Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā darbu uzsācis starptautiskā genomikas uzņēmuma Eurofins Genomics IT centrs ar mērķi piesaistīt IT ekspertus un speciālistus no Latvijas un Baltijas, lai izstrādātu risinājumus pasaulē strauji augošajai genomikas nozarei.

Jaunizveidotais IT centrs “Eurofins Genomics IT Solutions Latvia” nodibināts ar mērķi veidot modernu, uz inovācijām balstītu IT organizāciju, lai kopā ar grupas komandām piedāvātu mūsdienīgus, augsta līmeņa tehnoloģiskos risinājumus uzņēmuma biznesa vajadzībām Eiropā.

Pirmajā gadā “Eurofins Genomics IT Solutions Latvia” paplašināsies līdz 40 darbiniekiem.

Rīga un Latvija izvēlēta kā lokācija, kurā koncentrējas pasaules tirgū konkurētspējīgi IT nozares eksperti, kas pārzina modernākās tehnoloģijas un programmatūras izstrādes prakses. “Eurofins Genomics” novērtē iespēju piedalīties Latvijas IT nozares virzītas un uz zināšanām balstītas ekonomikas tālākā attīstībā, nodrošinot iespēju strādāt pie jaunākajām tehnoloģijām šajā strauji augošajā genomikas nozarē.

“Ņemot vērā nozares specifiku un datu apjomu, kas ikdienā jāapstrādā, mūsu mērķis ir optimizēt izmantotās tehnoloģijas, meklēt jaunus IT risinājumus un izstrādāt jaunus produktus,” sacīja Aleksandra Rubena, “Eurofins Genomics IT Solutions Latvia” vadītāja.

“Mēs arvien biežāk dzirdam par nepieciešamību attīstīt zināšanu eksportu, lai atbalstītu mūsu valsts ekonomiku un nestu Latvijas vārdu pasaulē. Strādājot šajā uzņēmumā, IT speciālisti ar savām prasmēm un risinājumiem tiešā veidā sniegs savu ieguldījumu mūsdienu lielāko humanitāro un dabaszinātņu izaicinājumu risināšanā, tostarp jautājumos, kas saistīti ar pārtikas pieejamību, klimata pārmaiņām, sabiedrības veselību un dažādu slimību ārstēšanu.”

“Eurofins Genomics” ir starptautisks genomikas uzņēmums ar 5 laboratorijām Eiropā un vairāk nekā 600 darbiniekiem. Uzņēmums ir arī daļa no pasaulē vadošā testēšanas un laboratorijas pakalpojumu sniedzēja “Eurofins Scientific” ar 940 laboratorijām 59 valstīs un vairāk nekā 61 000 darbiniekiem, kas ikdienā sadarbojas ar dažādu nozaru klientiem.

“Vairāk nekā 10 gadus strādājot šajā nozarē, man ir bijusi iespēja piedalīties un pieredzēt, kad rūpes par sabiedrības veselību turpina pieaugt un tajā pašā laikā jaunu tehnoloģisko risinājumu izstrāde paver jaunas iespējas genomikas nozarē. Arī IT loma turpina pieaugt ar vēl lielāku fokusu uz iegūto datu analīzi un arvien plašākiem mākslīgā intelekta un mašīnmācības risinājumiem, tādēļ lepojos, ka varēsim aktīvi iesaistīt arī Latvijas un Baltijas valstu labākos speciālistus, lai kopā strādātu pie pasaules līmeņa IT risinājumiem,” pastāstīja Gaitis Kasims, Eurofins Genomics IT Solutions Latvia valdes loceklis un “Genomic Services” IT direktors.

“Eurofins Genomics” galvenie klientu segmenti aptver pētniecības, farmācijas un diagnostikas, agronomijas, pārtikas un vides institūcijas, tai skaitā uzņēmumus, kas strādā ar patērētāju un iedzīvotāju genomiku. “Eurofins Genomics” piedāvā pētniecības un rūpnieciskos laboratorijas pakalpojumus sekvencēšanā, tai skaitā nākamās paaudzes sekvencēšanā, Sangera sekvencēšanā, MicroArray, qPCR, kā arī oligo ražošanā, gēnu sintēzē, genotipēšanā u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru