Tehnoloģijas

E–parakstam «mākonī» pieteikušies divi tūkstoši cilvēku

Sanita Igaune, 24.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E–paraksta portālā, kas sāka darboties 1. februārī, autentificējušies un pieteikumus aizpildījuši 5,6 tūkstoši cilvēku, tostarp 2,1 tūkstoši ir kļuvuši par virtuālā e–paraksta lietotājiem, proti, ar iesniegumu devušies uz kādu no Latvijas bibliotēkām un ieguvuši savu virtuālo e–parakstu.

«Tāpat izskatām iespēju ieviest rīku, ar kura palīdzību lietotājs varēs autentificēties elektroniski, proti – ar iesniegumu nebūs jādodas pat uz bibliotēku. Īpaši nozīmīgi tas būs mūsu ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem, kas arī izrādījuši lielu interesi par iespēju pieteikties interneta e–parakstam,» DB atzīmē LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Visvairāk šādu jautājumu saņemti no latviešiem Īrijā, Anglijā un Skandināvijā, kā arī no ārvalstu, piemēram, Ukrainas, uzņēmējiem.

DB jau rakstīja, ka Latvijā vairākus gadus pretrunīgus viedokļus raisījušo e-parakstu, kurā investēti vairāk nekā 7 milj. Ls, šobrīd aktīvi izmanto aptuveni 10 tūkst. lietotāju. Lai e–parakstu izmantotu aizvien vairāk iedzīvotāju LVRTC ir ieviesis virtuālo e-parakstu. Tā izstrādē LVRTC ir investējis 190 tūkst. Ls. Virtuālā e–paraksta izmantošanai lietotājam vairs nav nepieciešamas viedkartes, īpašas ierīces un programmatūra, bet viņš visu var veikt jaunajā virtuālā e–paraksta portālā:www.eparaksts.lv. Tāpēc virtuālais e–paraksts jau iesaukts par e-parakstu «mākonī».

Komentāri

Pievienot komentāru