Citas ziņas

Fontaine Ent. vēršas tiesā ar prasību pret ugunsdzēsējiem

Vēsma Lēvalde, 06.05.2011

Jaunākais izdevums

SIA Fontaine Ent. iesniegusi tiesā prasību pret Valsts ugunsdzēsības dienestu, pieprasot kompensāciju par ugunsgrēkā zaudēto inventāru un zaudējumiem uzņēmuma dīkstāves periodā par vairāk nekā 170,5 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Liepājas ūdens vadītājs nepievienojas Fonteinam makšķerēšanā

Dienas Bizness, 10.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas ūdens vadītājs Andis Dejus neatsaucās uzņēmēja Stīna Lorensa jeb mūziķa Luī Fonteina aicinājumam un neieradās uz «no kakām tīro zivju» makšķerēšanu pasākumu. Pats Fonteins secināja, ka tas ir gana loģiski, ka aicinātais viesis nav ieradies «jo ir taču saprotami, ka neēdīs zivis, kas dzīvo netīrā ūdenī». Tādejādi L. Fonteins arī netika pie loma, ko pagatavot.

Dienas Bizness jau vēstīja, ka uzņēmējs Stīns Lorenss jeb mūziķis Luī Fonteins uzaicinājis pašvaldības SIA Liepājas ūdens vadītāju Andi Dejus uz makšķerēšanas sestdienu Liepājas Tirdzniecības kanālā. Savu aicinājumu viņš izteicis portālā irliepaja.lv, atbildot uz iepriekš publiskoto SIA Liepājas ūdensvadītāja Anda Dejus vēstuli, kurā apgalvots, ka problēmas Vecliepājas promenādē ir novērstas. A.Dejus norāda arī, ka 2007.gadā, slēdzot līgumu par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, S.Lorenss piekritis ekspluatēt esošos (t.i. vecos) kanalizācijas tīklus un inženiertehniskās būves savas piederības robežās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins uzaicina Liepājas ūdens vadītāju uz «no kakām tīro zivju ķeršanu»

Vēsma Lēvalde, 08.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Stīns Lorenss jeb mūziķis Luī Fonteins uzaicinājis pašvaldības SIA Liepājas ūdens vadītāju Andi Dejus uz makšķerēšanas sestdienu Liepājas Tirdzniecības kanālā.

Savu aicinājumu viņš izteicis portālā irliepaja.lv, atbildot uz iepriekš publiskoto SIA Liepājas ūdens vadītāja Anda Dejus vēstuli, kurā apgalvots, ka problēmas Vecliepājas promenādē ir novērstas. A.Dejus norāda arī, ka 2007.gadā, slēdzot līgumu par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, S.Lorenss piekritis ekspluatēt esošos (t.i. vecos) kanalizācijas tīklus un inženiertehniskās būves savas piederības robežās.

Savulaik, projektējot Promenādes inženierkomunikācijas, bija paredzēts tās izcelt ārā no Promenādes un novirzīt kanalizācijas notekūdeņus uz Jūras ielu, tādējādi pilnībā atrisinot kanalizācijas notekūdeņu novadīšanas problēmas. «Uzņēmēji, kā, piemēram, Ivars Kesenfelda kungs, kuri uzskatīja, ka, uzsākot biznesu un samaksājot nedaudz vairāk – tā ir investīcija nākotnē – tā arī izdarīja, un šodien Promenāde Hotel nezina bēdu,» pauž Liepājas ūdens vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins: latviešu izceļošana uz ārzemēm ir «stulba»

Jānis Rancāns, 26.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu izceļošana uz ārzemēm ir «stulba» un šāda bēgšana ir vieglākā izeja, šķiet uzņēmējam un mūziķim Luijam Fonteinam (Stīns Lorenss). Savukārt apgalvojums, ka Latvijā nevar atrast darbu neesot patiess, jo pašam mūziķim nereti bijušas grūtības atrast piemērotus cilvēkus.

«Man šķiet, ka tas ir stulbi. Tā ir vieglākā izeja – bēgt, bēgt, bēgt. Daudziem no aizbraucējiem ārzemēs ir nepatīkams un slikti apmaksāts darbs, kuru neviens cits negrib uzņemties. Tāpat nākas maksāt ļoti augstu īres maksu, dzīvot gandrīz kā suņiem, dalot mazu dzīvoklīti ar daudziem citiem. Pēc rēķinu nomaksas nekas pāri nepaliek,» intervijā portālam Liepaja24.lv sacīja L. Fonteins.

Mūziķis piebilda, ka aizbraucēji sākot justies kaut kādā veidā īpašāki vai svarīgāki par palicējiem, un, apciemojot Latviju, mēdz runāt ar britu akcentu. L. Fonteins norādīja, ka imigranti neveidojot vidi ap sevi, bet «tikai strādā un tērē naudu turpat uz vietas [ārzemēs]». Mūziķim tas atgādinot «zelta drudzi» ASV agrīnajās dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Par Liepājas viesnīcas Fontaine Hotel Royal ēkas īpašnieku kļūs UPB holdinga akcionārs Māris Mors

LETA, 12.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Liepājas viesnīcas Fontaine Hotel Royal ēkas jauno īpašnieku kļūs UPB holdinga akcionārs Māris Mors, aģentūrai LETA apliecināja uzņēmējs.

Mors norādīja, ka patlaban viņu vēl nevarot dēvēt par viesnīcas Fontaine Hotel Royal ēkas oficiālo īpašnieku, jo darījums nav vēl līdz galam noslēgts. Tā noslēgums, pēc uzņēmēja teiktā, sagaidāms šā gada augustā. Taujāts, kāda ir darījuma kopējā summa, Mors norādīja, ka tā iespējams vēl var mainīties, tāpēc pašlaik nav iespējams atklāt neko konkrētu.

Uzņēmējs sacīja, ka viesnīcu viņš iegādājies kopā ar savu dzīvesbiedri, ar kuru pēc darījuma noslēgšanas plānots savstarpēji pārrunāt tālākos plānus saistībā ar Fontaine Royal Hotel ēku.Mors uzsvēra, ka detalizētāku informāciju par viesnīcas tālāko nākotni būs iespējams uzzināt tikai augustā pēc tās ēkas iegādes darījuma noslēgšanas.Kā ziņots, šā gada maijā līdzšinējās ēkas Liepājā, Stūrmaņu ielā 1 īpašnieks, uzņēmējs Stēns Lorenss, kurš labāk pazīstams kā Luijs Fonteins, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ēka patiešām ir pārdota un tā no šā gada 1.oktobra nonāks jaunā īpašnieka pārziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins atkal gatavojas vēlēšanām

Vēsma Lēvalde, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts Stīns Lorenss kļuvis par partijas Reģionu alianse Liepājas pārstāvniecības vadītāju.

Reģionu alianse ir orientēta uz Latvijas laukiem un mazpilsētām. Faktu par iestāšanos partijā portālam irliepaja.lv apliecinājis pats S. Lorenss, plašākus komentārus tomēr nav sniedzis, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Reģionu alianses valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence pastāstījis, ka Lorenss partijā uzņemts 20.martā. A. Ence arī nenoliedz, ka Lorensa iestāšanās Reģionu aliansē saistīta ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kurās viņš plāno startēt, veidojot Reģionu alianses sarakstu Liepājā.

Stīna Lorensa, pazīstama arī kā mūziķis Luijs Fonteins, ekscentriskais publiskais tēls pagaidām Reģionu alianses valdes priekšsēdētāju nebaida. «Katrs mēs esam ar savām īpatnībām, cits lielākām, cits mazākām,» portālam teicis Ence, skaidrojot, ka viņa vadītā partija ļaujot tās pārstāvjiem uz vietām rīkoties pēc saviem ieskatiem, bez diktāta no valdes puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi izsolē pārdevusi divus bijušos Jūras spēku patruļkuģus. Vienu no tiem iegādājies Liepājas uzņēmējs Stīns Lorenss, kuru pazīst arī ar pseidonīmu Luijs Fonteins, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Faktu, ka kuģis pieder Stīnam Lorensam, Kursas Laikam apstiprināja pats uzņēmējs. No izsoles brīža jau pagājušas divas nedēļas, kuru laikā vajadzēja norēķināties par kuģi. «P-03 Linga tagad pieder man, tā ir taisnība. Vairāk es šobrīd nevēlos runāt,» telefonā skanēja svinīga Stīna Lorensa balss.

Kuģa izsoles sākuma cena bija 6300 eiro, kas atbilst kuģu metāllūžņu cenai, pēc SIA Dzieti veiktā novērtējuma. Patruļkuģi P03-Linga 26. martā izsolē pārdeva par 12 800 eiro.

Kuģis P0-3 Linga Jūras spēku reģistrā ierakstīts 2001. gada jūnijā. Šobrīd tas no reģistra ir izslēgts. Tas būvēts 1968. gadā Norvēģijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts Stīns Lorenss jeb mūziķis un uzņēmējs Fonteins iesniedzis Liepājas domē konceptuālu priekšlikumu kopumu tūrisma nozares attīstībai.

Daļa priekšlikumu ir vērā ņemami, turklāt ir lietas, kur pašvaldības un S. Lorensa redzējums pilnībā sakrīt, Db.lv iesniegto dokumentu vērtē Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš. Tomēr esot arī idejas, kuras Liepājā objektīvu apstākļu dēļ nav iespējamas.

S. Lorenss analizējis transporta sistēmu Liepājā, norādot, ka tūrisma attīstība maz iespējama, ja nav gaisa satiksmes. «Transports ir pirmais solis tūrista veiksmīgai nokļūšanai pilsētā. Šajā ziņā Liepāja ir ļoti sliktā pozīcijā un būs tik ilgi, kamēr Liepājas lidostā nebūs atjaunota regulāra satiksme ar kādu no Vācijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Krievijas pilsētām, un reisi būtu vismaz reizi dienā. Tikpat svarīgi būtu arī nodrošināt regulāru prāmju satiksmi ar kaimiņvalstīm Zviedriju, Krieviju (Sanktpēterburgu), Vāciju, Poliju un Dāniju,» norāda uzņēmējs. Viņš uzsver, ka Liepājai vēlams sadarboties ar Palangas lidostu, kamēr nav pabeigta Liepājas lidostas rekonstrukcija. Pēc nozīmīguma nākamās, ar kurām Liepājai jāsadarbojas, ir Rīga un Kauņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dāņu izcelsmes Liepājas uzņēmējs un mūziķis, kādreizējais Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss, kurš labāk pazīstams kā Luijs Fonteins, nopircis zvejas kuģi.

Fonteins apstiprināja, ka Dānijā veicis šādu pirkumu. Aptuvenā pirkuma summa esot virs 1000 eiro. Pagājušā gadsimta 40.gadu sākumā būvētais kuģis Spurn pašlaik pietauvots Liepājas Tirdniecības kanālā iepretim klubam Fontaine Palace.

Savulaik kuģis izmantots zvejošanai, bet pašlaik zvejošanas aprīkojuma uz tā vairs neesot. Fonteins atzina, ka kuģi viņš, protams, neizmantos zvejošanai, bet gan izklaides braucieniem un, iespējams, tālākiem ceļojumiem. Vispirms gan plānots veikt kuģa remontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmējs Stīns Lorenss no bijušā politiskā partnera vēlas piedzīt 9000 latu

Vēsma Lēvalde, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs un mūziķis Stīns Lorenss jeb Luī Fonteins nosūtījis rēķinu bijušajam politiskajam partnerim iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Edgaram Krūmiņam (Vienotība) par izdevumiem, kas saistīti ar abu savstarpējo tiesāšanos.

Kopējā rēķina summa ir 9000 latu, un tas ietver divu advokātu pakalpojumu izmaksas lietā, kurā E. Krūmiņš zaudēja visās instancēs - 5000 latu. Tāpat rēķinā ieskaitīta morālā kompensācija 3000 latu apmērā un maksa par Stīna Lorensa laika izniekošanu - 1000 latu.

«Mani padara dusmīgu tas, ka Edgars Krūmiņš nav mācījies no neveiksmīgajiem mēģinājumiem mani šantažēt un atkal mēģina tikt lielajā politikā. Pēc uzvaras tiesā man bija gana un es izlēmu likties mierā. Tomēr pēc likuma man ir doti 10 gadi, kuru laikā varu pieprasīt kompensāciju no Krūmiņa par izmaksām, ko šī prāva no manis ir prasījusi. Tā kā man jau metās nelabi ieraugot viņa seju vien, izlēmu neizmantot šīs tiesības, taču pēc nesenajiem notikumiem, redzot, ka Edgars Krūmiņs tomēr uzstājīgi cenšas kļūt par pilnvērtīgu politiķi, mainīju savas domas, jo uzskatu, ka viņš Latvijai nesīs tikai postu,» raksta dāņu uzņēmējs atklātā vēstulē presei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins nodēvē Liepājas mēru par mazo Lembergu

Vēsma Lēvalde, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kā sviežas, mazais Lemberg – izklaidējies kopā ar sliktajiem zēniem, kā to jau sen vajadzēja darīt ?» presei izplatītā paziņojumā Liepājas mēru Uldi Sesku uzrunā dāņu uzņēmējs Stīns Lorenss (Luī Fonteins).

S. Lorenss raksta, ka, sekojot Ulda Seska karjerai, secinājis, ka viņš visu laiku atbalstījis «bijušos un esošos politikas sliktos zēnus – Lembergu, Šķēli, Šleseru, bet tikko kā mākoņi ap viņa tā brīža elku sabiezē, viņš veiksmīgi atrod jaunu figūru, pie kuras pieķerties. Tomēr izskatās, ka beidzot viņam vairs nav jaunu draugu ar ko spēlēties, tāpēc viņš paliek kopā ar savu politisko gangsteru ģimeni,» teikts paziņojumā.

Uzņēmējs pārmet, ka pašvaldība izmanto sev draudzīgo presi, lai zīmētu visu, kas notiek Liepājā, rožainās krāsās, bet tas ne tuvu neesot tik labi, cik varētu būt, ja mēra krēslā sēdētu kāds cits. Tieši vēlme mainīt pašvaldības vadītāju savulaik esot likusi S. Lorensam doties politikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Fonteins: Liepājā gar promenādi peld kakas

Vēsma Lēvalde, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts un uzņēmējs Stīns Lorenss jeb mūziķis Fonteins izsūtījis atklātu vēstuli pašvaldībai un plašsaziņas līdzekļiem, kurā apgalvo, ka «kakas peld gar promenādi», un pieprasa zaudējumu kompensāciju saistībā ar kanalizācijas problēmām, ko viņam radījusi, viņaprāt, PSIA Liepājas ūdens nolaidība.

Laika posmā no Ziemassvētkiem līdz Jaunajam gadam SIA Fontaine Ent. pārstāvji vairākas reizes sazinājušies ar PSIA Liepājas ūdens, lai informētu par notekūdeņu sistēmas darbības traucējumiem kanalizācijas sistēmā, kas savieno pilsētas kanalizāciju ar SIA Fontaine Ent. piederošajiem īpašumiem Fontaine Royal Hotel, Fontaine Palace un Deli Snack. Taču ūdens un kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanas uzņēmumā norādīts, ka promenāde nav viņu atbildības lokā.

Turpināt viesnīcas darbu, ja no grīdas smeļas kanalizācija, nav bijis iespējams, tāpēc nācies noalgot kādu uzņēmumu no Grobiņas, lai tas atklātu un novērstu radušos problēmu. Tīrot kanalizācijas caurules, kļuvis skaidrs, ka problēma ir pilsētas kanalizācijā, apgalvots vēstulē. S.Lorenss norāda, ka problēma slēpjas caurulēs, kuras, izbūvējot promenādi, it kā esot nomainītas. Tomēr notekūdeņu kolektori esot pilni ar veciem ķieģeļiem, kas drūp un krīt, jo tie ir 100 gadus veci un pilni ar cementu, smiltīm un «vēl velns sazin ko».

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pāvilostā pusgrimis stāv uzņēmēja Fonteina kuģis

LETA, 03.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvilostā, Sakas upes kreisajā krastā, pusgrimis stāv uzņēmēja un mūziķa, kādreizējā Liepājas deputāta Luija Fonteina (Stēns Lorenss) kuģis «Spurn».

Kuģis Pāvilostas ostā nogrimis jau aizvadītā gada rudens izskaņā un pašvaldība organizējusi tā izcelšanu un nogādāšanu citviet.

Pāvilostas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova skaidroja, ka šobrīd Fonteina kuģis joprojām pusgrimis, bet nostiprināts stāv Sakas upes kreisajā krastā.

Pāvilostas novada dome novembra beigās lēma segt Sakas upē nogrimušā kuģa «Spurn» izcelšanas darbu izmaksas pakalpojuma sniedzējam, lēšot aptuvenās izmaksas 5445 eiro apmērā. Tāpat dome šajā sēdē lēma uzdot pašvaldības juristēm sagatavot prasību iesniegšanai tiesā par izdevumu piedziņu no SIA «Fontaine. Ent.».

«Lai gan šobrīd vides piesārņojuma draudi nepastāv, tomēr pašvaldības mērķis un nostāja ir pēc iespējas ātrāk izcelt kuģi no Sakas upes un piedzīt no kuģa īpašnieka visus pašvaldībai un ostas pārvaldei līdz šim radušos izdevumus,» uzsvēra pašvaldības pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā atvērs striptīzbāru abiem dzimumiem

Vēsma Lēvalde, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā Vecās ostmalas promenādē top jauns striptīzbārs, kura durvis plāno vērt nākamā gada sākumā.

Bārs darbosies viesnīcas Fontaine Royal ēkas pirmajā stāvā, līdzās intīmpreču veikalam. Tā īpašnieks gan nebūšot viesnīcas saimnieks Stīns Lorenss jeb Fonteins, bet gan cits dāņu uzņēmējs, kuram pieder intīmpreču veikals, DB informēja Fontaine Royal pārstāvis Jānis Enkuzēns. Paredzēts, ka šajā bārā varēs vērot ne tikai kailu meiteņu priekšnesumus, bet laiku pa laikam striptīzu dejos arī puiši, ziņo vietējais laikraksts Kurzemes Vārds.

Līdz šim Liepājā striptīzu bija iespējams vērot naktsklubā Big7, kā arī Fontaine Royal bārā Prison bar.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien pie Liepājas ostas Jahtu ostas piestātnes nogrimis Dānijā reģistrēts kuģis Spurn, kas tur atradās no pagājušās vasaras, informē Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Kuģa īpašnieks ir Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorenss. Notikuma vietā ieradās atbildīgie dienesti, lai izvērtētu notikušo un kopā ar īpašnieku risinātu jautājumu par tālāko rīcību.

Nogrimušo kuģi pamanīja Liepājas ostas loču kuģa Austra komanda un plkst. 8:20 par notikušo informēja Kapteiņdienesta operatoru, kas saskaņā ar ostas drošības noteikumiem informēja atbildīgos dienestus. Liepājas ostas kontroles dienesta vadītājs Imants Aizkalns norādīja, ka šobrīd vēl pāragri runāt par to kādi ir kuģa nogrimšanas iemesli, uzsverot, ka kuģis ir bijis sliktā tehniskā kārtībā un uz tā neesot bijis sargs, kas nodrošinātu kuģa uzturēšanu arī pie zemām ārgaisa temperatūrām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Boatpark Pavilosta noslēgusi Jahtu apkopes centra būvniecību Sakas upes kreisajā krastā Pāvilostā. Tas nodots ekspluatācijā. Jau zināms uzņēmuma pirmais klients – tas ir Liepājas uzņēmējs Stīns Lorenss, reģionālajam laikrakstam Kursas Laiks atklājis Pāvilostas ostas kapteinis Ronalds Griškēvičs.

Laivu remonta centra ēka ir praktiski gatava, tajā jau var notikt darbi, atlikuši vien ofisa telpu remontdarbi. «Tas ir ļoti nozīmīgs ostas attīstības posms, jo tagad praktiski ir redzams, ka Pāvilostā varam uzņemt jahtas gan ziemošanai, gan remontam. Ir vēl daudz darba Sakas upes kreisā krasta nostiprināšanā, tomēr būtiskākais ir noticis - uzņēmēji uzsākuši darbu, kas ieviesīs papildu dzīvību visās ostas darbības jomās,» uzsver R. Griškēvičs.

Par pirmo remonta centra klientu kļuvis Stīns Lorenss ar kuģi Spurn, kas Liepājā pērn decembrī nogrima. «Kuģim nebūs nepieciešamas uzņēmuma telpas, tomēr reāli viņš ir pirmais uzņēmuma klients, jo pakalpojumus viņam sniedz Boatpark Pavilosta,» pastāsta R. Griškēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteina festivāla sauklis būs Cool in Hell

Vēsma Lēvalde, 19.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau septīto reizi no 10. līdz 12. augustam Liepājas centrā mūziķis un uzņēmējs Stīns Lorenss jeb Louie Fontaine rīko rokmūzikas festivālu Fontaine Festival.

Katru gadu festivālam ir sava devīze jeb sauklis, šogad tas skan Cool in Hell jeb Ellē ir forši, informē festivāla rīkotājs. Trīs dienās festivālā uzstāsies ap 30 ārzemju un Latvijas grupas. Koncertu norišu vietu skaits paliks nemainīgs, mūziķi kāps uz Gypsy Camp, kluba Fontaine Palace, Fire Bar, Prison un Acropolis skatuvēm.

Lielāks uzsvars tiks likts uz pasākuma teritorijas labiekartojumu, sola S. Lorenss. Jau pērn festivālu eksperts Latvijā – radio dīdžejs Toms Grēviņš – atzina, ka Fontaine Festival ir labākās un tīrākās tualetes, kādas jebkad līdzīgos pasākumos būtu redzējis. Šogad būs ierīkotas arī dušas ar siltu ūdeni, telšu pilsētiņa jeb kempings un iekārtota vieta autotreileriem. Pirmās 200 biļetes uz visām festivāla dienām varēs iegādāties par sešiem latiem vai septiņiem latiem ar iekļautu telts vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome ar balsu vairākumu nolēmusi atvēlēt 100 tūkstošus eiro starptautiska rallija norisei, kas ļautu Liepāju iepazīt Eurosport TV skatītājiem.

Rallija Intercontinental Rally Challenge organizēšanu Kurzemē no Latvijas puses organizē biedrība RA Motosport, kas šā gada martā nosūtījusi Liepājas domei vēstuli par iespēju līdzdarboties IRC norisē, organizējot vienu no rallija posmiem Liepājā un Ventspilī. No katras pašvaldības tas prasītu 100 tūkstošus eiro, vēl 140,5 tūkstoši eiro jau piešķirti 10.jūlija MK sēdē no valsts budžeta. Kopā rallija posma organizēšanai nepieciešami 700 tūkstoši latu, informē RA Motosport.

IRC posms Kurzemē plānots 2013.gada februārī, kas ir tūrisma tukšā sezona, domes sēdē uzsvēra vairāki domes koalīcijas deputāti. Rallija posms dotu iespēju pelnīt pilsētas viesnīcām un sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, turklāt pilsētu mēri tiktu aicināti piedalīties balvu pasniegšanā un preses konferencē, ko translēs Eurosport TV kanāls. Arī uz rallija automašīnām būšot sponsoru logo, tāpat pilsētu reklāma būs izvietota uz preses sienas, pie kuras intervē sportistus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 26. maijā, Pāvilostas ostā ielaists uzņēmējam Stīnam Lorensam (zināms arī kā Luijs Fonteins) piederošais kuģis Spurn, vēsta reģionālais portāls Rekurzeme.

Kuģis pēc incidenta Liepājā, kad tas gandrīz nogrima, tikai aizstūrēts uz Pāvilostu. Tur kuģis tika izvilkts krasta dokos un remontēts.

Video, kurā redzama kuģa ielaišana ūdenī, skatieties, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins saņem solījumu novērst kanalizācijas problēmas Liepājas centrā

Vēsma Lēvalde, 11.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības kapitālsabiedrība Liepājas ūdens plāno 2013.gada pavasarī sākt kanalizācijas sistēmas rekonstrukciju Promenādē, kas ir viens no pilsētas centra aktīvākajiem kvartāliem.

«SIA Liepājas ūdens jau no deviņdesmito gadu vidus realizē apjomīgus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu uzlabošanas projektus, kā rezultātā ir nomainīti vairāki desmiti kilometru ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, rekonstruētas vai no jauna uzbūvētas 18 kanalizācijas notekūdeņu pārsūknēšanas stacijas, kā arī no jauna uzbūvētas divas dzeramā ūdens attīrīšanas stacijas un rekonstruētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Šķēdē. Diemžēl jāatzīst, ka milzīgs darba apjoms vēl priekšā, lai varētu teikt, ka ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma Liepājā ir sakārtota pilnībā,» vēstulē Fontaine Ent. īpašniekam Stīnam Lorensam raksta PSIA Liepājas ūdens vadītājs Andis Dejus. Tādēļ saskaņā ar SIA Liepājas ūdens 2013. gada darba plānu ir paredzēts turpināt agrāk iesākto kanalizācijas sistēmas rekonstrukciju Liepājas pilsētā, tai skaitā arī Promenādē, kas sāksies jau pavasarī, solīts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde atteikusies no Liepājas viesnīcas Fontaine Hotel Royal ēkas pirmpirkuma tiesībām, aģentūru LETA informēja SEZ pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Zeme, uz kuras atrodas viesnīca, ir Liepājas ostas teritorija, bet viesnīcas ēku Stūrmaņu ielā 1 tās līdzšinējais īpašnieks Stēns Lorenss, kurš labāk pazīstams kā Luijs Fonteins, nolēmis pārdot UPB holdinga akcionāram Mārim Moram. Ņemot vērā šo darījumu un to, ka viesnīcu bizness nav ne ostas, ne SEZ darbības joma, SEZ valdei bija jāpieņem formāls lēmums par atsacīšanos no ēkas pirmpirkuma tiesībām, skaidroja Ratniece-Kadeģe.

Jau ziņots, ka par Liepājas viesnīcas Fontaine Hotel Royal ēkas jauno īpašnieku kļuvis UPB holdinga akcionārs Māris Mors. Uzņēmējs iepriekš sacīja, ka viesnīcu viņš iegādājies kopā ar savu dzīvesbiedri, ar kuru pēc darījuma noslēgšanas plānots savstarpēji pārrunāt tālākos plānus saistībā ar Fontaine Royal Hotel ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Attaisno Liepājas domes deputātu Stīnu Lorensu

Vēsma Lēvalde, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa atkārtoti attaisnojusi Liepājas domes deputātu, uzņēmēju un mūziķi Luiju Fonteinu (īStīnu Lorensu) apsūdzībā par neslavas celšanu partijas Sabiedrība citai politikai biedram Edgaram Krūmiņam.

Kurzemes apgabaltiesa, skatot apelācijas lietu, atstāja negrozītu Liepājas tiesas spriedumu.

Db.lv jau rakstīja, ka Edgaru Krūmiņu, Liepājas domes deputāta kandidātu no Sabiedrība citai politikai saraksta, domē neievēlēja, bet no šī saraksta ievēlēja bezpartijisko S. Lorensu. 2009. gada oktobrī S. Lorenss izplatīja preses paziņojumu, ka E. Krūmiņš no viņa mēģinājis izspiest 13,5 tūkstošus latu vai arī prasījis atkāpties no deputāta krēsla. Vēlāk, mēģinot rast strīda risinājumu kopīgi ar Dānijas vēstnieku Latvijā, E. Krūmiņš solījis atsaukt prasību par neslavas celšanu, ja S. Lorenss noliks deputāta mandātu, bet Fonteins tam nav piekritis. Septembrī tiesa ieteica vienoties abām pusēm par mierizlīgumu, taču neviena no pusēm nepiekāpās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūziķa Luija Fonteina (Stīna Lorensa) rīkotajā mūzikas festivālā Back in hell (Atpakaļ ellē) iekļauts Nila Īles priekšnesums uz, iespējams, pasaulē lielākās pašdarinātās ritma mašīnas.

Ritma mašīnu jeb beatmachine uzbūvēja pats uzņēmējs un mūziķis Luijs Fonteins pirms vairākiem gadiem, ievietojot videoklipu ar tās demonstrējumu youtube.com un apgalvojot, ka tā ir lielākā pasaulē. Festivāls šogad notiks no 12.līdz 14.augustam, un tā organizatori tikko izsludinājuši biļešu pārdošanu un grupu sarakstu. Pirmās 100 biļetes tiks pārdotas par sešiem latiem, pēc tam – par astoņiem latiem.

Grupu sarakstā ir pārstāvēti gandrīz vairāki kontinenti - Torture Squad (Brazīlija); Mozes Hazy (Somija); Rebel Riot (Latvija); Inokentijs Mārpls (Latvija); Pienvedēja piedzīvojumi (Latvija); Louie Fontaine & Starlight Seachers (internacionāls projekts); Argies (Argetīna); Zig Zag (Latvija); SIA (Latvija); Gaujarts(Latvija) ; Tor Peders Kapell (Zviedrija); Phonomik (Dānija); Langfinger (Zviedrija); Transwagon (Zviedrija); Folke Westside (Somija); Faith of Merchants (Lielbritānija); Evil One (Francija) Impo & the Tents(Zviedrija); Fab Twins (Latvija) ; Mirta & the Hot Accoustic(Latvija); Black Apple Market (Latvija); Laime Pilnīga (Latvija) Rūsa (Latvija); Nils Īle (Dānija,Latvija); Alis P(Latvija); VIPP Basbočka(Latvija); Skurkarna (Zviedrija). Mūziķi uzstāsies uz kopumā sešām skatuvēm. Festivāla galvenā skatuve, tāpat kā iepriekš, būs Gypsy camp pagalmā. Divas skatuves tiks nodrošinātas klubā Fontaine palace un mūzika skanēs arī bāros Fire bar un Prison bar. Jauna – Acropolis skatuve, tiks izveidota blakus Fontaine palace klubam un visus festivāla vakarus to pieskandinās 20 Barselonas jam skolas mūziķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dāņu uzņēmējs Stēns Lorenss, kurš plašāk pazīstams kā Luijs Fonteins, attīsta biznesu ASV, Jaunorleānā. Tur pirms aptuveni gada atvērts klubs Fontaine Palace un drīzumā tiks atvērts arī ātrās ēdināšanas uzņēmums Fontaine Delisnack.

«Stīnam vienmēr ir bijis sapnis par Ameriku, tieši Jaunorleānu, un tagad viņš to var īstenot. Mums ir jūrnieku dzīve - es esmu Liepājas patriote un man šeit šķiet paradīze zemes virsū, es nevēlos pārcelties uz ASV,» biznesa portālam Db.lv stāsta uzņēmēja sieva Ivonna Kalita.

Viņa uzskata, ka Jaunorleāna ir burvīga pilsēta, kurā dzīvo ļoti daudz mūziķu un atvērti daudzi klubi. «Pasaule jau ir maza, un ASV ir tepat. Viņš kā radošs cilvēks aizbrauca tur arī mūzikas dēļ. Tur ir vairāk iespēju nodarboties ar mūziku, kā arī viņu tur labāk saprot, jo viņš spēlē amerikāņiem tuvāku mūziku,» stāsta uzņēmēja sieva.

Pirms pārcelšanās uz Latviju dāņu uzņēmējs ar sievu aptuveni četrus gadus dzīvoja Kopenhāgenā, Dānijā. Pēc tam abi pirmo reizi brauca uz ASV, lai uzsāktu biznesu, taču tas neizdevās. «Atbraucām uz Latviju un sākām izvērsties šeit. Tagad šis ir loģisks turpinājums - jāaizbrauc pabeigt to, kas ir iesākts,» teic I.Kalita.

Komentāri

Pievienot komentāru