Ražošana

Elektroapgādes traucējumi 3000 mājsaimniecībām; koki krīt uz elektrolīniju vadiem

Žanete Hāka, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Pēcpusdienas spēcīgās vēja brāzmas šodien Zemgalē un Rīgas apkārtnē radījušas 24 vidējā sprieguma un 20 zemsprieguma bojājumus, izraisot elektropagādes traucējumus 3000 mājsaimniecībām, portālu db.lv informēja AS Sadales tīkls pārstāve Inga Tilhena.

Vēja brāzmu rezultātā ir lūzuši koki un koku zari, un kritušie koki ir pārrāvuši gan elektrolīniju vadus, gan vietām šķērsojuši ceļa braucamo daļu.

AS Sadales tīkls operatīvās brigādes plkst. 16.15 jau bija lokalizējuši lielāko daļu bojājumu Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu, Aizkraukles, Jelgavas, Ķekavas, Juglas, Siguldas pusēs, bet plkst. 17 spēcīgais vējš radīja jaunus vidējā sprieguma un zemsprieguma bojājumus.

Pēc AS Sadales tīkls dispečeru operatīvās informācijas elektroapgāde šobrīd ir traucēta atsevišķām mājsaimniecībām Jelgavas, Ozolnieku, Brankas, Dalbes, Ķekavas, Ķeguma pusē. Pēdējo gadu biežie spēcīgie vēji AS Sadales tīkls operatīvām brigādēm ir kļuvuši par ikdienu un arī šodien elektromontieri operatīvi veic bojājumu lokalizēšanu un novēršanu, lai elektroapgādes pārtraukumi netraucētu iedzīvotāju ikdienu.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, spēcīgais vējš turpināsies visas dienas garumā, tādēļ AS Sadales tīkls elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un reģionu tehniskā virziena personāls visā Latvijā šodien strādā pastiprinātā režīmā, novēršot bojājumus zemsprieguma 0,4kV (kilovolti) un vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijās.

AS Pasažieru vilciens pārstāve Jana Priedniece informēja, ka vairāki koki bija uzkrituši elektrovilcienu vadiem Cenas stacijā, tādēļ uz brīdi vilcieni kursēja līdz Olainei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien spēcīgais vējš, kas piekrastē brāzmās sasniedza ātrumu 29 m/s, izraisīja lokālus bojājumus arī AS «Sadales tīkls» elektrotīklā, kas atsevišķos novados ietekmē klientu elektroapgādi, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pateicoties iepriekšējos gados veiktajiem remontdarbiem, elektrolīniju trašu tīrīšanai un investīcijām elektrotīkla atjaunošanā vēja izraisītie elektrotīkla bojājumi nav lieli un AS «Sadales tīkls» personāls operatīvi veic to novēršanu. Šovakar ap plkst. 17:30 elektroapgāde traucēta aptuveni 3000 AS «Sadales tīkls» klientu visā Latvijā un uzņēmums turpina darbu pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Šovakar, 2.janvārī, ap plkst. 17:30 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 3 000 AS «Sadales tīkls» klientu visā Latvijā un tiek veikts aktīvs darbs, lai pēc īsākā laikā atjaunotu elektroapgādi visiem iedzīvotājiem. Dienas laikā situācija elektroapgādē bija mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tika reģistrēti atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam, tādēļ vēja laikā var būt situācijas, ka pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa bojājums citā elektrolīnijas posmā. Lielākie elektrotīkla bojājumi tika reģistrēti ap plkst. 15 valsts centrālajos rajonos, kad elektroapgādes pārtraukums bija aptuveni 5 500 AS «Sadales tīkls» klientu. Elektrotīkla bojājumi pārsvarā ir lokāla rakstura un tos galvenokārt izraisa spēcīgā vēja ietekmē lauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki vai ieķērušies vēja nesti koku zari.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pēc vētras elektropiegāde nav atjaunota vēl 10 tūkstošiem klientu

Db.lv, LETA, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde šorīt bija traucēta vairāk nekā 100 tūkstošiem mājsaimniecību, vislielākās problēmas bija vērojamas Kurzemē - Ventspils, Kuldīgas un Dundagas pusē. Otrdienas vakarā elektroapgāde bija atjaunota lielākajai daļai klientu, taču vēl aptuveni 10 tūkstoši mājsaimniecību elektrības padeve nebija atjaunota, informēja a/s Sadales tīkls preses sekretāre Ilze Rubene.

I. Rubene atturējās minēt, kad elektroenerģijas apgāde varētu tikt atjaunota pilnībā, taču viņa sacīja, ka uzņēmums ir licis lietā visus savus pieejamos resursus. Ap plkst. 10 bojājumu novēršanā bija iesaistītas 408 brigādes. Tāpat ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības – kvadricikli, traktori, pacēlāji un citas.

Sadales tīkla pārstāvji reģionos sazinās ar vietējām pašvaldībām, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu un, ja nepieciešams, nodrošinātu ar ģeneratoriem sociāli jutīgus objektus, informēja uzņēmuma pārstāve. Šorīt ģenerators piegādāts Strenču slimnīcai.

Galvenie bojājumu iemesls ir lūstoši koki, kas krītot pārrāvuši elektrolīniju vadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērkona negaisu dēļ bez elektrības 20 tūkstoši mājsaimniecību; elektroapgāde tiek atjaunota

Gunta Kursiša, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā naktī Latvijas Austrumos un Ziemeļaustrumos plosījās pērkona negaisi, bez elektrības atstājot 20 tūkstošus mājsaimniecību. Nakts laikā lielākajai daļai klientu elektroapgāde atjaunota, taču negaisi gaidāmi arī otrdien pa dienu, Db.lv informēja a/s Sadales tīkls.

Naktī pastiprinātā režīmā strādāja 24 Sadales tīkla elektromontieru brigādes, kā arī operatīvajam darbam piesaistītie elektrotīkla dispečeri.

Pirmdienas vakarā spēcīgs negaiss, kas virzījās virzienā no Latgales uz Vidzemi, izraisīja postījumus a/s Sadales tīkls elektrolīnijās un bez elektroapgādes ap plkst. 23, sasniedzot maksimumu, atstāja aptuveni 20 tūkstošus mājsaimniecību. Līdz pusnaktij izdevās atjaunot elektroapgādi sešiem tūkstošiem klientiem. Visas nakts laikā elektroenerģijas piegāde tika atjaunota vairāk nekā 11 tūkstošiem klientu. Operatīvo izbraukuma brigāžu darbs turpinājās visu nakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Negaisi Latvijā bez elektrības pametuši četrus tūkstošus mājsaimniecību

Gunta Kursiša, 21.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī uz trešdienu Latgalē, Vidzemē un Latvijas Dienvidu daļā atkal plosījās spēcīgi pērkona negaisi, kā rezultātā elektroapgāde bija traucēta aptuveni 25 tūkstošiem mājsaimniecību. Trešdienas rītā elektroapgādes traucējumu skaits sarucis līdz četriem tūkstošiem mājsaimniecību, Db.lv informēja a/s Sadales tīks pārstāvji.

Vēl arvien elektroapgāde jāatjauno aptuveni 600 klientiem Balvu novadā, 500 - Daugavpils, 450 Dagdas novadā.

Elektroapgāde šorīt traucēta arī Rēzeknes, Rugāju, Riebiņu, Burtnieku, Beverīnas, Valmieras, Krāslavas un Jelgavas novadā.

Visvairāk bojājumu otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu bija Latvijas Austrumu daļā – Balvu, Rēzeknes, Krāslavas,

Daugavpils novadā. Aptuveni 10 tūkstoši mājsaimniecību bez elektroenerģijas piegādes bija Ludzas un Krāslavas novadā, jo spēcīgā pērkona negaisa dēļ, bez sprieguma bija Ludzas apakšstacija un divas maģistrālās līnijas.

Elektroenerģijas piegādes traucējumi bija vērojami arī Vidzemē – Valmieras un Rūjienas apkaimē un valsts Dienvidu daļā – Bauskas novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ugunsgrēku riska dēļ Kalifornijā 800 000 klientu atslēgs elektroapgādi

LETA--AP, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV komunālo pakalpojumu uzņēmums «Pacific Gas and Electric» (PG&E) gatavojas atslēgt elektroapgādi 800 000 klientu Kalifornijas štatā, lai novērstu ugunsgrēku izraisīšanos no bojātām elektrolīnijām.

Tas ir lielākais preventīvais elektroapgādes pārtraukums Kalifornijas vēsturē.

PG&E plāno no trešdienas atslēgt elektroapgādi 34 apgabalos Kalifornijas ziemeļos un vidienē.

Uzņēmums «Southern California Edison» otrdien brīdināja, ka arī Kalifornijas dienvidos 106 000 klientu varētu tikt traucēta elektroapgāde.

Elektroapgādi plānots atslēgt vairāk nekā pusē no Kalifornijas 58 apgabaliem, taču tas nenozīmē, ka pilnīgi visiem klientiem šajos apgabalos tiks atslēgta elektropadeve.

PG&E brīdinājis, ka elektroapgāde var tikt atslēgta uz vairākām dienām. Gatavojoties tam, cilvēki steiguši iepirkt kabatas baterijas, propāna balonus, ūdens pudeles, pārtiku, sveces un uzlādēt visas elektroniskās ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 29. oktobra rītā

Dienas Bizness, 29.10.2013

Balva elektromobiļu rallija Sanktpēterburga – Montekarlo pirmā posma Tallina – Pērnava - Rīga uzvarētājam.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Db.lv piedāvā īsu ieskatu ziņās, kas šorīt aktuālas Latvijā un pasaulē:

Latvija

Naktī valsts piekrasti plosījusi spēcīga vētra. Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde šorīt traucēta vairāk nekā 100 tūkstošiem mājsaimniecību, bet glābēji saņēmuši vairāk nekā 130 izsaukumu. Elektrības piegāde ievērojami traucēta Ventspilī, Kuldīgā un Talsos. Stiprā vēja dēļ Liepājā nogruvusi jaunceltne un gruveši apbēruši mikroautobusu. Cilvēki negadījumā nav cietuši. Savukārt Rīgā daudzviet nestrādā luksofori, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elektroapgādes traucējumi ir vēl aptuveni 3000 Sadales tīkls klientu

Zane Atlāce - Bistere, 28.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Augstsprieguma tīkls elektrotīklā svētdien, 27. oktobrī, vētras kulminācijas brīdī elektroapgādes traucējumi īslaicīgi bija aptuveni 40 000 klientu. Elektroapgāde klientiem tika operatīvi atjaunota un šorīt elektroapgādes traucējumi ir vēl aptuveni 3000 klientiem, informē Sadales tīkls pārstāve Tatjana Smirnova.

Lielākie postījumi elektrotīklā reģistrēti Vidzemē un kopumā diennakts laikā visā Latvijā novērsti 200 vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrotīkla bojājumi. Elektrotīkla bojājumu novēršanā ir iesaistītas 130 elektromontieru brigādes un, lai noņemtu elektrolīnijas vados ieķērušos koku zarus, iegāztus kokus, savienotu trūkušos gaisvadu elektrolīniju vadus un nomainītu balstus, intensīvs darbs turpināsies arī šodien.

Elektrotīkla bojājumi pārsvarā ir lokāla rakstura - gaisvadu elektrolīnijās ir iegāzti koki, ieķērušies vēja nolauztie koku zari, sarauti gaisvadu elektrolīniju vadi un bojāti balsti, izraisot elektroapgādes traucējumus klientiem. Vakar plašākos elektroapgādes pārtraukumus izraisīja tehnoloģiski traucējumi AS «Augstsprieguma tīkls» 110kV (kilovoltu) apakšstacijās «Limbaži», «Salacgrīva», «Aloja», «Rūjiena», Ērgļi» un «Aiviekste», kas vienlaicīgi radīja elektroapgādes pārtraukumus vairākiem tūkstošiem AS «Sadales tīkls’ klientu dažādos Vidzemes novados.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Papildināta - Vētras dēļ nedarbojas vairāki desmiti lielāko banku bankomātu

Gunta Kursiša, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprā vēja radīto elektropiegādes traucējumu dēļ otrdienas rītā nedarbojās Swedbank Ventspils un Kuldīgas filiāles, kā arī aptuveni 50 bankomāti, mikroblogošanas vietnē Twitter vēsta bankas pārstāvji. Tāpat darbības traucējumi ir arī desmit SEB bankomātiem, noskaidroja Db.lv.

Kuldīgā un Ventspilī no rīta nedarbojās arī SEB bankas filiāles, Db.lv stāstīja bankas pārstāve Agnese Strazda. Kuldīgā filiāles darbība atjaunota plkst. 8.50, vēl pirms durvju vēršanas apmeklētājiem, bet Ventspilī filiālē elektroapgāde atjaunota plkst. 9.35.

Kurzemes un Vidzemes pusē otrdienas rītā nedarbojas desmit SEB bankomāti – darbība traucēta bankomātiem Kuldīgā, Alsungā, Cēsīs, Iecavā, Dundagā un citur, stāstīja A. Strazda. «Nedarbojas salīdzinoši maza daļa bankomātu, un iepriekš, pirms vētras, bijām gatavojušies lielākam kaitējumam,» norādīja A. Strazda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan spēcīgais vējš pierimās vien naktī, AS "Sadales tīkls” personāls diennakts tumšajā laikā lokalizēja un novērsa gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrotīkla bojājumus visā Latvijā, atjaunojot elektroapgādi 17 000 klientu, informē uzņēmums.

Lielākā daļa no vēja izraisītajiem postījumiem jau ir novērsti un šorīt elektroapgādes traucējumi vēl ir 1 388 klientu. Kopš brīža, kad spēcīgais vējš vakar, 18.decembrī, sāka šķērsot valsts teritoriju, ir paveikts apjomīgs darbs un lielākā daļa no elektrotīkla bojājumiem ir novērsti. Kopumā novērsti 307 zemsprieguma un vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumi un elektroapgāde atjaunota 17 000 klientu.

Vēja brāzmu kulminācijas brīdī ap plkst. 17 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 18 000 AS “Sadales tīkls” klientu, savukārt šorīt ap plkst. 7 elektroapgādes pārtraukums vēl ir 1388 klientu.

Arī šodien AS "Sadales tīkls” turpinās darbu pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi. Elektrotīkla bojājumu novēršanā ir iesaistītas 250 elektromontieru brigādes ar 690 darbiniekiem, mobilizētas visas specializētās tehnikas vienības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Igaunijas krīzes situāciju plāni paredz elektrības atslēgšanu vispirms dzīvojamām mājām

LETA--ERR, 27.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja gāzes deficīta gadījumā Igaunijā prioritāte ir mājsaimniecību nodrošināšanai, tad elektrības trūkuma situācijā elektroapgāde vispirms tiks atslēgta dzīvojamām mājām, paziņojis Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas Krīzes regulējuma nodaļas vadītājs Prīts Sārs.

Viņš to skaidroja ar Eiropas Savienības direktīvu, kas noteic, ka dabasgāze un siltumapgāde prioritāti jānodrošina mājsaimniecībām, un ir jāatslēdz kā pēdējā. Sārs piebilda, ka "tas ir saprātīgi, jo apkure ir vitāli nepieciešama cilvēka izdzīvošanai un normālai funkcionēšanai".

Savukārt vitālo pakalpojumu noteikumi elektroapgādē nosaka, ka prioritāte ir objektiem, no kuriem tieši atkarīga cilvēka dzīvība un veselība, saraksta augšpusē liekot slimnīcas, aprūpes namus un trauksmes centrus. Ārkārtas situāciju līnijas "112" darbība ir jānodrošina, jo tā koordinē policijas, ugunsdzēsēju un ārkārtas palīdzības dienestu rīcību, paskaidroja ministrijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Elektroapgāde pēc vētras ir atjaunota visām mājsaimniecībām

Žanete Hāka, 14.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien līdz diennakts tumšajam laikam AS Sadales tīkls elektromontieru brigādes veica aktīvu darbu, lai pēc iespējas ātrāk novērstu vētras radītos bojājumus un atjaunotu elektrības piegādi atlikušajiem klientiem Kurzemē un Vidzemē, informē uzņēmuma pārstāvji.

Elektroapgāde ir atjaunota visiem klientiem, kur tā tika pārtraukta vētras izraisīto bojājumu dēļ. AS Sadales tīkls turpina novērot situāciju elektrotīklā.

Šodien elektrotīkla atjaunošanā un bojājumu novēršanā iesaistījās 242 brigādes ar 630 elektromontieriem, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos bojājumus. Elektroapgāde galvenokārt tika traucēta valsts rietumu daļā – Liepājā un Kuldīgā, kā arī ziemeļu daļā – Valmierā un Limbažos.

Sestdienas rītā vētras izraisītie bojājumi pārsvarā bija sarauti vadi elektropārvades līnijās, nolauzti koki, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos. Divu dienu laikā tika nomainīti vairāk nekā 100 vēja un lūstošu koku ietekmē bojāti balsti, no elektrolīnijām noņemti vairāk nekā 1000 vēja brāzmu ietekmē uzgāzti koki, kā arī savienoti sarautie elektrolīniju vadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde traucēta apmēram 10 000 Sadales tīkla klientu

LETA, 13.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgā vēja dēļ elektroapgādes traucējumi piektdien plkst.7 ir apmēram 10 000 AS "Sadales tīkls" klientu visā Latvijā, informēja kompānijas pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka vētra, kas naktī šķērsoja valsts teritoriju, izraisīja vairāk nekā 460 elektrotīkla bojājumu. Kopumā plašās spēcīgā vēja darbības zonas dēļ un reģistrētajiem tehnoloģiskajiem traucējumiem "Augstsprieguma tīkls" elektrotīklā vētras kulminācijas brīdī ap plkst.2.30 īslaicīgi elektroapgādes traucējumi bija 38 000 klientu.

Lielākajai daļai klientu elektrības piegāde operatīvi atjaunota un piektdienas rītā ap plkst.7 bez elektroapgādes bija vēl aptuveni 10 000 klientu visā Latvijā. "Sadales tīkls" turpina darbu pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk novērstu elektrotīkla bojājumus un atjaunotu klientiem elektroapgādi.

Lielākos postījumus elektrotīklā vētra izraisījusi Vidzemē un Latgalē. Tos galvenokārt izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīniju vados iegāzti koki un ieķērušies koku zari, kas pārrāva elektrolīniju vadus un bojāja balstus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Tūkstotim Liepājas mājsaimniecību rīts sacies bez elektrības

Gunta Kursiša, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien plkst.10.54 Liepājā sadales punktā atslēdzās jaudas slēdzis, kā rezultātā elektroapgādes traucējumi bija aptuveni tūkstotim a/s Sadales tīkla klientu. Plkst. 13.30 lielākajai daļai klientu – 600 - elektroapgāde bija atjaunota, Db.lv stāstīja a/s Sadales tīkla pārstāve Ilze Rubene.

Elektroapgāde tika pārtraukta Liepājas centrā, piemēram, Kungu, Kr.Valdemāra, Malkas un Ganību ielu rajonos.

Sadales tīkla jaudas slēdža atslēgšanās ietekmēja elektroapgādi 18 transformatora apakšstacijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvenergo par vairāk nekā 10 miljoniem latu rekonstruēs vienu no lielākajām apakšstacijām Latvijā

, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzlabotu elektroenerģijas pārvades kvalitāti un drošumu Latvijā un starpvalstu mērogā, AS „Latvijas elektriskie tīkli” ir uzsākusi vienu no vērienīgākajiem projektiem – apakšstacijas Viskaļi rekonstrukciju. Projektā tiks ieguldīti vairāk nekā 10 miljonu latu, informē Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

Apakšstacija „Viskaļi” ir viena no lielākajām un vecākajām Latvijas apakšstacijām - tās izbūve ir uzsākta 1939.g. Kā norāda Latvenergo, 330 kilovoltu (kV) apakšstacijai ir būtiska nozīme ne tikai Jelgavas un tuvējās apkārtnes elektroapgādē, bet arī elektroenerģijas tranzīta nodrošināšanā ar kaimiņvalstu energosistēmu. Viskaļi ir t.s. mezgla apakšstacija, no kuras tiek nodrošināta arī starpvalstu saite ar Lietuvu.

«Viens no galvenajiem Viskaļu apakšstacijas rekonstrukcijas valsts mēroga ieguvumiem būs droša elektroenerģijas pārvade caur Latviju no Igaunijas uz Lietuvu. No šīs apakšstacijas elektroapgāde tiek nodrošināta lielākajai daļai Jelgavas pilsētas klientu,» skaidro AS Latvijas elektriskie tīkli valdes loceklis Imants Zviedris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrotīklu avārijas dēļ liela daļa Panamas svētdien sešas stundas pavadīja bez elektrības.

Valsts elektroapgādes uzņēmums «Etesa» paziņoja, ka incidents Nikaragvas elektrotīklos izraisījis ķēdes efektu, un elektroapgāde pārtraukta lielā daļā Panamas, kā arī elektroapgādes traucējumi bijuši Nikaragvā un Kostarikā.

Elektroapgāde tika pārtraukta arī Panamas galvaspilsētas Panamas metro, un no vilcieniem un stacijām tika evakuēti cilvēki.

Pārtrauca darboties Panamas pilsētas ūdensapgādes sistēma.

Elektroapgādes pārtraukums noticis laikā, kad Panamā ierodas katoļu baznīcas Pasaules jaunatnes dienu dalībnieki. Pasākums, kurā piedalīsies arī pāvests Francisks, sāksies otrdien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pēc kratīšanām Liepājas metalurgā aizturēto nav; vadība neizpratnē par OMEGA iesaistīšanu

Vēsma Lēvalde, Elīna Pankovska, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien kopumā Liepājas metalurga akcionāru un amatpersonu dzīvesvietās un darbavietās veiktas 14 kratīšanas. Aizturēto un apcietināto personu nav, informē Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis.

Papildināts viss teksts.

A/s Liepājas metalurgs valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs joprojām atrodas savā kabinetā, db.lv apgalvoja uzņēmuma preses sekretāre Simona Laiveniece.

Uz db.lv telefona zvanu atbildēja arī a/s Liepājas metalurgs valdes loceklis Leons Ptičkins, gan atvainojoties, ka šobrīd esot aizņemts un runāt nevar.

Tikmēr uzņēmuma vadība nākusi klajā ar paziņojumu, kurā norāda, ka pilnībā nav saprotami, izskaidrojami un šķiet aizdomīgi šodien pielietotie soļi, metodes un forma, jo uzņēmuma vadība līdz pat šīs dienas rītam ir sadarbojusies un sniegusi visu informāciju, neviens no uzņēmuma vadības nav pametis valsti un neslēpjas. «Vispār nav saprotams, kāpēc šodienas kratīšanā ir tikusi piesaistīta pretterorisma vienība OMEGA,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākos reģionos Venecuēlā atkal pārtraukta elektroapgāde un traucēti arī mobilie sakari, informē ārvalstu mediji.

Elektroapgādes traucējumi skāruši arī galvaspilsētu Karakasu.

Iepriekš elektroapgāde tika pārtraukta 7.martā un netika ilgstoši atjaunota.

Toreiz nedarbojās sabiedriskais transports, palēninājās ražošana naftas rūpniecībā, tika traucēta ūdens piegāde un slimnīcās elektroapgādes pārrāvumu dēļ nomira vairāk nekā desmit pacienti.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro toreiz apgalvoja, ka pārtraukumi elektrības piegādēs notikuši ASV kiberuzbrukumu dēļ, un apsūdzēja opozīciju infrastruktūras sabotēšanā.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās sapulces spīkeru Huanu Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūristu iecienītajā Tenerifes salā, kas atrodas Spānijai piederošajā Kanāriju salu arhipelāgā, svētdien vairākas stundas bija pārtraukta elektroapgāde.

Bez elektrības palika apmēram miljons cilvēku, nedarbojās luksofori un nekursēja tramvaji.

Slimnīcām un abām salas lidostām elektroapgāde tika nodrošināta ar ģeneratoru palīdzību.

Ārkārtas dienesti saņēma apmēram 700 izsaukumus. Galvenokārt bija jāpalīdz cilvēkiem, kas bija iestrēguši liftos vai arī nevarēja iekļūt telpās vai izkļūt no tām, jo nedarbojās elektriskās slēdzenes.

Netiek ziņots, kas izraisīja elektroapgādes pārtraukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Gada balvu Rīgas arhitektūrā 2019 saņem River Breeze Residence

Zane Atlāce - Bistere, 07.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules arhitektūras dienā, kas šogad tiek atzīmēta 7.oktobrī, pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā 2019.

To par līdzsvaru starp privāto un publisko ārtelpu ekskluzīvā un inovatīvā mājokļu projektā šogad ieguva daudzdzīvokļu ēka Kuģu ielā 28 - River Breeze Residence, balvas pasniegšanā informēja Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Projektētājs: SIA «Didrihsons un Didrihsons», pasūtītājs: SIA «Klīversala RE», būvētājs: AS «LNK Industries».

Autori: būvprojekta vadītājs un arhitekts: Ventis Didrihsons. Arhitekti: Kaspars Lauga, Ivo Kalvelis, Līva Banka, Alise Jēkabsone, Andris Gudiņš, SIA «Didrihsons un Didrihsons». Labiekārtojums: ainavu arhitekti Helēna Gūtmane, Māris Bušs, SIA «ALPS ainavu darbnīca». Transporta risinājumi: Mārtiņš Roops, Mārtiņš Ābols, Reinis Kivliņš, SIA «Projekts 3». Būvkonstrukcijas: inženieris Kaspars Ozers, SIA «AAEKK Consulting». Apkure, vēdināšana, gaisa kondicionēšana, siltummezgls: inženieri Ojārs Baltiņš, Dmitrijs Palujanovs, Olga Krečetova, SIA «Efiko». Ūdensapgāde un kanalizācija iekšējie un ārējie tīkli: inženieri Ojārs Baltiņš, Dmitrijs Judincevs, SIA «Efiko». Elektroapgāde, ugunsdzēsības automātikas sistēmas, elektronisko sakaru sistēmas: inženieris Jānis Zvilna SIA «Latpro Ltd». Ārējā elektroapgāde: inženieris Jānis Karpovičs, SIA «Enserv». Ugunsdzēsības sistēmas: inženieri Vilnis Puļķis, Raimonds Roga, SIA «VPM Latvia». Ēkas energoefektivitātes aprēķini: inženieris Andris Vulāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17.augusta vakarpusē no plkst.18 līdz 19 (no plkst.17 līdz 18 pēc Centrāleiropas laika) elektroenerģijas stundas cena Latvijā sasniegs "Nord Pool" biržas griestus - 4000 eiro par megavastundu (MWh), liecina informācija "Nord Pool" biržas mājaslapā.

Tāpat arī pārējās Baltijas valstīs - Lietuvā un Igaunijā - cena šajā stundā sasniegs 4000 eiro par MWh, kas ir tehniski iespējami augstākā stundas cena biržas ietvaros.

Trešdienas vidējā elektroenerģijas cena vienoti Latvijā un Lietuvā sasniegs 823,98 eiro par MWh, savukārt Igaunijā tā būs 682,05 eiro par MWh.

Kā norādīja Latvijas Elektroenerģētiķu un elektrobūvnieku asociācijas valdes izpilddirektors Gunārs Valdmanis, cenas kāpuma pamatā ir jaudu deficīts, ko, pēc viņa ieskatiem, varētu radīt divi faktori - ražošanas jaudu atslēgumi Igaunijā un gāzes deficīts reģionā.

Viņš pauda, ka Igaunijā patlaban aktīvi norit elektroenerģijas ražošanas staciju tehniskā apkope, kas arī ierobežo valsts spēju saražot elektrību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Biznesa centrs Zaķusala vērsusies Rīgas domē ar pieteikumu lokālplānojuma izstrādes uzsākšanai Zaķusalas ziemeļu daļas teritorijai ar mērķi precizēt telpiskās attīstības risinājumus - apbūves stāvu skaitu, satiksmes organizācijas risinājumus un zonējumus - plānotā konferenču un biznesa centra un tā apkārtnes kompleksai attīstībai.

Lokālplānojuma izstrādes mērķi ir izvērtēt Zaķusalas ziemeļu daļas teritorijas perspektīvās attīstības iespējas un "radīt priekšnoteikumus ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, sabalansējot īpašnieku un sabiedrības intereses", kā arī izstrādāt risinājumus optimālai teritorijas attīstībai, veidojot jaunu teritorijas pilsētbūvniecisko tēlu, vienlaikus respektējot Vecrīgas panorāmas uztveres zonas un skatu punktus, paredzot nepieciešamos papildinājumus un uzlabojumus publiskās infrastruktūras attīstībā un veicinot ūdens un krastmalu izmantošanu rekreācijai un publiskās ārtelpas attīstībai.

Lokālplānojuma teritorija ietver Zaķusalas teritoriju no Salu tilta līdz dzelzceļa tiltam, ietverot Latvijas Televīzijas kompleksu - kopumā aptuveni 22 hektāru platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas lielākais biznesa parks „Abava” atrodas netālu no Rīgas centra, taču vienlaikus tā stratēģiskais izvietojums nodrošina ērtu piekļuvi kravas transportam, izvairoties no galvaspilsētas sastrēgumiem, kas ir būtisks faktors izdevīgai loģistikai.

Biznesa parka teritorijas kopējā platība ir 18 hektāri, savukārt dažādu noliktavu un ražošanas ēku kopējā platība ir vairāk nekā 60 tūkstoši kvadrātmetru, tajā skaitā 5500 kvadrātmetru platībā ir pieejamas modernas un visām vides prasībām atbilstoši sertificētas aukstuma kameras un saldētavas dažādu pārtikas produktu uzglabāšanai. Parka apsaimniekotāja SIA Abava galvenais darbības virziens ir uzņēmējdarbībai nepieciešamās infrastruktūras sagatavošana un iznomāšana, nodrošinot klientus ar pilnu servisu to biznesa veiksmīgai attīstībai. „Pašos darbības pirmsākumos uzņēmums pats arī darbojās noliktavu pakalpojumu jomā, taču ar laiku tika secināts – ja gribi sniegt augstas kvalitātes biznesa parka pakalpojumus, viss pārējais šajā objektā ir jāliek malā. Tādēļ šobrīd mūsu komanda pilnībā nodarbojas ar servisa nodrošināšanu biznesa parka klientiem un nekustamā īpašuma apsaimniekošanu,” uzsver Abava valdes loceklis, izpilddirektors Guntis Zvilna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies 2019. gadā VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) uzsāktie robežšķērsošanas vietas (RŠV) “Terehova” I posma modernizācijas būvdarbi.

Būvdarbu ietvaros pārbūvēti un paplašināti 6 kontroles paviljoni un kontroles nojumes, servera telpa un uzstādītas jaunas attīrīšanas iekārtas, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

RŠV “Terehova” attīstības modernizācijas projekta pirmais posms tika uzsākts 2019. gadā, un tas norit vairākās kārtās, nepārtraucot kontroles dienestu darbību. Modernizācijas projekta pirmajā posmā izbūvēta jauna muitas kontroles ēka padziļinātu pārbaužu veikšanai, pārbūvēti un paplašināti seši esošie kontroles paviljoni un nojumes, aprīkojot nojumes ar elektroniskām zīmēm, lai varētu operatīvi mainīt joslu apzīmējumu sastrēguma stundās. Tāpat pārbūvēta lietus ūdens kanalizācija, siltumapgāde, elektroapgāde un sakaru tīkli, uzlabots apgaismojums visā teritorijā, veikta attīrīšanas iekārtu pārbūve, projektēšanas teritorijā uzlabota asfalta seguma kvalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Datu centra sertifikācija — jūsu kritiskās informācijas «apdrošināšana»

Miks Stūrītis, Citrus Solutions valdes priekšsēdētājs, www.citrus.lv, 24.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija ir viens no vērtīgākajiem resursiem līdzās tādiem cilvēkam vitāli nepieciešamiem resursiem kā, piemēram, ūdens. Rūpīgi vākta, gadiem krāta, slepena, aizsargājama — informācija daudzām nozarēm ir lielākā vērtība. Dati nereti ir tie, kas nodrošina uzņēmējdarbības esamību, piemēram, sociālo tīklu nodrošinātājiem, ražošanas uzņēmumiem un citiem. Tāpēc loģiska ir vajadzība šo pamatlīdzekli attiecīgi sargāt. Ja naudu glabā bankā, par kuru ir pārliecība, ka tā ir droša, tad informāciju glabā datu centrā, kurš ir drošs. Kā, neesot inženierim, zināt, kurš ir drošs un kurš ne? Turpinot vienkāršotu līdzību, — bankām ir neatkarīgi kredītreitingi, datu centriem ir neatkarīgi izdoti sertifikāti.

Pasaulē ir ne mazums organizāciju, kas sertificē datu centrus. Piemēram, Amerikas Sertificēto auditoru institūts (American Institute of Certified Public Accountants — (AICPA)), kas izsniedz SAS70 sertifikātus. Vēl pastāv DCA Datu centru sertifikācija. Ja agrāk akreditāciju varēja atļauties tikai lielbudžeta datu centri, tad tagad programmas DCA Datu centru sertifikācija mērķis ir nodrošināt pieejamu un neatkarīgi auditētu sertifikācijas programmu, kurā ir apkopotas daudzas esošās pamatnostādnes un standarti. Telekomunikāciju nozares apvienības standarts TIA942 ir atzīts par nozīmīgu instrumentu datu centru projektēšanā un investīciju vērtības palielināšanā, un pēc būtības tā ir neatkarīgi auditēta sertifikācijas programma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions valde šodien, 31.oktobrī ir nolēmusi drošības apstākļu dēļ nekavējoties pārtraukt stadiona īpašumā esošās ledus halles ēkas izmantošanu, informē uzņēmumā.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo vairāku Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārbaužu laikā tika konstatēts, ka halles tehniskais stāvoklis neatbilst drošības prasībām, bet ledus halles privātais nomnieks SIA Sāgas fonds līdz šim ir izvairījies nodrošināt piekļuvi hallei, lai stadiona administrācija varētu veikt nepieciešamo izpēti un pildīt BVKB norādījumus. Papildus tam 28.oktobrī tika konstatēti nopietni bojājumi ledus halles elektroapgādes tīklos.

«Diemžēl mums kā halles īpašniekam nebija citas iespējas, kā slēgt ledus halli. To, cik drošas ir, piemēram, acīmredzami sarūsējušās halles jumta konstrukciju kopnes, noteiks ekspertīze, taču nevaram neņemt vērā būvniecības uzraugu brīdinājumus par halles drošumu, kaut arī halles privātais nomnieks nereaģē uz mūsu aicinājumiem risināt šo jautājumu. Ledus halles privātajam nomniekam esam gan rakstījuši, gan zvanījuši, gan gājuši pārbaudē ar tiesu izpildītāju, taču neesam pat ielaisti hallē. Pagājušajā nedēļa lietus laikā arī sadega halles elektrības sadalne, kas ir vēl viens faktors, kas norāda uz ēkas slikto tehnisko stāvokli un riskiem apmeklētāju veselībai un dzīvībai» saka Elmārs Martinsons, Kultūras un sporta centra Daugavas stadions valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru