Pasaulē

Eirozonas investoru noskaņojums pusotra gada zemākajā līmenī

Žanete Hāka, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Oktobrī eirozonas investoru noskaņojums pasliktinājies jau trešo mēnesi pēc kārtas, sasniedzot zemāko līmeni kopš pērnā gada maija, liecina jaunākais Sentix investoru indekss.

Indekss oktobrī sarucis līdz mīnus 13,7 punktiem, salīdzinot ar mīnus 9,8 punktiem iepriekšējā mēnesī.

Sentix analītiķi uzsver, ka septembrī investoru gaidu indekss bija tikai nedaudz zem nulles atzīmes, patlaban tas viennozīmīgi ir negatīvajā teritorijā, un tas nozīmē, kas tehniskā eirozonas recesija ir arvien reālāka. Tāpat tas apliecina, ka ne Eiropas Centrālās bankas izteikumi, ne tās pasākumi spējuši uzlabot investoru gaidas par ekonomiku šomēnes.

Eirozonas ekonomikas gaidu indekss oktobrī samazinājās līdz mīnus 7,3 punktiem, kas ir divu gadu zemākais līmenis. Iepriekšējā mēnesī tas bija mīnus 2,5 punkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai pirmais likmju samazinājums tomēr būs jāgaida ilgāk?

Simona Striževska, CBL Asset Management ekonomiste, 14.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākie notikumi ASV darba tirgū un inflācijas frontē likuši investoriem visā pasaulē pārskatīt savas likmju prognozes gan ASV, gan eirozonā. Kā notikumi ASV var ietekmēt kredītlikmes Eiropas Savienībā, un kādas ir jaunākās tirgus prognozes par pirmo gaidāmo likmju samazinājumu eirozonā?

Investoru prognozes par procentlikmju samazinājumu februāra sākumā sašūpojis ASV darba tirgus. Proti, redzot, ka ASV pēdējo divu mēnešu laikā radītas vairāk nekā 300 tūkstoši darba vietas un algu pieauguma temps paātrinās, tirgus dalībnieki “izcenojuši” no savām prognozēm nedaudz vairāk nekā vienu likmju pazemināšanu ASV 2024. gadā. Šonedēļ likmju prognozes ASV paspieda uz augšu arī inflācijas cipari, kas bija spēcīgāki nekā gaidīts. Jaunākās prognozes paredz, ka šogad FRS varētu samazināt likmes par vidēji 1 procenta punktu. Turklāt investori vairs nav tik droši, ka pirmā pazemināšana notiks jau šā gada maijā.

Notikumi ASV ietekmē arī likmju prognozes eirozonā. Arī šeit prognozētā likmju trajektorija pēdējās nedēļas laikā pavirzījusies uz augšu. Jaunākās prognozes liecina, ka pirmā likmju samazināšana ar lielāku varbūtību varētu notikt jūnijā, nevis, kā iepriekš gaidīts, aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārmaiņu laikos ierauts ne tikai nekustamo īpašumu mājokļu segments - izmaiņas skar arī komercobjektus, piespiežot īpašniekus adaptēties esošajai tirgus situācijai.

Kamēr noslēgumam tuvojas vairāku A klases jauno biroja ēku būvniecība, pandēmijas laikā iegrieztais hibrīddarba modelis veicina pieprasījumu pēc mazākām un energoefektīvām biroju platībām. Tirgum sensitīvi reaģējot uz norisēm pasaulē, īpaši uz procentu likmju kāpumu un ģeopolitisko nenoteiktību, lielo darījumu īpatsvars sarūk, kas redzams gan pēc darījumu skaita, gan kopējās investoru pārliecības un intereses indeksa rādītājiem, secināts nekustamo īpašumu aģentūras “Latio” jaunākajā “Komercplatību tirgus pārskatā”.

Neskatoties uz samazināto intensitāti, atsevišķi apjomīgi darījumi notiek, īpašniekiem apzinoties – cerēt uz brīnumu un procentu likmju drīzu krišanos nav pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Apstājas ekonomikas izaugsme eirozonā

Žanete Hāka, 14.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrajā ceturksnī eirozonas ekonomika saglabājusies esošajā līmenī, liecina jaunākie Eurostat dati.

Eirozonas ekonomikas izaugsmi bremzēja Vācijas un Francijas sliktie dati – jo šīs ekonomikas veido aptuveni 66% no kopējā reģiona IKP.

Ukrainas krīzes dēļ investoru un uzņēmēju noskaņojums eirozonā ir pasliktinājies, raisot bažas par vājāku atveseļošanos.

Tāpat Eurostat dati liecina, ka eirozonas inflācija jūlijā bijusi 0,4%, salīdzinot ar 0,5% iepriekšējā mēnesī, kas ir zemākais inflācijas līmenis kopš 2009. gada oktobra.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada otrajā ceturksnī Vācijas iekšzemes kopprodukts sarucis par 0,2%, liecina jaunākie statistikas biroja dati.

Tas liecina, ka eirozonas gadu ilgusī atveseļošanās ir zaudējusi tempus un visdrīzāk liks atbildīgajām amatpersonām ieviest jaunus pasākumus, kā veicināt izaugsmi, raksta MarketWatch.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz Grieķijas vājo finanšu disciplīnu, ir daudz argumentu, lai šo valsti neatstātu ārpus eirozonas, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Dienvideiropas valsts Grieķijas jaunās valdības izpausmes, kuras attiecībā uz starptautiskajiem aizdevējiem varētu uzskatīt par šantāžu, aktualizējušas viedokli, ka būtu labāk, ja šī valsts eirozonu atstātu. Sevišķi tāpēc, ka grieķu nesteigšanās vai nevēlēšanās pildīt saistības galu galā var likt ķerties pie dažādiem eirozonas stabilitātes mehānismu iedarbinošiem līdzekļiem, tādējādi ietekmējot daudzu citu Eiropas Savienības (ES) valstu iedzīvotāju makus.

«Grieķijas jautājums jau tik ilgstoši ir dienaskārtībā, ka tirgus dalībniekus, Eiropas sabiedrību un politiķus lielā mērā pieradinājis pie iespējas, ka šī valsts būs spiesta eirozonu pamest. Tomēr, ņemot vērā precedentu neesamību, tieša un nepārprotama eirozonas pamešana var arī nenotikt. Tas, visticamāk, var īstenoties pietiekami ilgstoša procesa veidā, kad Grieķija formāli atrodas eirozonā, jo nav ieinteresēta to pamest, bet tās darbība tiek ierobežota un tā de facto īsteno rīcību, ko var interpretēt kā alternatīvas valūtas ieviešanu. Precīzi izteikt turpmākā scenārija prognozi nav iespējams,» skatījumu uz situāciju Grieķijā ieskicē SEB bankas makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskās turbulences ietekmē pasaules ekonomikas izaugsme sāk pamazām bremzēties. Noplakuši ir arī izaugsmes rādītāji Eiropā, ko galvenokārt ir sekmējis vārgāks eksporta sniegums.

Tāpēc jaunākajā Swedbank ekonomikas apskatā izaugsmes prognozes pasaulei un jo īpaši Eiropai ir pārskatītas uz leju, tajā pat laikā vēl arvien sagaidot pakāpenisku un kontrolējamu palēnināšanos. Tomēr risku ir daudz un, ja tie īstenojas, tad sabremzēšanās var būt arī straujāka. Pasaules «vētru» ielokā Latvijas ekonomika turas labi, tā ir diezgan sabalansēta un sagatavota iespējamiem izaicinājumiem, izaugsme arvien ir diezgan spēcīga un plaša nozaru griezumā. Tas ļauj Latvijas šī gada izaugsmes prognozi atstāt nemainīgu, 3%. Ņemot vērā darbaspēka trūkumu, izmaksu spiedienu un augsto ražošanas jaudu noslodzi, Latvijas izaugsme palēnināsies no pērna gada augstumiem, bet joprojām būs vairāk kā divreiz spēcīgāka nekā eirozonā vidēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Burbulis obligāciju tirgū var palīdzēt uzņēmējiem

Mārtiņš Apinis, žurnālists, 28.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja vien pašreizējais obligāciju negatīvais ienesīgums Eiropā neizvērtīsies jaunā finanšu krīzē, tas var būt labs palīgs uzņēmumiem naudas piesaistē

Lai gan šomēnes pretēji daudzu investoru un finanšu ekspertu cerībām Eiropas Centrālā banka (ECB) ir devusi norādes, ka pašreizējā ekonomikas finanšu stimulēšanas programma nekļūs apjomīgāka un ilgāka, investoru noskaņojums biržās ir uzlabojies. Līdz šim ECB ekonomiku stimulēja ar zemām procentu likmēm, nosakot aizvien negatīvāku depozīta likmi banku neizvietotajiem finanšu līdzekļiem, kā arī uzpērkot parāda vērtspapīrus. Runājot par pēdējo, obligāciju tirgus nemitīgi izjūt pircēju spiedienu, rezultātā mazinās ienesīgums. ECB nevēlēšanās veikt lielākus pirkumus par jau noteiktajiem var nozīmēt, ka līdzšinējā peļņa uz ECB finanšu injekciju rēķina ir galā, kas sākotnēji veicināja strauju pārdevēju aktivitātes palielināšanos biržas. Tādējādi, piemēram, Vācijā valsts desmit gadu termiņa obligāciju ienesīgums pieauga no apmēram mīnus 0,11% līdz 0,07%. Taču investoru noskaņojums diezgan ātri mainījās, un minēto Vācijas vērtspapīru ienesīgums ir nokrities turpat, kur bija, traucoties pretī jauniem antirekordiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas investoru noskaņojums vēl sliktāks

Žanete Hāka, 14.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī Vācijas investoru noskaņojums pasliktinājies līdz zemākajam līmenim gandrīz divu gadu laikā, tādējādi signalizējot, ka ekonomika nespēj nostāties uz stingra pamata, pat neskatoties uz to, ka Eiropas Centrālā banka ievieš jaunus pasākumus eirozonas izaugsmes veicināšanai, raksta Bloomberg.

ZEW Eiropas ekonomikas izpētes centrs paziņojis, ka indekss, kas raksturo investoru un analītiķu gaidas, un ir vērsts uz ekonomikas attīstības prognozēšanu sešus mēnešus uz priekšu, oktobrī sarucis līdz mīnus 3,6 punktiem, salīdzinot ar 6,9 punktiem septembrī. Tas ir 10. mēnesis pēc kārtas, kad indeksa vērtība samazinās, un pirmo reizi kopš 2012. gada novembra tā sasniegusi negatīvu vērtību.

Pašreizējās situācijas vērtējums Vācijā pasliktinājās līdz 3,2 punktiem, salīdzinot ar 25,4 punktiem iepriekšējā mēnesī. Bet eirozonas gaidu indekss saruka no 14,2 punktiem līdz 4,1 punktam.

ZWE vadītājs Klemens Fests paziņojis, ka Eiropas lielākās ekonomikas tehniskā recesija ir iespējama, jo eirozonas ekonomikas atveseļošanās bremzējas, bet politiskā spriedze Ukrainā un Tuvajos Austrumos apdraud tirdzniecības plūsmu. Otrajā ceturksnī Vācijas ekonomika piedzīvoja kritumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eiropas lielākajā ekonomikā noskaņojums pasliktinās

Žanete Hāka, 24.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī Vācijas biznesa vides noskaņojums saruka jau piekto mēnesi pēc kārtas, un to nespēja uzlabot pat Eiropas Centrālās bankas plāni veicināt eirozonas ekonomikas atgūšanos, raksta Bloomberg.

Ifo institūta biznesa vides indekss, kas balstīts uz 7000 uzņēmumu vadītāju aptaujas rezultātiem, septembrī saruka līdz 104,7 punktiem, salīdzinot ar 106,3 punktiem augustā.

Saskaņā ar Bloomberg veiktās aptaujas rezultātiem ekonomisti paredzēja kritumu līdz 105,8 punktiem.

Šā gada otrajā ceturksnī Eiropas lielākā ekonomika piedzīvoja kritumu, savukārt eirozonas ekonomikas izaugsme apstājās, jo starptautiskā politiskā spriedze un augstais bezdarba līmenis pasliktināja noskaņojumu.

«Ifo indekss kopš pavasara ir ievērojami nokrities,» saka Raiffeisen Schweiz eksperts Aleksanders Kohs. Viņš piebilst, ka galvenie iemesli ir Ukrainas konflikts un zemāka izaugsme eirozonas kaimiņvalstīs. Tomēr eksperts uzskata, ka dinamikai rudenī vajadzētu stabilizēties un izaugsmes perspektīvām gada beigās uzlaboties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

llgstoši augstās inflācijas dēļ, kuru virknē uzņēmumu pavada arī algu kāpums, daudzās nozarēs vienā brīdī redzēsim patēriņa un uzņēmumu apgrozījuma kritumu, prognozēja konsultāciju kompānijas "EY" partneris Baltijas valstīs Guntars Krols.

"Ārvalstu tirgos preces un pakalpojumus vairs tādā apjomā nepieprasīs un arī vietējie patērētāji vairs nevarēs atļauties tik daudz kā iepriekš. Ja nozare pieaug par 5% gadā, tad, ņemot vērā inflāciju, tas jau ir 10-15% mīnusā. Uzņēmumiem tas var radīt daudz izaicinājumu, jo sabalansēt zaudējumu modeli straujas inflācijas kāpuma laikā ir problemātiski. Daudziem uzņēmumiem šobrīd būtu jāpārdomā darbības modeļi, stratēģija, lai pelnītu tikpat, cik iepriekš apjoma krituma apstākļos. Atsevišķās nozarēs apgrozījuma kritumu mēs varam novērot jau šobrīd," norādīja Krols.

Viņš gan pauda cerību, ka inflācija samazināsies, jo būtiskākais tās iemesls bija energoresursu cenu pieaugums, kas tagad ir apstājies, un energoresursu cenas krīt pietiekami strauji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā Vācijas investoru noskaņojums pasliktinājies jau piekto mēnesi pēc kārtas, jo tirgus dalībnieku vidū augušas bažas, ka atveseļošanos var kavēt zemā inflācija un spēcīgais eiro, raksta Bloomberg.

Jaunākie ZEW centra dati liecina, ka indekss, kas apkopo investoru un analītiķu gaidas, lai prognozētu ekonomikas attīstību sešus mēnešus uz priekšu, maijā samazinājies līdz 33,1 punktam, salīdzinot ar 43,2 punktiem aprīlī. Ekonomisti prognozēja indeksu 40 punktu līmenī.

Indekss kopš septiņu gadu augstākā līmeņa – 62 punktu - sasniegšanas decembrī ir sarucis ik mēnesi.

Vācijas lielākās ekonomikas investoru piesardzība atspoguļo bažas, ka ārējā ietekme aizvien var būtiski ietekmēt lēno eirozonas ekonomikas atveseļošanos. Eiropas Centrālās bankas vadītājs Mario Dragi ir devis mājienus, ka jūnijā banka varētu tirgū ieviest jaunus monetārās stimulēšanas pasākumus, jo bankas pārstāvji nav apmierināti ar inflācijas prognozi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eiro vērtība tuvu deviņu mēnešu zemākajai atzīmei

Žanete Hāka, 12.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien eiro vērtība turpināja sarukt, reaģējot uz jaunākajiem Vācijas investoru noskaņojuma datiem, liecina Bloomberg dati.

Eiro kurss pret dolāru samazinājās par 0,3% līdz 1,33404 dolāriem par eiro. Tādējādi tā ir tuvu deviņu mēnešu zemākajai atzīmei – 1,3333 dolāriem, ko kurss sasniedza pagājušajā nedēļā.

Kā norāda CIBC World Markets eksperts Džeremijs Strečs, ja eiro vērtība šķērso 1,3330-35 dolāru atbalsta teritoriju, tā tuvāko dienu laikā var sasniegt 1,3295 dolāru atzīmi.

Db.lv jau rakstīja, ka augustā Vācijas investoru noskaņojums sarucis līdz zemākajam līmenim kopš 2012. gada, jo Ukrainas krīze un lēnā eirozonas atgūšanās ir pasliktinājusi Eiropas lielākās ekonomikas perspektīvas.

Eiropas ZEW ekonomikas izpētes centrs otrdien paziņoja, ka indekss, kas raksturo investoru un analītiķu gaidas un prognozē ekonomikas attīstību nākamo sešu mēnešu laikā, augustā sarucis līdz 8,6 punktiem, salīdzinot ar 27,1 punktu jūlijā. Indekss kopš septiņu gadu augstākā līmeņa sasniegšanas decembrī ir sarucis katru mēnesi. Pašreizējās situācijas indekss augustā samazinājās līdz 44,3 punktiem, salīdzinot ar 61,8 punktiem iepriekšējā mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eirozonas investoru noskaņojums negaidīti strauji uzlabojies

Žanete Hāka, 07.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijā eirozonas investoru noskaņojums uzlabojies, ko veicināja Eiropas Centrālās bankas ieviestie izaugsmes veicināšanas pasākumi un uzlabojušās pasaules ekonomikas izaugsmes prognozes, liecina Sentix indeksa aptauja.

Kā raksta Reuters, indeksa vērtība eirozonā jūlijā sasniedza 10,1 punktu, salīdzinot ar 8,5 punktiem iepriekšējā mēnesī. Pirms tam divus mēnešus pēc kārtas indeksa vērtība samazinājās.

Apakšindekss, kas raksturo eirozonas ekonomikas gaidas nākamajā pusgadā, pirmo reizi četru mēnešu laikā pieauga, kaut arī aizvien bija salīdzinoši vājš. Jūlijā tas pieauga līdz 18,3 punktiem, salīdzinot ar 17 punktiem jūnijā, kas bija vājākais rādītājs kopš 2013. gada augusta.

Savukārt pašreizējās ekonomiskās situācijas indekss pieauga no 0,3 punktiem līdz 2,3 punktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas investoru noskaņojums gandrīz divu gadu zemākajā līmenī

Žanete Hāka, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī Vācijas investoru noskaņojums sarucis līdz vājākajam līmenim 21 mēneša laikā, pieaugot politiskajai spriedzei Eiropā, pat ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas ieviestos ekonomikas stimulēšanas pasākumus, raksta Bloomberg.

ZEW indekss, kas apkopo investoru un analītiķu gaidas un ir mērķēts, lai paredzētu ekonomikas attīstību sešus mēnešus uz priekšu, septembrī sarucis līdz 6,9 punktiem, salīdzinot ar 8,6 punktiem augustā. Tas ir zemākais līmenis kopš 2012.gada decembra. Indekss ir samazinājies ik mēnesi kopš pērnā gada decembra, kad tās sasniedza septiņu gadu augstāko atzīmi.

Pašreizējās situācijas vērtējums samazinājās no 44,3 punktiem līdz 25,4 punktiem. Bet indekss, kas raksturo eirozonas gaidas, saruka no 23,7 punktiem līdz 14,2 punktiem.

Vācijas ekonomika, kas ir Eiropas lielākā, saruka otrajā ceturksnī, un tās centrālās bankas vadītājs Jens Veidmans uzsvēris, ka izaugsme otrajā pusgadā varētu būt vājāka nekā iepriekš tika prognozēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas investoru noskaņojums gada augstākajā līmenī

Žanete Hāka, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī Vācijas investoru noskaņojums pieaudzis līdz augstākajam līmenim pēdējā gada laikā, raksta Bloomberg.

ZEW indekss, kas raksturo investoru un analītiķu gaidas un prognozē ekonomikas attīstību nākamajos sešos mēnešos, pieaudzis līdz 53 punktiem, salīdzinot ar 48,4 punktiem janvārī. Bloomberg aptaujātie ekonomisti gan prognozēja kāpumu līdz 55 punktiem.

Eirozonas lielākās ekonomikas izaugsme sāka uzņemt apgriezienus pērnā gada beigās. Vācijas Centrālā banka Bundesbank pirmdien ziņoja, ka valsts ekonomika ir pārvarējusi pērnā gada vājuma fāzi straujāk nekā tika gaidīts un šī gada izaugsme visdrīzāk pārsniegs decembrī prognozēto. Banka pērnā gada nogalē paredzēja, ka ekonomika šogad augs par 1%, bet Eiropas Komisija šajā gadā izteica prognozes, ka tā palielināsies par 1,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Strauji pasliktinājies Vācijas investoru noskaņojums

Žanete Hāka, 12.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā Vācijas investoru noskaņojums sarucis līdz zemākajam līmenim kopš 2012. gada, jo Ukrainas krīze un lēnā eirozonas atgūšanās ir pasliktinājusi Eiropas lielākās ekonomikas perspektīvas, raksta Bloomberg.

Eiropas ZEW ekonomikas izpētes centrs otrdien paziņoja, ka indekss, kas raksturo investoru un analītiķu gaidas un prognozē ekonomikas attīstību nākamo sešu mēnešu laikā, augustā sarucis līdz 8,6 punktiem, salīdzinot ar 27,1 punktu jūlijā. Indekss kopš septiņu gadu augstākā līmeņa sasniegšanas decembrī ir sarucis katru mēnesi. Pašreizējās situācijas indekss augustā samazinājās līdz 44,3 punktiem, salīdzinot ar 61,8 punktiem iepriekšējā mēnesī.

Tādējādi visdrīzāk Vācijas iekšzemes kopprodukts pagājušajā ceturksnī pirmo reizi kopš 2012. gada ir samazinājies un arī starptautisko sankciju paplašināšana pret Krieviju pasliktina ekonomikas prognozes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas uzņēmēju noskaņojums 10 mēnešu augstākajā līmenī

Žanete Hāka, 24.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī Vācijas biznesa vides noskaņojums sasniedza 10 mēnešu augstāko līmeni, kas liecina, ka Eiropas lielākās ekonomikas stāvoklis uzlabojas, pateicoties rekordlielajiem tirgus stimulēšanas pasākumiem un pievilcīgajam valūtas kursam, raksta Bloomberg.

Ifo institūta biznesa vides indekss pieauga jau sesto mēnesi pēc kārtas – no 107,9 punktiem līdz 108,6 punktiem. Pašreizējās situācijas raksturojums aprīlī sasniedza 113,9 punktus, salīdzinot ar 112,1 punktu martā, savukārt gaidu indekss saruka no 103,9 punktiem līdz 103,5 punktiem.

«Esmu optimistisks par Vācijas ekonomikas attīstību – tai patlaban ir zaļā gaisma – eiro ir zems un enerģētikas cenas ir samazinājušās,» saka ANB Amro Bank vecākā ekonomiste Alīne Šuilinga. Viņa gan piebilst, ka patlaban lielākais neskaidrības avots Eiropā ir Grieķijas situācija, kas var radīt pārtraukumu izaugsmē, ja attīstība nenotiek kā prognozēts.

Komentāri

Pievienot komentāru