Baltijas birža

Gada termiņa obligācijas izsola par 0,3%

Jānis Šķupelis, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Šodien konkurējošā daudzcenu izsolē NASDAQ OMX Riga biržā gada termiņa obligācijas tika izsolītas ar vidēji svērto likmi 0,298%, liecina Valsts kases informācija. Valsts kase maksimālo likmi noteica 0,45% līmenī.

Izsoļu dalībnieku kopējais vērtspapīru pieprasījuma apjoms sasniedza 30,9 miljonus latu, kas 3,86 reizes pārsniedza piedāvāto vērtspapīru apjomu (izsolē piedalījās pieci dalībnieki). Notikušajā konkurējošā daudzcenu izsolē tika pārdoti vērtspapīri 8 miljonu latu apmērā.

Rīt notiks arī valsts iekšējā aizņēmuma fiksētas likmes vērtspapīru izsole, piedāvājot viena gada termiņa valsts parāda vērtspapīrus par kopējo summu 2,0 milj. latu pēc nominālvērtības.

Šo obligāciju dzēšanas termiņš ir 2014. gada 15. augusts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās darbību uzsāk likviditāti veicinoša tirgus uzturētāju programma

Mārtiņš Apinis, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgū no šodienas sāk darboties jauna tirgus uzturētāju programma, kas paredzēta likviditātes palielināšanai. Lai rosinātu biedrus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX vērtspapīru biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā piedāvā biedriem 40% atlaidi tirdzniecības maksām.

Tirgus uzturētāju programmas nosacacījumi paredz, ka NASDAQ OMX Baltijas tirgus biedram – bankai vai brokeru sabiedrībai, kas darbojas kā tirgus uzturētājs – jāuztur konkrētajām akcijām pirkšanas un pārdošanas uzdevumi vismaz 3000 eiro vērtībā tirdzniecības sesijas uzsākšanas un slēgšanas izsolēs un 85% no tirdzniecības laika. Tā investoriem tiks nodrošināta iespēja iegādāties, kā arī pārdot akcijas par iespējami mazāku cenu svārstību. Turklāt visas tirdzniecības sesijas laikā akcijām būs pietiekams piedāvājums un pieprasījums.

Pēc biržas informācijas, pirmais biedrs – LHV Pank – jau pieteicies jaunajai tirgus uztrurētāju programmai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NASDAQ OMX Riga pārdēvē par Nasdaq Riga

Žanete Hāka, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar oktobri NASDAQ OMX Group pāriet uz jaunu zīmolu Nasdaq, informē biržas pārstāvji.

Zīmola maiņa tiek veikta ar mērķi precīzāk atspoguļot Nasdaq grupas globālo stratēģiju. Līdz ar to arī Baltijas biržas turpmāk izmantos jauno zīmolu Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius.

Pēc zīmola maiņas Nasdaq grupas meitassabiedrību juridiskie nosaukumi netiks mainīti. Tas nozīmē, ka attiecīgais juridiskais nosaukums Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vēl aizvien būs NASDAQ OMX Riga, AS, NASDAQ OMX Tallinn AS un AB NASDAQ OMX Vilnius. Tāpat indeksu un tirgus datu produktu nosaukumos joprojām tiks izmantota arī OMX nosaukuma daļa.

Šobrīd Nasdaq grupa darbojas sešos kontinentos, nodrošinot tehnoloģijas vairāk nekā 80 biržās 50 valstīs, piedāvājot globālajiem klientiem plašu produktu un pakalpojumu klāstu. Nasdaq ir attīstījies par diversificētu globālu koncernu ar nozīmīgu klātbūtni vietējos tirgos, pozicionējoties četros darbības virzienos – Tech, Trade, Intel un List, kas attiecīgi apzīmē tehnoloģijas, vērtspapīru tirdzniecību, tirgus informāciju un emitentu pakalpojumus. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru. Vairāk nekā 10 tūkstoši korporatīvo klientu izmanto Nasdaq risinājumus un konsultāciju pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX alternatīvajā tirgū First North

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas advokātu birojs Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North, informē biržas pārstāvji.

Baltijas Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts sertificētajiem konsultantiem, kas ir ieguvuši šo statusu vairāk nekā vienā NASDAQ OMX Baltijas biržā. No 2011.gada Varul darbojas kā sertificētais konsultants NASDAQ OMX Tallinn biržā un pirmdien ieguvis statusu arī NASDAQ OMX Riga biržā, tādējādi kļūstot par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu.

«Baltijas Sertificētie konsultanti iegūst iespēju sniegt konsultāciju pakalpojumus uzņēmumiem vairākās Baltijas valstīs neatkarīgi no sertificētā konsultanta reģistrācijas valsts,» skaidro NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds A3E Capital dibināts 2012. gadā Maltā, bet tā pamatlicēji ir latvieši, un fonds līdztekus investīcijām jaunattīstības valstīs investē arī Latvijā.

Kādēļ tieši obligācijas, kāds labums no fonda darbības ir investoriem un kāds ir tā ienesīgums, Dienas Bizness jautāja vienam no fonda dibinātājiem Aldim Reimam.

Kā nolēmāt izveidot savu ieguldījumu fondu? Iepriekš esat vadījis banku, tās arī ir investīcijas, ieguldījumi.

Es darbojos finanšu pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus. Pirmos 20 gadus aizvadīju Latvijas banku sektorā. Pats savām rokām izveidoju pašreizējās BluOr Bank priekšteci Baltikums banku un vadīju to 10 gadus līdz 2011. gadam. Tad kopā ar bijušajiem bankas kolēģiem nolēmām izveidot savu investīciju fondu. Galvenā argumentācija bija tāda, ka pat bankas prezidents nav tās īpašnieks, bet ir tikai algots darbinieks, savukārt man bija vēlme izveidot savu biznesu jomā, kuru ļoti labi pārzinu. Banku bizness pēc 2008. gada krīzes kļuva aizvien garlaicīgāks, regulācijas un prasības pieauga. Esmu matemātiķis, beidzu LU Fizikas un matemātikas fakultāti, un tādēļ finanšu tirgi man vienmēr ir likusies ļoti interesanta sfēra. Salīdzinot ar galvenajām banku aktivitātēm, tādām kā, piemēram, klientu piesaiste un kreditēšanas bizness, kas ir zema riska, tomēr garlaicīgs process, investīcijas finanšu tirgos ir daudz aizraujošāka nodarbe. Ideja par fondu mums ar kolēģiem brieda jau ilgstoši, bet pie idejas realizācijas mēs ķērāmies 2011. gadā. Uzskatu, ka finansista karjerā kļūt par investīciju fonda, kaut neliela, īpašnieku noteikti ir solis augšup. Es pats šobrīd esmu profesionāli ļoti apmierināts, jo daru to, kas man patīk, kopā ar kolēģiem, kuri man patīk, un esmu vidē, kas man patīk. Būtiski, ka neesmu ne no viena atkarīgs, un savs fonds ir daudzu finansistu un baņķieru sapnis, ko nereti dzirdu no ārvalstu kolēģiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tirdzniecības sesiju lielākā daļa Baltijas NASDAQ OMX biržas noslēdza ar pieaugumu, sarūkot vienīgi OMX Riga indeksam.

Tā Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,25% līdz 639,95 punktiem. OMX Tallinn pakāpās par 0,65% līdz 847,57 punktu atzīmei, OMX Vilnius – par 0,06% līdz 416,97 punktiem, savukārt OMX Riga saruka par 0,48% līdz 468,91 punkta atzīmei.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 725 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, sasniedzot 113 tūkstošus latu, akcijas cenai pieaugot par 1,01%. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 74 tūkstošiem latu, akcijas cenai sarūkot par 0,11%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija Lietuvas Šiauliu bankas – 69,7 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,36%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

First North iekļaus Igaunijas uzņēmumu Telescan

Žanete Hāka, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Baltijas alternatīvajā tirgū First North piektdien, 9. augustā, tiks iekļauts Igaunijas veselības diagnostikas pakalpojumu jomas uzņēmums Telescan, liecina paziņojums biržā.

AS Telescan ir šā gada maijā Igaunijā dibināts uzņēmums, kurš pieder Lielbritānijas privātajiem investoriem.

Telescan plāno ieviest zemu izmaksu veselības diagnostikas koncepciju, pielietojot diagnostikas metodes, kas balstītas uz magnētiskās rezonanses attēlveidošanu , datortomogrāfiju un ultraskaņas skenēšanu savienojumā ar vairākām citām augsti attīstītām diagnostikas tehnoloģijām. Diagnostikas rezultāti tiks savietoti ar to ģenētisko informāciju, kā rezultātā kļūs iespējams identificēt bioloģiskos marķierus vairāk nekā 45 galvenajām dzīvību apdraudošām slimībām.

Telescan ir pirmais uzņēmums Igaunijā, kas šogad pievienojas Baltijas alternatīvajam tirgum First North.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vienīgi NASDAQ OMX Riga noslēdz dienu ar kritumu

Žanete Hāka, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,33% līdz 604,19 punktiem, liecina biržu dati.

Vienīgā starp Baltijas biržām kritumu piedzīvoja NASDAQ OMX Riga, kuras indekss saruka par 1,11%. Pārējās Baltijas biržās indeksi auga – lielākais pieaugums bija OMX Vilnius indeksam – par 0,44% līdz 394,01 punktam, savukārt OMX Tallinn pakāpās par 0,28% līdz 803,27 punktiem.

NASDAQ OMX Riga biržā pieaugumu piedzīvoja vienīgi farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijas cena – par 0,87%. Savukārt lielākais kritums starp Oficiālā saraksta akcijām bija AS Ventspils naftas akcijai, kuras cena samazinājās par 3,8% līdz 0,962 latiem.

NASDAQ OMX Tallinn lielākais kāpums bija būvniecības kompānijas Nordecon akcijas cenai – par 1,9% līdz 1,07 eiro. Savukārt NASDAQ OMX Vilnius lielāko pieaugumu piedzīvoja piena pārstrādes kompānijas Pieno žvaigždes akcijas cena, palielinoties par 1,05% līdz 1,92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sākta AS Capitalia obligāciju kotēšanas procedūra

Žanete Hāka, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga ir uzsākusi kotēšanas procedūru AS Capitalia obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā liecina paziņojums biržā, Nasdaq Riga valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome oktobra sākumā nolēma atļaut reģistrēt AS Capitalia prospektu obligāciju iekļaušanai biržas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā informē FKTK, šobrīd AS Capitalia ir emitējusi un biržā tiks iekļautas 1000 uzņēmuma obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Kopējais Baltijas akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,07% līdz 638,16 punktiem. Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,48% līdz 446,25 punktiem.

Par 0,16% līdz 852,11 punktu atzīmei saruka OMX Tallinn, bet OMX Vilnius piedzīvoja 0,04% kritumu, sasniedzot 414,45 punktu atzīmi.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums bija samērā zems – 364,7 tūkstoši latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, sasniedzot 94 tūkstošus latu. 31,7 tūkstošu latu apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, savukārt trešā aktīvākā akcija bija Igaunijas apakšveļas ražotājam Silvano Fashion Group – 28,6 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vērojams vienīgi Tallinas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu Baltijas biržas iesāka dažādi – NASDAQ OMX Tallinn indekss pieauga, savukārt NASDAQ OMX Riga un NASDAQ OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

OMX Tallinn indekss palielinājās par 0,29% līdz 815,49 punktiem. Lielāko kritumu varēja novērot Rīgas biržā, kur OMX Riga indekss saruka par 0,2% līdz 420,54 punktiem, savukārt OMX Vilnius indekss samazinājās par 0,15% līdz 399,62%.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,16% līdz 612,74 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan kūtra, un ar Baltijas Oficiālā saraksta akcijām tika veikti 302 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 269 tūkstošus latu. Līderis apgrozījuma ziņā bija Igaunijas kuģotājs Tallink Grupp ar 54 tūkstošiem latu, kā rezultātā akcijas cena pieauga par 1,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 33,3 tūkstoši latu, un uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,53%. Savukārt trešo vietu ieņem azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 27 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss noslēdza ar kritumu 0,05% apmērā, sasniedzot 638,35 punktus, liecina biržu dati.

OMX Riga indekss praktiski nemainījās un bija 471,18 punkti, Igaunijas OMX Tallinn saruka par 0,34%, savukārt OMX Vilnius indekss nedaudz – par 0,03% - pakāpās, sasniedzot 416,71 punktu.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 146,7 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1%. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas Šiauliu bankas ar 69,9 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai pakāpjoties par 0,79%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas biržā kotētā Panevežio statybos trestas – 61,45 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kritums

Žanete Hāka, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza dažādi, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1% līdz 636,25 punktiem, savukārt Tallinas biržas indekss bija vienīgais starp Baltijas biržu indeksiem, kas pieauga. OMX Tallinn pakāpās par 0,17% līdz 843,98 punktu atzīmei.

OMX Vilnius saruka par 0,27% līdz 415,13 punktiem, savukārt straujāku kritumu piedzīvoja OMX Riga, kurš saruka par 1,26% līdz 466,94 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu kopējais Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 619,3 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 193 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akciju apgrozījums, kas nedaudz pārsniedza 100 tūkstošus latu. Arī trešajā vietā ierindojās Igaunijas uzņēmums – apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 98,6 tūkstošu latu lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Rīgā

Nozare.lv, 06.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Rīgā, liecina biržas informācija. Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,95%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,45%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien sarucis par 0,05%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,22%.

Kopš gada sākuma OMX Vilnius kāpis par 12,71%, "OMX Tallinn" ir audzis par 11,63%, bet OMX Riga audzis par 5,42%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Viļņā

Nozare.lv, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Viļņā. Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,27%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,3%, bet Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien samazinājies par 0,09%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,04%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 17,98%, "OMX Vilnius" kāpis par 16,18%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,49%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums

Nozare.lv, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu NASDAQ OMX biržās šodien reģistrēts kāpums.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien palielinājies par 0,15%, Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,3%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,15%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,02%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 18,34%, OMX Vilnius kāpis par 16,36%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,66%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kāpums

Žanete Hāka, 07.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas Baltijas biržās noslēdzās dažādi – OMX Tallinn un OMX Riga indeksi pieauga, bet OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,01% līdz 629,78 punktiem. Tallinas biržas indekss OMX Tallinn pakāpās par 0,13% līdz 838,5 punktiem, savukārt Rīgas biržas indekss OMX Riga pieauga par 0,73% līdz 454,54. Vienīgais kritumu piedzīvoja OMX Vilnius, samazinoties par 0,22% līdz 418,23 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 561 tūkstoti latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 194 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 50,1 tūkstoti latu, bet trešajā – ūdensapgādes kompānija Tallinna Vesi ar 48,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ABLV Bank varēs emitēt vēl obligācijas 200 miljonu latu apmērā

Žanete Hāka, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi reģistrēt ABLV Bank Trešās obligāciju piedāvājuma programmas pamatprospektu, nosakot, ka tā ietvaros banka ir tiesīga izteikt parāda vērtspapīru publiskos piedāvājumus 200 miljonu latu apjomā vai šīs summas ekvivalentā eiro vai ASV dolāros.

Kā liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā, ABLV Bank var emitēt gan parastās, gan subordinētās obligācijas. Programmas darbības termiņš ir līdz 2014.gada 1.maijam. Tāpat kā līdzšinējās, arī jauno emisiju obligācijas plānots iekļaut biržas NASDAQ OMX Riga Parāda vērtspapīru sarakstā, lai uzsāktu to publisku kotēšanu un padarītu tos pieejamus ieguldījumu fondiem un citiem profesionālajiem investoriem.

Publiskās obligāciju emisijas banka sāka 2011. gadā. Obligāciju emisijas tiek īstenotas, ievērojot bankas stratēģiskos mērķus - piesaistīt pietiekamus un ilglaicīgi pieejamus finanšu resursus. Par efektīvu šī mērķa izpildes līdzekli ir uzskatāma finanšu resursu iegūšanas avotu diversifikācija, piesaistot finanšu resursus ne tikai klientu depozītu veidā, bet arī emitējot bankas parāda vērtspapīrus - obligācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,33% līdz 585,71 punktam. Par 0,55% līdz 772,86 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,1% līdz 460,09 punktiem. OMX Riga saruka par 0,87% līdz 427,65 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 339,67 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Lietuvas uzņēmuma Apranga Group akcijām – 93,6 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām – 67,7 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija SAF Tehnikai – 31,5 tūkstoši eiro. Uzņēmuma akcijas cena pakāpās par 2,74%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi piedzīvoja kritumu, un vienīgais pakāpās OMX Riga, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,34% līdz 619,42 punktiem, OMX Tallinn – par 0,36% līdz 830,46 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,01% līdz 407,03 punktiem. Savukārt OMX Riga pieauga par 0,69% līdz 449,37 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,66 miljonus latu. Aktīvākā tirdzniecība ceturtdien notika ar Igaunijas uzņēmumiem, un lielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 553,7 tūkstoši latu. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Silvano Fashion Group ar 420 tūkstošiem latu, bet trešajā vietā ierindojās Tallink Grupp ar 106,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ABLV Bank emitējusi obligācijas 15 miljonu ASV dolāru apmērā

Žanete Hāka, 23.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien ABLV Bank emitējusi jaunas subordinētās obligācijas, kuru kopējais apjoms ir 15 miljoni ASV dolāru pēc nominālvērtības, liecina bankas paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Obligācijas iegādājušies 26 bankas klienti. Emisija notika Trešās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros, un plānots, ka obligācijas 25. oktobrī tiks iekļautas regulētajā tirgū – biržas NASDAQ OMX Riga Parāda vērtspapīru sarakstā.

Obligāciju skaits ir 150 tūkstoši, un vienas obligācijas nominālvērtība ir 100 dolāri. Sākotnējās izvietošanas vērtība ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums ir 23. oktobris, bet dzēšanas datums – 2023. gada 23. oktobris.

No šā gada 23. oktobrim līdz 2019. gada 22. oktobrim fiksēta kupona likme noteikta 4,25% ar kupona izmaksu divas reizes gadā, bet no 2019. gada 23. oktobra līdz 2023. gada 22. oktobrim fiksēta kupona likme būs 6,25% ar kupona izmaksu divas reizes gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nasdaq Riga biržas attīstība 20 gadu laikā

Žanete Hāka, 03.09.2015

1993.gada 12.jūlijs

Rīgas Fondu biržas dibināšanas diena. Dibināšanā piedalās četras Latvijas komercbankas - Latvijas Depozītu banka, Zemes banka, Vācijas- Latvijas banka un Centra banka. Pirmais biržas prezidents bija Kārlis Cerbulis.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājuši 20 gadi, kopš dibināta Rīgas birža, un tās nosaukums patlaban ir Nasdaq Riga.

Patlaban vērtspapīru birža Nasdaq Riga ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā un tās galvenais uzdevums ir nodrošināt vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādāt, lai tirgus būtu caurspīdīgs.

Birža saved kopā ieguldītājus, kuriem ir brīvi līdzekļi, uzņēmumus, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu un biržas biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un izpilda vērtspapīru rīkojumus, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu.

Biržā Nasdaq Riga kotētos vērtspapīrus var pirkt vai pārdot tikai ar Nasdaq Riga biedru - licencētu banku vai brokeru sabiedrību - starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas divi jauni dalībnieki

Žanete Hāka, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. oktobra Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas Orion Securities un SEB Pank, lai veicinātu tirgus likviditāti, informē NASDAQ OMX Riga.

Orion Securities darbosies kā tirgus uzturētājs trīs uzņēmumu akcijām, savukārt SEB Pank nodrošinās tirgus likviditāti astoņu uzņēmumu akcijām, kas ir iekļautas Baltijas Oficiālajā sarakstā. AB bank Finasta, kas jau piedalās Baltijas Tirgus uzturētāju programmā, nodrošinās likviditāti vēl viena uzņēmuma akcijām.

NASDAQ OMX Baltijas Tirgus uzturētāju programma tika uzsākta šā gada 1. jūlijā. Lai rosinātu tirgus dalībniekus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX piedāvā atlaides standarta tirdzniecības komisijas maksām 40% apmērā. Dalībniekam, kurš nodrošina likviditāti vismaz trim akcijām, pienākas tirdzniecības maksas atlaide par visām attiecīgajā tirgū tirgotajām akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiro ir kļuvis par vienoto tirdzniecības un norēķinu valūtu NASDAQ OMX Baltijas tirgū kotētajām akcijām, un NASDAQ OMX Riga un Latvijas Centrālais depozitārijs ir sekmīgi veicis pāreju uz eiro valūtu tirdzniecībai un norēķiniem sākot ar 1.janvāri, informē biržas pārstāvji.

«Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai, ir sasniegts būtisks ilgtermiņa mērķis – ieviesta vienota tirdzniecības un norēķinu valūta NASDAQ OMX Baltijas tirgū,» saka NASDAQ OMX Baltijas tirgus vadītāja Arminta Saladžiene, uzsverot, ka tas ir vēl viens nozīmīgs solis Baltijas tirgus attīstībā un integrācijā, tādējādi padarot reģionu pieejamāku un pievilcīgāku vietējiem un starptautiskajiem investoriem.

Vienota valūta padara Baltijas tirgus piedāvājumu atvērtāku investīcijām, pieejamāku un ērtāku tirgus dalībniekiem un investoriem, papildinot jau līdz šim sniegtos pakalpojumus: kopīgu tirdzniecības sistēmu INET un GENIUM INET, harmonizētu tirgus modeli un tirdzniecības noteikumus Baltijas biedra statusu, kā arī saites norēķinu veikšanai starp Baltijas valstu vērtspapīru depozitārijiem, skaidro biržas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru