Finanses

FKTK izsniegs licenci Ķekavas novada kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai

Žanete Hāka, 21.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izsniegt licenci jaundibinātajai Ķekavas novada kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai.

Kā informēja FKTK, izvērtējot sabiedrības plānoto darbību, finansiālo prognozi turpmākajiem trim darbības gadiem un sabiedrības iekšējās kontroles sistēmu, FKTK konstatēja, ka iesniegtie dokumenti dod skaidru priekšstatu par plānoto sabiedrības darbību un tai atbilstošo struktūru un organizāciju.

Tāpat FKTK padome neiebilda, ka par Ķekavas novada kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības valdes priekšsēdētāju ir iecelts Ēriks Linters, valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pilda Ronalds Teivāns, valdes locekļa pienākumus Raitis Teivāns, savukārt Mārīte Foršū ir Iekšējā revīzijas dienesta vadītāja.

Ķekavas novada kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība tiek veidota pēc teritoriālā principa un tās dibinātāji ir 22 fiziskās personas, kuras dzīvo vienā administratīvajā teritorijā vai ir nekustamā īpašuma īpašnieki.

Šobrīd Latvijā FKTK licenci ir saņēmušas 34 kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības. Pēc FKTK datiem šī gada pirmajos trīs mēnešos krājaizdevu sabiedrību biedru noguldījumu atlikums, kas ir galvenais sabiedrību piesaistīto līdzekļu avots, palielinājās par 422 tūkstošiem latu jeb 4.3% un marta beigās sasniedza 10,3 miljonus latu.

Šajā periodā krājaizdevu sabiedrības kopā nopelnīja 103 tūkstošus latu jeb par 12% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Pirmajā ceturksnī ar peļņu strādāja 23 krājaizdevu sabiedrības, kopā nopelnot 110.5 tūkst. latu, savukārt pārējo sabiedrību zaudējumi kopā sasniedza 7,6 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru