Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu pasludinājusi šokolādes un konditorejas izstrādājumu ražotāju Emīla Gustava šokolāde, kuras tagadējais nosaukums ir Milda 8.

To DB uzzināja tiesā. Uzņēmuma kreditori vaēs pieteikt savus prasījumus mēneša laikā pēc tam, kad Milda 8 maksātnespējas pasludināšana būs reģistrēta Maksātnespējas reģistrā.

Jau vēstīts, ka tiesa šā gada 4.oktobrī ierosināja Milda 8 maksātnespējas procesa lietu un 3.novembrī pabeidza tās izskatīšanu. Lursoft dati liecina, ka Emīla Gustava šokolādes nosaukums pret Milda 8 mainīts šā gada 16.septembrī.

DB jau iepriekš ziņoja, ka Emīla Gustava šokolādes direktore Laura Sebre iepriekš skaidroja - uzņēmums pēdējos gadus Latvijas tirgū strādājis ar zaudējumiem un kritiskā situācija valstī būtiski ietekmējusi zaudējumu un kreditoru īpatsvara pieaugumu. Neplānotu izmaksu pieaugumu radīja valsts īstenotā nodokļu politika, negaidīti paaugstinot vairākus nodokļus, arī pievienotās vērtības nodokli un iedzīvotāju ienākuma nodokli, kā arī samazinot neapliekamo minimumu. Lai saglabātu uzņēmuma darbību un darbavietas, Emīla Gustava šokolādes vadība iepriekšējo gadu zaudējumus sedza ar papildu investīcijām.

Šogad vairākas nerentablas Latvijas mazumtirdzniecības vietas tika slēgtas un divas nodotas franšīzei. Uzņēmuma spēju norēķināties ar kreditoriem šogad negaidīti pārsteidza īpaši karstā vasara, nesot lielākos zaudējumus visā uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Strauji pasliktinoties maksātspējai, zīmola īpašnieki atsavinājuši Emīla Gustava zīmolu, kā dēļ uzņēmumam tika mainīts nosaukums. Zīmola īpašnieki pieļauj iespēju zīmola tālāko izmantošanu nodot citam uzņēmumam. Visu šo iemeslu dēļ uzņēmuma vadība šogad septembrī iesniedza maksātnespējas procesa pieteikumu.Uzņēmuma īpašnieki ir Zane un Jānis Bērziņi. Pērn Emīla Gustava šokolāde strādāja ar 961,6 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 24% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 193,7 tūkstoši latu.

Kompānijas administrators Dainis Bergmanis DB norādīja, ka uzņēmuma faktiskā maksātnespēja iestājusies 2008. gada 31. decembrī. Uzņēmuma saistības ir 731,6 tūkstoši Ls, bet aktīvi – 81 tūkstotis Ls. Saimniecisko darbību uzņēmums vairs neveic.

Komentāri

Pievienot komentāru