Jaunākais izdevums

Sociālā tīkla Facebook vadītājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) atkal sabiedrībai atklājis savu jaunā gada apņemšanos, vēsta euronews.

Šoreiz viņš apņēmies nākamo 12 mēnešu laikā katrās divās nedēļās izlasīt vienu grāmatu. Uzsvaru grāmatu izvēlē viņš likšot uz dažādu kultūru iepazīšanu.

Pirmo grāmatu, kuru lasīs Cukerbergs, sarakstījis Moises Naim.

Cukerbergs 2015. gadu pasludinājis par grāmatu gadu, kā arī atklājis jaunu Facebook lapu, kurā lasītāji var sekot viņa grāmatu sarakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Facebook bojā mūsu dzīvi

Alans Amrons, amerikāņu izgudrotājs, 40 patentu turētājs, DB viesautors*, sagatavoja Annija Apsīte, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esmu pietiekami vecs, lai būtu no tās paaudzes daļas, kas savā laikā uztraucās par Tēvoci Semu (par valdību), kas izseko ikvienu mūsu soli ASV, tādējādi laupot jebkādu brīvību un privātumu. Taču šoreiz ir stāsts par Marku Cukerbergu un viņa Facebook idejas zādzību no tās īstajiem izgudrotājiem brāļiem Vinklevossiem (Winklevoss), kuri, tāpat kā Marks, bija Hārvardas studenti.

Tie, kuri ir interesējušies par Facebook rašanos, zina, ka Marks Cukerbergs radīja pasaulē populārāko sociālo tīklu, nozogot ideju no saviem Hārvardas laika biedriem brāļiem Vinklevossiem, kuri sākotnēji radīja platformu CoonectU. Brāļi bija nolīguši Marku, lai viņš palīdz viņiem uzrakstīt kodu. Tā vietā viņš ideju nozaga un izveidoja savu saiti. Šis ir lielisks iemesls, kāpēc vienmēr savas idejas vajag aizsargāt, reģistrējot patentu. Tas, protams, jādara pirms savu ideju izpaušanas tālāk, pat, ja tie ir nākamie darbinieki, kā tas bija Cukerberga gadījumā. Lai vai kā, Marks pārkāpa komercnoslēpumu, kas, balstoties uz ASV likumiem, teic, ka, ja jūs slepeni izpaužat savu ideju kādam citam un varat to pierādīt, tad šis cilvēks nedrīkst vienkārši nozagt jūsu ideju, kā to izdarīja Marks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla «Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs, pārtraucot piecas dienas ilgu klusēšanu par «Facebook» lietotāju datu izmantošanas skandālu, atzinis, ka firma pieļāvusi «kļūdas» un tai vajag «sasparoties», lai atrisinātu šo problēmu.

«Mums ir atbildība aizsargāt jūsu datus, un, ja mēs to nespējam, tad mēs neesam pelnījuši jums kalpot,» Cukerbergs pavēstīja savos pirmajos publiskajos komentāros kopš šī skandāla izcelšanās.

«Es esmu strādājis, lai saprastu, tieši kas notika, un kā nodrošināt, lai tas nenotiktu atkal,» paziņoja Cukerbergs.

«Svarīgākās darbības, lai novērstu, ka tas notiek atkal, mēs jau esam veikuši pirms [vairākiem] gadiem,» Cukerbergs rakstīja savā «Facebook» lapā. Piemēram, «Facebook» jau 2014.gadā samazināja ārējo lietotņu piekļuvi tīkla lietotāju datiem, tomēr daži no veiktajiem pasākumiem stājās spēkā tikai gadu pēc tam.

«Tomēr mēs arī izdarījām kļūdas, ir jādara vairāk, un mums vajag sasparoties un to izdarīt,» secināja «Facebook» vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs otrdien paziņoja, ka kļuvis par tēvu un solīja atdot savu bagātību, lai pasauli padarītu par labāku vietu savai meitai Maksimai un nākamajām paaudzēm.

Facebook ievietotā vēstulē Maksimai Cukerbergs un viņa sieva Priscilla Čana paziņo, ka savas dzīves laikā atdos 99% sev piederošo kompānijas akciju, kuru vērtība tiek lēsta uz 45 miljardiem dolāru, lai izveidotu laimīgu un veselīgu pasauli.

«Maksa, mēs mīlam tevi un jūtam lielu atbildību atstāt pasauli kā labāku vietu tev un visiem bērniem. Mēs novēlam tev dzīvi, kas piepildīta ar tādu pašu mīlestību, cerību un prieku, kādu tu devi mums. Nevaram sagaidīt ieraudzīt, ko tu dosi šai pasaulei,» teikts vēstulē.

Cukerbergs «dāvinās vai citādi novirzīs» gandrīz visas viņam piederošās Facebook akcijas vai ienākumus no akciju pārdošanas, lai veicinātu cilvēka potenciālu un vienlīdzību visiem nākamās paaudzes bērniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cukerbergs un Čana medicīniskajiem pētījumiem sola 3 miljardus dolāru

Lelde Petrāne, 22.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) un viņa sieva Priscilla Čana (Priscilla Chan) apsolījuši ziedot 3 miljardus ASV dolāru, lai finansētu medicīniskos pētījumus nākamajā desmitgadē.

Preses konferencē Sanfrancisko viņi paziņojuši, ka galvenais mērķis ir līdz 2100. gadam spēt tikt galā ar visām slimībām.

Līdzekļi tiks izplatīti caur Chan Zuckerberg Initiative, kuru pāris izveidoja 2015. gada decembrī.

Zīmīgi, ka tehnoloģiju sektora līderi arvien lielāku uzmanību pievērš medicīnai. Nedēļas sākumā Microsoft pavēstīja, ka mērķis ir apkarot vēzi, izmantojot mākslīgā intelekta instrumentus. Google DeepMind vienība meklē veidus, kā, izmantojot datorus, precīzāk diagnosticēt slimības.

Cukerbergs uzsvēris, ka patlaban daudz vairāk naudas tiek tērēts, lai ārstētu cilvēkus, kuri ir saslimuši, nekā, lai apkarotu slimības to saknē. Tam esot jāmainās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Marka Cukerberga brīnišķīgā dzīve – kā viņš tērē savu bagātību

Žanete Hāka, 04.08.2014

Marks Eliots Cukerbergs dzimis 1984.gada 14. maijā Vaitplensā, Ņujorkas štatā. 12 gadu vecumā viņš, izmantojot Atari Basic, izveidoja ziņojumu programmu, ko viņa tēvs izmantoja savā zobārstniecības kabinetā.

Foto: Facebook

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā sociālā vietne Facebook paziņoja par labākiem otrā ceturkšņa rezultātiem nekā tika gaidīts, un tās akcijas cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi, kas nozīmē, ka kompānijas īpašnieks Marks Cukerbergs ir vēl par vienu soli tuvāk, lai kļūtu par bagātāko cilvēku pasaulē, raksta Business Insider.

M. Cukerbergam patlaban pieder bagātība aptuveni 33,1 miljarda ASV dolāru apmērā un, pēc Forbes veidotā miljardieru saraksta, viņš ieņem 16. vietu. Tāpat viņš ir viens no trim cilvēkiem pasaulē, kuram ir vairāk miljardu dolāru nekā nodzīvoto gadu skaits.

M. Cukerbergs ir pazīstams ar saviem ziedojumiem, taču tajā pašā laikā paspēj dzīvot arī salīdzinoši ekstravagantu dzīvi.

Galerijā augstāk apskati, kā M. Cukerbergs tērē savu naudu!

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Papildināts - Satīriska medija baumas par Facebook «uzspridzina» internetu

Lelde Petrāne, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu interneta vietnēs parādījusies informācija par to, ka visā pasaulē populārais sociālais tīkls Facebook vairs nebūšot bezmaksas pakalpojums. Facebook vadītājs Marks Cukerbergs preses konferencē Kalifornijā it kā paziņojis, ka vairs neesot iespējams segt Facebook izmaksas un ikmēneša maksa, kas tiktu piemērota lietotājiem, ir neizbēgama.Tās gan izrādījušās baumas.

Cukerbergs skaidrojis, ka Facebook lietotāju skaits būtiski pieaug katru dienu, bet Facebook reklāmas sistēma nav pietiekama, lai segtu visas izmaksas un noturētu vietni «virs ūdens». Viņš arī esot paziņojis, ka, ja Facebook arī turpmāk būs bezmaksas pakalpojums, tad pastāvot iespēja, ka to finansējuma trūkuma dēļ būs jāslēdz.

«Pēc ilgām un grūtām pārdomām mēs esam spiesti noteikt ikmēneša maksu. Ja mēs nerisināsim pieaugošo izmaksu jautājumu, Facebook varētu pārstāt eksistēt jau tuvākajā nākotnē,» tiek citēts Cukerbergs. Neviens no lielajiem ārvalstu medijiem gan šādu informāciju nav publicējis, un, kā noskaidrojies, informācijas pirmavots ir satīriska satura medijs National Report. Savu sašutumu par šādas informācijas publicēšanu pauduši daudzi sociālo mediju lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV tehnoloģiju firmas «Apple» dibinātājiem Stīvs Vozņaks ir paziņojis par sava konta slēgšanu sociālajā tīklā «Facebook», izdarot to laikā, kad uzņēmums «Facebook» mēģina tikt galā ar ļaunāko privātuma krīzi savā vēsturē.

Vozņaks e-pasta vēstulē izdevumam «USA Today» pavēstīja, ka «Facebook» gūst daudz reklāmas ienākumu no lietotāju profilu detaļām. «Visa peļņa balstās uz lietotāju informāciju, bet lietotāji nesaņem neko no šīs peļņas,» rakstīja Vozņaks.

«Apple» pelna naudu ar labiem produktiem, nevis ar jums, paziņoja Vozņaks.

Vozņaks pirmdienas vakarā Filadelfijā sniegtā intervijā ziņu aģentūrai «Associated Press» (AP) sacīja, ka jau kādu laiku bija domājis par sava «Facebook» konta dzēšanu, bet izdarījis to pēc tam, kad vairāki viņa uzticami draugi pagājušonedēļ izdzēsa savus kontus šajā sociālajā tīklā.

«Ir liela liekulība neievērot manu privātumu, kad uzņēmuma «Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs uzpērk visus namus ap savējo un visus zemesgabalus ap savējo Havaju salās pats sava privātuma dēļ,» teica Vozņaks. «Viņš zina tā vērtību, bet viņam nerūp manējais.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais tīkls Facebook, kuru lietotāji gadiem mudinājuši ieviest pogu «nepatīk», otrdien paziņoja, ka patlaban strādā pie šīs iespējas un to drīzumā izmēģinās.

«Mēs beidzot esam jūs uzklausījuši, » paziņoja Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs.

Kāds lietotājs internetā bija nosūtījis bieži uzdoto jautājumu, kāpēc nav tādu pogu kā «man žēl», «interesanti» vai «nepatīk» līdzās klasiskajai «patīk» pogai, ar kuru lietotāji pauž savu atbalstu draugu, zvaigžņu un zīmolu vēstījumiem sociālajā tīklā.

«Droši vien, simtiem cilvēku to jautājuši, un šodien ir īpaša diena, jo šodien mēs beidzot sakām, ka mēs pie tā strādājam un esam ļoti tuvu, lai sāktu to izmēģināt,» sacīja Cukerbergs, «bija vajadzīgs laiks, lai pie tā nonāktu, jo mēs negribam pārvērst Facebook par forumu, kur cilvēki balso «par» vai «pret» citu vēstījumiem. Mums nešķiet, ka tā ir kopiena, kādu mēs vēlamies veidot. »

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Vai start-up dibinātājiem nepieciešama augstākā izglītība?

Ilona Baumane-Vītoliņa, Rīgas Stradiņa universitātes docētāja, 07.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp pasaules veiksmīgākajiem un turīgākajiem cilvēkiem netrūkst tādu uzņēmēju, kuri, būvējot savas biznesa impērijas, iztikuši bez akadēmiskajām zināšanām. Pie drop-out saraksta pieder gan Bils Geitss, Marks Cukerbergs, Ričards Brensons un Stīvs Džobss, gan pašmāju inovatīvais mežu nozares uzņēmējs Gundars Skudriņš. Vaicāts par izglītības nozīmi savā dzīvē, arī datu vizualizācijas stārtapa infogr.am līdzdibinātājs Uldis Leiterts intervijā žurnālam Klubs atzīst, ka bakalaura studijas datorgrafikā ilgušas septiņus gadus un veselu gadu viņš vilcis garumā tādu lietu kā aiziešanu pakaļ diplomam. Vai tas nozīmē, ka nākamajiem biznesa ģēnijiem augstākā izglītība nav nepieciešama?

Runājot par tiem starptautiskajiem biznesa guru, kam nav augstākās izglītības, bieži aizmirst pieminēt, ka daudzi no viņiem jau vidusskolas gados ir izcēlušies ar neparastām spējām un dotībām. Marks Cukerbergs, piemēram, pirms iestāšanās Hārvardas Universitātē lasīja Homēra darbus sengrieķu valodā, pārvaldīja latīņu un mandarīnu valodu, kā arī bija labs paukotājs.

Jāņem vērā arī tas, ka daļa slaveno pasaules uzņēmēju ir cēlušies no visai nelabvēlīgām ģimenēm vai vismaz izjutuši nopietnu naudas trūkumu bērnībā, kas ir kalpojis par stimulu pārvarēt grūtības un izsisties. Piemēram, Amansio Ortegam, Inditex apģērbu impērijas īpašniekam, kurš pārvalda tādus zīmolus kā Zara un Massimo Dutti, nācās 13 gadu vecumā pamest skolu, jo ģimene bija pārāk nabadzīga, lai varētu atļauties izglītot savu atvasi. Arī vairāki ASV pārtikas nozares magnāti, piemēram, miljardieri Karls Lindners (American Financial Group un United Dairy Farmers dibinātājs) un Deivids Merdoks (Dole Food Company īpašnieks) ap 13–14 gadiem ir pametuši skolu, lai varētu uzsākt darbu un palīdzētu savām ģimenēm. Vai tas nozīmē, ka biznesa veiksmes nosacījums ir grūta bērnība? Arī ne! Pārsvarā šādās izejas pozīcijās nonākušos cilvēkus piemeklē sociāli nelabvēlīgs dzīves gājums ar dažādām postošām atkarībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Facebook plāno lielas izmaiņas ziņu plūsmā

Lelde Petrāne, 12.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Informācija, kas nāk no uzņēmumiem, zīmoliem un plašsaziņas līdzekļiem būs mazāk pamanāma.

Interneta sociālais tīkls Facebook gatavojas mainīt savas ziņu plūsmas darbību, padarot ziņas no uzņēmumiem, zīmoliem un plašsaziņas līdzekļiem mazāk pamanāmas, ziņo BBC.

Tā vietā tiks uzsvērts saturs, kas raisa diskusijas starp ģimenes locekļiem un draugiem, kas izmanto šo vietni, informējis tās vadītājs Marks Cukerbergs.

Rezultātā uzņēmumi varētu saskarties ar to, ka to ierakstu popularitāte šajā vietnē krītas, atzīst Facebook.

Šīs izmaiņas stāsies spēkā tuvākajās nedēļās.

«Mēs esam saņēmuši atsauksmes no mūsu kopienas, ka publiskais saturs - uzņēmumu, zīmolu un plašsaziņas līdzekļu ziņas - izstumj personiskus mirkļus, kas liek vairāk savstarpēji sazināties. Veicot šīs izmaiņas, es paredzu, ka laiks, kuru cilvēki pavada Facebook, un kaut kādā mērā arī iesaiste mazināsies, bet es arī ceru, ka laiks, kas tiks pavadīts Facebook, būs vērtīgāks,» skaidrojis Cukerbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Facebook pērnā gada pēdējā ceturkšņa peļņa ir vairāk nekā divkāršojusies, jo šī sociālā tīkla lietotāju skaits pērn pieauga līdz aptuveni 1,6 miljardiem, teikts Facebook publicētā paziņojumā.

«Mūsu kopiena turpināja augt, un mūsu bizness plaukst,» pavēstīja kompānijas Facebook līdzdibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs, publicējot pagājušā ceturkšņa rezultātus, kas ievērojami pārspējuši prognozes.

2015.gada pēdējos trijos mēnešos kompānija guvusi peļņu 1,56 miljardu ASV dolāru apmērā, bet attiecīgā 2014.gada posmā - 701 miljonus dolāru.

Ieņēmumi pērnā gada pēdējā ceturksnī pieauga līdz 5,84 miljardiem dolāru salīdzinājumā ar 3,85 miljardiem 2014.gada 4.ceturksnī.

Šie rezultāti parāda Facebook augošo spēku interneta reklāmu jomā, sevišķi mobilajos tālruņos. Pērnā gada pēdējā ceturksnī apmēram 80% no interneta reklāmu ieņēmumiem tika gūti ar reklāmām mobilajos tālruņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attēls: Graplingaklubs.lv

Kur gan šis sports ir bijis visu manu mūžu?

– Tā jautā Marks Cukerbergs intervijā ar Džo Roganu. Cukerbergs ir svaigākais “upuris”, kurš aizrāvies ar Brazīlijas džiu džitsu, bet varētu minēt vēl veselu virkni citu slavenību un ievērojamu cilvēku, kuri ar lielu entuziasmu trenējas šo cīņas mākslu. Var pieminēt kaut vai Īlona Maska un Marka Cukerberga supercīņu, kas likās pavisam reāla, tomēr Masks, šķiet, pārdomāja. Slavenais aktieris Toms Hārdijs ne vien trenējas cīņu zālē, bet jau piedalījies vairākās sacensībās. Džo Rogans, Kjanu Rīvss, Čaks Noriss, Abū Dabī šeihs Zajeds ir tikai daži no zināmākajiem pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla kompānijai Facebook piederošā viedtālruņu īsziņu apmaiņas rīka WhatsApp lietotāju skaits sasniedzis miljardu, paziņojis Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs.

«Viens miljards cilvēku tagad lieto WhatsApp,» Cukerbergs pavēstīja savā Facebook lapā. «Ir tikai daži servisi, kas savieno vairāk nekā miljardu cilvēku.»

Viena miljarda lietotāju atzīmi ir sasniedzis arī interneta pārlūka kompānijas Google bezmaksas elektroniskais pasts Gmail, pirmdien paziņoja šīs kompānijas vadītājs Sundars Pičajs.

WhatsApp lietotāju skaits ir vairāk nekā divkāršojies, kopš Facebook 2014.gada beigās to nopirka par 19 miljardiem ASV dolāru, liecina Cukerberga minēti dati.

«Gandrīz katrs septītais cilvēks uz Zemes katru mēnesi lieto WhatsApp, lai uzturētu kontaktus ar saviem mīļajiem, draugiem un ģimeni,» paziņoja WhatsApp komanda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada pirmajos trīs mēnešos būtiski augusi sociālā tīkla Facebook peļņa, ziņo BBC.

Cilvēku skaits, kuri Facebook izmanto katru dienu, sasniedzis 1,3 miljardus. Lielākā daļa no jaunajiem lietotājiem vairs nav no Eiropas un Ziemeļamerikas.

ASV tehnoloģiju gigants pirmajā ceturksnī nopelnījis nedaudz vairāk nekā 3 miljardus ASV dolāru, kas veido pieaugumu par 76% gada griezumā. Tomēr tas brīdinājis, ka reklāmas ieņēmumu pieaugums varētu palēnināties. Gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no reklāmas palielinājušies par 51% līdz 7,9 miljardiem ASV dolāru.

Facebook vadītājs Marks Cukerbergs paziņojis, ka darbā tiks pieņemti papildu 3000 cilvēki, lai uzraudzītu sociālā tīkla saturu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 260 miljoniem dolāru pārdošanai tiek piedāvāta trešdaļa Molokai salas, kas ir piektā lielākā sala Havaju salu grupā, raksta Business Insider.

Īpašums, kura nosaukums ir Molokai Ranch, aizņem 225 tūkstošus hektāru. Pirms pāris gadiem šo īpašumu apsvēra iegādāties Facebook īpašnieks Marks Cukerbergs, taču izvēlējās citu īpašumu.

Tiesa gan, īpašumam ir savi ierobežojumi. Pašreizējam īpašniekam, investīciju kompānijai GL Ltd ir bijuši vairāki konflikti ar 7000 salas iedzīvotājiem, cenšoties īstenot vairākus nekustamā īpašuma projektus kopš 1990.gadiem. Vairāki iedzīvotāji uzskata, ka sala ir pārāk aizbūvēta, tādēļ GL rančo slēdza 2008.gadā. GL uzsver, ka jaunajam īpašniekam būs jauna vīzija par īpašuma attīstību.

Salas pircējam piederēs aptuveni 35% salas. 1800.gados daļa salas piederēja Havaju karaliskajai ģimenei. Salā kopš seniem laikiem ir attīstīta lauksaimniecība un lopkopība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Investori neapmierināti ar gaidāmajām izmaiņām Facebook ziņu plūsmā

Žanete Hāka, 12.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Vairums investoru šogad rekomendē pirkt Facebook akcijas, taču informācija par izmaiņām ziņu plūsmā radījusi vilšanos.

Pēc Facebook paziņojuma par izmaiņām ziņu plūsmā, kompānijas akcijas cena piektdien pirms tirdzniecības uzsākšanas saruka par 4%, raksta CNBC.

Pēdējā laikā gan vairāki eksperti paaugstinājuši uzņēmuma akcijas cenas prognozi. Tā, GBH Insights eksperts Daniels Īvs paredz, ka Facebook akcijas cena pieaugs nevis līdz 210 dolāriem, bet 225 dolāriem, kas ir par 20% vairāk nekā ceturtdienas tirdzniecības sesijas noslēguma cena. Viņš gan pēc kompānijas paziņojuma komentēja, ka šīs izmaiņas varētu būt uztraucošas saistībā ar reklāmu pieaugumu.

Arī kompānijas Suntrust Robinson eksperti nesen paaugstinājuši cenas mērķi no 215 līdz 240 dolāriem.

Saskaņā ar Thomson Reuters datiem, Volstrītas analītiķi lielākoties prognozē cenas pieaugumu šajā gadā. 17 eksperti piešķīruši spēcīgu pirkt reitingu, bet 25 analītiķi – pirkt reitingu. Tikai trīs analītiķi rekomendē vai nu turēt, vai pārdot, vai spēcīgu pārdot reitingu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju tirgus krituma rezultātā pasaules turīgāko cilvēku bagātība sarukusi par 114 miljardiem dolāru

Dienas Bizness, 06.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Pirmdien piedzīvotais ASV akciju cenu kritums pamatīgi samazinājis pasaules turīgāko cilvēku bagātību.

Pirmdien piedzīvotais ASV akciju cenu kritums samazinājis 500 pasaules turīgāko cilvēku bagātību par 114 miljardiem dolāru, raksta Bloomberg.

Janvārī valdošais optimisms par nodokļu samazinājumu patlaban pārvērties pesimismā par potenciālo inflāciju nākotnē.

Vissmagāk akciju cenu kritums ietekmēja Berkshire Hathaway īpašnieku Vorenu Bafetu, kurš zaudēja 5,1 miljardu dolāru. Otru smagāko kritumu piedzīvoja Facebook īpašnieks Marks Cukerbergs – par 3,6 miljardiem dolāru.

Kritums ietekmēja arī Amazon.com vadītāja Džefa Bezosa bagātību, kas samazinājās par 3,3 miljardiem līdz 116,4 miljardiem dolāru. Alphabet īpašnieki Lerijs Peidžs un Sergejs Brins katrs zaudēja aptuveni 2,3 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izveido pirmo sarakstu ar pasaulē bagātākajiem cilvēkiem IT nozarē

LETA--AFP, 06.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV žurnāls Forbes izveidojis pirmo sarakstu ar pasaulē bagātākajiem cilvēkiem informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē, kurā pirmo vietu ieņēmis datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājs Bils Geitss.

Trešdien publiskotajā Forbes sarakstā norādīts, ka no 100 pasaulē turīgākajiem cilvēkiem IT nozarē 51 ir no ASV, bet 33 no Āzijas un astoņi no Eiropas.

Šo 100 cilvēku kopējā bagātība veido 842,9 miljardus dolāru (774,5 miljardus eiro), bet minimālajam turības apjomam, lai iekļūtu šajā sarakstā, jāsasniedz divus miljardus dolāru.

Geitss, kurš jau vairākkārt ticis atzīts par pasaulē bagātāko cilvēku, ieņem šī saraksta 1.vietu ar bagātību 79,6 miljardu dolāru apmērā.

Viņam seko biznesa programmatūras ražotāja Oracle līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 50 miljardiem dolāru, bet trešajā vietā ierindojies ASV interneta tirdzniecības giganta Amazon dibinātājs Džefs Bezoss, kura turība šogad pieaugusi par aptuveni 13 miljardiem dolāru un veido 47,8 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook lietotāju skaits sasniedz jaunu rekordu

Žanete Hāka, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ vienas dienas laikā sociālās vietnes Facebook lietotāju skaits sasniedzis vienu miljardu cilvēku, raksta Business Insider.

Facebook īpašnieks un vadītājs Marks Cukerbergs informēja, ka pirmdien saziņai ar draugiem un ģimeni vietni izmantojis katrs septītais cilvēks uz planētas.

Šis lietotāju skaits bija tikai laika jautājums, norāda Business Insider. Kompānijas vidējais lietotāju skaits mēnesī ir 1,49 miljardi, un uzņēmums iepriekš paziņoja, ka jūnijā tā vidējais lietotāju skaits vienas dienas laikā bija 968 miljoni.

Tādējādi Facebook ir kļuvis par vienīgo sociālo portālu, kura lietotāju skaits pārspēj jebkuras valsts pasaulē lietotāju skaitu, un to portāls paveicis nepilnu 12 gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook prezentējis jaunas virtuālās realitātes brilles Oculus Quest

Db.lv, 27.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Facebook vadītājs Marks Cukerbergs ceturtdien paziņoja, ka uzņēmums izveidojis jaunu virtuālās realitātes sistēmu Oculus Quest, raksta Business Insider.

Jaunais produkts plašākai sabiedrībai būs pieejams 2019.gada pavasarī un tas maksās 399 dolārus.

Oculus Quest pamatā ir Facebook izveidotais Santa Cruz prototips, un tas būs savietojams ar esošo Oculus programmatūru, taču tam būs uzlabota grafika. Tāpat kā Oculus Go, arī Oculus Quest nav nepieciešams dators, viedtālrunis vai ārējie sensori. '

Atšķirībā no Oculus Go, Oculus Quest piedāvās pilnu pozicionēšanu, lai saprastu, kur spēlētājs stāv, kustas vai noliecas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien 500 pasaules bagātāko cilvēku bagātības apmērs saruka straujākajā tempā pēdējo sešu mēnešu laikā, liecina Bloomberg Billionaires Index apkopotie dati.

Šo cilvēku bagātības apmērs saruka par 1,2%, kritumu piedzīvojot luksusa segmenta uzņēmumu akcijām, reaģējot uz satraukumu par Ķīnas tirdzniecības perspektīvām.

Eiropas bagātākā cilvēka Bernarda Arno bagātība samazinājās par aptuveni 3,5 miljardiem dolāru, kas ir straujākais kritums starp indeksā iekļautajām personām.

Chanel īpašnieku, brāļu Alana un Žerāra Vertheimeru bagātība saruka par 775 miljoniem dolāru, savukārt Gucci īpašnieka Kering dibinātāja Fransuā Pino bagātība samazinājās par 1,6 miljardiem dolāru.

Neveiksmes vajāja arī tehnoloģiju kompāniju īpašniekus – Amazon īpašnieks Džefs Bezos, Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs, Microsoft dibinātājs Bils Geitss un Alphabet līdzdibinātājs Lerijs Peidžs un Sergejs Brins kopā zaudēja 8,4 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook īpašnieks Marks Zakerbergs slepeni iegādājies divus blakus esošus īpašumus Taho ezera krastā, raksta Wall Street Journal.

Vienā no īpašumiem ar nosaukumu Carousel Estate ir 8 guļamistabas, 9,5 vannasistabas un tā kopējā platība ir 1,42 hektāri. Otra īpašuma nosaukums ir Burshwood Estate un tā platība ir 2,42 hektāri.

Īpašums celts 1920.gadā. Īpašumiem ir pieeja kalniem un tas atrodas ezera krastā.

Abu īpašumu kopējā cena ir aptuveni 59 miljoni dolāru, no kuriem Carousel Estate cena bija 22 miljoni dolāru. Lai turētu darījumu slepenībā, Cukerbergs to iegādājies ar kādas kompānijas starpniecību.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties īpašumā «Carousel Estate»!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To, ka godprātīga nodokļu nomaksa ir ikviena pilsoņa pienākums, apzinās arī sabiedrībā pazīstami un panākumiem bagāti cilvēki ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Piemēram, Lielbritānijā, kurā ir liels iedzīvotāju ienākuma nodoklis cilvēkiem ar augstiem ienākumiem (45% no summas, kas pārsniedz 150 tūkstošus mārciņu gadā), ir arī daudz labi pelnošu sabiedrībā zināmu cilvēku, kas godprātīgi maksā visus nodokļus, norāda Finanšu ministrija.

Šī gada sākumā Lielbritānijas publiskajā telpā iezīmējās asas diskusijas par to, vai bagāti cilvēki nemēģina izvairīties no augstajiem nodokļiem. Taču daudzas slavenības nāca klajā ar paziņojumiem par to, ka godprātīga nodokļu maksāšana ir katra pilsoņa pamatpienākums. Piemēram, britu komiķis un pēdējo gadu Zelta Globusa balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs Rikijs Džerveiss norādīja, ka «izvairīšanās no godprātīgas nodokļu nomaksas ir pretīga». Savukārt Harija Potera grāmatu autore Dž.K.Roulinga, kas ir arī viena no bagātākajām privātpersonām Apvienotajā Karalistē, sacīja, ka «pārcelšanās uz citu valsti, tikai, lai maksātu mazāk nodokļus, būtu nicināma rīcība».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads pasaules lielākajos Rietumvalstu akciju tirgos, ja vērtē kopējās cenu pieauguma līknes, ir bijis ļoti veiksmīgs.

Lai gan novembra beigās akciju cenas nedaudz sašķobījās, ko noteica bažas par Covid-19 omikrona varianta izplatīšanos un pieņēmumi, ka ASV Federālo rezervju sistēmā ātrāk izbeigs ekonomikas stimulus, decembra sākumā šo vērtspapīru vērtības atkal šāvušās augstāk. Valda pieņēmums, ka neseno akciju cenu atkāpšanos daudzi izmanto, lai sevi interesējošos vērtspapīrus iegādātos lētāk.

Kopš šā gada sākuma ASV Standard & Poor's 500 indeksa vērtība ir palielinājusies jau gandrīz par ceturto daļu. Attiecībā uz akciju tirgu gan ir manāma visai interesanta tendence, kad daudzu pasaules lieluzņēmumu īpašnieki un vadītāji izpārdod sev piederošās šo uzņēmumu akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pasaules bagātākie cilvēki Brexit dēļ zaudējuši 196,2 miljardus dolāru

Žanete Hāka, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien 400 pasaules turīgāko cilvēku bagātības vērtība saruka par 69,2 miljardiem dolāru, liecina Bloomberg dati.

Tādējādi kopumā pasaules turīgākie cilvēki Lielbritānijas referenduma rezultāta dēļ zaudējuši 196,2 miljardus dolāru no savas bagātības.

Kā liecina Bloomberg miljardieru indeksa dati, viņu kopējais bagātības apmērs ir 3,8 triljoni dolāru, kas ir par 1,8% mazāk nekā gada sākumā.

Eiropas 92 bagātākie cilvēki pirmdien zaudēja 29,4 miljardus dolāru, kopējam kritumam divu dienu laikā sasniedzot 81,7 miljardus dolāru. Kopš gada sākuma viņu bagātības apmērs ir sarucis par vairāk nekā 45,5 miljardiem dolāru jeb 5,1%.

Savukārt 150 bagātākie cilvēki no ASV un Kanādas pirmdien zaudējuši 26,7 miljardus dolāru, bet divu dienu laikā – 62,5 miljardus dolāru. Kopš gada sākuma bagātības apmērs nav mainījies.

Komentāri

Pievienot komentāru