Tehnoloģijas

Fuuzle publicē alternatīvu meklēšanas programmu; plāno piesaistīt līdz 90 miljoniem lietotāju

LETA, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka lielu daļu informācijas nevar atrast ar meklēšanas programmām vai arī vairākas stundas ilgi un rūpīgi jāsērfo tīmeklī, uzņēmums Fuuzle šodien publicē vietni, lai aizpildītu šo robu, un tā mērķis tuvākajā nākotnē ir piesaistīt no 15 līdz 90 miljonus regulāro lietotāju.

Kā biznesa portālam Nozare.lv skaidro uzņēmumā, Fuuzle apkopo un padara pieejamu saturu, kas ir ietverts miljoniem visas pasaules informatīvo izdevumu un RSS plūsmu, un pārtulko tos 26 valodās pietiekamā precizitātes līmenī. Tas ietver informāciju, kas bieži vien ir ļoti pieprasīta, bet to ir grūti vai neiespējami atrast ar meklēšanas programmām.

Fuuzle vietne tika publicēta šodien, 18.septembrī. Tas nozīmē, ka kopš šī datuma uzņēmumiem, iestādēm, organizācijām un klientiem tiek sniegta piekļuve milzīgai datubāzei ar specifisku informāciju, kas izveidota no miljoniem informatīvu izdevumu un RSS plūsmu visā pasaulē. Īpašas novatoriskās funkcijas ir informatīvo izdevumu atsekošana un sasaistīšana, kā arī šīs informācijas izlaišana.

Ikviens varot piekļūt šai informācijai caur Fuuzle un filtrēt pēc interesējošajiem tematiem. Paliek pašreizējie, saistītie jaunumu ziņojumi, kurus var nodrošināt ne mazāk kā 26 valodās, proti, aptverot 92% no visām interneta valodām. Kā apgalvo uzņēmumā, Fuuzle darbojoties ar programmatūru, kas tulko gan vārdu pa vārdam, gan pēc frāzēm, veidojot pienācīgi lasāmu tekstu, kas ir tuvs oriģinālam. Kaut arī tas joprojām nesasniedz profesionālu valodnieku standartus, cilvēki katru dienu ieguldot nopietnu darbu, lai turpinātu uzlabot šo pakalpojumu.

Patlaban jau vairāk nekā 18 mēnešus IT speciālistu un tirgotāju grupa vietnē Fuuzle strādā pie sistēmas attīstības, lai apsekotu šos miljonus informatīvo izdevumu un RSS plūsmu. Katru mēnesi tiekot nodrošināta vairāk nekā 100 miljonu unikālu RSS plūsma un vairāk nekā piecu miljonu informatīvo izdevumu pieejamība. Pievienojot tam visas šīs informācijas tulkojumus, varot secināt, ka "Fuzzle" datubāze kopš šī pavasara ir pieaugusi par 2,75 miljardiem dokumentu mēnesī.

Fuuzle piedāvājot tā dēvēto brīdināšanas pakalpojumu, kas attiecīgo informācija pārsūta lietotājiem viņu norādītajos laikos. Ik pēc dažām minūtēm miljoniem plūsmu tiekot pārbaudītas, tulkotas un pārsūtītas reāllaikā.

Fuuzle tiek piedāvāts bez maksas. Uzņēmums gūs ienākumus no reklāmām. Izmantojot Fuuzle AdMaster, katrs reklāmdevējs var norādīt, kurā ģeogrāfiskajā teritorijā vēlas reklamēt, uz kādiem meklēšanas vārdiem koncentrēties un kāds ir viņa maksimālais budžets. Lietotājiem gan neesot jābaidās, ka viņi tiks appludināti ar ekrānu aizpildošām reklāmām. Lai Fuuzle garantētu patīkamu lietošanu, reklāmas ir mazas - nepārsniedzot 35 rakstzīmes.

Fuuzle paredz galveno izaugsmi uz zināšanām balstītas ekonomikas jomās ne tikai ASV, bet arī Eiropā (Lielbritānijā), Japānā un Dienvidkorejā. Uzņēmuma galvenā pārvalde atrodas Vilemstadē (Kurakao), bet drīz biroji tiks atvērti arī ASV un Eiropā (Nīderlandē).

Komentāri

Pievienot komentāru