Jaunākais izdevums

C-klases sedans - Cadillac BLS Latvijā nopērkams jau kopš aprīļa, kad par luksus zīmola Cadillac oficiālo pārstāvi kļuva SIA Viking Motors. Nupat rūpnīca prezentējusi arī Cadillac BLS Wagon, kas ir konstruēts, ievērojot potenciālo pircēju vēlmes lielākajos Eiropas tirgos, informēja Viking Motors mārketinga vadītāja Inga Tralla.

Jaunā modeļa cena ir, sākot no 32 921 eiro, kas apliecinot to, ka šis leģendārais un prestižais auto nav masu produkts.

Šis ir vienīgais Cadillac, kurš pieejams ne tikai ar trīs jaudīgiem benzīna, bet arī ar divpakāpju 1.9 litru (150 un 180 Zs) dīzeļa turbo motoru un ekoloģisko 2.0 litru (200 Zs) benzīna versiju, kas darbināma arī ar bioetanolu (degvielu E85, tagad nopērkamu arī Latvijā). Cadillac BLS Wagon tiek piedāvāts ar 6-pakāpju manuālo un 6-pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 2008. gada rudenī Cadillac šim modelim komplektā ar 2.8 litru V-6 turbo motoru sola pilnpiedziņas versiju.

picturegallery.f31d05e2-4886-4428-8ff3-4cf5e1db5e15

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Jaunie loģistikas centri dažādās stadijās

Egons Mudulis, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompāniju plāni pāriet uz jaunām telpām īstenojas atšķirīgos ātrumos; šobrīd komersanti saskaņo dokumentus, būvē noliktavas vai arī jau pārvācas

Šogad un nākamgad turpināsies pērn uzsāktā loģistikas kompāniju pārvākšanās uz savām noliktavām vienā vietā – neatkarīgi no tā, vai tie ir pašu celti vai nomāti loģistikas parki. To kā kopumā pozitīvu attīstību vērtē Latvijas Loģistikas asociācijas (LLA) vadītājs Normunds Krūmiņš, jo loģistikas centri esot tā nepieciešamā infrastruktūras daļa, lai vispār varētu runāt par pievienotās vērtības loģistiku. Latvija gan šobrīd ir izvēlējusies savu attīstību tādējādi, ka šādu centru izveide ir privātā iniciatīva, kurpretim gan Lietuvā, gan Somijā, gan citās Eiropas valstīs tajā iesaistās valsts un pašvaldību uzņēmumi. Taču uz tranzīta koridora konkurētspējas paaugstināšanu tikpat lielu, ja ne lielāku, ietekmei atstājot dažādi ar akcīzes un muitas nodokļiem saistītie jautājumi. Tādēļ arī LLA ar Satiksmes ministrijas atbalstu iesniegusi valdībā priekšlikumus, kas paredz novērst šķēršļus šādu loģistikas centru attīstībai un darbībai. DB jau rakstīja, ka viens no ierosinājumiem ir ļaut uzglabāt nenodalītās telpās gan akcīzes, gan muitojamās, gan parastās preces. Runājot par nākotnes attīstību, lēcienu, pievienojot papildu vērtību loģistikas pakalpojumiem, viņaprāt, iespējams panākt, ka tiek veidots attīstības modelis publiskās un privātās partnerības veidā. Proti, valstij un pašvaldībām vajadzētu iesaistīties infrastruktūras izveidē, piemēram, pievedceļu izbūvē šādiem loģistikas centriem, kā arī ar elektrības un siltumapgādes risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Rolandas Plieda, loģistikas uzņēmuma “BLS” vadītājs: par pēkšņu karjeras maiņu un izaicinājumiem loģistikas jomā

Sadarbības materiāls, 10.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistika ir sarežģīta joma, kas sevī apvieno dažādas kompetences un kuras veiksmīga organizācija un vadība mūsdienās nebūtu iespējama bez jaunākajām tehnoloģijām. Pēdējo desmit gadu laikā nozarē ir noticis īsts lēciens procesu vadībā, un šīs jomas līderi tagad ir neatņemami saistīti ar inovatīviem risinājumiem un viedajām tehnoloģijām. Procesu automatizācija, digitalizācija, WMS, TMS sistēmas, mākoņdatošana u.c. tiek izmantotas, lai veiksmīgi pārvaldītu visus kravu pārvadāšanas un noliktavas procesus. Starptautiskā loģistikas uzņēmuma “Baltic Logistic Solutions” (BLS) direktors Rolandas Plieda šīs pārmaiņas identificē kā vienas no nozīmīgākajām uzņēmuma vēsturē.

“Baltic Logistic Solutions” ir viens no lielākajiem loģistikas uzņēmumiem Baltijā ar vairāk nekā 89 000 m2 noliktavu platību un augstākajiem kvalitātes standartiem starptautiskā līmenī. R Plieda “BLS” sāka strādāt 2009. gadā, un kopš tā laika ir virzījies pa karjeras kāpnēm, pildot dažādus darbus, kas viņam devuši arvien lielāku atbildību. Tas ļāva viņam pašam dot ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē un īstenošanā dažādos attīstības posmos.

Tātad par to, ko nozīmē būt uzņēmuma vadītājam, kādi ir izaicinājumi šādā darbā un kā ar tiem tikt galā, lasiet sarunā ar “Baltic Logistic Solutions” vadītāju Rolandas Plieda.

Kur uzsākāt savu profesionālo karjeru?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves kompānija General Motors Ņujorkas Starptautiskajā autoizstādē iepazīstinājusi ar trešās paaudzes Cadillac CTS automobili.

Automobilis aprīkots ar 420 zirgspēku 3,6 litru dzinēju, kuram pateicoties 100 kilometru lielu ātrumu transportlīdzeklis spēj sasniegt aptuveni 4,6 sekundēs. Automobiļa izgatavošanā izmantots alumīnijs – no šī materiāla izstrādātas durvis un atsevišķas transportlīdzekļa daļas. Tādējādi Cadillac CTS padarīts vieglāks.

Aizvadītā gada laikā Cadillac tirgus daļa samazinājusies par aptuveni 15 procentiem un ar jauno automašīnu saistās kompānijas cerības atgūt un stiprināt savas pozīcijas. Paredzēts, ka jaunā Cadillac CTS tuvākie konkurenti būs BWW 5 sērijas un Mercedes E – Class automobiļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Forum Auto bez KIA un Peugeot pārdos arī Cadillac

Nozare.lv, 13.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ auto tirgotājs SIA Forum Auto Rīgā atklāja jaunu autocentru, kur bez Kia un Peugeot markas automašīnām tiek tirgotas arī Cadillac zīmola automašīnas, informē Forum Auto.

Līdz 2013.gada augustam "Forum Auto" ilgus gadus darbojās ar nosaukumu "Kia Automobiles", kas tirgoja tikai "Kia" markas automašīnas, taču pēc nosaukuma maiņas, sākot ar šo gadu, tirgotājs pārdos arī "Peugeot" un "Cadillac" markas automašīnas.

Paplašinot darbību, "Forum Auto" šonedēļ Rīgā atklāja jaunu autocentru Kārļa Ulmaņa gatvē 101. Auto salona kopējā platība ir 3500 kvadrātmetri, no kuriem aptuveni 1500 kvadrātmetri ir servisa zona, 1200 kvadrātmetri atvēlēti jauno automašīnu tirdzniecībai, bet 200 kvadrātmetri - lietoto automašīnu tirdzniecībai. Autocentrā tiek nodarbināti 30 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Logistic Solutions (BLS) noliktavu komplekss uzņem apgriezienus, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kaut arī Baltijas valstīs strādājošā vairumtirgotāja Sanitex grupā ietilpstošā loģistikas kompānija BLS tikai šā gada vasarā uzsāka darbību savā jaunajā 45 tūkst. m2 noliktavu kompleksā Rāmavā, jau šobrīd ir skaidrs, ka visai drīzā nākotnē varētu būt nepieciešamība pēc jaunas saldētavas, norāda BLS noliktavas procesu vadītājs Ainārs Jašēvičs.

Darba pietiek

Līdz šim kompānija nomāja telpas trīs noliktavās Ķekavā, Olainē un Rīgā. Aizvadītajā vasarā 4200 m2 saldētava, kas būvēta kā atsevišķa ēka, bijusi 100% noslogota, stāsta A. Jašēvičs. BLS strādā četros temperatūras režīmos, un kompānijas rīcībā ir savs autoparks – 91 kravas auto, kas veic pārvadājumus visos temperatūras režīmos. Vienā ēkā izvietotas sauso preču (37 tūkst. m2) un atdzesēto preču (3800 m2) noliktavas. A. Jašēvičs zina teikt, ka tā ir lielākā Baltijas valstīs, kur ēku apsildei un dzesēšanai izmanto ģeotermālo reverso siltumsūkni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas J.D. Power & Associates ikgadējā automašīnu zīmolu uzticamības pētījuma pirmās trīs vietas ieņem Buick un Lexus ar vienādiem rādītājiem, Cadillac un Mercury, raksta Bloomberg.

Pētījumā apkopotas patērētāju sūdzības par katra zīmola pārstāvētajām automašīnām, kuras nav vecākas par trīs gadiem. Rezultātā Buick un Lexus ar 145 sūdzībām uz 100 automašīnām ir kļuvuši par uzticamākajiem zīmoliem patērētāju vidū.

Cadillac saņēmis 162 sūdzības uz 100 automašīnām, līdz ar ko ierindojas topa 2. vietā, savukārt ar 169 un 178 sūdzībām trešajā un ceturtajā vietā attiecīgi atrodas Mercury un Honda.

Uzticamākie automašīnu zīmoli:

1. Buick

1. Lexus

2. Cadillac

3. Mercury

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

GM atsauc 27 tūkstošus automašīnu

Ritvars Bīders, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV automašīnu ražotājs General Motors (GM) paplašinājis noteiktu 2011. gada pikapu un apvidus auto modeļu atsaukumu kopumā līdz 27 tūkstošiem spēkratu saistībā ar iespējamām aizmugurējās ass stiprinājumu problēmām, ziņo AFP.

Sākotnēji saistībā ar šīm problēmām GM pērn decembrī ASV atsauca 1 262 automašīnas, taču tagad atsaukums attiecas uz kopumā 26,75 tūkstošiem spēkratu, kuru skaitā ir Cadillac Escalade, Cadillac Escalade ESV, Cadillac EXT, Chevrolet Avalanche, Chevrolet Colorado, Chevrolet Dilverado, Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, kā arī GMC Canyon, GMC Sierra, GMC Yukon un GMC Yukon XL.

Kā norāda GM, tad šo automašīnu aizmugurējās ass stiprinājumi, iespējams, ir nepareizi termiski apstrādāti, tādējādi tie braukšanas laikā var deformēties un bloķēt aizmugurējās ass darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Nomnieku optimisms aug

Egons Mudulis, 12.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākas arvien jaunu projektu būvniecība; loģistikas kompānijas diversificē darbību, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Gada pirmajā pusē turpinājies stabils pieprasījums pēc industriālajām (noliktavu, ražošanas) telpām, kompānijām centralizējot savu biznesu vienā vietā. Šī tendence, iespējams, turpināsies, prognozēts Colliers International Latvia (CIL) pārskatā. Kompāniju noskaņojums, kas ģeopolitisku iemeslu dēļ bija visai negatīvs vēl 2014. gada rudenī, kopš gada sākuma sācis uzlaboties, tām daļēji pievēršoties citiem tirgiem. Loģistikas nozarē valda piesardzīgs optimisms, jo kompānijas ir veiksmīgi pārkārtojušas savu darbību, ņemot vērā norises kaimiņvalstī, atzīmē Latvijas Loģistikas asociācijas (LLA) vadītājs Normunds Krūmiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Trampa tarifu dēļ BMW cena no 80 tūkstošiem dolāru pieaugs līdz 100 tūkstošiem dolāru

Db.lv, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trampa administrācijas ieviesto tarifu importa automašīnām dēļ 5.sērijas BMW automašīnu cena ASV var pieaugt no 80 tūkstošiem eiro līdz 100 tūkstošiem eiro, raksta 24/7 Wall St.

Tiesa gan, lai arī cena būs atkarīga no tā, kur automašīna tiek salikta un kur tiek ražotas tās detaļas, cenas pieaugums tiek prognozēts ievērojams, kas varētu mazināt pieprasījumu pēc Vācijas autoražotāja automašīnām.

Cenu pieauguma dēļ arī pastāv bažas, ka BMW vietā pircēji nākotnē varētu izvēlēties Cadillac markas automašīnas. Tas, savukārt, var palīdzēt General Motors uzlabot rezultātus, jo patlaban kompānija savu luksusa modeļu segmentā ir ieslīgusi stagnācijā. Tāpat lielāku peļņu varētu gūt arī Cadillac tirgotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Desmit 2012. gadā Latvijā visbiežāk reģistrēto automašīnu tops

Gunta Kursiša, 09.01.2013

Populārākās jaunās pasažieru automašīnas. 10. vietā ierindojies Volkswagen Tiguan. Latvijā 2012. gadā reģistrētas 226 jaunas VW Tiguan automašīnas.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar datiem par 2012. gadā visbiežāk reģistrētajām jaunajām automašīnām, Db.lv piedāvā aplūkot galeriju, kurā redzams, kuri automašīnu modeļi (svars līdz 3,5 tonnām) pērn reģistrēti visbiežāk kā vieglie pasažieru auto, bet kuri vairāk iecienīti kā vieglais komerctransports.

Vairāk uzziniet, skatoties galeriju!

Kopumā pagājušajā gadā reģistrēts aptuveni tikpat daudz jaunu automašīnu, cik iepriekšējā, 2011., gadā, tomēr, tuvojoties gada nogalei, iezīmējās tendencei jaunu automobiļu reģistrācijām samazināties. Pērn, līdzīgi kā 2011. gadā, Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkswagen, Toyota un Peugeot zīmola automašīnas, tāpat Latvijā reģistrētas arī jaunas Ferrari, Cadillac, Infiniti, Rolls-Royce un Aston Martin zīmola automašīnas, kā arī vairāki jauni Bentley, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) apkopotie dati par vieglo pasažieru automobiļu un vieglā komerctransporta reģistrācijām Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors pēdējais konceptauto ir videi draudzīgs Cadillac, ziņo news.com.

Cadillac ar pilnu bāku spēs nobraukt 482 km, bet mašīnas elektroniku uzlādēs uz jumta novietotās saules baterijas. "Mašīnas maksimālais ātrums ir 100 jūdzes stundā (160 km/h), bet no nulles līdz 60 jūdzēm stundā (96.5 km/h) tas ieskrienas 8,5 sekundēs," uzsver General Motors izpilddirektors Riks Vagoners (Rick Wagoner).

Līdz 2012. gadam puse no GM mašīnām būs aprīkotas ar iespēju braukt ar gāzi vai E85 benzīnu, kas satur 85% etanola, prezentējot jauno konceptauto paziņoja GM izpilddirektors.

picturegallery.edbdb613-23b9-480f-9971-bd975e089095

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada maijā Latvijā piereģistrēti 344 jauni auto, kas ir līdz šim labākais rādītājs 2010. gadā.

Aprīlī saskaņā ar CSDD datiem tika reģistrēti 327 jauni vieglie automobiļi. Kopumā pirmajos piecos mēnešos reģistrētio 1492 jauni vieglie auto, par 500 automašīnām jeb 25,1% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2009. gadā.

Veiksmīgākās markas Latvijā joprojām ir Volkswagen, Toyota un Renault, kas transporta līdzekļu reģistrācijā ieņem pirmās vietas.

Tomēr pēc LPAA rīcībā esošās informācijas Renault un VW pieder pie lielākajiem eksportētājiem, un ap simts abu marku jaunas automašīnas šomēnes arī pametušas valsti. Iepirkumus maijā veikuši divi lieli pārtikas uzņēmumi, un ievērojams skaits jaunu VW nonācis auto īres kompāniju autoparkā, jo maijs tradicionāli ir autonomu parka atjaunošanas mēnesis sākoties aktīvai atpūtas sezonai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs 219 Latvijas Krājbankas bankomātus

Dienas Bizness, 28.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamai a/s Latvijas Krājbanka piederoši bankomāti šodien tiks izsolīti. Vienā izsolē tiks piedāvāti 162 demontēti Latvijas Krājbankas bankomāti, savukārt otrā izsolē - 57 bankomāti, kas atrodas Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

28. septembrī Jāņa Daliņa ielā 15 gaidāmas divas likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka bankomātu izsoles. Pulksten 12.00 kā lietu kopība ar izsoles sākumcenu 72 tūkst. Ls apmērā tiks izsolīti 57 uzstādīti bankomāti Rīgā un citās Latvijas pilsētās, savukārt pulksten 12.40 kā kustamās mantas lietu kopība ar sākumcenu 335 tūkst. Ls tiks izsolīti 162 demontēti bankomāti, liecina paziņojums par izsoli.

Kā uzstādīto, tā arī demontēto bankomātu lietu kopības augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lai piedalītos izsolē, pretendentiem līdz izsoles dienai jāieskaita likvidējamās bankas a/s Citadele banka norēķinu kontā kustamās manu kopības pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no novērtējuma, kas attiecīgi veido 7200 Ls un 33,5 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izsolēs pārdoti četri Latvijas Krājbankai piederoši transportlīdzekļi

NOZARE.LV, 24.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar notikušajās vairāku likvidējamajai AS Latvijas Krājbanka piederošu transportlīdzekļu izsolēs ir izdevies pārdot četrus transportlīdzekļus, informēja bankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Tika pārdotas automašīna Opel Astra Station Wagon, kuras sākumcena bija 2073,84 lati, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5392,01 lats, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5069,41 lats un piekabe-autovedēja Boeckmann ar sākumcenu 1705,16 lati.

«Šīs automašīnas tika pārdotas par cenu, kas pārsniedza sākumcenu, un pircējiem par tām jānorēķinās 30 dienu laikā,» sacīja Fīrmanis.

Netika pārdotas automašīna Mercedes Benz Viano, kuras sākumcena bija 6774,57 lati, automašīna Audi A8L ar sākumcenu 10 323,16 lati, automašīna Dacia Logan ar sākumcenu 1106,05 lati un automašīna Dacia Logan ar sākumcenu 921,71 lats.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves uzņēmums Mitsubishi Motors Corp. trešdien atzina, ka tas manipulējis ar degvielas ekonomijas testu datiem vairāk nekā 600 000 automašīnu.

Šādu paziņojumu autoražotājs izplatījis pēc tam, kad iepriekš medijos izskanējusī informācija izraisīja uzņēmuma akciju cenas strauju kritumu.

Mitsubishi norādīja, ka pārtrauks ietekmēto automašīnu ražošanu un pārdošanu, kā arī veiks ārvalstīs pārdoto automobiļu pārbaudes.

«Mēs esam konstatējuši, ka attiecībā uz degvielas patēriņa pārbaužu datiem uzņēmums veicis neatbilstošus testus, lai uzrādītu labākus degvielas patēriņa rādījumus, nekā tie ir patiesībā,» pavēstīja kompānijas prezidents Tecuro Aikava.

Viņš piebilda, ka «pārbaužu metode arī atšķīrusies no tās, kuru pieprasa Japānas likumi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Septembra beigās atkal mēģinās izsolīt četras Krājbankas automašīnas

Gunta Kursiša, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembra beigās paredzēta četru likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka automašīnu izsole, liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Izsolē ar lejupejošu soli tiks pārdota Dacia Logan automašīna, kuras izsoles sākumcena noteikta 921,71 Ls apmērā, vēl viena Dacia Logan markas automašīna ar sākumcenu 1106,05 Ls, 2006. gada Audi A8L ar sākumcenu 10,323 tūkst. Ls un 2004. gada Mercedes-Benz Viano ar izsoles sākumcenu 6774,57 Ls apmērā.

Izsoles rīkos a/s Latvijas Krājbanka administrators SIA KPMG Baltics, kas pilnvarojusi Jāni Ozoliņu. 20. septembrī plānoto izsoļu norises vieta paredzēta Jāņa Daliņa ielā 15.

Minētās automašīnas ar tādu pašu sākumcenu jau tika mēģināts pārdot izsolēs augusta beigās, tomēr tas neizdevās. Jau rakstīts, ka 23. augustā izsolēs tika pārdotas četras automašīnas - Opel Astra Station Wagon, kuras sākumcena bija 2073,84 lati, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5392,01 lats, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5069,41 lats un piekabe-autovedēja Boeckmann ar sākumcenu 1705,16 lati. Kopumā minētajā augusta nedēļā izsolēs tika pārdoti Krājbankas kustamie un nekustamie īpašumi 620 tūkst. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka piederošie bankomāti šodien netika pārdoti, jo nepieteicās neviens pretendents, informēja bankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Vienā izsolē ar sākumcenu 335 tūkstoši latu tika piedāvāti 162 demontēti Latvijas Krājbankas bankomāti, savukārt otrā izsolē ar sākumcenu 72 tūkstoši latu - 57 bankomāti, kas atrodas Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Db.lv jau rakstīja, ka izsolē par 583 tūkst. Ls pārdota Krājbankai līdz šim piederošā jahta The Highlander, tāpat izsolēs jau ir pārdoti četri likvidējamai bankai piederoši transportlīdzekļi – Opel Astra Station Wagon, kuras sākumcena bija 2073 Ls, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5392,01 lats, automašīna Audi A6 ar sākumcenu 5069,41 lats un piekabe-autovedēja Boeckmann ar sākumcenu 1705,16 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Krājbankas bankomātus un bankai piederošos uzņēmumus

Gunta Kursiša, 18.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes paredzēts izsolīt kopumā 219 likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka bankomātus, kā arī divus Krājbankai piederošus uzņēmumus, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Šā gada 28. septembrī Jāņa Daliņa ielā 15 gaidāmas divas likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka bankomātu izsoles. Pulksten 12.00 kā lietu kopība ar izsoles sākumcenu 72 tūkst. Ls apmērā tiks izsolīti 57 uzstādīti bankomāti Rīgā un citās Latvijas pilsētās, savukārt pulksten 12.40 kā kustamās mantas lietu kopība ar sākumcenu 335 tūkst. Ls tiks izsolīti 162 demontēti bankomāti, liecina paziņojums par izsoli. Kā uzstādīto, tā arī demontēto bankomātu lietu kopības augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lai piedalītos izsolē, pretendentiem līdz izsoles dienai jāieskaita likvidējamās bankas a/s Citadele banka norēķinu kontā kustamās manu kopības pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no novērtējuma, kas attiecīgi veido 7200 Ls un 33,5 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ notikušajās izsolēs ir pārdoti maksātnespējīgās a/s Latvijas Krājbanka nekustamie un kustamie īpašumi par summu, kas pārsniedz 620 tūkst. latu, biznesa informēja bankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«Summa noteikti būs lielāka, jo pārdoto īpašumu izsoļu sākumcena bija aptuveni 620 tūkst. latu, bet visi īpašumi pārdoti par augstāku cenu nekā izsoles sākumcenu. Precīzu atgūto summu varēs nosaukt tad, kad notiks norēķini par nosolītajiem īpašumiem, un tiem ir jānotiek 30 dienu laikā no izsoles brīža,» sacīja O. Fīrmanis.

Kopumā šonedēļ izsolēs ir pārdoti pieci Krājbankai piederējuši nekustamie īpašumi un desmit transportlīdzekļi.

Šodien notikušajās izsolēs ir pārdoti visas sešas izsolītās automašīnas Volkswagen Transporter. Divu šo automašīnu sākumcena bija 4332,04 lati, divu - 4608,55 lati, bet vēl divu - 4838,98 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV žurnāls BusinessWeek publicējis automašīnu markas, kuras ASV visbiežāk tiek atsauktas, laika posmā sākot no šī gada janvāra.

Absolūtais līderis šajā sarakstā ir Volkswagen New Beetle. Četras mašīnas no piecām tika atsauktas atpakaļ. No ASV ražotājām mašīnām pirmajā pieciniekā iekļuvusi tikai Jeep Liberty.

Mašīnu saraksts, kas šā gada pirmajā pusē tika atsauktas:

1. Volkswagen New Beetle - 1 002 000;

2. Toyota Sequoia - 533 124;

3. Jeep Liberty - 149 605;

4. Nissan Altima - 140 582;

5. Hyundai Tucson - 128 300;

6. Dodge Nitro, Jeep Wrangler - 80 940;

7. Suzuki Forenza, Reno - 75 697;

8. Volkswagen Passat, Passat Wagon - 58 800;

9. Chrysler Sebring, 300, Dodge Caliber, Magnum, Charger, Nitro, Jeep Compass, Liberty, Commander, Grand Cherokee, Wrangler - 50 665;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasaras kafejnīcas uz pašvaldības zemes ierīkos četri uzņēmumi

Elīna Pankovska, 26.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas domes rīkotais konkurss par tiesībām iekārtot ielu tirdzniecības vietas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai uz pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes, tostarp jūras piekrastē.

Konkursa rezultātā tiesības iekārtot ielu tirdzniecības vietas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai vasaras sezonā no 2012. līdz 2014.gadam kopumā ieguva četri uzņēmumi. Proti, Līvu laukumā vasaras kafejnīcu iekārtos SIA G&K, Vērmanes dārzā, Ēbelmuižas parkā un Buļļu salas pludmalē Ilmeņa ielas galā - SIA Pie Gerama, savukārt Vecāķu pludmalē SIA BLS 10 un SIA Sip-Mip.

Uzvarētāju noteikšanā tika vērtēts pretendentu piedāvātais vizuālais risinājums, sanitāro normu ievērošana, kā arī uzņēmuma pieredze un līdzšinējā darbība, DB informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Tuvākajā laikā tiks izsludināts arī atkārtots konkurss uz ielu tirdzniecības vietām, uz kurām netika saņemts neviens pretendenta pieteikums vai arī tie neatbilda konkursa prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vislabāk apmaksātās profesijas ASV

Lelde Petrāne, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz Darba statistikas biroja (BLS) sniegtajiem datiem, CNBC.com izveidojis ASV vislabāk apmaksāto profesiju sarakstu.

Dati ir par 2011. gadu - jaunākie pieejamie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru