Nekustamais īpašums

FOTO: Uzņēmējdarbības parka Mežgarciems izveidē ieguldīti 5 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 04.12.2019

Jaunākais izdevums

Carnikavas novada jaunajā uzņēmējdarbības parkā "Mežgarciems" uzņēmēji plāno ražot metāla izstrādājumus, dažādu transportlīdzekļu detaļas un piederumus, fizioloģiski aktīvas vielas, ko iespējams izmantot uztura bagātinātāju ražošanā, kā arī veidot noliktavas.

"Zemes iegāde parasti prasa ļoti lielas investīcijas, ja tuvumā nav komunikāciju. Taču "Mežgarciemā" pašvaldība ir nodrošinājusi visu infrastruktūru, lai īpašumā uzreiz varētu būvēt to, kas vajadzīgs uzņēmumam," norāda AS "Sistēmu inovācijas" komercdirektors Kristaps Ērglis. Viņa vadītais uzņēmums "Mežgarciemā" plāno būvēt nelielu rūpnīcu, kur pārstrādāt pašu audzētos smiltsērkšķus augstas pievienotās vērtības produktos.

Uzņēmējdarbības parks "Mežgarciems" ir vērienīgs projekts Rīgas reģionā, kurā izbūvēta visa infrastruktūra un komunikācijas. Šis parks ir pieejams uzņēmējiem biznesa attīstības projektu īstenošanai - vēl septiņas industriālās platības iespējams iegādāties izsolēs.

Carnikavas novada dome izsoles plāno rīkot 2020. gada 15. un 16. janvārī (reģistrēšanās līdz 7.janvārim).

Izsolē pieejamo zemesgabalu platība ir 4192 - 11 657 m2, to sākumcena svārstās no 19 900 eiro - 48 500 eiro. Izsolē iegādātos apbūves gabalus no pašvaldības var izpirkt piecu gadu laikā, un būvniecību tajos iespējams uzsākt uzreiz pēc iegādes. Uzņēmējiem saskaņā ar izsoles noteikumiem 30 mēnešu laikā īpašumā jāuzbūvē ražotne, jāpiesaista investīcijas ne mazāk kā 500 000 eiro, kā arī jāizveido vismaz 15 jaunas darbavietas.

Kopumā projekta īstenošanas rezultātā plānots radīt 205 jaunas darba vietas un piesaistīt 10,5 miljonus eiro investīciju. Visus infrastruktūras būvdarbus paredzēts pabeigt līdz 2020. gada 5. maijam.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas ir 5 062 664,02 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Carnikavas novadā top jauns uzņēmējdarbības un inovāciju parks

Žanete Hāka, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carnikavas novadā patlaban top uzņēmējdarbības un inovāciju parks «Mežgarciems», informē Carnikavas novada dome. Pirmie apbūves gabali jau ir pārdoti, un bet vēl daļai drīzumā notiks izsoles.

Patlaban teritorijā notiek jaunas infrastruktūras un komunikāciju izbūve.

Jaunās industriālās platības var iegādāties izsoles kārtībā un kopumā pieejami 11 apbūves gabali. Patlaban trīs apbūves gabali ir iegādāti, bet astoņus apbūves gabalus no Carnikavas novada dome izsolīs 8., 9. un 15. oktobrī. Reģistrēšanās izsolei iespējama līdz 27. septembrim.

Kā informē domes pārstāvji, izsolē pieejamo zemesgabalu platība ir 4192 – 11 657 m2, un sākumcena svārstās no 19 900 eiro līdz 48 500 eiro. Izsolē iegādātos apbūves gabalus no pašvaldības uzņēmums var izpirkt piecu gadu laikā, un būvniecību tajos iespējams uzsākt uzreiz pēc iegādes. Uzņēmējiem saskaņā ar izsoles noteikumiem 30 mēnešu laikā īpašumā jāuzbūvē ražotne, jāpiesaista investīcijas ne mazāk kā 500 000 tūkstošu eiro apmērā, kā arī jāizveido vismaz 15 jaunas darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vieglmetāla disku ražotājs SMW pārceļ ražošanu uz Latviju

Db.lv, 30.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglmetāla disku ražotājs "SMW" pārceļ ražošanu no Krievijas uz Latviju, daļu izvietojot Pierīgas biznesa parkā "Mežgarciems", Carnikavas novadā.

Tur uzņēmums plāno izveidot specializētu magnija sakausējumu liešanas ražotni, kā arī pētniecības un attīstības laboratoriju inovatīvu sakausējumu un materiālu jomā, investējot vairāk nekā 500 000 eiro un radot vismaz 15 jaunas darbavietas.

"Izvēlējāmies attīstīt savu biznesu Mežgarciemā vairāku iemeslu dēļ – tas atrodas tuvu Rīgai un ir izbūvēta industriālā zona ar jaunu infrastruktūru," norāda "SMW Group" valdes locekle Eleonora Pole. Darbaspēku kompānija plāno piesaistīt no tuvākās apkārtnes – Vecmīlgrāvja, Rīgas, Ādažiem un Carnikavas.

Uzņēmums "SMW" vairāk nekā 20 gadus ražo lielgabarīta izstrādājumus no vieglajiem sakausējumiem – magnija, alumīnija, titāna u.c. Tā galvenais eksporta produkts ir štancētie diski auto un moto industrijai, kas tiek piegādāti "Formulai 1", "MotoGP" komandām, kā arī dažādiem auto un elektroauto ražotājiem Eiropā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carnikavas novadā atklāts uzņēmējdarbības un inovāciju parks "Mežgarciems", kurā izbūvēta jauna infrastruktūra un komunikācijas 14 ha platībā.

Projekta ietvaros izbūvēti 6,4 km asfaltētu ceļu un ietvju, gandrīz 8 km ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī apgaismojums 7,2 km garumā. Būvniecības laikā "Mežgarciemā", kas savulaik bija padomju armijas mācību bāze, tika atrasti un demontēti četri pazemes bunkuri. Arī pēc uzņēmējdarbības parka izbūves teritorijā ir saglabātas vēstures liecības, kas kā tūrisma objekts iekļautas "Dzelzs priekškara" velomaršrutā un militārā mantojuma projektā "Military Heritage", un arī turpmāk būs pieejamas apskatei.

"SMW Group", "Sistēmu inovācijas", "Titāns" un "AAB Group" ir uzņēmumi, kas iegādājušies industriālās platības Mežgarciemā, katrs piesaistot investīcijas vismaz 500 000 eiro un apņemoties radīt ne mazāk kā 15 jaunas darbavietas. Šie uzņēmumi plāno ražot vieglmetāla diskus, dažādu transportlīdzekļu detaļas un piederumus, fizioloģiski aktīvas vielas, ko iespējams izmantot uztura bagātinātāju ražošanā u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru