Finanses

FKTK brīdina par nelikumīgu pakalpojumu sniedzēju no Lielbritānijas

Sandra Dieziņa, 17.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi paziņojumu no Lielbritānijas finanšu sektora uzraudzības iestādes par kompānijas William Smith and Company neatļautu darbības veikšanu Lielbritānijā.

Šī kompānija kā vienu no savām adresēm savā mājas lapā internetā ir norādījusi arī adresi Latvijā – Rīgā, Brīvības ielā 103-1A, LV-1001. FSA ir informējusi Komisiju, ka Lielbritānijas uzraudzības iestāde kompānijai William Smith and Company nav devusi atļauju darbībai Lielbritānijā.

Komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece brīdina, ka kompānijai William Smith and Company arī Latvijā nav Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā izsniegtas licences darbībai ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai. Tādējādi tai arī Latvijā nav tiesību ne piedāvāt, ne arī sniegt ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus. William Smith and Company Latvijas Komercreģistrā kā juridiska persona Komerclikumā noteiktajā kārtībā nav reģistrēta.Anna Dravniece uzsver, ka nelicencēta komercdarbība, pieņemot noguldījumus vai piesaistot ieguldījumus, ir krimināli sodāma darbība.

Komentāri

Pievienot komentāru