Investors

Eksperts: Vasarīgajā tirgū valūtu cenu svārstības ir samērā lielas

Žanete Hāka, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijs noslēdzas tāpat, kā tas sākās, un eiro cena šonedēļ atkal atzīmējās zem 1,30 dolāru atzīmes, komentējot nedēļas notikumus valūtu tirgū, saka SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes Finanšu tirgus pakalpojumu nodaļas vadītājs Andris Lāriņš.

Uzmanības centrā joprojām ir tirgus stimulēšanas pasākumu liktenis kontekstā ar ekonomikas datiem. Pretstatā ASV Federālo Rezervju sistēmai (FRS), Eiropas centrālā banka (ECB) apstiprina, ka vēl negatavojas pārtraukt atbalstu tirgum. Latvijā eiro cena turas svārstību koridora vidus daļā, pieprasījums pēc latiem mazinās. Valsts kase šonedēļ plānoja pirkt piecus miljonus latu, bet nākamajās četrās nedēļās latu pirkšana netiek plānota, uzsver eksperts.

Komercbanku kontos Latvijas Bankā ceturtdien glabājās 726,6 miljoni latu, LB depozītos bija izvietoti 480,1 miljons, bet virs rezervju normas pāri paliek 617,3 miljoni.

Turpinās arī lata procentu likmju tuvošanās eiro procentu likmju līmenim.

Ne visi ASV ekonomikas dati atbalsta ASV FRS viedokli par stabilu ekonomikas veselības uzlabošanos, kas tirgū uztur neskaidrību par kvantitatīvās mīkstināšanas programmas likteni, uzsver A. Lāriņš, piebilstot, ka vasarīgajā tirgū cenu svārstības ir samērā lielas. Centrālās bankas amatpersonu pēdējie izteikumi apstiprina, ka centrālās bankas politika būs piesaistīta nevis datumiem, bet ekonomikas datiem.

Dati liecina, ka patēriņš ASV maijā pieaudzis par 0,3% un četru nedēļu vidējais pieteikumu skaits uz bezdarbnieku pabalstiem ir samazinājies līdz 345,75 tūkstošiem. Šie dati bija pozitīvi, bet neliecina, ka ekonomikas izaugsme uzņemtu tempus, norāda SEB eksperts.

Dolāra cena pirmo pusgadu noslēdz 54 santīmu atzīmes tuvumā.

Komentāri

Pievienot komentāru