Citas ziņas

Empire State Building debesskrāpis otrdien izgaismots Latvijas karoga krāsās

Gunta Kursiša, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Par godu Latvijas dalībai Londonas Olimpiskajās spēlēs otrdien, 7. augustā, Ņujorkas debesskrāpja Empire State Building ziemeļu puse izgaismota Latvijas karoga krāsās, informē Latvijas Institūts.

Pārējās debesskrāpja puses otrdien izgaismotas Kolumbijas, Uzbekistānas un Etiopijas karogu krāsās.

Četras debesskrāpja puses par godu Londonas Olimpiskajām spēlēm to dalībvalstu karogu krāsās tiek izgaismotas no 26. jūlija.

Empire State Building ir viena no populārākajām biroju ēkām pasaulē. Tās augstums ir 443 metri.

Pirmo reizi debeskrāpis Empire State Building tika izgaismots, svinot ASV 200 gadadienu, 1976. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ņujorkas Chrysler Building debesskrāpis izlikts pārdošanā

Lelde Petrāne, 10.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler Building debesskrāpis, kas ir bijis daļa no Manhatanas ainavas kopš 1930. gada un bija pasaulē augstākā ēka līdz to pārspēja Empire State Building, izlikts pārdošanā.

Debesskrāpim ir 77 stāvi, augstums līdz jumtam ir 282 metri, bet kopā ar spici, kas atrodas uz jumta, celtnes augstums sasniedz 319 metrus, liecina informācija Vikipēdijā.

Debesskrāpi sāka celt 1928. gadā un pabeidza celt 1930. gadā. Chrysler Building laikā no 1930. gada 27. maija līdz 1931. gada 30. aprīlim bija augstākā ēka pasaulē, pirms tam augstākā ēka bija Eifeļa tornis, savukārt pēc tam - Empire State Building. Pašlaik tā ir viena no augstākajām ēkām Ņujorkā.

Debesskrāpis pieder valsts ieguldījumu fondam Abu Dhabi Investment Council un attīstītājam Tishman Speyer.

Tishman Speyer īpašumu iegādājās 1997. gadā un ēkas atjaunošanā ieguldīja 100 miljonus ASV dolāru. Valsts ieguldījumu fonds 2008. gadā par īpašuma iegādi samaksāja 800 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Shell peldlīdzeklis Prelude, kurš ir garāks par 381 metru augsto Empire State Building, pirmo reizi ielaists ūdenī, ziņo pasaules mediji.

Vairāk nekā 600 tūkstošus tonnu smagā Prelude savu pirmo «peldi» piedzīvoja Dienvidkorejā. Peldlīdzeklis uzbūvēts, lai, sākot no 2017. gada, palīdzētu Shell dabasgāzes ieguvē. Paredzēts, ka peldlīdzeklis tiks izmantots vismaz 25 gadu garumā Austrālijas ziemeļrietumu krastos. Šajā teritorijā laikā no novembra līdz aprīlim nereta parādība ir cikloni, taču Prelude ir piemērota arī šādiem laikapstākļiem.

Lai arī Prelude izskats līdzinās kuģim, tomēr tā to dēvēt nebūtu precīzi, jo, lai Prelude nonāktu galamērķī, to līdz tam ir jāaizvelk ar cita kuģa palīdzību, ziņo BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Augstākās ēkas pasaulē

Žanete Hāka, 30.04.2019

21. Suzhou International Financial Square

Augstums: 450 metri

Stāvu skaits: 98

Atrašanās vieta: Ķīna

Gads, kad pabeigta objekta būvniecība: Gaidāms, ka pabeigts tiks 2019.gadā

Foto: wikipedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gandrīz pusgadsimtu – laika posmā no 1931.gada līdz 1972.gadam pasaules augstākās ēkas tituls bija Empire State Building, kuras augstums sasniedza 443 metrus, raksta Business Insider.

Kopš tā laika pasaule ievērojami mainījusies, un mūsdienās celtās ēkas ievērojami pārsniedz agrāko laiku līdera titulu.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras ir pasaules augstākās ēkas šobrīd!

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Čīles zemestrīcēm draudzīgais debesskāpis varētu izraisīt haosu galvaspilsētā

Lelde Petrāne, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čīles galvaspilsētas panorāmu mainījis Dienvidamerikā augstākais debesskrāpis, raksta euronews.com.

70 stāvus augstais Gran Torre Costanera centrs patlaban aizēno citus debesskrāpjus pilsētā, kuru 1541. gadā dibināja Spānijas

konkistadori un kas joprojām lepojas ar savām koloniālā laika ēkām.

Februārī strādnieki pabeidza gandrīz 1 miljardu ASV dolāru vērtās struktūras augšējo stāvu, un 2013. gada martā tajā varētu sākt ievākties cilvēki.

300 metrus augstais Gran Torre gan nav tik augsts kā Ņujorkas ikoniskā Empire State Building (381 metri) un ir mazāk nekā puse no Dubaijā esošās Burj Khalifa (828 metri).

Blakus Gran Torre tapis arī sešstāvīgs tirdzniecības centrs un tuvumā tiek būvēti trīs citi debesskāpji - divas augstas klases viesnīcas un biroju ēka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas Olimpijā iedegta Olimpiskā lāpa, kas uzsāks savu vienpadsmit nedēļu ceļojumu, kurš noslēgsies Londonas vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Olimpiskā lāpa tika aizdedzināta no saules, izmantojot speciālu tradicionālu parabolisku spoguli. Ceremonijā piedalījās dažādu valstu un organizāciju pārstāvji.

Lāpas ceļojums norisināsies Grieķijā, Īrijā un Lielbritānijā. Pēdējās vasaras olimpiskajās spēlās, kas notika Ķīnā, olimpiskā lāpa veica ceļojumu apkārt visai zemeslodei. Ceļojumu pavadīja protesti pret Ķīnas politiku Tibetā, un Parīzē lāpu demonstrētājiem pat izdevās nodzēst.

Lāpas aizdegšanas ceremonija notika Olimpijas drupās, kur olimpiskās spēles organizēja senie grieķi.

Komentāri

Pievienot komentāru