Transports un loģistika

«Europcar» iegūst labākās 2003. gada autonomas godalgu

Aivars Mackevics [email protected], 09.02.2004

Jaunākais izdevums

Starptautiskā autonomas kompānija Europcar ir izpelnījusies atzinību, kļūstot par "Eiropas vadošo autonomas kompāniju" un saņemot godalgu gadskārtējā "World Travel Awards" ceremonijā, kas notika Ņūjorkā. Jāatzīmē, ka arī laikraksta "Business Traveller" lasītāji no Āzijas, ASV un Eiropas ir izvēlējušies Europcar, kā labāko autonomas kompāniju. "World Travel Awards" tika nodibināta 1993.gadā, ar mērķi izteikt atzinību un godināt nozīmīgus sasniegumus (veikumus) visās pasaules ceļojumu un tūrisma industrijas jomās. Šīs godalgas piešķiršana tiek uztverta kā sava veida kvalitātes zīme. 2003. gadā 115 000 lielākie (front - line) aģenti un 80 000 ceļojumu aģentūras no vairāk kā 200 valstīm nolēma, ka Europcar izcilā pakalpojumu kvalitāte un klientu apkalpošana ir visaugstākajā līmenī. Europcar ir īstenojusi globālo pakalpojumu kvalitātes stratēģiju, nemitīgi īstenojot izvirzīto mērķi un neatlaidīgi to virzot firmas darbinieku vidū, kā rezultātā Europcar ir kļuvusi par atpazīstamu firmas zīmi starptautiskā mērogā. Ikgadējā Business Traveller pārskatā, laikraksta lasītāji regulāri izsaka savu viedokli/ vērtējumu par firmām, kuras piedāvā savus pakalpojumus ceļojumu industrijā. Pirmo reizi biznesa klienti ir izvēlējušies Europcar, kā vislabāko autonomas kompāniju Eiropā 2003.gadā. “Regulāro nomnieku un ceļojumu aģentūru vērtējums par sniegto pakalpojumu kvalitāti visā industrijā ir visobjektīvākais, jo zināms, ka tieši pakalpojuma kvalitāte ir mūsu biznesa galvenais rādītājs, nevis automašīnas. Cilvēcīga pieeja, sapratne un rūpes par klientu, kā arī dažādas rezervēšanas iespējas visā pasaulē ir tieši tā lieta, ko klientiem piedāvā Europcar”, valdes priekšsēdētāja Salvatore Catania komentārs, Europcar International. Europcar tiek pārstāvēts 126 valstīs ar 2680 nomas punktiem, un pārvalda vairāk nekā 220 000 automašīnu lielu parku viscaur Eiropā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Vidusāzijā, un Āzijas Klusā okeāna piekrastē, Austrālijā. Avots: www.europcar.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Europcar Latvia ar prieku paziņo, ka, sākot ar 2017. gada janvāri, esam papildinājuši savu autoparku ar pilnīgi jauniem Toyota C-HR hibrīdauto.

Dēvēts par “krosoveru, kas plūst cauri dzīvei”, C-HR dizains ļauj tam izcelties Toyota ražoto automašīnu, kā arī pārējo krosoveru vidū. Pirmais iespaids ir izšķirošs, un C-HR piesaista uzmanību, pateicoties tā futūristiskajam ārējam dizainam, ko raksturo precīzas detaļas, kā arī augstas kvalitātes salona apdares materiāliem. Apvienojot to visu ar izcilu degvielas ekonomiju, nav šaubu, ka populārajā krosoveru segmentā ir parādījusies jauna superzvaigzne!

C-HR būs pieejams visiem Europcar Latvia klientiem, un mājaslapā varēs saņemt īpašu uzsākšanas atlaidi rezervācijām uz dienu, nedēļu vai nedēļas nogali. Pēc pieprasījuma C-HR varēs iznomāt arī uz mēnesi vai ilgāku periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Europcar Latvia ar prieku paziņo, ka, sākot ar 2017. gada maiju, esam papildinājuši savu autoparku ar pilnīgi jauniem 10-tās paaudzes Honda Civic un super ātro Honda Civic TypeR.

Jaunais Civic izceļas ar iespaidīgu, sportisku un vienlaicīgi elegantu dizainu un savā klasē ietilpīgāko salonu. Šis auto ir radīts, lai nodrošinātu maksimālu komfortu tā vadītājam un pasažieriem. Jau bāzes komplektācija tas ir aprīkots ar adaptīvo kruīza kontroli un dažādām drošības sistēmām.

10-tās paaudzes Civic ir būvēts uz pilnīgi jaunas platformas un ir platāks, garāks un plašāks, līdz ar to vēl ietilpīgāks un ērtāks nekā tā priekšteči. Tas aprīkots ar jaudīgiem 1.0l vai 1.5l turbo dzinējiem, kas spēj attīstīt attiecīgi 129 un 182 zirgspēkus. Civic pieejams gan ar 6 pakāpju mehānisko, gan bezpakāpju automātisko pārnesumkārbu (CVT). Jaunās paaudzes dzinēji un transmisija nodrošina pārsteidzoši sportisku dinamiku un lielisku vadāmību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Europcar» uzlabo «Worldspan Car Source»

Aivars Mackevics [email protected], 18.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Europcar International paziņojusi, ka ir veiksmīgi ieviesusi Worldspan Car Source, kas ir autonomas visaugstākais pakalpojumu līmenis globālajā sistēmā Worldspan. Worldspan Car Source darbojas saskaņoti ar Europcar modernās rezervācijas, “front office” un “back office” sistēmām GreenWay. Šī interaktīvā rezervēšanas vide uzlabo autonomas rezervēšanas procesu Europcar un Worldspan klientiem visā pasaulē. Worldspan savieno ceļojumu aģentus, web lapas un korporatīvos klientus, kam ir pieeja plašai Europcar informācijai, ieskaitot reāllaika pieejamību, cenām, pieejamajām korporatīvajām atlaidēm, veicināšanas cenām, viena virziena cenām, noteikumiem un speciālajam aprīkojumam. Europcar gūst priekšrocības arī no Worldspan Car Source Complete Pricing, kas uzlabo izcenojumu tehnoloģijas, lai ļautu Worldspan lietotājiem uz viena ekrāna redzēt pilnīgu informāciju par iznomājamo automašīnu, ieskaitot visas nodevas. Worldspan Car Source Complete Pricingnodrošina labāku cenu tarifu integritāti, samazinot cenas neatbilstības iespēju nomas vietā. Nodrošināt aģentiem un klientiem pilnīgu informāciju par nomas automašīnu cenu detaļām ir svarīgi ne tikai rezervēšanas drošībai, bet arī klienta vispārējai apmierinātībai. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākie autonomas uzņēmumi solījuši EK nediskriminēt patērētājus atkarībā no viņu dzīves vietas

Žanete Hāka, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie autonomas pakalpojumu sniedzēji EUROPCAR, HERTZ un AVIS ir piekrituši nediskriminēt patērētājus, ļaujot viņiem piekļūt labākajiem cenu piedāvājumiem neatkarīgi no viņu dzīvesvietas valsts, informē Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Pēc pavasarī nosūtītās Eiropas Komisijas vēstules, kurā izteiktas bažas, ka lielākie autonomas uzņēmumi diskriminē patērētājus atkarībā no viņu dzīves vietas, kā arī pēc publikācijas presē lielākie autonomas uzņēmumi EUROPCAR, HERTZ un AVIS uzsāka konstruktīvu dialogu ar Eiropas Komisiju. Uzņēmumi atkārtoti apstiprinājuši savu apņemšanos ievērot nediskriminācijas principu vienotajā ES tirgū un ir snieguši detalizētu paskaidrojumu par to cenu veidošanas politiku.

Lielākie autonomas uzņēmumi turpmāk apņēmušies neizmantot automātisku pārmaršrutēšanu pēc patērētāja IP adreses identifikācijas, neliegt patērētājiem pabeigt savu rezervēšanu tiešsaistē jebkurā Eiropas Savienības valstī, kurā tiek piedāvāta automašīnu noma. Patērētāji varēs brīvi meklēt labāko cenas piedāvājumu un diferencēt cenas piedāvājumu atkarībā no patērētāja dzīvesvietas tikai tādā gadījumā, ja atšķirību var pamatot ar objektīviem iemesliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Europcar» paplašināšanās Āzijas – Klusā okeāna reģionā

Aivars Mackevics [email protected], 07.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Europcar ar jaunu partneru palīdzību vēlas paplašināt savu biznesu Āzijas – Klusā okeāna reģionā. Automašīnu iznomātājs ir noslēdzis Master-franšīzes līgumu ar kādu konsorciju, akciju kontrolpaketes turētāja „Navis Capital Partners” vadībā, kas turpinās Europcar biznesu Austrālijā, Jaunzēlandē un 7 Āzijas valstīs. Jaunais franšīzes partneris, kurš darbosies zem nosaukuma „Europcar Asia Pacific”, izvērsīs biznesu līdz pat 20 valstīs. To vidū ietilpst Indija, Dienvidkoreja, Taivāna un Taizeme. Jauno konsorciju vadīs 10 galvenie vadītāji no Europcar Australia, kuri tiks iesaistīti jaunajā uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Europcar» ievieš jaunu klienta karti

Aivars Mackevics [email protected], 05.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autonomas uzņēmums Europcar piedāvā saviem klientiem, kas gadā izmanto vairāk kā 20 reizes viņu pakalpojumus, jaunu klientu kartes programmu. “Europcar First Card” piedāvās tādus pakalpojumus, kā piemēram, sagaidīšana lidostā, nomas līguma un automašīnas atslēgas nodošana tieši pie bagāžas izdošanas stacijas vai lidostas izejas. Tāpat karte dos iespēju klientiem saņemt speciālas atlaides visās Europcar pasaules pārstāvniecībās, kā arī atlaides no kooperācijas partneriem viesnīcu un citās nozarēs. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas 2. slimnīcas jauno piebūvi un esošās ēkas pārbūvi projektēs OZOLA & BULA, arhitektu birojs

Db.lv, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norisinājusies Rīgas 2.slimnīcas piebūves un esošās ēkas pārbūves Ģimnastikas ielā 1 metu konkursa devīžu atšifrējumu atvēršanas sanāksme, kurā par uzvarētāju atzīta SIA "OZOLA&BULA, arhitektu birojs", kas saņēma godalgu 14 000 eiro apjomā.

Kopējais konkursa godalgu fonds bija 30 000 eiro, kas tika sadalīts atbilstoši žūrijas komisijas lēmumam par godalgu fonda sadalījumu. Ņemot vērā būtiskas atšķirības metu piedāvājuma funkcionālā risinājuma kvalitātē, žūrijas komisija nolēma trešo vietu nepiešķirt un godalgu fondu pārdalīt, attiecīgi piešķirot pirmo, otro vietu un trīs veicināšanas prēmijas.

• Pirmo vietu un godalgu 14 000 eiro apmērā žūrijas komisija piešķīra SIA "OZOLA & BULA, arhitektu birojs".

• Otro vietu un godalgu 10 000 eiro apmērā žūrijas komisija piešķīra piegādātāju apvienībai SIA "DR ARHITEKTI" un AS "Palast Architekts".

• Žūrijas komisija piešķīra trīs veicināšanas godalgas, katru 2000 eiro apmērā SIA "DUAL arhitekti", SIA "Lauder Architects" un SIA "AB3D".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā apskatīt Londonas starptautiskā reklāmu konkursa London International Awards kategorijas televīzija un kinoteātri interesantākos reklāmas klipus.

Informācija Adme.ru mājaslapā liecina, ka par vislabāko kategorijas Televīzija un Kinoteātri reklāmas rullīti tika atzīts reklāmas aģentūras Ogilvy Toronto veidotais materiāls kosmētikas kompānijai Dove, kura nosaukums ir Evolution:

Kategorijā Animācija un Datori sudraba godalgu ieguva video klips Camelia, kura pasūtītājs ir kompānija Berlitz:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automobiļu uzņēmums Volvo Cars un taksometru pakalpojumu firma Uber prezentējusi kopīgi izstrādātu ražošanas automobili, kas spēj braukt patstāvīgi.

Uber un Volvo Cars 2016. gadā noslēdza inženiertehnoloģiju sadarbības līgumu un kopš tā laika izstrādājuši vairākus prototipus ar mērķi paātrināt uzņēmuma autonomo automobiļu izstrādi. Volvo XC90 SUV ir pirmais ražošanas automobilis, kas apvienojumā ar Uber autonomās braukšanas sistēmu spēj braukt pilnīgi patstāvīgi.

XC90 bāzes automobilis ir aprīkots ar galvenajām drošības funkcijām, kas ļauj Uber instalēt savu autonomās braukšanas sistēmu, kas, iespējams, ļaus nākotnē izmantot pašbraucošos automobiļus Uber tīklā kā autonomas koplietošanas pakalpojumu.

Volvo Cars autonomajai braukšanai gatavā ražošanas automobiļa svarīgākās īpašības ir vairākas rezerves sistēmas stūrēšanas un bremzēšanas funkcijām, kā arī akumulatora rezerves jauda. Ja kāda no primārajām sistēmām kāda iemesla dēļ nespēj darboties, rezerves sistēmas ir ieprogrammētas nekavējoties apturēt automobili.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ford plāno piecu gadu laikā tirgū piedāvāt savu autonomās vadības automašīnu

LETA, 17.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotājs Ford Motor Company paziņojis, ka līdz 2021.gadam uz autoceļiem būs pieejamas kompānijas automašīnas, kas bez autovadītāja varēs sniegt automašīnas koplietošanas pakalpojumus.

Ford norādīja, ka pastiprina investīcijas šajās tehnoloģijās un dubulto personālu autonomās vadības automašīnas izstrādes kompleksā Silīcija ielejā.

Uzskatām, ka autonomās automašīnas ietekme uz sabiedrību ir tikpat būtiska, kāda pirms 100 gadiem bija Ford slīdošās komplektēšanas līnijai, paziņoja Ford ģenerāldirektors Marks Fīldss.

Esam apņēmušies nogādāt uz ceļiem autonomo automašīnu, kas var uzlabot drošību un atrisināt sociālus un vides izaicinājumus miljoniem cilvēku, nevis tikai tiem, kas var atļauties luksusa automašīnas, viņš norādīja.

Īstenojot šo projektu, Ford kopā ar Ķīnas interneta kompāniju Baidu investēs 150 miljonus ASV dolāru (133 miljonus eiro) ASV uzņēmumā Velodyne, kas specializējas autonomās vadības automašīnu sensoru izstrādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem, lielākais interneta veikals Latvijā 220.lv, turpinot cīņu par labu cenu, pircējiem turpmāk piedāvās labākās cenas garantiju. Tā kā Ziemassvētkos ikvienam no mums aktuāls ir dāvanu jautājums – līdz ar to ieviešot labākās cenas garantiju šajā preču segmentā, interneta veikals 220.lv nodrošina to, ka šo preču cena būs labāka nekā lielākajiem 70 veikaliem Latvijā.

Labākās cenas garantiju mēs nodrošināsim ne tikai starp e-veikaliem, bet arī starp mazumtirdzniecības veikalu ķēdēm, piemēram, Maxima, K-senukai, Douglas u.c. Ja pircējs atradīs identisku preci lētāk – 220.lv kompensēs cenas starpību.

Laika gaitā Latvijas klienti bieži saskarās ar cenu pieaugumu, dažās preču grupās šis pieaugums ir ļoti labi jūtams. Jau no paša sākuma interneta veikals 220.lv akcentēja, ka iepirkties internetā ir izdevīgāk, nekā parastajos veikalos un tieši pirms Ziemassvētkiem ar labākās cenas garantijas palīdzību klientiem ir iespēja iegādāties tūsktošiem preču par labāko cenu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā apsveikti ikgadējā konkursa Jūrmalas sakoptākais īpašums 2015 laureāti. Tādējādi tiek izteikta pateicība čaklākajiem privātmāju saimniekiem, iestāžu un daudzdzīvokļu namu teritoriju apsaimniekotājiem, kas rūpējas par sava īpašuma sakopšanu.

Apskatot konkursam pieteiktos īpašumus, konkursa komisija vērtēja pirmo iespaidu, kādu rada apskatāmais objekts un tā apkārtne, ēku ārējo izskatu, celiņu un laukumu sakoptību, apstādījumu saskaņotību, mazās arhitektūras formas dārzā, labiekārtojuma un apstādījumu dažādību, to piemērotību vietai, savstarpējo saderību u.c. aspektus, kas veido īpašuma kopskatu.

Šogad konkursā kopumā tika pieteikti 35 īpašumi.

Individuālo dzīvojamo māju grupā konkursam bija pieteikti 22 īpašumi, konkursa komisija godalgu 2015. gada Jūrmalas sakoptākais īpašums piešķīra septiņiem pretendentiem: Smilšu ielā 10 un 10a, Emīla Dārziņa ielā 5, Alejas ielā 16, Jēkabpils ielā 6, Mazā dzirnavu ielā 6, Caunu ielā 10 un Riekstu ielā 1a.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bauskas pils saņēmusi Eiropas kultūras mantojuma federācijas Europa Nostra diplomu

Aivars Mackevics [email protected], 15.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 3. jūnijā Bergenā, Norvēģijā norisinājās Eiropas kultūras mantojuma godalgu piešķiršanas ceremonija. Apbalvojumi tika piešķirti 38 laureātiem no 21 Eiropas valsts. Tika piešķirtas 5 galvenās balvas, katra 10 000 EUR apmērā, kā arī 13 medaļas un 20 diplomi par sasniegumiem Eiropā kultūras mantojuma jomā. Bauskas pils par izcilu veikumu pilsdrupu konservācijā, izmantojot tradicionālas metodes un autentiskus materiālus, kā arī organizējot starptautisku restaurācijas ekspertu simpoziju, saņēma Europa Nostra diplomu. Konservācijas darbi un starptautiskais restauratoru simpozijs tika īstenoti projekta „Vēsturisko amatu renesanse un moderno tehnoloģiju sintēze 15. gs. Bauskas cietokšņa drupu konservācijā” ietvaros, kas guva ES programmas „Kultūra 2000” atbalstu 2001. gadā. Eiropas Savienības kultūras mantojuma godalgas pēc Eiropas Komisijas priekšlikuma tika ieviestas 2002. gadā kā daļa no programmas „Kultūra 2000” īstenošanas mehānisma. Organizācija Europa Nostra, kas apvieno ap 200 Eiropas nevalstiskās organizācijas kultūras mantojuma jomā, tika izraudzīta par atbildīgo organizāciju godalgu piešķiršanā. ES kultūras mantojuma godalgu galvenais mērķis ir veicināt augsti attīstītus standartus kultūras mantojuma konservācijas darbos, rosināt zināšanu un pieredzes apmaiņu Eiropas līmenī un sekmēt tālākos centienus caur “piemēru spēku”. Tas tiek panākts, nodrošinot plašu atpazīstamību tām ievērojamajām iniciatīvām un labākajiem rezultātiem, ko paveikuši vai nu indivīdi vai arī organizācijas un kas ir devuši patiesu ieguldījumu Eiropas kultūras mantojuma aizsardzībā un saglabāšanā. Sīkāka informācija par godalgu saņēmējiem: www.europanostra.org Avots: Kultūras ministrija

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sūdzas par LU arhitektu izvēli

Ingrīda Drazdovska, 14.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LU Dabas zinātņu akadēmiskā centra ēku kompleksa Torņakalnā metu konkursa pirmo godalgu ieguvusī arhitektu apvienība ir neapmierināta ar LU lēmumu sākt sarunu procedūru nevis ar to, bet gan ar konkursa otrās vietas ieguvēju.

LU pieņēmusi lēmumu sākt sarunu procedūru ar arhitektu biroju SIA Sestais stils par apbūves meta un skiču projekta izstrādi Dabas zinātņu akadēmiskā centra ēkai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā atrodamā informācija. Līguma summa – 195 tūkst. latu.

Taču apvienības SIA Mark arhitekti, SIA Inženieru birojs Būve un forma un SIA Mailītis A.I.I.M birojā ir iesniegusi sūdzību par šo izvēli. Sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā paredzēts izskatīt līdz šā gada 4. martam.

Db.lv jau ziņoja, ka LU Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra ēku kompleksa Torņakalnā metu konkursa pirmo godalgu ir ieguvusi autoru apvienība SIA Mark arhitekti, SIA Mailītis A.I.I.M., Dina Sotņikova un Ints Menģelis ar devīzi UniverseCity. Otro godalgu ieguva Sestais stils ar devīzi LAPA, bet trešo godalgu – SIA Vizuālās modelēšanas studija ar devīzi ZĪLE.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Atklāj LU Akadēmiskā centra Torņakalnā metu autorus

Ingrīda Drazdovska, 13.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LU Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra ēku kompleksa Torņakalnā metu konkursa pirmo godalgu ir ieguvusi autoru apvienība SIA Mark ARHITEKTI, SIA Mailītis A.I.I.M., Dina Sotņikova un Ints Menģelis ar devīzi UniverseCity, liecina informācija pēc piecu aplokšņu atvēršanas, kurās atradās metu konkursa otrās kārtas godalgoto darbu devīžu atšifrējumi.

Otro godalgu ieguva Arhitektūras birojs Sestais stils ar devīzi LAPA, bet trešo godalgu – SIA Vizuālās modelēšanas studija ar devīzi ZĪLE.

Veicināšanas prēmijas piešķirtas devīzes AVA autoram SIA Uģis Šēnbergs, arhitekts un devīzes LU Open autoram SIA Nams.

Trīs galveno godalgu ieguvējus iepirkumu komisija uzaicinās iesniegt pieteikumu par piedalīšanos tālākajās sarunās par Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra skiču projekta izstrādi.

Sarunā iepirkumu komisija novērtēs pretendentu pieteikumu atbilstību konkursa nolikumā izvirzītajām kvalifikācijas prasībām un pēc tam atbilstošajiem kandidātiem nosūtīs uzaicinājumu iesniegt tehnisko un finanšu piedāvājumu. To galvenie vērtēšanas kritēriji būs cena un kvalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēguma kopvērtējumā Pekinas olimpiskajās spēlēs visvairāk godalgu izcīnīja ASV sportisti - 110 medaļas. Tikai par desmit medaļām mazāk ieguva olimpisko spēļu saimnieki ķīnieši (100 medaļas). Savukārt trešais lielākais godalgu guvums bija krieviem (72 medaļas).

Ķīna izcīnīja visvairāk zelta medaļas - 51. ASV sportisti ieguva tikai 36 zelta medaļas, bet Krievijas sportisti 23 medaļas.

Latvijas komanda ar vienu zelta, sudraba un bronzas godalgu ieņēma 45.vietu. Par vienu vietu zemāk ir Igaunija, kura izcīnīja vienu zelta un vienu sudraba godalgu. Lietuvieši ar divām sudraba un trim bronzas medaļām ieņēma 57. vietu.

Neoficiālais komandu vērtējums
VietaValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1Ķīna512128100
2ASV363836110
3Krievija23212872
4Lielbritānija19131547
5Vācija16101541
6Austrālija14151746
7Koreja1310831
8Japāna961025
9Itālija8101028
10Francija7161740
..................
45Latvija1113
46Igaunija112
57Lietuva235

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā atklātā sanāksmē paziņoti metu konkursa par augstvērtīga vides objekta izveidi Kauguros uzvarētāji. Pirmo godalgu ieguvis metālmākslinieka Uģa Traumaņa piedāvājums – skulpturālais objekts “Mezgls”.

Vides objekts ar teritorijas labiekārtojumu iecerēts kā iedzīvotāju simboliska satikšanās vieta pie Kauguru kultūras nama.

Lai Kauguros – visapdzīvotākajā Jūrmalas daļā, radītu iedzīvotāju pulcēšanās vietu, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība izsludināja metu konkursu par mākslinieciski augstvērtīga vides objekta izveidi. Izvērtējot iesniegtos 15 pieteikumus, žūrijas komisija izvēlējās trīs godalgotās vietas.

Par uzvarētāju tika atzīts Uģa Traumaņa "Mezgls" – vizuāli aktīvs, funkcionāls un labiekārtots skvēra risinājums, kura centru iezīmē no nerūsējošā tērauda veidots skulpturāls mezgls. Objekts it kā “sasien” ikdienas maršrutu krustpunktu, kļūstot par vienotības un savienojuma simbolu. Autors atsaucas uz Kauguru apkaimes vēsturisko sākotni – zvejniekciemu, kur mezglu siešana bija jūrniekiem un zvejniekiem svarīga amata prasme. Tāpat viņš citē rakstnieci Laimu Kotu, kura rakstījusi, ka mezglu siešana ir “lokāls noslēpums, ko nodeva kā vēstījumu no paaudzes paaudzē. Ja nezini siešanas principu, mantu nenosargāsi.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Asociācija: Līdz ar Swedbank Līzinga atgriešanos tirgū saasinājusies konkurence

LETA, 03.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līzinga finansējuma pieejamība ir svarīga kvalitatīva autoparka attīstībai, līdz ar to pozitīvi jāvērtē fakts, ka līzinga tirgū saasinājusies konkurence pēc Swedbank Līzinga atgriešanās tirgū, ziņu atzina Latvijas Auto asociācijā.

Līzinga pieejamība esot īpaši būtiska, ņemot vērā sabiedrības nelielos uzkrājumus, kas neļauj iegādāties automobili par saviem līdzekļiem. Automobiļu finansēšanā būtisks notikums pērn bija Swedbank Līzinga atgriešanās jaunu automobiļu līzinga tirgū, uzsver asociācijā. Kompānija pērn ieguvusi 19% tirgus. Atgriešanās ievērojami vairojusi konkurenci un ir viens no iemesliem būtiskam finansējuma pieaugumam privātpersonām.

Eksperti gan norāda, ka līderis visā pēckrīzes periodā ir Nordea Finance, kas saglabāja pārliecinošu līderpozīciju arī 2015.gadā ar 30% tirgus daļu. Viens no ievērojamiem līzinga tirgus klientiem ir autonomas kompānijas, kas kopumā nodrošinot 15-20% no visiem līzinga darījumiem. Autonomas uzņēmumu līzinga darījumi 2015.gadā Latvijā veidoja apmēram 15% no korporatīvajos darījumos iegādātām jaunajām automašīnām. Šādu darījumu ietekme Latvijas auto līzinga nozarē esot būtiska, piemēram, 40 automašīnu nomas iegāde mēneša griezumā veido apmēram 6-8% no auto līzinga darījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijā darbību sāk zemo izmaksu autonomas kompānija «addCar»

Aivars Mackevics [email protected], 17.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no maija vidus, Latvijā darbību uzsāk zemo izmaksu autonomas kompānija SIA Add Car rental (addCar), kas ir principiāli jauna veida autonomas kompānija Baltijā. addCar biznesa modelis ir līdzīgs aviācijas industrijā pazīstamajiem low cost jeb zemo izmaksu aviosabiedrības darbības principiem, kas piedāvā klientiem vienkāršu pakalpojumu struktūru un zemas cenas. addCar automašīnas var iznomāt Starptautiskajā lidostā Rīga. Savukārt atpakaļ automašīnu iespējams nodot pāris minūšu laikā, atstājot auto atslēgas īpaši šim nolūkam paredzētā vietā lidostā. Maksa par automašīnas iznomāšanu uz 24 stundām ir tikai 14,99 LVL (ar pievienotās vērtības nodokli), kas ietver neierobežotu nobraukumu un civiltiesisko apdrošināšanu. Automašīnas rezervāciju var bez maksas veikt kompānijas interneta lapā www.addCarrental.com vai arī aviosabiedrības airBaltic biļešu kasēs lidostā Rīga, par pakalpojumu maksājot 3 LVL. addCar prezidents Kristians Kirchheiners saka: "Esmu priecīgs, ka Latvija ir pirmā valsts reģionā, kurā savu darbību uzsāk addCar. Tā ir likumsakarīga izvēle, jo pēdējos gados Latvijā vērojams nozīmīgs tūristu skaita pieaugums." Galvenās addCar priekšrocības ir zema pakalpojuma cena – 14,99 LVL bez starpniekpakalpojumu maksas -, viena veida automašīnas – Renault Clio, vienkārša iznomāšanas sistēma – rezervācija internetā vai lidostā Rīga. Tāpat addCar piedāvājums paredz neierobežotu nobraukumu, bezmaksas autostāvvietu lidostā un bezmaksas automašīnu apkalpošanu. "Domāju, ka līdz ar addCar ienākšanu Latvijā, autonomas tirgū radīsies alternatīvs piedāvājums, kas ar savu vienkāršo pakalpojuma struktūru un zemo cenu gūs plašu klientu atsaucību. Viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc varam piedāvāt tik zemu pakalpojuma cenu, ir tas, ka izmantojam nomas automašīnu jumtus reklāmas izvietošanai. Patlaban jau esam parakstījuši sadarbības līgumus ar vairākām kompānijām par reklāmas izvietošanu uz addCar automašīnām," piebilst K. Kirchheiners. Sākotnēji addCar Latvijā būs 10 Renault Clio automašīnas, taču gada laikā plānots, ka automašīnu parks augs līdz 40 automašīnām. addCar izvēlējies Renault Clio tāpēc, ka šīs automašīnas ir ļoti ekonomiskas un pietiekami ērtas. Nomas perioda laikā addCar autonomas klientiem ir iespēja 24 stundas diennaktī sakontaktēties ar nomas aģentiem tehnisku problēmu gadījumos vai arī ar palīdzības dienestu, ja ir radušies kādi papildus jautājumi. Kā maksāšanas līdzeklis par addCar pakalpojumiem tiek pieņemtas kredītkartes VISA, EC/MC, kā arī VisaElectron, Maestro un UNICARD, taču netiek akceptēti maksājumi skaidrā naudā. Nomas izmaksu aprēķins un parādsaistības tiek veiktas ar iznomātāja kredītkarti nomas procesa sākumā. Jau šajā gadā addCar plāno uzsākt darbību arī Viļņā, bet nākamajā gadā - Tallinā un Helsinkos. Kompānija cer, ka nākamā gada laikā addCar varēs piedāvāt iznomāšanai kopumā 120 Renault Clio automašīnas. Avots: addCar

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pašbraucošie autiņi kavējas

Didzis Meļķis, 08.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr tehnoloģiju zādzību kaislības risina tiesā, pašbraucošo automašīnu pieteikums ielās ir ar mainīgām sekmēm

Šonedēļ ar Uber skandalozā un nu jau bijušā dibinātāja un vadītāja Trevisa Kalanika liecību Sanfrancisko sākas trīs nedēļas ilga prāva par intelektuālā īpašuma zādzību starp autonomās braukšanas tehnoloģiju kompāniju Waymo un taksometru pakalpojumu kompāniju Uber. Waymo ir Googles mātes uzņēmuma Alphabet biznesa vienība, kas izstrādā autonomās braukšanas tehnoloģijas pašbraucošām automašīnām. Strīda būtība ir komercnoslēpumu un tehnoloģiju zādzības shēma, kurā Uber tiek apsūdzēta kopā ar Waymo kādreizējo inženieri Entoniju Levandovski. Runa ir par tūkstošiem tehnisko dokumentu – 14 tūkstošiem failu, kurus no savas kādreizējās darbavietas uz Uber varētu būt pārnesis E. Levandovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Hertz» saņem prestižo MENA apbalvojumu

Aivars Mackevics [email protected], 12.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hertz UAE jau otro gadu pēc kārtas saņem balvu no MENA (Middle East and North Africa), ceļojumu apbalvošanas ceremonijā Dubaijā. Hertz tika izvēlētas par gada labāko starptautisko autonomas zīmolu Tuvo Austrumu rīkotajā aptaujā, kurā piedalījās ~26000 interneta lietotāju. Ceremonijā kopā tika piešķirtas 64 balvas 18 dažādās kategorijās, ieskaitot kategorijas piecu un četru zvaigžņu viesnīcām, kūrortiem, aviokompānijām, tax-free veikaliem un golfa laukumiem. Eiropā TTG Russia lasītāji arī izvēlējušies Hertz par labāko autonomas kompāniju. Uzņēmumu atzinīgi vērtē arī TTG Czech Republic, kā arī tas tika izvēlēts par labāko autonomas kompāniju Ungārijā laikraksta "Best of Budapest" lasītāju vidū. Jāatzīmē, ka Hertz ir viena no pasaulē plašāk pārstāvētajiem autonomas biznesiem. Tā filiāles sastopamas vairāk kā 150 valstīs, 7 000 dažādos galamērķos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no tendencēm jaunu daudzdzīvokļu ēku, kam ir centralizētā siltumapgāde, būvniecībā ir tehnoloģiski ierīkotā iespēja katram dzīvoklim autonomi gan pieslēgt, gan atslēgt siltumu, kā arī regulēt temperatūru katrā dzīvoklī un telpā, piketdien raksta laikraksts Diena.

To nodrošina divu cauruļvadu sistēmas ierīkošana, kas paredz atsevišķu siltuma ievadu katrā dzīvoklī, turklāt ar atsevišķu skaitītāju.

Dienas aptaujātie eksperti uzsver, ka šāda iespēja ir vērtējama pozitīvi, jo ļauj katram siltuma lietotājam individuāli izvēlēties savu komforta temperatūru, kā arī laiku, kad siltums tiek pieslēgts un atslēgts, un ļauj maksāt tikai par patērēto siltumu.

Siltumapgādes uzņēmuma Rīgas siltums valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis, ļoti pozitīvi vērtējot autonomas termoregulācijas iespēju, uzsver, ka to iespējams nodrošināt arī vecajās daudzdzīvokļu mājās, kurās nav atsevišķa siltuma ievada autonomi katrā dzīvoklī. «Ja daudzdzīvokļu mājas īpašnieki vēlas, mēs esam gatavi veikt siltumapgādes sistēmas renovāciju un ierīkot autonomas termoregulācijas iespējas. Te gan jāuzsver, ka individuālas siltuma regulēšanas ierīkošana vecajās ēkās nenozīmē, ka dzīvokļu īpašniekiem būs iespēja arī autonomi pieslēgt un atslēgt siltumu. Šāda iespēja ir tikai jaunceltās dzīvojamās ēkās, kurās ir divcauruļu sistēma ar atsevišķu siltuma ievadu autonomi katrā dzīvoklī.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radošo industriju kvartālu ideja Latvijā kļūst arvien populārāka – Kultūras ministrija ir izsludinājusi ideju konkursu par kultūras un radošā kvartāla attīstību Miera ielā 58.

Kvartālu paredzēts attīstīt kā daudzfunkcionālu kultūras un radošo industriju pārstāvju mājvietu, radošās uzņēmējdarbības telpu, kā arī sabiedrībai kopumā atvērtu un pieejamu kultūras telpu. Pašlaik līdzīgi projekti Rīgā ir Andrejsala, Spīķeri, Dizaina studija Daugavgrīvas ielā, savukārt Daugavpilī top Marka Rotko mākslas centrs.

Bijušā Tabakas nama jeb House of Prince ražošanas telpas ir vairāk nekā 7000 kvadrātmetru plašas, taču kopā ar vairāk nekā 25 palīgtelpām veido 11 tūkstošu kvadrātmetru kopplatību.

Šobrīd ir iespējams pieteikties ideju konkursam «Kultūras un radošā kvartāla attīstība Miera ielā 58, Rīgā». Labākās idejas autors iegūs godalgu 3000 latu vērtībā, otrās vietas ieguvējs – 2000 latu godalgu, savukārt trešās labākās idejas autors – 1000 latu godalgu.

Komentāri

Pievienot komentāru