Mazumtirdzniecība

Foster`s paziņo mazāko peļņu pēdējo četru gadu laikā

Valdis Vikmanis, 16.02.2010

Jaunākais izdevums

Austrālijas lielākais alus un vīna ražotājs Foster`s Group paziņojis pirmā finanšu pusgada rezultātus. Business Week norāda, ka tie ir mazākie pēdējo četru gadu laikā.

Kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas šā finanšu gada pirmajā pusē sarukusi līdz 84 miljoniem Austrālijas dolāru (38.5 milj. LVL). Salīdzinoši 2005. finanšu gada otrajā pusē kompānija strādāja ar 291 miljonu Austrālijas dolāru (133 milj. LVL)lielu peļņu.

Galveno iemeslu peļņas kritumā kompānijas vadība skaidro ar vīna un alus pieprasījuma kritumu pasaulē un Austrālijas dolāra vērtības kritumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Alus gigants SABMiller piekrīt Austrālijas Foster's pārņemšanai

Lelde Petrāne, 21.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus gigants SABMiller piekritis iegādāties Foster's darījumā, kas Austrālijas lielākajai alus darītavai piešķir vērtību 9,9 miljardi Austrālijas dolāru (10,2 miljardi ASV dolāru), ziņo BBC.

Foster's noraidīja SABMiller iepriekšējo, 9,5 miljardu Austrālijas dolāru piedāvājumu, apgalvojot, ka kompānija novērtēta pārāk zemu.

Tagad Foster's valde norādījusi, ka jaunāko piedāvājumu tā rekomendēs saviem akcionāriem.

Ja viss notiks, kā plānots, SAB, kam pieder tādi zīmoli kā Grolsch un Peroni, darījumu plāno noslēgt līdz gada beigām.

SAB norādījusi, ka darījums dos tai iespēju gūt labumu no Austrālijas spēcīgās ekonomikas, kā arī valsts stabilās un peļņu nesošās alus nozares.

Runas par Foster's pārņemšanu noris kopš kompānija pagājušajā gadā paziņoja par plāniem sadalīties divās daļās, atdalot alus un vīna biznesus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arhitekti prezentējuši dizainu ēkai, ko, izmantojot 3D printēšanas metodi, cerēts uzbūvēt uz Mēness, vēsta BBC.

Arhitektu biroja Foster and Partners projekts paredz, ka no Zemes uz Mēness tiks nogādāts ēkas pamatstruktūra, kuru pabeigs būvēt 3D printēšanas roboti.

Plāni uzbūvēt cilvēkiem paredzētu namu uz Mēness ir projekta autoru un Eiropas Kosmosa aģentūras sadarbības rezultāts.

Arhitektu uzņēmums Foster and Partners līdz šim bijuši autori Pasaules Tirdzniecības centram Ņujorkā un Pekinas lidostai.

Jau rakstīts, ka pēdējā laikā 3D printēšanas ideju klajā laišana uzņem apgriezienus. Tā, piemēram, Nīderlandes arhitekts Jankāps Ruijsenārs plāno radīt sarežģītu formu 3D ēkas, kuras nav iespējams uzbūvēt ar līdzšinējām celtniecības metodēm. LINKS Savukārt start-up uzņēmums Modern Meadow cer nākotnē printēt jēlu gaļu. 3D printēšanas potenciālam pievērsies arī Somijas telefonu ražotājs Nokia, kas piedāvā ar 3D printeri lietotājiem pašiem radīt telefonu vāciņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Latvijas arhitekti pievienojas klimata kustībai Architects Declare

Zane Atlāce - Bistere, 21.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Seši Latvijas arhitektu biroji pievienojušies klimata kustībai "Architects Declare".

Kustība aizsākās 2019.gada maijā Lielbritānijā, arhitektiem definējot 11 darbības principus, kurus dalībnieki apņemas īstenot savā praksē, lai samazinātu būvniecības kaitīgo ietekmi uz vidi. Šai kustībai no Latvijas pievienojušies arhitektu biroji "ARCHE", "GAISS", "Arhitekts Krauklis", "MADE arhitekti", "NOMAD architects" un "VINCENTS".

Cilvēces saimnieciskās darbības iespaidā arvien straujāk samazinās pasaules bioloģiskā daudzveidība, bet ierastos dzīves apstākļus apdraud klimata pārmaiņas, kļūstot par mūsu laika nopietnāko problēmu. Ēku būvniecība un uzturēšana rada gandrīz 40% cilvēces oglekļa dioksīda (CO2) izmešu un cita piesārņojuma. Arhitektiem var būt liela loma šī piesārņojuma novēršanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šaujamieročus un nažus pārstrādā, lai būvētu olimpisko stadionu

, 06.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naži un šaujamieroči, kas atņemti Londonas likumpārkāpējiem, tiek pārstrādāti būvmateriālos, kurus tālāk, gatavojoties 2012. gada Olimpiskajām spēlēm Londonā, izmanto stadiona būvniecībai, ziņo AFP.

Londonas policija norāda, ka no konfiscētajiem nažiem un šaujamieročiem, kā arī vecām atslēgām pagājušajā finanšu gadā savāktas 52 tonnas pārstrādei nododamā metāla.

Policija skaidro, ka daļa pārstrādātā materiāla izmantota arī Olimpiskajām spēlēm speciāli gatavotā stadiona būvniecībā.

«Mēs nepārtraukti meklējam jaunas pārstrādes iespējas, kā arī jaunus tirgus mūsu pārstrādātajiem materiāliem, lai taupītu izejmateriālus, taupītu enerģiju un naudu,» norāda policijas pārstāve Sāra Fostere (Sarah Foster).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Prike Latvija turpmāk izplatīs arī Wolf Blass un Beringer vīnus

Dace Preisa, 31.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 2. aprīļa SIA Prike Latvija paplašinās izplatīto produktu klāstu ar diviem jauniem kompānijas Foster’s Group ražotajiem vīnu zīmoliem - Wolf Blass un Beringer.

PRIKE Latvija šobrīd sadarbojas ar tādiem zīmoliem kā Hennessy, Moët & Chandon, Johnnie Walker, Bushmills, Smirnoff, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Gordon’s, Guinness, Barton & Guestier, KWV, Zonin, Veuve Clicquot, Paul Zinck, Lamberti u.c.

Prike Latvija ir Igaunijas a/s Prike meitas uzņēmums. Tas ir vadošais alkoholisko dzērienu, kā arī tējas un kafijas tirdzniecības un tirgvedības uzņēmums Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Moody’s Baltijas valstu bankām saglabā negatīvas perspektīvas

Ritvars Bīders, 17.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas – banku sistēmas izaugsmes perspektīvas saglabājusi negatīvas, norādot, ka, neskatoties uz ekonomikas un banku finanšu rezultātu uzlabošanos, situācija banku tirgū šajā reģionā joprojām saglabājusies izaicinoša.

Savā ziņojumā Moody’s norāda, ka Baltijas valstu banku darbības vide, visticamāk, saglabāsies sarežģīta vēl nākamos 18 mēnešus, neskatoties uz panākumiem 2010. gadā. Ekonomikas izaugsme reģionā pamatā balstīta uz eksporta pieaugumu, iekšējam patēriņam gūstot nelielus uzlabojumus.

Reitingu aģentūra norāda, ka iekšējais patēriņš joprojām nīkuļo lielā bezdarba, fiskālo taupības pasākumu un apjomīgo korporatīvo un individuālo parādu dēļ.

Moody’s analītiķis Bleiks Fosters (Blake Foster) skaidro, ka Baltijas valstu reģionā strauji attīstās tikai daži iekšzemes sektori, tāpēc ekonomikas izaugsme šajās valstīs tuvākajā laikā saglabāsies lielā mērā atkarīga no reģiona tirdzniecības partneru ekonomiskās izaugsmes un pieprasījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters pametis amatu

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negaidīti no amata pienākumu pildīšanas atteicies Indijas automašīnu ražotājs Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters (Carl Peter Foster), vēsta The Telegraph.

K. P. Fosters, kas pirms Tata Motors izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas iepriekš vadīja General Motors Eiropā, Indijas kompānijā turpinās darbu uzņēmuma valdē. Uzņēmums Tata Motors paziņojis, ka pēc 18 mēnešu ilga darba kompānijas izpilddirektora amatā, viņš to pametis privātu iemeslu dēļ.

«Uzņēmuma valde respektē K.P. Fostera lēmum. Mēs vēlamies pateikties par viņa ieguldījumu veiksmīgā uzņēmuma attīstībā,» paziņojumā norādījis Tata Motors priekšsēdētājs Ratans Tata (Ratan Tata).

Pēc pievienošanās kompānijai K.P.Fosters veiksmīgi palielinājis Jaguar Land Rover peļņu. Iepriekš Jaguar un Land Rover nodaļa Tata Motors nesa zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Moody's: Nedienas ar Ūkio bankas varētu negatīvi ietekmēt Lietuvas banku likviditāti

Gunta Kursiša, 18.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūkio bankas darbības apturēšana vien 14 mēnešus pēc Snoras Bankas bankrota turpina graut uzticību lietuviešu banku industrijai un varētu negatīvi banku likviditāti, citējot Moody’s Investors Service, ziņo Bloomberg.

Ūkio bankas darbības pārtraukšana negatīvi ietekmēs visas Lietuvas bankas, sevišķi tās, kas pieder vietējiem īpašniekiem, jo samazina uzticību banku sektorā un tādējādi palielina likviditātes risku, norādīja Moody's analītiķis Bleiks Fosters (Blake Foster).

Jau vēstīts, ka šā gada 12. februārī Lietuvas Centrālā bankā apturējusi uzņēmējam un Kauņas Žalgiris bijušā īpašnieka Vladimira Romanova pārvaldītās Ūkio bankas darbību. Lietuvas Centrālā banka par Ūkio bankas likteni spriež šīs nedēļas sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

EP: Jānodrošina, lai droni neradītu draudus sabiedrības drošībai un personu privātumam

Žanete Hāka, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā pieaug bezpilota lidaparātu jeb dronu lietošana komerciālām vajadzībām vai hobijam, ir jānodrošina, lai tie neradītu draudus sabiedrības drošībai un personu privātumam, saka EP deputāti rezolūcijas projektā, ko pieņēma ceturtdien.

«Nozīmīgākais ir pateikts mūsu pieņemtās rezolūcijas nosaukumā: «par drošu dronu izmantošanu.» Mēs nevēlamies iet sīkās detaļās, kā būtu jāregulē dronu izmantošana, bet gan sniegt ietvaru un vadlīnijas, kas palīdzētu Komisijai, ES dalībvalstīm un citiem iesaistītajiem,» teica ziņotāja Jacqueline Foster (ECR, Lielbritānija).

Bezpilota lidaparātus var izmantot dažādiem uzdevumiem, piemēram, dzelzceļa sliežu, aizsprostu un spēkstaciju uzraudzībai, novērtējot dabas katastrofas, labības miglošanai, filmēšanai un sūtījumu piegādei, tādēļ tiem ir liels ekonomiskais potenciāls, kas var palīdzēt radīt arī jaunas darba vietas, saka EP deputāti rezolūcijā, ko pieņēma ceturtdien Strasbūrā ar 581 balsīm par, 31 pret un 21 atturoties. Tomēr tas rada arī vajadzību risināt drošības, privātuma, datu aizsardzības un civilatbildības aspektus.

Komentāri

Pievienot komentāru