Tehnoloģijas

Exigen Latvia dibina uzņēmumu Lietuvā

Juris Kaža [email protected], 10.07.2002

Jaunākais izdevums

Programmēšanas uzņēmums Exigen Latvia, kas ietilpst globālajkā Exigen Group, dibinājis meitas uzņemumu Lietuvā. Lietuvas meitas uzņēmums, kurā sākotnēji strādās 15 darbinieki, nodarbosies ar Exigen biznesa procesu optimizācijas risinājumu izstrādi finansu, apdrošināšanas un telekomunikāciju sektoram visā pasaulē. Ka teikts paziņojumā presei, Exigen Latvia ir 275 strādājošo un tas ir viens no Latvijas lielākajiem programmēšanas uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DATI Exigen Group kļūst par Exigen Services DATI

, 04.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 30.maijā a/s DATI Exigen Group juridiskais nosaukums tika mainīts uz a/s Exigen Services DATI. Nosaukuma un zīmola maiņa saistīta ar uzņēmuma integrāciju starptautiskajā kompānijā Exigen Services, Db.lv informēja DATI Exigen Group Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Gulbe.

Jaunā zīmola Exigen Services veidošana tika uzsākta pagājušā gada beigās, šī gada sākumā, pārņemot vienu no Krievijas IT ārpakalpojumu līderiem StarSoft Development Labs. Pašreiz ar vienotu Exigen Sevices zīmolu IT nozarē starptautiskā mērogā strādā vairāki uzņēmumi Baltijas un NVS valstīs. Exigen Services DATI ir Exigen Services vadības un izstrādes centrs Eiropas Savienībā.

Guntis Urtāns, Exigen Services DATI Baltijas reģiona vadītājs: „Dinamiskā biznesa vide diktē mainīties un IT ārpakalpojumu jomā tas nozīmē palielināt darbinieku skaitu un apvienot kompetences. Tāpēc turpināsim attīstīt un pilnveidot Exigen Services, jo strādāt ar vienotu zīmolu ir viennozīmīgi efektīvāk. Atkarībā no tirgus un konkrētajiem klientiem turpināsim aktivitātes arī ar iepriekšējo zīmolu, tādējādi pastiprinot Exigen Services pozīcijas attiecīgajos tirgos. Piemēram, Latvijā un atsevišķās Eiropas valstīs saglabāsim DATI zīmola pēctecību, vienlaikus klientiem piedāvājot arī citu Exigen Services uzņēmumu resursu know-how un pieredzi."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Exigen Services apvienojas ar Krievijas firmu

, 08.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Exigen Services apvienojas ar vadošo programmizstrādes uzņēmumu Krievijā un Ukrainā - StarSoft Developments Labs, kļūstot par lielākajiem IT ārpakalpojumu sniedzējiem Eiropā.

IT Exigen Services Eiropā iesoļo ar 70 milj. USD apgrozījumu gadā.

"Līdz šim nav bijusi liela IT nozares kompāniju apvienošanās, kur vadošais partneris ir Latvijas uzņēmums," Db norādīja DATI Exigen Group valdes loceklis Guntis Urtāns. Exigen Services izveidots, lai apvienotu Exigen grupas uzņēmumus Baltijā un NVS valstīs un turpmāk strādātu ar vienotu zīmolu. Exigen Services centri izvietoti vairākās valstīs, bet lielākā daļa resursu tomēr joprojām koncentrēti Latvijā un to koordinācija un vadība uzticēta DATI Exigen Group. "Lai nostiprinātu savas pozīcijas tirgū, Exigen Services apvienojas ar StarSoft Developments Labs," tā G. Urtāns. Viņš skaidro, ka, saliedējot kompetenci, pieredzi un palielinot darbinieku skaitu līdz 1500, ievērojami palielināsies arī konkurētspēja, kas Exigen Services ierindo IT ārpakalpojumu kompāniju elitē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Exigen Services Latvia stāsta, kā attīstīsies ar jauno vadītāju «pie stūres»

Linda Zalāne, 29.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia ar jaunu vadītāju pie stūres attīstīs biznesa inteliģences, publisko e-pakalpojumu un moderno sistēmu izstrādi

Exigen Services Latvia ir viens vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā. Šā gada martā Exigen Services Latvia tika iecelts jauns uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Dreimanis, kurš amata grožus pārņēma no ilggadējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ivara Puksta, kurš turpmāk uzņēmumā darbosies kā padomes priekšsēdētājs. Darbu Exigen Services Latvia vadībā turpina tās valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts un biznesa attīstības direktore Ivonna Bibika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit gados pieckāršojies IT pakalpojumu eksports; nozarē sevi pieteikuši servisa centri un startup jomas uzņēmumi

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare attīstās strauji, un šobrīd neviens nav jāpārliecina par tās ilgtspēju un nākotnes potenciālu. Lai gan nozarē vēl aizvien ir dažādi stereotipi un ne visa sabiedrība izprot tās specifiku, pēdējos desmit gados šī joma piedzīvojusi lielas izmaiņas, arī rezultāti redzami – to apliecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Latvijā IKT sektorā strādājošo skaits ir palielinājies par 58%. 2008.gadā nozarē strādāja 18,9 tūkst. cilvēku, 2015. gadā – 28,3 tūkst., bet pērn vairāk nekā 30 tūkst., DB pamato Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. Palielinājies arī IKT uzņēmumu skaits – Latvijā 2008.gadā to bija 2,6 tūkst., bet 2015.gadā – vairāk nekā 6 tūkst. Novērojams arī IKT sektora pievienotās vērtības īpatsvara pieaugumus iekšzemes kopproduktā – no 3,6% 2008. gadā līdz 4,2 % 2015. gadā. Jāatzīmē, ka IKT nozarē atalgojums ir viens no augstākajiem valstī. Īpaši jāizceļ IT pakalpojumu eksporta lēciens. Atbilstoši Latvijas Bankas datiem, 2000. gadā IT attiecīgais rādītājs bija 16,34 milj. eiro, bet 2015. gadā – 256,98 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Exigen Services Latvia atlaidis nelielu daļu strādājošo

, 03.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums Exigen Services Latvia šogad ir atlaidis nelielu daļu strādājošo, Db apliecināja kompānijā.

Lai gan Exigen Services Latvia nenorāda, cik darbinieki ir atlaisti, tā atzīmē, ka šā gada sākumu salīdzinot ar pagājušo gadu, darbinieku skaits atšķiras minimāli un izmaiņas notikušas dažu procentu robežās.

„Lielos uzņēmumos, kāds ir arī Exigen Services Latvia, šāda darbinieku maiņas dinamika ir ierasta. Lai gan uzņēmumā šobrīd ļoti liela uzmanība tiek pievērsta procesu optimizācijai, kas atspoguļojas arī izmaksās, strauja un plānveidīga darbinieku skaita samazināšana šobrīd nenotiek – tāpēc par konkrētiem plāniem un darbinieku skaitu runāt nevaram,” Db skaidroja Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Urtāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Exigen Services peļņa tuvu miljonam

, 12.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes globālo programmatūras ārpakalpojumu līdera Exigen Services Baltijas izstrādes centru apgrozījums 2007. gadā sasniedza 18,9 milj. latu , kas ir par 19% vairāk nekā 2006. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā ir 976 tūkst. latu (neauditēti rezultāti), Db.lv informēja Exigen Services DATI korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Gulbe.

Guntis Urtāns, Exigen Services DATI valdes priekšsēdētāja vietnieks, Baltijas reģiona vadītājs: ''Kompānijai 2007. gads ir bijis nozīmīgu pārmaiņu laiks –Latvijā uzsākām uzņēmumu Exigen Services DATI un Exigen Latvia resursu konsolidāciju, kas šī gada martā ir pabeigta. Esam nopietni pastrādājuši, lai šogad saviem klientiem piedāvātu risinājumus uzņēmumu pārvaldības jomā. Globāli Exigen Services ir izstrādāta jauna attīstības un vienota zīmola stratēģija. Mūsu galvenais uzdevums šogad ir īstenot jauno stratēģiju , ko veido kompānijas iekšienē veicamo pasākumu kopumus un virkne aktivitāšu mūsu mērķa tirgos Latvijā, Baltijā, Eiropā un Ziemeļamerikā. Exigen Services piedāvā pilnīgi jaunu pieeju ārpakalpojumu projektu izstrādei, ko apzīmējam ar Outsourcing 2.0. Projektu izstrādes pamatā ir mūsu kā izstrādātāja partnerība ar klientu, vienotu mērķu uzstādīšana, un projektu risku minimizēšana. Piedāvājam klientiem sadarbības modeli, ko nepiedāvā citi uzņēmumi – tas attiecas uz visiem projektiem – gan pasaulē, gan Latvijā.''

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DATI Exigen Group un Exigen Latvia apgrozījums - 15,7 miljoni

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Exigen Services Latvijas uzņēmumu – DATI Exigen Group un Exigen Latvia apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 15,7 milj. latu (neauditēti rezultāti), kas ir par 12% vairāk nekā 2005. gadā, Db.lv informēja DATI Exigen Group Mārketinga nodaļas vadītāja Baiba Gulbe.

Apgrozījums Latvijā pēdējos trīs gadus ir audzis par aptuveni 20% gadā.

Guntis Urtāns a/s DATI Exigen Group valdes loceklis: "Esam gandarīti par paveikto, īpaši attiecībā uz Latvijas tirgu, kur pagājušogad uzsākām vairāku jaunu biznesa virzienu – uzņēmumu vadības Microsoft Dynamics Ax un klientu attiecību pārvaldības (CRM) risinājumu, attīstību. Viens no šī gada galvenajiem uzdevumiem būs abu Latvijas uzņēmumu resursu integrācijas pabeigšana. Kā ļoti nozīmīgu, gribu atzīmēt Exigen Services izveidi un apvienošanos ar Krievijas IT ārpakalpojumu līderi - StarSoft Development Labs, kā rezultātā izveidota viena no Austrumeiropas lielākajām IT ārpakalpojumu organizācijām."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

VID par miljonu var pilnveidot eksporta kontroles sistēmu

Sanita Igaune, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir atļāvis Valsts ieņēmumu dienestam (VID) slēgt līgumu ar Lattelecom Technology par eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanu un uzturēšanu.

Šādu lēmumu IUB pieņēma, izskatot IT uzņēmuma Exigen Services Latvia sūdzību.

Septembrī Exigen Services Latvia saņēma VID paziņojumu, kurā norādīts, ka uzņēmums tiek izslēgts no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā, jo Exigen Services Latvia neiesniedza iepirkuma nolikuma prasībām atbilstošu Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu. Uzņēmums uzskata, ka tas nav atbilstošs iemesls, lai pieņemtu šādu lēmumu.

Vienlaikus uzņēmums apliecina, ka piedāvājuma iesniegšanas brīdī un joprojām atbilst visiem nepieciešamajiem kvalifikācijas kritērijiem, kas definēti atklāta konkursa nolikumā, un nav tādu kritēriju, kas pieļautu Exigen Services Latvia izslēgšanu no turpmākas dalības iepirkuma procedūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez iepirkumu procedūrām Latvijas Pasts, iespējams, iztērējis vairāk nekā 4 milj. Ls, pērkot IT sistēmas un modernizējot kases sistēmu.

VAS Latvijas Pasts (LP) vērienīgie modernizācijas plāni četru gadu laikā varētu izmaksāt teju 40 milj. Ls, liecina LP mājaslapā atrodamā informācija.

Iepirkums bez konkursa

Daļa no projektiem jau ir sākta, un to ietvaros 2005. gada nogalē LP sāka ieviest arī datorizētu kases sistēmu EGLE. 2006. gadā izveidota arī datorizēta preses šķirošanas sistēma, kuras programmatūra ir tikai daļa no iegādātās Microsoft Dynamics Ax programmas, kurai vēl papildus programmētas dažādas datu apstrādes sistēmas. Interesantākais, ka abu projektu realizācijā ir iesaistīta kompānija DATI Exigen Group (Exigen), bet LP kā valsts kapitālsabiedrība un sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs par šiem vērienīgajiem projektiem nav izsludinājis iepirkumu konkursus, kā to pieprasa likumdošana. Tas izriet no tā, ka Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā nav informācijas par to, ka LP būtu izsludinājis šāda tipa konkursus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia šā gada 17. septembrī iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iepirkumu Eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanas un uzturēšanas nodrošināšana VID. Kompāniju neapmierina tas, kā «iepirkuma komisija piegājusi procesam».

Kā vēstīts, VID konkursā par eksporta kontroles sistēmas pilnveidošanas un uzturēšanas nodrošināšanu uzvarēja Lattelecom Technology. Saskaņā ar VID Komunikācijas daļas sniegto informāciju SIA Lattelecom Technology par uzvarētāju konkursā atzīta tādēļ, ka otra pretendenta, kas pieteicās konkursā, proti, Exigen Services Latvia, kvalifikācija neatbilda iepirkuma nolikumā izvirzītajām pretendentu kvalifikācijas prasībām, un tas tika izslēgts no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā.

«SIA Lattelecom Technology piedāvājums bija vienīgais, kas atbilda visām konkursa nolikumā noteiktajām pretendenta kvalifikācijas un tehniskā piedāvājuma prasībām, tādēļ šis piedāvājums tika atzīts par pasūtītājam izdevīgu, un pretendentam tika piešķirtas līguma slēgšanas tiesības,» informēja VID.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

VID informācijas sistēmas par četriem miljoniem latu pilnveidos Exigen Services Latvia

BNS, 26.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmas par četriem miljoniem latu bez pievienotās vērtības nodokļa pilnveidos elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) izstrādātājs informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija Exigen Services Latvia (Exigen), liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

VID konkursā par dienesta informācijas sistēmu pilnveidošanu, uzturēšanu un autoruzraudzības nodrošināšanu kopumā saņemts viens piedāvājums.

Dienesta Sabiedrisko attiecību daļā pastāstīja, ka iepirkuma ietvaros pilnveidošana, uzturēšana un autoruzraudzība tiks nodrošināta nodokļu informācijas sistēmai (NIS), datu pārsūtīšanas sistēmai (DPS), pašvaldību datubāzei (PvDB), SEED – nodokļu informācijas sistēmas Eiropas Savienības (ES) akcīzes preču apritē iesaistīto personu reģistrācijas datu apmaiņas sistēmai, kā arī krimināllietu uzskaites sistēmai (KLUS) un valsts amatpersonu deklarāciju informācijas sistēmai (VADIS).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām un mainīs nosaukumu

LETA, 11.10.2022

Plānots, ka pēc reorganizācija "Tieto Latvia" valdes loceklis Valdis Janovs kļūs par kompānijas valdes priekšsēdētāju, bet kompānijas esošā valdes priekšsēdētaja Valērija Vārna turpmāk būs "Tietoevry Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tieto Latvia" daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām, liecina pirmdien, 10.oktobrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais paziņojums par reorganizāciju.

Atbilstoši "Tieto Latvia" vienīgā īpašnieka - Somijas "TietoEvry" - 2022.gada 3.oktobrī pieņemtajam lēmumam no "Tieto Latvia" tiks nodalīta daļa mantas, kas tiks nodota jaundibināmajām iegūstošajām sabiedrībām SIA "Tietoevry Connect Latvia" un SIA "Tietoevry Latvia".

Reorganizācijā tiks samazināts "Tieto Latvia" pamatkapitāls, dzēšot pamatkapitāla daļas.

Kreditori var pieteikt prasījumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus paredzēts, ka pēc reorganizācijas "Tieto Latvia" mainīs nosaukumu un kļūs par SIA "Tietoevry Banking Latvia", liecina "Firmas.lv" publiskotais reorganizācijas lēmums.

Reorganizācijā "Tieto Latvia" nodos kompānijai "Tietoevry Connect Latvia" visu mantu, tiesības un saistības, kā arī darbiniekus, kas saistīti ar kompānijas "connect" aktivitātēm un saimniecisko darbību, tostarp informatīvā un atbalsta pirmā kontaktpunkta aktivitātes gala klientiem Ziemeļvalstīs, piemēram, pirmā un otrā līmeņa atbalsta aktivitātes, saņemšanas un nosūtīšanas aktivitātes, vienotā kontaktpunkta (SPOC) aktivitātes, krīzes komunikācijas aktivitātes, piekļuves un identitātes pārvaldības aktivitātes, atbalstu ārpus darba laikam un ražošanas pārvaldības aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pēc Milānas kraha Ozols gandarījumu rod Magnetic Latvia zīmolā

Jānis Goldbergs, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa informācijas centrs Magnetic Latvia Rīgas lidostā ir jau gadu. Tas ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola EXPO redzējums un reizē jautājums par kopēju Latvijas zīmolu

2018. gada februārī LIAA direktors A. Ozols telpas atklāšanā sacīja: «Lidostā tagad ir savs EXPO, vieta, kur sevi parādīt!» A. Ozolam desmit gadus tā arī neizdevās iegūt kontroli par EXPO izstāžu rīkošanu un Rīgas lidostā bija iespēja radīt savu zīmolu Magnetic Latvia. Stāsts par Biznesa informācijas centru Magnetic Latvia vienlaikus ir arī stāsts par cīņu, kurā A. Ozols visādām metodēm pierāda, ka viņam ir taisnība.

Pēc starptautiskā kraha

A. Ozola paziņojums pērn uzrunā medijiem bija ievērības cienīgs un nebija gluži kļūmīga amatpersonas pārteikšanās. Tas izriet gan no LIAA un aģentūras direktora iepriekšējās darbības, gan no zīmola Magnetic Latvia veidošanas pirmsākumiem. Sauklis Magnetic Latvia savu augšupeju sāka 2015. gadā, kad Eksporta forumā LIAA amatpersonas ar īpašu skubu sāka lielīt iestādes lomu eksporta veicināšanā, pārstāvniecības Pekinā, Šanhajā, Singapūrā un citviet Āzijā, kā arī sāka virzīt ideju, ka tas viss būtu liekams zem viena zīmola – Magnetic Latvia. Vēlāk, 2017. gadā, sekoja ieteikums zīmolu lietot arī citām valsts iestādēm, pašvaldībām un uzņēmumiem kā kopēju Latvijas zīmolu. Vienlaikus 2015. gads Latvijas vēsturē iezīmējas arī ar to, ka valdība nolēma valsts paviljonu EXPO izstādē Milānā neuzstādīt. Tobrīd sabiedrībā virsroku uz brīdi guva viedoklis, ka piedalīšanās starptautiskajās EXPO izstādēs ir jāpārtrauc, ka tas ir novecojis un sevi izsmēlis projekts un Latvijai ir vajadzīgs kas cits, savs un tepat. Par to liecina daudz ierakstu sociālajos tīklos. 2017. gadā apstākļi mainījās un Astanā, Kazahstānā, notika mazais EXPO. Latvija par spīti tam, ka valsts finansējuma nebija, izstādē piedalījās. Tieši togad A. Ozols un LIAA ierosināja zīmolu Magnetic Latvia piedēvēt praktiski visam Latvijā radītajam, visam, kas mums ir labs. To apstiprina arī LIAA interneta portāls Labs of Latvia, kurā šā gada februārī tika palaists zīmols Magnetic Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Exigen Services Latvia piešķīrusi pirmo mērķstipendiju, kuru konkursa kārtībā ieguvis Liepājas Universitātes studiju programmas Datorzinātnes 3. kursa students Egils Vernavs.

Stipendija pasniegta Exigen Services Latvia organizētā tikšnās reizē ar Liepājas Universitates studentiem, lai diskutētu par informācijas tehnoloģiju attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.

A/s Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Smilts iepazīstinājis studentus ar informācijas tehnoloģiju attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē, uzsverot, ka Latvijas speciālisti ir nopietni spēlētāji pasaules tirgū. Ar savu darba pieredzi un ieteikumiem jaunajiem speciālistiem dalījās a/s Exigen Services Latvia Liepājas filiāles projektu vadītājs Indulis Māķēns.

Db.lv rakstīja, ka Exigen Services Latvia tikko atvēra biroju Liepājā. uzņēmuma biroju Liepājā. Lēmums par biroja atvēršanu Liepājā pieņemts pieaugošā pieprasījuma dēļ pēc IT risinājumiem. Tuvāko gadu laikā ir iecerēts Liepājas birojā darbinieku skaitu palielināt līdz 20–30 speciālistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services Latvia «copēs» IT speciālistus Liepājā

Sanita Igaune, 08.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums Exigen Services Latvia rudenī plāno atvērt uzņēmuma biroju Liepājā. «Tā kā Liepājas Universitāte gatavo labus IT speciālistus, mēs vēlamies piesaistīt tieši vietējos resursus un saskatām Liepājā potenciālu stabilai izaugsmei,» pamato Exigen Services Latvia valdes loceklis Uldis Smilts.

Lēmums par biroja atvēršanu Liepājā pieņemts pieaugošā pieprasījuma dēļ pēc IT risinājumiem. Tuvāko gadu laikā ir iecerēts Liepājas birojā darbinieku skaitu palielināt līdz 20–30 speciālistiem. Šobrīd ir izsludinātas vakances Microsoft .NET programmētājiem. Jāatzīmē, ka Exigen Services Latvia Rīgas birojā strādā vairāk nekā 300 IT speciālisti.

Liepājā jau iepriekš bijusi Exigen Services Latvia filiāle, taču, pienākot krīzes gadiem, tās darbība tika apturēta. Exigen Services Latvia apgrozījums 2011. finanšu gadā bija 8,9 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielie informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumi piesaistīs darbiniekus no ārvalstīm, īpaši tādēļ, ka darba samaksas jomā mēs strauji tuvojamies Eiropas Savienības līmenim un IT jomā ir iespēja strādāt attālināti, norāda Accenture Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs. Uzņēmumi jau iepriekš pauduši, ka šobrīd lielas rūpes IT jomā sagādā augsti kvalificētu speciālistu piesaiste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzonas kompānijas dibināšana vidēji izmaksā no 3000 līdz 5000 eiro (no 2108 līdz 3514 latiem), pastāstīja Lowtaxcompany aģents, kurš vēlējās savu vārdu nepubliskot.

Vienlaikus viņš minēja, ka cenas var būt arī augstākas un ir atkarīgas no tā, cik liels ir uzņēmums, kāda ir tā specifika un kādas naudas summas ārzonās apgrozīsies. Ofšora izveides izmaksas ietekmē arī izvēlētā valsts.

Aģents, kurš nodarbojas ar ofšora kompāniju dibināšanu, saka, ka Latvijā šīs tirgus ir salīdzinoši neliels un par lielākajiem tirgiem uzskatāma Krievija un Ukraina.

Latvijā ofšorus pārsvarā izvēloties veidot, piemēram, metālapstrādes nozares uzņēmumi, kā arī dažādi finanšu konsultanti. Lielākoties ārzonu kompānijas dibinot to uzņēmumu īpašnieki, kuru ienākumos nozīmīgu daļu veido eksports un darījumi ārpus Eiropas Savienības (ES).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Exigen Services Latvia ģenerāldirektoru Ivaru Pukstu

Lelde Petrāne, 22.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Exigen Services Latvia ģenerāldirektors Ivars Puksts. «Uzskatu, ka esam pirmais (jeb «pionieris») privātais datorprogrammēšanas pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kura pirmsākumi meklējami jau 1989.gadā, kad tika nodibināts kooperatīvs Biržas sabiedrība, vēlāk, mainoties īpašniekiem, pārtopot par a/s Softwarehouse Rīga, a/s DATI un a/s Exigen Services Latvia. Kā pirmie Latvijā 1990.gadā sākām eksportēt IT sistēmu izstrādes pakalpojumus, iegūstot Vācijas Brēmenes pavalsts pašvaldības pasūtījumu brīvās profesijas pārstāvju sociālās apdrošināšanas sistēmas izstrādei. Savus pakalpojumus esam snieguši klientiem gandrīz visos kontinentos. Vienīgi Antarktīda ir mūsu «neieņemtais» kontinents,» stāsta I. Puksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Exigen® Services paplašina savu darbību

, 11.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada septembra sākumā Exigen® Services atklājis izstrādes centru Novorosijskā, Krievijā. Centrā šobrīd paredzētas štata vietas 15 līdz 20 darbiniekiem.

Jaunais izstrādes centrs turpinās uzņēmuma korporatīvās un profesionālās tradīcijas, un viens no centra pirmajiem uzdevumiem būs programmatūras izstrāde Krievijā plaši pazīstamam multimediju komplektēšanas un perifēro ierīču ražošanas uzņēmumam. Centra nākotnes plānos ietilpst dažādu Java projektu izstrāde, ko centrs veiks gan patstāvīgi, gan sadarbojoties ar Sanktpēterburgas biroja speciālistiem.

„Priecājamies, ka uzņēmuma aktivitātes paplašinās, turklāt tieši Austrumeiropas virzienā – reģionā, kur ir darbaspēks ar lielu zināšanu un prasmju potenciālu. Pašlaik Exigen Services jau ir biroji un izstrādes centri gan Krievijā, gan Ukrainā un Baltkrievijā,” saka Guntis Urtāns, Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Maina apkalpojošo banku no Swedbank uz UniCredit Bank

Sanita Igaune, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums Exigen Services Latvia pieņēmis lēmumu par apkalpojošās bankas maiņu. «Jau šobrīd varam informēt, ka mūsu uzņēmumu apkalpojošā banka pēc šā gada 15.jūnija būs UniCredit Bank,» DB norāda Exigen Services Latvia viceprezidents Finanšu un administratīvajos jautājumos Uldis Smilts.

Šāds lēmums tika pieņemts, izvērtējot potenciālos nākotnes sadarbības aspektus dažādo uzņēmumam nepieciešamo bankas pakalpojumu jomā. Vienlaikus U. Smits izsaka pateicību Swedbank par sadarbību vairāk nekā desmit gadu garumā.

Izmaiņas arī bijušas iemesls, kāpēc 9.jūnijā reģistrēta komercķīla 1,8 milj. Ls apmērā. Ķīlas devējs ir Exigen Services Latvia, bet kā ķīlas ņēmējs norādīts UniCredit Bank.

Exigen Services Latvia 2010. finanšu gadā, kas ilga no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 30.septembrim, strādāja ar 9,76 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par aptuveni 3 milj. Ls jeb 24% mazāk nekā pirms gada. Uzņēmuma auditētā peļņa pirms nodokļiem bija 813 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services Latvia apgrozījums krities par 24%

Sanita Igaune, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums Exigen Services Latvia 2010. finanšu gadā, kas ilga no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 30.septembrim, strādāja ar 9,76 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par aptuveni 3 milj. Ls jeb 24% mazāk nekā pirms gada. Uzņēmuma auditētā peļņa pirms nodokļiem bija 813 tūkst. Ls.

Exigen Services Latvia finanšu gads, kas sākās 2010. gada 1. oktobrī, ir uzsākts veiksmīgi. 2010.gada pēdējā ceturksnī kompānijas peļņa pirms nodokļiem bija 523 tūkst. Ls, bet apgrozījums – 2,6 milj. Ls.

«Rezultāti pamatā sasniegti uz izdevumu optimizācijas rēķina, jo jāatzīst, ka salīdzinājumā ar treknajiem gadiem, kas sakrita ar mūsu labākajiem gadiem apgrozījuma ziņā, apgrozījums ir krities. Apgrozījuma celšana ir mūsu izaicinājums šim gadam,» DB skaidro Exigen Services Latvia izpilddirektors Ivars Puksts. Kopumā viņš ar uzņēmuma 2010. finanšu gada rezultātiem ir apmierināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IT uzņēmumam Exigen Services Latvia jauns valdes priekšsēdētājs

Lelde Petrāne, 13.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums AS Exigen Services Latvia informē par izmaiņām uzņēmuma vadībā - valdes priekšsēdētāja amatā oficiāli apstiprināts Māris Dreimanis.

Savukārt, līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts darbosies kā uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Darbu Exigen Services Latvia vadībā turpina tās valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts un biznesa attīstības direktore Ivonna Bibika.

M. Dreimanis informācijas tehnoloģiju sektorā strādā 20 gadus, no kuriem 11 gadus ir nostrādājis Exigen Services Latvia. Pēdējo piecu gadu laikā M. Dreimaņa karjeras izaugsme ir turpinājusies tirgus un sociālo pētījumu kompānijā GfK.

«Valdes priekšsēdētāja amats ir Māra atgriešanās uzņēmumā ar jaunu pieredzi un redzējumu,» norāda I. Puksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services Latvia apgrozījums samazinājies

Žanete Hāka, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā Exigen Services Latvia apgrozīja 13,89 miljonus eiro, kas ir mazākais apgrozījums pēdējo trīs gadu laikā, liecina Lursoft dati.

Pērn saruka arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza vien 1,311 miljonus eiro. Exigen Services Latvia rentabilitātes rādītājs pērn pieauga līdz 17,78. Jāatzīmē, ka uzņēmums 2014. gadā bija darba devējs 321 darbiniekam.

Exigen Services Latvia aizvadītajā gadā nodokļos nomaksāja 5,839 miljonus eiro, rāda Lursoft rīcībā esošā informācija.

Exigen Services Latvia ir IT uzņēmums Latvijā, kas izstrādā un uztur informācijas sistēmas gan valsts pārvaldei un pašvaldību uzņēmumiem, gan vadošajiem finanšu, apdrošināšanas, telekomunikāciju, transporta un citu nozaru uzņēmumiem Latvijā un pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

DB viesojas: Exigen Services Latvia jaunajās biroja telpās bijušajā Latvijas Krājbankas ēkā

Linda Zalāne, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Exigen Services Latvia birojā gādāts ne tikai pa ērtām darba vietām, bet arī atpūtas zonām. Vienā no tām var uzspēlēt dažādas galda sporta spēles

Kopš šī gada pavasara informāciju tehnoloģiju uzņēmums AS Exigen Services Latvia sāka apdzīvot jaunas biroja telpas, kas ir iekārtotas bijušajā Latvijas Krājbankas ēkā LNK centrā Jāņa Daliņa ielā. «Mēs īrējam 5., 6., 7. un 8. stāvu, kur ir darba telpas. Katrā stāvā pa 1000 kvadrātmetriem. Vēl esam aizņēmuši pusi no ēkas pirmā stāva un pagrabstāva,» stāsta AS Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts.

«Pirms tam krīzes laikos uzņēmuma birojs atradās Mežciemā. Tas ir tālu no pilsētas centra, un tur telpu kvalitāte nebija vislabākā. Mēs esam gana liels un nopietns uzņēmums, un domāju, ka esam pelnījuši atrašanos labā biznesa rajonā pilsētas centrā,» teic U. Smilts. Viņaprāt, lielākais ieguvums, ievācoties jaunās un modernās telpās, esot to ekonomiskais pielietojums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

VID informācijas sistēmas uzturēšanas divu miljonu latu iepirkums tiek Exigen

Gunta Kursiša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmas uzturēs, pilnveidos un uzraudzīs uzņēmums a/s Exigen Services Latvia, kas uzvarējis atklātā iepirkumu konkursā, liecina informācija iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Exigen Services Latvia bija vienīgais uzņēmums, kas pieteicās konkursā.

Exigen Services Latvia reģistrēta 1995. gadā, un tās 2012. gada apgrozījums veidoja vairāk nekā desmit miljonus latu, savukārt peļņa bija 836 tūkstoši latu.

Kompānijā, kurā strādā 322 darbinieki, valdē darbojas Uldis Smilts, Pēteris Krastiņš un Ivars Pukss (valdes priekšsēdētājs).

Jau rakstīts, ka informācijas tehnoloģiju uzņēmums Exigen Services Latvia turpina paplašināt savu darbību reģionos un šā gada aprīlī atklāja jaunu biroju Jelgavā, bet pērn tika atvērts birojs Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru