Latvijas eksportspēja

Eksportspēja: Virza inovatīvu preparātu elpceļu slimībām

Kristīne Stepiņa, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Silvanols rada preparātu, kas var kļūt par iecienītu pretsaaukstēšanās līdzekli starp uztura bagātinātājiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Astmosil ir uztura bagātinātājs bronhu un plaušu veselībai, kas ir izstrādāts divos gados un šobrīd tiek ražots uzņēmumā Silvanols. Uzņēmuma eksperti, veicot tirgus izpēti, konstatēja, ka gan lokālajā tirgū, gan visā pasaulē trūkst dabīgu produktu, kas palīdzētu mazināt elpceļu iekaisumu, turpretī saslimšanu skaits ar bronhiālo astmu un citām hroniskām elpceļu saslimšanām turpina pieaugt. Astmosil izstrādē tiek izmantotas izejvielas, kuras piegādā ES un pasaulē atzīti izejvielu piegādātāji, kuri katru sastāvā izmantoto izejvielu nodrošina ar kvalitātes sertifikātu, tādējādi apliecinot visu izmantoto izejvielu augsto kvalitāti. Astmosil Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) konkursā Eksporta un inovācijas balva 2014 startē kategorijā Inovatīvākais produkts.

Prognozē pieprasījumu

«Jaunā preparāta izstrādē ir investēti aptuveni 50 tūkstoši eiro,» DB stāsta SIA Silvanols valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs, piebilstot, ka «Astmosil ir potenciāls ieņemt vadošo vietu starp Silvanola ražotajiem pretsaaukstēšanās līdzekļiem, uztura bagātinātājiem.» Šobrīd populārākais šī ražotāja pretsaaukstēšanās līdzeklis ir Faringospray, kas veido aptuveni 35% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma. Astmosil kapsulas ir inovatīvs uztura bagātinātājs ar oriģinālu un kompleksu dabas vielu receptūru, kas mūsdienu prasīgajam patērētājam, saskaroties ar elpceļu slimībām, līdzās ķīmiskajiem preparātiem piedāvā alternatīvu risinājumu ar īpašu sastāvu. Uztura bagātinātājā ietverti pieci ārstniecības augu daļu ekstrakti – zāģzobainās bosvēlijas sveķu, pasiforas (cietējpuķes) augļu, žibulīša ziedu, priedes mizu, efejas lapu ekstrakts, kā arī mikroaļģu pulveris un trīs aktīvās vielas – likopēns, pterostilbēns, kvercetīns, kas izdalītas no augiem. Astmosil sastāvā esošās vielas paplašina bronhus, atvieglo elpošanu un nodrošina pretiekaisuma darbību.

Visu rakstu Virza inovatīvu preparātu elpceļu slimībām lasiet 19. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru