Latvijas eksportspēja

Eksportspēja: Ideja padarīt inženierzinātni par biznesu

Linda Zalāne, 01.12.2015

Jaunākais izdevums

SIA Centre Composite veic matemātiskus aprēķinus kompozītmateriālu konstrukcijām, tostarp lidaparātiem, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Centre Composite nodrošina aprēķinu un datu analīzes pakalpojumu no kompozītmateriāliem veidotiem rūpniecības mezgliem un agregātiem. Uzņēmums piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā konkursā Eksporta un inovācijas balva 2015 kategorijā Importa aizstājējprodukts.

Veic aprēķinus

«Profesionāļi zina, ka kompozītmateriālu konstrukcijā nedrīkst būt caurumi, tās ir bīstamākās vietas, bet uztaisīt konstrukciju bez caurumiem nav iespējams. Kad kompozītus pārnesa uz lidmašīnu ražošanu, radās jauna nozare – kompozītmehānika, kas strauji attīstās,» skaidro SIA Centre Composite projektu vadītāja Lilija Pāže.

Aviācijā ir būtiski samazināt reālo izmēģinājumu skaitu un aizvietot tos ar aprēķiniem. Centre Composite apgalvo, ka ir pirmais un pagaidām vienīgais uzņēmums, kas piedāvā kompozītmateriālu elementu konstrukciju statiskās un dinamiskās uzvedības analīzes metodikas izstrādes un ieviešanas pakalpojumu Latvijā. «Mūsu ideja ir padarīt inženierzinātni par biznesu un ar to pelnīt naudu. Piemēram, lidmašīnu ražotājs nodod mums aparāta detaļu, kas nezināmu iemeslu dēļ neiztur slodzi. Mēs veicam ekspertīzi. Reizēm, lai to paveiktu, nākas izdomāt jaunas aprēķina metodes,» skaidro L. Pāže.

Visu rakstu Novērš defektus avio inženierijas jomā lasiet 1. decembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Eksporta un inovācijas balvai 2015 otrajā kārtā izvirzīti 32 uzņēmumi

Dienas Bizness, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2015 četrās kategorijās iesniegti 105 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Konkursa otrajai kārtai izvirzīti 32 uzņēmumi, informē LIAA.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: AS ABLV Bank, SIA Atea Global Services, SIA Bio-Venta, Graanul Invest, SIA Kreiss, SIA Livonia print, SIA Nordic Homes, IK Rešetilovs un Co, AS SAF Tehnika.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: SIA D Dupleks, SIA El Prod, SIA Glamoralle, SIA Infogram, SIA Preco, SIA Premium chocolate, SIA Rotons, SIA Velo sock, SIA Vizulo.

Konkursa kategorijā Importa aizstājējprodukts 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: SIA Centre composite (aviācijas inženierpakalpojumi), SIA D Dupleks (gludstobra ložu munīcija), SIA Dizaina papīrlietas (Purpurs grāmatu sērija Etno), SIA GIGI Bloks (GIGI Bloks lielizmēra rotaļkluči), SIA Hebe (bērnu apģērbi), SIA LAT eko food (mammas gardais biezpiens Rūdolfs), SIA Linum color (Paint Eco beices), SIA MILZU! (graudaugu pārslas MILZU!), SIA Vizulo (āra un iekštelpu gaismekļu produktu līnijas).

Komentāri

Pievienot komentāru