Ražošana

Formiko Hydraulics sagatavojies lēcienam

Māris Ķirsons, 21.01.2016

Jaunākais izdevums

Mašīnbūves SIA Formiko Hydraulics, investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro, izveidojusi savu ražošanas bāzi, iegādājusies jaunas iekārtas, šogad plāno apgrozījuma lēcienu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

2015. gads uzņēmumam bijis lielo pārmaiņu laiks, kurā notikusi cīņa trijās frontēs vienlaicīgi. «Divu gadu pārejas posms pērn tika noslēgts ar pārcelšanos uz uzņēmumam piederošām telpām, kas atrisināja telpu nomāšanas problēmu, kā arī noņēma bremzes straujākai izaugsmei,» pirmo frontes līniju iezīmē SIA Formiko Hydraulics ražošanas attīstības direktors Vilis Dārznieks. Pērn uzņēmums iegādājās trīs jaunas CNC metālapstrādes iekārtas, kas ļauj ne tikai palielināt ražošanas jaudas, bet arī paņemt tirgū esošus piedāvājumus sarežģītu metālapstrādes produktu izgatavošanai. Kopumā jaunu ražošanas iekārtu iegādei un savas ražotnes izveidei investēts vairāk nekā viens milj. eiro. «Pašlaik jau ir nosprausts trīs gadu stratēģiskās attīstības plāns, kas paredz ik gadu kāpināt neto apgrozījumu par 10%,» nākotnes plānus ieskicē V. Dārznieks. Šāds izaugsmes temps nav nedz pārlieku optimistisks, ne arī pesimistisks, bet gan reāli izpildāms.

Visu rakstu Formiko Hydraulics sagatavojies lēcienam lasiet 21. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tehnoloģiskajā bruņojumā investē 0,6 milj. eiro

Māris Ķirsons, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mašīnbūves SIA Formiko Hydraulics, investējot aptuveni 0,6 milj. eiro, uzstādījusi sešas jaunas programmvadības iekārtas un par 50% kāpinājusi ienākumus

«2017. gada rudens būtībā ir otrs lielāko investīciju periods; 2015. gadā tika investēts vairāk nekā viens milj. eiro, lai izveidotu savu ražotni,» stāsta SIA Formiko Hydraulics ražošanas attīstības direktors Vilis Dārznieks.

Tikko uzstādītās CNC iekārtas ļaus ne tikai paaugstināt darba ražīgumu uz tās efektivitātes pieauguma rēķina, bet arī saražot vairāk, kā arī pieņemt tirgū esošus piedāvājumus sarežģītu metālapstrādes produktu izgatavošanai. Kopumā jaunu ražošanas iekārtu iegādei un savas ražotnes izveidei investēts vairāk nekā 1,6 milj. eiro.

«Tas nebūt nav viss, jo jau 2018. gada sākumā ir paredzēts uzstādīt jaunu tā dēvēto soļu slīpmašīnu 120 tūkst. eiro vērtībā,» uz jautājumu par nākamajām investīcijām atbild V. Dārznieks. Pašlaik slīpēšanas darbi tiek pirkti no attiecīgiem pakalpojumu sniedzējiem. «Pašiem sava iekārta ļauj ne tikai operatīvi reaģēt uz pasūtījumu, bet arī samazināt šis izmaksas,» uz jautājumu par ekonomisko efektu atbild V. Dārznieks. Viņš arī neslēpj, ka uzņēmuma stratēģiskās attīstības plānā ir paredzēta izaugsme un ieguldījumi darba efektivizācijā, jaunu produktu ražošanā un tehnoloģijās. «Ir četras iekārtas, kuras būtu jāaizstāj ar mūsdienu darba ražīgumam atbilstošām,» uz lūgumu komentēt tās jomas, kurās būtu nepieciešami papildus kapitālieguldījumi, atbild V. Dārznieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Konteineru problēmas ietekme uz biznesu Latvijā

Māris Ķirsons, 16.07.2021

“Neraugoties uz problēmām konteineru segmentā, logus ražojam un piegādājam pircējiem Japānā,” uzsver SIA Arbo Windows valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Jānis Lasmanis.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija konteineru pārvadājumu jomā ir radījusi gan ieguvumus, gan arī problēmas Latvijā strādājošajiem uzņēmējiem.

Kā papildu blakusefekts tiek minēta gigantiskā konteinerpārvadātāja kuģa iesprūšana Suecas kanālā, kas vēl vairāk sajaucis visu konteineru pārvadājumu kustību un varot turpināt iesākto tendenci – cenu pieaugumu.

Sedz pircēji

“Dzīve kļuvusi ļoti interesanta, jo cenas kāpj debesīs, proti, tērauda cena teju vai dubultojusies, piegāžu termiņi pagarinājušies, bet pasūtījumu apjoms būtiski pieaudzis,” situāciju vērtē SIA Formiko Hydraulics ražošanas attīstības direktors Vilis Dārznieks. Viņš norāda, ka satraukumu radot situācija ar piegādēm, jo, piemēram, uzņēmuma produkcijas ražošanai nepieciešamo lējumu piegādes termiņš no Vācijas ir 28 nedēļas. “Paši ar konteineriem nestrādājam, bet produkcija, piemēram, uz Brazīliju pāri okeānam tiek vesta ar konteineru, kuru nodrošina šīs valsts pircēja aģents, un arī pircējs rēķinās ar tā pieaugušajām izmaksām un lēno piegādes gaitu,” skaidro V. Dārznieks. Viņaprāt, pašreizējā situācija raisa daudz jautājumu par nākotni, uz kuriem neviens nevar atbildēt.

Komentāri

Pievienot komentāru