Citas ziņas

Finanšu policija izmeklēs iespējamās nelikumības RSK darbībā

Dace Skreija, 18.05.2010

Jaunākais izdevums

Rīgas domes iesniegtajos materiālos par iespējamām nelikumīgām darbībām RSK apdrošināšanas AS minētie fakti satur ziņas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kuri apdraud tautsaimniecības intereses valsts ieņēmumu sfērā un par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikumā, secinājusi Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Līdz ar to Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde domes iesniegtos materiālus nosūtījusi tālākai izmeklēšanai Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijai, par ko informēts Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jāatgādina, ka iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova saņemtos materiālus par iespējamu mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljonu latu nosūtījis izmeklēšanai Valsts policijai. «Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem toreiz norādīja N. Ušakovs. Viņš minēja, ka naudas līdzekļi izkrāpšana varētu būt saistīta ar 1,25 milj. Ls, kurus RSK dome piešķīra pērn, lai kompānija varētu apdrošināt maksātspēju. Š.g. janvārī RSK apdrošināšanas AS tika likvidēta saskaņā ar Rīgas domes lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, ir pieņēmusi lēmumu apturēt visu RSK apdrošināšanas AS (RSK) izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību līdz 31.01.2010., liecina FKTK paziņojums.

FKTK uzliek par pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 31.01.2010., nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām. Saskaņā ar šo lēmumu RSK apdrošināšanas AS ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču RSK turpina pildīt saistības par līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem.

Db rīcībā esošā informācija liecina, ka FKTK veikusi izpēti RSK uzņēmumā un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009. gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62.7 tūkstoši latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1.546 miljoni latu. Tādējādi RSK uz oktobra beigām neizpildīja maksātspējas prasību par summu 1.483 miljoni latu. Saskaņā ar RSK 2009.gada desmit mēnešu pārskatā norādīto tehniskās rezerves 31.10.2009. bija segtas 88.16 % apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā par 1,51 miljonu latu iegādājas ārvalstnieks

BNS, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS (RSK) ēka Lāčplēša ielā 38 par 1,51 miljonu latu pārdota ārvalsts fiziskai personai, aģentūrai BNS pavēstīja RSK galvenā juriskonsulte Baiba Lietiņa.

Viņa informēja, ka ar RSK likvidatora Jura Jansona lēmumu ir apstiprināti ēkas Lāčplēša ielā 38, Rīgā, izsoles rezultāti un īpašumtiesību pāreja reģistrēta Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļā.

«Tādējādi sekmīgi realizēts kārtējais RSK likvidācijas procesa plāna, atbilstoši kuram tiek realizēts RSK likvidācijas process, posms,» atzina Lietiņa.

Viņa arī informēja, ka RSK pašlaik ir apmierinājusi pirmās grupas kreditoru prasījumus 82% apmērā, kas veido 66% no visu kopējo kreditoru prasījumu apmēra. Līdz 2010.gada decembra vidum RSK plāno apmierināt visus kreditoru prasījumus, par kuru apmēru nav strīds.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 15.oktobrī izsolē ar lejupejošu soli tika pārdota RSK ēka Lāčplēša ielā, taču kompānijas pārstāvji neatklāja ēkas pārdošanas cenu, kā arī pircēju, kas to iegādājās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apstiprina RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu

Ritvars Bīders, 15.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir apstiprinājusi RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu un devusi atļauju tā realizācijai. Saskaņā ar plānu, RSK apdrošināšanas AS šonedēļ uzrunās citus tirgus dalībniekus par viņu ieinteresētību RSK apdrošināšanas AS portfeļu pārņemšanā.

Atbilstoši FKTK 5.martā apstiprinātajam likvidācijas procesa plānam RSK apdrošināšanas AS izsūtījusi vēstules citiem tirgus dalībniekiem, informējot par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanas iespējām. Ņemot vērā situāciju apdrošināšanas nozarē, uzņēmums piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi par iespēju pārņemt apdrošināšanas portfeļus, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesošs.

Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanu, RSK apdrošināšanas AS tuvākās nedēļas laikā vērtēs turpmāko rīcību, lai veiksmīgi realizētu pašlikvidācijas procesu, ņemot vērā apdrošināšanas ņēmēju intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā 38 izsole ar lejupejošu soli otrdien nenotika un tā pasludināta par nenotikušu, jo tai nebija pieteicies neviens pretendents.

RSK apdrošināšanas AS pārstāvji norādīja, ka par turpmāko rīcību tiks lemts pēc akcionāru sēdes, kurus plānots sasaukt pēc iespējas ātrāk. Vienlaikus kompānijā atzina, ka ēkas pārdošana RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesā ir pietiekami svarīgs jautājums, taču tas nav steidzams.

Jau vēstīts, ka otrdien bija paredzēta RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā 38 izsole ar lejupejošu soli. Paziņojums presē liecina, ka ēkas sākumcena noteikta 2,762 miljoni latu.

Izsolē ar lejupejošu soli piedāvāja iegādāties nekustamo īpašumu - zemes gabalu 2939 kvadrātmetru platībā un uz tā esošu piecu stāvu poliklīnikas ēku, garāžu, pagrabu zem pagalma un trīs pagalma izbūves, kas atrodas Lāčplēša ielā 38, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atlūgumu iesniedzis RSK vadītājs Dainis Virbalis

, 16.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms nepilniem diviem mēnešiem amatā ieceltais RSK apdrošināšanas AS (RSK) vadītājs Dainis Virbalis iesniedzis atlūgumu, tādējādi RSK palikusi bez neviena valdes locekļa.

RSK pārstāve Ildze Varna, apstiprinot faktu par atlūguma iesniegšanu akcionāram Rīgas domei, Db piebilda, ka atlūguma iesniegšanas iemesli bijuši saistīti ar personīgiem apstākļiem.

Tā kā RSK valde iepriekš tika samazināta no 3 līdz vienam cilvēkam, līdz ar D. Virbaļa aiziešanu, RSK nav neviena cilvēka, kas darbotos valdē.

D. Virbalis bija jau trešais RSK vadītājs šogad, pirms viņa valdi vadīja Aivars Neimanis, kurš savukārt amatā tika iecelts pēc tam, kad saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu RSK padome atlaida visu uzņēmuma valdi ar Ēriku Gailānu priekšgalā.

Šobrīd RSK akcionārs Rīgas dome turpina skatīt jautājumu par RSK privatizāciju, piesaistot privāto kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu par iespējamo mēģinājumu izkrāpt no RSK apdrošināšanas AS (RSK) vairāk nekā vienu miljonu latu, DB informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kriminālprocess uzsākts šā gada 16.jūnijā, pamatojoties uz domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām no RSK amatpersonu puses.

Šā gada pavasarī N.Ušakovs Nosūtīja korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) materiālus par iespējamo mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljonu latu.

«Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem toreiz norādīja N. Ušakovs. Viņš minēja, ka naudas līdzekļi izkrāpšana varētu būt saistīta ar 1,25 milj. Ls, kurus RSK dome piešķīra pērn, lai kompānija varētu apdrošināt maksātspēju. Š.g. janvārī RSK tika likvidēta saskaņā ar Rīgas domes lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Birks: domes lēmumi par RSK bija pareizi

Oskars Prikulis, 22.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas bijušais mērs Jānis Birks norāda, ka visi lēmumi, kas tika pieņemti saistībā ar RSK, esot pieņemti domes balsojumā.

«Uzskatu, ka tie bija pareizi, jo RSK lielā mērā pildīja arī sociālas funkcijas – būtībā bija vienīgā apdrošināšanas sabiedrība, kas apdrošināja arī fiziskas personas,» norāda bijusī Rīgas galva, piebilstot, ka Domes viena no galvenajām funkcijām ir tieši sociālo jautājumu risināšana un palīdzības sniegšana. «Visi lēmumi saistībā ar RSK tika pieņemti atbilstoši šīm funkcijām,» tā J. Birks.

Db jau vēstīja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs KNAB ir nosūtījis materiālus par iespējamu mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljons latu. Informācija, kas ir atklājusies RSK likvidācijas procesā liek secināt, ka jau pirms gada RSK ir bijusi uz maksātnespējas robežas un jau tad bijis jārisina jautājums par uzņēmuma turpmāko darbību. Paralēli, iespējams, tika izkrāpti ievērojami pašvaldības līdzekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vilcināšanās, naudas izšķērdēšana, vadības maiņa, tirgus kritums. Tie visi ir iemesli, kas noveduši RSK līdz likvidācijas slieksnim.

«Šie procesi izraisīja RSK esošo un potenciālo klientu nogaidošu attieksmi līgumu slēgšanā, attiecību turpināšanā vai uzsākšanā ar RSK,» jau 2005. gada pārskatā atzina RSK tā brīža valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns. Līdzīgas frāzes, tāpat kā ieilgušais privatizācijas process, tiek piesaukts visos nākamajos pārskatos.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No RSK izkrāpto miljonu meklēs policija

Miks Lūsis, 26.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KNAB no Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova saņemtos materiālus par iespējamu mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljonu latu nosūtījis izmeklēšanai Valsts policijai.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izvērtējot Rīgas domes iesniegtos materiālus par RSK apdrošināšanas AS (RSK) likvidatora konstatētajiem pārkāpumiem un nelikumīgām darbībām, secina, ka RSK, iespējams, savā darbībā ir pārkāpusi Latvijas normatīvos aktus.

Materiāls, iespējams, satur ziņas par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā, kas paredzēti attiecīgā Krimināllikuma nodaļā, vēstulē Rīgas domei un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei norāda KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Līdz ar to birojs lietu nodevis tālākai izvērtēšanai Valsts policijai.

Kā Db.lv jau vēstīja, Rīgas domes priekšsēdētājs šā gada martā nosūtīja KNAB materiālus par iespējamo mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljonu latu. «Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem toreiz norādīja N. Ušakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome plāno likvidēt apdrošināšanas sabiedrību RSK Apdrošināšanas AS, liecina RD dokumenti. Šādu scenāriju šodien jau atbalstīja domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komisija, Db apstiprināja uzņēmuma vadītājs Juris Jansons.

RD lēmuma projekts paredz, ka kapitālsabiedrību likvidēs, ņemot vērā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vēstuli, kur FKTK norāda, ka RSK Apdrošināšanas AS licences ir apturētas līdz likviditātes atjaunošanai. Rīgas mērs Nils Ušakovs iepriekš Db teica, ka likviditāti atjaunot nav iespējams, jo zaudējumi bijuši pārāk lieli un neviens nevēlas investēt tik lielus līdzekļus tās atjaunošanā.

Db jau ziņoja, ka FKTK padome, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, ir pieņēmusi lēmumu apturēt visu RSK izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību līdz 31.01.2010. FKTK veikusi izpēti RSK uzņēmumā un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009. gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62.7 tūkstoši latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1.546 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Likvidējamā RSK apdrošināšanas «uzmet» veselības apdrošināšanas līgumus

Sanita Igaune, 23.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamā RSK apdrošināšanas AS atbilstoši likvidācijas procesa plānam, kas saskaņots FKTK, izvērtējot apdrošināšanas polišu īpašnieku intereses, nolēmusi pārtraukt privātpersonu veselības apdrošināšanas polišu darbību.

Uzņēmums aprēķinās polises īpašniekiem atlikušo apdrošināšanas prēmijas daļu, un, kuriem tāda būs, veiks atmaksu, teikts otrdien uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

Saskaņā ar FKTK saskaņoto likvidācijas plānu, Likvidējamā RSK apdrošināšanas AS uzrunāja citus tirgus dalībniekus, piedāvājot pārņemt apdrošināšanas portfeli, bet interese šobrīd izrādīta par īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

Tā kā neviens cits tirgus dalībnieks nepiedāvā privātpersonu veselības apdrošināšanu, lēmums par polišu pārtraukšanu pirms termiņa, tika atzīts par polises īpašnieku interesēm visatbilstošāko risinājumu, nodrošinot pienākošos atlīdzību izmaksu apmēru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RSK apdrošināšanas AS nepamatoti iztērējusi gandrīz pusmiljons latu

Katrīna Iļjinska, 19.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meklēs iespējas atgūt nepamatoti samaksāto naudu RSK Apdrošināšanas AS partneriem.

RSK Apdrošināšanas AS (RSK) ir nepamatoti samaksājusi vairāk nekā 480 tūkstošus latu saviem partneriem – jau iepriekš atklājies, ka RSK nepamatoti samaksājusi 464.4 tūkstošus latu SIA Trīs A brokers, taču nupat veiktajā revīzijā atklāts, ka bez iemesla samaksāti vēl 16.6 tūkstoši latu SIA Attollo brokers – tā konstatējusi Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde, liecina Db rīcībā esošais revīzijas atzinums.

Tagad RSK valdei uzdots izvērtēt iespējas atgūt šos līdzekļus. Pašreizējais RSK valdes priekšsēdētājs Juris Jansons Db norādīja, ka vēl nav sīki iepazinies ar Rīgas mēra uzdoto, taču gadījumā, ja veiktas pretlikumīgas darbības, tad noteikti meklēs iespējas zaudēto naudu atgūt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā 38 izsolīs šogad 13.maijā, un tās sākumcena noteikta 3,453 miljoni latu.

Par to liecina informācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis. RSK apdrošināšanas AS atklātā mutvārdu izsolē ar augšupejošu soli pārdod nekustamo īpašumu - zemesgabalu 2939 kvadrātmetru platībā un uz tā esošu piecu stāvu poliklīnikas ēku ar kopējo platību 5243,7 kvadrātmetri, garāžu, pagrabu zem pagalma un trīs pagalma izbūves, kas atrodas Lāčplēša ielā 38, Rīgā.

Pieteikumi dalībai izsolē uzņēmuma likvidatoram iesniedzami līdz 2010.gada 6.maijam. Jau iepriekš RSK apdrošināšanas AS likvidators Juris Jansons informēja, ka ēku plānots pārdot, lai varētu segt visas saistībasun nodrošinātu veiksmīgu kompānijas pašlikvidāciju. Rīgas dome 19.janvārī atbalstīja RSK likvidāciju. Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju likvidācijas process varētu ilgt līdz vienam gadam. Sākotnēji RSK piederēja divas ēkas - Lāčplēša ielā 38 un Lāčplēša ielā 60.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mēs jau aptaujājām visus, ko varējām – nav neviena interesenta RSK apdrošināšanas AS (RSK) iegādei. Es domāju, ko to neviens nepirks,» Db pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Šodien Finanšu un administrācijas lietu komiteja jautājumu par RSK privatizāciju atlika, jo šodien paredzēts iecelt jaunu valdes priekšsēdētāju uzņēmumā. N. Ušakovs teica, ka iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Dainis Virbalis iesniedzis atlūgumu un šodien skaidros mēram situāciju uzņēmumā un iemeslus, kādēļ pamet amatu.

Db jau ziņoja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, ir pieņēmusi lēmumu apturēt visu RSK izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību līdz 31.01.2010. FKTK veikusi izpēti RSK uzņēmumā un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009. gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62.7 tūkstoši latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1.546 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par likvidācijai paredzētās RSK Apdrošināšanas AS biznesu, neraugoties uz tās bēdīgo finanšu situāciju, joprojām ir interese

To Db apliecināja BTA, kuras līdzīpašnieks un vadītājs Gints Dandzbergs gan uzsvēra, ka šobrīd neviens apdrošinātājs piedāvājumus īsti nevar izteikt, jo nav skaidrs tas, kāda būs RSK Apdrošināšanas AS (RSK) pārdošanas procedūra.

«Primāri BTA interesē RSK bizness, tomēr viss atkarīgs no piedāvājuma un cenas,» tā viņš. Arī Gjensidige Baltic pārstāve Jana Norvele neapliecina, ka kompānijai neinteresētu RSK bizness. Tiesa, viņa norāda, ka «iespējas pārņemt RSK portfeli ir atkarīgas no darījuma satura un kompānijas tehnisko rezervju seguma». Tas ir pretēji Rīgas mēra Nila Ušakova iepriekš Db teiktajam, ka «mēs jau aptaujājām visus, ko varējām - nav neviena interesenta RSK iegādei. Es domāju, ka to neviens nepirks». Tikmēr Baltas vadība atzina, ka uzņēmums vienmēr izskata biznesa paplašināšanas iespējas, Db informēja kompānijas komunikāciju vadītāja Kristīne Martinsone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šodien lems par RSK apdrošināšanas AS likvidāciju

, 19.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome šodien lems par RSK apdrošināšanas AS (RSK) likvidāciju, liecina domes sēdes darba kārtība.

Rīgas mērs Nils Ušakovs uzskata, ka RSK jālikvidē, jo tam ir apturētas licences, uzņēmums strādājis ar 3 miljonu latu zaudējumiem, un dēļ šādas situācijas to neviens nevēlēsies pirkt. Lai gan citas apdrošināšanas sabiedrības iepriekš Db atzina, ka interese par RSK joprojām esot.

N. Ušakovs arī uzdevis RSK valdei izskatīt iespējas atgūt RSK darījumos nepamatoti izlietoto naudu kopumā 480 tūkstošu latu apmērā. Šāda summa nosacīti sadalāma divās daļās – par lielākās daļas (apmēram 460 tūkst. Ls) izšķērdēšanu jau ir uzsākts kriminālprocess pret RSK bijušo valdi, savukārt vēl 16 tūkst. Ls nepamatota iztērēšana atklājās tikai pērn gada beigās veiktajā revīzijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

RSK piedzīs pārtērētos veselības apdrošināšanas polišu limitus

Ieva Mārtiņa, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamā RSK apdrošināšanas AS, kuras portfelī lielāko daļu veido veselības apdrošināšana, aktīvi uzsākusi vērst prasības pret apdrošināšanas polises īpašniekiem, kuri pārtērējuši veselības apdrošināšanas limitus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E. Gulbja laboratorijai pārmet Rīgas slimokases likvidācijas kavēšanu

Vēsma Lēvalde, 26.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS (RSK) bijusi spiesta uz laiku atsaukt nekustamā īpašuma Lāčplēša ielā 38 izsoli, jo ēka pieteikta kā ķīla SIA E. Gulbja laboratorija prasībā tiesā par parādu piedziņu.

RSK likvidācijas procesa ietvaros bijis plānots pēc parādu segšanas kārtības un grafika saskaņošanas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) norēķināties ar visiem kreditoriem divu līdz trīs mēnešu laikā, pausts preses paziņojumā, apgalvojot, ka šai periodā bija būtiski iespējami ātrāk un par augstāku cenu atsavināt minēto nekustamo īpašumu. Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS likvidators Juris Jansons uzskata, ka šāda SIA E. Gulbja laboratorija rīcība pirms kreditoru prasījumu pieteikšanas termiņa beigām ir nesamērīga, turklāt būtiski var aizskart citu kreditoru, tai skaitā apdrošināto fizisko personu, intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Tiesībsarga Jansona bijušo amatu pildīts Ineta Luste

Elīna Pankovska, 15.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības likvidējamās RSK apdrošināšanas AS akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par likvidatora Jura Jansona atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās.

Viņš amatu atstāj, jo ir ievēlēts tiesībsarga amatā, DB informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Par RSK apdrošināšanas AS likvidatori iecelta Ineta Luste, kas līdz šim pildīja uzņēmuma Finanšu departamenta direktores pienākumus.

DB jau rakstīja, ka šā gada janvārī veiksmīgi notika RSK apdrošināšanas AS kustamās mantas izsole, kurā tika nosolīta apmēram puse no visām mantām.

RSK īpašnieks ir Rīgas dome. Tā 2010. gada 19.janvārī atbalstīja RSK likvidāciju. Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmumu pašlaik anulētas visas RSK licences apdrošināšanas veikšanai un jauni līgumi ar klientiem netiek slēgti. Pagājušā gada novembrī par 1,51 milj. Ls izsolē tika pārdota arī RSK ēka Lāčplēša ielā 38.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs KNAB ir nosūtījis materiālus par iespējamu mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljons latu.

Informācija, kas ir atklājusies RSK likvidācijas procesā liek secināt, ka jau pirms gada RSK ir bijusi uz maksātnespējas robežas un jau tad bijis jārisina jautājums par uzņēmuma turpmāko darbību. Paralēli, iespējams, tika izkrāpti ievērojami pašvaldības līdzekļi, savukārt desmitiem tūkstošu maznodrošināto Rīgas iedzīvotāju tika radītas problēmas saistībā ar polišu izmantošanu. «Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem norādīja N. Ušakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Neviens nevēlas iegādāties RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā

Elīna Pankovska, 07.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ceturto reiz nav izdevies pārdot Rīgas pašvaldībai piederošo likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā 38.

Arī šoreiz nebija pieteicies neviens pretendents uz tāpēc ar likvidatora lēmumu izsole atzīta par nenotikušu, bet tālākā rīcība tiks saskaņota ar akcionāru, proti, Rīgas domi, DB pastāstīja pārstāve Laila Raiskuma.

Izsoles ar lejupejošu soli sākuma cena bija noteikta 2,13milj. Ls. Jau ziņots, ka izsolē ar lejupejošu soli piedāvāts iegādāties nekustamo īpašumu - zemes gabalu 2939 kvadrātmetru platībā un uz tā esošu piecu stāvu poliklīnikas ēku, garāžu, pagrabu zem pagalma un trīs pagalma izbūves, kas atrodas Lāčplēša ielā 38, Rīgā.

Sākotnēji RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā 38 bija plānots izsolīt 2010.gada 13.maijā, un tās sākumcena izsolei ar augšupejošu soli tika noteikta 3,453 miljoni latu, taču tai nepieteicās neviens pretendents. Arī pārējās atkārtotās izsoles dažādu iemeslu dēļ tika atceltas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsolīs RSK ēku un daļas Rakstnieku poliklīnikā

Elīna Pankovska, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī notiks divas ar RSK apdrošināšanu AS saistītas izsoles. Proti, tiks izsolītas RSK apdrošināšanai AS piederošās kapitāldaļas SIA Rakstnieku poliklīnika, kā arī atkārtoti pati RSK ēka.

Pirmā izsole notiks šā gada 6.oktobrī, kurā kopumā tiks izsolītas 100 RSK apdrošināšanai piederošās Rakstnieku poliklīnikas kapitāldaļas, kas veido 12,89% no kopējā pamatkapitāldaļu skaita. Izsoles sākuma cena ir 1,6 tūkst. Ls, liecina informācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Savukārt šā gada 15.oktobrī jau piekto reizi mēģinās izsolīt RSK apdrošināšanas ēku Lāčplēša ielā 38. Šoreiz sākuma cena ir noteikta 1,7 milj. Ls apmērā. Izsole notiks ar lejupejošu soli.

Jāatgādina, ka iepriekš uz izsolēm nebija pieteicies neviens pretendents, tāpēc ar likvidatora lēmumu izsoles tika atzītas par nenotikušām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome ir pieņēmusi lēmumu likvidēt RSK Apdrošināšanas AS, liecina Rīgas domes informācija.

Jau ziņots, ka RSK nolemts likvidēt, jo tam ir apturētas licences, uzņēmums strādājis ar 3 miljonu latu zaudējumiem, un dēļ šādas situācijas to neviens nevēloties pirkt. Lai gan citas apdrošināšanas sabiedrības iepriekš Db atzina, ka interese par RSK joprojām esot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Likvidējamā RSK izsolīs automašīnu, mākslas priekšmetus, datortehniku, biroja mēbeles

Ieva Mārtiņa, 03.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad 12. janvārī Rīgas domei piederošā likvidējamā RSK Apdrošināšanas AS atklātā, mutiskā izsolē ar augšupejošu soli pārdos kustamo mantu – automašīnu, mākslas priekšmetus, datortehniku, biroja mēbeles un aprīkojumu.

Izsolē, kas notiks Lāčplēša ielā 38, tiks pārdota 2005. gadā iegādātā vieglā automašīna Mercedes –Benz Viano par sākumcenu 5 760 lati, kā arī monitori, datori, printeri, kur cena svārstās no pāris latiem līdz vairāk nekā 100 latiem, liecina informācija RSK Apdrošināšamas AS mājas lapā. Izsolē tiek pārdotas gleznas – Valda Opmaņa Lauku ziedi ar sākumcenu 102 lati un Intas Bērentes- Strengas glezna Iedoma ar sākumcenu 60 lati. Tāpat izsolē varēs iegādāties seifu, grāmatu plauktus, galdus, skapjus, telefonus, u.c. kustamo mantu.

Paredzēts, ka objektiem, kam izsoles sākumcena noteikta 1 - 49 Ls, augšupejošais solis ir viens lats, objektiem, kam izsoles sākumcena noteikta vienāda vai lielāka kā 50 Ls, augšupejošais solis ir desmit lati, bet objektiem, kuru izsoles sākumcena noteikta vienāda vai lielāka kā 1 000 Ls - augšupejošais solis ir 100 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veiksmīgi notikusi RSK kustāmās mantas izsole

Andra Briekmane, 12.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS kustamās mantas izsole notikusi veiksmīga, jo nosolīta apmēram puse no visām mantām. Tā trešdien, 12. janvārī, notikušās izsoles rezultātus vērtē izsoles vadītāja un RSK galvenā juriskonsulte Baiba Lietiņa.

«Interese par to bija liela, bet gala rezultāti tiks apstiprināti pēc piecām dienām, kad būs saņemti visi maksājumi. Līdz tam vēl kas var mainīties, jo pastāv iespēja, ka kāds no uzvarētājiem var atteikties vai nesamaksāt. Kad rezultāti būs apstiprināti, tos publicēsim savā mājas lapā.»

RSK īpašnieks ir Rīgas dome. Tā 2010. gada 19.janvārī atbalstīja RSK likvidāciju. Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmumu pašlaik anulētas visas RSK licences apdrošināšanas veikšanai un jauni līgumi ar klientiem netiek slēgti. Pagājušā gada novembrī par 1,51 miljonu izsolē tika pārdota arī RSK ēka Lāčplēša ielā 38.

Komentāri

Pievienot komentāru