Jaunākais izdevums

Pirmajā vietā starp bagātākajiem cilvēkiem pasaulē joprojām ierindojas 52 gadus vecais Microsoft korporācijas radītājs Bils Geits, kura kontā Forbes saskaitījuši 57 miljardus ASV dolāru.

Otro vietu, tāpat kā pērn, ieņem investīciju kompānijas Berkshire Hathaway īpašnieks Vorets Bafets ar 50 miljardiem ASV dolāru. Trešajā vietā atrodas Oracle Corporation vadītājs Lorencs Ellisons ar 27 miljardiem ASV dolāru.

Forbes 400 amerikāņu miljardieru sarakstā atrodamas arī 42 sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējā ASV 400 bagātāko iedzīvotāju, ar Bilu Geitsu (Bill Gates) un Vorenu Bafetu (Warren Buffett) priekšgalā, aktīvu vērtība gada laikā samazinājusies par 19% jeb 300 miljardiem ASV dolāru.

Bils Geits (Foto: REUTERS/SCANPIX)Par to liecina žurnāla Forbes apkopotais 400 ASV bagātāko cilvēku saraksts. Šī ir tikai piektā reize kopš 1982. gada, kad Forbes sāka šo sarakstu, kad kopējā 400 valsts bagātāko cilvēku kopējā aktīvu vērtība, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinās.

Saraksta augšgalā ir Microsoft «tēvs» B. Geitss ar 50 miljardiem ASV dolāru, kas ir par 7 miljardiem mazāk nekā 2008. gadā. Savukārt otrs ASV bagātākais – investors V. Bafets – gada laikā zaudējis 10 miljardus dolāru, viņa kopējai aktīvu vērtībai nokrītoties līdz 40 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts - Latvijas izdevējam «ziepes» Somijā

Didzis Meļķis, 01.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forbes drukātais izdevums Somijā pabīdās līdz nākamajam zīmīgajam datumam; aizgājusī redaktore piesauc ētiku

Somijā mediju uzmanības lokā nonākušas kolēģu nedienas – Latvijas izdevniecības SK Media jau ilgi plānotā biznesa žurnāla Forbes somu valodas izdevuma iznākšana tiek kārtējo reizi atlikta. Iemesls tam ir žurnāla galvenās redaktores Ninas Brostremas un vēl divu žurnālistu aiziešana. Somijas laikrakstam Maaseudun Tulevaisuus šie darbinieki saka, ka aiziešanas iemesls ir žurnālistikas ētikas principu pārkāpšana, un ko tos ir spiedis īpašnieks.

Ar N. Brostremu db.lv sazināties neizdevās, bet Forbes Suomi un SK Media Finland Oy komercdirektors Fredriks Narss portālam komentē, ka atbrīvošanas no darba iemesls ir attiecīgās redakcijas daļas nespēja radīt Forbes atbilstīgu saturu. Viņš atzīst, ka pašu darbinieku interpretācijā iemesls ir īpašnieku uzstādījums par satura mārketinga veidošanu, ko aizgājušie uzskata par profesionāli nepieņemamu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krievijas oligarhus krīze atmetusi piecus gadus atpakaļ

, 17.04.2009

Iepriekšējā gada bagātākais cilvēks Krievijā, kompānijas Rusal īpašnieks Oļegs Deripasks, gada laikā zaudēja 25.1 miljardu USD (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas 100 bagātākie cilvēki krīzes dēļ zaudējuši 73% no savu īpašumu vērtības, atsaucoties uz Forbes Russia, ziņo Bloomberg.

Bloomberg atzīmē, ka Krievijas bagātāko cilvēku īpašumu vērtība samazinājusies vairāk nekā trīs reizes un nokritusi līdz 2004. gada līmenim.

Krievijas oligarhus krīze skārusi īpaši smagi, jo viņi naudu pelnījuši ar izejvielu ražošanu, kuru cena pēdējos sešos mēnešos ir ievērojami samazinājusies, turklāt viņiem vēl ir jāatmaksā milzīgi parādi, kas ņemti izejvielu kompleksu iegādei. Ziņu aģentūra AFP norāda, ka 2008. gadā Krievijā miljardieru skaits krietni pārsniedza simtu un ar šiem rādītājiem tā atpalika tikai no ASV, taču krīze miljardieru skaitu ir samazinājusi līdz 32.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes miljardieru sarakstā pirmo vietu atkal ieņem Karloss Slims

Jānis Rancāns, 08.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims šogad jau trešo gadu pēc kārtas, žurnāla Forbes izveidotajā pasaules miljardieru sarakstā ieņēmis pirmo vietu.

K. Slima īpašuma vērtība tiek lēsta 69 miljardu ASV dolāru apmērā, akciju vērtības krituma dēļ gada laikā tā ir samazinājusies par pieciem miljardiem dolāru (pirms gada 74 miljardi).

Otro vietu Forbes sarakstā ieņēmis ASV tehnoloģiju kompānijas Microsoft dibinātājs un filantrops Bils Geitss, kura īpašuma vērtība tiek lēsta 61 miljarda ASV dolāru apmērā. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, B. Geitsam savu kapitālu izdevies audzēt par četriem miljardiem dolāru.

Trešo vietu žurnāla sarakstā ieņem ASV investors Vorens Bafets, kura bagātība gada laikā sarukusi no no 50 miljardiem ASV dolāru, līdz 44 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nākamgad Latvijā iznāks žurnāls Forbes

, 17.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes ir noslēdzis līgumu par sava jaunākā lokalizētā izdevuma Forbes Latvia izlaišanu sadarbībā ar SK Group Latvijā, informē SK Group preses koordinatore Jūlija Stradina.

Žurnāla Forbes Latvia pirmais numurs iznāks marta sākumā. Tā sākotnējā tirāža būs 20 000 eksemplāru.

60 % Forbes Latvia satura veidos Latvijas biznesa ziņas, komentāri un apskati un 40 % būs Forbes ASV redakcijas materiāli. Latvijas izdevums iznāks katru mēnesi. Šī darījuma līgums ietver arī tiesības žurnālus Forbes izdot Lietuvā un Igaunijā.

Forbes Media ietver sevī Forbes un Forbes.com – biznesa portālu numur viens internetā, kuru katru mēnesi apmeklē 18.6 miljoni cilvēku. Forbes Media publicē arī žurnālus ForbesLife un Forbes Woman papildus vietējiem licencētiem izdevumiem Ķīnā, Horvātijā, Izraēlā, Japānā, Korejā, Polijā, Rumānijā, Krievijā, Turcijā un Indijā. Citi Forbes Media portāli: ForbesTraveler.com; Investopedia.com; RealClearPolitics.com; RealClearMarkets.com, kā arī Forbes.com Business and Finance Blog Network.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn žurnāla Forbes miljardieru sarakstā kopumā bija reģistrēti 1 125 miljardieri, krīzes iespaidā šis saraksts šogad ir sarucis par 332 personās līdz 793 miljardieriem visā pasaulē.

Par pasaulē bagātāko, apsteidzot pērnā gada līderi Vorenu Bafetu, kļuvis kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geitss (Bill Gates), kura bagātība tiek lēsta 40 miljardu ASV dolāru apjomā.

Uz otro vietu nokritis pērn bagātākais cilvēks pasaulē - kompānijas Berkshire Hathaway boss - investors Vorens Bafets (Warren Buffet), kura bagātība ir 37 miljardi ASV dolāru.

Trešajā vietā atrodas Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims (Carlos Slim), kura bagātība ir 35 miljardi ASV dolāru.

Pasaulē bagātāko pirmais trijnieks gada laikā kopumā ir zaudējis 68 miljardus ASV dolāru. Bils Geits zaudējis 18 miljardus dolāru, savukārt Vorens Bafets un Karlos Slims katrs kļuvuši par 25 miljardiem dolāru plānāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miljardieris sašutis par savas bagātības novērtējumu Forbes sarakstā

Lelde Petrāne, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem sācis strīdu ar Forbes, ikgadējā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta veidotāju, par to, cik īsti bagāts viņš ir, vēsta Financial Times.

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal), Saūda Arābijas investors, kurš veicis ieguldījumos, piemēram, Hotel George V Parīzē un interneta vietnē Twitter, paziņojis, ka ir pārtraucis sadarbību ar Forbes miljardieru sarakstu, apsūdzot to neobjektīvas informācijas sniegšanā par Tuvo Austrumu investoriem.

Forbes, kas pieder Stīvam Forbsam (Steve Forbes), princi atzinis par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Saskaņā ar 2013. gada sarakstu viņa bagātība pagājušā gada laikā palielinājusies par diviem miljardiem ASV dolāru līdz 20 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft dibinātājs Bils Geits (Bill Gates) aizliedzis savā namā izmantot savas kompānijas konkurenta Apple ražotos tehnikas brīnumus, ieskaitot iPhone tālruņus un iPod mūzikas atskaņotājus. To intervijā atzinusi B. Geitsa sieva Melinda Geitsa (Melinda Gates), raksta telegraph.co.uk.

M. Geitsa žurnālam Vogue teikusi: "Mūsu namā ir tikai dažas lietas, kas ir aizliegtas, taču iPhone un iPod ir divas lietas, ko mēs saviem bērniem neiegādājamies."

Interneta plašumos jau parādījušies vairāki blogi, kuros izsmiets Geitsu ģimenes aizliegums. Blogos minēts, ka, visticamāk, visi trīs bērni, no kuriem vecākā ir meita Dženifera (13), ir spiesti izmantot mobilos telefonus, kuros ir Windows operētājsistēmu un klausīties salīdzinoši neveiksmīgos Microsoft ražotos Zune mūzikas atskaņotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Poligrāfijas grupa Mūkusala uzvarējusi Somijas žurnāla drukas iepirkuma konkursā

Didzis Meļķis, 30.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Caur nelabvēlīga tirgus ciklu un Mūkusalas ofseta ruļļiem izgājušais biznesa žurnāls tomēr ir nonācis arī somu rokās

Vairākus gadus ilgušais plāns un priekšpasākumi starptautiskā biznesa žurnāla Forbes izdošanai Skandināvijā ir īstenojušies pirmajā drukātajā Forbes numurā somu valodā, ziņo tā redakcija.

Forbes Suomi un SK Media Finland Oy komercdirektors Fredriks Narss db.lv uzsver, ka viņa kompānija ne vien pieder Latvijas SK Media, bet arī pats žurnāls tiek drukāts Rīgā Poligrāfijas grupā Mūkusala. PG Mūkusala ir uzvarējusi Forbes drukas iepirkuma konkursā starp vairākām Ziemeļvalstu tipogrāfijām, db.lv komentē F. Narss. Forbes somu valodas izdevuma metiens ir 70 tūkstoši eksemplāru.

Iepriekš db.lv rakstīja par SK Media nebūšanām saistībā ar ekspansijas plāniem Skandināvijā. Tādi tika loloti jau kopš 2014. gada. Žurnāla pirmā numura atvēršana tomēr ir tikusi atlikta vairākkārt. Iemesli ir bijuši dažādi, sākot ar slikto situāciju Somijas reklāmas tirgū un ekonomikā vispār Krievijas rubļa krīzes dēļ, kas sekoja globālajam naftas cenu kritumam, un Rietumu sankcijas pret Krieviju pēc Krimas okupācijas arī acīmredzot tai nav nākušas par labu. F. Narss iepriekš db.lv komentēja, ka tirgus un reklāmdevēji ir atkopušies, un uz 2017. gadu Somijas Forbes ir pārdevis reklāmas pusmiljona eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju giganta Microsoft nākamais vadītājs būs līdzšinējais kompānijas inženierzinātņu daļas vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella). Viņš amatās aizstās līdzšinējo Microsoft vadītāju Stīvenu Balmeru (Steven Ballmer), vēsta New York Times.

Jau iepriekš tika lēsts, ka tieši Nadella būs Balmera pēctecis Microsoft vadītāja amatā.

Līdz ar oficiālo paziņojumu par nākamo Microsoft vadītāju, kompānijas dibinātājs Bils Geits arī paziņoja, ka atkāpsies no kompānijas padomes priekšsēdētāja amata, lai turpinātu darbu Microsoft kā Nadellas padomniekas tehnoloģiju jautājumos. Tiesa, Geits arī turpinās darboties padomē kā tās loceklis.

Bilu Geitsu Microsoft padomes priekšsēdētājā amatā aizstās līdzšinējais padomes loceklis Džons Tomsons (John Thompson).

«Šajā pārmaiņu laikā nav labāka kandidāta Microsoft vadītāja amatam par Satju Nadellu,» norāda Bils Geits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baturina saglabājusi Krievijas bagātākās sievietes statusu

Gunta Kursiša, 12.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes atjaunojis savu pasaules bagātāko cilvēku sarakstu, kurā sievietes vēl aizvien ir mazākumā – no 1226 miljardieriem vien 104 jeb 8,5% ir sievietes, turklāt lielākā daļa ievērojamo bagātību ieguvušas mantojuma vai laulību ceļā. Taču ir arī izņēmumi, tostarp Krievijas bagātākā sieviete Jeļena Baturina, vēsta Interfaks.

Lielākā daļa sieviešu Forbes miljardieru sarakstā, ir iekļuvušas, pateicoties mantojumam vai laulībām, tomēr ir arī izņēmumi, kā, piemēram, ķīniete U Jaczjuņ, kas dibinājusi tehnoloģiju kompāniju, kā arī krieviete Jeļena Baturina, kompānijas Inteko īpašniece, kas iernindojusies Forbes saraksta 1075. vietā. Tādējādi J. Baturina, saskaņā ar Forbes, vēl joprojām ir bagātākā sievietē Krievijā.

«J. Baturinas statuss vēl joprojām uzskatāms par unikālu – viņa ir viena no bagātākajām sievietēm pasaulē, turklāt savu bagātību ir nopelnījusi patstāvīgi,» komentējis E. Baturinas preses sekretārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Forbes: bagātākais amerikānis joprojām ir Bils Geitss

Jānis Rancāns, 20.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājs Bils Geitss ir bagātākais cilvēks ASV, liecina žurnāla Forbes izveidotais bagātāko amerikāņu saraksts. B. Geitsa bagātība šogad sasniegusi 66 miljardus ASV dolāru.

Microsoft dibinātājam seko ASV investors Vorens Bafets, kurš var lepoties ar 46 miljardiem ASV dolāru. Savukārt trešais bagātākais amerikānis ir programmatūras ražotāja Oracle līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 41 miljardu ASV dolāru.

Ceturto un piekto vietu ieņem ASV konglomerāta Koch Industries īpašnieki un vadītāji, brāļi Čārlzs Kohs (Charles Koch) un Deivids Kohs (David Koch), kuriem katram pieder 31 miljards ASV dolāru.

Forbes izveidotā saraksta sestajā vietā iekļuvusi ASV mazumtirdzniecības ķēdes Walmart dibinātāja Sema Voltona (Sam Walton) dēla Džona Voltona (John Walton) atraitne Kristija Voltone (Christy Walton). Viņas rīcībā ir aptuveni 28 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta - Ukrainas centrālā banka brīdina par naudas atmazgāšanas riskiem Reģionālajā investīciju bankā

LETA, 01.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas centrālā banka izplatījusi rekomendācijas ievērot piesardzību darījumos ar bankas Pivdennij meitasuzņēmumu Latvijā Reģionālā investīciju banka (RIB), norādot, ka pastāv riski, ka šajā bankā notiek nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, vēsta žurnāla Forbes Ukrainas izdevums.

Forbes rīcībā esošā informācija liecina, ka vienas no Ukrainā lielākajām bankām meitasbanka Latvijā pieļauj naudas atmazgāšanas darījumus, tādēļ Ukrainas Nacionālā banka ir iekļāvusi RIB starp «bīstamajām bankām», kuru sarakstā ir tādas bankās kā Meinl, Winter un citas.

Izdevums norāda, ka lielākā daļa banku, kas iekļautas Ukrainas centrālās bankas bīstamo banku sarakstā, ir nelielas bankas, kam ir specifisks klientu loks, kā arī Baltijas valstu bankas, bet RIB ietilpst banku grupā, kur naudu glabā miljoniem Ukrainas iedzīvotāju.

Ukrainas Nacionālās bankas Finanšu monitoringa nodaļas augustā sagatavotā vēstulē, kas nonākusi Forbes redakcijas rīcībā un kurā uzskaitītas Eiropas bankas, «kuru darbība saistīta ar riskantu finanšu operāciju veikšanu», RIB ierindota pirmajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieru skaits pasaulē turpinājis augt un šogad sasniedzis jaunu rekordu.

Proti, tādu cilvēku skaits, kuru bagātība pārsniedz miljardu ASV dolārus, globālā mērogā gada laikā palielinājies par 346 līdz 2816 indivīdiem (dati rēķināti uz 31. janvāri), liecina "Hurun Global Rich List 2020" informācija.

Kopējā miljardieru bagātība sasniegusi 11,2 triljonus ASV dolārus, kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada.

Pasaulē ir tikai divas tautsaimniecības - ASV un Ķīna, kuras ir lielākas par kopējo šādu miljardieru bagātību. Lielā mērā par šādu pieaugumu paldies jāsaka spīdošajām tendencēm akciju tirgū. Pēdējo dienu laikā gan akciju tirgus pamatīgi papurinājusi neskaidrība, ko radījusi koronavīrusa izplatīšanās. Tiesa gan, jāņem vērā, ka nedaudz ilgākā termiņā akcijas tāpat to īpašniekiem daudzviet nodrošinājušas ļoti dāsnu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Draud «piegriezt skrūves» pasaules bagātākā cilvēka biznesam

Jānis Šķupelis, 14.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas valdība ir ceļā, lai ieviestu stingrāku regulēšanu valsts telekomunikāciju nozarē. Jāpiebilst, ka šo jomu gandrīz pilnībā Meksikā kontrolē pasaules bagātākais cilvēks Karloss Slims.

Proti, Meksikas valdība izstrādājusi plānu, ka tām telekomunikāciju un televīzijas pārraižu kompānijām, kuras kontrolēs virs 50% kādu konkrētu nozari, varēs tikt uzspiesta savu aktīvu pārdošana. Tāpat tiks radīts jauns neatkarīgs regulators, kas varēs uzlikt sodus par negodīgas konkurences praksi, un izveidotas tiesas, kas pēc iespējas ātrāk izskatīs strīdus šajās nozarēs (tiek ziņots, ka, piemēram, pret K. Slima kompānijām tiesā ir izvirzītas simtiem prasību, kur tās «mēdz aizķerties» uz ļoti ilgu laiku), raksta The Wall Street Journal. Kopumā programmas mērķis ir samērā skaidrs – graut monopola ietekmi, un tieši ar K. Slimu šajā valstī tiek saistīts vārds «monopols». Šī visa sakarā arī Meksikas prezidents Enrike Pena Nieto nav kautrējies norādīt, ka plāna mērķis ir atbrīvot monopolizēto nozaru potenciālu. Tiek cerēts, ka jaunās reformas varētu samazināt pakalpojumu cenu, palielināt to kvalitāti un veicināt jaunas investīcijas. Jāpiebilst, ka reformas nāk līdz ar jauno Meksikas valdību, kas solījusi atbrīvot valsts ekonomikas potenciālu. Jaunie priekšlikumi arī atceļ ārvalstu kapitāla ierobežojumus, kas nozīmē, ka nākotnē Meksikā agrāk sargātās nozarēs (elektroniskās masu informācijas nozare un telekomunikācijas) naudu varēs ieguldīt ārzemju kompānijas (tiesa gan, pilnīgu kontroli tās iegūt nevarēs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par pasaulē bagātāko kļūst Karloss Slims

Dienas Bizness, 11.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims kļuvis par pasaules bagātāko cilvēku, liecina jaunākais žurnāla Forbes publicētais miljardieru saraksts. Uz otro un trešo vietu nobīdīti kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geits un investors Vorens Bafets, kuri pagājušajā gadā ieņēma pirmās divas pozīcijas, ziņo Diena.lv.

Pēdējo 12 mēnešu laikā K.Slima bagātība pieaugusi par 18,5 miljardiem dolāru (9,4 miljardi latu) un sasniegusi 53,5 miljardu dolāru (27 miljardi latu) atzīmi, vēsta ASV biznesa izdevums. Meksikānis kļuvis par pirmo attīstības valsts iedzīvotāju, kas ieņem Forbes miljardieru saraksta pirmo vietu, un pirmo neamerikāni kopš 1994.gada, kuram ticis šis tituls.

B.Geitss, kurš par pasaulē bagātāko cilvēku pēdējo 15 gadu laikā atzīts 14 reizes, gada laikā savu bagātību palielinājis par 13 miljardiem dolāru (6,6 miljardi latu) un tagad tās lielums ir 53 miljardi dolāru (27 miljardi latu).

Slavenā investora un mecenāta V.Bafeta bagātība pēc Forbes aprēķiniem ir 47 miljardus dolāru (24 miljardi latu) liela, salīdzinot ar 37 miljardiem dolāru (19 miljardi latu) pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtēti veiksmīgāko uzņēmumu, sākot ar Google un beidzot ar Volkswagen, panākumu iemesli, saskaņā ar Forbes.

Kad galvenie vadītāji izlemj veidot labi pelnošas kompānijas, vairums biznesu sāk dzimtenē, raksta Forbes, skaidrojot, ka, ja veidojas veiksmīgi un spēcīgi uzņēmumi, kompānija paplašina tirgu citviet pasaulē. Kad uzņēmējdarbība kļūst internacionāla, ārkārtīgi svarīga ir pirmās klases tēla radīšana. No tā var būt atkarīgi uzņēmuma panākumi vai neizdošanās.

Arī Apple (6.vieta 76.29 punkti), IKEA (8.vieta 75.60 punkti) un Intel (10.vieta 75.39 punkti) ir izpelnījušies savu slavu ar dažādu jauninājumu ieviešanu. Apple, kā jau zināms ir viens no progresīvāko tehnoloģiju ražotājiem. Zviedru mēbeļu mazumtirgotājs IKEA ir spējis sevi popularizēt, padarot labas, ne pārāk dārgas un modernas mēbeles pieejamas ģimenēm visā pasaulē. «Inovācijas ir spēcīgs ierocis cīņā par klientu sasniegšanu,» Forbes atzīst Reputation Institute vadošais partneris Kaspers Nielsens (Kasper Nielsen).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Planētas bagātāko trijnieks nemainīgs - Slims, Geits, Bafets

Jānis Rancāns, 03.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā pasaules bagātākie cilvēku savas bagātības kopumā audzējuši par 241 miljardu ASV dolāru, aplēsis Bloomberg Billionaires Index, kas apkopo datus par planētas simts bagātākajiem cilvēkiem.

Kopējā pasaules 100 bagātāko cilvēku īpašumu vērtība aizvadītā gada 31. decembrī aplēsta 1,9 triljonu ASV dolāru apmērā. «Aizvadītais gads miljardieriem bija veiksmīgs. Šogad viņi turpinās meklēt investīciju iespējas visā pasaulē,» Bloomberg skaidroja Red Apple Group īpašnieks, miljardieris Džons Katsimatidis (John Catsimatidis).

Ar vislielāko bagātības pieaugumu aizvadītajā gadā var lepoties Spānijas miljardieris, tirdzniecības ķēdes Inditex, kurai pieder veikalu tīkls Zara, dibinātājs Amaniko Ortega. Viņa bagātības šogad pieaugušas par 22,2 miljardiem, sasniedzot 57,5 miljardus ASV dolāru. Par savas bagātības kāpumu viņš var pateikties Inditex akciju vērtības pieaugumam par 66,7% gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Forbes pasaules ietekmīgākie cilvēki – Obama, Putins un Hu Dziņtao

Jānis Rancāns, 03.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV žurnāls Forbes publicējis ikgadējo pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstu. Pirmo vietu tajā ieņēmis ASV prezidents Baraks Obama. ASV prezidents Forbes saraksta galvgalī atradās arī 2009. gadā.

Otrajā vietā žurnāla sarakstā iekļuvis Krievijas premjers Vladimirs Putins, bet trešo vietu ieņem Ķīnas prezidents Hu Dziņtao, kurš pērn bija atzīts par pasaules ietekmīgāko cilvēku. Ceturtā vieta atvēlēta Vācijas kanclerei Angelai Merkelei un piektā vieta – Microsoft dibinātājam Bilam Geitsam.

Forbes pasaules ietekmīgāko cilvēku saraksta sesto vietu ieņem Saūda Arābijas karalis Abdullahs bin Abduls Azis al Saūds, kurš apsteidzis septītās vietas ieguvēju – Romas pāvestu Benediktu XVI.

Astotajā vietā iekļuvis ASV Federālo rezervju vadītājs Bens Bernanke, devītajā Facebook dibinātājs un izpilddirektors Marks Cukerbergs. Pirmo desmitnieku noslēdz Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Kurās valstīs ir visvairāk miljardieru?

Zane Atlāce - Bistere, 15.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākie dati liecina, ka pašlaik pasaulē ir vairāk nekā 1800 miljardieru. Viņu bagātības kopējā vērtība tuvojas 7 triljoniem ASV dolāru - 2015.gadā pasaules miljardieru kopējā bagātība tika lēsta 7,05 triljonu apmērā, taču 2016.gada dati liecina, ka tā nedaudz kritusies un sasniedz 6,48 triljonus ASV dolāru.

Saskaņā ar 2017. gada Oxfam ziņojumu, astoņiem bagātākajiem miljardieriem kopumā pieder tik daudz bagātības kā pusei cilvēces.

Bagātākais cilvēks pasaulē vēl aizvien ir ASV uzņēmējs, investors un programmētājs Bils Geits, viņam seko amerikāņu investors, uzņēmējs, kompānijas Berkshire Hathaway vadītājs un lielākais īpašnieks Vorens Bafets. Trešais bagātākais cilvēks pasaulē ir Zara dibinātājs Amancio Ortega.

Kurās valstīs ir vislielākais miljardieru skaits, saskaņā ar Business Insider apkopojumu, skatieties raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vērtspapīru tirgus kritums pasaules bagātākajam cilvēkam jūtami patukšo maciņu

Jānis Rancāns, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties aizvadītās nedēļas kritumiem vērtspapīru tirgos, pasaules bagātākais cilvēks, meksikānis Karloss Slims ir zaudējis 6,7 miljardus ASV dolāru, aprēķinājis Bloomberg.

Laika posmā no 29. jūlija līdz 4. augustam, miljardiera bagātība samazinājās no 71 miljarda līdz 64,4 miljardiem ASV dolāru. Savukārt K. Slima vērtspapīru portfeļa vērtība kritusi par 9,5%.

Tādējādi K. Slims ir kļuvis par pirmo cilvēku pasaules vēsturē, kurš tik īsā laikā ir zaudējis tik daudz naudas, atzīmē The Journal.

Ievērojami samazinājās lielāko K. Slima aktīvu vērtība – aizvadītajā nedēļā par 6% krita America Movil (viens no lielākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Latīņamerikā) akciju vērtība.

Tāpat samazinājās arī citu miljardiera aktīvu vērtība – finanšu pakalpojumu uzņēmuma Inbursa akciju vērtība krita par 8,2%, nekustamo īpašumu kompānijas Inmuebles Carso par 11% un Grupo Carso par 14%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forbes Global 2000 lielāko kompāniju saraksts, pateicoties ekonomiskajai krīzei, šogad ir radikāli izmainījies. Forbes raksta, ka pagājušā gada nogalē stiprās kompānijas pārpirka savus konkurentus un tās kompānijas, kuras krīzes iespaidā vairs nespēja pastāvēt.

"Neskatoties uz ekonomikas krīzi, ir svarīgi domāt par to, kas ir iespējams," runājot par kompāniju pārpirkšanu, saka kompānijas Microsoft izpilddirektors Stīvens Ballmers (Steven Ballmer).

Otrā valsts, kura šajā sarakstā ir pārstāvēta ar visvairāk kompānijām ir Ķīna (91 kompānija), pēc tam seko Koreja (61 kompānija) un Indija (47 kompānijas). Jāatzīmē, ka pat kompānija no Kazahstānas ir iekļuvusi šajā sarakstā.

2 000 uzņēmumu kopējie ieņēmumi 2008. gadā sasnieguši 32 triljonus USD, peļņa - 1.6 triljoni USD, bet tirgus vērtība - 20 triljoni USD.

Forbes Global 2000 lielāko kompāniju saraksta top 25:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV, kura bagātība sasniegusi 81 miljardu dolāru, kas ir par deviņiem miljardiem vairāk nekā pērn, raksta biznesa žurnāls Forbes.

Geitss žurnāla veidotajā ASV bagātāko cilvēku sarakstā pirmo vietu ieņem jau 21.gadu pēc kārtas.

Datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājam seko investors Vorens Bafets ar 67 miljardiem dolāru un biznesa programmatūras ražotāja Oracle līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 50 miljardiem dolāru.

Bafets savu bagātību gada laikā palielinājis par 8,5 miljardiem dolāru, bet Elisons - par deviņiem miljardiem dolāru.

Savukārt bijušais ASV informācijas tehnoloģiju giganta Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers, kura bagātība veido 22,5 miljardus dolāru, atgriezies turīgāko amerikāņu divdesmitniekā, no kura pērn bija izkritis. Balmers šobrīd ieņem Forbes veidotā saraksta 18.vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes publicējis pārdošanā pieejamo visdārgāko dzīvojamo mājokļu sarakstu ASV, raksta forbes.com.

Pirmo vietu sarakstā ieņem savrupmāja Fleur de Lys Beverlīhilzā, kuras vērtība ir 125 miljoni ASV dolāru. Otro vietu par 100 miljoniem ASV dolāru ieņem savrupmāja Tranquility, kas atrodas netālu no Taho ezera. Trešajā pozīcijā ir savrupmāja Losandželosas piepilsētā Bel Air, kuras cena ir 85 miljoni ASV dolāru.

Ceturtajā vietā sarakstā ir savrupmāja Dunnellen Hall, kuras cena ir 75 miljoni ASV dolāru. Tiesa, pērn šīs villas cena bija 125 miljoni ASV dolāru un Forbes veidotajā sarakstā 1. vietu dalīja ar villu Fleur de Lys. Piektajā vietā par līdzīgu cenu tiek pārdots rančo Hummingbird Nest Kalifornijā, kā arī par 75 miljoniem ASV dolāru tiek pārdots mājoklis Upper East Side Ņujorkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džoana Roulinga ir vislabāk apmaksātā rakstniece pasaulē, ziņo Forbes. Rakstniece katru sekundi nopelna 5 mārciņas.

Dž. Roulingas ienākumi sešas reizes pārsniedz Forbes sarakstā otrajā vietā esošā Džeimsa Patersona ienākumus, kurš ir slavenā izdevuma „Un atnāca zirneklis...” autors.

Forbes Dž. Roulingas grāmatas nosaucis par „bērnu literatūras sensāciju”. „Tieši brīnums Dž. Roulingu no uz pabalsta dzīvojošas vientuļās mātes pārvērta par bestselleru autori un miljardieri. Filmu sērija par Hariju Poteru visā pasaulē ienesa 4.5 miljardus ASV dolāru.” Tā rakstnieces panākumus komentē Forbes.

Rakstnieces pirmais romāns „Harijs Poters un filosofu akmens” iznāca vairāk nekā 400 miljonu eksemplāros un tas tulkots 67 valodās.

Komentāri

Pievienot komentāru