Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dolāram pagaidām neizdodas atrauties no 52 santīmu atzīmes, tomēr, visticamāk centrālā banka ar laiku samazinās tirgum piedāvāto naudas daudzumu, tādēļ dolāra vājums ASV Federālo Rezervju sistēmas (FRS) lēmumu dēļ ir pārejošs, uzskata SEB bankas eksperti.

Papildus naudas plūsmas scenārijiem uzmanība pievērsta diskusijām par ASV budžeta deficītu un parāda griestiem (svarīgais datums 17. oktobris), kas arī nenāk par labu dolāram, bet, visticamāk, priecē ASV eksportētājus). Tikmēr darba tirgus dati turpina apstiprināt pozitīvas tendences. Šonedēļ publicētie dati par pieteikumiem uz bezdarbnieku pabalstu uzrādīja pēdējo sešu gadu zemāko ciparu. Daudz negatīvu lietu ir ieliktas dolāra cenā, tādēļ dolāra cena var krietni pakāpties, ja prožektoru gaismā esošās problēmas tiks laicīgi atrisinātas.

Eirozonā naudas plūsmas dati apstiprināja, ka tuvākajā laikā nedraud inflācijas pakāpšanās un cenas, visticamāk, būs samērā stabilas. Kredītu dati parādīja, ka uzņēmumu kredītportfelis augustā eiro zonā sasniedzis zemāko līmeni kopš 2007. gada decembra, bet hipotekāro kredītu apjomu pieaugums ir palielinājis kopējo mājsaimniecībām izsniegto kredītu apjomu.

Eiro cenu šonedēļ balstīja kārtējās diskusijas par ASV parāda griestiem. Ja eiro izdosies pārkāpt nedēļas sākumā redzētos cenu līmeņus 1,355 dolāru rajonā, iespējama cenas došanās 1,36 dolāru virzienā, pretējā gadījumā eiro var savas pozīcijas zaudēt, prognozē eksperti. Latvijā eiro cenai jau ilgāku laiku nav būtiskas izmaiņas.

Komercbanku kontos Latvijas Bankā ceturtdien glabājās 762,5 miljoni, bet LB depozītos bija izvietoti 587,5 miljoni latu (virs rezervju normas pieejami 738,6 miljoni).

Komentāri

Pievienot komentāru