Jaunākais izdevums

Par pasaule pelnošāko dīdžeju kļuvis skotu dziedātājs, dzejnieks un ierakstu producents Kelvins Hariss – īstajā vārdā Ādams Ričards Vailss. Pēdējo divpadsmit mēnešu laikā K. Hariss saņēmis 46 miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu.

Skotu dīdžejs žurnāla Forbes izveidotajā pasaules pelnošāko dīdžeju sarakstā ieņēmis pirmo vietu, no troņa gāžot iepriekšējo līderi nīderlandieti Teisu Mihīlu Vervestu jeb Tiësto, kurš gada laikā nopelnījis 32 miljonus ASV dolāru. Saraksta pirmo trijnieku noslēdz francūzis Deivids Geta, kuram uzstāšanās naktsklubos aizvadītajā gadā ienesusi 30 miljonus dolāru.

Ceturtajā vietā žurnāla izveidotajā sarakstā ierindojusies Zviedrijas elektroniskās mūzikas trijotne Swedish House Mafia, kas gan beidza savu eksistenci 2013. gada martā. Nepilna gada laikā trīs zviedru dīdžeju apvienība spējusi nopelnīt 25 miljonus ASV dolāru. Piektajā vietā sarakstā ticis kanādietis Džoels Tomass Cimmermans, kas labāk pazīstams ar savu skatuves vārdu Deadmau5. Spēlējot elektronisko mūziku, viņam izdevies nopelnīt 21 miljonu ASV dolāru.

Sestā vieta tikusi vēl vienam zviedram - Timam Berglingam, kurš zināms kā Avicii. Gada laikā viņš nopelnījis 20 miljonus ASV dolāru. Savukārt nākamās vietas ieņem nīderlandieši – septītajā vietā iekļuvis dīdžejs un ierakstu producents Afrojack (īstajā vārdā Niks van de Valls) ar 18 miljoniem ASV dolāru, bet saraksta astotajā vietā - Armins van Bīrens ar 17 miljoniem dolāru.

Amerikāņu elektroniskās mūzikas mūziķis Skrillex (Sonijs Džons Mūrs) Forbes sarakstā, ar gada laikā nopelnītiem 16 miljoniem ASV dolāru, ierindojies devītajā vietā, bet desmitnieku arī ar 16 miljoniem dolāru noslēdz viņa tautietis Raiens Radons (Ryan Raddon) ar skatuves vārdu Kaskade, kurš ir ne tikai viens no pelnošākajiem pasaules dīdžejiem, bet 42 gadu vecumā – arī viens no vecākajiem pazīstamākajiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts - Latvijas izdevējam «ziepes» Somijā

Didzis Meļķis, 01.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forbes drukātais izdevums Somijā pabīdās līdz nākamajam zīmīgajam datumam; aizgājusī redaktore piesauc ētiku

Somijā mediju uzmanības lokā nonākušas kolēģu nedienas – Latvijas izdevniecības SK Media jau ilgi plānotā biznesa žurnāla Forbes somu valodas izdevuma iznākšana tiek kārtējo reizi atlikta. Iemesls tam ir žurnāla galvenās redaktores Ninas Brostremas un vēl divu žurnālistu aiziešana. Somijas laikrakstam Maaseudun Tulevaisuus šie darbinieki saka, ka aiziešanas iemesls ir žurnālistikas ētikas principu pārkāpšana, un ko tos ir spiedis īpašnieks.

Ar N. Brostremu db.lv sazināties neizdevās, bet Forbes Suomi un SK Media Finland Oy komercdirektors Fredriks Narss portālam komentē, ka atbrīvošanas no darba iemesls ir attiecīgās redakcijas daļas nespēja radīt Forbes atbilstīgu saturu. Viņš atzīst, ka pašu darbinieku interpretācijā iemesls ir īpašnieku uzstādījums par satura mārketinga veidošanu, ko aizgājušie uzskata par profesionāli nepieņemamu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miljardieris sašutis par savas bagātības novērtējumu Forbes sarakstā

Lelde Petrāne, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem sācis strīdu ar Forbes, ikgadējā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta veidotāju, par to, cik īsti bagāts viņš ir, vēsta Financial Times.

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal), Saūda Arābijas investors, kurš veicis ieguldījumos, piemēram, Hotel George V Parīzē un interneta vietnē Twitter, paziņojis, ka ir pārtraucis sadarbību ar Forbes miljardieru sarakstu, apsūdzot to neobjektīvas informācijas sniegšanā par Tuvo Austrumu investoriem.

Forbes, kas pieder Stīvam Forbsam (Steve Forbes), princi atzinis par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Saskaņā ar 2013. gada sarakstu viņa bagātība pagājušā gada laikā palielinājusies par diviem miljardiem ASV dolāru līdz 20 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Poligrāfijas grupa Mūkusala uzvarējusi Somijas žurnāla drukas iepirkuma konkursā

Didzis Meļķis, 30.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Caur nelabvēlīga tirgus ciklu un Mūkusalas ofseta ruļļiem izgājušais biznesa žurnāls tomēr ir nonācis arī somu rokās

Vairākus gadus ilgušais plāns un priekšpasākumi starptautiskā biznesa žurnāla Forbes izdošanai Skandināvijā ir īstenojušies pirmajā drukātajā Forbes numurā somu valodā, ziņo tā redakcija.

Forbes Suomi un SK Media Finland Oy komercdirektors Fredriks Narss db.lv uzsver, ka viņa kompānija ne vien pieder Latvijas SK Media, bet arī pats žurnāls tiek drukāts Rīgā Poligrāfijas grupā Mūkusala. PG Mūkusala ir uzvarējusi Forbes drukas iepirkuma konkursā starp vairākām Ziemeļvalstu tipogrāfijām, db.lv komentē F. Narss. Forbes somu valodas izdevuma metiens ir 70 tūkstoši eksemplāru.

Iepriekš db.lv rakstīja par SK Media nebūšanām saistībā ar ekspansijas plāniem Skandināvijā. Tādi tika loloti jau kopš 2014. gada. Žurnāla pirmā numura atvēršana tomēr ir tikusi atlikta vairākkārt. Iemesli ir bijuši dažādi, sākot ar slikto situāciju Somijas reklāmas tirgū un ekonomikā vispār Krievijas rubļa krīzes dēļ, kas sekoja globālajam naftas cenu kritumam, un Rietumu sankcijas pret Krieviju pēc Krimas okupācijas arī acīmredzot tai nav nākušas par labu. F. Narss iepriekš db.lv komentēja, ka tirgus un reklāmdevēji ir atkopušies, un uz 2017. gadu Somijas Forbes ir pārdevis reklāmas pusmiljona eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā lielo pieprasījumu, Latvijā, Cēsīs, iecerēts atvērt skaņu plašu rūpnīcu, otrdien vēstīja LNT raidījums 900 sekundes.

Mango Vinyl Press pārstāve Sabīne Brice skaidro, ka viņai ar domubiedriem šāda iecere radās jau pirms diviem gadiem. Pirmās plates iecerēts iespiest jau šī gada otrajā pusē, un galvenais ierocis būšot kvalitāte, kas lielā pieprasījuma dēļ ir ļoti kritusies citās rūpnīcās.

«Šī te vinila ražošana ir ļoti delikāts process, kas pielīdzināms amatniecībai. Līdz ar to mēs ļoti fokusējamies uz to, lai mēs būtu spējīgi ražot kvalitatīvu preci, kas ir mūzu galvenais fokuss,» norādīja Brice.

Jaunajai skaņu plašu ražotnei ir piesaistīti arī bijušās skaņu plašu rūpnīcas Melodija speciālisti. Konkurenti, ka darbojas Igaunijā, Mango Vinyl Press kompāniju nebiedējot, jo galvenais noieta tirgus būs Eiropa un ASV, kur pieprasījums stipri pārsniedz kvalitatīvu skaņu plašu piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta - Ukrainas centrālā banka brīdina par naudas atmazgāšanas riskiem Reģionālajā investīciju bankā

LETA, 01.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas centrālā banka izplatījusi rekomendācijas ievērot piesardzību darījumos ar bankas Pivdennij meitasuzņēmumu Latvijā Reģionālā investīciju banka (RIB), norādot, ka pastāv riski, ka šajā bankā notiek nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, vēsta žurnāla Forbes Ukrainas izdevums.

Forbes rīcībā esošā informācija liecina, ka vienas no Ukrainā lielākajām bankām meitasbanka Latvijā pieļauj naudas atmazgāšanas darījumus, tādēļ Ukrainas Nacionālā banka ir iekļāvusi RIB starp «bīstamajām bankām», kuru sarakstā ir tādas bankās kā Meinl, Winter un citas.

Izdevums norāda, ka lielākā daļa banku, kas iekļautas Ukrainas centrālās bankas bīstamo banku sarakstā, ir nelielas bankas, kam ir specifisks klientu loks, kā arī Baltijas valstu bankas, bet RIB ietilpst banku grupā, kur naudu glabā miljoniem Ukrainas iedzīvotāju.

Ukrainas Nacionālās bankas Finanšu monitoringa nodaļas augustā sagatavotā vēstulē, kas nonākusi Forbes redakcijas rīcībā un kurā uzskaitītas Eiropas bankas, «kuru darbība saistīta ar riskantu finanšu operāciju veikšanu», RIB ierindota pirmajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Pasaules bagātāko cilvēku saraksts; pirmo reizi tajā pārstāvētas Baltijas valstis

Gunta Kursiša, 04.03.2014

10. vieta.

Džims Valtons (Jim Walton), veikalu tīkla Walmart ķēdes dibinātāja jaunākais dēls

Bagātība - 34,7 miljardi ASV dolāru

Foto: Wikipedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maxima īpašnieka, lietuviešu uzņēmēja Nerijus Numaviča (Nerijus Numavičius) biznesa paplašināšanās Polijā un Bulgārijā ļāvusi viņam pirmo reizi iekļūt Forbes miljardieru sarakstā, ieņemot 1565. vietu.

Tādējādi N. Numavičs kļuvis par pirmo lietuvieti un Baltijas valstu pārstāvi, kurš iekarojis pasaules bagātāko cilvēku sarakstu. Forbes miljardieru saraksts šogad izvērties rekordgarš – tajā ietilpst 1645 personas.

N. Numavičam pieder uzņēmums Vilniaus prekyba (VP), kura meitas uzņēmumu vidū ir lielveikalu tīkls Maxima, kā arī farmācijas tirdzniecības uzņēmums Euroapotheca. Saskaņā ar Forbes 2014. gada marta aplēsēm, viņa bagātība sasniegusi vienu miljardu ASV dolāru.

Lai aplūkotu, kuri cilvēki ir iekļuvuši šī saraksta augšgalā, aplūkojiet galeriju augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja gadu miju plānots sagaidīt nevis mājās pie kamīna, bet saviesīgā pasākumā, DB ierosmei piedāvā nelielu izlasi

Domās ar Klūniju vai Mulenrūžā

Saules akmenī ar skatu uz Daugavu, no kura pavērsies arī ekskluzīvs skats uz svētku uguņošanu, sapulcēsies Martini ballītes piekritēji. Džordžu Klūniju gan nesatiksiet, bet par 250 eiro no vienas personas izklaides programma tiek solīta vērienīga. Par svētku vakariņām parūpēsies restorāns Hot’e. Pasākuma dress code – vakartērps.

Viesnīca Baltic Beach Hotel zālē Jūra-Jūrmala jauno gadu mudina sagaidīt improvizētā Latīņu kvartālā. Cilvēkam par šo pastaigu būs jāšķiras no 160 eiro.

Savukārt viesnīcas restorānā Caviar Club romantiskas mūzikas skaņas aizvedīšot pārsteigumiem bagātā pastaigā pa naksnīgo Parīzi. Nakts ugunis, valdzinošas kabarē dejotājas… Svinīgā uguņošana jūras krastā. Franču virtuves gardumi. Šī izvēle izmaksās 330 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms pieciem gadiem mēs ar sievu no Maskavas pārcēlāmies uz dzīvi Rīgā. Ilgi meklējām, ar ko nodarboties – stāsta uzņēmuma SEMIKOLS RECORD PRESSING dibinātājs Aleksandrs Galperovičs.

Daudzus gadus esmu bijis saistīts ar mūzikas industriju. Arī mans dēls ir mūziķis, viņam Maskavā ir uzņēmums, klubs. Viņš mēdza pasūtīt vinila skaņuplates sava kluba vajadzībām Vācijā. Mums ienāca prātā doma – kāpēc gan to nedarīt tepat Latvijā?

Kopš idejas rašanās pagāja aptuveni gads, un te nu mēs esam – man ir savs vinila skaņuplašu ražošanas bizness. Rīga tam izrādījās brīnišķīga vieta!

Pēdējos gados vinila tirgus ir ļoti strauji audzis. Aptuveni pirms 7-8 gadiem aktuāla kļuva skrečošana, dīdžeji sāka izmantot vinila skaņuplates, un vinilam sākās otra dzīve. Kopš tā laika vinils ir tikai nostiprinājis savas pozīcijas, katru gadu pārdošanas apjomi pasaulē teju divkāršojas. Tātad tirgus ir, pieprasījums ir. Visi jaunie, neatkarīgie uzņēmumi, grupas, producentu apvienības grib ierakstīt vinila plates.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarības maratonā «Dod pieci!», kurā šogad tika vākti līdzekļi, lai atbalstītu bezmaksas mācības jaunajiem vecākiem visā Latvijā, kopumā saziedoti 120 046 eiro, informēja Latvijas Radio sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Zomerovska.

Šogad akcijas mērķis bija savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Šajā akcijā ikviens varēja ziedot ar dziesmu interneta vietnē «dodpieci.lv», kā arī klātienē, atbalstot dīdžejus stikla studijā Doma laukumā līdzās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam.

Kopumā 148 stundu laikā stikla studijā viesojās gandrīz simts grupas, vairāk nekā 50 tēmas eksperti un viesi, tika uzklausīti vairāk nekā 200 ģimeņu pieredzes stāsti par attiecībām starp vecākiem un bērniem. Tāpat ēterā atskaņotas vairāk nekā 1100 ziedotāju izvēlētās dziesmas. Tā ir apmērām piektā daļa no kopējā ziedoto dziesmu skaita - tās dziesmas, kuras stikla studijā nepaspēja izskanēt, tiks atskaņotas Latvijas Radio 5 ēterā katru sestdienu no plkst.17 līdz 20.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 turpina savu darbību, un tuvākajā laikā ēterā izskanēs jaunā kvalitātē, informēja uzņēmuma zīmola vadītājs Ilgvars Rukers.

Viņš arī norādīja, ka Radio 101 turpinās iesākto virzienu – atskaņos mūziku un atspoguļos daudzpusīgu informāciju.

Tiesa gan, I. Rukers informēja, ka nenoliedzami ir sagaidāmas arī pārmaiņas ētera plānojumā. Par gaidāmajām izmaiņām radio 101 pārstāvji plāno ziņot 14.maijā.

Radio dīdžeji norāda, ka patlaban nav skaidrības par nākotni, tomēr pastāv cerība, ka būs iespējams vienoties ar jaunajiem īpašniekiem.

Jau ziņots, ka likvidējamās Latvijas Krājbankas (Krājbankas) administrators SIA KPMG Baltics otrdien izsolē kādai fiziskai personai pārdevis Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv sacīja administratora pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Amsterdamas nakts mērs: No aktīvas naktsdzīves pilsētas iegūst

Anda Asere, 13.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amsterdamas nakts mērs Miriks Milans (Mirik Milan) ir pārliecināts, ka naktsdzīve pilsētai dod dažādus ieguvumus – attīsta mākslinieku talantus, veicina tās maciņa pildīšanos un dažādo kultūras piedāvājumu. Nenoliedzami, nakts ēnā notiek dažādas nejaucības, tāpēc vajadzīgs ar skaidru galvu iesaistīties to novēršanā, nevis ignorēt nakts kultūru. Vairāk par naktsdzīves ieguvumiem un riskiem viņš stāsta intervijā laikrakstam Dienas Bizness.

Fragments no intervijas:

Jūs tiešām esat Amsterdamas nakts mērs? Ko tas nozīmē? Vai tas ir oficiāls amats?

Tas pavisam noteikti ir oficiāls amats, bet tā nav valsts vai pašvaldības organizācija. Pārstāvu neatkarīgu bezpeļņas fondu, kas palīdz, lai Amsterdamai būtu dinamiska un dzīvīga nakts kultūra. Ar naktsdzīvi es domāju dažāda mēroga aktivitātes, kas notiek naktī. Mēs vēlamies veidot tiltu starp pašvaldību, naktsklubu un kultūras vietu īpašniekiem, festivālu un ballīšu rīkotājiem, kā arī pilsētas iedzīvotājiem. Ir svarīgs dialogs, jo pret nakti vienmēr izturas atšķirīgi nekā pret dienu. Kad ir problēmas naktī, pirmā reakcija no pilsētas vadības pārstāvjiem vienmēr ir visu pārtraukt, nevis izvērtēt potenciālu. No aktīvas naktsdzīves pilsētas iegūst vairākos veidos – sociāli, kulturāli un ekonomiski. Fotogrāfi, filmu veidotāji, dīdžeji, vīdžeji, mūziķi attīsta savus talantus. Nakts ekonomika ir svarīga tūrismam, un no tās ir liels ekonomiskais ieguvums pilsētai. Piemēram, elektroniskās mūzikas pasākumu Amsterdam Dance Event apmeklē cilvēki no visas pasaules, lai nodarbotos ar biznesu, apmainītos ar idejām, runātu par jaunām tehnoloģijām utt. Pasākumu piecās dienās apmeklē daudz ārzemnieku, pilsēta šajā laikā ievērojami nopelna, kas liecina, ka naktsdzīve sniedz ekonomisko pienesumu. Kad cilvēki ierodas pilsētā ar konkrētu mērķi, viņi, visticamāk, arī labāk uzvedas. Novērojumi liecina, ka dažādiem ārkārtas dienestiem – policijai, mediķiem u.tml. – nebija vairāk darba kā parastā sestdienas naktī. Taču, ja cilvēki vienkārši ierodas pilsētā, lai izmantotu to kā dekorāciju savai ballītei, viņi ir mazāk iesaistīti, tāpēc, iespējams, slikti uzvedas – vēlu naktī bļaustās uz ielām, piedzeras, neizmanto tualetes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Lai skandas nebūtu jāslēpj aiz puķupodiem

Biznesa Plāns, 23.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaņu amatnieks Artis Reimanis darbojas divās saistītās jomās – ražo skandas un apskaņo pasākumus.

Elektronikas un akustikas speciālists Artis Reimanis ir uzņēmumu Silver Note un DTT Solutions valdes loceklis. Viņa aizraušanās ar skaņu un mūziku sākās jau pirms gadiem 15, kad Artis un viņa klasesbiedri tika aicināti uz pasākumiem kā dīdžeji un apskaņotāji. Artis diezgan agri saprata, ka šī joma viņu aizrauj un šajā virzienā varētu darboties arī profesionāli.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Sākotnējais domubiedru bariņš ar laiku izira, draugiem apprecoties vai pārceļoties uz Rīgu, taču Artis palika Kuldīgā un turpināja turēties pie savas idejas. Kvalitāte un dizains «Kad Kuldīgā atvērās biznesa inkubators, nodomāju – kāpēc man pa krūmiem jāložņā, laiks sākt strādāt kā pienākas,» viņš stāsta par to, kā radās apskaņošanas pakalpojumu uzņēmums. «Pamazām apjautu, ka Latvijā diezgan tukša sfēra ir skandu ražošana. Tāpēc vēlreiz iestājos inkubatorā. Cilvēki bija ievērojuši, ka man ļoti interesē mūzika, tāpēc sāka aicināt regulēt savu māju audio sistēmas. Klienti nāca klāt viens pēc otra, un ražošana pamazām aizgāja plašumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik nav zināms, kad atsāks skanēt Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv teica radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis.

Viņš paskaidroja, ka notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku.

«Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,» teica E. Mencis, piebilstot, ka tiks darīts viss iespējamais, lai radio pēc iespējas ātrāk atkal skanētu.

Kā ziņots, Radio 101, kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, šodien pārtraucis raidīt, un nedarbojas arī radiostacijas mājaslapa internetā.

Radio 101 dīdžejs Toms Grēviņš savā blogā raksta, ka jaunā īpašnieka radio iegādes motīvi nav bijuši saistīti ar jebkādu interesi par radiobiznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināta - FOTO: Rīgā atvērts kokteiļbārs ar provokatīvu nosaukumu Le Kiki

Žanete Hāka, 14.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā atvērts jauns kokteiļbārs «Le Kiki», kas, pēc to īpašnieku vārdiem, ir provokatīva izklaides vieta izsmalcinātai, bet rotaļīgai sabiedrības daļai.

Kokteiļbāra izveidē ieguldīti aptuveni 100 tūkstoši eiro. Tā platība ir 100 m2, un kopumā bārā strādās astoņi darbinieki.

Kokteiļbāra īpašnieki ir pieredzējuši naktsdzīves izklaides vietu izveidē un vadīšanā. Bez «Le Kiki» Rīgā viņiem pieder trīs izklaides vietas Viļņā – naktsklubs «Materialiste», džina bārs «Sanatorija» un izklaides vieta «Bardakas».

Kluba saimnieki sola uz Rīgu vest labākos Lietuvas dīdžejus un veidot kopīgus muzikālus projektus ar Latvijas klubu māksliniekiem. No ceturtdienas līdz sestdienai bārā mūziku spēlēs latviešu un lietuviešu dīdžeji, pagaidām koncerti plānoti netiek.

«Ņemot vērā, ka Rīgas naktsdzīve līdz šim tika iedalīta divās galējībās – tūristiskas pop mūzikas naktsklubi vai izklaides vietas tehno mūzikas piekritējiem, kokteiļbāra Le Kiki īpašnieku iecere ir paplašināt iespējas, kur pulcēties cilvēkiem ar citādu mūzikas gaumi, kas novērtē izsmalcinātību un ir gana drosmīgi savā būtībā, ļaujoties jautriem vakariem lieliskā atmosfērā,» skaidro kluba pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Par pasūtījumu trūkumu nav jāsūdzas

Kristīne Stepiņa, 15.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korporatīvajās ballītēs nereti priekšroka tiek dota dīdžeju priekšnesumiem, nevis mūziķu apvienībām, kas spēlē dzīvajā; izmaksas nav noteicošais izvēles kritērijs

Kādreiz dīdžeji bija tikai klubos, tagad šādu muzikālu izklaidi piedāvā teju katrs sevi cienošs bārs. Visvairāk viņi tiek nodarbināti dažādos svētkos un festivālos, taču bieži vien ir manāmi arī privātos un korporatīvos pasākumos. Ar dīdžejiem strādā gandrīz visas pasākumu aģentūras, daži ir izveidojuši paši savus uzņēmumus.

Pieprasījums pēc dīdžejiem korporatīvajos pasākumos ir audzis, īpaši pieprasīti ir labi sava amata pratēji, atzīst SIA Elker īpašnieks Kaspars Erminass jeb DJ Erminass, kurš pirms pieciem gadiem savu hobiju pārvērta biznesā. «Šobrīd tiem dīdžejiem, kuri dara savu darbu labi, par pasūtījumu trūkumu nav jāsūdzas. Savulaik dīdžejošana bija sezonāls darbs, bet pašlaik pieprasījums ir izlīdzinājies, pasākumi notiek visa gada garumā,» stāsta K. Erminass. Labs dīdžejs, pēc viņa teiktā, ir tāds, pie kura mūzikas ir pilnas deju grīdas un lēkā gan tīņi, gan seniori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ķīpsalas zemes strēli šogad pārveidos par «Telavivas pludmali»

Gunta Kursiša, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalas zemes strēle, kas atrodas Daugavas malā pie Vanšu tilta, speciāla projekta ietvaros šovasar tiks pārveidota par «Telavivas pludmali».

Pludmales izveides mērķis ir veicināt Latvijas – Izraēlas savstarpējo sadarbību tūrisma un biznesa jomā, kā arī veidot ciešākas attiecības starp to pilsētām – Rīgu un Telavivu, informē Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā pārstāvji.

Pasākuma «Telavivas pludmale» ietvaros katra no kopumā četrām dienām tiks veltīta kādai no šīm tēmai – tūrismam, Izraēlas virtuvei un modei. Pludmales apmeklētāji varēs pieteikties uz ekskursijām uz Telavivu, piedalīties Izraēlas šefpavāra meistarklasēs, baudīt Izraēlas vīnu un tradicionālos ēdienus, vērot Izraēlas dizaineru modes skati, kā arī risināt biznesa pārrunas īpašā biznesa kafejnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pēc septiņiem gadiem Anglijā Rēzeknē īsteno lounge dārza koncepciju

Kristīne Stepiņa, 07.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc septiņiem Anglijā pavadītiem gadiem un veiksmīgi tur sāktas uzņēmējdarbības, rēzeknietis Igors Ņikitins atgriežas dzimtajā pilsētā un atver Fresh Terasi.

Šī gada pavasarī Rēzeknes centrā īstenota lounge dārza koncepcija – brīvdienās tajā skan dzīvā mūzika un uzstājās dīdžeji. Drīzumā Fresh Terasē būs skatāmas stāvkomēdijas un pasākumi, kuros cilvēki stāsta savas uzņēmējdarbības neveiksmju stāstus, sola jaunais uzņēmējs, kuram par savām idejām mirdz acis un uz priekšu virza īstens latgalieša dzinulis.

Īpaša atmosfēra

Plānojis kopā ar draugu aizbraukt uz ārzemēm uz kādiem trim mēnešiem, taču tur pavadītais laiks ievilkās par septiņiem gadiem, atceras I. Ņikitins. Viņi abi ar draugu tur atvēruši uzņēmumu, kas nodarbojas ar auto rezerves daļu tirdzniecību. «Lai arī bizness gāja labi, pēc kāda laika notika emocionāls lūzums, un sāka vilk atpakaļ uz mājām. Tāpēc pieņēmām lēmumu atgriezties, apzinoties, ka apgrozījums samazināsies, ja nebūsim uz vietas klāt. Tā arī bija un šo biznesu nācās pārdot. Visi radi un draugi nevarēja saprast, kāpēc atgriežos, ja reiz man ārzemēs klājas labi,» stāsta I. Ņikitins. No Anglijas viņš ir atvedis pārvietojamu furgonu, aprīkotu ar ēdināšanas iekārtām, tādēļ nolēmis savu turpmāko dzīvi saistīt ar viesmīlības jomu. Tā kā I. Ņikitins ir studējis tūrisma un viesmīlības uzņēmumu vadību Biznesa augstskolā Turība, šī joma viņam nav sveša, tajā viņš jūtoties kā zivs ūdenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gājēju ielas statuss drīzāk traucē, nekā palīdz uzņēmējdarbībā

Vasarā Liepājas iela Kuldīgā ir cilvēku pilna. Pie kafejnīcām izveidotas terases ar galdiņiem vai tie vienkārši izlikti uz ielas. Ēdājiem garām paslīd viena tūristu grupa pēc otras. Sirmi vecīši, pusaudži, latviski, angliski, krieviski runājoši. Pagaidām viņi tikai uzmanīgi klausās gida stāstījumā par arhitektūru un nevienā veikaliņā vai kafejnīcā neiegriežas. Tomēr uzņēmēji, kas savu biznesu veic tieši Liepājas ielā, atzīst, ka tūristi ir viena no galvenajām mērķgrupām. Vietējie ielu vairāk izmanto tranzītam no Pilsētas laukuma, kur ērti novietot automašīnu, uz Rātslaukumu, kur stāvvietu daudz mazāk. Dodas uz domi vai iepirkties.

Vidū mainība liela

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants Apple šomēnes laidīs klajā jaunu mūzikas straumēšanas pakalpojumu.

Apple pirmais mūzikas straumēšanas pakalpojums būs pieejams Apple Music aplikācijā no 30.jūnija. Trīs mēnešus to varēs izmēģināt par brīvu, bet pēc tam tiks ieviesta abonēšanas maksa.

Aplikācijā būs pieejama radiostacija Beats One, kurā saturu veidos vairāki pazīstami dīdžeji. Viens no tiem būs Zeins Lovs no raidorganizācijas BBC 1.radiostacijas.

«Tagad visas iemīļotākās mūzikas klausīšanās iespējas būs vienuviet,» tehnoloģiju konferencē Sanfrancisko sacīja Beats līdzdibinātājs Džimijs Jovins. «Algoritmi nevar visu. Ir vajadzīgs cilvēka pieskāriens.»

Straumēšanas pakalpojuma mēneša abonentmaksa būs 9,99 ASV dolāri (8,95 eiro), bet ģimenes abonements maksās 14,99 dolāru (13,43 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

KadagiPiens cīnās par pastāvēšanu

Ilze Žaime, 15.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kluba "KadagiPiens" saimnieks aktieris Dainis Grūbe padoties negrasās un meklē jaunus risinājumus, kā iesaistīties un būt noderīgs sabiedrībai, kā arī saglabāt kluba atmosfēru dzīvu.

Db.lv jau rakstīja, ka bārs un restorāns "KadagiPiens", apvienojoties kafejnīcai "Kadagi" un bāram "Piens", no jauna vēra savas durvis apmeklētājiem šā gada februārī. D. Grūbe stāsta, ka atsaucība kopš tā brīža bijusi liela - nākusi gan jauna publika, gan tie, kas gadiem "Pienā" nebija viesojušies. Klubu turpināja atdzīvināt bingo un austeru vakari, dīdžeji un dzīvā mūzika. Vairāk par to uzzini, skatoties video!

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts ar foto - Radio 101 pārtop par Radio Open 101

Lelde Petrāne, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 pārtapis par Radio Open 101, liecina informācija tā mājaslapā internetā.

Kā redzams tiešraidē no studijas, radio atsākuši darboties dīdžeji un ziņu veidotāji.

Arī sociālajā tīklā Facebook izveidotajā Radio Open 101 profilā pirms neilga laika ievietotā informācija liecina par jaunu ētera sastāvu. «Tātad, dāmas un kungi, šī brīža Radio Open 101 ētera sastāvs ir sekojošs: 7.00 - 10.00 Labs Rīts ar Māri Žigatu un Ilgvaru Rukeru, 10.00 - 13.00 Valters Frīdenbergs, 13.00 - 16.00 Dace Volfa, 16.00 - 19.00 Ģirts Šolis un 19.00 - 22.00 Ilvars Jansons. Lai lieliska klausīšanās un līdzdalība!» informē radio.

Turpat arī publicēts paziņojums: «Mūzika. Ziņas. Piedzīvojumi. Tas jūs sagaida turpmāk Radio Open 101.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Forbes par pasaules ietekmīgāko cilvēku atzīst Vladimiru Putinu

Dienas Bizness, 30.10.2013

1. Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Forbes uzdod jautājumu: kas pasaulē ir spēcīgāks – autoritārs bijušās superlielvalsts prezidents, vai ierobežots pasaules ietekmīgākās valsts vadītājs? V. Putina šā gada darbības sniedzot atbildi uz šo jautājumu. Krievijas prezidentam izdevies panākt varas konsolidāciju savās mājās un nodrošināt labvēlīgu Sīrijas ķīmisko ieroču jautājuma atrisinājumu. Vienlaikus V. Putins kontrolē pasaules lielākās naftas un gāzes rezerves, iespaidīgu kodolieroču arsenālu un amatā varētu palikt līdz pat 2024. gadam.

Foto: EPA/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medijs Forbes izveidojis ikgadējo ietekmīgāko pasaules cilvēku sarakstu. Šogad saraksta galvgalī nokļuvis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, apsteidzot iepriekšējo līderi Baraku Obamu.

Krievijas prezidents V. Putins tiek raksturots kā tāds, kuram izdevies konsolidēt savu varu kaimiņvalstī, kamēr B. Obama uzvedies kā kliba zoss. To ilustrējot ASV parādu problēmu risināšana un daļēja valdības darba pārtraukšana. ASV prezidenta prestižu iedragājusi arī rīcība saistībā ar Sīriju un nopludinātajiem dokumentiem par NSA veikto spiegošanu.

Forbes izveidotajā sarakstā iekļauti pazīstami filantropi, finansisti, tehnoloģiju kompāniju vadītāji un valstu līderi. Kopumā sarakstā iekļautas 72 personas, kas 2013. gadā pasaulē bijušas visietekmīgākās. Pilnu Forbes izveidoto sarakstu iespējams aplūkot klikšķinot šeit, savukārt Db.lv piedāvā fotogaleriju ar desmit ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieru Mihaila Fridmana, Pjotra Avena un Andreja Kosogova "Alfa-banka Ukraina" plāno palielināt bankas kapitālu par vienu miljardu eiro, vēsta vēsta "Forbes" Ukrainas izdevums.

Izdevums arī vēsta, ka Fridmans varētu atteikties no Krievijas pilsonības.

"Forbes" ziņo, ka bankas akcionāri Kosogovs (41% akciju), Fridmans (32,9%) un Avens (12,4%) ir gatavi palielināt bankas kapitālu par miljardu un darīt visu, lai Lielbritānijas, Eiropas Savienības un ASV regulatoros panāktu atļauju "atsaldēt" vajadzīgo summu bankas kapitāla palielināšanai. Izdevums norāda, ka papildus ieguldīt plānotais miljards divas reizes pārsniedz bankas pašreizējo pašu kapitālu.

Kā ziņo "Forbes" avoti, Ukrainā, Ļvivā dzimušais Fridmans nevēlas pārdot banku, turklāt apsver iespēju atteikties no Krievijas pilsonības, lai glābtu banku. Bez Krievijas pases Fridmans var izkļūt no sankcionēto loka, un Avens un Kosogovs varēs viņam nodot savas daļas Ukrainas biznesā, tā minējis kāds "Forbes" avots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas interneta tirdzniecības uzņēmuma Alibaba dibinātājs Džeks Ma kļuvis par Ķīnas bagātāko cilvēku, viņa turībai veidojot gandrīz 20 miljardus dolāru, otrdien ziņo ASV žurnāls Forbes.

Ma bagātība šogad pieaugusi līdz 19,5 miljardiem dolāru, salīdzinot ar 7,1 miljardu dolāru pērn.

Forbes norāda, ka Ma turības kāpumu veicinājis Alibaba šogad īstenotais visu laiku lielākais akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO).

Alibaba debijā Ņujorkas fondu biržā septembrī ieguva 25 miljardus dolāru, tādējādi šim kļūstot par pasaulē visu laiku lielāko IPO.

Pagājušajā mēnesī Alibaba dibinātāju par Ķīnas bagātāko cilvēku atzina arī Ķīnas portāls Hurun Report, kurš Ma turību lēš 25 miljardu dolāru apmērā.

Tikmēr Forbes veidotā saraksta otrajā vietā šogad ierindojies Google Ķīnas versijas Baidu dibinātājs Robins Li, kura turība veido 14,7 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru