Pasaulē

G4S pirmā pusgada peļņa pieaugusi par 11%

Lelde Petrāne, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Apsardzes pakalpojumu grupas G4S pirmā pusgada tīrā peļņa pieaugusi par 11% līdz 94,2 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (80,4 miljoni latu), ziņo MarketWatch.

Ieņēmumi pieauguši par 4,4% līdz 3,63 miljardiem mārciņu.

Uzņēmums, kas ir viens no lielākajiem privātā sektora darba devējiem pasaulē, norādījis, ka tirgus apstākļi joprojām ir izaicinoši. Tas saistīts ar lēno globālās ekonomikas atveseļošanās tempu, bet uz gada otro pusi G4S raugoties optimistiski.

G4S piedāvā tādus pakalpojumus kā, piemēram, skaidras naudas pārvadājumi un apsardze. AS Falck Apsargs 2007.gadā kļuva par G4S uzņēmumu Latvijā un turpina darbību ar nosaukumu G4S Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Zālītis: apsardzes biznesā daudzi uzņēmumi darbiniekus nodarbina nelegāli

NOZARE.LV, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes biznesā, tāpat kā jebkurā nozarē, kas sniedz pakalpojumu, kura cenā lielāko īpatsvaru veido darbaspēka izmaksas, daudzi uzņēmumi darbiniekus nodarbina nelegāli, norāda drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Precīzi pateikt, cik uzņēmumu strādā «pelēkajā» sektorā, nav iespējams, bet tādu ir daudz, uzskata Zālītis. «Tas ir ne tikai apsardzes biznesā, tas notiek arī namu apsaimniekošanā, pārvadājumos un daudzās citās nozarēs. Šajās nozarēs ir liela vēlme kaut ko optimizēt uz nodokļu rēķina,» sacīja Zālītis.

Viņš skaidroja, ka «pelēkajā ekonomikā» strādājošo apsardzes firmu pakalpojumi ir lētāki. «Uz nenomaksāto nodokļu rēķina var ļoti būtiski samazināt cenu. Piemērs, ja valstī ir noteikta minimālā alga un tai pat laikā tās rīkotajos konkursos uzvar pretendents ar cenu, kas ir zemāka par minimālo algu, tad kaut kas nav kārtībā. Tādēļ piedāvātā cena šādos konkursos nevar būt noteicošais,» piebilda Zālītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu ķīlu

Gunta Kursiša, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu latu komercķīlu, liecina informācija Lursoft.

«Uzņēmums regulāri atjauno savu autoparku, bet patlaban lielas investīcijas jaunos projektos neplāno,» Db.lv stāstīja G4S Latvia pārstāve. Savukārt reģistrētā komercķīla saistīta ar uzņēmuma operacionālās darbības veikšanu.

2009. gadā a/s G4S Latvia bija 279. lielākais Latvijas uzņēmums, raugoties pēc apgrozīto līdzekļu apjoma gadā. 2009. gadā drošības pakalpojumu sniedzējam izdevās apgrozīt 12,51 miljonu latu, un uzņēmuma peļņa veidoja 1,51 miljonu latu.

Jau vēstīts, ka 2007. gadā uzņēmums Falck Apsargs kļuva par G4S uzņēmumu Latvijā, un turpmāk darbojas ar nosaukumu G4S Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Saistībā ar eiro ieviešanu G4S Latvia darba apjoms trīskāršosies; papildu darbaspēku gan nevajadzēšot

Žanete Hāka, Nozare.lv, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar pāreju no latiem uz eiro noteikti būs jārēķinās ar darba apjoma pieaugumu par vismaz trīs reizēm, atzīst drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Viņš norāda, ka tas attiecīgi nozīmē, ka par tik, par cik pieaugs darba apjoms, pieaugs arī darba izmaksas, kā arī ieņēmumi. Vienīgais, kas atšķirsies no ikdienas, būs darba apjoms, jo uzņēmums turpinās darīt to pašu, ko dara ikdienā, - vest naudu, savākt, apstrādāt un to nodot.

«Taču patlaban vēl ir grūti prognozēt, kā tas notiks Latvijā, jo nav skaidrs, kurā brīdī būs naudas apjoma pieaugums. Taču ir pamats prognozēt, ka Latvijā tas varētu notikt gandrīz pēdējā brīdī, proti, decembrī un janvārī,» stāsta Zālītis.

Savukārt, runājot par resursu plānošanu, Zālītis skaidro, ka G4S Latvia visā Latvijā strādā vairāk nekā 1300 darbinieku. Līdz ar to uz to brīdi, kad būs vajadzība, būs iespēja to pārvietot, pārprofilēt, pārtrenēt šos resursus. Vienīgais, ko vajadzības gadījumā ir plānots piesaistīt no ārpuses, ir autoparks un naudas apstrādes iekārtas. Taču tas atkarīgs no apjoma, kas būs brīdī, kad tuvosies nākamā gada janvāris jeb brīdis, kad ļoti ievērojami var sākt palielināties naudas apjoma plūsma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijā sūdzas par G4S zemajām cenām

Lelde Petrāne, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas konkurences iestādes veic izmeklēšanu saistībā ar sūdzību, ka valstī lielākais drošības pakalpojumu sniedzējs G4S apzināti piedāvā savus pakalpojumus par tik zemām cenām, ka konkurentiem ir gandrīz neiespējami ilgtermiņā izdzīvot, vēsta bbn.ee.

Andress Lembers, G4S mārketinga menedžeris, sacījis, ka kompānija nepiedāvā pakalpojumus zem pašizmaksas, bet nav vēlējies sniegt sīkāku informāciju. G4S kontrolē aptuveni 49% no Igaunijas drošības pakalpojumu tirgus.

Savukārt Urmas Sorumā, G4S Eesti bijušais akcionārs, stāstījis, ka drošības pakalpojumu tirgus ir vienīgais, kur cenas samazinājušās jau 15 gadus.

G4S darbojas arī Latvijā. 2007.gadā Falck Apsargs kļuva par kompānijas Group 4 Securicor (G4S) uzņēmumu Latvijā un turpina darbību ar nosaukumu G4S Latvia un inkasācijas pakalpojumus siedz ar nosaukumu G4S Cash Services Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Lai samazinātu izmaksas, G4S Latvia iegādājas ar gāzi aprīkotus auto

Lelde Petrāne, 23.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu kompānija AS G4S Latvia savam autoparkam pievienojusi ar dabasgāzes uzpildes dzinējiem aprīkotu operatīvo transportu.

Ar dabasgāzes uzpildes dzinējiem aprīkotais operatīvais transports iegādāts ar nolūku ilgtermiņā samazināt degvielas izmaksas – šobrīd degviela veidp vidēji 50% no autoparka ekspluatācijas izmaksām.

Ar gāzi aprīkoto automašīnu iegāde esot arī daļa no uzņēmuma korporatīvās sociālās atbildības programmas, kas paredz videi draudzīgu risinājumu ieviešanu ikdienas darba nodrošināšanai.

Ar gāzi aprīkotie auto ļaušot samazināt ekspluatācijas izmaksas par aptuveni 30%.

Saskaņā ar AS G4S Latvia aprēķiniem pie operatīvā transporta noslodzes vidēji gada griezumā nepieciešamais dabasgāzes patēriņš ar gāzi aprīkotam auto ir par aptuveni 1300 latiem mazāks nekā veido degvielas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apsardzes kompānijai G4S Latvia jauns padomes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 20.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas G4S Latvia padomē reģistrētas izmaiņas, igaunim Lauri Veikko Saloranta (Lauri Veikko Saloranta) iegūstot padomes priekšsēdētāja amatu, liecina Lursoft dati.

Viņš stājies līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Riho Lutera (Riho Lutter) vietā.

Par L. V. Saloranta vietnieku kļuvis Prīts Sarapū (Priits Sarapuu), savukārt padomes locekļa amatu ieguvis Artjoms Sokolovs, kas ir jaunpienācējs G4S Latvia padomē.

Uzņēmuma valdē izmaiņas nav notikušas, un to vada Edgars Zālītis, savukārt valdes locekļu amatu ieņem Atis Lazdiņš, Karina Skoborihina un Jānis Ābele, kas visi ir Latvijas valstspiederīgie, liecina Lursoft dati.

A/s G4S Latvia reģistrēta 1992. gada 31. jūlijā. Pirmos astoņus darbības gadus uzņēmums strādāja ar nosaukumu SIA Apsargs, kas vēlāk tika mainīts uz Falck Apsargs, savukārt 2007. gadā uz nepilnu nedēļu uzņēmums ieguva nosaukumu a/s Group 4 Securicor Latvia, bet 2007. gada oktobra beigās uzņēmums guva pašreizējo nosaukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

G4S koncerna apgrozījums pērn pārsniedz 16 miljonus latu

Sanita Igaune, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības risinājumu G4S koncerna apgrozījums pērn pārsniedzis 16 milj. Ls, kas ir nedaudz mazāks nekā pirms gada, DB informēja G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

G4S darbībās rādītāji un tirgus pozīcijas liecina par izvēlētās stratēģijas efektivitāti ilgtermiņā, uzsver G4S Latvia un G4S Cash Services Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

2009. gadā pieaudzis G4S klientu skaits gan fiziskajā, gan juridiskajā sektorā, tāpat pērn uzsākta drošības pakalpojumu sniegšana vairākiem stratēģiski nozīmīgiem klientiem.

Savukārt nozīmīgākie uzdevumi šogad uzņēmumam saistīti ar turpmāku darba efektivitātes uzlabošanu un optimālu risinājumu ieviešanu. Papildus tam šogad kompānija plāno attīstīt arī risku izvērtēšanas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Lai iekļūtu birojos, zagļi maskējas par remontdarbu veicējiem vai labi situētiem apmeklētājiem

Lelde Petrāne, 21.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas laikā zagļi galvenokārt mēģina iekļūt birojos, maskējoties par remontdarbu veicējiem, pārdevējiem un pat labi situētiem apmeklētājiem, liecina drošības risinājumu kompānijas G4S Latvia (G4S) pieredze.

G4S eksperti atzīst, ka laika gaitā garnadži ir kļuvuši izdomas bagāti, meklējot arvien jaunas alternatīvas, kā iekļūt birojos ne tikai nakts, bet arī dienas laikā.

Lai pievērstu biroju darbinieku uzmanību šādām situācijām, G4S drošības eksperti apkopojuši vairākas zīmīgākās garnadžu zādzību metodes uzņēmumu birojos dienas laikā, kā arī būtiskākos priekšlikumus, kā no šādām situācijām izvairīties.

Ne sekretāre, nedz apsardzes darbinieks, kuri ikdienā uzturas tuvu ēkas vai telpu ieejai, nesagādājot 100% drošību pret zagļu iekļūšanu birojā. Proti, šie darbinieki, pretēji videonovērošanas sistēmai, visu laiku var neatrasties savā postenī vai nepievērst nepieciešamo uzmanību visiem apmeklētājiem. Garnadži vienmēr pacenšas rast visai ticamus argumentus, kā iekļūt biroju telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DNB, SEB, Swedbank un G4S Lietuvā piemērots 16 miljonu eiro sods

Žanete Hāka, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome piemērojusi aptuveni 16 miljonu eiro lielu naudas sodu drošības dienestam G4S, kā arī trim lielākajām bankām – DNB bankas, AB, SEB bankas un Swedbank, liecina padomes paziņojums.

Lielākā soda nauda piemērota SEB bankai – 7,19 miljonu eiro apmērā, Swedbankai piemērotais sods ir 4,129 miljonu eiro, savukārt DNB bankai jāmaksā 2,5 miljoni eiro. G4S jāmaksā 2,7 miljonus eiro. Lietuvas DNB banka jau biržā paziņojusi, ka pārmetumus neatzīst un sodu pārsūdzēs Lietuvas tiesībsargājošajās instancēs.

Sods uzlikts, jo bankas ar drošības dienestu noslēgušas līgumus, kas ierobežo konkurenci skaidras naudas tranzīta un inkasācijas tirgū. Bankas vienojušās iegādādies inkasācijas pakalpojumus vienīgi no G4S, tādējādi ievērojami ierobežojot citu pakalpojumu sniedzēju iespēju konkurēt šajā segmentā. Uz noteiktu laiku bankas nevar izmantot naudas inkasācijas pakalpojumus, ko piedāvā G4S konkurenci, pat ja tie piedāvā labākus nosacījumus. Konkurences padome uzsver, ka svarīgi atzīmēt, ka izmaksas, kas rodas saistībā ar skaidras naudas pārvaldi, bieži vien sedz banku klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas Konkurences padome veic reidu G4S birojā

Ritvars Bīders, 09.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Igaunijas Konkurences padome veica reidu valsts lielākās apsardzes kompānijas G4S Eesti galvenajā ēkā Tallinā. Tas tika darīts uz aizdomu pamata par kompānijas bijušā meitas uzņēmuma dalību cenu veidošanas kartelī pirms vairāk nekā desmit gadiem, ziņo BBN.

G4S Eesti norāda, ka aizdomas ir nepamatotas. Kompānija ir uzsākusi iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu vai G4S meitas uzņēmuma vadītāji ir rīkojušies pretlikumīgi, vai nē.

G4S Eesti vadītājs Andrus Ossips norāda, ka pašreizējai kompānijas vadībai nav informācijas par to, ka bijušā meitas uzņēmuma vadītāji būtu pārkāpuši likumu, noslēdzot kādas neatļautas vienošanās.

«Cik es zinu, tad šādai prasībai nav pamata,» sacījis A. Ossips, kurš arī piebilda, ka, neskatoties uz savu pārliecību, kompānija veiks iekšējo izmeklēšanu.

Kāds Igaunijas Konkurences padomes pārstāvis apstiprinājis, ka noticis reids G4S Eesti birojā, taču arī apgalvoja, ka neviens nav ticis aizturēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaidras naudas lietojums Igaunijā ir atjaunojies ekonomikas uzplaukuma līmenī, ko apliecina naudas izņemšanas bankomātos apmērs un skaidras naudas apgrozība mazumtirdzniecības un pakalpojumu uzņēmumos, pirmdien paziņoja inkasācijas pakalpojumu kompānija G4S.

Skaidras naudas apgrozījums mazumtirdzniecības un pakalpojumu sektorā gada laikā palielinājies par 21%. «Skaidras naudas apgrozījums vienmēr atbilst ekonomikas stāvoklim. Cilvēku pirktspēja ir pieaugusi, kas izskaidro skaidras naudas apgrozības palielinājumu,» norādīja G4S inkasācijas nodaļas vadītājs Pēters Torims.

G4S piepilda un iztukšo visus bankomātus Igaunijā. Pēdējā gada laikā kompānijas apkalpotās skaidras naudas apmērs pieaudzis par 4%, sasniedzot septiņus miljardus eiro.

Igaunijas centrālās bankas dati liecina, ka gada laikā no bankomātiem izņemtās naudas apmērs valstī pieaudzis par 53 miljoniem eiro, sasniedzot 3,9 miljardus eiro. «Tas atbilst līmenim, kādu pēdējo reizi novērojām iepriekšējā ekonomikas uzplaukuma laikā 2007.gadā,» secināja G4S.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Garnadži visvairāk iekāro kosmētiku, alkoholu un desas

Lelde Petrāne, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia statistika par aizturētajiem liecina, ka tirdzniecības vietās garnadži pērn visvairāk mēģinājuši zagt dažādas kosmētikas preces. Otra garnadžu iekārotākā prece ir alkohols, savukārt TOP 3 zagtāko preču sarakstu noslēdz pārtikas preces - ikri, desas un siers.

G4S Latvia drošības eksperti norāda, ka pērn samazinājies apģērbu zādzības mēģinājumu skaits. Starp zagtākajām precēm ir arī tabakas izstrādājumi, elektropreces un dažādi aksesuāri.

Kopumā pērn G4S Latvia aizturējusi vairāk nekā 2940 personas, no kurām 65% ir vīrieši un 35% - sievietes.

G4S Latvia drošības eksperti norāda, ka zādzību mēģinājumu statistika joprojām saglabājas augsta, taču tajā pašā laikā šobrīd to skaits saglabājas nemainīgs un krasi nepieaug.

Pērn palielinājies degvielas un krāsainā metāla zādzības mēģinājumu skaits – gan galvaspilsētā, gan reģionos.

Jānis Ābele, AS G4S Latvia Drošības funkciju departamenta direktors, stāstīja: «Zādzību mēģinājumu raksturs likumsakarīgi ir tieši vai netieši saistīts ar ekonomisko situāciju un tendencēm valstī. Piemēram, metāla un degvielas cenu kāpums pērn atspoguļojās arī zādzību statistikā. Ja degviela lielākoties zagta savām vajadzībām, tad dažādi metāla izstrādājumi – ar nolūku tos realizēt metāla uzpirkšanas punktos. Jāmin, ka zādzību riskam pakļautas gan ražotnes un industriāli objekti, gan sakaru tīklu uzņēmumi. Piemēram, vasarā divi nepilngadīgi jaunieši tikai aizturēti par mēģinājumu nozagt krāsaino metālu, nesankcionēti iekļūstot kādas apsargātas rūpnīcas teritorijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV apsardzes firma "Brink's" iegādāsies Lielbritānijas apsardzes kompānijas "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu 14 valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs, teikts "Brink's" paziņojumā.

Darījuma vērtība ir 860 miljoni ASV dolāru (aptuveni 790 miljoni eiro).

"Brink's" pirks "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Beļģijā, Čehijā, Dominikānā, Filipīnās, Indonēzijā, Īrijā, Kiprā, Kuveitā, Malaizijā, Nīderlandē un Rumānijā.

"G4S" inkasācijas biznesa kopējais apgrozījums šajās valstīs pērn bijis apmēram 800 miljoni ASV dolāru (aptuveni 735 miljoni eiro).

Kā liecina informācija "Firmas.lv", Latvijā inkasācijas pakalpojumu sniedzēja AS "G4S Cash Services Latvia" dibināta 2001.gadā. 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 6,863 miljonu eiro apgrozījumu un 551 660 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

G4S, drošības grupa, kas pārstāvēta arī Latvijā, iegādājas Dānijas kompāniju ISS. Darījuma vērtība ir 4,12 miljardi latu, ziņo BBC.

Saskaņā ar G4S sniegto informāciju pārņemšanas darījuma rezultātā izveidosies pasaulē lielākā drošības un telpu pakalpojumu grupa.

ISS darbojas tādās jomās kā drošība, tīrīšanas pakalpojumi, ēdināšana, kaitēkļu kontrole un dārzkopība.

G4S vēlas piesaistīt 1,6 miljardus latu no investoriem darījuma finansēšanai, bet šī informācija izraisījusi lielu tās akciju cenas kritumu.

Abu uzņēmumu darbība pārklājas 40 valstīs, kur būšot ievērojamas izmaksu ietaupīšanas iespējas.

Apvienotās grupas kopējie ieņēmumi būs aptuveni 13 miljardi latu, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks apjoms nekā G4S guva 2010. gadā - aptuveni 6 miljardi latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas G4S struktūrvienība Londonā G4S Cash Solutions izgudrojusi tehnoloģiju, kas gadījumā, kad laupītāji uzlauž naudas pārvadāšanas kasi, pār naudu nopludina līmi, tādējādi padarot šo naudu tālāk nelietojamu, ziņo BBC.

Kompānija jau iepriekš izstrādāja naudas pārvadāšanas kases, kuras uzlaužot tika nopludināts spilgtas krāsas šķidrums, pēc kura vadoties policija var izsekot likumpārkāpējus. Kā norāda G4S šis risinājums neesot bijis perfekts, jo laupītāji joprojām varēja naudu izmantot bankomātos vai citās ierīcēs, kā arī pastāvēja iespēja to atmazgāt.

Šī jaunā tehnoloģija naudu iznīcina pilnībā, tādējādi kompānija cer, ka laupītāji būs mazāk motivēti šāda veida likuma pārkāpumiem.

G4S Cash Solutions norāda, ka jaunās naudas pārvadāšanas kases jau tiek testētas reālajā vidē.

Kopš šā gada aprīļa Londonā notikušas 167 naudas pārvadāšanas vienību aplaupīšanas. Pērn kopumā notikuši 485 šādi noziegumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

G4S Latvia apgrozījums pērn saglabājies teju nemainīgs

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes uzņēmums a/s G4S Latvia pērno gadu noslēdzis ar 13,7 milj. Ls konsolidēto neto apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājums 1,43% apmērā, liecina Lursoft dati.

A/s G4S Latvia peļņa pēc nodokļiem veido 596 tūkst. Ls, kas ir par 129,35% vairāk nekā 2011. gadā.

Koncerna mātes uzņēmums aizvadītajā gadā strādājis ar 9,612 milj. Ls apgrozījumu. 2012. gadā pieaugusi arī koncerna kopējā peļņa – aizvadīto gadu koncerns noslēdza ar 744,600 tūkst. Ls peļņu pēc nodokļiem (+6,25%).

Šogad par G4S koncerna galvenajiem uzdevumiem uzņēmuma vadība izvirzījusi izaugsmes veicināšanu un tādu risinājumu ieviešanu, kas palielinātu kompānijas konkurētspēju drošības pakalpojumu tirgū.

A/s G4S Latvia valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Edgars Zālītis, savukārt valdes locekļa amatā darbojas Atis Lazdiņš, Karina Skoborihina, Anita Sāne un Jānis Ābele.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nespējot nodrošināt apsardzi Olimpiskajās spēlēs, G4S vadība iesniedz atlūgumus

Gunta Kursiša, 28.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi no apsardzes kompānijas G4S direktoriem iesnieguši atlūgumus pēc tam, kad atklājās detaļas par kompānijas vadības neefektīvo darbu Olimpisko spēļu laikā. Lai nodrošinātu apsardzes darbiniekus Olimpisko spēļu laikā, kompānijai tika samaksāti 57 miljoni Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 50 milj. Ls). Tomēr, nespējot nodrošināt pietiekamo apsardzes darbinieku skaitu, Olimpiskajās spēlēs kā papildus apsardzi nācās izmantot armijas spēkus, vēsta BBC.

G4S oficiālajā paziņojumā norādīts, ka kompānija neuzskata tās izpilddirektoru Deividu Teiloru-Smitu (David Taylor-Smith) par personīgi atbildīgu neveiksmīgajā kompānijas darbībā Olimpisko spēļu laikā. G4S izpilddirektors saglabājis amatu, tomēr atlūgumus iesnieguši divi citi direktori.

Kompānijas paziņojumā teikts, ka kopumā vadības neizdarības dēļ G4S zaudējusi 50 miljonus Lielbritānijas mārciņu no kopējā 235 milj. Lielbritānijas mārciņu līguma par 10,4 tūkstošu apsardzes darbinieku nodrošināšanu, jo puse no šiem darbiniekiem nevarēja ieņemt amatu. Tādējādi aptuveni piecus tūkstošus apsardzes darbinieku vietu nācās aizpildīt armijas spēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada zagtāko preču topa augšgalā joprojām atrodas stiprie alkoholiskie dzērieni, kosmētika un apģērbi, kā arī pārtika. Taču pērnā gada ceturtā ceturkšņa laikā iezīmējusies jauna zagtāko preču grupa – ekonomiskās spuldzes.

A/s G4S Latvia eksperti šādu tendenci skaidro ar to, ka vecā standarta elektroniskās spuldzes vairs netiek ražotas un turpmāk pārdošanā būs tikai ekonomiskās spuldzes, kuru cena ir ievērojami augstāka.

Kopumā, vērtējot gan pēc intensitātes, gan pēc zagtāko preču grupām, zādzību mēģinājumu skaits pērn bijis līdzīgs, kā 2009.gadā. G4S Latvia apkopotie dati liecina, ka vidējā zagto preču summa ir septiņi lati, savukārt apģērbu un aksesuāru veikalos – 27 Ls. Lielākā pērn veiktā zādzības mēģinājuma summa ir 1,19 tūkst. Ls. Jaunākajam aizturētajam ir seši gadi, bet vecākajam – 89 gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Maxima Latvija apsardzes pakalpojumu nodevusi ārpakalpojumā

Lelde Petrāne, 28.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls Maxima Latvija nodevis veikalu un loģistikas centru apsardzi ārpakalpojumā diviem uzņēmumiem – G4S Latvia un EUROCASH1.

Pirms tam Maxima Latvija objektu apsardze bija uzticēta Maxima Latvija meitasuzņēmumiem, kuru darbību no 2016.gada 1.janvāra ir pārņēmuši G4S Latvia un EUROCASH1.

«Mūsu pamatdarbība ir mazumtirdzniecība, uz ko arī vēlamies fokusēties, tādēļ apsardzes pakalpojuma nodošana ārpakalpojumā ir likumsakarīga. Turpmāk par drošību mūsu veikalos un loģistikas centros rūpēsies G4S Latvia un EUROCASH1,» norāda Maxima Latvija valdes loceklis Andris Vilcmeiers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karstā laikā zog arī saimniekiem atrodoties mājās

Jānis Rancāns, 01.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karstā laikā ir novērota tendence, ka zagļi izdara zādzību mēģinājumus saimiekiem atrodoties mājās, kā arī saimnieku naktsmiera laikā. Atvērti logi, lodžijas vai balkoni ir liels vilinājums likumpārkāpējiem, norāda drošības risinājumu kompānija a/s G4S Latvia.

Visbiežāk mēģina zagt auto atslēgas, makus, dārglietas, rokas somiņas, kā arī dažādas portatīvās elektroniskās ierīces - datorus, tālruņus u.c. Iekļūstot mājoklī, garnadžu uzmanību pievērš ērti sasniedzamas, neliela izmēra un pēc iespējas vērtīgākas mantas. Ļoti bieži tieši šādi sadzīves priekšmeti tiek atstāti ērti pieejamās vietās - uz galdiem un skapīšiem, priekšnamā u.c.

«Vidējais laiks ātrajām zādzībām ir minūšu jautājums. Savukārt gadījumā, kad mājokļa durvis un logi ir atvērti vai pusatvērti, zādzības pastrādāšanai nepieciešamais laiks ir vēl mazāks. Tieši šī iemesla dēļ tos sadzīves priekšmetus, kas garnadžu skatījumā ir vērtīgi, jāglabā tālāk no logiem un durvīm, piemēram, skapī vai atvilktnēs. Ja vien ir iespēja, skaidra nauda un vērtslietas ieteicams uzglabāt speciālos seifos,» norāda Ilze Jermacāne, a/s G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

G4S Latvia valdes locekle: no uzņēmumu «baltā saraksta» efekta nebūs

Lelde Petrāne, 27.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Uzņēmumu atrašanās «baltajā sarakstā» ir vairāk prestiža jautājums, nevis reāla cīņa ar negodprātīgajiem nodokļu maksātājiem,» uzskata Karīna Skoborihina, AS G4S Latvia valdes locekle, Finanšu departamenta direktore.

«Valdības iniciatīva noteikt kritērijus uzņēmumu iekļūšanai publiskā «baltajā sarakstā», kura mērķis ir apkarot ēnu ekonomiku un nodrošināt godīgu konkurenci, vērtējama ļoti pozitīvi. Tajā pašā laikā godīgajiem uzņēmumiem «baltā saraksta» statusā solītās priekšrocības un ieguvumi nav tik būtiski, tādēļ «negodīgos» uzņēmumus tas, visticamāk, nemotivēs pāriet legālā biznesa pusē,» skaidro Skoborihina.

Esot jāņem vērā, ka Latvijā pakalpojumu biznesa nozarēs, kurām raksturīgs liels nodarbināto personu skaits, aktuālākā problēma ir nodokļu nomaksa par strādājošajiem, jo tieši sociālās nomaksas par darbiniekiem veido būtiskāko nodokļu slogu un atspoguļo uzņēmēja ( kompānijas) lojalitāti pret valsti nodokļu nomaksā. «Ņemot vērā augsto ēnu ekonomikas un nelegālās nodarbinātības īpatsvaru valstī, tieši šo bija nepieciešams paredzēt kā vienu no pamata kritērijiem, lai uzņēmums būtu tiesīgs pretendēt uz vietu «baltajā sarakstā». Respektīvi, visiem «baltā saraksta» dalībniekiem kā obligāts priekšnosacījums būtu precīza jeb caurspīdīga uzņēmuma vidējo darbinieku skaita un par tiem nomaksātā sociālā nodokļa apmēra norādīšana pēdējos 12 mēnešos,» akcentē G4S Latvia valdes locekle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

G4S Latvia nedaudz kāpinājusi apgrozījumu

Žanete Hāka, 25.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas AS G4S Latvia apgrozījums pērn sasniedzis 13,896 miljonus eiro, kas ir par 1,60% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt konsolidētais apgrozījums audzis par 0,6%, sasniedzot 19,65 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Finanšu gadu apsardzes firma noslēgusi ar 703,25 tūkstošu eiro peļņu un 232,03 tūkstošu eiro konsolidēto peļņu

Kompānija iesniegtajā pārskatā ziņo, ka pagājušajā gadā koncerna mātes uzņēmums zaudējis ļoti mazu daļu no saviem klientiem, kas nedaudz samazinājis uzņēmuma apgrozījumu, taču apsardzes kompānijai izdevies piesaistīt jaunus klientus.

AS G4S Latvia norāda, ka 2014.gadā tās galvenie uzdevumi ir saistīti ar izaugsmes veicināšanu un optimālu risinājumu ieviešanu, kas ļautu palielināt konkurētspēju drošības pakalpojumu tirgū.

AS G4S Latvia reģistrēta 1992.gadā ar nosaukumu SIA Apsargs, kas 2000.gadā nomainīts uz SIA Falc Apsargs, bet 2007.gadā uzņēmums pārsaukts par AS Group 4 Securicor Latvia. Aizvadītajā gadā uzņēmumā strādājuši 1069 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apsardzes kompānija: zagļi izmanto viltotas naudaszīmes un iekāro zīmolu drēbes

Gunta Kursiša, 02.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa zādzību tiek veiktas ar mērķi gūt personīgu labumu – patērēt preces personīgām vajadzībām vai arī turpmākai relaizācijai. Neliela daļa personu, pārsvarā jaunieši, zādzības izdara nepadomīgas izklaides nolūkos, turklāt Latvijā ir bijuši mēģinājumi norēķināties ar viltotu naudu, kā arī uzbrūkot personālam, atklāj drošības pakalpojumu kompānija a/s G4S.

Aktīvākie likumpārkāpēji ir vecumā no 21 līdz 40 gadiem – kopumā šī vecuma grupa veido 50% no kopējā aizturēto skaita. Nākamo lielāko grupu (21%) veido cilvēki vecumā no 41 līdz 65 gadiemn. Aptuveni 12% no kopējā zādzību skaita veic nepilngadīgie, un savukārt 7% no likumpārkāpējiem ir vecumā līdz 14 gadiem. Vecāka gadagājuma (virs 65 gadiem) cilvēku parstrādātās zādzības veido 3% no kopējā skaita.

G4S apkopojusi spilgtākos likumpārkāpēju aizturēšanas gadījumus pērn, un atklājies, ka Latvijā ir bijuši gadījumi norēķināties ar viltotu naudu un uzbrūkot darbiniekiem. Vienā no zādzību gadījumiem persona ar metāla stieni uzbruka personāla un zādzību nepārtrauca arī brīdī, kad to pamanīja un brīdinājumu izteica apsardzes darbinieks. Tāpat kādā objektā likumpārkāpējs esot agresīvi un uzstājīgi mēģinājis norēķināties ar viltotu 50 eiro naudaszīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Biznesa drošība: Sadrumstalotība nevieš kārtību

Elīna Pankovska, 08.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan lielākās apsardzes kompānijas norāda vienus un tos pašus nozares sakārtošanas mērķus, tās joprojām nevar vienoties par kopīgiem risinājumiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šobrīd nozarē darbojas divas asociācijas, kas pārstāv lielāko daļu tirgus dalībnieku. Jau kopš 90. gadu beigām darbojas Latvijas Drošības biznesa asociācija, kurā ietilpst 31 apsardzes kompānija, kā arī Daugavpils Universitāte un Biznesa augstskola Turība. Savukārt pagājušā gada jūlijā divas lielākās apsardzes kompānijas a/s G4S Latvia un SIA Grifs AG nodibināja Drošības nozares kompāniju asociāciju (DNKA). Šīs asociācijas pārstāvji uzsver, ka tā ir atvērta jebkuram nozares uzņēmumam, tomēr pagaidām neviens cits dalībnieks šiem diviem nav pievienojies. Valsts policijas sniegtā informācija liecina, šā gada septembrī Latvijā darbojās 574 licencēti apsardzes uzņēmumi, tomēr, kā apgalvo nozares pārstāvji, lielākā daļa ar apsardzes pakalpojumu sniegšanu nemaz nenodarbojoties. Milzīgais skaits uzņēmumu liecina par joprojām šajā tirgū eksistējošo sadrumstalotību, kas veicina uzņēmumu nespēju vienoties par problēmu kopīgu risināšanu, kas varētu beidzot nozari sakārtot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apzagšanas gadījumu skaits audzis gan privātajā, gan komercsegmentā. Kopumā, salīdzinot, piemēram, ar 2012. gadu, apzagšanas gadījumu skaits no privātīpašumiem audzis par 47%, savukārt no komercīpašumiem par 23%, liecina apdrošinātāja ERGO apkopotā informācija.

«Līdz ar lielāku finansiālo stabilitāti cilvēki arvien vairāk iegādājas dārgas lietas un bagātīgāk aprīko savus mājokļus un birojus. Tāpēc tos arvien biežāk apmeklē arī zagļi,» stāsta ERGO atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis.

No mājokļiem visbiežāk tiek zagti mobilie telefoni, portatīvie datori, fotokameras, kažokādas izstrādājumi un dārglietas. Vidējā atlīdzība par zādzību no mājokļa ir 1590 eiro. Savukārt no komercīpašumiem visbiežāk tiek zagti datori, juvelierizstrādājumi, sporta inventārs un preces, un vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība ir 4417 eiro.

ERGO pieredze liecina, ka zādzību pieaugums no mājokļiem ir novērojams ne tikai vasaras periodā, kad cilvēki dodas uz vasarnīcām vai tālākos ceļojumos un atstāj īpašumu bez uzraudzības. Īpaša uzmanība īpašuma drošībai ir jāpievērš arī pārējos gadalaikos, īpaši, iestājoties tumšajam rudens – ziemas periodam, kad saglabājas liels zādzību skaits, jo ļaundari var daudz vieglāk iekļūt īpašumā nepamanīti.

Komentāri

Pievienot komentāru