Pasaulē

Gadās arī tā: Pazūd apavu firmas Ultrasonic priekšnieki un nauda; akcijas nokrīt par 79%

Lelde Petrāne, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas apavu firma Ultrasonic izplatījusi paziņojumu par to, ka pazudusi tās vadība: vadītājs un izpilddirektors. Turklāt līdz ar viņiem - arī lielākā daļa firmas naudas, ziņo BBC.

Firma, kuras akcijas tiek kotētas Vācijas biržā, pavēstījusi, ka abi vīrieši - Qingyong Wu un Minghong Wu - pametuši savas mājvietas un par viņu atrašanās vietu nav nekādu ziņu.

Tai arī vairs neesot pieejamas naudas rezerves Ķīnā un Honkongā.

Tūlīt pēc šī paziņojuma Ultrasonic akciju cena nogāzusies par 79%.

Ķelnē bāzētā firma gan norādījusi, ka tās Vācijas holdinga kompānijai joprojām esot naudas summa sešu ciparu skaitļa apmērā. Līdz ar to tā spējot izpildīt savas saistības.

Ultrasonic specializējusies kurpju zoļu, sandaļu, čību, pilsētas apavu un augstas klases aksesuāru izstrādē, ražošanā un tirdzniecībā. Tai ir vairākas ražotnes Ķīnā. Mērķauditorija - valsts plaukstošā vidusšķira.

Līdz šim Ultrasonic ieņēmumi un peļņa stabili auga. Pēdējo piecu gadu laikā ieņēmumi bija palielinājušies par gandrīz 10% līdz 163,8 miljoniem eiro, bet tīrā peļņa kāpusi par gandrīz 14% līdz 35 miljoniem eiro.

2013. gadā firmas naudas rezerves pārsniedza 100 miljonus eiro.

Šogad cits Ķīnas ražotājs - Youbisheng Green Paper, kura akcijas tika kotētas Vācijas biržā, paziņoja par vadītāja pazušanu. Tas vēlāk uzsāka maksātnespējas procedūru.

Komentāri

Pievienot komentāru