Transports un loģistika

«Eurolines» atklāj jaunu maršrutu

Aivars Mackevics [email protected], 02.06.2004

Jaunākais izdevums

Tradicionāli sveicinoties vīrieši sievietēm tur skūpsta roku, bet pusdienās pasniedz mysliwska ar tarniowka, un Ņujorka ir daudz tālāk... Sākot ar 17. jūniju Eurolines Latvia piedāva maršrutu no Rīgas uz Krakovu, ar pieturvietām Belostokā, Varšavā, Lodz, Czestochovā un Katovicē. Izbraukšana no Rīgas katru dienu pl. 22:10. Maršruts saplānots ar izbraukšanu vēlu vakarā, lai no rīta ierastos Polijas metropolē un turpinātu ceļu uz citām Eiropas pilsētām, izmantojot Eurolines plašo maršrutu tīklu. Šajā maršrutā piemērotas atlaides studentiem, senioriem, bērniem un grupām. Uzņēmums Baltijas autobusu līnijas, kopš 1996.gada Latvijā pārstāv Eurolines organizāciju, kurā apvienojušās 35 lielākās pasažieru pārvadātāju kompānijas no 25 Eiropas valstīm. Lielākās no tām ir Deutsche Touring Vācijā, National Express Lielbritānijā un Enatcar Spānijā. Eurolines dalīborganizācijas uz patreizējo mirkli Jums piedāvā plašāko maršrutu tīklu Eiropā, aptverot vairāk kā 1 500 nozīmīgākās Eiropas pilsētas. No Rīgas bez pārsēšanās Jūs nokļūsiet uz lielākajām Baltijas valstu un Vācijas pilsētām, kā arī Sanktpēterburgā un Maskavā. Un no 17. jūnija arī Polijas pilsētās! Avots: Eurolines Latvia

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, noteiktas ievērojamas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē no 28. novembra plkst. 2.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00. Db.lv informēja Rīgas dome.

Saistībā ar NATO samitu no 28.11.2006. plkst. 02.00 līdz 29.11.2006. plkst. 19.00 būs ievērojamas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos. 27. novembrī (pirmdien) sabiedriskais transports visos maršrutos kursēja pēc sestdienas kustības grafika.

Darba dienu mēnešbiļetes būs derīgas 28. un 29. novembrī (otrdien, trešdien).

Decembra mēnešbiļetes, kuras ir paredzētas darba dienām, būs derīgas 2. decembrī (sestdien). 27. novembrī (pirmdien) darbadienu mēnešbiļetes nebija derīgas.

28. un 29. novembrī pasažieri, kas iegādājušies braukšanas kartes slēgtajos maršrutos un transporta veidos, drīkst tās izmantot braukšanai citos sabiedriskā transporta maršrutos un transporta veidos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā NATO samita laikā

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam noteiktas šādas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē no 28. novembra plkst. 2.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00.

Trolejbusi

1. trolejbusa maršruts būs slēgts;

3. maršruta trolejbusi būs slēgts;

4. trolejbusu maršruts no Šmerļa kursēs pa Brīvības gatvi, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Duntes ielu līdz Sarkandaugavai. Uz Šmerli kursēs pa Duntes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu līdz Stabu ielai, pa Stabu ielu, Brīvības ielu un tālāk līdz galapunktam Šmerlī;

5. maršruta trolejbusi no stadiona "Daugava" kursēs pa maršrutu līdz Stabu ielai, pa Stabu ielu, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un atpakaļ;

7. trolejbusa maršruts būs slēgts;

8. trolejbusu maršruts no Ābolu ielas kursēs pa maršrutu līdz 2. trolejbusu parkam un atpakaļ;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas tiesas lēmums likvidēt autobusu satiksmes kompāniju "Eurolines" nekādā veidā neietekmē un neapdraud pasažieru pārvadātāja "Eurolines" darbību Baltijas valstīs, pastāstīja Baltijas "Eurolines" vadītājs Edmunds Pavlovs.

Viņš skaidroja, ka "Eurolines" nav vienota kompānija, bet gan organizācija ar bāzi Beļģijā, Briselē. Dažādās valstīs ir uzņēmumi, kuri viens ar otru nesaistīti darbojas ar šo zīmolu. Lietuvā ar šo zīmolu darbojās uzņēmums "Kautra", kas nodrošina pakalpojumus arī Latvijā.

Francijas tiesa nolemj likvidēt autobusu satiksmes kompāniju Eurolines 

Francijas tiesa otrdien nolēmusi piespiedu kārtā likvidēt autobusu satiksmes kompāniju "Eurolines",...

"Francijas "Eurolines" ir atsevišķs uzņēmums, kas darbojas tikai šajā valstī, un tam nav nekādas saistības ar Lietuvu, Latviju, Poliju vai kādu citu valsti ārpus Francijas," skaidroja Pavlovs.

Viņš arī uzsvēra, ka Baltijas valstīs "Eurolines" turpinās pastāvēt, un uzņēmumam ir tiesības izmantot šo zīmolu. Turklāt no pērnā gada "Eurolines" ar bāzi Lietuvā kļuva par zīmola īpašnieku.

Pavlovs arī piebilda, ka Latvijā eksistē SIA "Eurolines", taču arī nav nekāda sakara ar šo zīmolu.

Kā ziņots, Francijas tiesa otrdien nolēmusi piespiedu kārtā likvidēt autobusu satiksmes kompāniju "Eurolines", ziņu aģentūrai AFP pavēstījis uzņēmuma darbiniekus pārstāvošs advokāts.

"Eurolines" darbību pēc 35 gadu pastāvēšanas pārtrauks piektdien.

Pērn "Eurolines" pārņēma Vācijas grupa "FlixBus", taču arodbiedrības apgalvo, ka holdingkompānija atteikusies meklēt uzņēmumam pircēju un izmantojusi koronavīrusa pandēmiju kā ieganstu darbavietu likvidēšanai.

Jūnija beigās "FlixBus" lūdza sākt "Eurolines" bankrota procedūru, taču tiesa pieprasīja, lai "Eurolines" tiesas administratora pārvaldība vēl mēnesi veiktu darbību.

""FlixBus" (..) cenšas atbrīvoties no darbiniekiem, viņiem neko nesamaksājot," skaidro "Eurolines" darbiniekus pārstāvošais advokāts.

"Eurolines" vadība tiesas lēmumu nekomentē, taču norāda, ka maksātnespējas procedūra bijusi neizbēgama, ņemot vērā uzņēmuma finansiālo stāvokli.

Tāpat "Eurolines" piebilst, ka kompānijas finanšu problēmas pēkšņi un būtiski pasliktinājusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar Brīvības ielas posma slēgšanu 24. maijā izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē

, 19.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar asfaltēšanas darbiem Rīgā, Brīvības ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Ģertrūdes ielai atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam ir noteiktas šādas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē sestdien, 24. maijā no plkst. 4:00 līdz plkst. 22:00.

Trolejbusi

• 4. maršruta trolejbusi – kursēs no Šmerļa pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu, no galapunkta Gaiziņa ielā pa Gogoļa ielu, Turgeņeva ielu, Dzirnavu ielu, E.Birznieka Upīša ielu, Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu;

• 7. trolejbusu maršruts – būs slēgts;

• 14. maršruta trolejbusi – kursēs no Mežciema pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri līdz stacijas laukumam un atpakaļ pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Stabu ielu, Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, pašvaldības SIA Rīgas satiksme ir uzdots 18. novembrī no plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 pārkārtot sabiedriskā transporta satiksmi, informēja Rīgas dome.

Autobusi

1., 14., 16. un 826.maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu, tālāk pa maršrutu; atpakaļ uz pilsētas centru – pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu.

2., 24. un 24.a maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja un Mangaļsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ.

3.maršruta autobusi no Bolderājas kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā A. Deglava pārvada slēgšanu, no ceturtdienas, 25.aprīļa, Rīgas satiksme ir izstrādājusi izmaiņas 11., 22. trolejbusa un 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52. autobusa maršrutiem.

11.trolejbusa maršruts – slēgts. Mēneša biļetes, kas iegādātas minētajam maršrutam, var izmantot 13.trolejbusa maršrutā bez reģistrācijas.

22.trolejbusa maršruts virzienā uz Centrālo staciju brauc pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem brauc pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

3. un 6.autobusa maršruts virzienā uz Daugavgrīvu, Abrenes ielu brauc pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem, Dreiliņiem brauc pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tagad ērtāk, lētāk un spējat strādāt ceļā?

Piesakoties Eurolines biznesa programmai, saņemat 2 brīvbiļetes Eurolines Lux Express braucienos, kā arī iegūstat sekojošas priekšrocības:

- Patstāvīga rezervāciju administrēšana (pirkšana, anulēšana, izmainīšana).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Francijas tiesa nolemj likvidēt autobusu satiksmes kompāniju Eurolines

LETA--EURONEWS, 23.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas tiesa otrdien nolēmusi piespiedu kārtā likvidēt autobusu satiksmes kompāniju "Eurolines", ziņu aģentūrai AFP pavēstījis uzņēmuma darbiniekus pārstāvošs advokāts.

"Eurolines" darbību pēc 35 gadu pastāvēšanas pārtrauks piektdien.

Baltijas valstīs Eurolines turpinās darboties 

Francijas tiesas lēmums likvidēt autobusu satiksmes kompāniju "Eurolines" nekādā veidā neietekmē...

Pērn "Eurolines" pārņēma Vācijas grupa "FlixBus", taču arodbiedrības apgalvo, ka holdingkompānija atteikusies meklēt uzņēmumam pircēju un izmantojusi koronavīrusa pandēmiju kā ieganstu darbavietu likvidēšanai.

Jūnija beigās "FlixBus" lūdza sākt "Eurolines" bankrota procedūru, taču tiesa pieprasīja, lai "Eurolines" tiesas administratora pārvaldība vēl mēnesi veiktu darbību.

""FlixBus" (..) cenšas atbrīvoties no darbiniekiem, viņiem neko nesamaksājot," skaidro "Eurolines" darbiniekus pārstāvošais advokāts.

"Eurolines" vadība tiesas lēmumu nekomentē, taču norāda, ka maksātnespējas procedūra bijusi neizbēgama, ņemot vērā uzņēmuma finansiālo stāvokli.

Tāpat "Eurolines" piebilst, ka kompānijas finanšu problēmas pēkšķi un būtiski pasliktinājusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eurolines Baltic uzsāk sadarbību ar airBaltic

, 19.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eurolines Baltic un airBaltic paraksta tirdzniecības sadarbības līgumu. Ir plānota sadarbība arī mārketinga un lidostas autobusu pakalpojumu jomā Rīgā. Šī ir pirmā šāda veida sadarbība starp autobusu kompāniju un aviokompāniju Baltijā.

Lai gan airBaltic un Eurolines Baltic var tikt uzskatīti par konkurentiem, abas puses uzskata, ka sadarbības rezultātā tās var vairāk iegūt nekā zaudēt. Tirdzniecības līgumā tiks iekļauts trīs Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirdzniecības tīkls. Saskaņā ar līgumu Eurolines Baltic un airBaltic sāks pārdot viena otrai pakalpojumus savos atbilstošajos birojos.

Sadarbības darījums nozīmē, ka tagad airBaltic var piedāvāt ride & fly pakalpojumu klientiem, kuri sāk savu ceļojumu pa Baltijas reģionu. Piemēram, pasažieris var braukt ar autobusu no Tallinas, Tartu, Viļņas vai Klaipēdas līdz Rīgas lidostai, lai turpinātu ceļojumu, izmantojot airBaltic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

18. novembrī Rīgā būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

Lāsma Amoliņa, 08.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18. novembrī no plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 sabiedriskā transporta satiksmē Rīgā būs izmaiņas. Autobusi 1., 14., un 16. maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu, tālāk pa maršrutu; atpakaļ uz pilsētas centru - pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu. 2. un 24. maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja un Mangaļsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ. 3. maršruta autobusi no Bolderājas kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu. 5. maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz pilsētas centru pa Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu. 4., 4.z, 7., 8., 22., 25., 38.a un 38.b maršruta autobusi no Pārdaugavas pa Uzvaras bulvāri kursēs līdz Akmens tiltam un atpakaļ. 9. maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Senču ielu, tālāk pa maršrutu; Uz pilsētas centru pa Tallinas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu. 10., 12., 23. un 26. maršruta autobusi kursēs pa maršrutu līdz Akmens ielai un atpakaļ. 11. un 33. maršruta autobusi no Jaunciema un Kundziņsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ. 13. un 13.a maršruta autobusi no Pārdaugavas kursēs pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Augusta Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Uz Pārdaugavu kursēs pa maršrutu līdz Tallinas ielai, tālāk pa Tallinas ielu, Aristida Briāna ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, un tālāk pa maršrutu. 17. maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Gogoļa ielu, Lāčplēša ielu, Krasta ielu un tālāk pa maršrutu. Uz pilsētas centru pa Krasta ielu, Lāčplēša ielu, Gogoļa ielu, Dzirnavu ielu, Abrenes ielu. 18. un 18.a maršrutu autobusi kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Gogoļa ielu, Sadovņikova ielu un tālāk pa maršrutu. Uz pilsētas centru pa Lazdonas ielu, Sadovņikova ielu, Gogoļa ielu, Dzirnavu ielu, Abrenes ielu. 20. maršruta autobusi kursēs no Pētersalas ielas pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Valmieras ielu, Rūjienas ielu, Pērnavas ielu, Matīsa ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, Augusta Deglava ielu, Tallinas ielu, Aristida Briāna ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu. 21. maršruta autobusi kursēs no Pārdaugavas pa maršrutu līdz Kapseļu ielai, tālāk pa Kapseļu ielu, Baložu ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Juglas kursēs pa maršrutu līdz Tallinas ielai, tālāk pa Tallinas ielu, Aristida Briāna ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu un tālāk pa maršrutu. 40. maršruta autobusi no Ziepniekkalna kursēs pa maršrutu līdz Dzirnavu ielai, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. Uz Ziepniekkalnu kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Dzirnavu ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. 40.a maršruta autobusi no Ziepniekkalna kursēs pa maršrutu līdz Dzirnavu ielai, tālāk pa Dzirnavu ielu līdz Abrenes ielai. No pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirn

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eurolines paplašina maršrutu Rīga- Viļņa

, 06.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eurolines paplašina maršrutu Rīga- Viļņa 2 reizes dienā. Šobrīd Lux Express serviss ir pieejams starp lielākajiem Baltijas valstu centriem. Eurolines nodrošina Lux Express savienojumus no Rīgas uz Tallinu, Viļņu un Klaipēdu.

Maršruts sāk kursēt no 6. oktobra. Pakalpojums būs pieejams 2 reizes dienā gan no Rīgas, gan Viļņas. Eurolines kopumā piedāvā 3 reizes dienā braukt no Rīgas uz Viļņu un nākotnē plāno vēl paplašināt izbraukšanas laikus

Šovasar Eurolines atklāja Lux Express servisu no Rīgas uz Klaipēdu. Mēneša laikā pārdotas vairāk kā 2 000 biļešu. Šobrīd konkrētajā maršrutā pārvadāti 10 000 pasažieru. Pirmais Lux Express maršruts tika atvērts 2007. gada 19. novembrī starp Rīgu un Tallinu. Šis biznesa klases autobusu koncepts tika labi uzņemts tirgū un pieprasījums nepārtraukti aug. No jaunā gada Eurolines Baltic ir apkalpojis aptuveni 50 000 klientu Lux Express autobusos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Rīgas domes sniegto informāciju maratona laikā tiks slēgti vai mainīti atsevišķi sabiedriskā transporta maršruti.

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma projektam Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme 20.maijā no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.00 plāno izdarīt šādas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos.

Trolejbusi

- 1. trolejbusu maršruts būs slēgts;

- 3. maršruta trolejbusi no Sarkandaugavas kursēs pa maršrutu līdz Stabu ielai, tālāk pa Stabu ielu, Brīvības ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu. No centra pa maršrutu līdz Brīvības bulvārim, tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu;

- 5. trolejbusu maršruts būs slēgts;

- 7. trolejbusu maršruts būs slēgts;

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atver un slēdz satiksmi Rīgā A.Deglava ielas posmos

Zane Pudāne [email protected], 19.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No rītdienas, 20. jūlija, satiksmei tiks atvērts rekonstruētais Augusta Deglava ielas posms no Andreja Saharova ielas līdz Ulbrokas ielai, bet no šī paša datuma, 20. jūlija līdz 30. oktobrim visa veida satiksmei būs slēgs nākamais Augusta Deglava ielas remontdarbu posms no Ulbrokas ielas līdz Baltinavas ielai. Autovadītāji varēs izmantot apbraucamo ceļu pa Andreja Saharova un Lubānas ielām, kā arī piekļūt pie īpašumiem, kas atrodas slēgtajam posmam pieguļošajās teritorijās. Paredzētas arī izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos. 52. maršruta autobusu satiksme no pilsētas centra tiks organizēta pa maršrutu līdz Ulbrokas ielai, tālāk pa Ulbrokas ielu, Keldiša ielu, A.Saharova ielu, Lubānas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz pilsētas centru - pa maršrutu līdz Lubānas ielai, tālāk pa Lubānas ielu, A.Saharova ielu, Keldiša ielu, Ulbrokas ielu, Augusta Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Izmaiņas paredzētas arī 52.a, 827., 829., 830., 831. un 835. maršruta autobusu satiksmē, kas tiks organizēta no pilsētas centra pa maršrutu līdz A.Saharova ielai, tālāk pa A.Saharova ielu, Lubānas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz pilsētas centru - pa maršrutu līdz Lubānas ielai, tālāk pa Lubānas ielu, A.Saharova ielu, Augusta Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt 15.b maršruta autobusu satiksme tiks virzīta no Juglas pa maršrutu līdz Augusta Deglava ielai, tālāk pa Ulbrokas ielu, Keldiša ielu Saharova ielu un tālāk pa maršrutu. Uz Juglu - pa maršrutu līdz A.Saharova ielai, tālāk pa Keldiša ielu, Ulbrokas ielu, Augusta Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Paredzēts 20. maršruta autobusu satiksmi organizēt no Pētersalas ielas pa maršrutu līdz Augusta Deglava ielai, tālāk pa Ulbrokas ielu, Keldiša ielu Saharova ielu un tālāk pa maršrutu. Uz Pētersalas ielu - pa maršrutu līdz A.Saharova ielai, tālāk pa Keldiša ielu, Ulbrokas ielu, Augusta Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Tiks nodrošināta autobusu satiksme starp Ulbrokas kapiem un autobusu pieturvietu «Baltinavas iela» pa maršrutu: Ulbrokas kapi – Lubānas iela – Augusta Deglava iela – Baltinavas iela un atpakaļ. Informācija par izmaiņām maršrutos būs izvietota slēgtajās pieturvietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Smilšu kaudzei pie Vanšu tilta būs jāpazūd līdz decembra beigām

Elīna Pankovska, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome plāno SIA Juglas krasti uzdot līdz šā gada 20.decembrim pilnībā izvest pie Vanšu tilta esošo smilšu kaudzi, liecina pieejamie Rīgas domes pilsētas īpašumu komitejas ārkārtas sēdes dokumenti.

Lēmuma projektā norādīts, ka līdz 19. oktobrim uzņēmumam jāizved 40% no krautnē esošā smilšu daudzuma, bet līdz 19.novembrim – 80% smilšu. Jāatgādina, ka SIA Juglas krasti bija līdz jūlija beigām jāaizvāc smilšu kaudzi, turklāt augusta sākumā beidzās arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izdotā atļauja par smilšu krāvuma pagaidu novietošanu Pieejas kanāla kreisajā pusē Balastu dambī.

Ja noteiktajā termiņā un apjomā smiltis netiks izvestas, Īpašuma departamentam būs jāveic lēmuma piespiedu izpilde, lai novērstu sabiedriskās drošības apdraudējumu un pilsētas ainavas bojāšanu ilgtermiņā. Lēmuma piespiedu izpilde tiks finansēta no pašvaldības līdzekļiem, tam varētu būt nepieciešami līdz 60 tūkst. Ls. Iztērētie pašvaldības līdzekļi, kā arī izdevumi, kas var rasties par smilšu uzglabāšanu, tiks piedzīti no SIA Juglas krasti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldībai, iespējams, būs pašai jāaizvāc no Šleseram pastarpināti piederoša uzņēmuma teritorijas smilšu kaudze

Elīna Pankovska, 20.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz jūlija beigām SIA Juglas krasti bija jāaizvāc pie Vanšu tilta esošo smilšu kaudzi, turklāt augusta sākumā beigusies arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izdotā atļauja par smilšu krāvuma pagaidu novietošanu Pieejas kanāla kreisajā pusē Balastu dambī.

Tāpēc Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzdevis uz nākamo domes sēdi gatavot lēmumprojektu par kaudzes piespiedu novākšanu, informē dome. Ja mēneša laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas smilšu kaudze netiks neaizvākta, to izdarīs Rīgas dome, pēc tam izmaksas, kas saistītas ar smilšu pārvietošanu, plānots piedzīt no SIA Juglas krasti.

Rīgas vicemērs arī norāda, kamēr uzņēmējs nebūs atlīdzinājis domei visus izdevumus, kas būs radušies smilšu kaudzes pārvietošanas rezultātā, viņam būs liegta iespēja turpmāk ar tām rīkoties. Jāatgādina, ka smiltis 75 tūkst. kubikmetru apjomā, kas iegūta, padziļinot Daugavas gultni, pērn par 82,35 tūkst. Ls no Rīgas Brīvostas iegādājās SIA Juglas krasti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eurolines piedāvā viesnīcas paketes Baltijas valstu lielpilsētās

, 27.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 27. novembra, Eurolines Baltic savā mājas lapā un kasēs uzsāks izdevīgu viesnīcu pakešu pārdošanu. Tiks piedāvātas viesnīcu paketes četros lielākajos Baltijas valstu centros: Tallinā, Rīgā, Viļņā un Klaipēdā. Turpmāk iespējama arī galamērķu saraksta papildināšana, informē uzņēmums.

Katrā pilsētā Eurolines piedāvā klientam izvēlēties starp divām viesnīcām, no kurām viena ir prasīgākiem klientiem domāta cetru zvaigžņu viesnīca, bet otra – kvalitatīva divu zvaigžņu viesnīca ar pieticīgākām iespējām.

"Izvēloties viesnīcas, mēs pirmām kārtām ņēmām vērā cenas un kvalitātes attiecību un atrašanās vietu. Visas mūsu piedāvātās viesnīcas atrodas pilsētas centrālajā daļā vien neilga gājiena attālumā no paša centra," komentēja Hanness Sārpū (Hannes Saarpuu), Eurolines Baltic izpilddirektors.

Paketes Eurolines piedāvā vienīgi diviem kopā ceļojošiem cilvēkiem, un cena vienmēr ietver turp- atpakaļ autobusa biļetes diviem cilvēkiem uz galapunktu un nakšņošanu viesnīcā divvietīgā numurā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 19. novembra oficiāli maršrutos Rīga - Tallina un Rīga - Pērnava sāks kursēt jaunākais Eurolines autobuss Lux Express. Cena braucienam ar biznesa klases autobusu, kurā ir pieejams arī internets, maršrutā Rīga - Tallina ir 13,10 Ls.

Kaut arī oficiāli jaunie autobusi regulāri sāks kursēt no 19. novembra, viens šāds autobuss maršrutā Rīga - Tallina kustību uzsāks jau 12. novembrī par standarta autobusa cenu, kas ir 10 līdz 11 Ls vienā virzienā. Tas, kā stāsta Eurolines valdes priekšsēdētājs Hannes Saarpuu, nepieciešams, lai konstatētu, kā tiks apmierinātas pasažieru vēlmes, jo, ja radīsies kādas neparedzētas problēmas, tās varēs laicīgi atrisināt pirms autobusi uzsāks regulāros braucienus.

Brauciena ilgums maršrutā Rīga – Tallina ir 4,5 stundas.

Autobuss ir aprīkots ar krēsliem, kuriem ir samērā liela vieta kājām (84 - 90 cm), kas nav standarta autobusiem. Katra krēsla aizmugurē atrodas izlaižams galdiņš, uz kura pasažieris var novietot savas mantas (grāmatu, klēpjdatoru u.c.). Autobusā uz katriem diviem krēsliem arī izvietota viena 220V rozete, pie kuras var pieslēgt savu datoru vai uzlādēt mobilo telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno investēt 1.15 miljonus eiro Baltijas pasažieru pārvadājumu nozarē

, 26.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz tautsaimniecības attīstības tempu samazinājumu, Baltijas vadošais pasažieru pārvadātājs Eurolines Lux Express plāno investēt papildu 1.15 miljonus eiro, lai paplašinātu un modernizētu uzņēmuma darbību.

Eurolines Lux Express valdes priekšsēdētājs Hanne Sārpū (Hannes Saarpuu) skaidro papildu investīciju nepieciešamību: «Ekonomiskā situācija diktē prasības arī pasažieru pārvadājumu nozarē. Lietišķi cilvēki arvien biežāk izvēlas autobusus kā pārvietošanās līdzekli darījumu braucieniem Baltijas valstu robežās, vienlaikus prasot augstākus kvalitātes standartus. Tā, piemēram, svarīga ir iespēja pirms brauciena novietot personisko transportlīdzekli drošā stāvvietā.»

Eurolines Lux Express prognozes liecina, ka jau 2010. gadā ceļojumu skaits ar automašīnām samazināsies līdz 80%, kamēr vēl pirms trīs gadiem tas bija augstākais Eiropā, sasniedzot 94-95%. Uzņēmums prognozē, ka nākamgad gandrīz 20% gadījumu darījumu braucieniem starp Baltijas galvaspilsētām tiks izmantoti autobusi, tai pašā laikā avio lidojumi tiks izmantot ne vairāk kā 1 līdz 2% gadījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalā pie Vanšu tilta nolīdzināto smilšu kaudžu vietā Daugavas malā izveidota jauna atpūtas zona – pludmale, informē Rīgas dome. Jaunajā atpūtas vietā atrodas bērnu rotaļu laukums, uzstādītas divas pārģērbšanās kabīnes, velonovietne, divas biotualetes, soliņi un atkritumu urnas.

Veikta arī upes gultnes izpēte un ūdens kvalitātes mērījumi, kas liecina, ka minētājā vietā drīkst peldēties. Tuvākajā laikā ūdenī tiks izvietotas ierobežojošas bojas. DB jau rakstīja, ka Rīgas dome uzdeva SIA Juglas krasti līdz pērnā gada decembra vidum pilnībā izvest pie Vanšu tilta esošo smilšu kaudzi.

Līdz 19. oktobrim uzņēmumam bija jāizved 40% no krautnē esošā smilšu daudzuma, bet līdz 19.novembrim – 80% smilšu. Jāatgādina, ka SIA Juglas krasti bija jau līdz pērnā gada jūlija beigām jāaizvāc smilšu kaudzi, turklāt pērn augusta sākumā beidzās arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izdotā atļauja par smilšu krāvuma pagaidu novietošanu Pieejas kanāla kreisajā pusē Balastu dambī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krīzē izvēlas pārvietoties ar autobusiem

Vēsma Lēvalde, Db, 04.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būtiski pieaudzis to cilvēku skaits, kas darījumu braucienos uz Lietuvu vai Igauniju izvēlas doties maršrutu autobusos, liecina Eurolines veiktā aptauja.

Respondentu skaits, kas atzīst, ka darba vajadzībām dodas uz tuvējām kaimiņvalstīm ar autobusu, pēdējā gada laikā ir trīskāršojies, sasniedzot 60% no aptaujāto kopskaita.

«Ekonomiskā lejupslīde Latvijā un līdzekļu optimizācija privātajā un valsts sektorā veicinājusi darījumu cilvēku paradumu maiņu. Biznesa braucienos uz tuvējo kaimiņvalstu galvaspilsētām arvien vairāk cilvēku dod priekšroku starpvalstu maršrutu autobusiem, nevis personīgajiem vai darba auto un lidmašīnām,» secina Eurolines Lux Express valdes priekšsēdētājs Hannes Saarpuu.

Viņš arī atzīst, ka Lietuvā un Igaunijā biznesa cilvēki komandējumos jau daudz agrāk sāka aktīvi izmantot biznesa klases autobusus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes plānošanas reģions saņēmis priekšlikumus no Autotransporta direkcijas (ATD) par konkrētiem maršruta tīkla reisu samazinājumiem, kuros ieteikts arī slēgt vairākus maršrutus, aģentūru LETA informēja Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Vaira Brūdere.

Viens no maršrutiem, ko iesaka slēgt, ir Ventspils - Mazirbe, kur autobuss kursē vasaras sezonā. Iespējams, tomēr būtu jāizvērtē iespēja šo maršrutu saglabāt, piemēram, samazinot dienu skaitu, kad autobuss kursē, vai arī pagarinot maršrutu līdz Kolkai, lai būtu vairāk braucēju, pieļāva Brūdere.

Tāpat ieteikts slēgt maršrutu Talsi - Kuldīga. Kā atzina Brūdere, šis jautājums vēl ir jāpārrunā ar attiecīgo novadu pašvaldībām. Starp Kuldīgu un Talsiem autobusu satiksmi nodrošina arī maršruts Liepāja - Talsi.

Ieteikts arī slēgt maršrutu Ventspils - Blāzma - Ugāle - Usma- Ugāle, tomēr Kurzemes plānošanas reģions pret to iebilst. «Šis maršruts ir garš - to varētu padarīt īsāku, bet nekādā gadījumā slēgt. Ventspils novadā ir mazs iedzīvotāju blīvums un ir tikai seši vietējie reģionālie maršruti,» nepieciešamību saglabāt šo maršrutu pamatoja Brūdere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta regulāro pārvadājumu maršruta tīklā optimizācija varētu skart apmēram 5%, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

«Maršrutu tīklam uzlabojumi ir iespējami un noteikti ir nepieciešami. Mūsu piedāvājums (..) veido samazinājumu par nedaudz vairāk kā 5% no maršrutu tīkla. Ja mūsu maršrutu tīkls ir nedaudz vairāk kā 80 miljoni kilometru, tad mēs šajā gadījumā runājam par nedaudz vairāk kā četru miljonu kopējo samazinājumu,» teica Godiņš.

Viņš norādīja, ka gan 2016.gads, gan arī 2017.gads iezīmējās ar samērā būtisku finansējuma nepietiekamību, lai nosegtu zaudējumus, kas veidojas nodrošinot pakalpojumus esošā tīkla ietvaros. 2017.gadā salīdzinājumā ar 2014.gadu pasažieru skaits samazinājās par 12%, bet salīdzinājumā ar 2012.gadu kritums ir par gandrīz 20%. «Ja ieņēmumi samazinās, bet pieaug izdevumi, tad, pat ja maršruta tīkls nemainās, šis apmērs, kas ir nepieciešams, lai segtu zaudējumus, kļūst lielāks,» piebilda Godiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno būtiskas izmaiņas Rīgas satiksmes autobusu kustībā un maršrutos

Atis Rozentāls, Db, 17.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2009. gada 1. janvāra tiks veiktas būtiskas izmaiņas SIA Rīgas satiksme autobusu kustībā un maršrutos, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā internetā.

No 1. janvāra tiks izveidoti divi jauni un pagarināti četri esošie maršruti, bet divi piepilsētas autobusi iekļauti pilsētas maršrutu tīklā. Trīs autobusu maršruti tiks slēgti, divos no tiem nodrošinot alternatīvas, 12.maršruta autobusi turpmāk kursēs pa Dienvidu tiltu, savukārt četri autobusu maršruti tiks pārdēvēti. Tāpat Rīgas satiksme, pārtrauks pārvadājumus 11 vietējās nozīmes reģionālajos maršrutos.

Līdz Bukultiem tiks pagarināts 19.autobusa maršruts. 10.autobusa maršruts tiks pagarināts līdz Jaunmārupei, savukārt 13.autobusa maršruts tiks pagarināts līdz Babītes stacijai. 16.autobusa maršruta reisi kursēs līdz Garkalnes Muceniekiem. 12.autobusa maršruts Abrenes iela-kooperatīvs Ziedonis tiks novirzīts pa Dienvidu tiltu, un autobusi turpmāk kursēs pa Krasta ielu. 23.maršruta autobusi neveiks pagriezienu uz Katlakalnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Lux Express valdes locekli Signiju Kalniņu

Lelde Petrāne, 16.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild pasažieru pārvadātāja Lux Express valdes locekle Signija Kalniņa. Lux Express nodrošina reisus starp Baltijas valstīm, uz Krieviju un vairākām Eiropas valstīm, tas pieteicis sevi arī divos iekšzemes tirgos – Igaunijā un Polijā.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Nav tā, ka tieši šo nozari esmu mērķtiecīgi izvēlējusies – drīzāk nonācu šeit nejauši, un tā ir sanācis, ka nepārtrauktu, jaunu izaicinājumu rezultātā vēl joprojām esmu šeit. Lux Express ir inovatīvs uzņēmums, kas nemitīgi attīstās un mainās, un rutīna šeit ir sveša – tas mani aizrauj un uzrunā visvairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eurolines īpašnieks izpērk kompāniju no vāciešiem

, 27.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas MootorReisi AS, kam pieder arī preču zīme Eurolines Baltic, lielākais akcionārs Hugo Osula iegādājies 40% MootorReise AS akciju no Vācijas uzņēmuma Deutsche Touring Gmbh, atsaucoties uz Aripaev, ziņo BBN.

Tagad H. Osula kontrolē ir 100% MootorReise AS kapitāla daļu.

«Eurolines ir kļuvusi par vienu no vispievilcīgākajiem autobusu uzņēmumiem Ziemeļeiropā,» norāda H. Osula, piebilstot, ka Eurolines ir labs piemērs, kā darbojas starptautiskā sadarbība.

«Vācieši patiesībā gribēja iegādāties manus 60%. Domāju, ka viņiem neapmierināja viņu 40%. Taču es nevēlējos pārdot,» tā H. Osula.

Darījuma vērtību uzņēmējs neatklāja.

Komentāri

Pievienot komentāru