Jaunākais izdevums

Francijas avionozares detaļu ražotājs Safran Polijā oficiāli atklājis lidmašīnu dzinēju rūpnīcu.

Rūpnīcas izveidē ieguldīti 50 miljoni eiro. Ražotnē nodarbināti 200 cilvēki un tuvāko divu gadu laikā plānots darbā pieņemt vēl 100 cilvēku.

Kopējā ražotnes platība ir 8000 kvadrātmetru.

Safran vadītājs Filips Petitkolins informējis, ka nākotnē Polijā apsver iespēju atvērt arī izpētes un attīstības centru.

Ražotne pirmās detaļas izgatavoja jau pērnā gada jūlijā, un šogad plāno izgatavot 180 tūkstošus zemspiediena turbīnu lāpstiņas, nākamajā gadā to skaitu palielinot līdz 350 tūkstošiem, bet līdz 2022.gadam ražošanas apjomus palileināt līdz 800 tūkstošiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pasažieru lidmašīnai reisa laikā eksplodējis dzinējs

LETA--AFP, 18.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV aviosabiedrības «Southwest Airlines» lidmašīnai otrdien reisa laikā eksplodēja dzinējs, izraisot vienas sievietes nāvi un vēl septiņus cilvēkus ievainojot, un lidmašīna veica ārkārtas nolaišanos Filadelfijā.

1380.reisa lidmašīna «Boeing 737» ar 149 cilvēkiem bija izlidojusi no Ņujorkas uz Dalasu, bet drīz pēc pacelšanās no Ņujorkas Lagardijas lidostas tai radās problēma ar dzinēju, preses konferencē paziņoja Nacionālās transporta drošības pārvaldes vadītājs Roberts Sumvalts, apstiprinot arī ziņu par vienu bojāgājušo.

Dzinējs sabojājās 10 000 metru augstumā un no tā atdalījās daži fragmenti, kas ietriecās lidmašīnas logā, to izsitot.

Samazinoties spiedienam salonā, pie izsistā loga sēdošā sieviete daļēji tika izvilkta no lidmašīnas. Lai gan pasažieriem izdevās ievilkt viņu atpakaļ, sieviete tomēr nomira no smagiem ievainojumiem.

Septiņi vieglāk ievainoti cilvēki saņēma medicīnisko palīdzību notikuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas kosmosa un aizsardzības tehnoloģiju uzņēmums «ArianeGroup» līdz 2022.gadam likvidēs 2300 darbvietas, ņemot vērā pasūtījumu apjoma kritumu un jaunās raķešu izstrādes programmas tuvošanos noslēgumam, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka tas saskaras ar sīvu konkurenci, ko rada ASV kosmosa tehnoloģiju kompānijas, kuru biznesu atbalsta liels institucionālo pasūtījumu apjoms.

«ArianeGroup» skaidro, ka darbavietas tiks likvidētas, neaizstājot darbiniekus, kuri pametīs uzņēmumu vai dosies pensijā.

Eiropas aviobūves kompānijas «Airbus» un Francijas grupas «Safran» kopuzņēmums Francijā un Vācijā nodarbina 9000 cilvēku.

«ArianeGroup» veic «Ariane» nesējraķešu būvniecību, kā arī ballistisko raķešu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru