Finanses

Eksperti: Pasaules ekonomika sliktākajā stāvoklī pēdējo divu gadu laikā

Žanete Hāka, 14.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomika ir sliktākajā stāvoklī pēdējo divu gadu laikā, jo eirozonas un jaunattīstības tirgus ekonomikas situācija pasliktinās, pieaugot deflācijas riskam, uzskata Bloomberg Global Poll aptaujātie starptautiskie investori.

38% aptaujāto raksturoja, ka pasaules ekonomikas stāvoklis pasliktinās. Kopš jūlija šis skaits ir dubultojies un sasniedzis augstāko īpatsvaru kopš 2012.gada septembra, kad Eiropu aizēnoja recesija.

Liela daļa tirgus dalībnieku bažu ir vērsta uz eirozonu un gandrīz divas trešdaļas uzskata, ka ekonomika pavājinās, bet 89% uzskata, ka lielākais risks patlaban ir inflācijas samazināšanās vai deflācija.

Tomēr eirozona nav vienīgais satraukuma avots – tirgus dalībnieki satraucas arī par tā saucamo BRIC (Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna) valstu ekonomikas veselību. Patlaban vairāk nekā 50% satraucas, ka šo ekonomiku stāvoklis pasliktinās, salīdzinot ar 36% jūlijā.

43% uzskata, ka Eiropas Centrālās bankas monetārā politika ir pārāk ierobežojoša, kas ir vairāk nekā jūlijā, kad tā atbildēja 31%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Prognoze: Bitcoin vērtība turpinās sarukt

Žanete Hāka, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidāms, ka virtuālās valūtas Bitcoin vērtība turpinās samazināties, liecina Bloomberg Global Poll veiktā finanšu profesionāļu veiktā aptauja.

Kopš 1100 dolāru atzīmes sasniegšanas tās cena ir samazinājusies par 45%.

55% eksperti paredz, ka virtuālā valūta aizvien ir tik augsta, ka ilgtermiņā nav uzturama un atgādina cenu burbuli. Vēl 14% uzskata, ka Bitcoin ir ceļā uz burbuli, savukārt tikai 6% uzskata, ka burbulis neveidojas. Atlikušie 25% nemācēja pateikt, kurā virzienā varētu doties cena.

Aptaujas rezultāti liecina par skepsi investoru vidū attiecībā uz virtuālās valūtas lietošanu, pat neskatoties uz to, ka tehnoloģiju uzņēmumi, riska kapitālisti un hedžfondi iegulda tajā naudu un cenšas to veidot par globālu maksājumu sistēmu.

Šajā gadā Bitcoin cena ir svārstījusies starp 341 dolāru un vairāk nekā 900 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru