Citas ziņas

ES fondu sistēmu varētu administrēt viena aģentūra

Žanete Hāka, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien Ministru kabineta komitejas sēdē tika atbalstīts Finanšu ministrijas sagatavotais koncepcijas projekts par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), Eiropas Sociālā fonda (ESF), Kohēzijas fonda (KF), Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) ieviešanu 2014.-2020. gadā Latvijā.

Koncepcija paredz ieviest vienas pieturas aģentūras principu un nodrošināt, ka 2014.-2020. gada periodā ar visiem ERAF, ESF un KF klientiem strādās viena aģentūra. Tādējādi finansējuma saņēmējiem tiks mazināts administratīvais slogs un nodrošināta vienota pieeja projektu iesniedzējiem. Vienas pieturas aģentūras funkcijas veiks Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, ņemot vērā tās ilggadējo un daudzveidīgo pieredzi darbā ar ES fondu projektiem dažādās nozarēs, kā arī citu ārvalstu finanšu instrumentu piešķirto līdzekļu administrēšanu.

Administratīvo slogu finansējuma saņēmējiem plānots mazināt, veidojot optimizētu institucionālo sistēmu un lēmumu pieņemšanas procesu, novēršot funkciju dublēšanos starp iestādēm un veidojot efektīvāku kontroļu un auditu apjomu ERAF, ESF, KF ieviešanā. Tāpat tiek plānots nodrošināt pāreju uz sadarbību starp ES fondu iestādēm un finansējuma saņēmējiem elektroniskajā vidē, nodrošinot finansējuma saņēmējiem vienotu elektronisko resursu projektu pieteikšanai un ieviešanas dokumentācijas iesniegšanai.

Mēneša laikā plānots izstrādāt rīcības plānu pakāpeniskai jaunās institucionālās sistēmas ieviešanai un kompetenču pārņemšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru