Jaunākais izdevums

SIA “ExpressCredit” reģistrējis komercķīlu atbilstoši jaunajai finansējuma nodrošinājuma struktūrai, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Šajā struktūrā visi emisiju ISIN LV0000802379, ISIN LV0000802213 un ISIN LV0000801322 obligacionāri, kā arī SIA “Mintos Finance ” tiek nodrošināti ar ExpressCredit piederošās mantas un prasījuma tiesību komercķīlas nodrošinājumu 40,5 miljonu eiro vērtībā.

SIA "ExpressCredit" ir licencēts patērētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā. Koncerns ir pārstāvēts ar zīmoliem “Banknote”, "VIZIA" un “Rīgas pilsētas lombards”.

Koncerna pamatpakalpojumi ir patēriņa aizdevumi, distances aizdevumi, lombarda aizdevumi. Kopumā koncerns darbojas 39 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, kopumā 89 filiālēs, nodarbina vairāk nekā 270 profesionālus darbiniekus un 2018. gadā nodokļos ir samaksājis 2.7 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ExpressCredit 2019.gadā plāno apgrozījuma pieaugumu par 9% un konsolidētā neto kredītportfeļa pieaugumu 40% apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

ExpressCredit grupas izpilddirektors Didzis Ādmīdiņš uzsver, ka šī ir pirmā reize, kad SIA ExpressCredit investoriem sniedz finanšu rādītāju prognozi, tajā ņemot vērā gan tirgus dinamisko raksturu, ko ietekmē likumdošanas izmaiņas un konkurence, gan uzņēmuma vēsturisko sniegumu un vadības pieredzi.

«2019.gadā, redzot septiņu mēnešu faktiskos rezultātus, varam ar pārliecību prognozēt, ka 2019.gadā neto kredītportfeļa vērtība pieaugs par 8 miljoniem eiro un apgrozījums palielināsies par 1.7 miljoniem eiro, salīdzinot ar grupas konsolidētajiem un auditētajiem 2018.gada rezultātiem. Kā jau iepriekš esam ziņojuši, uzņēmums ir pakāpeniski palielinājis maksimālo aizdevuma summu un paplašinājis piedāvātos aizdevuma atmaksas termiņus, kas ir veicinājis portfeļa pieaugumu. Sagaidāms, ka portfeļa izaugsmi sekmēs arī likumdošanas izmaiņu rezultātā samazinātās procentu likmes,» uzsver D. Ādmīdiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group pārņems finanšu pakalpojumu sniedzēju EC Finance Group

Db.lv, 19.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju kompānija Eleving Group ir uzsākusi SIA EC Finance Group integrāciju sava tiešā meitasuzņēmuma AS Eleving Finance biznesa portfelī.

EC Finance Group, kas plašāk pazīstams ar ExpressCredit zīmolu, ir patēriņa finansēšanas pakalpojumu sniedzējs Dienvidāfrikas reģionā. Darījuma rezultātā Eleving Group pārņem uzņēmuma aktīvus, meitasuzņēmumus un klientu portfeli, kā arī palielina Eleving Group pašu kapitālu.

Kā norāda Eleving Group izpilddirektors Modests Sudņus, tad šis ir bijis izsvērts un stratēģisks lēmums, ar ko iecerēts paplašināt kompānijas darbību Āfrikas reģionā. Eleving Group jau šobrīd strādā Kenijas un Ugandas tirgos, kur piedāvātais pamatprodukts ir transportlīdzekļu finansēšana, primāri apkalpojot pašnodarbināto un MVU segmentu. Līdz ar EC Finance Group pārņemšanu, Eleving Group esošajam portfelim Āfrikā tiek pievienota Botsvāna, Namībija, Lesoto un Zambija. Jaunajos tirgos Eleving Group plāno turpināt piedāvāt esošos patēriņa finansēšanas pakalpojumus, kā arī ieviest jaunus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem nebanku aizdevējiem Latvijā SIA "ExpressCredit", kas pazīstams ar tā pārvaldītajiem zīmoliem "Banknote" un "VIZIA", mainījis juridiskās personas nosaukumu.

Turpmāk darbiniekiem, klientiem, sadarbības partneriem, investoriem un regulatoriem uzņēmumu grupa būs zināma kā SIA "DelfinGroup", informē uzņēmuma vadītājs Didzis Ādmīdiņš.

Jaunā korporatīvā identitāte ietver ne tikai jaunu nosaukumu, bet arī vīziju, misiju un pilnveidotas vērtības. Sadarbības noteikumi nemainīsies un nav jāpārslēdz spēkā esošie līgumi.

Līdz ar jauno korporatīvo identitāti, atjaunota arī uzņēmuma misija - radīt un sniegt vienkāršus, pielāgotus finanšu risinājumus cilvēkiem.

Jaunais zīmola uzstādījums: pielāgoti finanšu risinājumi (Custom finance solutions - angļ.val.).

Kā skaidro D.Ādmīdiņš, zīmola maiņa bija nepieciešama, lai pilnīgāk atspoguļotu to, ko uzņēmums dara un vēlas darīt. Uzņēmums un tā grupas uzņēmumi jau šobrīd sniedz daudzveidīgus nebanku kreditēšanas pakalpojumus, kā arī strādā pie jaunu, pielāgotu finanšu risinājumu radīšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Eleving Group deviņu mēnešu periodu noslēdz ar 11% neto portfeļa pieaugumu un koriģēto EBITDA 58,5 miljonu eiro apmērā

Sadarbības materiāls, 15.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eleving Group ir paziņojis neauditētos rezultātus par deviņiem mēnešiem, kas noslēdzās šā gada 30. septembrī. Deviņos mēnešos Grupas ieņēmumi sasniedza 142,5 miljonus eiro, savukārt neto portfelis 327,3 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Pārskata periodu Grupa noslēdza uzrādot stabilus finanšu rezultātus, pateicoties diversificētai uzņēmējdarbībai un sabalansētai ieņēmumu plūsmai no visām pamatdarbības jomām. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti deviņu mēnešu ieņēmumos veidoja EUR 37,7 milj, kamēr nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza EUR 51,0 milj. Tikmēr patēriņa finansēšanas produkti ieņēmumu kopējā apjomā veidoja EUR 47,3 milj. jeb par 8% vairāk nekā aizvadītā gada deviņos mēnešos. Augstvērtīgos rezultātus šajā segmentā galvenokārt veicināja ExpressCredit biznesa integrācija un veiksmīga operacionālā darbība Balkānos.

Grupas koriģētā EBITDA attiecīgajā periodā sasniedza 58,5 miljonus eiro, salīdzinot ar 51,5 miljoniem eiro pirms gada, savukārt koriģētā neto peļņa pirms valūtas maiņas darījumiem pieauga līdz 23,5 miljoniem eiro, kas ir par 5,3 miljoniem eiro vairāk nekā 2022. gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs "DelfinGroup" noslēdzis 11 miljonu eiro kredītlīnijas līgumu ar Maltas "Multitude Bank", informē uzņēmuma pārstāvji.

Noslēgtā līguma termiņš ir divi gadi.

"DelfinGroup" valdes loceklis un finanšu direktors Aldis Umblejs informē, ka piesaistītais aizdevums ļaus kāpināt izaugsmes tempus: "Tas ir vēl viens stratēģisks solis izaugsmes virzienā, ļaujot realizēt uzņēmuma mērķus, tostarp līdz 2025.gadam uzņēmuma kredītportfelim sasniedzot 100 miljonus eiro". 2023.gada trešajā ceturksnī uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 84,6 miljonus eiro.

Uzņēmums turpina diversificēt finansējuma avotus, izmantojot obligāciju finansējumu, "Mintos" investīciju platformu, bankas, kā arī pašu kapitālu, kas ļauj saglabāt uzņēmuma elastību, efektīvi pārvaldīt riskus un optimizēt izmaksas. Tostarp novembra sākumā uzņēmums reģistrēja jaunu slēgtā piedāvājuma nenodrošināto obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā un refinansēja obligācijas 10 miljonu eiro apmērā, kuru atmaksas termiņš bija šā gada novembris. Jauno obligāciju kupona likme ir 9% plus trīs mēnešu EURIBOR ar atmaksas termiņu trīs gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Paplašina darbību par spīti globālajām krīzēm

Jānis Goldbergs, 07.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā fintech kompānija Eleving Group pērno gadu noslēgusi ar lieliskiem peļņas rādītājiem, un aiziešana no Ukrainas un Baltkrievijas tirgiem nav samazinājusi uzņēmuma izaugsmes tempus un pārstāvēto valstu sarakstu, tieši otrādi - grupa klātbūtni ārvalstu tirgos palielinājusi par četrām valstīm.

Kā krīzes un ekonomiskās vētras pārvar Eleving Group, intervijā Dienas Biznesam atklāj grupas izpilddirektors Modests Sudņus (Modestas Sudnius).

Pirms nedaudz vairāk kā gada intervijā ar jums Dienas Bizness rakstīja par Eleving Group kā vienu no straujāk augošajām Austrumeiropas kompānijām, kas darbojas 14 valstu tirgos un trīs kontinentos un kam galvenais birojs ir Rīgā. Kas šajā laikā ir mainījies, noticis? Turpināt augt tikpat strauji?

Neraugoties uz visiem pretvējiem, ko aizvadītajā gadā piedzīvoja globālā ekonomika, Eleving Group ir turpinājusi organisku izaugsmi ne tikai svarīgākajos biznesa rādītājos, bet arī produktu piedāvājumā un kvalitātē. Salīdzinot ar 2022. gadu, ir piedzīvots lēciens kā portfeļa izaugsmē, tā arī peļņas un rentabilitātes rādītājos. Sasniegtie rezultāti apliecina, ka ir ielikts labs pamats turpmākai attīstībai un Eleving Group šobrīd atrodas ļoti stabilā finanšu pozīcijā. Aizvadītajā gadā izjutām augstu inflāciju un samērā nelabvēlīgu procentu likmju vidi, kas ietekmēja patērētājus un uzņēmumus. Tādēļ vairāk nekā citos gados šajā laikā pievērsām pastiprinātu uzmanību portfeļa kvalitātes celšanai, procesu efektivizācijai, kā arī saistību struktūras un risku diversifikācijai. Tie bija galvenie pīlāri, uz kuriem balstījām savu stratēģiju, un skaitļi rāda, ka šāds lēmums ir bijis pareizs. Pērn sekmīgi emitējām obligācijas 50 milj. eiro apmērā, un esošajiem Latvijas obligāciju turētājiem tā bija iespēja apmainīt viņu rīcībā esošās nenodrošinātās obligācijas pret jaunajām nodrošinātajām, kas turklāt bija ar augstāku fiksēto kupona likmi un dzēšanas termiņu pēc pieciem gadiem. Šīs apmaiņas rezultātā mums izdevās refinansēt aptuveni pusi no Latvijas obligācijām, kurām dzēšanas termiņš būs jau šā gada 31. martā, tādējādi ievērojami uzlabojot Grupas parādu dzēšanas struktūru. Šobrīd mums nav neviena nozīmīga parāda, kas būtu jāatmaksā tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup kļūst par akciju sabiedrību

Db.lv, 19.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu nozares koncerns "DelfinGroup" noslēdzis reorganizācijas procesu, pārveidojot uzņēmuma tiesisko formu no sabiedrības ar ierobežotu atbildību par akciju sabiedrību, informē uzņēmums.

AS "DelfinGroup" pamatkapitāls ir 4 miljoni eiro, un to veido 40 miljoni akciju, katra 0,10 eiro vērtībā.

"Uzņēmuma reorganizāciju ļoti atzinīgi uztver gan esošie akcionāri, gan esošie un potenciālie obligāciju īpašnieki. "DelfinGroup" pārvaldība kļūs vēl caurspīdīgāka un efektīvāka. Tostarp, noslēdzot reorganizācijas procesu, reizē ar 2020. gada auditēto finanšu pārskatu tiks sagatavots uzņēmuma pirmais Ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības (ESG - Environmental, Social, and Corporate Governance) ziņojums par 2020. gadu. No šodienas es pārtraucu strādāt uzņēmuma valdē un turpināšu darboties tikai uzņēmuma padomē. "DelfinGroup" valdes priekšsēdētāja pienākumus turpmāk veiks līdzšinējais valdes loceklis Didzis Ādmīdiņš," komentē AS "DelfinGroup" akcionārs un viens no dibinātājiem Agris Evertovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" emitēs obligācijas par pieciem miljoniem eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Nenodrošinātajām obligācijām būs 1000 eiro nominālvērtība un kupona gada likme - 9,75%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2023.gada 25.augusts.

Obligāciju emisija būs slēgtais piedāvājums ar minimālo ieguldījuma apjomu 100 000 eiro. Emisijas datums ir piektdien, 9.jūlijs.

Obligāciju izvietošanu organizē "Signet Bank".

"DelfinGroup" apgrozījums 2021.gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 6,018 miljonus eiro, neto peļņa bija 0,804 miljoni eiro, bet kredītportfelis - 32 miljoni eiro. EBITDA palielinājās par 21%, pieaugot līdz 2,5 miljoniem eiro, bet peļņa pirms nodokļiem sasniedza 1,1 miljonus eiro, kas ir kāpums par 6% salīdzinot ar 2020.gada pirmo ceturksni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot lombardu biznesu Latvijas reģionos, finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup noslēdzis līgumu ar Latvijas ceturtā lielākā lombardu tīkla īpašnieku AS Moda Kapitāls par Moda lombardu biznesa pārņemšanu līdz 2021. gada beigām.

AS Moda Kapitāls pieder 25 lombardu filiāles visā Latvijā. Cita starpā līgums paredz AS Moda Kapitāls lombarda aizdevuma portfeļa pārdošanu; turpmāk AS Moda Kapitāls specializēsies hipotekārās kreditēšanas un patēriņa aizdevumu segmentos. Aptuvenā darījuma summa ir 950 000 eiro, bet precīzā līguma summa būs zināma tikai pēc darījuma noslēgšanās 2021. gada nogalē.

"Paplašināšanās reģionos šobrīd ir viena no mūsu uzņēmuma fokusa jomām, jo modernu finanšu pakalpojumu pieejamība daudzviet ārpus Rīgas ir ļoti ierobežota. AS Moda Kapitāls ir bijis spēcīgs reģionālais spēlētājs ar plašu filiāļu tīklu un labu investīciju potenciālu. Pirms Moda lombardu biznesa iegādes līguma noslēgšanas rūpīgi iepazināmies ar šo uzņēmumu un secinājām, ka tas ir labi pārvaldīts un ar lielu lombarda klientu bāzi. Labu pārvaldību apliecina arī AS Moda Kapitāls ilgstošā klātbūtne Nasdaq Riga biržā, kurā kopš 2010. gada tiek kotētas AS Moda Kapitāls obligācijas," komentē AS DelfinGroup valdes loceklis Ivars Lamberts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup pārņem Moda Kapitāls lombardu biznesu

Db.lv, 03.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup ir pilnībā pabeidzis AS Moda Kapitāls lombardu biznesa pārņemšanu, kas tika uzsākta 2021. gada augustā.

AS Moda Kapitāls piederēja ceturtais lielākais lombardu tīkls Latvijā un tā biznesa pārņemšana nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas reģionos.

“AS Moda Kapitāls bija spēcīgs reģionālais spēlētājs ar plašu filiāļu tīklu, tāpēc saskatījām labas investīciju iespējas uzņēmuma lombarda aizdevuma portfeļa iegādē. Uzņēmuma lombardu biznesa iegāde ne vien nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas lombardu segmentā, bet arī cels kopējo uzņēmuma vērtību ilgtermiņā. Pēc noslēgtā darījuma esam atklājuši jaunu filiāli Daugavpilī, savukārt Ludzā un Preiļos Banknote filiāles pārcēlās uz jaunām telpām,” saka AS DelfinGroup valdes loceklis Ivars Lamberts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" šogad pirmajā ceturksnī patēriņa aizdevumos izsniedzis 11,5 miljonus eiro, kas ir par 73% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp 2022.gada martā izsniegti jauni patēriņa aizdevumi 4,6 miljonu eiro apmērā, kas ir vēsturiski lielākais apmērs mēneša laikā.

Covid-19 ierobežojumu atvieglošana pozitīvi ietekmējusi lombarda aizdevumu segmentu, teikts paziņojumā, norādot, ka pirmajā ceturksnī lombarda aizdevumos kompānija izsnigusi 3,6 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2021.gada pirmajā ceturksnī.

Paredzams, ka veikalu apmeklētāju skaita ierobežojumu atcelšana no šā gada 1.aprīļa sniegs pozitīvu ietekmi lombarda aizdevumu izsniegšanai filiāļu tīklā turpmākajos periodos, piebilsts paziņojumā biržai.

Pieaugums bijis arī lietotu un mazlietotu preču tirdzniecībā, kur pārdošanas apmēri auguši par 8% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, sasniedzot 2,5 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

DelfinGroup integrējis Nordigen atvērtās bankas platformu

Db.lv, 05.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" ir integrējis "Nordigen" atvērtās bankas platformu, lai pilnveidotu tehnoloģisko rīku komplektu un uzlabotu patēriņa aizdevumu izsniegšanas un novērtēšanas procesus, informē "DelfinGroup".

"DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš skaidro, ka "Nordigen" par atvērto banku partneri izvēlēts, jo, izmantojot vienu banku publiskās lietojumprogrammu saskares (API) pieslēgumu, tiek nodrošināta piekļuve 17 Latvijas banku finanšu datiem, tādējādi vienkāršojot pakalpojumu iegūšanas procesu gan uzņēmumam, gan klientam.

D.Ādmīdiņš norāda, ka "Nordigen" integrācija palīdz uzlabot "DelfinGroup" lēmumu pieņemšanas modeli, papildinot to ar bankas transakciju datiem. Sadarbība ar "Nordigen" uzlabos arī lietotāju pieredzi, jo klientiem turpmāk būs iespēja iesniegt konta pārskatu ar internetbankas starpniecību.

Jau ziņots, ka starptautiskais tiešo banku maksājumu uzņēmums "GoCardless" plāno iegādāties Latvijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu SIA "Nordigen Solutions".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup 2022.gadā Mintos platformā piesaistījusi 65 miljonu eiro investīcijas

Db.lv, 02.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2015.gada investīciju platformā "Mintos" investori nebanku kreditētājam AS "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos ir ieguldījuši vairāk nekā 421 miljonu eiro, no kuriem 65 miljoni eiro ieguldīti 2022.gadā, informē "DelfinGroup" pārstāvji.

Līdz šim "Mintos" platformā gandrīz 100 000 investoru ir investējuši "DelfinGroup" aizdevumos, un vidējais viena investora investīciju portfeļa apmērs "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos ir 330 eiro, un vidējā atdeve ir bijusi 10,6% gadā.

Lai diversificētu kapitālu, "DelfinGroup" izmanto vairākus kapitāla piesaistes veidus - 2021.gada 14.oktobrī noslēdzās "DelfinGroup" sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), ir veiktas vairākas obligāciju emisijas, kā arī tiek izmantoti "Mintos" platformas pakalpojumi.

Tādējādi sniedzot iespēju investoriem ieguldīt gan uzņēmuma akcijās, gan obligācijās, gan arī "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Investīciju platforma Mintos ir palīdzējusi mums piesaistīt finansējumu biznesa attīstīšanai, bet lielais investoru skaits liecina par uzticību DelfinGroup kā stabilam uzņēmumam. Vēlos piebilst, ka caur Mintos mūsu uzņēmuma vārds izskan arī ārpus Baltijas, kas dod iespēju piesaistīt papildu kapitālu gan mums pašiem, gan visam Baltijas reģionam."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" provizoriskais apgrozījums pērn bija 35,064 miljoni eiro, kas ir par 42,1% lielāks nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga par 41,6% un sasniedza 5,982 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" paziņotie uzņēmuma neauditētie finanšu rezultāti par 2022.gadu.

Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem 2022.gadā palielinājusies par 40%, sasniedzot 7,278 miljonus eiro.

Savukārt uzņēmuma kredītportfelis kopš 2021.gada beigām palielinājies par 54%, sasniedzot 67,4 miljonus eiro. "DelfinGroup" EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un pēc nomas atskaitījumiem pieaugusi līdz 13,1 miljoniem eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2021.gadā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi, norādot, ka pieaugumu 2022.gadā sekmēja gan uzņēmuma nostiprinātās tirgus pozīcijas galvenajos biznesa segmentos un pieprasījums pēc vienkāršiem un uz klientiem vērstiem finanšu pakalpojumiem, gan spēja pielāgoties globālās ekonomikas izaicinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā sāk tirgot DelfinGroup obligācijas

Db.lv, 03.07.2023

Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne un DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržā "Nasdaq Riga" šodien sākusi nebanku kreditētāja "DelfinGroup" obligāciju 10 miljonu eiro vērtībā tirdzniecību "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Obligāciju sarakstā iekļautas 10 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju kupona gada likme ir mainīga - 8,75% plus trīs mēnešu EURIBOR.

Obligāciju dzēšanas datums ir 2024.gada 25.septembris.

"DelfinGroup" finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs norāda, ka kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013.gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro. Turklāt šī ir jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai "Nasdaq Riga".

Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas "DelfinGroup" obligāciju emisijas "First North" alternatīvajā tirgū.

"Priecājamies par katru Latvijas uzņēmumu, kas spēj un zina, kā izmantot biržas sniegtās priekšrocības. Vēl lielāks prieks ir par tiem uzņēmējiem, kas spēj finansējumu biržā piesaistītu atkārtoti. Sveicam DelfinGroup ar atkārtotu obligāciju iekļaušanu Nasdaq First North tirgū!" pauž Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group sešos mēnešos sasniedz 13,6 miljonu eiro peļņu

Db.lv, 10.08.2023

Eleving Group finanšu direktors Māris Kreics (no kreisās) un Eleving Group izpilddirektors Modests Sudņus.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eleving Group ir paziņojis neauditētos pirmā pusgada rezultātus. Pārskata perioda beigās grupas ieņēmumi sasniedza 90,6 milj. eiro, savukārt neto portfelis sasniedza 295,1 milj. eiro.

2023. gada pirmo pusgadu grupa noslēdza uzrādot stabilus finanšu rezultātus, pateicoties diversificētai uzņēmējdarbībai un sabalansētai ieņēmumu plūsmai no visām trim pamatdarbības jomām. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti sešu mēnešu ieņēmumos veidoja EUR 25,2 milj., kas ir par 7,2% vairāk nekā 2022. gada sešos mēnešos.

Ieņēmumu pieaugumu veicināja stabilais sniegums produktīvo aizdevumu jomā motociklu taksometru segmentā Austrumāfrikā. Nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza EUR 34,0 milj., kas ir par 7,9% vairāk nekā attiecīgajā pārskata periodā pirms gada. Attiecīgo ieņēmumu pieaugumu galvenokārt noteica portfeļa pieaugums Rumānijā un lielākajā daļā citu Grupas tirgu. Tikmēr patēriņa finansēšanas produkti pirmā pusgada ieņēmumu kopējā apjomā veidoja EUR 27,6 milj. jeb par 11% mazāk nekā aizvadītā gada pirmajos sešos mēnešos. Negatīvo ieņēmumu dinamiku noteica galvenokārt Ukrainas portfeļa samazināšanās, jo ieņēmumi visos citos patēriņa finanšu tirgos attiecīgajā laika posmā ir palielinājušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group uzsāk apmaiņas piedāvājumu Mogo AS 2021/2024 obligāciju turētājiem

Db.lv, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā globālā finanšu tehnoloģiju grupa Eleving Group ir izsludinājusi obligāciju apmaiņas piedāvājumu, kā rezultātā obligacionāri, kuru īpašumā ir Mogo AS 2021/2024 obligācijas ar ISIN kodu LV0000802452, tās var apmainīt pret jaunajām Eleving Group nodrošinātajām un garantētajām obligācijām ar dzēšanas termiņu 2028. gadā.

Eleving Group obligāciju apmaiņas piedāvājuma periods ilgs no 2023. gada 26. septembra līdz 13. oktobrim. Visiem esošajiem Mogo AS nenodrošināto obligāciju (ISIN LV0000802452) turētājiem tiek piedāvāta iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām Eleving Group nodrošinātajām un garantētajām obligācijām ar augstāku kupona likmi.

Katras obligācijas nominālvērtība ir noteikta EUR 100,00 apmērā. Jauno obligāciju dzēšanas termiņš ir 2028. gadā, bet to kupona likme būs noteikta 12-13,5% robežās, ar procentu izmaksu reizi ceturksnī. Galējā kupona likme tiks noteikta līdz 2023. gada 2. oktobrim.Tā kā obligāciju nominālvērtības atšķiras, to apmaiņas attiecība ir noteikta 1:10, t. i., viena Mogo AS obligācija (ISIN LV0000802452) dod tiesības tās turētājam to apmainīt pret desmit jaunām Eleving Group eiroobligācijām (ISIN DE000A3LL7M4).

Komentāri

Pievienot komentāru