Jaunākais izdevums

Fotogrāfijās iemūžināta pirmā komerciālai tirgošanai paredzētā ūdeņraža degvielas šūnu automašīna, kuru radījuši japāņi.

Raugoties Eiropas virzienā, sākotnēji japāņi kā Toyota Mirai perspektīvākos noieta tirgus redz Vāciju un Lielbritāniju. 2016. un 2017. gadā uz Eiropu gan paredzēts nosūtīt vien 100 šādas automašīnas.

Inovatīvo spēkratu skatieties raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar ūdeņradi darbināmais sērijveida Toyota Mirai modelis mūsu reģionā pagaidām nav pieejams, tomēr t.s Fuel Cell elektroautomobilis, kam ikdienā nav nepieciešami elektrovadi, ir nākotnes ideālais ekovāģis

Pagaidām šīs tehnoloģijas automobiļu lielākie klupšanas akmeņi ir to augstā iegādes cena, kā arī ūdeņraža uzpildes staciju trūkums un pagaidām salīdzinoši liela cena par vienu kilogramu ūdeņraža. Visādi citādi ūdeņraža auto ir perfekts visos griezumos, ieskaitot arī to, ka ar vienu uzpildi tā sniedzamība būs vismaz 400 kilometri, attiecīgi šāds automobilis ģimenē var kalpot kā vienīgais transportlīdzeklis, ko var izmantot ne tikai pilsētā, bet arī garākos pārbraucienos.

Kopš 2015. gada pasaulē ir saražoti tikai 7137 šie videi draudzīgie sērijveida modeļi, kas «barojas» ar ūdeņradi. Ziemeļamerika, jo īpaši Kalifornijas štats, Vācija, Japāna un Lielbritānija pagaidām ir lielākie Mirai noieta tirgi. To lielā mērā nosaka ūdeņraža uzpildes staciju tīkla pieejamība. Ir vajadzīgs pietiekami daudz ūdeņraža uzpildes staciju, kuru Latvijā pagaidām nav. Pagaidām!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Toyota atsauc visas pārdotās ūdeņraža degvielas šūnu automašīnas Mirai

LETA--AFP, 15.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānija Toyota Motor Corp. trešdien paziņoja, ka atsauc visas pasaulē pārdotās degvielas šūnu automašīnas Mirai saistībā ar programmatūras defektu, kas var atslēgt to ar ūdeņradi darbināto sistēmu.

Uzņēmums norāda, ka atsauks aptuveni 2800 Mirai automobiļus, kas ražoti no 2014.gada novembra līdz 2016.gada decembrim.

Toyota šo automašīnu tirgū laida 2014.gada nogalē, tādējādi cenšoties izvērst darbību strauju izaugsmi piedzīvojošajā videi draudzīgo automašīnu tirgū.

Mirai ir uzņēmuma pirmā masveidā ražotā ūdeņraža degvielas šūnu automašīna.

Komentāri

Pievienot komentāru