Jaunākais izdevums

Padomju gados populārā kafejnīca Daugavas krastā pārvērtusies līdz nepazīšanai, bijušajā kulta vietā slejas plašs atpūtas komplekss, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Ario & Partneri 2011. gada sākumā izsolē par aptuveni 160 tūkstošiem eiro iegādājās nekustamo īpašumu, kurā padomju gados darbojās restorāns Klidziņa. No pagājušā gadsimta 90. gadiem līdz 2001. gadam Klidziņā saimnieciskā darbība nav veikta, telpas nostāvējušas tukšas. SIA Kliga Lat atjaunojusi vien kafejnīcu, taču bizness nav veicies un objekts pārdots SIA Ario & Partneri.

Ēka bijusi sliktā stāvoklī; veikta esošo telpu rekonstrukcija, kā arī izbūvēts otrais stāvs, kurā atrodas viesnīca. Pašlaik kompleksu apsaimnieko viesnīcu un restorānu operators SIA Sorella, kura pārziņā ir arī otrs SIA Ario & Partneri īpašums – viesu nams Nītaures dzirnavas.

Visu rakstu Skrīverus atkal rotā Klidziņa lasiet 17. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Hanzas Maiznīcas turpmāk iegādāsies vietējo zemnieku audzēto rudzu miltus

Rūta Cinīte, 28.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Hanzas Maiznīcas līdz ar jauno ražas sezonu iegādāsies miltus no vietējo zemnieku audzētiem graudiem. Uzņēmums jau vienojies ar AS Rīgas Dzirnavnieks par miltu piegādi, kas samalti tikai no Latvijā izaudzētu rudzu graudiem, informē kompānijā.

Hanzas Maiznīcas vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs kopā ar Rīgas Dzirnavnieka valdes locekli Žilvinas Pakeltis apmeklēja arī vairākas saimniecības, kurā tiek audzēti rudzi, no kuriem jaunajā sezonā tiks iegūti milti. Viena no šādām saimniecībām bija z/s Klidziņa ar zemnieci Laimu Klidziņu, kas specializējusies rudzu audzēšanā jau daudzus gadus.

«Jau līdz šim mēs sadarbojāmies ar vietējiem miltu ražotājiem, kas piegādāja mums miltus no vietējiem graudiem. Šobrīd mēs speram soli tālāk un esam vienojušies ar Rīgas Dzirnavnieku par šo miltu izcelsmes izsekojamību, kas ļauj mums noteikt kurā Latvijas saimniecībā graudi ir izaudzēti. Tādā veidā mēs varam garantēt, ka katrs mūsu ražotnē izceptais maizes kukulis nāk no vietējiem laukiem,» saka U. Mihņevičs:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Latvijas ceļiem darbu uzsāks vairāki jauni stacionārie fotoradari, kuri atradīsies Piņķos, Vitrupē, Vecstropos, Grenctālē, Lapmežciemā, Klidziņā, kā arī Šķibē, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Līdz ar to uz ceļiem kopumā darbosies 72 stacionārie fotoradari.

Arī šoreiz pirms visām radaru atrašanās vietām ir izvietotas informatīvas ceļa zīmes, kas informē autovadītājus par atļauto braukšanas ātrumu un uzstādīto fotoradaru. Radaru mērķis šajās vietās ir samazināt ātruma pārkāpēju, kā arī ceļu satiksmes negadījumu skaitu. To jau ir izdevies panākt - stacionāro fotoradaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu.

Valdības apstiprinātais stacionāro fotoradaru uzstādīšanas plāns paredz, ka līdz šā gada beigām uz Latvijas ceļiem kopumā jābūt uzstādītām 100 ātruma mērierīcēm, kas ievērojami paplašinātu atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju kontroli.

Komentāri

Pievienot komentāru