Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ eiro pārkāpa virs 1,37 dolāru atzīmes, kura pēdējo reizi tirgū redzēta šā gada 1. februārī, norāda SEB bankas eksperti, piebilstot, ka uzmanība no eirozonas problēmām pagaidām ir novērsta.

Šonedēļ publicētie eirozonas maksājumu bilances dati parādīja, ka tekošā konta lielajā pārpalikumā būtisku artavu devusi pastāvīgi pozitīvā tirdzniecības bilance. Arī turpmākajos mēnešos tiek gaidīti tekošā konta plusi, kas balstīs eiro vērtību, bet eiro cenu, visticamāk, vairāk ietekmēs tirgus dalībnieku attieksme pret ASV ekonomikas veselību.

ASV politiķu nodarītais posts ekonomikai ir daudz lielāks nekā sākotnēji varētu domāt, saka SEB bankas eksperts Andris Lāriņš, piebilstot, ka divu nedēļu valsts iestāžu dīkstāve atstās negatīvu efektu uz ceturtā ceturkšņa IKP datiem un pabojāts ir arī ASV tēls globālajā finanšu tirgū. Rezultātā ir nopirkts laiks, jo pie šiem pašiem jautājumiem ASV politiķiem būs jāatgriežas nākamā gada sākumā, jo valdība saņems finansējumu līdz 15. janvārim, bet Valsts

kasei dota atļauja aizņemties naudu līdz 7. februārim.

Šodien un turpmākajās dienās tirgus saņems virkni aizkavējušos ekonomikas datus, bet būtisks jautājums ir par to, vai ASV politiķi mācīsies no savām kļūdām (2011. gadā mēs jau līdzīgu situāciju piedzīvojām). Negatīvā ietekme uz IKP var mainīt FRS nostāju pret kvantitatīvās mīkstināšanas programmas samazināšanas termiņiem, kas jau tagad negatīvi ietekmē dolāru, norāda eksperti. Dolārs ceturtdien nokļuva zem 51,5 santīmu atzīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru