Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

If Apdrošināšanas Atlīdzību nodaļa kādam Pierīgas iedzīvotājam kompensējusi vairāk nekā 1700 eiro par automašīnas BMW X5 virsbūves remontu pēc tam, kad tās īpašnieks atklāja, ka auto virsbūvi sagrauzis suns.

Apdrošināšanas praksē bijuši vairāki atlīdzību gadījumi, kad bojājumus automašīnām radījuši dzīvnieki – arī žurkas un govis.

2014. gada izlaiduma BMW X5 auto īpašnieks savā pieteikumā norādījis, ka, mazgājot automašīnu, konstatējis, ka uz tās virsbūves – spārniem, numura zīmes, dekoratīvajām restēm un citām daļām – redzamas kodumu pēdas. Tāpat automašīnai bija norautas vairākas gumijas detaļas, bet dažām virsbūves detaļām arī izrauti robi. Auto īpašnieks minēja, ka automašīnu, visticamāk, sabojājis kāds suns laikā, kad ģimene bija devusies ciemos.

Žurkas un citi grauzēji apdraud automašīnas, kas atrodas saimniecības ēku vai fermu tuvumā. Tāpat auto nav drošībā, ja ir novietots līdzās lieliem atkritumu konteineriem, piemēram, daudzdzīvokļu māju pagalmos, kā arī garāžās, jo grauzēji, meklējot siltumu, ielien automašīnās un nodara zaudējumus.

Savukārt pirms aptuveni diviem gadiem kādam Toyota Hilux īpašniekam If Apdrošināšana atlīdzināja auto remonta izmaksas pēc tam, kad zemnieku saimniecībā uz lauka novietotu auto bija sabradājušas govis.

Komentāri

Pievienot komentāru