Finanses

GE Capital iegulda 4,5 miljonus latu GE Money Bank pamatkapitālā

Žanete Hāka, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GE Capital International Financing veikusi 4,5 miljonu latu lielas investīcijas AS GE Money Bank, liecina informācija Lursoft.

Kā pastāstīja bankas pārstāvis Jānis Beseris, šāds solis īstenots ierastās biznesa prakses ietvaros, lai nodrošinātu, ka GE Money Bank kapitāla pietiekamība saglabājas ievērojami virs regulatora noteiktās normas. Pēdējo gadu laikā, strādājot pie apdomīgas un atbildīgas aiziešanas no Latvijas tirgus, pamatkapitāla palielināšana ir veikta vairākas reizes.

Db.lv jau rakstīja, ka bankas māteskompānija GE Capital jau iepriekš paziņoja, ka vēlas koncentrēties uz izaugsmi lielākos tirgos, tādēļ plāno pamest Latvijas tirgu, tomēr tas nenozīmē, ka GE Money Bank tiks slēgta – bankas vadība izskata finanšu institūcijas stratēģiskās iespējas un turpina apkalpot klientus, skaidro bankas pārstāvji. Oktobrī gan banka slēdza vairākus klientu apkalpošanas centrus un filiāles gan Rīgā, gan citās pilsētās, tomēr daļa filiāļu turpina apkalpot bankas klientus.

Pērnā gada septembra beigās GE Money Bank pēc aktīvu apjoma ieņēma 19. vietu starp Latvijā strādājošām bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Gada laikā bankas aktīvi samazinājušies par vairāk nekā 20%. Deviņos mēnešos banka strādāja ar zaudējumiem vairāk nekā četru miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru