Atpūta

FOTO: Stikla tilts ar plaisu skaņas efektiem

Zane Atlāce - Bistere, 08.05.2019

Jaunākais izdevums

Ķīnas bagātākais ciems Huaksi, kas atrodas Dzjansi provincē, lepojas ar jaunu stikla tiltu, kas uzskatāms par garāko valsts Austrumos.

518 metru garais gājēju tilts izveidots vairāk nekā 100 metru augstumā no zemes. Tas ir izgatavots no 35 mm bieza stikla. Katrs stikla panelis var noturēt 4,7 tonnas. Tiltu vienlaikus var šķērsot aptuveni 2600 cilvēku.

Tilts rada plīstoša stikla efektu - stāvot uz tā, dzirdama stikla plaisāšanas skaņa un redzams, ka uz virsmas parādās zirnekļa tīmekļa veidojums, vēsta China Daily.

Tilta būvniecība tika pabeigta šā gada martā, un kopējais ieguldījums bija vairāk nekā 80 miljoni juaņu (aptuveni 12 miljoni ASV dolāru).

Stikla tilti uzbūvēti arī citviet Ķīnā, piemēram, Džandzjadzje kalnos atrodas slavenais tūrisma galamērķis - 430 metru garš, 6 metru plats tilts, kas karājas starp divām stāvām klintīm 300 metrus virs zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas province slēgusi visas 32 stiklotās atrakcijas, ieskaitot tiltus, celiņus un skatu laukumus, jo tiek veiktas to drošības pārbaudes, ziņo BBC. Stiklotās atrakcijas drošības apsvērumu dēļ tiek slēgtas arī citviet valstī.

Atrakcijas, kas atrodas 24 vietās Hebejas provincē, ir slēgtas jau kopš 2018. gada marta, taču tas nav plaši izziņots.

Pēdējos gados stiklotās atrakcijas Ķīnā sazēlušas kā sēnes pēc lietus, taču tās arī saistītas ar nelaimes gadījumiem un vismaz diviem nāves gadījumiem. Tiek lēsts, ka Ķīnā ir 2300 stikla tilti.

Stikla atrakcijas ir mēģinājums piesaistīt arvien kaut ko jaunu meklējošos tūristus, taču tās kļūst īpaši bīstamas, piemēram, lietus laikā.

Stikla tiltu bumu valstī aizsāka Zhangjiajie tilts Hunaņas provincē, kas atvēršanas brīdī 2016. gadā bija augstākais un garākais stikla tilts pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Hepsor" plāno nākamgad sākt projekta "Krasta City" būvdarbus Zvirgzdu salā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu.

Puskilometru gara publiskā promenāde gar Daugavu, pilnveidota sabiedriskā transporta kustība, gājēju tilts, labiekārtota veloinfrastruktūra, A klases biznesa komplekss, kas sastāvēs no biroju ēkām un multifunkcionāla centra, kur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas – šie ir projektā “Krasta City” plānotie objekti, kas, papildinot viens otru, Rīgā veidos jaunu dzīvesstila kvartālu.

A klases biznesa kompleksu veidos septiņas pamatēkas, kuru augstums būs līdz 15 stāviem, un vienas multifunkcionālas ēkas, kuras pirmie stāvi pildīs publisku funkciju. Tur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas. Tāpat projekta teritorijā būs pieejama arī zaļā zona ar skvēriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Būvnieku pratināšanas ēnā sadalītas Būvindustrijas lielās balvas

Zane Atlāce - Bistere, 04.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceremonijā VEF Kultūras pilī 3.septembra vakarā 12 būvniecības nozares profesionāļi saņēmuši Būvindustrijas lielo balvu – «Pamatakmeni».

Simboliskās balvas darinājuši māksliniece Katrīna Vasiļevska un arhitekts Andris Vītols. «Te viss ir īsts. Latvijas laukakmeņi, kurus palīdz lasīt mazie talcinieki, egles pamatne, uz kuras stiprināts akmens. Tikpat īsts un pamatīgs kā balvu saņēmēji – gan seniori, gan gada titula ieguvēji,» saka Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume.

Kategorijā «Mūža ieguldījums būvindustrijā» «Pamatakmeni», diplomu un nozīmīti saņēma: Jānis Krastiņš, Dr. habil. arch, RTU Arhitektūras fakultātes Arhitektūras vēstures un teorijas katedras profesors; Andris Krēsliņš, RTU Būvniecības un inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta Siltuma inženierijas un tehnoloģijas katedras vadošais pētnieks; Ija Niedole, „IMINK» un „IMINK1» valdes locekle; Juris Tervits, «LBS – konsultants» izpilddirektors, prokūrists; Sergejs Gridņevs, «TILTS» valdes priekšsēdētājs; Andrejs Magaznieks, «Būvalts R» valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru