Citas ziņas

Euromoney atzīst GILD Bankers par labāko Igaunijā

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Finanšu žurnāls Euromoney atzinis vadošo neatkarīgo Baltijas investīciju banku GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu īstenotāju Igaunijā 2008. gada Euromoney Izcilības balvas konkursā.

Izvēles procesā šogad piedalījās 600 vadošās bankas un citas finansu institūcijas no visas pasaules.

Euromoney izteicis GILD atzinību par iespaidīgu darba pieredzi inovatīvu un liela apjoma darījumu veikšanu dažādās nozarēs Igaunijā. 2007. gadā GILD Bankers pabeidza vairākus nozīmīgus darījumus ar tiešsaistes (online) medijiem, piemēram, īstenojot populāro interneta portālu auto24.ee un www.cvkeskus.ee pārdošanu. Turklāt GILD konsultēja vadošās Baltijas automašīnu mazumtirdzniecības grupas ELKE kapitāldaļu pārdošanu Amber Trust, alkoholisko dzērienu izplatītāja Baltijā L.I.O.N. & Ko pārdošanu Liviko, kā arī vadošo azartspēļu un izklaides industrijas grupu Centrālajā un Austrumeiropā Olympic Entertainment Group kazino operatora Kristiine Kasiino pārņemšanā.

Arī Latvijas GILD Bankers pārstāvniecība 2007. gadā pierādījusi sevi kā nopietnu spēlētāju, kas aktīvi darbojas finansu un investīciju jomā. 2007. gadā Latvijas GILD Bankers pārstāvji noslēdza vairākus nozīmīgus darījumus, kas bija saistīti ar lielu uzņēmumu pārdošanu. Pagājušajā gadā tika pārdota viena no vadošajām Latvijas būvfirmām LEC (Latvijas Energoceltnieks), jau pieminētais alkoholisko dzērienu izplatītājs L.I.O.N. & Ko, kā arī tika pabeigts Baltijas lielākās čarterreisu lidsabiedrības LatCharter pārdošanas process.

2007. gadā GILD Investīciju Bankas komanda bija iesaistīta 17 konsultāciju projektos ar kopējo vērtību virs 380 milj. eiro, no kuriem 11 bija uzņēmumu iegādes un apvienošanās darījumi. No 1999. gada GILD ir konsultējusi un veiksmīgi paveikusi vairāk nekā 130 darījumus ar kopējo vērtību aptuveni 3 miljardu eiro. GILD Investīciju Banka ir globālās alianses M&A International biedre, kuras sastāvā ir 41 neatkarīgs M&A konsultāciju un ieguldījumu banku uzņēmums 40 valstīs.

Euromoney Izcilības balvas izpētes komanda un žūrijas komisija novērtēja finanšu institūciju sniegumu gan pēc kvantitatīviem, gan kvalitatīviem faktoriem, piemēram, galvenajiem snieguma rādītājiem, finansu rādītājiem un jauninājumiem 12 mēnešu periodā pirms balvas pasniegšanas.

GILD Bankers ir neatkarīga vadošā Baltijas investīciju banka, kuras pamata pakalpojumi ir alternatīvo fondu vadība, investīciju banku un privātbanku darbība. GILD Bankers ir pārstāvniecības Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Bulgārijā un Lielbritānijā. GILD veic investīcijas visās augošajās ekonomikās Eiropā un tās apkaimē.

GILD Alternatīvo fondu komanda specializējas īpaši izstrādātu un aktīvi pārvaldītu investīciju portfeļu vadībā. GILD Arbitrage, pirmā un vienīgā Baltijas hedžēšanas fonda, pārvaldībā esošie līdzekļi, GILD Long Haul privātā akciju fonda un GILD Nekustamā īpašuma fondi veido kopējo kapitālu apmēram 150 miljonu eiro vērtībā. GILD aktīvo investīciju fondi nodrošinājuši sistemātisku 21-31% vidējo ikgadējo atdevi fondu investoriem. GILD Alternatīvo Fondu nodaļa ir AIMA (Alternatīvo Investīciju Vadības Asociācijas) biedre, kam ir vairāk nekā 1280 korporatīvo biedru 49 valstīs.

GILD Investīciju bankas komanda fokusējas uz vidēja izmēra tirgus M&A konsultācijām un kapitāla piesaistes transakcijām. No 1999. gada GILD korporatīvo finanšu speciālistu komanda ir konsultējusi un veiksmīgi īstenojusi vairāk nekā 130 darījumus ar kopējo vērtību ap 3 miljardiem eiro. 2007. gadā mūsu Investīciju bankas komanda bija iesaistīta 17 konsultāciju projektos ar kopējo vērtību vairāk nekā 380 miljoni eiro. GILD Investīciju bankas vienība ir neatkarīgas M&A konsultāciju un investīciju banku uzņēmumu alianses M&A International Inc. biedre, kurā ir 41 uzņēmums no 39 pasaules valstīm.

GILD Private Banking komanda piedāvā elastīgu un personisku servisu. Mūsu privātbankas koncepcija piedāvā privāto līdzekļu pārvaldību, alternatīvās investīcijas, korporatīvās finanses un dažādus juridisko un nodokļu konsultāciju pakalpojumus.

Atbilstoši auditētajiem finanšu rezultātiem, 2007. gadā GILD Bankers Grupa (AS GILD Professional Services) uzrādīja konsolidēto tīro peļņu un komisijas ienākumus 8.6 miljonu eiro apmērā un trīskāršoja bruto peļņu līdz pat 5.2 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GILD Bankers kļuvusi par vienīgo GILD Real Estate īpašnieci

, 23.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas investīciju banka GILD Bankers kļuvusi par vienīgo kompānijas GILD Real Estate īpašnieci, iegādājoties 50% uzņēmuma akciju no nekustamā īpašuma grupas Uus Maa. Pirms tam GILD Bankers piederēja 50% GILD Real Estate akciju.

Īpašnieku maiņa neietekmēs uzņēmuma darbību, pārvaldi un esošos darbiniekus. Urmass Laurs (Urmas Laur), Jānus Juss (Jaanus Juss) un Andris Kovaļčuks (Andris Kovalcuks) turpinās savu darbību GILD Real Estate valdē. Līdzās GILD Bankers partneriem, GILD Real Estate uzraudzības padomē darbosies arī Uuus Maa akcionārs un valdes loceklis Ville Jehe (Ville Jehe).

Ville Jehe uzsver, ka pēc šī darījuma Uus Maa vairāk varēs pievērsties būtiskajām aktivitātēm nekustamā īpašuma sektorā: “Analizējot šī brīža tirgus situāciju Baltijā, uzskatām, ka nepieciešams koncentrēt visu mūsu uzmanību un pūles, lai saglabātu Uus Maa līderpozīcijas nekustamā īpašuma tirgū Baltijā. Nododot GILD Real Estate pilnīgā GILD Bankers pārziņā, mēs varēsim vairāk pievērsties savas kompānijas līdera pozīciju saglabāšanai tirgū.“

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GILD Bankers nomaina nekustamā īpašuma finansēšanas projektu vadītāju

, 03.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GILD Bankers Investīciju bankas komandai pievienojies Grens Normets (Gren Noormets), kurš līdz šim vadījis Nekustamā īpašuma departamentu Hansabankas Korporatīvo klientu nodaļā.

No 1. augusta G. Normets vadīs nekustamā īpašuma finansēšanas projektus visos GILD tirgos, arī Baltijā, Ukrainā, Centrālajā un Austrumeiropā, kā arī Kaukāzā. Jaunais, zinošais komandas biedrs nostiprinās GILD kompetenci un darbības perspektīvas nekustamā īpašuma jomā.

Lauri Isotams (Lauri Isotamm), GILD partneris un Investīciju bankas vadītājs augstu novērtē G. Normeta pieredzi un viņa lēmumu pievienoties GILD komandai: “Spožākais nekustamā īpašuma banķieris Baltijā ir nolēmis savu ekspertīzi pielietot darbojoties GILD, savās rokās cieši turot nekustamā īpašuma sektora grožus, kas joprojām piedāvā labas iespējas. Darbojoties GILD, G. Normetam būs iespēja darboties dažādos jaunos, ātri augošos tirgos Ukrainā, Kaukāzā un Centrālajā Āzijā, kur līdzekļi nekustamā īpašuma jomā tikai palielinās.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GILD vadītais Austrumeiropas nekustamā īpašuma fonds – labākais Jaunajā Eiropā

, 09.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GILD Real Estate Austrumeiropas nekustamā īpašuma fonds (ANĪF) atzīts par uzvarētāju nominācijā Labākais nekustamā īpašuma fonds2008 konkursā par veiksmīgākajiem fondiem Jaunajā Eiropā. Nesen veiksmīgi restrukturizētā ANĪF vidējā gada atdeve bijusi 25% no tā darbības sākuma.

Jānus Juss (Jaanus Juss), kompānijas GILD Real Estate valdes loceklis, uzsver, ka fonda stratēģijas mērķis ir saglabāt līdzsvaru starp investīcijām projektos, kas nodrošina naudas plūsmu un stabilu atdevi no attīstības projektiem strauji augošos tirgos, kam atdeve ir pakāpeniska.

GILD Real Estate ir aktīvu pārvaldes kompānija, kas specializējas nekustamo īpašumu investīciju fondu vadībā. Kompāniju 2005. gadā izveidoja divi Baltijas tirgus līderi – investīciju banka GILD Bankers un nekustamā īpašuma grupa Uus Maa.

GILD Real Estate Austrumeiropas nekustamā īpašumu fondu regulē Igaunijas Finanšu pārraudzības komisija. GILD Real Estate pārvaldē ir līdzekļi vairāk nekā 65 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

GILD saskata lielu izaugsmes potenciālu lauksaimniecības sektoram

, 07.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GILD Bankers konsultējis lielāko lauksaimniecības investīciju un attīstības sabiedrību Baltijā – Agrowill, veiksmīgi pārņemot Põlva Agro, vienu no lielākajām piena fermām Igaunijā. Turklāt GILD bija Agrowill Group sākotnējā akciju publiskā piedāvājuma galvenais pārvaldītājs Viļņas fondu biržā šajā pavasarī.

GILD Bankers Partneris Šarūnas Skyrius saskata lauksaimniecības nozares potenciālu un prognozē tā pievilcību vēl kādu laiku: ”Lauksaimniecības sektorā vērojama liela invsetoru interese augstā pieprasījuma un pārtikas preču izdevīgo cenu dēļ. Lielais pieprasījums un pārtikas izdevīgās cenas padara lauksaimniecību par sektoru, kurā ir vērojama liela investoru interese. Līdzīgi kā Agrowill sākotnējam akciju publiskajam piedāvājumam arī citiem lauksaimniecības uzņēmumiem bijuši lieliski rezultāti Viļņas fondu biržā. Piemēram, Black Earth Farming un Trigon Agri Stokholmā, kā arī KTG Agar Frankfurtē.“

„Saskaņā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem, Austrumeiropā un NVS valstīs, īpaši Kazahstānā, Krievijā un Ukrainā, ir liels, neizmantots lauksaimniecības ražošanas potenciāls. Šajās valstīs ir 23 milj. akru plašas neizmantotās zemes, no kurām 13 milj. akru varētu tikt izmantoti ražošanā, neietekmējot apkārtējo vidi. GILD cieši seko dažādu sektoru attīstībai un tiecas sasniegt maksimālo atdevi visaktīvākajās un daudzsološākajās nozarēs.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Enskilda iegūst Euromoney augstāko novērtējumu

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney’s Awards for Excellence 2008 SEB grupas uzņēmums Latvijā investīciju banka SEB Enskilda jau trešo gadu pēc kārtas ir saņēmusi augstāko novērtējumu nominācijā “Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā” (Best Mergers&AcquisitionsHouse in Latvia).

SEB grupa kopumā saņēmusi augstāko novērtējumu arī citās žurnāla veiktās aptaujas kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. SEB grupai kopumā piešķirts labākās finanšu organizācijas statuss uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House) un akciju tirdzniecībā (Best Equities House) Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā. Papildu augstajam novērtējumam Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Norvēģijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā, savukārt SEB Lietuvā un Igaunijā ieguvusi labākās bankas statusu akciju tirdzniecībā. SEB banka Zviedrijā ir atzīta par 2008. gada labāko banku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igaunijas 100 lielāko kompāniju vērtība gada laikā samazinājusies par 11%

, 15.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā, salīdzināt ar 2006. gadu, Igaunijas 100 lielāko kompāniju vērtība samazinājusies par 11%. Tā liecina investīciju bankas GILD Bankers pētījums, ziņo BBN.

"Naudas izteiksmē vērtības samazināšanās apjoms ir ievērojams," norāda GILD Bankers pārstāvis Rains Tamms (Rain Tamm).

2006. gadā 100 Igaunijas lielāko kompāniju vērtība bija 350 miljardi Igaunijas kronu (15.7 miljardi latu), savukārt 2007. gadā nedaudz virs 300 miljardiem kronu (13.5 miljardiem latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa saņem Euromoney atzinību

, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney Cash Management Poll 2008 SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu lielākajā daļā no pētījuma kategorijām gan uzņēmēju, gan finanšu institūciju skatījumā.

SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu tādās kategorijās, kā vispārēja klientu apmierinātība, ekspertīze un profesionalitāte naudas pārvaldības jomā, iesaiste klienta naudas pārvaldības darījumos, jaunāko tehnoloģiju izmantošana ikdienas darbā, nodrošinātā klientu servisa kvalitāte, inovatīvu metožu izmantošana, kā arī konkurētspējīga cenu politika.

Pētījums Euromoney Cash Management Poll tiek rīkots jau astoto reizi. Šajā gadā savu vērtējumu par finanšu organizācijām, kas sniedz naudas pārvaldības pakalpojumu kopumā sniedza 6 328 repondenti, no kuriem 4 877 bija lielie uzņēmumi.

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney iznāk kopš 1969.gada un plašai starptautiskai lasītāju auditorijai piedāvā analītiskus rakstus, padziļinātus pētījumus un aptaujas finanšu jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Euromoney par Latvijā labāko banku atzīst SEB

Gunta Kursiša, 12.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu žurnāls Euromoney savā jaunākajā finanšu sektora novērtējumā par labāko banku Latvijā ir atzinis SEB banku.

SEB banka saņēmusi arī novērtējumu kā labākā banka Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā, kā labākais uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas konsultants Ziemeļu un Baltijas reģionā, kā arī labākais naudas pārvaldības pakalpojumu sniedzējs Ziemeļu un Baltijas reģionā.

Par labāko banku kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā šogad ir kļuvusi Swedbank.

Par labāko pasaules banku balvā par izcilību (Awards for Excellence 2011) šogad ir atzīta Deutche Bank, savukārt par pasaules labāko investīciju banku Euromoney atzinis Barclays Capital. Awards for Excellence nominācijā par gada baņķieri ir atzīts Roberto Setubals – izpilddirektors Brazil’s Itau Unibanco.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: Nordea ir labākā reģionālā banka Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea banka jau otro gadu pēc kārtas ir ieguvusi Euromoney 2008. gada Izcilības balvu kategorijā “Labākā reģionālā banka Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs”.

Ikgadējā sacensībā par pasaules labākās bankas statusu, Nordea tika nosaukta arī par labāko Somijas banku. Euromoney, pasaules mērogā respektējams vadošais finanšu pakalpojumu žurnāls, pasniedz šīs balvas jau sešpadsmito gadu pēc kārtas.

Savā vērtējumā Euromoney žūrija ņēma vērā biznesa darījumu apjomu, inovācijas tās darbībā un vadības stilu, kredītreitingus, aktīvu kvalitāti un ienākumu bāzi, darbības efektivitātes rādītājus un galvenos banku darbības indikatorus.

Valdis Siksnis, Nordea bankas vadītājs Latvijā: “Mēs esam lepni par šo balvu, jo tā ir papildu apliecinājums tam, ka esam vadošā banka Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Šo panākumu pamatā ir mūsu bankas darbinieki, kas vienotā Nordea komandā palīdz klientiem sasniegt savus mērķus, neatkarīgi no tā, kurā valstī ir izvērsta viņu darbība”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex Asset Management atzīta par labāko investīciju pārvaldes kompāniju nekustamā īpašuma jomā Latvijā

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas meitas uzņēmumam – aktīvu pārvaldes kompānijai Parex Asset Management (PAM), piešķirta balva kategorijā Labākā kompānija nekustamo īpašumu pārvaldē Latvijā.

2008. gada 2. oktobrī starptautiskais nekustamā īpašuma žurnāls Liquid Real Estate īpašā ceremonijā Londonā paziņoja balvu ieguvējus ceturtajā ikgadējā konkursā Euromoney Liquid Real Estate Awards.

Uzvarētājus atlasīja nekustamā īpašuma tirgus dalībnieki, pamatojoties uz viņu pašu balsojuma rezultātiem. Balva kategorijā Labākā kompānija nekustamo īpašumu pārvaldē Latvijā tika piešķirta Parex bankas meitas uzņēmumam – aktīvu pārvaldes kompānijai Parex Asset Management (PAM), kas ir vadošā investīciju kompānija Baltijas valstīs.

„Mums ir liels gods tikt atzītiem par labāko investīciju pārvaldes kompāniju nekustamā īpašuma jomā Latvijā, kā arī redzēt, ka mūsu klienti un partneri ir pēc nopelniem novērtējuši mūsu komandas profesionalitāti. Šis tituls un mūsu klientu dotais vērtējums neapšaubāmi ir mūsu komandas rūpīga darba rezultāts, kas piecu gadu laikā veiksmīgi pārvalda vairākus nekustamā īpašuma fondus, kas investē līdzekļus reģionā,” komentē kompānijas Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka saglabā interesi par Krievijas tirgu

, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 10. un 11.septembrī Parex banka piedalījās trīspadsmitajā Euromoney Krievijas un NVS valstu konferencē Maskavā, Krievijā.

Šo notikumu ik gadu apmeklē vairāk kā sešsimt Krievijas, NVS, Eiropas, Tuvo Austrumu un Āzijas valstu finanšu institūciju pārstāvji. Euromoney konferences laikā paralēli diskusijām, kurās piedalījās valdību pārstāvji, Krievijas Centrālās Bankas vadība un pieredzējušākie augstākās raudzes pasaules investīciju baņķieri, notika izstāde, kuras dalībnieku vidū bija arī Parex banka.

Parex banku Euromoney konferencē šogad pārstāvēja Kapitāla tirgu un investīciju direkcija ar tās vadītāju un vecāko viceprezidentu Mārtiņu Jaunarāju priekšgalā. Tāpat konferencē piedalījās Parex Asset Management Rīgas un Maskavas biroju pārstāvji, kā arī Bankas meitas uzņēmums AP Anlage & Privatbank. Izstādes laikā klātesošie tika iepazīstināti ar jaunākajiem un pievilcīgākajiem Parex bankas investīciju produktiem un investīciju iespējām Baltijas valstīs. Tāpat interesentiem tika sniegtas atbildes uz jautājumiem par Parex bankas darbību un privātbaņķieru pakalpojumiem NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Arī Balta saņem Euromoney godalgas

, 28.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī apdrošināšanas a/s Balta saņēmusi ietekmīgā finanšu izdevuma Euromoney

godalgas - kā Labākais apdrošinātājs – izdevīgākā cena un Labākais apdrošinātājs - atlīdzību process.

Pavisam Euromoney gada apdrošinātāja nominācijai Latvijā tika pieteiktas 16 apdrošināšanas sabiedrības. Db jau vēstīja, ka Latvijā pērn par lielāko apdrošinātāju kļuvusī BTA saņēma Euromoney godalgu kā labākais apdrošinātājs Latvijā.

«Klientu un nozares ekspertu atzinība ir īpaši nozīmīga ekonomisko satricinājumu laikā, kad klienti kļūst arvien prasīgāki pret pakalpojumu sniedzējiem,» uzsvēra Baltas valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja (Tara Kneafsey). Pērn Balta ieviesa plašāko apdrošināšanas atlīdzību veidu pieteikšanu pa tālruni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāla Euromoney aptaujā Labākie 2010.gada privātbaņķieru pakalpojumu sniedzēji no Latvijas triumfējusi Parex banka, kas ieguvusi labākās bankas titulu astoņās nominācijās.

Parex banka informē, ka tā ieguvusi augstāko atzinību šādās pozīcijās: investīciju produktu klāsts, konsultāciju pakalpojumi, ārvalstu valūtas tirgus, dārgmetālu investīcijas, pilns pakalpojumu klāsts klientu ģimenes locekļiem, akciju portfeļa pārvaldīšana, vērtspapīru ar fiksēto ienākumu portfeļa pārvaldīšana, ārzonu pakalpojumi.

Savukārt meitas banka Parex bankas Lietuvā atzīta par labāko banku nominācijā investīciju pakalpojumu klāsts, un ieguvusi otro vietu nominācijās nekustamā īpašuma investīcijas un ārzonu pakalpojumi. Arī bankas Igaunijas filiāle aptaujā atzīta par otro labāko banku Igaunijā ārzonu pakalpojumu un privātuma un drošības nominācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Vai paspēji izlasīt? Strīds ar nodokļu administrāciju paralizē biznesu

Māris Ķirsons, 01.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu administrācija bloķējusi SIA Veiksmes studijas bankas kontu, tādējādi paralizējot uzņēmuma darbību, īpašnieks meklē taisnību pie tieslietu un finanšu ministriem, kā arī jaunās Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes

«Uzņēmums nespēj izpildīt saistības pret darījumu partneriem par preču piegādi, samaksāt par transporta un citiem pakalpojumiem, samaksāt citus maksājumus, jo pēc 30. janvārī notikušās nodokļu administrācijas darbinieku viesošanās uzņēmumā 5. februārī kredītiestādes uzlika liegumu veikt jebkādas darbības ar kompānijas norēķinu kontiem, to pamatojot ar VID rīkojumu,» stāsta SIA Veiksmes studijas īpašnieks Arturs Korsaks (Arturas Korsakas). Viņu visvairāk izbrīna ne tikai VID kontroli veicošo darbinieku zināšanas, bet jo īpaši attieksme. «Viss sākās 30. janvārī, kad uzņēmumā ieradās VID darbinieku grupa un bez jebkādiem lēmumiem vēlējās sākt datu kopēšanu no uzņēmuma datorsistēmas, kaut arī tika informēti par to, ka šāda darbība padara neiespējamu pasūtījumu apstrādi, tāpēc aicināju to darīt darba dienas nogalē, taču atbildes vietā bija – konfiscēsim datorus un izsauksim policiju,» stāsta A. Korsaks. Viņš atzīst, ka šos «ieteikumus» ņēmis vērā, bet, datu kopēšanu veicot vienlaicīgi, notika serveru avārija, ko kontrolētāji uztvēruši kā speciālas darbības, lai nepieļautu datu kopēšanu. «Pēc tam tika atvērts kases aparāts ar apgalvojumu, ka neesot plombas, bet tāds fakts konstatēts netika, ko apliecināja arī kases aparātu apkalpojošā kompānija,» norāda A. Korsaks. Viņu šokējis fakts, ka 7. februārī, ierodoties VID ar lūgumu izsniegt uzņēmumam lēmumu, uz kāda pamata veiktas attiecīgās darbības un bloķēts konts, atbildi šajā dienā nav izdevies saņemt, bet tāda radusies 8. februārī. «Ir dīvaina nianse. VID 22. janvārī EDS sistēmā bija paziņojums par to, ka esošo kases aparātu (bez uzlabojumiem) izmantošanas termiņš ir 11. februāris, bet pārkāpumu protokolu par tā neatbilstību sastādīja 30. janvārī,» uz jautājumu, vai ar kases aparātiem viss bija kārtībā (vai tie atbilda izvirzītajām prasībām), atbild A. Korsaks. Viņaprāt, šāda rīcība, maigi izsakoties, ir dīvaina, ja vien tā nav apzināta. «Uzņēmumam nebija nodokļu parādu (uz 26.02.2019. gan bija 351 eiro pēc SIA Lursoft datu bāzē esošās informācijas), nav neviena VID lēmuma par kaut kādu nodokļu parādu uzrēķinu un nav arī nekādu cita veida liegumu vai lēmumu par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu, ir tikai kaut kādas aizdomas un nekas vairāk,» sašutis ir A. Korsaks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabanka ir labi sagatavojusies mainīgajiem ekonomikas apstākļiem un ir veiksmīgi saglabājusi savas līderpozīcijas, kas kalpo par iemeslu tam, kāpēc Euromoney nominējusi Hansabanku par Igaunijas 2007. gada labāko banku, ziņo BBN.

Hansabanka nominēta par labāko Igaunijas banku, jo tā joprojām saglabājusi līderpozīcijas vairākos pakalpojumu segmentos, kā arī veiksmīgi sagatavojusies ekonomiskajām pārmaiņām Igaunijā un pārējās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd visi uzņēmēji saprot: strādāt kā līdz šim, nozīmē strauju bojāeju, un patreiz jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Tamdēļ pēc uzņēmēju ieteikuma laikraksts Dienas bizness sadarbībā ar Fontes š.g. 18. decembrī Rīgā, viesnīcā Reval Hotel Latvija (Elizabetes ielā 55) rīko forumu Kā strādāt pārmaiņu laikā?.

Forums tiek rīkots kā diskusija starp ekspertiem un uzņēmējiem, un galvenais mērķis ir atbildēt uz jautājumu – ko darīt Latvijas uzņēmējam, lai uzņēmums veiksmīgi darbotos arī saspringtos apstākļos? Forumu moderēs un diskusijas vadīs laikraksta Dienas bizness galvenā redaktore Dace Andersone.

Forums Kā strādāt pārmaiņu laikā? plānots četrās tematiskās diskusijās, un katrā diskusija uzstāsies attiecīgās nozares spējīgākie Latvijas eksperti.

1. diskusija: Vadība un personāla vadība.

- Darba tirgus un atalgojuma tendences.

- Kā mainīt darbu izpildes mērījumus un atalgojuma struktūru?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Saasinājusies cīņa par tiesībām virzīt Hipotēku bankas aktīvu pārdošanu

LETA, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties lēmuma pieņemšanas termiņam, ir saasinājusies cīņa ap tiesībām konsultēt VAS Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) komercdaļas pārdošanu, kuras apjoms tiek lēsts vairāk nekā 300 miljonu latu apmērā.

Neoficiāla informācijas, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka par šim tiesībām interesi izradījuši vairāki pretendenti, taču par reālāko tiek uzskatīts SEB grupas konsultāciju uzņēmums SEB Enskilda, kas jau iepriekš konsultēja Hipotēku bankas pārveides procesu. Konkursā pieaicināto pretendentu loks gan bijis samērā ierobežots - aicināti tikai tie pretendenti, kam līdz šim bijusi saistība ar Hipotēku banku.

Neoficiāli tiek paustas bažas par SEB Enskilda priekšrocībām šajā atlasē. Šis konsultants cieši saistīts ar SEB banku, kas tai radītu būtiskas priekšrocības gaidāmajā Hipotēku bankas komercaktīvu pārdošanā. Tiek arī atgādināts par finanšu ministra Andra Vilka (V) iepriekšējo ilggadējo darbu SEB bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ārvalstu eksperti Evli atzīst par labāko konsultantu Lietuvā

, 02.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney atzinis investīciju banku Evli Securities par Lietuvas labāko uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumu konsultantu.

Izdevums īpaši uzsvēris Evli Securities nozīmīgo lomu vairākos, būtiskos korporatīvo finanšu darījumos, kas Lietuvā notikuši 2007. gadā.

Evli Securities pērn piedalījās uzņēmuma Daily Service UAB pārdošanas procesā un vadīja Interinfo grupas uzņēmumu izsoli Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Evli sniedza konsultāciju pakalpojumus Lietuvas valdībai lielākajā apvienošanas darījumā Baltijas valstu vēsturē, kad Lietuvas lielākās elektroenerģijas kompānijas apvienojās jaunā uzņēmumā LEO LT (Lietuvas Elektroenerģijas Organizācija). Šī darījuma vērtība sasniedza 2,1 miljardu eiro.

Izdevums Euromoney ik gadu finanšu iestādēm piešķir balvas par izcilību. Tās tiek piešķirtas, pamatojoties uz starptautisko ekspertu un analītiķu lēmumu, kuri izvērtē 110 valstu finanšu iestāžu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Swedbank nekustamos īpašumus Baltijā kūrēs Zigmunds Pavlovskis

Ingrīda Drazdovska, 01.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1. oktobra Swedbank nekustamā īpašuma kompāniju Ektornet Baltijas valstīs vadīs Zigmunds Pavlovskis, kurš agrāk bija Ektornet vadītājs Latvijā.

Iepriekšējais Ektornet vadītājs Baltijas valstīs Lars Vardheims (Lars Vardheim) pārtrauc darbu Ektornet, lai strādātu par nekustamā īpašuma kompānijas vadītāju Zviedrijā.

«Ektornet Grupa paredz, ka līdz 2010. gada beigām tā būs pārņēmusi aktīvus 4 miljardu zviedru kronu apmērā, no tiem 60 % būs aktīvi Baltijas valstīs. Tāpēc darbība Baltijas valstīs ir Ektornet galvenā prioritāte. Tas nozīmē, ka mēs ļoti lielu uzmanību pievērsīsim profesionālai aktīvu pārvaldībai. Mūsu prioritāte šajā un nākamajā gadā būs īpašumu iegāde un attīstīšana, un vienlaicīgi arī to vērtības pieauguma veicināšana,» sacījia Ektornet vadītājs Baltijas valstīs Zigmunds Pavlovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas vietējie analītiķi ar nepacietību gaida to brīdi, kad Eesti Energia parādīsies biržā, jo tas atdzīvinātu tirgu un piesaistītu ārvalstu investorus, ziņo Dv.ee.

"Sagatavošanos jau vajag veikt tagad, lai pēc iespējas ātrāk sāktos sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO)," norāda GILD Bankers vadošais partneris Rains Tamms. Pēc viņa sākotnējā novērtējuma, Eesti Energia vērtība ir 25 miljardi EEK (1.122 mljrd. LVL). Eesti Energia vērtība gada laikā ir samazinājusies mazāk nekā par 5%.

"Eesti Energia ātrāka iekļaušana biržā būtu nozīmīgs solis Igaunijas attīstībā," norāda SEB Enskilda finanšu nodaļas vadītājs Henriks Igasta.

Visi eksperti arī norāda, ka Eesti Energia IPO nevajadzētu būt pārāk mazam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Euromoney par labāko apdrošinātāju Latvijā nosauc BTA

, 27.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais starptautiskā finanšu tirgus žurnāls Euromoney par labākā apdrošinātāju Latvijā godalgojis apdrošināšanas a/s BTA.

Papildus šai pamatgodalgai BTA tika atzīta arī par Latvijas Inovatīvāko apdrošinātāju un Apdrošinātāju ar labāko pakalpojumu klāstu, Db informēja BTA.

«Īpaši nozīmīgas šīs balvas ir šobrīd, kad saglabājot pakalpojumu un servisa kvalitāti, jāspēj piedāvāt klientu vajadzībām un pirktspējai atbilstoša apdrošināšana. Līdz ar to detalizēti jāpārzina apdrošināšanas nianses, jāorientējas tirgus situācijā, jāreaģē uz visiem ekonomikas procesiem un jāspēj paredzēt to sekas,» tā BTA valdes priekšsēdētājs Gints Dandzbergs.

Euromoney ik gadu veic dažādu nozaru uzņēmumu analīzi, kas darbojas finanšu sektorā visā pasaulē, un izvirza tos vairākām nominācijām. Apdrošināšanas apskats, kas pastāv jau otro gadu, ir vienīgā aptauja pasaulē ar vairāk nekā 400 respondentu 60 valstīs, kas veic patērētāju (lēmumu pieņēmēju) viedokļa apzināšanu par lielajām korporatīvajām un finanšu institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais finanšu un kapitāla tirgus izdevums Euromoney atzinis būvkompāniju Merks par labāko dzīvojamo māju attīstītāju Latvijā 2017.gadā, informē uzņēmumā.

Nekustamo īpašumu tirgus pētījumu Euromoney veic trīspadsmito gadu, un tā mērķis ir, aptaujājot tirgus ekspertus un dalībniekus, noteikt labākos nekustamā īpašuma attīstītājus 75 pasaules valstīs.

Pētījuma respondenti ir investori, finanšu iestādes, attīstītāji, konsultanti un gala lietotāji, kuri vērtē pakalpojumu sniedzējus nekustamo īpašumu nozarē katrā valstī. Šogad pētījums noritēja maijā un jūnijā.

2017.gadā būvkompānija Merks noslēdza dzīvokļu projekta Skanstes Parks māju izbūvi, teritorijā labiekārtojot publiski pieejamu parku, bērnu spēļu laukumus un izbūvējot pazemes automašīnu stāvvietas iedzīvotāju ērtībām. Merks ir uzsācis arī projekta Gaiļezera nami īstenošanu, kur vairākās 9 stāvu mājās tiks izbūvēti 2-4 istabu dzīvokļi ar balkoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution saņem balvu

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Re&Solution Group saņem atzinību, kā labakais uzņēmums pētījumu veikšanā.

Starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Re&Solution Group ir apbalvots sekojošās nominācijās:

• Labākais uzņēmums konsultāciju pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums vērtēšanas pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums pētījumu veikšanā (Lietuva)

• Labakais uzņēmums pētījumu veikšanā (Latvija)

• Labakais uzņēmums nomas / iznomāšanas pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums investīciju piesaistē (Lietuva)

• Labākais uzņēmums īpašumu pārvaldīšanā (Latvija)

Euromoney ir starptautisks finanšu izdevums, kuru lasa vairāk kā 160 valstīs. Piešķirot Euromoney Liquid Real Estate Awards, tiek ņemti vērā uzņēmumu sasniegumi nekustamo īpašumu industrijā vairāk kā 50 pasaules valstīs investīciju, pārvaldīšanas, konsultāciju un finanšu kategorijās. Rezultāti tiek noteikti, attīstītājiem, nekustamo īpašumu konsultantiem, komercbankām, investīciju bankām, investīciju menedžeriem, investoriem un gala lietotājiem nominējot kandidātus un balsojot par tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā piecus Oskarus saņēmusi mēmā filma Mākslinieks (The Artist). Filma saņēmusi godalgas kā gada labākā filma, par labāko režisora darbu, labāko kostīmu dizainu, labāko mūziku un labāko galvenās lomas tēlotāju.

Mākslinieks ir pirmā mēmā filma, kas saņēmusi Oskaru kopš 1929. gada. Balvas saņēma filmas galvenās lomas atveidotājs Žans Dižardēns un režisors Mišels Hazanavičs.

Labākās aktrises atzinību saņēmusi Merila Strīpa par Lielbritānijas premjeres Margaretes Tečeres atveidošanu filmā Dzelzs Lēdija (The Iron Lady).

Labākā otrā plāna aktiera atzinību saņēmis Kristofers Plamers, par veikumu filmā Beginners, bet par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Oktāvija Spensera, kura Oskaru saņēma par savu darbu filmā The Help.

Martina Skorsēzes 3D filma Hugo, kas iepriekš bija nominēta 11 kategorijām, ieguva piecus Oskarus tehniskajās kategorijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Financial Times izdevums The Banker piešķīris prestižo ikgadējo labāko banku balvu. Baltijas valstīs par labāko banku atzīta SEB, bet par labāko Rietumeiropas banku – Nordea.

SEB banka par labāko atzīta Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Izdevums norāda, ka 2011. gadā sāka atkopties Latvijas ekonomika un reģiona bankas, tostarp arī SEB. Bankai izdevies ievērojami audzēt neto peļņu un par 28% uzlabot Tier 1 attiecību. Salīdzinot ar gadu iepriekš, bankas kapitāla atdeve pieaugusi par 23,1%. SEB bankas izaugsme turpinājies arī 2012. gadā, kad par 9% pieaudzis kopējais noguldījumu apjoms, bet no jauna izsniegto kredītu vērtība augusi par 69%, no kuriem divas trešdaļas bijušas uzņēmumu kreditēšanai.

The Banker atzīmē, ka banka uzlabojusi arī izmantotās tehnoloģijas gan tās iekšienē, gan arī sniegtajos pakalpojumos klientiem, kā arī atvērusi divas filiāles ar ilgiem darbības laikiem.

Komentāri

Pievienot komentāru