Jaunākais izdevums

Iespējams, degvielas krīze, ir par pamatu baumām, par to, ka Rīgas lidostā šogad kļūs par vienu lidsabiedrību mazāk.

easyJet lidojumus uz Latviju ir veicis kopš 2004. gada novembra. Saavukārt kompānijas trešā ceturkšņa rezultāti pierāda, ka tās galvenā izaugsme vērojama Londonā (Getvikas lidostā), Francijā, Itālijā un Spānijā.

Jau tagad biļetes maršrutā Rīga-Berlīne-Rīga aviokompānijas mājas lapā var pasūtīt tikai līdz šī gada 2. novembrim. Maršruts Berlīne-Rīga nebūs pieejams easyJet ziemas lidojumu grafikā, jo tas nav attīstījies kā aviokompānijas vadība bija cerējusi, tādēļ arī pieņemts lēmums to neiekļaut ziemas lidojumu grafikā. Pasažieri, kuri rezervējuši jebkuru lidojumu, varēs tās izmantot šajā maršrutā līdz vasaras lidojuma grafika beigām. Tomēr cerība, ka easyJet pavisam nepametīs Rīgas lidostu tomēr pastāv, jo vasaras grafiku lidsabiedrība šogad sola publicēt.

easyJet ir viena no lielākajām zemo cenu aviosabiedrībām Eiropā. easyJet apkalpo 385 maršrutus visā pasaulē, savienojot 103 lidostas 26 valstīs. Pēdējā gada laikā aviosabiedrība pārvadājusi vairāk nekā 40 miljonus pasažieru ar 162 lidmašīnām.

Pērn no Latvijas aizgāja British Airways.

Laikraksts Dienas bizness jau ziņoja (14.07.), ka neoficiāli avoti, kas saistīti ar Rīgas lidostu, norādīja, ka šobrīd ļoti neapmierināta ar finanšu rezultātiem maršrutā uz Rīgu ir britu zemo izmaksu aviokompānija easyJet. Tiek pat pieļauts, ka aviokompānija no Rīgas varētu aiziet, jo tā šobrīd pārskata visus savus maršrutus un pēta, kādus rezultātus uzrāda katrs virziens. Db gan neizdevās gūt apstiprinājumu šādai informācijai kompānijā. easyJet reģionālais direktors Džons Kolsats norāda, ka nevar komentēt šādu informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet piešķirta balva kā labākajai zemo cenu aviolīnijai

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

easyJet saņēmusi Labākās zemo cenu aviolīnijas godalgu ikgadējās OAG Aviolīniju industrijas balvas (Official Airline Guide Airline Industry Awards) ietvaros.

Balva tiek piešķirta visaugstāk novērtētajām un inovatīvākajām aviolīnijām un lidostām, balstoties uz patērētāju balsojumiem – patstāvīgajiem lidotājiem visā pasaulē, Db.lv informē easyJet.

Neviena Eiropas aviolīnija iepriekš nav saņēmusi šādu balvu. Iepriekšējos gados šādas godalgas saņēmušas tādas aviokompānijas kā Southwest, jetBlue un Virgin Blue. Balva ir īpaši nozīmīga aviokompānijai easyJet, jo balsotāju vidū pārsvarā ir biznesa ceļotāji.

“Šo balvu nevajadzētu novērtēt par zemu. Šī ir pirmā reize, kad to saņem Eiropas aviolīnija, un mums bija diezgan nopietna konkurence no jetBlue un Southwest aviokompāniju puses, “ uzsver easyJet vadītājs Endijs Harisons (Andy Harrison), apmeklējot balvas pasniegšanas ceremoniju Londonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

EasyJet nostiprinās Igaunijā

Jānis Rancāns, 20.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija EasyJet šā gada ziemā uzsāks lidojumus jaunā maršrutā uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu.

Aviokompānija iecerējusi ziemā uz Tallinu, papildus jau esošajiem lidojumiem, doties no Getvikas lidostas Londonā. No Getvikas EasyJet jaunus lidojumus plāno arī uz Menas salu un Turīnu.

EasyJet uzsāks arī jaunus lidojumus no Eseksas uz Ženāvu un Venēciju, no Mančesteras uz Telavivu, no Ņūkāslas uz Amsterdamu un no Bristoles uz Kopenhāgenu. Šā gada ziemā EasyJet paredzējis veikt lidojumus kopumā 280 maršrutos.

Igaunija ir vienīgā Baltijas valsts, uz kuru lido EasyJet. Britu lidsabiedrība iepriekš veica reisus arī no Rīgas uz Berlīni, tomēr 2008. gadā EayJet tos slēdza. Pašlaik EasyJet lido uz Tallinu no Stanstedas lidostaas Londonā un Liverpūles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

140 pasažieri, kuri easyJet vainas dēļ uz divām dienām bija iestrēguši Bukarestē, sola iesūdzēt aviokompāniju tiesā. easyJet reiss uz Bulgārijas galvaspilsētu Sofiju bija nomaldījies un galu galā lidmašīna nosēdās Rumānijā, Bukarestē, ziņo Bulgarian News Network.

easyJet reisam no Londonas sestdien, 3. janvārī plkst. 20.30, bija jānosēžas Sofijā, taču galu galā lidmašīna pasažierus aizveda uz Bukaresti, aizbildinoties, ka Sofijas lidosta nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ tobrīd esot bijusi slēgta, lai gan patiesībā lidosta darbojās kā parasti.

Tagad easyJet maldinošā reisa pasažieri vēlas tiesas ceļā no aviokompānijas piedzīt kompensāciju.

Sofijas lidostas pārstāvji apstiprinājuši, ka lidosta minētajā laikā darbojusies, un visi iemesli, kāpēc easyJet lidmašīna nolaidās Bukarestē nevis Sofijā, radušies easyJet dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EasyJet atrisina strīdu ar dibinātāju

Lelde Petrāne, 11.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu kompānija easyJet pirmdien paziņojusi, ka ir atrisinājusi zīmola licences strīdu ar easyGroup, kā rezultātā aviosabiedrība saglabā savu easyJet nosaukumu un dibinātājs Stelioss Hadži-Īonau (Stelios Haji-Ioannou) zaudē tiesības iecelt pašam sevi par priekšsēdētāju, ziņo The Wall Street Journal.

Vienošanās ļauj easyJet sākt sadarbību zīmola jautājumos ar citiem ceļojumu pakalpojumu sniedzējiem.

«Es uzskatu, ka pārskatītā vienošanās labāk saskaņo easyJet akcionāru un licenciāra intereses,» sacījis easyJet priekšsēdētājs Maiks Rake.

EasyJet tiesības turpināsies 50 gadus ar vismaz 10 gadu saistībām. Par pirmo gadu S. Hadži-Īonau saņems fiksētu maksājumu 3,9 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (3,1 miljons latu) apmērā, šai summai pieaugot līdz 4,95 miljoniem mārciņu nākamajā gadā.

Pēc tam aviosabiedrībai būs jāveic ikgadējs atlīdzības maksājums 0,25% apmērā no ieņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

easyJet kopējie ieņēmumi palielinājušies par 24% līdz 892.2 miljoniem GBP (787.1 GBP milj. LVL).

easyJet darbības rezultāti līdz 31.martam:

·Kopējie ieņēmumi palielinājušies par 24% līdz £892.2 miljoniem ar pamata peļņu pirms nodokļu nomaksas kā iepriekš plānots

·Pasažieru skaits palielinājies par 15% līdz 18.9 miljoniem

·Lidmašīnu piepildījums ir 81%, līdzīgi kā pagājušajā gadā

·Kopējie ieņēmumi par vienu sēdvietu (neskaitot GB Airways) ir par 1.5% lielāki nekā pagājušajā gadā

·Vienas sēdvietas izmaksas (neskaitot degvielu, GB Airways) ir zemākas par 0.9% salīdzinājumā ar pagājušo gadu

·Degvielas izmaksas uz vienu vietu palielinājušās par 23.8%, salīdzinot ar pagājušo gadu

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EasyJet aktīvi iesaistās «cīņā par Maskavu».

Jānis Rancāns, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas otra lielākā zemo cenu aviokompānija EasyJet plāno ieiet Krievijas tirgū. Lidsabiedrība jau lūgusi atļauju lidojumu uzsākšanai starp Londonu un Maskavu, kā arī aizvada sarunas ar Sanktpēterburgas lidostu Pulkovo par lidojumu uzsākšanu uz Lielbritāniju un Zviedriju.

Lidojumus no Sanktpēterburgas EasyJet varētu uzsākt 2013. gada vasarā, vēsta PBK Daily. Turpmākajos lidsabiedrības plānos ietilpst arī lidojumu nodrošināšana no vēl trijām Krievijas pilsētām uz Londonu, Edinburgu un Mančestru. Kā norādīja Sanktpēterburgas lidostas Pulkovo pārstāvji, EasyJet vispirms nepieciešams iegūt atļauju lidojumu nodrošināšanai minētajos maršrutos.

Zemo cenu lidsabiedrībai nepieciešams uzvarēt Lielbritānijas civilās aviācijas pārvaldes izsludinātajā konkursā par lidojumu nodrošināšanu maršrutā Maskava – Londona. Uz lidojumiem pretendē arī kompānija Virgin Atlantic un British Airways.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

easyJet audzē peļņu, tomēr nākotnē neraugās optimistiski

Jānis Rancāns, 15.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo cenu aviokompānijas easyJet peļņa biznesa gada laikā, kas noslēdzies septembtī, pieaugusi par 86%. Lidsabiedrība arī brīdinājusi par nopietnu ekonomisko neskaidrību nākotnē, vēsta AP.

Lidsabiedrības peļņa bijusi 358 miljonu ASV dolāru apmērā, savukārt gadu iepriekš easyJet peļņa bija 192 miljoni ASV dolāru. easyJet ieņēmumi bijuši 5,48 miljardi ASV dolāru.

Aviokompānija arī norādījusi, ka minētajā periodā izjutusi ekonomisko spiedienu, kuru izraisījis zemā patērētāju pārliecība. Šā gada jūnijā – augustā, salīdzinot ar aizvadīto gadu, par 4% samazinājies brīvdienu rezervāciju skaits.

Tāpat easyJet norāda, ka nākamajā gadā tai nāksies atvēlēt papildus 349 miljonus ASV dolāru, lai segtu degvielas izmaksas.

Augstās degvielas cenas bieži tiek uzskatītas par lielākajiem avionozares izaicinājumiem – piemēram, IAG, kurai pieder BA, Iberia un nesen BMI – šā gada trešajā ceturksnī degvielai iztērējusi 1,9 miljardus ASV dolāru, vēsta Sky News.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūkstošiem Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas easyJet pasažieru nācies samierināties ar lidojumu kavēšanos un pamatīgām rindām lidostās, kad visā Eiropā pārtrauca strādāt lidsabiedrības datorsistēma.

Lidsabiedrības galvenajā bāzē – Londonas Getvikas lidostā - atcelti 14 lidojumi, bet pārējie kavējušies vidēji divas stundas. Izveidojušās lielas rindas pie aviokompānijas reģistrācijas galdiņiem, jo tehnisku problēmu dēļ reģistrēties lidojumam nav bijis iespējams internetā.

easyJet atzinusi, ka problēmas tās datorsistēmas piemeklējušas visā Eiropā un tāpēc reģistrācija lidojumiem notikusi manuāli, kas prasījis daudz ilgāku laiku. Pretēji Eiropas regulām, pasažieriem, kuru lidojumi tika atcelti, netika piedāvātas viesnīcas, bet gan norādīts izmēģināt veiksmi, kad datorsistēmas atsāks darbu, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

easyJet pametīs Somiju

Ritvars Bīders, 18.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada vasarā Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija easyJet pametīs Somijas tirgu, šādu lēmumu pamatojot ar pārāk zemo Somijas reisu popularitāti, atsaucoties uz Somijas mediju informāciju, ziņo Dzd.ee.

Pēdējais easyJet reiss no Somijas uz Lielbritānijas pilsētu Mančestru notiks šā gada 13. jūnijā, savukārt pēdējais reiss uz Londonu plānots 22. jūnijā. Pēdējais lidojums no Somijas uz Parīzi notiks 7. jūlijā.

easyJet patlaban sazinās ar tiem cilvēkiem, kuri iegādājušies biļetes šiem reisiem pēc minētajiem datumiem.

Jau ziņots, ka Starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse piekrīt airBaltic prezidenta Bertolta Flika pieņēmumiem, ka, iespējams, pēc dažiem gadiem Ryanair no Rīgas vairs nelidos. «Ja Ryanair aizies uz Tukuma lidostu, tad, visticamāk, Rīgā atgriezīsies zemo cenu aviokompānija easyJet,» norāda A.Luhse.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu zemo cenu lidsabiedrības easyJet dibinātājs Stelis Hadži-Joannu veidos zemo cenu lielveikalu ķēdi, lai šajā jomā konkurētu ar tādiem mazumtirdzniecības tīkliem kā Aldi un Lidl.

Veikalu ķēde, kas nodēvēta par easyFoodstore, darbību vispirms uzsāks Lielbritānijā un galvenokārt nodarbosies ar lētu, konservētu un pusfabrikātu pārtikas produktu tirdzniecību. «Man ir sajūta, ka pārtikas tirdzniecības tirgū ir vieta vēl vienam zemo cenu spēlētājam,» sacījis Stelis Hadži-Joannu.

easyJet dibinātājs sarunā ar Bloomberg skaidroja, ka veikals būs paredzēts galvenokārt mazturīgajiem, un uz to viņu pamudinājuši novērojumi citās valstīs, kā arī pieredze, vadot labdarības organizāciju Kiprā.

Pašlaik par paredzēto tirdzniecības uzņēmuma turpmāku attīstību sīkāk pagaidām neesot izlemts, atzina easyJet dibinātājs, vien norādot, ka lielveikalu ķēde nākamajos gados varētu izplesties, izmantojot situāciju mazumtirdzniecības īpašumu tirgū, kas Lielbritānijā piedzīvojis lejupslīdi. Līdz gada beigām paredzēts atvērt vienu veikalu Austrumlondonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet reklāmā mānās

, 29.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu pārvadātājs easyJet ir pārkāpis reklamēšanās noteikumus, savā reklāmā apgalvojot, ka easyJet biļešu cenas ir līdz pat 65% zemākas nekā British Airways piedāvātās cenas septiņos maršrutos, ziņo BBC.

Atbildot uz easyJet reklāmu, kas publicēta avīzē, British Airways (BA) norāda, ka neviens no easyJet minētajiem maršrutiem nav par 65% lētāks par BA piedāvājumu.

Lielbritānijas Reklamēšanās standartu aģentūras lēmums bijis par labu BA. Tā kā easyJet nevarēja pierādīt savu taisnību, aviokompānija solījusi, ka darīs visu iespējamo, lai šādas kļūdas vairs nerastos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

easyJet iegādājas 15 jaunas lidmašīnas

Ritvars Bīders, 04.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija easyJet nolēmusi iegādāties15 jaunas Airbus A320 lidmašīnas 1,1 miljarda ASV dolāru vērtībā, paturot iespējas iegādāties vēl 33 šādus gaisa kuģus, ziņo AFP.

Līguma nosacījumi paredz, ka easyJet jaunās lidmašīnas saņems laika posmā no 2012. līdz 2014. gadam.

Airbus norāda, ka, lai arī 15 A320 gaisa kuģu cena ir aptuveni 1,1 miljards dolāru, easyJet piešķirtas ievērojamas atlaides. Atlaižu apjoms gan netiek publiskots.

easyJet savā 2009./2010. finanšu gadā, kas noslēdzās pērn septembrī, nopelnīja 154 miljonus sterliņu mārciņu. Iepriekšējā finanšu gadā easyJet nopelnīja 55 miljonus mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet samazina izmaksas ar LIDO OC

, 19.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lufthansa Systems ceturtdien, 19. jūnijā paziņoja, ka Eiropas ceturtā lielākā aviokompānija easyJet no 2008. gada oktobra sāks izmantot Lido Operāciju centru (LIDO OC) visu lidojumu plānošanai, Db.lv informē kompānijas preses dienests.

LIDO OC lidojumu plānošanas sistēma dos iespēju aviokompānijai optimizēt savu lidojumu maršrutus, samazināt degvielas patēriņu un nodrošināt ievērojamu izmaksu ietaupīšanu ar sekojošām lietām:

* Ņemot vērā satiksmes plūsmas ierobežojumus (TFR) – sarežģītus noteikumus, kas nodrošina vienmērīgu gaisa satiksmes plūsmu;

* Ietaupot dispečeru laiku un darbu līdz ar automātisku noteikumu pārbaudi katrā maršrutā;

* Ņemot vērā laika prognozi lidojuma laikā, lidojuma ilgumu, degvielas patēriņu un izmaksas, lai plānotu vislabāko maršrutu;

“Pēdējā laika naftas cenu pieaugums ir atstājis dramatisku iespaidu uz Eiropas aviācijas industriju. Rezultātā, easyJet veic virkni pasākumu, lai samazinātu izdevumus un uzlabotu degvielas efektivitāti. Mēs izvēlējāmies LIDO OC un TFR moduli, jo tas palīdzēs optimizēt maršrutus, kurus veic mūsu modernā un ekonomiskā flote, kā arī izveidot efektīvu un dinamisku lidojumu plānošanas procesu izmaksu samazināšanai. Turklāt, jaunā sistēma ir ievērojami ekonomiskāka, jo uzlabos dispečeru darbu un palielinās resursus tālākai izaugsmei. Efektīvs process un vislabākais resursu izlietojums ir pamats mūsu biznesa modeļa panākumiem,” skaidro easyJet pārstāvis Kors Vriesvijks (Cor Vrieswijk).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pārāk liels vīriešu skaits un ziedojumu vākšana neļauj pacelties easyJet lidmašīnai

Lelde Petrāne, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā bāzētā lēto cenu aviokompānija easyJet bijusi spiesta lūgt četriem pasažieriem izkāpt no lidmašīnas, kas plānojusi doties no Liverpūles uz Ženēvu, jo tās svara ierobežojums pārsniegts par 300 kilogramiem, vēsta thelocal.se.

Iemesls bijis «ārkārtīgi lielais pasažieru - vīriešu īpatsvars» Airbus A319 lidmašīnā, informējusi easyJet.

Lidmašīnā atradušies 135 vīrieši un tikai 19 sievietes.

Pasažieri bijuši spiesti ziedot naudu, jo aviokompānija tiem brīvprātīgajiem, kas piekristu pamest lidmašīnu, piedāvājusi vien 100 Lielbritānijas sterliņu mārciņas katram. Galu galā savākts pietiekami daudz naudas, lai tiem četriem vīriešiem, kuri piekrituši pamest lidmašīnu, piedāvātu 200 Lielbritānijas sterliņu mārciņas katram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrība SmartLynx Airlines Eiropas zemo cenu aviokompānijai easyJet iznomās sešas lidmašīnas, informē SmartLynx Airlines pārstāvji.

Šā gada novembrī SmartLynx Airlines parakstīja ilgtermiņa nomas līgumu ar easyJet Airline Company Ltd., kas paredz, ka SmartLynx iznomās easyJet sešas Airbus A320 tipa lidmašīnas. Četras no tām reģistrētas Latvijā, bet divas Igaunijā.

Lidmašīnas lidos no Tēgeles lidostas Vācijā uz dažādiem galamērķiem Eiropā.

Šis līgums ir turpinājums abu aviosabiedrību sadarbībai, kas sākta šī gada sākumā, kad SmartLynx izīrēja easyJet trīs lidmašīnas Airbus A320.

2016.gadā lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu segmentā "SmartLynx Airlines" koncerns bāzēja lidmašīnas Beļģijā, Čehijā, Francijā, Apvienotajā Karalistē, Spānijā, Turcijā un Vjetnamā, savukārt pasažieru čartera pārvadājumu segmentā koncerns apkalpoja klientus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Francijā un Kosovā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet: peļņa samazināsies par 46%

, 24.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

easyJet pilnā finanšu gada peļņa pirms nodokļiem degvielu cenu kāpuma dēļ samazināsies par vismaz 46%, ziņo Bloomberg.

easyJet apgrozījums uz vienu sēdvietu kompānijas finanšu gada trešajā ceturksnī, kas beidzās šī gada 30. jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, palielinājās par 12% līdz 92.54 ASV dolāriem. easyJet pārvadāto pasažieru skaits trešajā ceturksnī palielinājās par 16% līdz 11.5 miljoniem. Pasažieru skaita pieaugums skaidrojams ar aviokompānijas GB Airways pārpirkšanu.

easyJet, kura akciju cena šī gada laikā samazinājusies par 40%, un tā konkurenti pašlaik cīnās ar augstajām degvielas izmaksām un aizvien krītošo pieprasījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet septembrī pārvadā par 22% vairāk pasažieru

, 06.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada septembrī Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija easyJet pārvadājusi 4.2 miljonus pasažieru, kas ir par 0.8 miljoniem jeb 22.1% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī 2007. gadā, informē kompānija.

easyJet lidmašīnu piepildījums šī gada septembrī bijis 86.9%. 2007. gada septembrī easyJet lidmašīnu piepildījums bija 85.2%.

Kopumā pēdējo 12 mēnešu laikā līdz šī gada septembrim easyJet ir pārvadājis 43.7 miljonus pasažieru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

easyJet gada peļņa gandrīz uz pusi mazāka

, 20.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas easyJet peļņa 2007./2008. finanšu gadā, kas noslēdzās 30. septembrī bija 123.5 miljoni ASV dolāru, kas ir par 45% mazāk nekā 2006./2007. finanšu gadā, ziņo Associated Press.

easyJet apgrozījums 2007./2008. finanšu gadā palielinājās par 31.5% līdz 3.5 miljardiem ASV dolāru.

Gada laikā easyJet un GB Airways, kuru easyJet iegādājās šī gada janvārī, pārvadāja 43.7 miljonus pasažieru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ryanair lēto lidojumu ēru plāno arī Krievijā

Jānis Rancāns, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair varētu uzsākt lidojumus arī uz Krieviju, atzinis lidsabiedrības vadītājs Maikls Olīrijs, kurš esot aizvadījis «izpētes» sarunas ar kaimiņvalsts lidostu pārstāvjiem.

«Mēs esam aizvadījuši sarunas ar vairākām lidostām, tās patlaban bija vērstas uz situācijas apzināšanu,» kompānijas pausto citē Irish Independent. Aizvadītajā nedēļā Krievijas varasiestādes pavēstīja, ka apsver zemo cenu aviokompāniju ļaut veikt pasažieru pārvadāšanu valsts iekšzemes maršrutos. Tāpat Krievija apsver iespēju veidot arī savas iekšzemes zemo cenu aviokompānijas.

Patlaban uz Krieviju lido tādas zemo cenu kompānijas kā Air Berlin, Spānijas Vueling, Turcijas Pegasus Airlines u. c.

Db.lv jau vēstīja, ka Eiropas otra lielākā zemo cenu aviokompānija EasyJet plāno ieiet Krievijas tirgū. Lidsabiedrība jau lūgusi atļauju lidojumu uzsākšanai starp Londonu un Maskavu, kā arī aizvada sarunas ar Sanktpēterburgas lidostu Pulkovo par lidojumu uzsākšanu uz Lielbritāniju un Zviedriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lielbritānijas EasyJet brīdina par referenduma iznākuma negatīvo ietekmi uz tās biznesu

LETA, 27.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība EasyJet pirmdien brīdināja, ka 23.jūnijā notikušā referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) rezultāti nākamo sešu mēnešu laikā negatīvi ietekmēs kompānijas darbību.

Lielbritānijas aviokompānija paziņoja, ka balsojums, kurā vēlētāji atbalstīja valsts aiziešanu no ES, vasarā ekonomikā un patērētāju vidū radīs neskaidrību.

Šīs neskaidrības ietekmē varētu samazināties EasyJet ienākumi, rēķinot uz vienu pasažiera vietu, kas ir nozīmīgs lidsabiedrību darbības efektivitātes rādītājs, vismaz sešus mēnešus līdz 30.septembrim varētu samazināties par 5% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

EasyJet norādīja, ka aprīlī-jūnijā tās rezultātus ietekmē līdz šim saistībā ar Francijas gaisa satiksmes kontrolieru streiku, Londonas Getvikas lidostas pārslogojumu un sliktajiem laikapstākļiem atceltais 1061 reiss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija easyJet šī gada martā pārvadāja 3.49 miljonus pasažieru, kas ir par 6.3% mazāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, ziņo Market WemeasyJet/em pasažieru skaits krīt, emRyanair /em- kāpjatch.

easyJet lidmašīnu sēdvietu piepildījums šī gada martā bija 84.7%, kas ir par 2.8 procenta punktiem mazāk nekā pērn martā. Arī Ryanair lidmašīnu sēdvietu piepildījums samazinājies – no 79% līdz 77%.

British Airways šī gada martā pārvadājis par 7% mazāk pasažieru nekā pērn martā. 13% kritums vērojams biznesa klasē un 6% ekonomiskajā klasē. British Airways lidmašīnu piepildījums samazinājies par 6.4 procenta punktiem līdz 72.7%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

EasyJet novembrī pārvadājusi par 3.4% vairāk pasažieru

, 08.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija easyJet šī gada novembrī pārvadājusi 2.98 miljonus pasažieru, kas ir par 3.4% vairāk nekā pērn novembrī, ziņo The Press Association.

Kopumā šī gada vienpadsmit mēnešos easyJet pārvadājusi 44.37 miljonus pasažieru.

EasyJet lidmašīnu piepildījums šī gada novembrī bija 83.9%.

Pēc darbības rezultātu publicēšanas easyJet akcijas cena palielinājās par 2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai EasyJet ir 90 dienas laika, lai sakārtotu lidojumu atiešanas laikus vai arī kompānijai būs jāmaina nosaukums. Tā paziņoja easyGroup īpakšnieks Sers Stelioss Hadži-Joanu (Sir Stelios Haji-Ioannou).

Vēstulē EasyJet S. Hadži-Joanu norādīja, ka lidojumu punktualitāte, it īpaši no Getvikas lidostas, ir zem katras kritikas, kas iedragā aviosabiedrības tēlu, jo presē parādās arvien vairāk nepatīkamāki virsraksti attiecībā uz šo problēmu.

Viņš arī norāda, ka laikraksta Sunday Times pētījums parāda, ka vairāk nekā puse no EasyJet lidojumiem no Getvikas lidostas kavējas, kas ir sliktāks rādītājs nekā Air Zimbabwe.

«Šis apkaunojošais salīdzinājums ar Air Zimbabwe var ļoti spēcīgi iedragāt easyGroup reputāciju. Ja EasyJet līdz 17. oktobrim neuzlabos situāciju, kas atbildīs easyGroup prasībām, tad tai nāksies šķirties no mūsu vārda,» uzsvēra S. Hadži-Joanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas vadošā zemo cenu aviolīnija easyJet ir ieviesusi jaunu pakalpojumu, kas dos iespēju samaksāt par bagāžas svara pārsniegšanu jau pirms lidojuma. To varēs izdarīt par zemāku cenu tiešsaistē, un vienlaicīgi arī ietaupīt laiku lidostā.

Ceļotāji varēs veikt priekšapmaksu par bagāžas pārsvaru biļetes rezervēšanas laikā tiešsaistē vai pa telefonu. Ja pasažieri vēlēsies veikt apmaksu jau pēc biļetes rezervēšanas, sākotnēji to būs iespējams izdarīt tikai zvanot uz klientu centru. Par bagāžas svara pārsniegšanu varēs turpināt maksāt arī lidostā, taču par augstāku cenu.

“Apmaksa par papildus bagāžas svaru ir pēdējais pakalpojums, ko ieviesis easyJet, lai ietaupītu savu pasažieru laiku un naudu. easyJet.com ir veidots, lai atvieglotu dzīvi saviem pasažieriem ar plašu funkcionalitātes un ērtību klāstu. Tādējādi ceļošana lidostā ir ātrāka un bez rūpēm," saka easyJet pakalpojumu attīstības vadītājs Pēteris Gerstle (Peter Gerstle).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstās degvielas cenas var izraisīt aviokompāniju bankrota drudzi, Eiropā atstājot aiz sevis tikai kādas piecas lielākās lidsabiedrības, informē AFP, atsaucoties uz aviokompānijas easyJet Vācijas nodaļas vadītāja Jona Kolsāta interviju žurnālam Der Tagesspiegel.

"Eiropā daudzas aviokompānijas būs spiestas pārtraukt savu uzņēmējdarbību. Teorētiski apdraudētas ir piecdesmit," žurnālam paudis Jons Kolsāts.

Pēc viņa domām, daudzu kompāniju izaugsmi ir satriekušas pieaugošās degvielas izmaksas, un šī tendence var novest pie tā, ka Eiropā izdzīvos vien piecas lielākās lidsabiedrības - British Airways, Air France - KLM, Lufthansa, Ryanair un easyJet.

Kolsāts uzskata, ka easyJet pārdzīvos šo negaisu pateicoties zemākām darbības uzturēšanas izmaksām un modernai, degvielu ekonomējošai lidmašīnu flotei.

"Jaunās Airbus lidmašīnas patērē par 20% mazāk degvielas, nekā vecie Boeing 737," viņš saka. Turklāt easyJet, kas patlaban esot ceturtā Eiropā lielākā aviokompānija, neplānot atcelt savus jauno lidmašīnu pasūtījumus. "Mēs esam pasūtījuši 119 un plānojam iegādāties vēl 88 [lidmašīnas]," komentē J.Kolsāts. "Nākamajos piecos gados mūsu apjoms dubultosies."

Komentāri

Pievienot komentāru