās zālēs vienlaicīgi koncertus rīkot nevar, jo skaņas intensitāte ir liela, taču vienā dienā gan paredzēti dienas un vakara koncerti abās zālēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ārkārtas situācijas laikā, kad mūziķiem klātienes koncertos uzstāties nav iespējams un cilvēkiem radošajās nozarēs katastrofāli trūkst darba, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" nāk klajā ar jaunu pakalpojumu – koncertzāle atklājusi skaņu ierakstu studiju un aicina mūziķus ierakstīt savas programmas "Lielā dzintara" akustikā.

"Pandēmijas laikā, kad koncertdarbība vairs nav iespējama, es aicinu mūziķus nodoties ierakstiem. Ierakstu studijas veidošanā piedalījušies arī vadošie Latvijas skaņu režisori – Normunds Šnē, Normunds Slava un Andris Ūze. Šis ir īstais brīdis "ierakstīt" sevi vēsturē ar kādu brīnišķīgu pasaules klasiķu interpretāciju vai mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbu!" aicina "Lielā dzintara" valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

"Lielais dzintars" mūziķiem piedāvā profesionālu akustiskās mūzikas ierakstu tehniku, kas piemērota ne tikai orķestriem, bet arī solo un kamermūzikai.

Sadarbībā ar Latvijas labākajiem speciālistiem tiek nodrošināts pilns ierakstu serviss – no skaņu režijas līdz ierakstītā audio materiāla miksēšanai un māsterēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kultūra ir avots inovācijai

Jānis Strautiņš, speciāli DB, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik pasaulē mainās izpratne par kultūru – tai ir nenovērtēts potenciāls piesaistīt investīcijas un iedzīvotāju plūsmu

Tā uzskata Liepājas koncertzāles Lielais dzintars vadītājs Timurs Tomsons.

«Šāda celtne varētu būt Ņujorkā, Tokijā vai Parīzē, bet sagadījies tā, ka šī ēka nokļuvusi Liepājā. Daudzi man ir teikuši – kā gan tas iespējams? Ir jūtama zināma profesionāla skaudība par šo skaisto ēku. Domāju, ka šis efekts tos nelielos defektus padara diezgan nenozīmīgus. Līdz ar to tie, kam bija negatīva nostāja, faktiski ir zaudētāji atšķirībā no tiem, kuriem ir iespēja šeit klausīties augstvērtīgu programmu izcilā akustikā,» tā Timurs Tomsons vērtē viedokļu sadursmi par oranžās celtnes būvniecības risinājumiem un to kvalitāti. Pēc Lielā dzintara vadītāja domām, šie jautājumi pēc koncertzāles trīs darbības gadiem pilnībā zaudējuši aktualitāti, jo «manos spēkos nav pārbīdīt sienas».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Protams! Jaunais vilnis šogad notiks! Kāpēc lai nenotiktu?» atbild komponista un starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis mākslinieciskā vadītāja Igora Krutoja pasākumu aģentūrā ARS Maskavā. Projektu vadītāja Natālija atklāj, ka «zvaigžņotās blices» sastāvs vēl tiekot apzināts, bet uz jautājumu, vai konkursā piedalīties tiks aicināti arī Ukrainas pārstāvji, Jaunā viļņa organizētāja atbildējusi: «Ja Ukraina izvirzīs spējīgus dziedātājus, tad kāpēc ne?»

Tā šodien ziņo laikraksts Diena.

Tas norāda, ka, kamēr pasaules lielvalstis spriež par sankciju piemērošanu pret Krieviju, bet daudzu valstu, to skaitā Latvijas, mākslinieki aicina pārtraukt kultūras sakarus ar Krieviju, līdz tā nebeigs savu agresiju Ukrainā, Jūrmalā šovasar līksmos viss austrumu lielā kaimiņa šovbiznesa zieds un viņu performances no skatītāju rindām, kā parasti, vēros Krievijas amatpersonas. Diena uzsver, ka vairākas Jaunā viļņa zvaigznes, kas Dzintaru koncertzālē ik gadu uzstājas ar priekšnesumiem un sēž žūrijas krēslos, ar savu parakstu publiski apliecinājušas atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina pozīcijai attiecībā uz Krimas pussalu un Ukrainu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žagara pēdējā intervija Dienas Biznesam: «Manas trofejas ir atmiņas no mākslas notikumiem»

Daiga Laukšteina, 26.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā intervijā DB 2017.gada 28.jūlijā teica režisors, producents, aktieris, uzņēmējs un nu jau atkal politiķis Andrejs Žagars.

Uzzinot par A.Žagara aiziešanu mūžībā, mākslinieka piemiņai publicējam viņa interviju pilnā apmērā.

Allaž esat bijis saistīts ar ievērības vērtiem notikumiem mākslā un kultūrā. Kas ir jūsu šī brīža prioritāte šajā lauciņā?

Joprojām esmu ierauts trīs gadu festivāla (2017.–2019.) Baltijas muzikālās sezonas mākslas notikumu virknē. Mani uzaicināja kļūt par māksliniecisko vadītāju. Festivāls tika atklāts 3. jūnijā Dzintaru koncertzālē ar pasaulslavenā diriģenta Rikardo Muti un viņa izveidotā Luidži Kerubīni vārdā nosauktā orķestra koncertu. Sākumā bija doma festivālā orientēties uz akadēmisko mūziku, taču es paplašināju robežas. Uzskatu, ka mums ir pietiekami daudz notikumu ar ārkārtīgi labiem simfoniskās mūzikas māksliniekiem – pašmāju un ārzemju vijolniekiem, čellistiem, pūšamo instrumentu lietpratējiem u.c. Savukārt nepietiekami ir laikmetīgās dejas, laba kustību teātra un dažādu mākslas žanru apvienojuma. Tālab festivālā vēlos paplašināt žanru loku, akadēmisko mūziku caurvijot ar labu dramatisko teātri un laikmetīgo deju (žanri, ar ko saistās arī vēl pāris manu iecerēto projektu). Un tas ir iespējams, jo festivāls iestiepjas gada garumā atbilstoši savam nosaukumam. Paralēli tam mans lielais projekts ir pašam savs kultūras fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar svinīgu ceremoniju un pirmo koncertu pēc vairāku gadu restaurācijas un rekonstrukcijas darbiem 20.maijā tika atklāta 1936.gadā celtā slēgtā Dzintaru koncertzāle. Pēc arhitektu Viktora Mellenberga un Aleksandra Birzenieka projekta būvētā zāle ir vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta Latvijas Kultūras kanonā, informē koncertzāles pārstāve Dace Ankipāne.

DB jau rakstīja, ka Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles restaurācijas un rekonstrukcijas projekta kopējās izmaksas ir 12,9 miljoni eiro. Aizņēmumu Jūrmalas dome šim mērķim ņēmusi no 2012. līdz 2015. gadam, atmaksu plānojot laikā no 2015. līdz 2035. gadam, maksājumu sadalot pa gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Līderu atgriešanās: Ir milzīgs gandarījums strādāt savas pilsētas un valsts labā

Vēsma Lēvalde, speciāli DB, 28.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Baibai Bartkevičai ir veiksmīga karjera Rietumeiropā, viņa ir atgriezusies dzimtajā Liepājā kā koncertzāles mākslinieciskā vadītāja

Kopš šā gada augusta Baibas pienākums ir plānot daudzfunkcionālā centra Lielais dzintars māksliniecisko programmu, īstenot jaunus projektus, kā arī attīstīt sadarbību ar nozares profesionāļiem Latvijā, Eiropā un pasaulē. «Ir milzīgs gandarījums pēc 20 gadiem pasaulē savu pieredzi, kompetenci un zināšanas likt lietā savas pilsētas, savas valsts labā. Un es to redzu arī kā iespēju augt pašai. Vēlos pasauli atvest uz Liepāju un Lielo dzintaru ielikt pasaules kartē,» nedaudz patētiskos vārdus B. Bartkeviča pasaka ar tādu noteiktību, kāda piemīt cilvēkiem ar skaidru vīziju mērķu sasniegšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas pusfinālisti

Žanete Hāka, 15.04.2016

Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs «Lielais dzintars»
Adrese: Liepāja, Radio iela 8

Avots: Indriķis Stūrmanis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 pusfinālisti – 16 darbi, kas tālāk cīnīsies par valsts augstāko apbalvojumu arhitektūrā. Pusfinālistus nominēja nacionālā žūrija, savukārt tagad izvēlēto darbu vērtēšana tiks nodota starptautiskās žūrijas rokās, kas paziņos labākos Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 apbalvošanas ceremonijā 19.maijā.

Kopumā šogad konkursam tika pieteikts 51 darbs, to vidū gan lielu rezonansi izpelnījušies sabiedriski nozīmīgi objekti, gan privātās rezidences, gan arī nozīmīgi ar arhitektūru saistīti notikumi. Pusfinālam izvirzīti 16 darbi, no kuriem lielākais skaits – septiņi – ir restaurācijas un rekonstrukcijas darbi: Aldara alus darbnīca, Dzintaru koncertzāle, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Maltas vidusskolas, Rēzeknes Zaļā sinagoga, Ventspils Profesionālās vidusskolas mācību ēka un Villa Rota.

Pusfinālistu vidū iekļautas sešas jaunbūves – CSDD klientu apkalpošanas centrs, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, apartamentu komplekss Kado Karim, Kolekcionāra māja, Liepājas daudzfunkcionālais kultūras centrs "Lielais dzintars" un Ventspils Profesionālās vidusskolas dienesta viesnīca. No interjera risinājumiem pusfinālā iekļauts Divu līmeņu lofts Ģipša fabrikā, starp vides objektiem izcelta Neikenkalna dabas koncertzāle Dikļos, savukārt arhitektūras procesu kategorijā izvirzījušies raidījums Adreses un R.Šmēlinga konference Vecrīgas reģenerācija: vai vecpilsētai būtu jāpielāgojas [laikam].

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Jūrmalas šarms vietējo acīm - septiņas iecienītas atpūtas vietas

Dienas Bizness, 24.07.2015

1. Peldvieta Lielupes krastā, Slokas ezers un Slokas karjers

Uz Jūrmalu viesi visbiežāk dodas, lai sauļotos un atpūstos jūras krastā, tomēr jūra nav vienīgā iespēja atpūtai pie ūdens kūrortpilsētā - tai cauri 30 kilometru garumā plūst Lielupe, kā arī pilsētā atrodas vairāki ezeri. Lielupes krastā Ezeru ielas galā ir iekārtota oficiāla peldvieta ar pārģērbšanās kabīnēm un piknika vietām, kur atpūsties, kad jūrā ūdens pārāk vēss un pludmales kafejnīcas apmeklējuma vietā sarīkot pikniku. Slokas ezers un Slokas karjers ir vēl divas iespējas atpūtai pie ūdens Jūrmalā. 19 kilometru attālumā no Majoriem atrodas Slokas ezers, kurā ierīkots skatu tornis un dabas taka. Turpat netālu, Dzirnavu ielas malā, atrodas Slokas karjers, kas ir iecienīta vietējo iedzīvotāju un nirēju vieta.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauļošanās un peldes Majoros, Dzintaros vai Dubultos, pastaiga pa Jomas ielu, koncerta apmeklējums Dzintaru koncertzālē, nesteidzīgas maltītes kādā no Jomas ielas restorāniem vai Dzintaru mežaparka apmeklējums kopā ar bērniem. Šīs ir tradicionālās vietas un aktivitātes, ko iecienījuši kūrortpilsētas viesi. Tomēr Jūrmala nav tikai Dzintari, Majori vai Dubulti - pilsētā ir vēl 20 apkaimes kopumā 100 kvadrātkilometru platībā ar saviem stāstiem, vēsturi un īpašām vietām. Jūrmalas pilsētas dome apkopojusi septiņas kūrortpilsētas vietas, kuras pilsētas viesu acis skata retāk.

Kuras tās ir, skatieties raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Brīvdienās nokļūšanai Jūrmalā aicina plānot ilgu laiku

Lelde Petrāne, 23.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties saulainām brīvdienām, kad daudzus vilina atpūta pludmalēs, Jūrmalas pilsētas pašvaldība vērš uzmanību, ka nokļūšana Jūrmalā ar automašīnu būs lēna.

Uz Jūrmalas šosejas notiek remontdarbi. Brīvdienās Jūrmalā norisinās divi vērienīgi pasākumi: Majoros notiek Pasaules kausa posms pludmales volejbolā, savukārt Dzintaru koncertzālē – ar pieciem koncertiem turpinās klasiskās mūzikas festivāls «RĪGA JŪRMALA».

Lai paspētu uz pasākumiem laikā, apmeklētāji aicināti plānot ceļā pavadīt vismaz stundu vairāk laika nekā ierasts un pēc iespējas izmantot vilcienu satiksmi. AS «Pasažieru vilciens» sestdien un svētdien ir norīkojis papildu vilcienus maršrutā Rīga-Dubulti-Rīga.

Tāpat pašvaldība vērš uzmanību, ka auto novietošana pilsētas centrālajā daļā var būt apgrūtināta, un aicina automašīnu novietošanu plānot tālāk no centrālajām pludmalēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 16. oktobrī bija spiesta pārtraukt, tā sauktās, Trasta komercbankas likvidācijas lietas izskatīšanu 31. zālē, kas izrādījās pārāk maza un nepiemērota lielajam dalībnieku skaitam.

Lietas izskatīšana no ierastās, vislielākās zāles Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu namā bija pārcelta uz mazāku, pavisam nelielu zāli, jo vislielākajā tiesas telpā bija jāskata kāda steidzama sūdzība. Visticamāk, lietas nozīmēšana šādā zālē ir notikusi pirms Covid ierobežojumu pastiprināšanas.

Ienākot tiesas zālē, 11 apsūdzētie, viņu 13 aizstāvji, divu cietušo pārstāvji, divi tulki un tiesnesis Imants Dzenis kopā ar palīdzi kopīgi noskaidroja, ka nepieciešams tiesas vadības lēmums, lai prāvu varētu turpināt telpā, kuras platība nesasniedz 60m2.

Kā zināms, pēc nupat izdotiem Ministru kabineta noteikumiem visās iekštelpās ir stingri jāievēro ierobežojumi, kas mazina Covid-19 izplatību. Tiesnesis iesākumā norādīja, ka, lietojot maskas, tiesas zālē divu metru distance nav būtiska. Tomēr advokāti uzsvēra, ka eksistē vēl nepieciešamās platības ierobežojums telpās, ko nosaka Epidemioloģiskās drošības likums, kur teikts, ka iekštelpās uz vienu cilvēku jābūt vismaz 3m2 telpas. Uz ko aizstāvība arī norādīja tiesai. Tautas valodā runājot cilvēki zālē sēdēja kā siļķes mucā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO,VIDEO: 25 miljonus vērtā Ventspils koncertzāle gatavojas startam

Monta Glumane, 19.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās durvis vērs 25 milj. eiro vērtā Valsts Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle Latvija

Tajā būs divi pasaules mērogā unikāli mūzikas instrumenti, pārdomāti energoefektivitātes un daudzfunkcionāli telpu risinājumi. Mūzikas vidusskola ar klasēm, koncertzāle ar lielo un mazo zāli, publiskā mūzikas bibliotēka, kurā apvienosies Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas bibliotēka ar pilsētas bibliotēkas mūzikas nodaļu, skaņu ierakstu studija, mūzikas instrumentu veikals, kafejnīca divos stāvos ar terasi, ēdnīca un neliela frizētava – tas viss tiks apvienots vienā ēkā.

Šī kompleksa būvdarbi aizsākās 2017. gada februārī. Tiesa, jau tālajā 2005. gadā tika vērtētas arhitektu idejas par Lielā laukuma iekārtojumu un perspektīvās jaunās koncertzāles ēkas veidolu. Pēc Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde pasūtījuma ēkas būvprojekts izstrādāts vācu arhitekta Deivida Kuka (David Cook) pārstāvētajā Haascookzemmrich Studio 2050 arhitektu birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dailes teātris izsludinājis būvniecības iepirkumu "Dailes teātra Mazās zāles un Mēģinājumu zāles pārbūve". Plānotā līguma summa noteikta līdz diviem miljoniem eiro bez PVN, pretendentu piedāvājumu iesniegšanas termiņš šī gada 4. oktobris.

“Teātrim ir jāspēj dzīvot līdzi laikam, ne tikai izvēloties laikmetīgu repertuāru, bet arī piedāvājot modernus spēles laukumus. Dailes teātra Mazā zāle ir morāli un tehniski novecojusi. Pārbūves, ko esam iecerējuši, būtiski uzlabos gan skatītāju ērtības, gan redzamību, dzirdamību, gaisa apmaiņu un palielinās vietu skaitu no 200 uz 370. Mazā zāle kļūs par Jauno zāli un iegūs funkcionālu balkonu. Tāpat varēsim arī modernizēt skatuvi. Turklāt beidzot atrisināsies milzu problēma ar līdz šim neesošo dūmu novadīšanas sistēmu. Mūsdienās teātra zāles bez šādām modernām sistēmām vairs nedrīkst būt. Šodienas konkurences apstākļos skatītājiem ir svarīgs ne tikai izrāžu mākslinieciskais līmenis, bet arī skatīšanās kvalitāte,” norāda Dailes teātra direktors Juris Žagars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 8. līdz. 14. augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, jau 12. reizi norisināsies starptautiskais mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante, informē pasākuma rīkotāji..

Šovasar festivāla vadmotīvs ir ceļojums, un tajā kopā ar Latvijas soprānu Inesi Galanti dosies pasaules zvaigznes no Portugāles, Nīderlandes, Āfrikas, Krievijas un citām valstīm.

Festivāla vadmotīvs šogad ir ceļojums, kas kā neatņemama mākslinieka dzīves sastāvdaļa ļauj pastāvīgi gūt iespaidus, ar ko dalīties savā muzikālajā daiļradē. Saglabājot plašu žanrisko daudzveidību, līdz ar klasisko mūziku festivāla programmā būs dzirdams džezs, svings, tango, fadu, bosanova, kā arī piesātināti un mežonīgi Āfrikas ritmi.

No pašmāju māksliniekiem būs iespēja klausīties gan basbaritonu Egilu Siliņu, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, mecosoprānu Ilonu Bageli un tenoru Raimondu Bramani, gan festivāla debitantus – pianistus Reini Zariņu un Andreju Osokinu. Koncertos individuāli un kopā ar mūzikas pasaules prominencēm uzstāsies arī konkursa Ineses Galantes talanti laureāti, kas ir nozīmīgs atbalsta punkts Latvijas jauno un talantīgo mūziķu karjeras sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Noslēgumam tuvojas bijušās sanatorijas Ogre ēkas atjaunošanas darbi

Žanete Hāka, 29.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās sanatorijas "Ogre" ēkas atjaunošanas darbi tuvojas noslēgumam, portālam DB pastāstīja Ogres novada domē.

Līgums par darbu veikšanu Ogrē, Gaismas prospektā 2/6, bijušajā sanatorijā, ar SIA "RERE meistari" tika noslēgts 2019. gada martā. Tā ietvaros veikta jumta konstrukciju atjaunošana, izbūve, ēkas pamatu horizontālās un vertikālās hidroizolācijas atjaunošana un izbūve, grafiķa un gleznotāja Anša Cīruļa sienu gleznojumu un lielās zāles krāšņu atjaunošana. Tāpat veikti arī iekšējās apdares darbi, kas iekļauj grīdu izbūvi, sienu un griestu apmetuma, krāsojuma atjaunošanu. Uzstādīti pacēlāji cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Jāatzīmē, ka atjaunošanas darbu gaitā atklājies kas negaidīts – izrādās, ka A. Cīrulis apgleznojis ne vien sienas, bet arī griestus. Nacionālā romantisma meistara darbus 50. gados aizkrāsoja. Sienas 80. gadu beigās atsedza un restaurēja, bet to, ka apgleznoti bijuši arī griesti, tolaik neviens nezināja. Ornamentālo gleznojumu ap lustrām nav daudz, tomēr tagad skaidrs, ka sienu gleznojumi "nepeld" gaisā, kā izskatījās iepriekš. A. Cīrulis visu zāli veidojis kā vienotu ansambli, informē domes pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru