Jaunākais izdevums

Nekustamais īpašums, uz kura atrodas Elefant Hotel, izsolē nosolīts par 3,6 milj. Ls, DB informēja parādnieka – maksātnespējīgās SIA V.B.O administrators Jānis Ozoliņš.

Nekustamo īpašumu Kalnciema ielā 90, Rīgā iegādājās SIA Ektornet Commercial Latvia, kas ir a/s Swedbank nekustamo īpašumu pārvaldīšanas uzņēmums. Savukārt Swedbank ir nodrošinātais kreditors.

Jāatgādina, izsoles sākuma cena bija 2,1 milj. Ls. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 2,98 tūkst. kv.m, uz kura atrodas viesnīcas ēka.

Septembra sākumā viesnīcas mājaslapā tika publicēts paziņojums, ka Swedbank slēgusi viesnīcu Elefant Hotel. Toreiz viesnīcas vadītājs Ruslans Jamčinskis norādīja, ka Swedbank ar apsardzes cilvēku starpniecību, izmantojot spēka palīdzību, slēdzot viesnīcu un apturot tās darbību, pārkāpusi jebkādas biznesa praksē pieņemamas metodes.

Savukārt Swedbank preses sekretāre Kristīne Jakubovska DB pastāstīja, ka ēkas īpašnieka SIA V.B.O maksātnespējas procesa ietvaros kreditoru sapulce lēmusi par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas uzsākšanu. Lai realizētu lēmumu, Swedbank kā nodrošinātais kreditors pārņēmis ķīlu savā valdījumā.

Andris Kovaļčuks, SIA Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs norāda, ka par precīzākiem plāniem attiecībā uz pašu īpašumu tiks lemts pēc tam, kad būs nokārtotas visas juridiskās formalitātes saistībā ar īpašuma tiesību iegūšanu.

SIA V.B.O šā gada janvārī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā bija iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, taču martā tiesa to noraidīja. Savukārt aprīlī šajā pašā tiesā ierosināts SIA V.B.O maksātnespējas process un 4.jūnijā pasludināta maksātnespēja. Kopējā atzīto kreditoru prasījumu summa ir gandrīz 13,5 milj. Ls, iepriekš DB informēja J.Ozoliņš.

Lielāko kreditora prasījumu SIA V.B.O. maksātnespējas procesā ir pieteicis nodrošinātais kreditors Swedbank. Uz SIA V.B.O. vārda zemesgrāmatā ir reģistrēts zemes un būvju īpašums Kalnciema ielā 90, Rīgā (viesnīca Elefant Hotel).

Nekustamajam īpašumam par labu Swedbank zemesgrāmatā ir nostiprināta hipotēka. Maksātnespējīgās SIA V.B.O. 3. septembra pirmajā kreditoru sapulcē pieņemts lēmums par bankrota procedūras uzsākšanu. SIA V.B.O vairākas reizes ir manījis arī nosaukumus, iepriekš tas bija SIA Elefant Hotel, liecina informācija Firmas.lv.

Jāatgādina, ka 6. septembrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa par maksātnespējīgu atzina SIA Livland Hotels, kas iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Promenade Hotel tagad apsaimnieko SIA Promenade Hotel, bet viesnīcu Līva - SIA Rožu galerija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal ir atvērta viesnīca Elefant Hotel Kalnciema ielā. Jau ziņots, ka viesnīcas jaunie īpašnieki ir šā gada maijā reģistrētā SIA Latvia Hotel Invest, kas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Nolefe enterprises limited.

Viesnīcas ēku Latvia Hotel Invest iegādājās par 6,3 miljoniem eiro (apm. 4,4 milj. Ls) no SIA Ektornet Commercial Latvia, kas, savukārt, maksātnespējīgajai SIA V.B.O. piederošo objektu par 3,6 milj. Ls nopirka izsolē 2010. gada nogalē.

Elefant Hotel operators ir SIA Hotel Operator VVM, kas pārvalda arī Old Riga Palace viesnīcu Minsterejas ielā Vecrīgā. Hotel Operator VVM pārstāve Oļesja Prokofjeva DB atklāja, ka viesnīcas dizainā un specializācijā nav paredzētas kardinālas konceptuālas izmaiņas. Viesnīca arī turpmāk saglabās četru zvaigžņu statusu, tai paliek arī vecais nosaukums, nekur nepazudīs arī viesnīcas zīmola simbols – tēlnieka Kārļa Alaiņa veidotā sešus metrus augstā ziloņa figūru vestibilā. Galvenās izmaiņas būs saistītas ar plašāku piedāvājumu, piemēram, kā norāda O. Prokofjeva, viesnīcā būs labs SPA centrs, drīzumā tiks atvērta trenažieru zāle utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 15.novembrī, izsolē par 2,1 milj. Ls tiks piedāvāts nekustamais īpašums, uz kura atrodas viesnīca Elefant Hotel, liecina informācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Šis nekustamais īpašums pieder parādniekam – maksātnespējīgajai SIA V.B.O. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 2,98 tūkst. kv.m, uz kura atrodas viesnīcas ēka Kalnciema ielā 90, Rīga. Izsoles sākums paredzēts plkst. 12.

Jāatgādina, ka septembra sākumā viesnīcas mājaslapā tika publicēts paziņojums, ka a/s Swedbank slēgusi viesnīcu Elefant Hotel. Toreiz Viesnīcas vadītājs Ruslans Jamčinskis norādīja, ka Swedbank ar apsardzes cilvēku starpniecību, izmantojot spēka palīdzību, slēdzot viesnīcu un apturot tās darbību, pārkāpusi jebkādas biznesa praksē pieņemamas metodes.

Savukārt Swedbank preses sekretāre Kristīne Jakubovska DB pastāstīja, ka ēkas īpašnieka SIA V.B.O maksātnespējas procesa ietvaros kreditoru sapulce lēmusi par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas uzsākšanu. Lai realizētu lēmumu, Swedbank kā nodrošinātais kreditors pārņēmis ķīlu savā valdījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākās ķīlas pagājušajā nedēļā reģistrējusi viesnīcas Elefant jaunā īpašniece un leikosafīru ražotājs

Gunta Kursiša, 05.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā divas lielākās komercķīlas – katru vairāk nekā septiņu miljonu apjomā – reģistrējusi viesnīcas Elefant Hotel jaunā īpašniece SIA Latvia Hotel Invest, savukārt leikosafīru ražotājs Baltic Crystal aizvadītajā nedēļā reģistrējis piecas komercķīlas - katru vairāk nekā 6,9 milj. Ls apmērā, liecina Lursoft apkopotie dati.

SIA Latvia Hotel Invest ir reģistrēta kā parādnieks divām 7,028 milj. Ls apjomīgām ķīlām a/s ABLV Bank. Vienas ķīlas devējs ir Latvia Hotel Invest īpašnieks Nolefe Enterprises Limited.

Jau vēstīts, ka šā gada jūlijā Elefant Hotel Kalnciema ielā teju pēc divu gadu pārtraukuma atkal atsākusi darbību. Viesnīcas jaunie īpašnieki ir šā gada maijā reģistrētā SIA Latvia Hotel Invest, kas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Nolefe Enterprises Limited - viesnīcas ēku Latvia Hotel Invest iegādājās par 6,3 miljoniem eiro (apm. 4,4 milj. Ls) no SIA Ektornet Commercial Latvia, kas, savukārt, maksātnespējīgajai SIA V.B.O. piederošo objektu par 3,6 milj. Ls nopirka izsolē 2010. gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu zīmola Rixwell Hotels pārvaldošā kompānija Mogotel turpina paplašināties un Latvijā savam tīklam pievienojusi vēl vienu viesnīcu Rīgas centrā – Hotel Irina.

Trīs zvaigžņu viesnīca Rixwell Irina Hotel, kas līdz šim darbojās kā Hotel Irina, atrodas blakus centrālajai dzelzceļa stacijai un autoostai.

Līdz ar pievienošanos viesnīcai tiks pielāgoti Rixwell tīkla viesu apkalpošanas servisa standarti un veikti pakalpojumu uzlabojumi.

Viesnīcai Rixwell Irina Hotel ir arhitektūras pieminekļa statuss, jo tās ēka ir uzbūvēta 1881.gadā. Viesnīca ir renovēta, un tajā ir 75 numuri, telpu interjeru raksturo klasiskais stils, kurā dominē pasteļtoņi.

Uzņēmums Mogotel Latvijā pārstāv viesnīcu zīmolus Wellton un Rixwell. Kompānija šobrīd pārvalda jau 11 viesnīcas – līdz ar pieminēto Rixwell Irina Hotel Latvijā darbojas vēl deviņas: divas Wellton zīmola viesnīcas Rīgā - Wellton Centrum Hotel & SPA un Wellton Hotel Riga & SPA, 6 Rixwell zīmola viesnīcas Latvijā – Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Old Riga Palace Hotel, Rixwell Gertrude Hotel, Rixwell Terrace Design Hotel, Rixwell Centra Hotel Rīgā un Rixwell Bauska Hotel Bauskā, kā arī kopš marta pievienojušās arī divas viesnīcas Igaunijas galvapilsētā Tallinā - Rixwell Olevi Hotel un Rixwell Gotthard Hotel.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23. augustā izskatīs SIA Swedbank līzings pieteikumu, kurā lūgts atzīt viesnīcu operatores SIA Livland Hotels maksātnespēju.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, Db.lv apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot. Visas trīs viesnīcas iepriekš bija saistītas ar uzņēmēju Andra Griģa un Ivara Kesenfelda ģimenēm, taču Kesenfeldu ģimenei vairs neesot saistības ar Elefant Hotel, norādīja A. Kesenfelds. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja Livland Hotels maksātnespējas procesu. Maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons Db.lv nevarēja sniegt informāciju nedz par parādu apjomu, nedz par to, kas varētu būt parādnieka pārstāvis, jo informāciju viņš vēl apkopojot. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rātslaukuma malā Vecrīgā plāno būvēt viesnīcu

LETA, 14.10.2014

Būvniecības iecere «Viesnīcas ēkas jaunbūve Grēcinieku ielā 25, Rīgā»

Avots: Facebook, Rīgas pilsētas arhitekts

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā uz patlaban neapbūvēta zemesgabala, kas robežojas ar Rātslaukumu, iecerēts būvēt viesnīcu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Zemesgabals atrodas starp namu Kungu ielā 3, kurā ir ieeja Rātsnama pazemē izvietotajā izstāžu zālē Rīgas Mākslas telpa, un namu Kungu ielā 7/9, kurā iekārtots Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrs, liecina Valsts zemes dienesta un Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācija.

Zeme pieder Wellton Hotel Group viesnīcu ķēdi pārvaldošā uzņēmēja Vadima Muhina firmai SIA Homeland. Pagājušajā nedēļā reģistrēta arī uzņēmumam Homeland pilnībā piederoša SIA Kungu Hotel.

Salīdzinoši nelielo - 319 kvadrātmetrus plašo - zemesgabalu Homeland iegādājusies pērn decembrī pašvaldības SIA Rīgas nami rīkotā izsolē par sākumcenu 858 300 eiro, liecina paziņojums Rīgas namu mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Mogotel martā paplašinājusi savu darbību ārpus Latvijas robežām

Lelde Petrāne, 17.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu kompānija Mogotel martā paplašinājusi savu darbību ārpus Latvijas robežām, savam tīklam pievienojot 2 viesnīcas, kas atrodas Igaunijā, Tallinas vecpilsētā. Abas viesnīcas ir atpazīstamas ar Rixwell zīmolu - Rixwell Olevi Hotel un Rixwell Gotthard Hotel, un tās iepriekš darbojās kā Olevi Residents un Gotthard Residents.

Viesnīcās darbība tiek turpināta, sniedzot ierastos pakalpojumus.

«Igaunijas tirgus apgūšana gan mūsu uzņēmumam, gan Rixwell zīmolam ir jauns izaicinājums,» stāsta Mogotel ģenerāldirektore Jeļena Stirna.

Uzņēmums Mogotel šobrīd pārstāv 10 viesnīcas. Latvijā darbojas astoņas viesnīcas: divas Wellton zīmola viesnīcas Rīgā - Wellton Centrum Hotel & SPA un Wellton Hotel Riga & SPA, un 6 Rixwell zīmola viesnīcas – Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Old Riga Palace Hotel, Rixwell Gertrude Hotel, Rixwell Terrace Design Hotel, Rixwell Centra Hotel Rīgā un Rixwell Bauska Hotel Bauskā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jurists Edgars Karelis intervijā izdevumam Lietišķā Diena/Dienas bizness sniedzis nepatiesu informāciju par MSIA V.B.O. piederošās viesnīcas Elefant Hotel apsaimniekošanu, uzskata maksātnespējīgās SIA V.B.O. administrators Jānis Ozoliņš.

Administrators norāda, ka starp SIA V.B.O. (viesnīcas Elefant Hotel īpašnieku) un SIA V.A. birojs pirms SIA V.B.O. maksātnespējas procesa pasludināšanas bija noslēgts viesnīcas Elefant Hotel pārvaldīšanas un apsaimniekošanas līgums, kura noteikumi paredzēja, ka SIA V.A. birojs kā atlīdzību saņem visus ienākumus, kas tiek iegūti, pārvaldot viesnīcu un veicot īpašumā saimniecisko darbību.

Tas nozīmē, ka līguma darbības rezultātā tika skartas gan SIA V.B.O. kā viesnīcas īpašnieka, gan SIA V.B.O. kreditoru kopuma intereses, ļaujot gandrīz 9 mēnešus trešajai personai SIA V.A. birojs gūt ieņēmumus, sniedzot viesnīcas pakalpojumus, un vienlaicīgi radot apstākļus, ka SIA V.B.O. nav iespējas gūt ienākumus no tam piederošās ēkas, kā arī segt sabiedrības nodrošināto un nenodrošināto kreditoru prasījumus. Minētais līgums izslēdza iespēju SIA V.B.O. turpināt viesnīcas pakalpojumu sniegšanu un bija izdevīgs tikai vienam sabiedrības kreditoram - SIA V.A. birojs, uzskata J. Ozoliņš. Norādot uz MSIA V.B.O. un tā kreditoru kopuma interesēm, šī gada 6.septembrī administrators atkāpās no minētā līguma, kā rezultātā ir pārtraukta viesnīcas darbība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patiesais nekustamā īpašuma nozarē pērn veikto darījumu skaits ar vērtību virs viena miljona latu bijis lielāks, nekā liecina zemesgrāmatas dati, bet objektīvu cenas analīzi noteikt ir ļoti grūti.

Kā Db.lv pastāstīja nekustamo īpašumu konsultācijas kompānijas Colliers Latvija izpilddirektors Deniss Kairāns, nekustamo īpašumu nozarē, it sevišķi pie lieliem darījumiem, daļa no visām aktivitātēm noris pārdodot uzņēmuma daļas, kam pieder nekustamais īpašums.

«Bieži vien, pērkot uzņēmuma daļas, jaunie īpašnieki nevēlas publiski par darījumu ziņot, vēl jo vairāk par šī darījuma cenu, līdz ar to tirgū objektīvu analīzi, ietverot visus darījumus izveidot nav viegli,» atzina D. Kairāns.

Otrs faktors, kas ir svarīgs pie šāda veida analīzes – ir saprast, kas ir pārdodamais objekts. «Piemēram, tiek pārdota teritorija ar vairākiem zemesgabaliem un vairākām ēkām uz tās. Zemesgrāmatas dati liecina par dažādiem darījumiem, taču realitātē, tas ir viens investors, kurš visu iegādājies. Pēc cenu analīzes sanāk, ka visas darījuma summas ir jāsaskaita kopā, lai būtu objektīva informācija par darījuma kopējo vērtību,» skaidroja eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank otrdien 7.septembrī slēgusi Elefant Hotel, liecina paziņojums viesnīcas mājaslapā.

Paziņojumā arī norādīts, ka slēgšana notikusi negaidīti. Jāatgādina, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa, 6.septembrī, par maksātnespējīgu pasludināja SIA Livland Hotels.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska DB pastāstīja, ka ēkas īpašnieka maksātnespējas procesa ietvaros kreditoru sapulce nolēmusi par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas uzsākšanu. Lai realizētu kreditoru sapulces lēmumu, banka kā nodrošinātais kreditors pārņēmis ķīlu savā valdījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Livland Hotels maksātnespēju

Elīna Pankovska, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu atzinusi SIA Livland Hotels, DB apstiprināja maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja SIA Livland Hotels maksātnespējas procesu. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ektornet Commercial Latvia ir veiksmīgi noslēdzis 6,3 miljonus eiro vērtu darījumu ar SIA Latvia Hotel Invest par Hotel Elefant ēkas Kalnciema ielā 90, Rīgā pārdošanu, liecina paziņojums presei.

7304 kv.m. lielā viesnīca tika uzcelta 2008. gadā un tajā ir 159 numuriņi.

Tā atrodas starp Rīgas starptautisko lidostu un Vecrīgu, netālu no pilsētas galvenajām satiksmes artērijām. Viesnīcas ēkā ir pazemes autostāvvieta, restorāns un konferenču zāles.

SIA Latvia Hotel Invest ir nesen izveidots uzņēmums, kura pamatbizness ir Hotel Elefant darbības atsākšana un ikdienas menedžments.

Ektornet Commercial Latvia ir daļa no Ektornet AB, nekustamo īpašumu uzņēmuma, kuru 2009. gadā izveidoja Swedbank grupa.

Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot komercīpašumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka nav pietiekama pieprasījuma pēc viesnīcas standarta pakalpojumiem, viesnīcu tīkls Mogotel apsver dažādus variantus, lai izdzīvotu, un nesen uzsācis viesnīcu Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Hotel Konventa Sēta, Rija VEF Hotel numuriņu izīrēšanu ilgtermiņā par zemām cenām.

Piemēram, viena mēneša īre vienai personai izmaksā no 300 līdz 400 eiro atkarībā no izvēlētās viesnīcas, turklāt cenā iekļautas visas ērtības.

Mogotel izpilddirektore Jeļena Stirna stāsta, ka interese par šādu piedāvājumu ir ļoti maza un tas ir tikai kā papildu pārdošanas mehānisms. Kopumā šādi pārdotas vien dažas viesnīcas istabas viesnīcu tīklā. Viesnīcu tīkla izpilddirektore norāda, ka uzņēmuma finansiālā situācija ir stabila, neskatoties uz to, ka uzņēmums cieš operacionālos zaudējumus viesnīcās.

J. Stirna stāsta, ka aizvērtas viesnīcas operacionālā uzturēšana izmaksā no 5000 līdz 20 000 eiro atkarībā no viesnīcas izmēra. Šajā aprēķinā nav iekļauti kredītmaksājumi, NĪN, NĪ apdrošināšana, amortizācija u.c. izdevumi. Strādājošas viesnīcas izdevumi šobrīd ir no 20 000 līdz 120 000 eiro atkarībā no viesnīcas izmēra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.novembrī plānota viesnīcas Elefant Hotel izsole. Izsoles sākumcena noteikta īpašuma novērtējuma apjomā - 2,1 miljons latu.

Par to liecina paziņojums Latvijas Vēstnesī. Maksātnespējīgās SIA V.B.O. administrators Jānis Ozoliņš pziņojis, ka pārdod izsolē nekustamo īpašumu, kas pieder parādniekam - MSIA V.B.O.. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 2980 kv.m, uz kura atrodas viesnīcas ēka. Pēc kārtas tā ir pirmā izsole. Pretendentiem līdz izsoles dienai jāieskaita MSIA V.B.O. norēķinu 10% no nekustamā īpašuma novērtējuma.

Db.lv jau rakstīja, ka saskaņā ar SIA V.B.O. pirmajā kreditoru sapulcē apstiprināto bankrota sākuma bilanci parādnieka aktīvi ir 12,1 miljona latu vērtībā. Savukārt Swedbank pārstāvis I. Pommers norādīja, ka Swedbank pārņemtā Elefant Hotel patieso vērtību noteiks tikai izsole. SIA V.B.O. kreditora prasījumus administratoram ir pieteikuši un ir atzīti kreditori aptuveni 13,5 miljonu latu vērtībā. Nodrošinātā kreditora - a/s Swedbank prasījums ir 7,27 milj. Ls. Neoficiāla informācija liecina, ka viesnīcai jau ir konkrēts pircējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Repatriantus no Apvienotās Karalistes pašizolācijā izvietos Rixwell Elefant Hotel

LETA, 28.12.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Apvienotās Karalistes pirmdien ieradušos valstspiederīgos pašizolācijā izvietos viesnīcā "Rixwell Elefant Hotel", aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

Viņš stāstīja, ka "Rixwell Elefant Hotel" patlaban ir vienīgā viesnīca, ar kuru LIAA noslēgusi līgumu par pašizolācijas pakalpojumu nodrošināšanu. Šajā viesnīcā pieejams 71 numuriņš.

Tāpat Rožkalns atzina, ka patlaban norit darbs ar vēl dažām viesnīcām, kuras būtu gatavas nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus.

Pēc LIAA direktora prognozēm, no otrdienas, 29.decembra, pašizolācijas iespēja varētu būt pieejama kopumā piecās viesnīcās.

LETA jau vēstīja, ka valsts sniedz finansiālu atbalstu, lai fiziskām personām nodrošinātu pašizolācijas iespējas. Atbalsta saņēmējs varēs izvēlēties sev piemērotāko tūristu mītni no LIAA mājaslapā pieejamā mītņu saraksta, kuras pirms tam būs saņēmušas Veselības inspekcijas atzinumu. Atbalsts būs pieejams arī tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atgriezīsies Latvijā repatriācijas kārtībā no Apvienotās Karalistes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērn visdārgāk pārdotais nekustamais īpašums bijusi ēka Kaļķu ielā 15

LETA, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn visdārgāk pārdotais nekustamais īpašums bijusi ēka Kaļķu ielā 15, kura īpašnieku mainīja par 6,21 miljonu latu.

Dānijā reģistrētajai, pašlaik jau likvidācijas stadijā esošajai AS Baltic Property Trust Secura piederošā SIA MNB nams ēku Kaļķu ielā pārdevusi vairākām Itālijas un Maltas juridiskām un fiziskām personām piederošajai SIA Key 15, liecina Kapitāls veiktais pētījums.

Otrs pērn dārgāk pārdotais nekustamais īpašums bijis 510 kvadrātmetru zemesgabals Kaļķu ielā 3A, Rīgā. To par 4,95 miljoniem latu novembrī nopirkusi SIA Norde Finance Group, kuras īpašnieks ir Belizas ofšors NPS ImpEx Inc, taču par tā kapitāla izcelsmes vietu liecina uzņēmuma valdes priekšsēdētājas pārstāvētā valsts - Ukraina. Pārdevējs bija Lielbritānijas uzņēmumam Upmax Trading Limited piederošā SIA 555 Brand Hotel, un īpašuma iegādei ārvalstu uzņēmumā Chatham Associates Inc ņemts 500 tūkstošu latu kredīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Kesenfeldu uzņēmumu maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa atzinusi Liepājas uzņēmēju Kesenfeldu ģimenes kapitālsabiedrības MIG holdings maksātnespēju, kā arī tās meitasuzņēmuma SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu, kaut arī tās bilances aktīvi pārsniedz parādsaistību summu. Tiesa norādīja, ka nav ņemtas vērā ārpusbilances saistības - aptuveni 9,5 miljoni latu, kas radušies, parādniekam izsniedzot 2006. gadā galvojumu par Swedbank aizdevumu SIA Elefant hotel (tagad maksātnespējīgā SIA V.B.O.). SIA MIG holdings ir arī sociālo iemaksu parāds vairāk nekā 61 tūkstoša latu apmērā. Ar prasību tiesā bija vērsusies banka, kā arī pats uzņēmums. Jāpiebilst, ka par šo summu saistībā ar galvojumu minētajam aizdevumam SIA Elefant hotel a/s Swedbank vērsusies arī pret Andri Griģi, tādējādi mēģinot panākt aizdevuma atmaksu no abiem galvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd pašizolācijai iedzīvotāji var pieteikties piecās Rīgas viesnīcās, aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Tostarp viesnīcās "Wellton Riverside SPA Hotel" un arī "Rija VEF Hotel" ir pieejami 90 numuri, viesnīcā "Rixwell Elefant Hotel" ir pieejams 71 numurs, viesnīcā "Rixwell konventa sēta" pieejami 56 numuri, bet viesnīcā "Rixwell Terrace Design" - 18 numuri.

Tādējādi patlaban LIAA administrētajā pašizolācijas valsts atbalsta programmā līgumus par pakalpojumu sniegšanu noslēgušas piecas viesnīcas, kuras piedāvā izmitināt personas kopumā 325 numuros.

Vienlaikus pirmdien aizpildīti 11 numuri, no kuriem piecus aizņem Latvijas valstspiederīgie, kuri 28.decembra vakarā ar repatriācijas reisu ieradās no Apvienotās Karalistes.

LIAA Komunikācijas un informācijas departamentā skaidroja, ka personām, kuras pagājušā gada nogalē Latvijā atgriezās ar attiecīgo reisu, viesnīcās nebija jāpaliek obligāti - personas pašizolāciju varēja turpināt kādā citā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa pasludinājusi uzņēmēju Andri Griģi par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Maksātnespējas process pasludināts trešdien, 3. jūlijā.

Kā liecina informācija reģistrā, kreditori savas prasības pret uzņēmēju var iesniegt viena mēneša laikā maksātnespējas administratoram Raivo Sjademem.

Db.lv jau rakstīja, ka iepriekš izsolīti dažādi A. Griģim piederoši īpašumi.

Pērnā gada sākumā tika izsolīts uzņēmējam piederošais gaļas pārstrādes komplekss Kurzemes bekons. 2004.gadā uzbūvētajā kompleksā tika ieguldīti 2,92 miljoni latu būvniecībā, piesaistot SAPARD programmas līdzekļus. Papildus 1,1 miljons latu tika izlietoti iekārtu iegādei.

Uzņēmumu SIA B.V.L. par maksātnespējīgu atzina Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 2010.gada jūlijā. Uzņēmums dibināts 1993.gadā, un tā vienīgais īpašnieks ir Andris Griģis. Vēršoties tiesā pret A. Griģi un viņa ģimeni, a/s Swedbank prasības pieteikumā bija norādījusi, ka kopējais Griģa personisko saistību apmērs varētu veidot gandrīz 60 milj. eiro (42 milj. Ls). Parādsaistības viņš galvojis ar uzņēmumu Elefant Hotel (vēlāk V.B.O., bet savulaik arī Hotels Development Group), Mēs Liepājai ( Serviss RC), Property Pool, Līvu namu īpašumi un vienu sev piederošu īpašumu. Viņam piederēja arī Rožu galerija (33%), Bank Hotel (33,3%), Mūkusalas biroju centrs (50%), Serviss RC (33,33%), Vecpilsētas viesnīcas (50%), Keramos (50%) un B.V.L. (100%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsolīs Kurzemes bekona ražošanas kompleksu

Vēsma Lēvalde, 12.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16.februārī plānota gaļas pārstrādes kompleksa Kurzemes bekons izsole.

Izsolīts tiks nekustamais īpašums, kurā ietilpst zemesgabals ar platību 13667m2; ražošanas korpuss ar platību 1633,8m2, gaļas pārstrādes cehs ar platību 4486,8m2 un lokālās attīrīšanas iekārtas, liecina maksātnespējīgās SIA B.V.L. administratores Tatjanas Eilmores paziņojums Latvijas Vēstnesī.

Nekustamajam īpašumam ir nostiprināta hipotēka par labu a/s Swedbank.

Nekustamā īpašuma novērtējums un pirmās izsoles sākumcena ir 893 tūkstoši latu. Izsoles cena tiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) 22%. Izsoles solis ir 89,3 tūkst. Ls.

Dienas Bizness rakstīja, ka 2004.gadā uzbūvētajā kompleksā tika ieguldīti 2,92 miljoni latu būvniecībā, piesaistot SAPARD programmas līdzekļus. Papildus 1,1 miljons latu tika izlietoti iekārtu iegādei. Pašreiz ražošanas kompleksu apsaimnieko SIA Kurzemes gaļsaimnieks, kas janvāra beigās gatavojas pabeigt jaunas rūpnīcas celtniecību Paplakā. Uzņēmums izsolē piedalīties neplāno, Db.lv sacīja SIA Kurzemes gaļsaimnieks vadītāja Aksana Jansone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā pašizolācijas valsts atbalsta programmā līgumus par pakalpojumu sniegšanu noslēgušas jau 3 viesnīcas, kuras piedāvā izmitināt personas 179 numuros, un vēl ar vairākām viesnīcām līgumi ir izskatīšanas stadijā, informē LIAA.

Atbalstu pašizolācijai šajās viesnīcās var saņemt Covid-19 kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem simptomiem, Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājušies simptomi kā arī personas, kuras atgriezušās Latvijā ar repatriācijas reisiem.

"Mūsu prioritāte bija pēc iespējas ātrāk noslēgt pirmo līgumu, lai nodrošinātu valsts atbalsta iespējas tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atgriezās Latvijā no Lielbritānijas ar repatriācijas reisu 28. decembrī. Šobrīd līgumi jau ir noslēgti ar vairākām viesnīcām, un iedzīvotāji, kuri vēlēsies izmantot valsts atbalstu pašizolācijai, var izvēlēties jebkuru no tām," uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns, piebilstot, ka šīs programmas realizācijā savu atbalstu sniegusi arī Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija, aicinot savus biedrus iesaistīties un sniegt iedzīvotājiem pašizolācijas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktsmītņu interese par pašizolācijas nodrošināšanu Covid-19 kontaktpersonām un Covid-19 pacientiem ar viegliem simptomiem ir ļoti liela, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

"Interese no naktsmītņu puses ir ļoti liela," teica Graikste, atzīmējot, ka šobrīd pašizolācijai ir iespējams pieteikties trijās Rīgas viesnīcās, taču tas ir tikai tāpēc, ka programma nupat ir sākusies.

Vienlaikus Graikste atzīmēja, ka šobrīd nav plānots ierobežot naktsmītņu skaitu, kas varēs piedalīties programmā, taču gadījumā, ja interese būs pārāk liela, varētu nākties domāt par skaita ierobežošanu, lai viesnīcām nebūtu vilšanās par to, ka nav sasniegts gaidītais efekts. "Nav jēgas piedāvāt ļoti garu šo sarakstu, jo tad no naktsmītņu puses būs sūdzības un vilšanās, ka programma nav devusi gaidīto efektu," viņa sacīja.

Tāpat asociācijas izpilddirektore minēja, ka attiecīgajā programmā varētu iesaistīties augstākais četru zvaigžņu viesnīcas, jo augstākā līmeņa viesnīcām dalība programmā nav izdevīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Colliers: Rīgā trūkst starptautisku viesnīcu operatoru

Nozare.lv, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā no profesionāliem starptautiskajiem viesnīcu operatoriem, izņemot Radisson, Whyndham un Choice, neviens cits nav pārstāvēts, norāda nekustamo īpašumu konsultantu Colliers International izpilddirektors Deniss Kairāns.

«Ir dzirdēts daudz runu, ka Sheraton varētu būt Z torņos, Hyat Tango projektā, taču šo operatoru pagaidām šeit vēl nav. Salīdzinājumā ar Baltijas valstīm mums šo starptautisko operatoru ir mazāk,» sacīja Kairāns.

Viņš gan piebilda, ka neviens no starptautiskajiem viesnīcu operatoriem nav atsaucis savus plānus par ieiešanu Latvijas tirgū, taču neviens no operatoriem patlaban nav gatavs uzņemties finansiālos riskus, viņi ir ar mieru atnākt uz jau gatavām telpām.

«Jautājums - kurš no vietējiem attīstītājiem spēs uzņemties finansiālos riskus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu? Pasaulē tas strādā citādāk, un viesnīcu operatorus vienmēr pavada investors, taču investori uz Baltijas valstīm joprojām skatās diezgan skeptiski. Šo skepsi nemazina runas par ASV problēmām un eirozonas parādu problēmas. Tiklīdz sākas kāda krīze, jebkurš investors sāk fokusēties uz saviem vietējiem tirgiem, kurus tas saprot vislabāk, un atsakās no jaunajiem tirgiem, kuros iepriekš bija plānots ieiet,» skaidroja Kairāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Projekta Panorama Plaza investors «miglā tīts»

Lelde Petrāne, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta Panorama Plaza pārdošanas darījumu. Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo 4 gadu laikā kopš ekonomiskās krīzes sākuma, pauž pats uzņēmums.

«Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu,» norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Turpmākie projekta celtniecības atsākšanas darbi gan ir jaunā klienta pārraudzībā. Līdz ar to Ektornet nevarot sniegt atbildi, kad jaunais investors atsāks celtniecību.

Noslēgtais darījums kopumā ietverot 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izbeigusi tiesiskās aizsardzības procesu SIA Property Pool. Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījušas divas trešdaļas kreditoru.

Property Pool specializējas tirdzniecības telpu pārvaldīšanā un iznomāšanā labākajās vietās (prime locations) Rīgas centrā. Uzņēmuma pārvaldītajā nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 30 tirdzniecības telpu Rīgas populārākajās tirdzniecības ielās ar intensīvu gājēju plūsmu.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju kopš 2009. gada janvāra SIA Property Pool valdes priekšsēdētājs ir Andra Griģa dēls Krists Griģis, bet valdes loceklis - Aigars Kesenfelds. Uzņēmuma amatpersona bijis arī Agris Evertovskis, prokūrists ar tiesībām apgrūtināt ar lietu tiesībām nekustamo īpašumu.

DB jau rakstīja, ka parādsaistiibas a/s Swedbank Andris Griģis iepriekš bija galvojis ar Elefant Hotel (V.B.O), Mēs Liepājai (tagad Serviss RC), Property Pool, Līvas namu īpašumiem un vienu sev piederošu īpašumu.

Komentāri

Pievienot komentāru