Citas ziņas

Dzintaru koncertzālei - grandiozs 71. sezonas noslēgums

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dzintaru koncertzāle 71.vasaras sezonu noslēgs 9.septembrī plkst. 17:00 ar burvīgu sezonas izskaņai veltītu koncertu, ko atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

Sezonas noslēguma koncerts priecēs klausītājus ar jauno talantu un profesionālu mūziķu saspēli, kas piepildīs klausītāju sirdis ar mūziku līdz nākamā gada sezonai. Koncertā piedalīsies Sonora Vaice un Jānis Apeinis, Raimonds Ozols un Darja Smirnova, Jānis Maļeckis un Endijs Renemanis, Ints Dālderis un Mārtiņš Circenis, Edgars Saksons un Rihards Zaļupe, kā arī kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā. Koncerta īpašais viesis būs Žoržs Siksna, kurš izpildīs klasiskas ārijas.

"Dzintaru koncertzāle ir Jūrmalas pilsētas un visas Baltijas lepnums, jo tik laba akustika un tik unikāla brīvdabas zāle ir retums visā pasaulē. Ne velti pērn mūsu koncertzāle saņēma ļoti augstu novērtējumu - Gustava Mālera balvu par izciliem sasniegumiem muzikālas kultūras veicināšanā," teic Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics.

Pēdējos gados pašvaldība ir ieguldījusi lielus līdzekļus, lai modernizētu un sakārtotu koncertzāli un tās apkārtni. Mūsdienīga apsildīšanas sistēma te nodrošina komfortu arī vēsākās dienās. Koncertzāles un tās apkārtnes rekonstrukcijā pašvaldība jau ir ieguldījusi ap 1,5 miljoniem latu. "Katru gadu ar pašvaldības budžeta naudu tiek atbalstīti arī dažādi sarīkojumi, kas notiek Dzintaru koncertzālē. Šogad Jūrmalas pilsētas dome atbalstīja un līdzfinansēja pasākumu norisi vai telpu īri kopsummā par vairāk nekā 70 tūkstošiem latu," uzsver R.Munkevics.

Spilgti un unikāli pasākumi ir piepildījuši Dzintaru koncertzāli visas vasaras garumā. Reizēm klausītājiem bija pat grūti izvēlēties, kuru no pasākumiem apmeklēt. Daži no koncertiem ir bijuši ļoti nozīmīgi ne tikai mūzikas mīļotājiem, bet visai Latvijas kultūrai dzīvei. Pirmoreiz Jūrmalā tika rīkoti 15.starptautiskie opermūzikas svētki, kas pārsteidza ar kaislīgu mīlestības Bizē operu "Karmena". Itāļu mūzikas festivāls "Notte delle stelle" no jauna atdzīvināja itāliešu mūziku Latvijā.

Notika arī slavenās čigānu grupas "Gipsy King" koncerts. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ne tik ierastā ampluā uzstājās koncertā "Klasikas un džeza rapsodijas". Slavenais Balkānu komponists un mūziķis Gorans Bregovičs iepazīstināja skatītājus ar savu muzikālo teātra izrādi "Karmena ar laimīgam beigām". Pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers ar kamerorķestri "Kremerata Baltica" uzstājās festivāla "Jubilate "Ceļojums uz Itāliju"" ietvaros.

Jau sesto gadu pēc kārtas Dzintaru koncertzālē notika starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais Vilnis". Lai pagarinātu mūzikas klausīšanās priekus slavenā operas dziedāja Inese Galante aicināja visus izbaudīt festivālu "Summertime". Kopā ar Latvijas simfonisko orķestri koncertzālē saspēlējās slavenā Krievijas rokgrupa "??-2". Dzintaru koncertzāle šosezon ir sasniegusi vēl nebijušu koncertu skaitu - 96 pasākumi vasaras sezonā.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.

Sanita Graudiņa

Papildinformācija: 7093872, fakss 7093871, e-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nomnieki atriebjas deputātei, sūdzot to tiesā

Sandra Dieziņa, 01.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Dzintaru koncertzāli saistītās SIA Priority un tās valdes priekšsēdētājs Andris Tions Jūrmalas pilsētas tiesā iesniedzis prasības pieteikumu pret Jūrmalas pilsētas domes deputāti un jaunizveidotās Jūrmalas pašvaldības Kontroles komisijas priekšsēdētāju Mariju Vorobjovu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmējs Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu

NOZARE.LV, 29.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju biznesā iesaistītais uzņēmējs Mihails Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu, šodien preses konferencē informēja Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

«Šim zemes gabalam jau ir izstrādāts attīstības projekts, taču Soiferam nebija iespēju investēt. Konkursa Jaunais vilnis laikā Soiferam izdevās atrast investorus, un darījums ir noticis. Tas tikai vēlreiz apstiprina Jaunā viļņa nozīmi arī Latvijas ekonomikai,» uzsvēra Šlesers.

Viņš skaidroja, ka valsts tiešais ieguvums būs vairāk nekā 700 000 eiro (vairāk nekā 490 000 latu), ko Soifers par šo darījumu samaksās nodokļos.

«Otrkārt, uz šī zemes gabala tiks realizēts nekustamo īpašumu projekts, kurā tiks ieguldīti pieci līdz desmit miljoni eiro (3,5 līdz septiņi miljoni latu). Arī tas nozīmēs nodokļus, darbavietas būvniekiem. Un tas nebūs vienīgais objekts, investorus ir atraduši arī citi īpašumi,» sacīja Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavojas izbeigt Jauno trīs brāļu noslēgto projektēšanas līgumu Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādes līgumu.

"Nekāda projektēšana nenotiks un arhitektiem nekas maksāts netiks. Līgums par koncertzāles projektēšanu un būvniecību nevar tikt iedarbināts līdz 2012. gadam," tā Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē norādīja Ministru prezidents Ivars Godmanis. Viņš piebilda, ka nejūtas atbildīgs, ja tāpēc kādam arhitektu birojam draudot maksātnespēja, bet Jauno trīs brāļu aģentūras liktenis būšot līdzīgs kā citām aģentūrām, kurām pēc I. Godmaņa iecerēm draud nesaudzīga apvienošana un līdz ar to štatu īsināšana.

Arī kultūras ministra pienākumu izpildītājs, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns gatavojas uzdot Kultūras ministrijas Valsts sekretārei Solvitai Zvidriņai sākt sarunas par minētā līguma izbeigšanu. Viņš norādījis, ka atbalstot mūsdienīgas koncertzāles Rīgā nepieciešamību, bet tā kā projektam nav viennozīmīga atbalsta, pašreizējā situācijā nevarētu turpināt tērēt valsts līdzekļus šim mērķim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas vakances

Lelde Petrāne, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas brīvās darba vietas.

Piesakot sezonas vakances NVA filiālēs, darba devēji ātri atradīšot nepieciešamos darbiniekus, jo NVA reģistrēti dažādu profesiju pārstāvji, kuru pieredze, zināšanas un darba iemaņas noderēs sezonas darbu veikšanai.

Sezonas vakances darba devēji var pieteikt arī patstāvīgi, publicējot tās NVA CV/Vakanču portālā (http://cvvp.nva.gov.lv/).

Sezonas rakstura darbi ir saistīti, piemēram, ar pludmaļu, publisko peldētavu, kempingu, dabas tūrisma infrastruktūras un atpūtas vietu uzturēšanu un uzraudzību, mazumtirdzniecību, darbu kafejnīcās, peldētavās, kempingos, atpūtas vietās un parkos, ainavas elementu vai kultūrvēsturisko objektu sakopšanu, meža darbiem, sēju, stādīšanu, lopu ganīšanu, zivju audzēšanu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis nodokļu krāpšanas shēmu Dzintaru koncertzālē.

Šī gada jūlijā VID Nodokļu un muitas policijas (NMPP) amatpersonas veica procesuālās darbības kādā Pierīgas koncertzālē.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka procesuālās darbības veiktas Dzintaru koncertzālē. Valstij nodarītie zaudējumi nenomaksāto nodokļu veidā ir nedaudz vairāk par 50 000 eiro, sacīja VID pārstāvis Andrejs Vaivars.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, noskaidrots, ka noziedzīgs grupējums veica nelikumīgas darbības krēslu piegādē koncertzālei. Uzņēmums veica fiktīvu krēslu piegādi kādam ārvalstu uzņēmumam, kurš savukārt krēslus publiskā iepirkuma konkursa rezultātā piegādāja pasūtītājam - koncertzālei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Konkursā par Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanu noteikts uzvarējušais projekts

Lelde Petrāne, 14.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domes rīkotajā arhitektūras metu konkursā Dzintaru koncertzāles vasaras zāles atjaunošanai ir noteikts uzvarējušais projekts. Izvērtējot iesniegtos darbus, otrā godalga piešķirta projektam, ko izstrādājis arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA «Vincents».

Kopumā metu konkursam tika iesniegti pieci darbi, kas paredzēja dažādus Dzintaru koncertzāles lielās zāles attīstības scenārijus no vēsturiskās zāles pilnīgas pārbūves līdz modernu risinājumu piedāvājumam, saglabājot vēsturiskās zāles aprises, kā arī tika piedāvāti dažādi Dzintaru koncertzāles lielās zāles teritorijas labiekārtošanas virzieni.

Atbilstoši konkursa nolikumam otrās godalgas ieguvējs, SIA «Vincents» saņems 7500 eiro, savukārt trīs konkursa dalībniekiem, kuri izpildījuši visas darbu iesniegšanas un kvalifikācijas prasības – SIA «MARK arhitekti», pilnsabiedrība «ZGT», SIA «DUAL arhitekti» –, piešķirs 4000 eiro. Pirmā godalga konkursā netika piešķirta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 25. līdz 28. jūnijam Jūrmalā notiks Eiropas Harley-Davidson motociklu īpašnieku kluba 18.gadskārtējais salidojums, kas sola gan plašu šova programmu, gan transporta kustības ierobežojumus pilsētā.

Tiek prognozēts, ka Jūrmalā ieradīsies ap 3000 motociklu un aptuveni 6000 motociklistu, moto īpašnieku, Harley-Davidson īpašnieku kluba biedru un citu interesentu no visas pasaules, pavēstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Jau vēstīts, ka jūrmalniekiem un pilsētas viesiem tiek solīti motociklu paraugdemonstrējumu braucieni, Harley-Davidson zīmola produktu (arī apģērba) un atribūtikas tirdzniecība, visdaudzveidīgāko motociklu izbraucieni pa pilsētu, skaistāko un interesantāk pārveidoto (tūnēto) motociklu šovs, koncerti Dzintaru koncertzālē, grandiozs parādes brauciens cauri visai Jūrmalai un pa Jūrmalas apvedceļu, izbraucieni pludmalē un daudzas citas saistošas izdarības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2007.gada septembra kultūras pasākuma kalendārs Jūrmalā

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

" 1. septembris plkst. 13.00 - Zinību dienas svētki - integrācijas projekta "Augusts" noslēguma pasākums Kauguru kultūras namā

" 1. septembris plkst. 19.00 - Grupas "Credo" koncerts Dzintaru koncertzālē

" 2. septembris plkst. 18.00 - X starptautiskais garīgās mūzikas festivāls Dubultu baznīcā

" 3. septembris plkst. 10.00 - 4.starptautiskā Mākslas Foruma dalībnieku darbu izstāde "Vasara Jūrmalā" Bulduru kultūras namā

" 4. septembris plkst. 15.00 - Jūrmalas mākslinieku darbu izstādes "Ceļojumu iespaidi" atklāšana Bulduru kultūras namā

" 5. septembris plkst. 19.00 - Ērika Babičeva koncerts Dzintaru koncertzālē

" 6. septembris plkst. 20.00 - R.Paula koncerts "Pasaule ir skaista" Dzintaru koncertzālē

" 7. septembris plkst. 20.00 - A.Rozenbauma koncerts Dzintaru koncertzālē

" 8. septembris plkst. 13.00 - Albertam Kronenbergam - 120 - svētki visai ģimenei, gadatirgus, koncerts, cirka mākslinieku priekšnesumi, spēles un atrakcijas Bulduros, Muižas ielā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas dzintara tirgotājiem šobrīd nākas pazemināt savas preces cenas, kas pašiem lietuviešiem pēdējos gados vairs nav īsti pa kabatai, tomēr tās vēl aizvien ir nesamērīgi augstas, raksta avīze Lietuvos žinios.

Ķīnieši, kas pirms dažiem gadiem dzintaru uzpirka masveidā, nu vairs to nedara, jo paši sākuši nomāt dzintara raktuves Krievijas Kaļiņingradas apgabalā.

Dzintara tirgū vērojamas arī citas tendences - pieaugusi interese par lētāko Ukrainas dzintaru, bet baltais jeb ziloņkaula krāsas dzintars, kas agrāk netika vērtēts īpaši augstu, nu kļuvis par kārotāko un arī dārgāko preci.

«Cenas, ko uzpircēji bija pacēluši līdz kosmiskiem augstumiem, sākušas atspēlēties,» avīzei sacījis Padomes loceklis, pazīstamais Lietuvas dzintara kolekcionārs un vairāku galeriju īpašnieks Kazimirs Mizgiris. «Pirms četriem gadiem prāvāks tīrradnis ielas tirdzniecībā maksāja vienu eiro gramā, bet šobrīd - vismaz piecus līdz septiņus eiro. Vairs neatradīsiet arī slīpētas, apaļas krelles, jo no vecmāmiņu pūralādēm viss jau uzpirkts un aizceļojis uz ārzemēm. Ja nu arī kāds saka, ka dzintara cenas kritušās, jāatzīst, ka tās joprojām ir neadekvāti augstas. Nākamās lietuviešu paaudzes par dzintara rotām un dzintara izstrādājumiem varēs tikai pasapņot.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

MK lems par laukstrādnieku nodokļa ieviešanu

Dienas Bizness, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta (MK) sēdē paredzēts izskatīt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz mazināt nelegālo nodarbinātības līmeni sezonas laukstrādnieku vidū, kā arī administratīvo slogu, kas saistīts ar šai nozarei raksturīgu nevienmērīgo sezonas darbinieku plūsmu.

Grozījumus likumā paredzēts izskatīt otrdien, 13. augustā. Tie paredz, kā alternatīvu jau esošajiem darbaspēka nodokļiem ieviest sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli, nosakot 15% nodokļa likmi, skaidro MK.

Darba devējs, kura saimnieciskā darbība ir saistīta ar augļu, ogu un dārzeņu audzēšanu, sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli varēs piemērot ienākumam, kuru izmaksās personai, kas tieši tiks nodarbināta augļkoku, ogulāju un dārzeņu sējā un stādīšanā, sējumu un stādījumu kopšanā, ražas novākšanā, augļu, ogu un dārzeņu šķirošanā. Tā kā darbi šajā nozarē tiek veikti izmantojot gan tehniku, gan laukstrādnieka darbu, likumprojektā paredzēts par sezonas darbu lauksaimniecības nozarē neuzskatīt traktortehnikas vadīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kad piedzīvosim jaunu Nacionālo koncertzāli Rīgā?

Gvido Princis, Rīgas pilsētas arhitekts, pašvaldības aģentūras «Rīgas pilsētas arhitekta birojs» direktors, 08.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskaitāmās nozares profesionāļu un valsts pārvaldes pārstāvju diskusijās par Nacionālo akustisko koncertzāli Latvijas galvaspilsētā pausts vienots viedoklis, ka tās trūkums mazina Latvijas ekonomikas, kultūras un tūrisma konkurētspēju starptautiskajā vidē. Ir pilnībā skaidrs un neapstrīdams, ka augsta līmeņa koncertzāle, turklāt ar ambīcijām uz nacionālas akustiskās koncertzāles statusu Rīgā, ir nepieciešama.

Par to tiek runāts un diskutēts jau vismaz 15 gadus, nacionāla līmeņa akustiskā koncertzāle kā prioritāte minēta arī stratēģiskos attīstības dokumentos, un jau kopš 2004. gada ir pieņemti dažādi motivēti lēmumi, piemēram, Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā «Latvija 2030», Nacionālajā attīstības plānā un Rīgas pilsētas attīstības programmā.

Tomēr līdz šim tālāk par aptuvenu koncertzāles programmu, tās metu (vizualizācijām!?) iespējamai būvei uz AB dambja, pretrunīgiem pieņēmumiem par tās izmaksām un diskusijai par iespējamām novietnes alternatīvām neesam tikuši. Tuvojoties Nacionālās akustiskās koncertzāles vīzijas īstenošanai rezervētās Eiropas struktūrfondu naudas – 23 miljonu eiro – apguves galatermiņam, koncertzāles jautājums atbildīgo amatpersonu un nozares speciālistu dienaskārtībā parādās ar jaunu sparu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTOREPORTĀŽA: Vidzemes kultūras pērle gatava startam

Lāsma Vaivare, 27.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Latvijā tiks atklāts trešais reģionālais kultūras centrs, tā uzturēšanas pienākumi sadalīti starp valsti, pašvaldību un kultūras dzīves organizētājiem

Koncerti, izrādes, filmas – jaunās Vidzemes koncertzāles Cēsis programma ir saplānota līdz gada beigām. Un, lai arī ar dažiem izņēmumiem popmūzikas projektu izskatā, tā ir tuvu koncertzāles vadības izlolotajam ideālam.

Mācās no pilotprojekta

Kopš 2007. gada rīkotais Cēsu Mākslas festivāls kalpojis kā pilotprojekts Cēsu koncertzālei auditorijas un tās gaumes izpētes ziņā. «Tas daudz devis un, cerams, ļaus neizdarīt kļūdas,» saka koncertzāles valdes priekšsēdētājs Juris Žagars, kurš ir arī viens no festivāla organizatoriem. Gan festivāla, gan koncertzāles programma tiek būvēta «pēc savas līdzības. Ja tas mums patīk, tad arī mūsu draugiem patiks. Tas ir svarīgs kritērijs. Es arī biznesā tā saku – varu efektīgi pārdot tikai to, kas man patīk, ko es pats lietoju,» skaidro J. Žagars. Organizējot festivālu, šī taktika atmaksājusies, festivāla programmu izvēlas tikai tā komanda, un festivālam ir nozīmīga loma Latvijas vasaras kultūras aktivitātēs. Vai tas izdosies arī koncertzālē, vēl pāragri spriest, piekrīt valdes priekšsēdētājs, norādot, ka atšķirībā no festivāla koncertzālē kvalitāte būs jānotur ilgtermiņā. Tādēļ viņam jau bijušas asas vārdu pārmaiņas ar producentiem par atsevišķiem projektiem, kuru norise koncertzālē akceptēta, bet zem kuriem J. Žagars savu parakstu neliktu. «Nerunāju par to, vai tā ir popmūzika vai akadēmiskā mūzika. Arī popmūzika var būt kvalitatīva, stilīga, bet var būt vienkārši garlaicīga un slikta. Man patīk teiciens, ka jebkurā sabiedriskā aktivitātē ir privātā ieinteresētība, un es uzskatu – ja šī privātā ieinteresētība neizpaužas tikai vēlmē nopelnīt naudu, tad tā ir ārkārtīgi pozitīva. Tās var būt ambīcijas, labāku dzīves apstākļu radīšana pilsētā, kur tur dzīvo. Tā kā es dzīvoju Cēsīs, manās ambīcijas ir padarīt šo vietu par ideālo vietu dzīvošanai, par vietu, kur es ļoti, ļoti gribu dzīvot un kur man ļoti patīk,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā viena no versijām, kāpēc starptautiskais mūzikas festivāls Jaunais Vilnis ir gatavs pamest Jūrmalu, ir nolaistās Dzintaru koncertzāles tualetes, PAA Vannu Fabrika ir gatava dāvināt Dzintaru koncertzālei jaunas, moderna dizaina izlietnes un pisuārus.

Mūzikas festivāls Jaunais Vilnis ir svarīgs pasākums Latvijas ekonomikas stimulēšanai un žēl, ka nemākam strādāt ar ārvalstu organizatoriem, kas gatavi investēt Latvijā, paudis SIA PAA vadītājs Pēteris Treicis. «Ja tiešām viens no iemesliem, kas kavē festivāla Jaunais Vilnis rīkošanu Jūrmalā – ir sliktā stāvoklī esošās tualetes, esam gatavi dāvināt mūsu ražoto produkciju, lai nāktu pretī šī jautājuma atrisināšanai. Esmu pārliecināts, ka atrastos arī kompānijas, kuras būtu gatavas atbalstīt Dzintara koncertzāli ar citu nepieciešamo produkciju un remonta darbiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludināts metu konkurss Dzintaru koncertzāles lielās zāles atjaunošanai

Zane Atlāce - Bistere, 13.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai, informē pašvaldībā.

Konkursa rezultātā plānots saņemt vienotu apbūves ieceri lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai.

Konkursā tiek sagaidīta vienota apbūves iecere koncertzāles lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA Dzintaru koncertzāle administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.Piedāvājumu iesniegšanas termiņš metu konkursam ir 2019. gada 5. jūlijs. 2019. gada 25 aprīlī plkst. 13 visi interesenti tiek aicināti uz objekta apskati un tikšanos ar pašvaldības un Dzintaru koncertzāles pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Iela Jūrmalā, kuras nosaukumu daļa nezina

Andrejs Vaivars, 16.08.2013

Dzintaru koncertzāle šobrīd piedzīvo pārmaiņas, un ir plānots, ka nākotnē dažādi šomeņi tur varētu uzstāties ne tikai vasaras sezonā, bet arī pārējās.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarunājot randiņu vai visnotaļ lietišķu tikšanos Jūrmalā uz Turaidas ielas, visticamāk, rastos virkne problēmu. Pirmkārt, Turaidas iela Jūrmalā ir diezgan gara, otrkārt, būsim godīgi – liela daļa no mums nemaz nezina, kur tā ir. Toties, pasakot «laukumiņā pie Dzintaru koncertzāles», principā uzreiz viss ir skaidrs.

Vēl pirms koncertzāles jau pa gabalu vēd uzraksts, kas liecina, ka tur var nopirkt Baskin Robbins saldējumu. Tā kā Turaidas ielas sākumgala apmeklējumam izvēlēto dienu par saulainu nosaukt ir grūti, pie saldējuma vitrīnām satiekam acīm redzami nosalušu un arī garlaicības māktu meiteni, kura teic, ka viņu sauc Karolīna un mēs tiešām neesot atnākuši īstajā dienā – ne spīd saule pie debesīm, ne līdzās esošajā koncertzālē notiek kāds pasākums. Pēc viņas teiktā, principā visu tirdzniecību šeit var iedalīt divās kategorijās – kad notiek Jaunais vilnis un kad tā nav. Beidzoties šim festivālam, rodoties sajūta, ka visi cilvēki no Jūrmalas ir aizbraukuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā atklāj rekonstruētās ielas

Agrita Aune, Db, 28.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien atklāj rekonstruētās Turaidas un Aizkraukles ielas.

Būvdarbus veica SIA Binders, būvuzraugs – SIA Jurēvičs un partneri. Projekta kopējās izmaksas ir 2.3 miljoni latu.

Turaidas iela ir galvenais ceļš kā nokļūt līdz Dzintaru koncertzālei, bet Aizkraukles iela ierīkota kā Jomas ielas turpinājums, kas ved uz Dzintaru Mežaparku.

Turaidas un Aizkraukles ielas ir pilnībā rekonstruētas un labiekārtotas – ir nomainītas visas inženierkomunikācijas, ieklāts jauns braucamās daļas asfalta segums, uzstādīts jauns apgaismojums, izveidota bruģēta gājēju ietve un veloceliņš, kā arī apzaļumota un labiekārtota pieguļošā teritorija.

Projekta ietvaros labiekārtots laukums iepretim Dzintaru koncertzālei, kā arī ierīkota strūklaka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dabā atrodamais dzintars ir viena no Latvijas unikālajām bagātībām, un unikāli pasaules mērogā ir arī atklājumi, ko dzintara izmantošanā veikusi zinātniece Inga Ļašenko.

Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centra vadošā pētniece Inga Ļašenko strādā ar «dižciltīgiem» materiāliem - sudrabu un dzintaru. Viņas izstrādātie sudraba pārklājuma pavedieni tiek izmantoti tekstilijās ar antibakteriālu un pretsviedru iedarbību. Zeķes ar sudraba pavedieniem noder arī vēnu varikozes profilaksei un ārstēšanai. Atšķirībā no citur pasaulē izmantotajiem sudraba pavedieniem Latvijas zinātnieces patentētajai izstrādnei piemīt īpašs sastāvs ar lēnu un ilglaicīgu medicīnisko iedarbību. Starptautiskais patents iegūts ne vien sudraba pavedieniem, bet arī tekstilizstrādājumiem. «Darbā ar sudrabu ir vēl aspekti, ko gribētos izpētīt papildus, piemēram, sudraba pavediena masas patēriņu, kas rodas ekspluatācijas laikā. Tas ir viens no izstrādājuma izturības rādītājiem. Lai patērētājam pateiktu, ka izstrādājums nezaudēs savas īpašības pēc 20 mazgāšanas reizēm, mums pašiem ir par to jāpārliecinās, jāpārbauda mērījumos. Pagaidām mēs varam pateikt tikai vēlamo efektu, bet tas vēl nav zinātniski apstiprināts,» stāsta Inga Ļašenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Sākusies Dzintaru koncertzāles Mazās zāles restaurācija un rekonstrukcija

Lelde Petrāne, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vēsturiskās Mazās (slēgtās) zāles atslēgu svinīgu nodošanu būvniekiem sākusies Dzintaru koncertzāles restaurācija un rekonstrukcija, ko paredzēts paveikt divās ziemās, netraucējot vasaras koncertsezonu.

Dzintaru koncertzāles atslēgas Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis svinīgi nodeva būvfirmas RE&RE valdes priekšsēdētājam Aināram Pauniņam 2012. gada 23. oktobrī.

G.Truksnis norāda: «Dzintaru koncertzāle Jūrmalai ir viens no nozīmīgākajiem objektiem, un šī skaistā ēka sen jau bija pelnījusi jaunu veidolu, kas atbilstu mūsdienu vajadzībām. Pirms vairākiem gadiem modernizējām brīvdabas zāli, pēc tam – koncertzāles apkaimi, tagad varam ķerties klāt pašai vēsturiskajai ēkai.»

Kopējās restaurācijas un rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 8,47 miljoni latu. Būvdarbus plānots veikt par Valsts kases izsniegtiem kredītlīdzekļiem. Pašlaik Jūrmalas pilsētas dome ir noslēgusi kredītlīgumu ar Valsts kasi par 723 tūkstošus latu lielu aizņēmumu 2012. gadam. Nākamajos gados tiek domāts slēgt aizdevuma līgumus par būvdarbu atlikušo summu. Rekonstrukciju un restaurāciju plānots pabeigti divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Dzintaru koncertzālei ievēlēta jauna valde

Gunta Kursiša, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas domei piederošajā SIA Dzintaru koncertzāle ievēlēta jauna valde, un par tās vadītāju kļuvis Svens Renemanis, liecina Lursoft dati.

Valdes locekles amatā iecelta Diāna Bērza. Iepriekš SIA Dzintaru koncertzāle valdē darbojās Ingrīda Vilkārse un Viesturs Krauksts.

S. Renemanis SIA Dzintaru koncertzāle valdes priekšsēdētāja amatu jau ieņēmis laika posmā no 2009. gada 12. augusta līdz 2012. gada 17. augusta. Arī D. Bērza jau iepriekš darbojusies uzņēmuma vadībā, valdes locekles amatu ieņemot no 2009. gada 12. augusta līdz 2010. gada 1. oktobrim.

SIA Dzintaru koncertzāle reģistrēta 1998. gadā, un tās pamatkapitāls ir 209,5 tūkst. Ls. Pērn tā apgrozījusi 332 tūkst. Ls, un koncertzāles peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 14,4 tūkst. Ls. Uzņēmumā 2012. gadā tika nodarbināti vidēji 33 strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas zīmola "Livonijas dzintars" produktos izmanto Baltijas dzintaru.

"Dzintarskābe ir mūsu ķermenī esoša viela, kurai ir nozīmīga funkcija vielmaiņas procesos. Jau labu laiku Krievijā ir izpētīta dzintarskābes iedarbība, arī Rīgas Stradiņa universitātē notiek pētījumi par dzintarskābes pielietošanu. Pasaulē tieši Baltijas dzintars ir ļoti pieprasīts tajā esošās lielās dzintarskābes koncentrācijas dēļ. Visi citi pasaules dzintari šo vielu satur daudz mazāk. Baltijā dzintarā ir 3 līdz 5% dzintarskābes, bet baltajā dzintarā līdz pat 11%," saka Daiga Šķiņķe, SIA "Livonijas dzintars" īpašniece.

Ideja par kosmētiku ar dzintaru viņai radās pirms septiņiem gadiem, kad savām vajadzībām sāka nodarboties ar krēmu izgatavošanu. Viņai tuvs cilvēks nodarbojās ar masāžām, apguva dzintara terapiju un lūdza uztaisīt kādu produktu, ko izmantot viņa privātpraksē. "Es tolaik biju izmācījusies aromterapiju un savām vajadzībām sāku šo to gatavot un blakus esošie cilvēki to novērtēja. Viens Lietuvas uzņēmums padalījās pieredzē par to, cik daudz dzintarskābes jāpievieno. Tā eksperimentu ceļā tapa mani produkti, kādu Latvijā iepriekš nebija," stāsta D. Šķiņķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzintaru koncertzālē pērn notikuši 92 pasākumi

Žanete Hāka, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā SIA Dzintaru koncertzāle nodrošinājusi Jūrmalas pilsētā 92 dažādus pasākumus, no kuriem 30% bijuši dažāda mēroga festivāli un konkursi, liecina Lursoft.

2012.gads Dzintaru koncertzālei bijis finansiāli stabils, un ieņēmumi ir saglabājušies 2011.gada līmenī. Pērn uzņēmuma apgrozījumu veidojuši 332 tūkstoši, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 14,47 tūkstoši latu. Salīdzinot ar 2011.gadu, pērn uzņēmuma neto peļņa samazinājusies par 42%, kas saistīts ar izmaksu palielināšanos.

Kā lielākie festivāli, kas pērn notikuši koncertzālē, tiek minēti Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais Vilnis 2012, Starptautiskais humora festivāls Jūrmala 2012 un Dziedošais Kivins 2012. Jau astoto gadu par sava festivāla norises vietu Dzintaru koncertzāli izvēlējies arī Starptautiskais mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets (MK) otrdien akceptēja jaunos noteikumus par sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa piemērošanu, informē Zemkopības ministrija (ZM).

Noteikumi regulē informācijas uzskaiti sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa režīma piemērošanai un citas darbības, kas saistītas ar sezonas laukstrādniekiem.

Kā liecina ZM dati, 2011.gadā legāli nodarbināts nesamērīgi mazs sezonas darbinieku skaits (attiecīgi maza ir samaksāto nodokļu summa). Nozarē dominē nelegālā nodarbinātība, kura nesamaksātu nodokļu veidā rada aptuveni 2,5 miljonu eiro lielus zaudējumus valsts budžetam.

Noteikumu projekts nosaka, ka sezonas laukstrādnieku ienākuma izmaksātāji tiek reģistrēti sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa informācijas sistēmā, sniedzot tiem piekļuvi reģistrēties informācijas sistēmā, ja tie ir izpildījuši noteiktus kritērijus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras ministrija, slēdzot līgumus par Gaismas pils celtniecību vai koncertzāles projektēšanu, iespējams, varēja noslēgt izdevīgākus līgumus.

Latvijas praksē izmantojami FIDIC līgumi, kas tiek izmantoti uzsākot būvniecības, projektēšanas vai konsultāciju projektus, pārsvarā netiek īpaši pētīti, bet slēgti tikai balstoties uz labās prakses piemēriem. Noslēgtie līgumi ir ļoti sabalansēti, tomēr pašreizējā ekonomiskajā situācijā bijusi iespēja slēgt vienkāršāku, tomēr saprotamāku un, iespējams, valstij un nodokļu maksātājiem izdevīgāku līgumu, neizmantojot FIDIC. FIDIC līgumi ir Starptautiskās inženierkonsultantu federācijas tipveida līgumi, kas parasti tiek piemēroti liela apjoma (vairāku miljonu latu) pasūtījumos un to izmantošanai ir nepieciešamas gan speciālas zināšanas, gan ievērojami resursi līguma administrēšanai, norāda juridisko konsultāciju firmas Sorainen partneris Ģirts Rūda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO,VIDEO: 25 miljonus vērtā Ventspils koncertzāle gatavojas startam

Monta Glumane, 19.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās durvis vērs 25 milj. eiro vērtā Valsts Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle Latvija

Tajā būs divi pasaules mērogā unikāli mūzikas instrumenti, pārdomāti energoefektivitātes un daudzfunkcionāli telpu risinājumi. Mūzikas vidusskola ar klasēm, koncertzāle ar lielo un mazo zāli, publiskā mūzikas bibliotēka, kurā apvienosies Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas bibliotēka ar pilsētas bibliotēkas mūzikas nodaļu, skaņu ierakstu studija, mūzikas instrumentu veikals, kafejnīca divos stāvos ar terasi, ēdnīca un neliela frizētava – tas viss tiks apvienots vienā ēkā.

Šī kompleksa būvdarbi aizsākās 2017. gada februārī. Tiesa, jau tālajā 2005. gadā tika vērtētas arhitektu idejas par Lielā laukuma iekārtojumu un perspektīvās jaunās koncertzāles ēkas veidolu. Pēc Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde pasūtījuma ēkas būvprojekts izstrādāts vācu arhitekta Deivida Kuka (David Cook) pārstāvētajā Haascookzemmrich Studio 2050 arhitektu birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru